VAKANTIEGIDS 2014

60
VAKANTIEGIDS 2014 Leuvensesteenweg 255 • 3390 St.-Joris-Winge • Tel.: 016/63.42.74 • Fax: 016/63.20.89 • C3159 • [email protected] www.violettacars.be koffers pakken en wegwezen ! ©shutterstock

Transcript of VAKANTIEGIDS 2014

Page 1: VAKANTIEGIDS 2014

VAKANTIEGIDS 2014

Leuvensesteenweg 255 • 3390 St.-Joris-Winge • Tel.: 016/63.42.74 • Fax: 016/63.20.89 • C3159 • [email protected]

www.violettacars.be

koffers

pakken

en wegw

ezen !

©sh

utte

rsto

ck

Page 2: VAKANTIEGIDS 2014

2

ONZE Luxe Touristclass**** AUTOCARS

Ons familiaal autocarbedrijf bestaat uit luxe ****-sterren autocars. Onze autocars worden dan ook regelmatig vernieuwd en permanent gecontroleerd op onderhoud en veiligheid. Al onze autocars zijn voorzien van het volgend comfort:• Comfortabele ambiente relaxzetels verstelbaar naar achter en naar

de middengang, individuele tafeltjes en voetsteunen en een ruime zetel afstand, geven u dus een hoge graad van ruimtegevoel

• Toilet met lavabo• Een bar met warme en koude dranken• Een stereo-installatie met cd en dvd lezer, Lcd-schermen, dvb-tuner• Multi-vision-system: een vooraanzicht-wide-view-camera die er

voor zorgt dat u via de Lcd-schermen en van uit uw zetel hetzelfde gezichtsveld krijgt als de chauffeur en reisleider. Vanaf nu zit ieder-een als het ware op de eerste rij!

• Dubbele panoramische beglazing met verwarmde armleuningen langs de ramen (gedaan met het koudegevoel aan de vensterramen)

• Een superzachte luchtvering• Automatische luchtverversing, verwarming en airconditioning• Voor uw veiligheid:

ABS-ASR (antiblokkeersysteem-antislipregeling) ESP (elektronisch gestuurde stabiliteitscontrole) EBS (elektronische remassistant) Afstandstempomaat (houdt uw voertuig op een veilige afstand) Geïntegreerde veiligheidsriemen

Ervaren chauffeursOnze ervaren chauffeurs laten u toe onderweg onbezorgd en onbe-kommerd te genieten van uw vakantie. Zij zijn de onontbeerlijke schakel voor het welslagen van uw vakantie. Zij stellen niet alleen hun vakkennis en rijvaardigheden tot uw dienst, maar ook hun behulp-zaamheid en vriendelijkheid. Zij zijn het visitekaartje van onze firma.

Rij- en rusttijden chauffeursIngevolge de nieuwe Europese wetgeving moet elke chauffeur per periode van 7 dagen genieten van één verplichte rustdag (ononderbro-ken duurtijd van 24 uur). Om deze reden worden rondritten op bepaal-de reizen uitgevoerd met een lokale touringcar of chauffeur, of wordt er ter plaatse een vrije dag ingelast. De volgorde van het programma kan wijzigen afhankelijk van de rij- & rusttijden van onze chauffeur.

Reisleid(st)ersOnze reisleid(st)ers zorgen steeds voor een deskundige uitleg en geven u de juiste en nuttige tips over de bezienswaardigheden. Voor specifieke vragen kan u ook bij hen terecht. In de mate van het mogelijke zullen ze u daarop antwoorden. Daarnaast zijn ze ook nog vriendelijk en behulpzaam. Het welslagen van uw vakantie is hun grote zorg. Een priester begeleidt onze Lourdes reizen.

Roken in de autocars? Rookvrije autocars !!!

Dagreizen en meerdaagse reizen: om zoveel mogelijk mensen een aangename reis te bezorgen, maken wij onze autocars rookvrij. De rokers hebben bij de gebruikelijke stops gelegenheid om een sigaret op te steken.

PrijzenWat bepaalt de prijs van de reis: De inhoud van het programma, de hotels (centraal gelegen of ver bui-ten de stad), inkomgelden inbegrepen of niet, feestmenu’s of 3 gangenmenu’s. Nachtritten of heen- en terugreis met tussenovernachting. Dus geen te lange afstanden (900km of meer). Reizen moet aangenaam blijven, zonder stress en comfortabel. Daarom is het heel belangrijk “Kijk en vergelijk”! Violetta cars streeft ernaar prijs/kwaliteit waardig te zijn.Dienstvergoeding personeelBent u tevreden over de inzet en de correcte vriendelijkheid van ons personeel, dan staat het u vrij dit op het einde van de reis te tonen.

Kortingen• Kinderkorting: 5% op de reissom en enkel van toepassing in kamer van 2 volwas-

senen. Andere kortingen vermeld bij de reisinformatie.• Boekingskorting: Wie tijdens onze infonamiddag op 19 januari 2014, boekt en

een voorschot betaalt, geniet bij meerdaagse reizen (minimum 6 dagen) een korting van € 12,40. Deze zijn niet geldig op onze pro-motie/nachtreizen (o.a. Spanje, Kroatië en Igea Marina) en zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen.

U plant uw vakantie en weet nog niet waar u uw welverdiende vakantie wil doorbrengen?Kies uw lievelingsreis uit ons reisprogramma, daarna kan u uw koffers pakken…. en wegwezen!Want al meer dan 60 jaar lang behouden wij onze vaste waarden: innovatie, een zorgvuldige

voorbereiding, een persoonlijke benadering, service en een oog voor details. Allemaal waarden die onze reizen net dat iets meer aan inhoud geven. Daarbovenop zorgen onze langjarige contacten er dan weer voor dat wij u trotsvol de beste prijs/kwaliteitverhouding kunnen aanbieden. Voeg hier nog de service van onze chauffeurs en de nauwe band met onze klanten aan toe, en je vakantie kan niet meer stuk.

We blijven graag klein in omvang, maar groot in service… Koffers pakken… en wegwezen!Wij wensen u veel leesplezier bij het kiezen van uw vakantie en

hopen u spoedig in ons kantoor te mogen begroeten.

Beste vakantieganger koffers pakken

en wegwezen !

Page 3: VAKANTIEGIDS 2014

3

Doordachte uitstappenBij iedere bestemming zijn zeer goed uitgekiemde uitstappen geregeld en deze zijn inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld in de brochu-re. Niemand is echter verplicht hieraan deel te nemen. Wij respecteren uw vrijheid. Inkomgelden zijn niet inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Hotels - RestaurantVariëren van ** tot zeer luxueuze **** hotels. Ze worden voor u zorgvuldig uitgezocht. Een goede nachtrust en smakelijke maaltijden zijn van groot belang voor het welslagen van uw reis. Bij de keuze van onze hotels en restaurants zijn netheid, goede service en smakelijk gevarieerde maaltijden de belangrijkste elementen. Daarom gaat onze voorkeur dan ook uit naar hotels en restaurants waar de leiding in han-den is van de eigenaar(s) zelf. Dit is een waarborg voor persoonlijke service die wij met onze klanten naar waarde schatten. Dit betekent concreet dat wij in hoofdzaak werken met familiale ondernemingen. 61 jaar ervaring heeft ons geleerd dat dit de beste partners zijn!

DiëtenWanneer u aan een dieet gebonden bent, dient u dit bij boeking aan ons door te geven. Wij zullen dit kenbaar maken aan het hotel. Het betreft hier altijd een preferentie, garanties kunnen wij niet geven. Violettacars kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de uitvoering van uw dieetwensen.

BagagetipsOnze ruimte in de autocar is beperkt en daarom vragen wij u niet meer dan 1 koffer per persoon mee te brengen (afmetingen: 60 cm hoogte, 25 cm breedte, 75 cm lengte, max. 20 kg). In de bagageruimte staat uw bagage veilig opgeborgen maar u kunt er tijdens de rit niet meer bij. Wat u tijdens de reis nodig heeft, stopt u in de handbagage, onder-meer uw paspoort, geld, fototoestel, lectuur, enz. Grote handtassen verminderen uw zitcomfort. Laat u waardevolle voorwerpen achter in de autocar dan doet u dat op eigen verantwoordelijkheid. Voor reizen met overtochten met een nachtboot raden wij u aan toilet- en slaap-gerief in een kleine bagagekoffer te stoppen. Voorzie uw koffers en handbagage steeds van het bagagelabel van Violettacars. Bagage en andere eigendom, die zich gedurende de reis in de bus bevindt, is niet verzekerd. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen bagage. We raden u aan een reisverzekering af te sluiten voor eventuele schade, verlies of diefstal. Indien tijdens de reis een dergelijk geval zich voor-doet, dan bent u verplicht en zelf verantwoordelijk voor aangifte bij de politie en reisverzekering.

Wie zit waar in de autocar !!!Een tip: BOEK

SNEL!!!

Al de plaatsen in de autocar zijn comfortabel en bieden een goed panoramisch zicht en de vooraan-zicht-wide-view-camera zorgt ervoor dat iedereen op de eerste rij zit. Doch om alle misverstanden te voorkomen, kiest U bij inschrijving uw zetel, uit de nog beschikbare plaatsen. Aarzel niet om zo vlug mogelijk te boeken. U kiest uw reis en plaats in de auto-car naar keuze! Denk niet: ik heb nog tijd, tegen dan kan uw favoriete vakantiebestemming volgeboekt zijn. Informeer steeds op ons kantoor naar de vrije plaatsen, ook al overstijgt de vraag meermaals het aanbod (teken van kwaliteit?), laat u eventueel op een wachtlijst zetten, want soms komen er plaatsen vrij.

Eten, drinken en cultuur! Deze wegen voeren naar

de mooiste kanten van het leven.

11

21

31

41

51

61

81

91

101

111

121

131

71

12

22

32

42

52

62

82

92

102

112

122

132

72

13

23

33

43

53

63

83

93

103

113

123

133

14

24

34

44

54

64

84

94

104

114

124

134

Page 4: VAKANTIEGIDS 2014

4

Opstapplaatsen: Bespaar tijd!

Het ligt in onze bedoeling zo snel mogelijk te vertrekken naar onze bestemming. Aangezien ophaaldiensten zeer tijdrovend zijn, geven wij u de goede raad indien mogelijk u te laten brengen of recht-streeks naar onze centrale vertrekplaats te komen met uw eigen ver-voer. Aan het kantoor grenst een afgesloten parking (in openlucht) die gratis ter beschikking staat van de klanten en tevens fungeert als centrale opstapplaats. (Wij zorgen voor een veilige parking, maar kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke onge-vallen, diefstal of beschadiging van welke aard ook.) U kunt de centrale vertrekplaats onmogelijk met eigen middelen bereiken? Geen probleem, dan komen we u halen. We brengen u vanaf één van de onderstaande opstapplaatsen naar onze centrale vertrekplaats te Sint-Joris-Winge.Opstapplaatsen: Tienen station – Leuven voorkant station (hoek diest-sepoort met diestsevest) – en Bodart parking.Voor groepen vanaf 20 personen kan een extra opstapplaats aange-vraagd worden. Wanneer uw opstapplaats ligt op de weg naar de bestemming is het ook mogelijk om daar op te stappen. Dit in overleg met Violettacars. Opstapplaats = afstapplaats.Juiste vertrekuren worden vermeld op uw reisdocumenten.

ZiekenfondsVergeet niet aan uw ziekenfonds de nodige documenten en informa-tie te vragen voor u op reis vertrekt, ongeacht u een reisverzekering afsloot. Met deze formulieren kan u in het buitenland uw rechten laten gelden omtrent medische verzorging.

OpeningsurenMaandag - dinsdag - donderdag en vrijdag: 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 uurWoensdag en zaterdag: 09.00 tot 12.00 uur - namiddag geslotenLiggen deze uren u moeilijk, maak dan een afspraak

Betaling op ons bureel uitsluitend met Bancontact voor uw en onze veiligheid!

Voor uw en onze veiligheid, vragen wij u om per overschrijving of uitsluitend met Bancontact op ons bureel te betalen.Bankrekening voor uw storting: KBC: IBAN BE05 4235 0208 5175 – BIC KRED BEBBBNP Paribas: IBAN BE63 2300 5592 9008 – BIC GEBABEBB(met vermelding van reisdoel en reisdatum)

Verlofdagen Twiggy 2014

van 04 en 05 maart 2014 07 tot 11 april 2014 28 juli tot 01 augustus 2014 02 september 2014 27 tot 31 oktober 2014 22 tot 26 december 2014

Heeft u een reisverzekering?Violettacars biedt u in samenwerking met Allianz Global Assistance deze verzekering aan!

Onderschrijf ze bij uw boeking! Ons CDV-nummer: 19045

ENKEL ANNULATIEVERZEKERING - 4,8% van de totale reissom

Geldt enkel vóór de reisdatum• Bij ziekte, ongeval of overlijden• Ontslag• Herexamen• ...

TOP SELECTION - 5,8% van de totale reissom

= reis + annulatieverzekering• Annulatieverzekering• Assistance personen met onbeperkte medische kosten• Reisgoed en bagage• Compensatiereis• Home assistance (schade woning)• ...

ENKEL REISVERZEKERING - e 3,00 per persoon en per dag

Geldt enkel tijdens de reisdatum• Assistance personen met onbeperkte medische kosten• Reisgoed en bagage• Compensatiereis• Home assistance (schade woning)• ...

EXCLUSIEVE GARANTIES - 7,8% van de totale reissom

= Top Selection + exclusieve garanties• Vooraf bestaande ziektes• Extra opsporingskosten• Extra reisgoed/bagage vergoeding• Waardevolle voorwerpen• ...

Deel jouw ervaringen en foto’s samen met je medereizigers en met ons via dit sociale netwerk.

Hoe reserveert u?Indien u niet in de mogelijkheid bent om persoon-lijk naar Violettacars te komen, kan u uw vakantie boeken via telefoon (016/63 42 74), via fax (016/63 20 89) of via e-mail ([email protected]).

Inschrijving en betalingOm uw inschrijvingen vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht: • Welke bestemming kiest u? • De vertrekdatum. • Het aantal personen. • Het aantal kinderen + leeftijd. • Naam + adres + geboortedatum (ook van de reisgenoten). • Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of 2 aparte bedden)

of driepers. kamer. • De gewenste opstapplaats. • Wenst u een reisverzekering?Moet medegedeeld worden bij de reservering. PS.: Bij iedere inschrijving vragen wij een minimum voorschot van 75 € per persoon + de eventuele reisverzekering te betalen of te storten. Uiterlijk 6 weken voor uw vertrekdatum krijgt u van ons de definitieve afrekening. Het saldo betaalt u dan ook met het inge-sloten overschrijvingsformulier, of op ons bureel, uitsluitend met bancontact. Violettacars zorgt verder voor een goede afhandeling van uw inschrijving.

Page 5: VAKANTIEGIDS 2014

5

2 dagen Nederland

REISINFORMATIEAfreisdatum: 7 juni 2014Prijs: € 199,00 p.p.Vertrek: 07.30 uur aan ons bureel – terugkomst voorzien te St.-Joris-Winge rond 20.30 uurInbegrepen:• Reis per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur en plaatselijke gids• Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag

avondmaal• Alle uitstappen en inkomgelden voorzien in het programmaNiet inbegrepen:• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 25,00

Weer of wind ? Berg of dal ?

Men weet waar het begintmaar niet waar het eindigen zal.

Laat je op deze uitstap goed verwennenmisschien leer je wel wat nieuws kennen.

Vertrekken naar ergens zonder iets te weten,

dit wordt een trip om nooit te vergeten.

Verdwijnen naar een ongekend gebiedeen plek die er goed uitziet

Ra…ra… waar gaan we heen?Dat weten wij tot nu toe alleen.

Alle wegen leiden naar… Verrassingsreis

Page 6: VAKANTIEGIDS 2014

6

CLARENDON HOTEL ***The Clarendon Hotel bestaat uit een rij van achttiende eeuwse panden, in Georgiaanse stijl. Tegenover Blackheath, heeft het hotel een indrukwekkend uitzicht over het open grasland naar Royal Greenwich Park en is reeds meer dan 40 jaar in handen van dezelfde familie. Alle kamers van het The Clarendon Hotel - Blackheath Village hebben airconditioning en bieden een kluis, kabel/satelliet TV aan. Het hotel beschikt over een gezellige bar en restaurant.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 05 april 2014Prijs: € 129,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• 1 overnachting kamer/ ontbijt• Rondritten door Londen• Shuttle heen en terugNiet inbegrepen:• Maaltijden,dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden: Royal Observatory Greenwich £7.50- Tower of

London £17.55 – St Paul’s Cathedral £14.50 – Madame Tussauds £27 (richtprijzen)

• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslagen:• Eenpersoonskamer: + € 15Vreemde munten: • Britse Pond

Londen is een ware fashionista. In de wereld van de mode en kunst staat de stad steeds op het voortoneel. Door haar kosmopolitische sfeer lijkt ze het Babylon van de moderne tijd en de duizenden cafés en pubs van Londen bruisen van de ontmoetingen. De koninklijke monu-menten, de theetijd en het theater in de stijl van Shakespeare staan zij aan zij met de wolkenkrabbers en de banken van de City, het op twee na grootste financiële centrum van de wereld. Het zowel moderne als traditi-onele Londen is een ware paradox en daarin schuilt meteen ook de basis van haar succes.

Citytrip Londen

2 dagen Engeland Big Ben verwelkomt u als eerste. De klok van 16 ton, ingebouwd in de “Clock Tower” van Westminster Palace, vrolijkt met de vriendelij-ke klanken van het klokkenspel uw aankomst op. De hefbrug Tower Bridge over de Theems is het andere symbool van Londen. Vanaf de loopbrug toont de stad Londen u haar mooiste omgevingen, tenzij u liever ronddraait in de London Eye.In Buckingham Palace vestigden zich de Engelse koningen en konin-ginnen en ontstond de legende van prinses Lady Di. De aflossing van de wacht om 11.30 u trekt steeds een massa toeschouwers aan. Maak ook een wandeling door Hyde Park, de groene long van Londen en het toneel van de Olympische Spelen van 2012. Een perfecte combi-natie om alle bezoekers te bekoren. Of in de woorden van Dr. Ben Johnson : “Wie Londen moe is, is het leven moe !”

REISPROGRAMMA1e dag : St.-Joris-Winge - LondenVertrek omstreeks 05.00 uur aan ons bureel en via de E40 naar Calais voor de overtocht naar Dover met de shuttle. Eenmaal op Britse bodem volgen we de autosnelwegen tot Greenwich. In Greenwich brengen we een bezoekje aan The Royal Observatory om er o.a. de beroemde nulmeridiaan te zien. We wandelen ook langsheen de indrukwekkende gebouwen van The Naval College en vergapen ons aan de pracht van Cutty Sark. Wie dat wenst, kan ook eens vlug binnenlopen in het National Maritime Museum (gratis) of op de over-dekte markt in de vele kraampjes duiken. Vrij middagmaal in de stad.Na de middag naar de City voor een bezoek aan de Tower of London. Dit imposante kasteel werd gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar en sinds de 11de eeuw voortdurend uitgebreid. Vandaag kunt u er de officiële Britse kroonjuwelen bewonderen en u vergapen aan de imposante wapencollectie. U kunt er ook een rondleiding volgen van één van de typische Beefeaters... Daarna verder naar St Paul’s Cathedral, één van de mooiste barokke kerken in de wereld. Het meesterwerk van Christopher Wren was ook het decor voor het huwelijk van Charles & Diana. We krijgen op de galerijen bovenop de koepel ook een schitterend uitzicht. Vrij avondmaal in het centrum. Overnachting in Clarendon hotel ***.

2e dag : Sightseeing tour of LondenNa een heerlijk Engels ontbijt maken we een uitgebreide sight-

seeing tour door Londen. Er worden ook enkele fotostops voorzien. We rijden voorbij aan o.a. de Houses of Parliament (en de Clock Tower met Big Ben), Westminster Cathedral, Downing Street en de Royal Horse Guards (de officiële ingang naar Buckingham Palace), Trafalgar Square, Piccadilly Circus, St James’s Palace, Hyde Park, Royal Albert Hall, Natural History Museum, V&A Museum, Harrods, Speaker’s Corner, Marble Arch en Oxford Street. We eindigen de sight-seeing tour aan Madame Tussauds, het beroemde wassenbeeldenmuseum. Wie dat wenst, kan Madame Tussauds bezoeken (te reserveren bij inschrijving). U kunt echter ook opteren voor een gezellige wandeling in Regent’s Park en langsheen Regent’s Canal naar Camden Town, de place to be voor alternatieve shop-ping mogelijkheden. Vrij middagmaal in de stad. Na de middag brengen we een bezoek aan het gebied rond Covent Garden. Wie dat wenst, kan ook eens binnen-lopen in het prachtige British Museum (gratis). Vrij avondmaal voor we weer aan de terugreis per shuttle beginnen. Aankomst voorzien omstreeks 23.00 uur.

Page 7: VAKANTIEGIDS 2014

7

Citytrip Amsterdam

2 dagen Nederland

2e dag : Amsterdam – St.-Joris-WingeOntbijtbuffet. Daarna bezoek aan ofwel het Wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds (20€) aan de Dam ofwel bezoek aan het Amsterdamse Rijksmuseum (15€) met een ruim 1 miljoen voor-werpen tellende collectie met een zeer waardevolle verzameling van Nederlandse meesters. De pronkstukken zijn ongetwijfeld “De Nachtwacht” van Rembrandt en “Het Melkmeisje” van Johannes Vermeer. Vrij middagmaal en vrije namiddag in Amsterdam of voor de liefhebbers wandeling langs de grachtengordel, de Westerkerk en bezoek aan het Anne Frankhuis (10€) aan de Prinsengracht. Hier bevindt zich het historische Achterhuis waar het Joodse meisje Anne Frank haar beroemde dagboeken schreef. Vrije tijd in de Jordaan, de meest volkse wijk van Amsterdam. Om 17u 30 huiswaarts via Utrecht en Breda naar Meer (halte). Over Antwerpen naar St.-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.30uur.

Ieder jaar opnieuw komen tal van reizigers uit het buitenland naar Nederland afgezakt om er kennis te maken met de beroemde hoofd-stad Amsterdam. Het is een fiere stad en doet er bijgevolg alles aan om die fierheid over te brengen op haar bezoekers. De open mentaliteit die in de stad heerst zorgt voor een ongedwongen sfeer waarin ieder-een zich goed voelt. Toch is dit niet de enige reden om Amsterdam te bezoeken. Op toeristisch vlak heeft deze stad bezoekers natuurlijk heel wat te bieden, zoals de vele bekende musea: het Rembrandthuis, Van Gogh Museum, Anna Frankhuis,… Niet iedere reiziger die beslist om een bezoekje aan Amsterdam te brengen doet dit omwille van de verschillende musea. Gelukkig heeft de Nederlandse hoofdstad haar bezoekers dan ook nog heel wat meer te bieden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de vele beruchte pleinen en plaatsen die door de jaren heen op de internationale kaart werden gezet. De walletjes hebben de eer om zich de bekendste rosse buurt van Europa te mogen noemen. Ontdek de stad en val van de ene verbazing in de andere. De vele pleinen ademen stuk voor stuk een gezellige, levendige sfeer uit en de aanwezige grachten zorgen in combinatie met statige herenhuizen voor een haast Venetiaanse aanblik. Vergeet dan ook zeker de ver-schillende shopping mogelijkheden niet. Het mag ons duidelijk zijn, Amsterdam is een stad om te ontdekken.

REISPROGRAMMA1e dag : St Joris Winge – AmsterdamVertrek aan ons bureel omstreeks 07.00 uur en via Antwerpen naar Meer, koffiestop. Daarna over Breda en Utrecht naar Amsterdam. Rondrit langs de Amstel met de vele woonboten, de Magere Brug, het Theater Carré, het Rijksmuseum, het Leidse Plein, het Concertgebouw, de Protestantse Westerkerk, de Munttoren, het Rokin en het Damrak. Boottocht op het IJ(6€) en over de mooiste grachten en kanalen van Amsterdam zoals de Keizersgracht, de Prinsengracht en de Heerengracht. Vrij middagmaal en daarna geleide wandeling langs de Dam met het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk (7€), bezoek. Via de verkeersvrije Kalverstraat en het Amsterdams Historisch Museum komen we in de Schuttersgalerij, een overdekte museumstraat. Dit is zowat de enige plaats ter wereld waar 17e eeuwse schilderingen op straat te bewonderen zijn. Langs het Begijnhof naar de drijvende bloemenmarkt, het Rembrandtplein, het Waterlooplein met de vlooienmarkt, de Stopera, het Rembrandthuis, het Waaggebouw en de beruchte Walletjes, centrum van het Amsterdamse nachtleven. Vrije tijd in de stad. Daarna naar ons hotel voor kamerindeling, avondmaal en overnachting.

HOTEL MERCURE AMSTERDAM CITYMercure Hotel Amsterdam City is prachtig gelegen aan het water en ideaal gelegen net buiten het centrum. Bij Mercure stelt men alles in het werk om u een aangename nacht te bezorgen in hun comfortabele kamers, deze beschikken over badkamer met dou-che, haardroger, televisie, minibar, en gratis WiFi. En na een heer-lijke nachtrust, serveren ze nog een stevig ontbijtbuffet.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 06 september 2014Prijs: € 145,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar met het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van halfpension• Alle vermelde rondritten voorzien in het programmaNiet Inbegrepen:• Maaltijden en dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekering• InkomgeldenToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 36,00

Page 8: VAKANTIEGIDS 2014

8

Walsrode vogelpark

2 Dagen Duitsland

Verblijfplaats: Walsrode

PARKHOTEL “LUISENHÖHE”Dit comfortabele **** hotel is prachtig gelegen op wandelafstand van het vogelpark en in een mooie omgeving. Alle kamers werden smaakvol ingericht en beschikken uiteraard over satelliet-tv met radio, telefoon, bad/douche en toilet. Het hotel beschikt over een fitness, een mooi terras, een gezellig restaurant en bar, waar men bekend staat om het serveren van smakelijke maaltijden. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangen menu. Kortom alles is voor handen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 15 augustus 2014Prijs: € 199,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• 1 x hotelovernachting op basis van halfpension (ontbijtbuffet,

‘s avonds 3-gangenmenu)• Inkom vogelpark met middagmaal en rondleiding achter de

schermen van 1 uur• Bezoek brouwerijNiet inbegrepen :• Maaltijden tijdens heen en terugreis• Huifkartocht• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 20,00

Walsrode is een plaats in de Duitse deelstaat Nedersaksen, centraal in de Lünerburger heide. De Lünerburger heide, een rijk natuur- en cultuurlandschap, strekt zich uit tussen Elbe, Aller en Wezer, tussen de grote steden Bremen, Braunschweig, Hamburg en Hannover. U vindt hier het grootste vogelpark ter wereld. In dit prachtig park maken de bezoekers kennis met de vogelwereld uit alle continenten en klimaatzones. De huisvesting van de meer dan 4.500 vogels in grote volières, bewandelbare hallen en grote buitenverblijven die volledig aangepast zijn aan het natuurlijk milieu maken het vogelpark uniek in de wereld. Het 240.000 m2 grote park- en tuinlandschap nodigt u in ieder seizoen uit de geheimen van de vogelwereld te ontdekken.

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – WalsrodeOmstreeks 06.00 uur vertrekken we richting Venlo, Düsseldorf(halte), Wuppertal, Dortmund. Rond de middag wordt er een vrij middag-maal voorzien in de buurt van Münster. Daarna reizen we door naar Walsrode. Bij aankomst hier maken we kennis met de Lünerburger Heide. Voor we aan tafel gaan brengen we nog een bezoek aan een brouwerij genaamd “Schnuckenbrau”. Daarna naar ons hotel voor check-in en avondmaal. Na het avondmaal kan u facultatief (12,00€) nog een koetsentocht maken doorheen dit prachtige natuurgebied de Lüneburger heide. Overnachting.

2e dag: Ganse dag Weltvogelpark – St.-Joris-WingeNa een stevig ontbijt in ons hotel gaan we te voet (+/- 300m) naar het grootste vogelpark ter wereld! Waar we in een prachtig park kennis maken met de vogelwereld uit alle continenten en klimaatzones. De huisvesting van de meer dan 4.500 vogels in grote volières, bewandel-bare hallen en grote buitenverblijven die volledig aangepast zijn aan het natuurlijk milieu maken het vogelpark uniek in de wereld. Het 240.000 m2 grote park- en tuinlandschap nodigt u ieder seizoen uit om de geheimen van de vogelwereld te ontdekken. Bij slecht weer kunt u in de “Tropenwaldhalle” de unieke vogelwereld van Indonesië leren kennen. Het toenmalige expo project is met zijn vele vrij vliegende vogels het enige in Oost-Europa waar u de legendarische paradijsvo-gels kunt bewonderen. Omstreeks 13.00 uur middagmaal met keuze uit 4 verschillende gerechten, waarna we de Ranger rondleiding achter de schermen, door dit ongelooflijk fantastische park beleven.Omstreeks 16.00 uur vatten we de terugreis aan naar St.-Joris-Winge. De nodige stop wordt gehouden voor het facultatieve avondmaal. Aankomst voorzien omstreeks 24.00 uur aan ons bureel.

NIEUW

Page 9: VAKANTIEGIDS 2014

9

Champagneweekend

2 dagen Frankrijk

Verblijfplaats: Dizy

HOTEL BAGATELLE TE DIZY**Gelegen net buiten het centrum van Epernay, bieden we u hier een comfortabel hotel met heel verzorgde keuken. Bar, restaurant, salon en kamers met badkamer, douche en toilet, radio, telefoon en kleu-ren-tv. Uitgebreid ontbijtbuffet, buffet avondmaal.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 18 oktober 2014Prijs: € 185,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal

(Buffetdiner met dranken inbegrepen) tot de laatste dag middag-maal (4-gangen menu met dranken inbegrepen)

• Alle voorziene rondritten in het programma• Bezoek Champagne Mercier + 1 degustatie en bezoek kleine

champagne boerNiet inbegrepen:• Maaltijd tijdens heenreis• Niet vermelde dranken en persoonlijke uitgaven.• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 20,00

We vertellen hier géén geheim: “Champagne” is dé Koning onder de wijnen! Niemand zal hier aan twijfelen. Hij is de feestwijn bij uitstek. Alleen al het bekijken van die duizenden fijne belletjes geeft een feestelijk gevoel. Een reisje doorheen de fantastische streek van de Champagne, is de gelegenheid om nog wat meer over deze goden-drank te weten te komen.De wijngaarden op de hellingen, het plukken van de druiven, persen en maken van de wijn en het geheim achter die sprankelende belle-tjes in deze wijn, het bottelen, bewaren en schenken en “Last but not least” het degusteren.Tijdens de heenreis naar de Champagnestreek, verlaten we de snel-weg om hoog op een getuigenheuvel, de middeleeuwse koningsstad Laon te bezoeken.

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – Laon – DizyVertrek om 06.00 uur. Via autosnelwegen naar Mons, Franse grens richting St. Quentin. Na een korte tussenstop verlaten we de snelweg richting de beklimming van de “Bekroonde berg”. Daar treffen we een nog ommuurde middeleeuwse stad Laon. We wandelen door-heen de stadspoort de stad binnen en gaan er misschien wel het raadsel van de toren van de kathedraal oplossen. Waarom staan daar 16 stenen ossen op? Vrij middagmaal in de stad.Nadien rijden we verder de Champagnestreek binnen en treffen daar, in een piepklein Champagne dorpje, letterlijk midden de wijngaarden, een familie van Champagneboeren. Zij ontvangen ons hier en gaan ons met groot enthousiasme over hun grote liefde “Champagne maken” vertellen. Uiteraard hoort hierbij een dégusta-tie. Waarschijnlijk wordt het nu tijd om richting Epernay te vertrekken. In het dorpje Dizy vinden we ons hotel. Nadat we onze kamers gevonden hebben en in de bar een beetje bekomen zijn van de reis, worden we verrast met een lekker diner. Uiteraard als aperitief een glaasje lokale champagne, gevolgd door een voorgerecht, een heerlijke hoofdschotel, een verrassende keuze uit een ganse reeks kazen uit de streek. Dit alles wordt afgesloten door een dessert. Tevens bij de maaltijd krijgen we een aangepaste wijn aangeboden.

2e dag: Dizy – Epernay – St. Imoges – St.-Joris-Winge Na het ontbijt laden we de koffers terug in en gaan nu in de richting van Epernay, naar de legendarische Avenue de Champagne. Dit is het adres waar het overbekende Champagnehuis “Mercier” te vinden is. Hier is o.a. het grootste eikenhouten wijnvat te vin-den. Met een laser gestuurd treintje rijden we langsheen duizenden opge-stapelde flessen champagne. Terug in de autocar volgen we de “Route de Champagne”, doorheen het bescherm-de landschap van het natuurpark “Montagne de Reims”. Als de weer-goden het toelaten maken we onder-weg een korte wandeling doorheen de

wijngaard van Mumm en kunnen we genieten van een weergaloos uitzicht over het landschap.

Vandaar rijden we naar de abdij van Hautvillers volgens sommige de bakermat van de Champagne. Het is hier dat “Dom Perignon”, keldermeester van de abdij, de méthode champenoise zou hebben uitgevonden. We brengen een bezoek aan het graf van deze laatste en maken een korte wandeling doorheen dit Champagne-dorp. Onderweg kunnen we de kunstig gemaakte uit-hangborden van de lokale wijnboeren aanschouwen.In een zeer goed restaurant ter hoogte van St. Imoges gaan we dit bezoek aan de Champagnestreek waardig afsluiten met een waar feestmaal. Niet minder dan 4 gangen gastronomie met aangepaste wijnen wachten op ons! Spijtig maar helaas… de thuishaven verwacht ons terug. Met onze comfortabele autocar rijden we nu nog nagenietend terug over die rustige Franse autorou-tes naar St.-Joris-Winge. Waar we, na een stop, juist over de grens, rond 21.00 uur zullen aankomen.

Lekker smikkelen en smullen!

Page 10: VAKANTIEGIDS 2014

10

Riviercruise

3 dagen Duitsland

CRUISESCHIPAlle 80 kajuiten op het schip zijn voorzien van douche en toilet, haardroger, satelliet tv, radio, kluis, loungebar met dansvloer, res-taurant, groot zonnedek met ligstoelen, boetiek.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 08 augustus 2014Prijs: € 445,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Ervaren chauffeur en reisleider• Riviercruise zoals beschreven • Vol pension vanaf eerste avondmaal tot laatste dag middagmaal

aan boord (inclusief aan boord van het schip: water, wijn, bier, fruitsap en koffie)

• Animatie aan boord • Welkomstdrink• HaventaksenNiet inbegrepen:• Persoonlijke uitgaven• Maaltijden tijdens heen en terugreis • Facultatieve rondritten en toegangsgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslagen:• Eénpersoonscabine: + € 72,00• Bovendek: + € 75,00 p.p.

Een riviercruise is een andere manier van reizen! De tijdloze char-me van een cruise op de romantische Rijn, langsheen kastelen, wijngaarden en de legendarische Rijn-sfeer zal tot uw verbeelding spreken. Van op ons cruiseschip ontdekken we de mythes en de geschiedenis van talrijke schitterende steden langs de Rijn. Vanuit uw comfortabele kajuit, de smaakvol gedecoreerde loungebar of een gemakkelijke dekzetel, kunt u de prachtige rivieroevers met romantische kastelen en pittoreske stadjes bewonderen. In het restaurant worden u zeer gevarieerde maaltijden geserveerd. Aan boord gaan op dit cruiseschip betekent een ontdekkingsreis onder-nemen naar ontspanning, vrijheid en geraffineerd genot. Iedereen proeft bij het varen het verrassende van de gevarieerde omgeving en de charme van de gastvrije ruimte aan boord. Een “must” voor iedere levensgenieter!

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – StraatsburgVertrek aan ons bureel omstreeks 07.OO uur. Via Luxemburg naar Straatsburg. Vrije middagstop onderweg. Bezoek van de stad Straatsburg, omstreeks 18.00u inscheping. Intrek in de kajuiten. Afspraak in het salon voor de welkomstdrink en de voorstelling van de bemanning. Avondmaal aan boord. Facultatief avond bezoek met een klein bootje aan het oude stadsgedeelte van Straatsburg (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Vertrek met ons cruiseschip. Overnachting aan boord.

2e dag: Straatsburg – RüdesheimVroege afvaart richting het charmante stadje Rüdesheim. Uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. De cruise brengt ons langs talrijke steden, zoals Speyer met zijn kathedraal, de indrukwekkende haveninfra-structuur van Ludwigshafen en Mannheim, het oude bisschoppelijk centrum van Worms en Mainz, de hoofdstad van Rijnland-Pfalz. Aankomst in Rüdesheim omstreeks 16.00u. Ontscheping voor vrije tijd of facultatief bezoek aan het muziekmuseum en deelname aan een wijndegustatie. Avondmaal aan boord. Vrije avond in de beroemde Drösselgasse, waar toeristen van over de hele wereld, dansend op de tonen van de Rijnlandse orkestjes, wijn komen proeven. Overnachting aan boord.

3e dag: Rüdesheim – Koblenz – St.-Joris-WingeOntbijt aan boord. Vertrek om 08.00u om te varen langs het mooiste deel van de Romantische Rijn. U ziet er talrijke kaste-len en beroemde wijngaarden. We passeren de legendarische rots van de Lorelei. Middagmaal aan boord. Einde van de crui-se in Koblenz. Ontscheping om 14.00u. Vertrek met onze eigen autocar langs de Moezel naar Cochem voor begeleide wan-deling of vrije tijd. Terug via de

Duitse autowegen naar België. Vrije avondstop onderweg. Aankomst aan ons bureel voorzien omstreeks 20.00 uur.

Onze TroevenDRANKEN INBEGREPENtijdens uw verblijf aan boord

Wijn, water, bier, fruitsap en koffie

De tijdloze charme van een cruise op de romantische Rijn, langs-heen kastelen, wijngaarden en de legendarische Rijn-sfeer

In de vallei van

de Romantische Rijn

Page 11: VAKANTIEGIDS 2014

11

De parel van de Wadden

3 dagen Nederland

Verblijfplaats: Texel

groep gewone zeehonden wordt elke zomer een aan-tal jongen geboren. Deze kunt u met hun moeders zien rondzwemmen. De dieren verzorgers vertellen hierbij over de zeehonden en hun soortgenoten in de Waddenzee. Na het vrije middagmaal brengen we nog een bezoek aan het schipbreuk en juttersmuseum “Flora”. Hier worden de strandvondsten van meer dan 60 jaar tentoongesteld, tevens ook “echte” jutters verhalen verteld. Nu wordt het stilaan tijd om weer de overzet te nemen om huiswaarts te keren. Op de terug-weg houden we nog een halte om het vrije avondmaal te gebruiken. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Het Waddengebied is het grootste en één van de belangrijkste natuurgebieden van West-Europa. Het vormt een onmisbare schakel in een wereldwijd ecosysteem. Dit unieke getijdengebied is vol van leven: zeehonden, vogels, vissen, maar ook bodemleven. Beleef het tijdens een boottocht vanuit de haven van Oudeschild. De vogelrijkdom van Texel is wereldberoemd. Geen wonder, want bijna nergens op de wereld komen zó veel vogelsoorten voor. Wel zo’n 300, waarvan 100 soorten ook op het eiland broeden. Zo is Texel de meest noordelijke plek van Europa waar lepelaars leven. De ele-gante witte vogels voelen zich bijzonder thuis op het eiland omdat hun belangrijkste vijand, de vos, hier niet voorkomt. In natuurgebied De Geul is de grootste lepelaarkolonie van Nederland gevestigd. Hier kun je de prachtige dieren vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer van dichtbij bekijken.

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – TexelVertrek om 07.00 uur naar Nederland voor de overzet met de boot naar Texel. Gedurende deze overtocht hebben we een prachtig zicht en worden we vergezeld door verschillende meeuwen. Aankomst op Texel. Naar ons hotel voor verdeling van de kamers en ontmoeting met onze gids. Daarna maken we met onze gids een rondrit met diverse stops en korte wandelingen zodat we kennis maken met de verschillende bezienswaardigheden van dit eiland, ondermeer het prachtige natuurgebied de Slufter, de vuurtoren, de typische boer-derijen, Oosterend, Cocksdorp, Den Hoorn, …. In de Koog , een zeer geliefde badplaats, kan u wandelen tot aan het strand en heeft u vrije tijd voor een terrasje en/of te winkelen. Na een boeiende dag gaan we terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

2e dag: Garnalen vangen & waddentochtNa het ontbijtbuffet gaan we vanuit de haven van Oudeschild op Texel een avontuurlijke tocht maken over de Waddenzee. Garnalenvissen en een kijkje nemen bij de zeehonden maken uw verblijf op Texel tot een fantastische beleving die u niet snel zal vergeten. Maak kennis met de wonderen van de Waddenzee en laat u meevoeren op één van de garna-lenkotters. Vrij middagmaal. De namid-dag maken we kennis met het Texelse bier en het stadje Den Burg, het grootste dorp van dit eiland. Terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

3e dag: Strandjutter en zeehondenVandaag na ons ontbijtbuffet en het laden van de koffers, bezoeken we nog “Ecomare” waar we van heel dichtbij genieten van zeehonden. In de vaste

HOTEL PELIKAANDe Pelikaan Texel is een comfortabel onderkomen met de prettige sfeer van een familiehotel gelegen aan de rand van een geurig dennenbos. Een fantastisch adres voor wie op zoek is naar de ideale combinatie van rust, natuur en gezelligheid. Vanaf het hotel wan-delt u in 15 minuten naar de duinen en het brede Noordzeestrand. Ook de bekende badplaats De Koog ligt binnen loopafstand.Kortom: De Pelikaan Texel staat voor puur genieten van alles wat het vakantie-eiland Texel zo mooi maakt. Als gast van De Pelikaan Texel kunt u gebruik maken van allerlei aantrekkelijke faciliteiten, zoals de vernieuwde sauna, zonnebank, fietsverhuur, wasserette, de gezellige Pub, knusse lounge met tv en in het restaurant kunnen we genieten van ontbijtbuffet en heerlijke 3-gangenmaaltijden. Daarnaast kunt u op uw kamer 24 uur per dag toegang tot internet krijgen via een snelle, veilige en draadloos internet.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 29 augustus 2014Prijs: € 275,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en plaatselijke gids• Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• Voorziene uitstappen op het programma• Overzet, Garnalen vangen, Bierbrouwer, Strandjutter, Ecomare.Niet inbegrepen:• Middagmalen• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag: • Eénpersoonskamer: Uitsluitend op aanvraag

Page 12: VAKANTIEGIDS 2014

12

Ostfriesland, waar bloemen centraal staan

4 dagen DuitslandVerblijfplaats: Leer

HOTEL WALDKUR ***Ons hotel is gelegen in een idyllische, bosrijke omgeving aan de stadsrand van Leer. Een hartelijk ontvangst wacht ons hier. Hotel Waldkur heeft modern ingerichte kamers met een televisie, een telefoon en een eigen badkamer. ’s Morgens worden we verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds genieten we van het Waldkurbuffet. Dit Ostfriese hotel samen met de uitstappen en de gezellige veendorpen, maken weer een onvergetelijke Violettavakantie!

REISINFORMATIEAfreisdatum: 01 mei 2014Prijs: € 425,00 p.pInbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Verblijf in volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de

laatste dag ontbijt• Inkomgelden: Emsflower, scheepswerf Meyer, Torf en Siedlings-

museum, theemuseum en toegang LandesgartenschauNiet inbegrepen:• Maaltijd tijdens terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag éénpersoonskamer: + € 36,00

REISPROGRAMMA1ste dag: St.-Joris-Winge – Emsflower – Papenburg “Meyer” - LeerVertrek aan ons bureel om 07.00 uur. De heenreis gaat richting Emsflower voor een kijkje achter de schermen in de productiehal van de moderne kwekerij in pot- en perkplanten. Ook kunt u hier wan-delen door de tropische tuinen en een kijkje nemen in de showkas, waar u beleeft hoe verschillende soorten groenten en snijbloemen worden geteeld. Middagmaal en daarna verder naar Papenburg, we brengen er een bezoek aan één van de belangrijkste toeristische attracties in Noordwest Duitsland, nl aan de scheepswerf Meyer. Er is een uitstekend bezoekerscentrum en men kan via luchtbruggen in de bouwhallen het bouwproces van de cruiseschepen goed volgen. Met dit overweldigend bezoek gaat het naar ons hotel voor kamerverde-ling, avondmaal en overnachting. 2de dag: Leer – Greetsiel – Emden – LeerOntbijtbuffet. Vanmorgen rijden we naar het romantische vissersdorp Greetsiel, we maken een havenwandeling. Wie komt naar Greetsiel wordt er gevangen genomen door de magische aanblik van een pop-penhuis dorp met historische puntgevelhuizen uit de 17de eeuw, een meer dan 600 jaar oude vissershaven met een indrukwekkende vloot van garnalenvissers, de twee beroemde molens en schilderachtige straat jes. Middagmaal. ’s Namiddags rijden we langs de lichttoren van Pilsum over Emden, kort stadsbezoek. Wij maken kennis met deze Ostfriesse gezelligheid tijdens een kopje échte Ostfriese thee, hier niet enkel een traditie, maar ook een dagelijkse gewoonte… Voor het avondmaal in ons hotel maken we nog een rondgang doorheen het centrum. Overnachting. 3de dag: Leer – Wiesmoor – LeerOntbijtbuffet. Daarna gaat het naar Wiesmoor of de bloemenge-meente in het hart van Ostfriesland, waar we een bezoek brengen aan het Torf- und Siedlungsmuseum en beleven het zware werk van de turfstekers, het harde leven van de hoogveenboeren. Maaltijd in de bloemenhallen met het unieke waterorgel van Ostfriesland. We bezoeken de tuin- en boominstallaties met een speciaal bezoekers-voertuig. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4de dag: Leer – Papenburg Landesgartenschau – St.-Joris-WingeOntbijtbuffet en valiezen laden. We moeten vandaag nog even terug naar Papenburg voor een bezoek aan de Landesgartenschau. Vrij middagmaal. Het motto van de Landesgartenschau „bont en blij“ is voor iedereen snel herkenbaar: kleurrijk en vrolijk, bont en bloeiend. De Landesgartenschau Papenburg wordt een bloei-end en inspirerend feest voor hoveniers en anderen met groene vingers, voor Papenburg en elke bezoeker! Van hieruit gaat het helaas huiswaarts. Aankomst voorzien omstreeks 21.00 uur.

Dit kleine stukje Duitsland ligt helemaal weggestopt tegen de Noordzee en het Nederlandse Groningen. Men noemt het wel eens “Het groene paradijs” of “Het noordse bloemenland”. Naast hun veenkanalen (wieken), groene weiden en een pure veencultuur zijn ook zeevaart en scheepsbouw voor deze regio van grote betekenis. Dat is merkbaar in de fraaie havenstadjes zoals Leer en Papenburg, die een levendig contrast met de idyllische rust vormen. De rust in Papenburg wordt wel wat opgefleurd in 2014. Het motto van de Landesgartenschau „bont en blij“ is voor iedereen snel herkenbaar: kleurrijk en vrolijk, bont en bloeiend…

2014 met Landesgartenschau !

Page 13: VAKANTIEGIDS 2014

13

Normandië

4 Dagen Frankrijk Verblijfplaats: Villedieu-les-Po les

naar Mont Saint-Michel, één van de grootste toeristische toppers, voor het middagmaal. In de namiddag krijgt u de nodige vrije tijd om rond te kuieren in de winkel-straat of de abdij en de kloosterkerk St.Pierre. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Villedieu-les-Poêles – Livarot – Lisieux – St.-Joris-WingeNa het ontbijt moeten we spijtig genoeg de terugreis aanvatten. Als afsluiter van deze 4 daagse reis worden we verwacht in “Le Village Fromager” in Livarot. Hier zullen we op een boeiende manier de productie van de beroemde Normandische kazen kunnen volgen en proeven. Wie kent er niet de Livarot en Pont l’Evêque? Verder door naar het bekende bedevaartsoord Lisieux voor het middagmaal en een kort bezoek aan de basiliek van de H.Thérèsia. Na het middagmaal gaat het verder huiswaarts via Rouen, Amiens, Peronne, Mons naar ons bureel te St-Joris-Winge. Aankomst omstreeks 20.00 uur.

Normandië is een prachtige streek in N-W van Frankrijk. Meer dan 500 km kust, belangrijke historische plaatsen, een uitmuntende en veelzijdige keuken, mooie gebouwen en monumenten zijn maar een paar redenen voor een bezoek aan deze dichtbije regio. Tevens ook een gebied dat zwaar heeft geleden onder de hevige gevechten bij de ontscheping van de geallieerde troepen vanaf die memorabele D-Day op 6 juni 1944. Maar Normandië biedt echter meer dan dat, vruchtbare weilanden met de grote veestapels die ons de lekkere Camembert en Pont- l’Evêque verschaffen. Maar eveneens de vele appelboomgaarden die zorgen voor de cidre en de welgekende calvados. Vergeten we dan ook, de vele schattige stadjes en dorpjes, met hun smalle straatjes en pittoreske huisjes niet ? Het resultaat is een boeiende en onvergetelijke vakantie. Klaar om te vertrekken ?

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – Villedieu-les-PoêlesVertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel en via de autosnelweg richting Franse grens met onderweg gelegenheid tot ontbijt. Langs Lille en Arras naar Amiens, hoofdstad van Picardië, waar we de beroemde kathedraal bezoeken. Daarna richting Normandië naar Fécamp voor vrij bezoek en vrij middagmaal. In de namiddag gaat het richting Etretat met zijn fotogenieke kalksteenrotsen. Bij mooi weer maken we een wandeling. De dag sluiten we af met een laatste bezoek aan Honfleur, een zeer gezellig oud vissershaventje nabij Le Havre. Daarna naar ons hotel in Villedieu les Poêles voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Caen – Arromanches – D-DayNa het ontbijt rijden we naar Caen, voor een bezoek aan het “Memorial de la Paix”, Frankrijks meest indrukwekkende oorlogsmu-seum, een ervaring en een vurig pleidooi voor vrede. Het is dan ook gebouwd op de fundamenten van een oude Duitse commandobunker, is een herdenkingsmonument, vredescentrum en informatiecentrum over de beide oorlogen. Vervolgens langs de kust via Courseulles naar het centrum van het invasiegebied: Arromanches met zijn kunstmatige haven, Port Winston. Middagmaal. Nadien bezoek aan het majestueuze Amerikaanse soldatenkerk-hof van Colleville-sur-Mer, gelegen boven Ohama-Beach, het meest bloedige slag-veld van WO II. Daarna naar de “Pointe du Hoc” waar de Amerikaanse Rangers één der hevigste gevechten hebben gele-verd. Verder naar Ste Mére-Eglise, het plaatsje waar duizenden Amerikaanse para’s in de eerste uren van de landing werden gedropt. Terug naar Villedieu voor avondmaal en overnachting in hotel “Le Fruitier”.

3e dag: St-Malo – Cancale – Mont Saint- MichelNa ons ontbijt rijden we naar St-Malo, één van de mooiste ommuurde steden van Frankrijk. Na een kort bezoek aan de kathedraal kunnen we een wandeling maken op de historische omwallingen. Verder langs de sterk geërodeerde kust-lijn via de Point de Grouin voor een korte wandeling naar het bekende oesterstad-je Cancale, bezoek en waarom geen oesters proeven in de schilderachtige vissershaven? Tegen de middag rijden we

HOTEL”LE FRUITIER”Een uitstekend familiehotel werd recentelijk vernieuwd en centraal gelegen in het centrum van Villedieu-les Poêles. Alle 48 kamers zijn voorzien van bad/douche, haardroger, toilet, tv en telefoon. Het hotel beschikt over een bar,lift en restaurant.’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds zal de chef ons culinair ver-wennen met een lekkere keuken. Voor de liefhebbers is er op een avond een “plateau de fruits de mer” voorzien.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 28 juli 2014Prijs: € 435,00 p.pInbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Verblijf op basis van Volpension vanaf de eerste dag avondmaal

tot de laatste dag ontbijt• Ontbijtbuffet, ’s middags 3-gangenmenu, ’s avonds 4-gangenmenu• De vermelde rondritten in het programma• Welkomstdrank• Memorial Caen• Bezoek aan het Village FromagerNiet inbegrepen:• Maaltijden heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden (tenzij inbegrepen)• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 75,00

Page 14: VAKANTIEGIDS 2014

14

REISPROGRAMMA 1e dag: St.-Joris-Winge – Churchill - EnstoneVertrek in de vroege morgen. Via de autosnelwegen naar Calais voor de overtocht met P&O Ferries. Facultatief ontbijt aan boord. Eenmaal op Britse bodem rijden we via de M20 – M25 – M40 richting Oxford. Onze eerste halte wordt Woodstock, een gezellig dorpje aan de westelijke rand van de Cotswolds. Vrij middagmaal. Na de middag brengen we een bezoek aan Blenheim Palace (+/- £11,40), het schit-terende landhuis dat voor John Churchill werd gebouwd. Churchill werd de 1ste hertog van Marlborough en kreeg het domein als dank voor zijn overwinningen tegen de Franse troepen van Lodewijk XIV. Het prachtige interieur van het paleis herbergt een enorme kunstcol-lectie, maar ook de landschapstuin is meer dan de moeite waard. We krijgen er een geleide rondleiding in het huis waar ook Sir Winston Churchill bij puur toeval geboren werd. Het landhuis zou trouwens zijn hele leven een belangrijke rol blijven spelen. Na ons bezoek rijden we naar het kleine dorpje Bladon om er het graf van Winston Churchill te bezichtigen. Daarna verder naar Enstone voor avondmaal en overnachting in hotel Heythrop Park***, een prachtig kasteel in een schitterend domein.

2e dag: Broadway – Sudeley – Bourton-on-the-water Na het heerlijke Engelse ontbijtbuffet rijden we het prachtige landschap van de Cotswolds in. Via Moreton-in-Marsh rijden we naar Broadway, een pittoresk stadje waar ooit William Morris en de pre-rafaëlieten zich thuis voelden. Bij mooi weer rijden we tot Broadway Tower voor een schitterend uitzicht op de omgeving. We zien er bij helder weer zelfs de bergen van Snowdonia liggen. Daarna verder richting Winchcombe voor een bezoek aan Sudeley Castle & Gardens (+/- £11,00). Dit mooie landhuis was ooit de thuis van Queen Catherine Parr, de enige echtgenote van Henry VIII die de koning wist te overleven. Ze ligt er trouwens ook begraven in de St Mary’s Chapel. Verder naar de prachtige Regency-stad Cheltenham, ooit een beroemd kuuroord. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar Bourton-on-the-Water, het Venetië van de Cotswolds. We wandelen langsheen de typische Cotswolds huizen en voorzien vrije tijd voor een afternoon tea. Via Stow-on-the-Wold, één van de hoogst gele-gen stadjes in de Cotswolds terug naar Enstone voor avondmaal en overnachting. 3e dag: Stratford-upon-Avon – Hidcote manor gardens – Chipping campdenVandaag gaan we op zoek naar de roots van William Shakespeare. In Stratford-upon-Avon brengen we een bezoek aan zijn geboortehuis (+/- £12,00) en de woning waar hij zijn laatste levensjaren doorbracht. We wandelen uiteraard ook doorheen het gezellige centrum langs o.a. het schooltje waar de grootste schrijver van Engeland ooit zijn eerste woordjes leerde schrijven. Vrij middagmaal. Na de middag verder naar Hidcote Manor Gardens (+/- £8,90). De tuinen, aangelegd door Lawrence Johnston, introduceerden de tuinkamers die vandaag zo typisch zijn voor de Engelse Arts & Craft-tuinen. Op de terugweg

De Cotswolds is één van Engelands mooiste regio’s. Het glooiende terrein van deze landbouwstreek ligt bezaaid met typische wolstadjes. De schapenteelt bracht deze streek immers enorme welvaart in de Middeleeuwen. Tot de uiterste hoeken van de wereld werd de wol uit de Cotswolds verkocht. Zelfs de Speaker in de House of Lords zit op The Woolsack. De Industriële Revolutie is echter aan de regio voorbijge-gaan, waardoor we er ons nog steeds in de Late Middeleeuwen wanen.

De Cotswolds – ongerept EngelandVerblijfplaats: Enstone

Page 15: VAKANTIEGIDS 2014

15

houden we nog eventjes halt in Chipping Campden, beroemd omwille van het typische straatbeeld met de Market Hall. Daarna rijden we via Shipton en de Rollright Stones, een steencirkel met een opmerkelijke legende, terug naar Enstone. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Gloucester Via Northleach, een typisch dorpje waar de tijd als het ware is blijven stilstaan, rijden we naar Gloucester, ooit een heel belang-rijke havenstad. We wandelen er doorheen de prachtig gerestau-reerde dokken waar de opslagruimtes tot mooie musea, kanto-ren, horecazaken en lofts werden omgetoverd. Daarna wandelen we doorheen het historische hart van de stad, dat ooit door de Romeinen werd gesticht. Vrij middagmaal. Na de middag brengen we een bezoek aan de imposante kathedraal. Gloucester Cathedral en de bijhorende kloostergangen deden dienst als scène voor o.a. de Harry Potter films. Vervolgens naar Highnam Court Gardens (+/-£5,00). Het landhuis is eigendom van Roger Head en kan niet bezocht worden, maar wij kunnen wel de imposante tuinen van het domein bezichtigen. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Enstone – Oxford – St.-Joris-WingeNa het ontbijt laden we de bagage opnieuw in de autocar. We rijden naar Oxford voor een geleide stadswandeling en een bezoek aan Christ Church College (+/-£ 8,00). Het college is één van de rijkste van Engeland en herbergt als kapel de kathedraal van de stad Oxford. Daarna voorzien we wat vrije tijd om doorheen de prachtige straten en steegjes van de oudste universiteitsstad van Engeland te lopen. Wie dat wenst, kan eventueel ook een bezoek brengen aan The Bodleian Library, één van ’s werelds grootste boekencollecties. Vrij middagmaal. Na de middag zoeken we opnieuw de autosnelwegen op en rijden we naar Dover om er in te schepen op P&O Ferries rich-ting Calais. Facultatief avondmaal aan boord. Thuiskomst voorzien rond 21.00 uur.

5 dagen Engeland

HOTEL HEYTHROP PARK ***Heythrop Park Hotel is een schitterend driesterrenhotel met alle moderne comfort dat je als reiziger mag verwachten. De locatie is alvast uniek: 178 ha schitterend glooiende Cotswoldslandschappen omgeven het prachtige barokke paleis dat in 1710 werd opgetrok-ken. De voorbije jaren zijn trouwens grondige renovaties uitge-voerd. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van een badkamer, koffie- en theefaciliteiten, TV en telefoon. Het restaurant biedt naast een heerlijke continentale keuken ook een prachtig zicht op de omliggende landschapstuinen. Het ontbijt wordt steeds in buffetvorm geserveerd, het avondmaal is een driegangenmaaltijd die aan tafel wordt bediend. Dankzij de unieke ligging in een park kunt u alvast zeker zijn van een rustige nacht.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 05 juni 2014Prijs: € 499,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per ****touristclass autocars voorzien van het nodige

comfort• Ervaren chauffeur en reisleider• Ferryovertocht Calais-Dover-Calais• Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• De vermelde rondritten in het programmaNiet inbegrepen:• Dranken en persoonlijke uitgaven• Toegangsgelden • Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslagen:• Eenpersoonskamer: +€ 120,00Vreemde munten: Engelse Pond

“Eén van de mooiste regio’s van Engeland”

Page 16: VAKANTIEGIDS 2014

16

Lourdes

5 dagen FrankrijkBedevaartreis

HOTEL: CHRIST-ROI****Het prachtig ****familiehotel, zeer rustig gelegen op korte wan-delafstand van het heiligdom en het centrum. De kamers beschik-ken over bad/douche en wc. Gezellig restaurant met een zeer goede franse keuken. ’s Morgens frans ontbijt met beleg, ’s mid-dags en ’s avonds 4-gangenmenu die worden geserveerd aan tafel. Verder zijn er nog de mooie salons, lift, tv-zaal en een vriendelijke service. Een uitstekend hotel om fier op te zijn! Ons hotel is reeds meer dan 56 jaar geliefd door onze trouwe klanten, ze voelen er zich onmiddellijk thuis!

REISINFORMATIEAfreisdata: prijs: 21 april 2014 € 365,00 p.p.21 juli 2014 € 365,00 p.p.15 september 2014 € 365,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Twee ervaren chauffeurs en geestelijke leiding• 4 overnachtingen te Lourdes, dus 3x volpension en 1x halfpension• Ruime zetelafstandNiet inbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Inkomgelden, dranken en persoonlijke uitgaven• Facultatieve rondritten• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 80,00

Sinds de miraculeuze verschijning van de H.Maria aan de molenaars-dochter Bernadette Soubirous in 1858 is Lourdes uitgegroeid tot één van de meest bezochte bedevaartsoorden ter wereld. Een reis met een toegespitste aandacht voor Lourdes onder leiding van een priester.Maar ook voor de omringde bergwereld der Pyreneeën. Tijdens het verblijf voorzien we niet alleen een uitgebreid bezoek aan de heiligdommen, er is ruimschoots tijd voorzien om te wandelen of te shoppen in de gezellige winkelstraten van de binnenstad. Een reis naar Lourdes moet u minstens éénmaal beleven, het zal een blijvende indruk op u maken.

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge - LourdesVertrek om 02.30 uur aan ons bureel. Tijdens de dagreis over de franse autowegen kunt U relaxen in onze comfortabele auto-car. Regelmatige haltes voor de facultatieve maaltijden onderweg. Aankomst te Lourdes rond 19.00 uur. Indeling der kamers, avond-maal, kennismaking met de omgeving en overnachting.

2e tot 4e dag: LourdesVerblijf te Lourdes in volpen sion. U krijgt ruimschoots de gelegenheid om aan de “Godsdienstige Plechtigheden” deel te nemen, zoals:• Elke dag eucharistieviering in groep door eigen meegekomen

priester• Sacramentsprocessie en de zegening van de zieken• De kaarskensprocessie• Laatste dag een bezinningsmoment in de autocar tijdens de terug-

reisWat gaan we er nog bezoeken• De grot van Massabielle: deze is dag en nacht toegankelijk voor de

bedevaarders• De Crypte – de Basiliek van de Onbe vlekte Ontvangenis – de Rozen-

kransbasiliek – de Pius-X-Basiliek – de Heilige Bernadette kerk• De bolymolen - het cachot - de huidige parochiekerk - de baden -

de kruiswegMogelijkheid om de indrukwekkende Pyreneeën te bezoeken, o.a. COL DU TOURMALET, PONT D’ESPAGNE, CIRQUE DE GAVERNIE. Deze zijn facultatief en ter plaatse te regelen.

5e dag: Lourdes - St.-Joris-WingeOntbijt. Vertrek om 06.00 uur via Tarbes naar de autoweg richting Toulouse, Montauban, Brives, Limoges (middagpauze) en via Orleans richting Parijs, Peronne (halte), naar Mons naar St.-Joris-Winge. Aankomst rond 23 uur. Regelmatige haltes voor facultatieve maal-tijden.

4 overnachtingen te Lourdes en 3 volle dagen ter plaatse in volpension.

Iedereen ruime zetelafstand, dus comfortabel reizen. Ter plaatse

kunt u onder leiding van onze priester alle religieuze vieringen en bezoeken

meemaken.

56-jarige samenwerking met ons ****hotel Christ-RoiKijk en vergelijk !!!

Page 17: VAKANTIEGIDS 2014

17

Toeristisch Lourdes

7 dagen FrankrijkBezoek: Pyreneeen - Nevers - Rocamadour - Oradour-sur-Glane

Gavarnie, gelegen in een overweldigend mooi kader. Hier kan men wandelen naar de beroemde Cirque de Gavarnie, waar de hoogste waterval van Europa gelegen is (eventueel te paard of per ezel). De waterval stort zich hier 422m naar beneden, omringd door diverse bergtoppen van 300 m. Een unieke belevenis ! Bij de terugreis naar Lourdes stoppen we nog even bij de Pont Napolèon, een uniek staal-tje bouwkunst uit de 19e eeuw. Avondmaal en overnachting.

6e dag: Lourdes - Souillac – NeversNa het ontbijt nemen we afscheid van Lourdes en verlaten deze stad via Montauban en Cahors bereiken we Souillac voor het mid-dagmaal. Daarna verder over Clermont-Ferrand en Moulins naar Nevers(omgeving) voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Nevers – St.-Joris-WingeOntbijt en alvorens we de definitieve terugreis aanvatten, brengen we nog een bezoek aan Nevers. Bernadette Soubirous leefde van 1866 tot aan haar dood in het klooster van Saint-Gildars. Haar intacte lichaam ligt er opgebaard in een glazen schrijn. Na het bezoek aan het klooster rijden we via de Franse autowegen richting Parijs en huiswaarts. De nodige stops worden gehouden voor de facultatieve maaltijden. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Lourdes is in de eerste plaats bekend als bedevaartsoord en wordt jaarlijks door velen bezocht, als dank of gedane belofte, alsook door zieken die hopen op genezing of geestelijke ondersteuning. Maar Lourdes heeft ook een prachtige omgeving, de mooie bergwereld van de Pyreneeën. De heenreis via Oradour-sur-Glane, Limoges en Rocamadour. De terugreis over Nevers bieden vele bezienswaardighe-den onderweg en maken deze reis tot een belevenis voor iedereen. Bernadette die tot armoede vervallen was, was een jong meisje dat tijdens haar korte leven het vele lijden moedig aanvaardde. Op 11 februari 1858 zag Bernadette , de 14 jarige dochter van molenaar Soubirous, bij de grot Massabielle aan de oever van het riviertje Gave de Pau een verschijning van Maria die haar vroeg iedere dag naar de grot terug te komen. Op de 9e dag van de in totaal 18 kwam er, toen de dorpsgenoten zich samen drongen om getuige te zijn van het gebeuren, een straaltje water te voorschijn op de plek waar Bernadette de grond aanraakte. Bernadette stierf in 1879 en ligt opgebaard in een glazen schrijn in de kapel van het convent St. Gildars te Nevers, welke we op deze reis ook bezoeken. In 1933 werd Bernadette door de Rooms Katholieke Kerk heilig verklaard.

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – LimogesVertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Mons en Péronne(koffiestop) naar Parijs en Orléans (halte voor facultatief middagmaal). Verder over Vierzon naar Châteauroux. We brengen een klein bezoek aan het stadje Oradour-sur-Glane. Tijdens WO II werd het stadje volledig uitgemoord door de Duitsers en alles is intact gebleven zoals ten tijde van de oorlog. Verder naar Limoges voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Limoges – Rocamadour – LourdesNa het ontbijt rijden we tot Rocamadour. Dit dorpje is prachtig gele-gen tegen de rotswand en herbergt één van de oudste bedevaarts-plaatsen in Europa. Middagmaal. We maken een wandeling door de nauwe straten en bezoeken de hoog in de rotsen uitgehouwen kapel met het beeld van de Zwarte Madonna. Daarna gaat het verder naar Lourdes voor avondmaal en overnachting.

3edag: LourdesNa het ontbijt, gaan we kennis maken met Lourdes. We brengen een bezoek aan de Grot waar de H.Maria verscheen en waar nu Pelgrims uit de hele wereld naar toekomen om er te bidden en zich te laven aan het heilzaam bronwater van de grot. Na het middagmaal maken we dan een wandeling door het oude gedeelte van de stad met onder andere het geboortehuis van de H.Bernadette, het Maison Paternelle en het Cachot. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Col d’Aspin – Col del Portillon Na het ontbijt maken we een onvergetelijke daguitstap door de Pyreneeeën. Via Bagnères-de-Bigorre rijden we naar de Col d’Aspin, gekend bij de wielerliefhebbers. We rijden voorbij het mooie dorp Arreau en vatten de beklimming aan van de Col de Peyresourde. Na Bagnères-de-Luchon stijgen we opnieuw naar de Coll del Portillon en de Frans-Spaanse grens. In Bossost nemen we het middagmaal en krijgt u nog wat vrije tijd tot shopping. Nadien keren we terug via Fos naar ons hotel te Lourdes voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Lourdes –GavarnieOntbijt en in de voormiddag is iedereen vrij. Na het middagmaal rijden we via Argelès en Gazost naar

HOTEL(S)Onderweg **/***hotels met het nodige comfort. Te Lourdes het prachtige ****familiehotel Christ-Roi, zeer rustig gelegen op wan-delafstand van het Heiligdom en het centrum. De kamers beschik-ken over het nodige comfort en er worden in het gezellig restaurant smakelijke maaltijden opgediend. Een hotel dat reeds meer als 56 jaargeliefd is door onze trouwe klanten.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 20 juli 2014Prijs: € 620,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• De vermelde rondritten in het programmaNiet inbegrepen:• Middagmalen tijdens heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 140,00

Page 18: VAKANTIEGIDS 2014

18

Verblijfplaats: Marlow

2e dag: Marlow – Wieck – Greifswald – Stralsund - MarlowNa het ontbijtbuffet rijden we naar Wieck, een pittoresk plaatsje, gelegen rond een haventje met een ophaalbrug, we maken er een korte wandeling door de straatjes met huizen in de bouwstijl van de streek. Nadien bezoek aan de Hanzestad Greifswald, geboorte-plaats van de romantische schilder Caspar David Friedrich. Het stadje heeft een schilderachtig marktplein en wordt beheerst door een indrukwekkende domkerk, een symbool voor de baksteengotiek in de streek. Middagmaal in Stralsund. ’s Namiddags brengen we een uitgebreid bezoek aan de Hanzestad Stralsund waar we het unieke ensemble bewonderen van stadhuis en kathedraal waarna een korte stadswandeling door het historische centrum op het programma staat om de andere monumenten van de stad te bewonderen. Op de terug-weg naar het hotel brengen we een bezoek aan een atelier waar barnsteen wordt verwerkt tot de mooiste juwelen, sieraden en zelfs scheepsmodellen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3e dag: Marlow – Wismar – Schwerin - MarlowNa het ontbijtbuffet rijden we naar de Hanzestad Wismar die vroe-ger tot de voornaamste steden en havens van deze handelsnatie behoorde. Het prachtige marktplein wordt hier beheerst door de ‘Wasserkunst’ terwijl de Nikolaikerk en het ‘Schnabbel-Haus’ tot de mooiste bakstenen bouwwerken van Noord-Duitsland behoren. Middag maal in Schwerin. Na de middag brengen we een bezoek aan Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern. We ontdekken er de prachtige ligging van het kasteel in het meren- en tuinlandschap en de gezellige straatjes met winkels en terrasjes rond het marktplein en de domkerk. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Marlow – Güstrow – Bad Doberan - MarlowNa het ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan Güstrow, een stadje dat als één van de parels van Mecklenburg-Vorpommern mag worden beschouwd en die bekend staat als Ernst Barlachstad. Onze

Tussen de oude hanzesteden Lübeck en Wismar vindt u een charman-te strook land, die een geheime tip is onder gasten. In de noordelijke Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, liggen enkele prachtste-den van de beroemde Duitse Hanze. Ze waren lang een goed verbor-gen geheim achter het ijzeren gordijn. Tijdens deze zesdaagse reis ontdekken we de sfeer en luister van weleer in de verrassende steden Schwerin, Wismar, Stralsund, Bad Doberan en Rügen aan de Baltische Zee. Laat U zich mee op sleeptouw nemen naar deze voor ons vrijwel onbekende prachtsteden?

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – Bremen - MarlowVertrek vanuit de thuisbasis om 6.00u.Facultatieve koffiestop in de omgeving van Venlo of Keulen.We rijden Duitsland binnen en via het Ruhrgebied bereiken we de omgeving van Bremen. Vrij middagmaal in de omgeving van Bremen.’s Namiddags vervolgt de heenreis langs Hamburg naar de streek van de Oostzee. Aankomst in ons hotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

De charmante Hansesteden

Page 19: VAKANTIEGIDS 2014

19

De Oostzee

aandacht gaat uit naar het kasteel van Güstrow, met een weelderig versierd interieur en omgeven door een mooie tuin. De kathedraal, de stadskerk met haar Vlaamse retabel en de Gertrudenkapel die als herdenkingsmonument werd ingericht voor de beeldhouwer Ernst Barlach, de bekendste inwoner van de stad. Na het middagmaal in Güstrow rijden we naar Bad Doberan, een kuuroord met een schat aan 19e-eeuwse gebouwen en de beroemde Doberaner Münster. Na een korte wandeling door het historische centrum nemen we de stoomtrein “Molli” naar de badplaats Kühlungsborn waar er ruim-schoots vrije tijd wordt voorzien langs de gezellige zeepromenade.Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Marlow – Rügen – Sassnitz - MarlowNa het ontbijtbuffet rijden we naar het eiland Rügen, het grootste en wellicht ook mooiste eiland van Duitsland: prachtige baaien, indruk-wekkende rotskusten, stille binnenmeren en aantrekkelijke kust-plaatsjes met witte huizen en gebouwen vormen de aantrekkings-kracht van de bij de Duitsers zo geliefde vakantiebestemming. Een 1u.15 durende rondvaart vanuit de badplaats Sassnitz laat ons kennis-maken met de witte krijtrotsen van Königsstuhl in het Nationaal Park Jasmund. Middagmaal in Sassnitz. ’s Namiddags rijden we langs Prora waar de nazi’s een enorm vakantiecomplex lieten bouwen, verder naar Binz, een pittoreske badplaats met statige witte villa’s langs de uitnodigende zeepromenade. Tenslotte brengen we een kort bezoek aan de kustplaats Sellin met zijn prachtige pier. Avondmaal en over-nachting in ons hotel.

6e dag: Marlow – Bremen – St.-Joris-WingeNa het ontbijtbuffet verlaten we de deelstaat Mecklenburg-Vorpom-mern en rijden langs Hamburg naar Bremen. Vrij middagmaal in de omgeving van Bremen. Na de middag vervolgt de terugreis langs Münster en door het Ruhrgebied naar Nederland en België. Halte in de omgeving van Keulen of Venlo. Aankomst aan ons bureel rond 19.30u.

6 dagen Duitsland

HOTEL RECKNITZTAL****Eindelijk vakantie! Onder dit motto, verwelkomen ze ons van harte in een van de meest aantrekkelijke landschappen in het hart van Mecklenburg-Vorpommern. Onze maaltijden ’s morgens en ’s avonds in buffetvorm worden opgediend in het sfeervolle res-taurant “Villa Kossow”, of in de Hausbrauerei. Overnachten doen we in comfortabele kamers, allen voorzien van douche / toilet, haardroger, telefoon, kluis, minibar, tv. Internet/WiFi zijn in het hele gebouw bruikbaar. Genieten kan u tegen betaling van het wellness-centrum met Finse sauna, stoombad en relaxruimte, maar ook het zwembad, de fitnessruimte, een bowlingbaan. Genieten van het zonneterras met uitzicht op het prachtige Recknitztal zul-len we ook ongetwijfeld doen!

REISINFORMATIEAfreisdatum: 29 juni 2014Prijs: € 559,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per ****touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• Boottocht Rügen• Stoomtreinrit Molli – KühlungsbornNiet inbegrepen:• Inkomgelden • Middagmalen tijdens heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag: • Eénpersoonskamer: + € 80,00

Page 20: VAKANTIEGIDS 2014

20

Verblijfplaats: K rakau

3e dag: KrakauNa het ontbijt brengen we in Krakau een bezoek aan de Wavel burchtheuvel met in de voormalige Koninklijke burcht de pronkap-partementen en hun prachtige interieurs (rijk versierd meubilair) met meer dan 160 Vlaamse wandtapijten. We bezoeken hier ook de zeer rijk versierde kathedraal van Krakow met haar talloze graf-monumenten. Vrij middagmaal, waarna we een bezoek brengen aan het historisch stadscentrum van Krakau, dat door Unesco als “Wereldcultuurerfgoed” werd beschermd, een bezoek aan de kleur-rijke glasramen in Jugendstil van de Franciscanenkerk, aan de oude universiteit Collegium Maius met een prachtig interieur en aan de Mariakerk met het Veit Stoss-altaar, en van de meesterwerken van hooggotische beeldhouwkunst in Polen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Kazimierz - AuschwitzOntbijt. In de voormiddag verkennen we de vroegere Joodse wijk van Kraków. Velen onder u herinneren zich de emotievolle film “Schindler’s List”. Deze film speelde zich voor een deel af in de wijk Kazimierz. Deze wijk is dankzij renovatie stilletjes aan weer een sfeer-volle wijk, waar een paar synagogen getuigen van het drama van de Joden. Na het vrije middagmaal (mogelijkheid om een typisch joods middagmaal met Klezmer muziek te bestellen) bezoeken we het aangrijpende concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau. Ongeveer 50 km ten westen van Kraków gelegen, bevindt zich de grootste en beruchtste dodenfabriek van het Derde Rijk. Vanaf 1942 werd Auschwitz het hoofdcentrum voor de uitroeiing van de Europese joden. Kampcommandant Hoss, die na de oorlog in het kamp werd opgehangen, schatte het dodental op 2.500.000. Men vermoedt echter dat er ongeveer 4 miljoen mensen van 28 verschillende natio-naliteiten werden vermoord. Wachttorens, schrikdraad, de poort met het opschrift “Arbeit macht Frei”, de dodenmuur, de gaskamers en

Polen is misschien niet de aantrekkelijkste vakantiebestemming, maar dat is buiten het zuidelijk gelegen Krakau gerekend. Deze bruisende stad is de perfecte bestemming voor een citytrip. Het dagelijkse leven concentreert zich op Wavel en het Grote Marktplein, waar ieder uur prachtig hoorngeschal klinkt vanaf de toren van de Sint.Mariakerk. Dit is ook de plek waar historie en moderne tijden in elkaar overgaan, want hier vindt u ook de vele pubs en trendy cafés, ondergebracht in historische panden en sfeervolle kelders. Deze historische stad met een modern karakter is zeker het ontdekken waard. Wij combineren een verblijf in Krakau met een bezichtiging van het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau in het nabije Oswjecim, Wielicka en tijdens de heenreis Bautzen en Wroclaw.

REISPROGRAMMA 1e dag: St.-Joris-Winge – BautzenVertrek aan ons bureel omstreeks 06.00uur en via Aachen naar Köln (koffiestop). Daarna over Giessen rijden we in de richting van Thuringen en Saksen, Alsfeld, Bad Hersfeld. We eindigen vandaag onze trip te Bautzen in ons hotel voor avondmaal en overnachting .Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor de maaltijden

2e dag: Bautzen – Wroclaw – KrakauNa het ontbijt steken we nabij Görlitz de Duits-Poolse grens over en rijden naar Wrocaw, de Silezische hoofdstad, beter bekend als het oud-Duitse Breslau. De belangrijke universiteitsstad is gelegen aan de Oder, telt 110 bruggen en 12 eilanden en wordt daarom wel eens het “Venetie” van Polen genoemd. Prachtig zijn hier het Marktplein met het Raadhuis en de gevel van de Universiteit. Na het bezoeken van deze mooie stad, gebruiken we nog ons vrij middagmaal en vatten daarna via de Poolse autowegen verder onze rit naar Krakau aan, waar we ons verblijfshotel voor 4 nachten opzoeken. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Krakau een onvergetelijke citytrip

Page 21: VAKANTIEGIDS 2014

21

crematoria, maar ook de bergen persoonlijke bezittingen (brillen, boekentassen, schoenen) vormen een verbijsterende getuigenis van de verschrikkingen die hier plaats vonden. Avondmaal en overnach-ting in ons hotel.

5e dag: Zoutmijn van Wielczka en vrije namiddag in KrakowOntbijt en in de voormiddag bezoeken we de zoutmijn in Wieliczka. Dit stadje ligt op een 15 km ten zuidoosten van Kraków. Plaatselijke gidsen voeren ons tot op een diepte van 135 meter Een unieke wan-deling door de gangen van de oudste nog werkende zoutmijn van Europa is een ware ontdekkingstocht. Van de ondergrondse ruimten die we bezoeken is de Kapel “De Zalige Kinga” het indrukwekkendst. Deze is gelegen op een diepte van 101 m, is 54 m lang en 12 m hoog. Alles is er gehouwen uit het zout: altaar, beelden, kruisweg, tot zelfs de kroonluchters en vloertegels. Terug naar Krakau voor het vrije mid-dagmaal en vrije namiddag waar u gelegenheid hebt om te winkelen in de souvenirwinkels. Kraków is geen stad van monumenten alleen! Het is de meest levendige stad van Polen met vele gezellige terrasjes, souvenirwinkels, kunstgalerijtjes……enz… Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Krakau – Jawor – BautzenNa het ontbijt verlaten we Krakau en rijden via Katowice over de Poolse autowegen in de richting van Jawor, vrij middagmaal en bren-gen we ook en bezoek aan de Vredeskerk van Jowor. Deze evengeli-sche kerk met haar kleurrijke plafond is een van de grootste kerken in vakwerk van Europa, werd ook door Unesco tot Werelderfgoed geklasseerd. In de loop van de namiddag bereiken we in Duitsland het stadje Bautzen, pittoresk gelegen boven de vallei van de Spree en hoofdstad van de Sorben, een Slavische minderheid in Duitsland. Wandeling door het prachtig gerestaureerde historische centrum. Daarna naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Bautzen – St.-Joris-WingeNa het ontbijt verlaten we het hotel in Bautzen en rijden over de Duitse autowegen via Dresden, Gera en Erfurt naar Eisenach en Bad Hersfeld, Thüringen, Giessen naar Köln en Aachen naar St.-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. De nodige haltes worden gehouden om de facultatieve maaltijden te gebruiken.

7 dagen Polen

HOTEL: SWING****Een stijlvol en modern 4-sterrenhotel dat gunstig gelegen is naast het grootste aquapark in Polen, naast een bioscoopcomplex en een winkelcentra aan de rand van het stadscentrum, met een gemakke-lijke busverbinding naar het centrum. Dit stijlvolle en moderne hotel biedt comfortabele kamers, alle uitgerust met douche, wc, tv, tele-foon en airconditioning. We bekomen ’s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangenmaaltijden. Verder kunnen we genieten van een recreatie en Spa centrum inclusief fitnesscentrum, sauna, aroma en kleurtherapie voorzieningen. Dit hotel biedt u alles om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken!

REISINFORMATIEAfreisdatum: 03 augustus 2014Prijs: € 699,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touistclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Ervaren chauffeur en reisleider• Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• Alle uitstappen uit het programma• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachting• Toegangsgelden:

• Aula Leopoldina universiteit Wrocław • Toegang koor Mariakerk Krakow met Veit Stoss-altaar • Toegang met gids door de staatsievertrekken burcht Kraków

+ kathedraal • Rondleiding plaatselijke gids Auschwitz + zoutmijn Wieliczka • Toegang met rondleiding Collegium Maius Kraków • Toegang zoutmijn Wieliczka • Toegang Vredeskerk Jawor

Niet inbegrepen:• Middagmalen• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden indien niet vermeld• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslagen:• Eénpersoonskamer: + € 130,00Vreemde Munten:• Onderweg Euro, ter plaatse Poolse Zloty (Euro ter plaatse te

wisselen in Zloty) • Credit cards worden aanvaardGrensformaliteiten:• Geldige identiteitskaart

Bezoeken aan : Wroclaw – Krakow – Auschwitz – Zoutmijn Wielicka

Page 22: VAKANTIEGIDS 2014

22

water ”Evian” werd hier ontdekt op het einde van de 18e eeuw. We kunnen de Source Chachat bekijken, ondergebracht in een mooi gebouw in Jugendstil. Vrije tijd en middagmaal. Daarna bezoeken we het prachtige autovrije middeleeuws stadje Yvoire, omgeven door een 14e eeuwse stadswal, een ideale plek om te genieten. Droom weg bij het uitgestrekte meer, kuier rond in dit stadje, vol bloemen, met kronkelende straatjes. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag : Gorges du Fier (kloof)Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de “Gorges du Fier”. Deze kloven, uitgegraven door het riviertje de Fier, behoren tot de merkwaardigste bezienswaardigheden van de Franse Alpen. Terug naar ons hotel voor het middagmaal en ’s namiddags vrij om op verkenning te gaan in de omgeving van Samoëns, of te genieten van de verschillende faciliteiten in het hotel. Avondmaal en overnachting.

4e dag : Vrije voormiddag – marktdag in Samoëns – Les LindaretsGelegenheid om rond te kuieren op deze aangename streekmarkt met o.a. allerlei streekprodukten. Verder kan je een verkennende wande-ling maken door het typische dorpje met een stemmig marktplein met eeuwenoude lindebomen, een 16e eeuws kerkje, de 3,5 ha grote alpentuin ”La Jaysinia”, vele winkeltjes en terrassen. Middagmaal in ons hotel. Daarna via het mooie meertje van Montriond en de onstuimige waterval van Ardent naar het geitendorpje Les Lindarets. In dit dorpje zijn de geiten “koning”. Een life-attractie zonder weer-ga! Terug via het bekende Morzine (u wel bekend van de Tour de France!), naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag : Chamonix – Aiquille du MidiOntbijt. Dit wordt onze koninginnenrit, om het met de termen van de “Tour de France” uit te drukken. We maken een daguitstap naar

Croissants, kaas, stokbrood, regionale producten en lekkere wijn ….genieten op zijn Frans. De Haute-Savoie is in elk jaargetijde één van de mooiste delen van Frankrijk, met een uitzonderlijk rijk natuurerfgoed. Deze streek strekt zich uit tussen het meer van Genève en het majestueuze massief van de Mont Blanc. Het is een betoverend landschap dat bestaat uit natuurreservaten, klaterende bergbeken, feestelijke bloemenvelden,donkere wouden, grillige rots-pieken en met eeuwige sneeuw bedekte bergen. Daarnaast beschikt deze streek over prachtige meren, zoals het meer van Genève met zijn kuuroorden als Thonon-les- Bains en Evians-les-Bains en het meer van Annecy met zijn gelijknamige stad waar we kunnen wandelen langs de kanalen en die terecht de bijnaam “Venetië van de Alpen” heeft gekregen. We logeren in Samoëns , een rustig en bloemrijk dorp met een authentiek karakter midden de Alpenwereld. Bovendien uitste-kend gelegen voor het maken van enkele mooie uitstappen.

REISPROGRAMMA1e dag : St.-Joris-Winge - SamoënsVertrek om 06u00 aan ons bureel en via Luxemburg richting Nancy, Dijon en door de Jura naar Bourg-en-Bresse en Genève naar onze ver-blijfplaats Samoëns. Avondmaal en overnachting. Regelmatige stops en tijd voor de vrije maaltijden.

2e dag : Meer van GenèveNa een stevig ontbijt rijden we naar het meer van Genève. (Lac Leman). We houden een eerste halte in Evians-Les-Bains, een mooi kuuroord, met een bebloemde promenade. Het bekende mineraal-

Haute-Savoie

Genieten van een week gezonde berglucht

te midden van een prachtstreek !!

Page 23: VAKANTIEGIDS 2014

23

Verblijfplaats: Samoens NIEUW..

Chamonix, wereldberoemd vanwege zijn ligging aan de voet van de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. Deze tot de verbeel-ding sprekende berg en het gelijknamig massief, waar hij deel van uitmaakt, zijn onvergetelijk mooi. Wandeling en kort bezoek aan dit skioord. Na het middagmaal per kabelbaan naar de top van de Aiguille du Midi (facultatief ± 46.00€). Een eerste traject leidt naar de Plan d’Aiguille (2317m), vandaar gaat een tweede kabelbaan naar de noordelijke top (3777m). Waar je een prachtig panorama over de Mont Blanc en de andere Alpenketens te bewonderen krijgt. Dit wordt ongetwijfeld een onvergetelijke uitstap. Avondmaal en over-nachting in Samoëns.

6e dag : Genève - AnnecyVandaag na het ontbijtbuffet gaan we naar Genève. Deze wereld-stad is prachtig gelegen aan het meer, waar een reuze fontein alle aandacht trekt (140m hoog). Genève is rustig en klein in omvang, maar groot als het gaat om rijkdom en zijn rol op het wereldtoneel met zijn internationale conferenties. We maken een korte wandeling door de nauwe straatjes rondom het eeuwenoude Place du Bourg du Four. Na ons bezoek, rijden we naar Annecy voor het middagmaal en voor een boottocht op het schoonste meer van Frankrijk. In de stad Annecy zelf zullen we ons beslist niet vervelen met haar lieflijke kanalen, oevers vol bloemen, schattige bruggetjes en mooie huizen waar de geschiedenis letterlijk op de muren staat geschreven. Geen wonder dat Annecy de bijnaam kreeg als het “Venetië van de Alpen”. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

7e dag : Samoëns – St.-Joris-WingeDe vakantie is helaas voorbij! Na een hartig ontbijt vangen we de terugreis aan. Via Bourg-en-Bress naar Dijon, Metz, Luxemburg, St.-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 u. De nodige haltes onderweg worden gehouden voor de vrije maaltijden.

7 dagen Frankrijk

HOTEL NEIGE ET ROC***Hotel Neige et Roc*** geeft aan deze reis een echte meerwaarde. Het hotel biedt u alle modern comfort: de gezellige kamers hebben een bad of douche, balkon, TV, telefoon. Daarenboven beschikt het hotel nog over een binnen- en buitenzwembad, een relaxerende sauna en hammam en een fitnessafdeling. En als kers op de taart: in hotel Neige et Roc*** worden wij verwend met zeer lekkere maal-tijden. Aan tafel gaan is een echt feest!

REISINFORMATIEAfreisdatum: 24 augustus 2014Prijs: 765,00 € p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar met het nodige comfort• Verblijf in volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de

laatste dag ontbijt• Bekwame chauffeur en reisleider• Alle uitstappen en rondrittenNiet inbegrepen:• Maaltijden heen en terugreis• Inkomgelden en boottocht• Dranken en persoonlijke uitgaven• ReisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer +120,00 €Vreemde munten: • Zwitserse franken voor onderweg en uitstap Genève

“Genieten op zijn frans”

Page 24: VAKANTIEGIDS 2014

24

Het keizerrijk v/d zon “La Provence”

De Provence! De regio in Frankrijk waar Peter Mayle in zijn boeken met zoveel liefde en humor vertelt. Het land van “Van Gogh en Renoir”. Het land van de witte paarden, zwarte stieren en de olijven. Van de okergele heuvels van de Roussillon en de witte kalkrotsen van de Alpilles en de Vaucluse. Het land van de eeuwenoude stad-jes, met mos bedekte fonteinen en huizen met die typisch in de zon zinderende rode dakpannen. Het land van de strakblauwe hemel en ranke cipressen en de majestueuze berg De Mont Ventoux die zoveel schilders in de ban hebben gehouden. Het heerlijke Zuiderse eten en de charmante bewoners met hun opvallend accent. Het land van de pastis, de olijfolie en frisse rosétjes. En dit allemaal met op de achter-grond de zang van “Les CIgalles”. Dit is het land waar wij jullie mee naar toe zouden willen nemen om dan ook verliefd te worden op dit stukje Frankrijk.

REISPROGRAMMA1°Dag: St.-Joris-Winge – Vienne (omgeving).Vertrek om 06u00, al vroeg in de ochtend verlaten we België langs-heen de Ardennen en Luxemburg en vervolgen onze weg via het riante Franse autowegennet. In de buurt van Sandaucourt houden we halt voor ons vrij middagmaal. Vanuit een comfortabele zetel in onze autocar kunnen we de grandioze uitzichten van Lotharingen, de Haute Marne, de Vogezen en de met wijngaarden bedekten heuvel-ruggen van de Côte d’Or en de Beaujolais bewonderen. Ter hoogte van Lyon maken we rendez-vous met de machtige rivier de Rhône die ons de rest van de reis tot in Avignon zal vergezellen. In de buurt van Vienne houden we halt voor overnachting en avondmaal.

2° Dag: Vienne (omgeving) – Fontvielle.Na het ontbijt trekken we verder door een steeds wisselend en nu wel duidelijk een Zuiders landschap. Valence, de Nougatstad Montelimar en de eerste lavendel velden komen nu in zicht. Ook zien we aan onze linkerkant het silhouet van de reus van de Provence “De Mont Ventoux” opduiken. Tegen de middag bereiken we de stadsmuren van Avignon. Om een goede indruk te krijgen van de Pausenstad maken we eerst een rondrit met het toeristisch treintje (Facultatief). Het wordt dan tijd om uit te kijken naar een geschikt restaurant voor het vrij middagmaal. In de namiddag brengen we (Facultatief) bezoek aan het indrukwekkende voormalig Pausenpaleis (Palais des Pâpes) en natuurlijk ook de wereldbekende “Pont d’ Avignon”. Er blijft nu nog voldoende tijd over om, nadat we op een lokaal gezellig terrasje van de Provençaalse sfeer hebben genoten, nog wat rond te kuieren in de stad. We rijden verder naar Fontvielle voor de check-in in ons romantisch verblijfshotel. Avondmaal en overnachting.

3° Dag: Rondrit in de Vaucluse en de Mont VentouxOntbijtbuffet. Vandaag verkennen we een ander gedeelte van de Provence. Namelijk De Vaucluse. Via de uitzonderlijke omgeving van Les Baux en St Remy de Provence rijden we naar “Isle-sur-Sorgue”, waar we kennismaken met de reuze waterraderen die de stad nog rijk is en die getuigen van een rijk industrieel verleden. Isle-sur-Sorgue heeft een goede reputatie op gebied van antiquiteiten. Indien interesse maken we hier halt voor een korte wandeling. Misschien vindt je hier wel waar je al zolang naar op zoek was! Van daar gaat het naar “Fontaine de Vaucluse” een natuurwonder! Deze gesloten vallei herbergt de indrukwekkende bron van de rivier de Sorgue. Na een sneeuwrijke winter of na langdurige regenval spuwt deze bron vanuit een diepte van meer dan 350 meter, massa’s water naar de oppervlakte. Op onze wandeling langs deze rivier bezoeken we een oude papierfabriek en het intieme Romaanse kerkje. Onderweg heeft onze gids ongetwijfeld de romantische geschiedenis verteld van de dichter Pétraca, die in dit dorpje heeft geleefd, en zijn onbereik-bare liefde Laure. Na het vrije middagmaal in het dorp vertrekken we voor de beklimming van de Mont Ventoux. We nemen hiervoor de route die ook de renners van de Ronde van Frankrijk” in 2013 hebben genomen. Bijna op de top maken we eventjes halt aan het monument van de renner Tom Simpson die hier tijdens de Ronde van Frankrijk van 1967 stierf. De terugweg naar ons hotel gaat over de top en Malaucene aan de voet van de Mont Ventoux waar we op een terrasje nog even kunnen nagenieten van al dat moois. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4° Dag: Pont du Gard & Arles en Les Baux.Ontbijtbuffet. Er wordt wel al eens gezegd dat de regio « Bouche du Rhône” de trechter is langs waar onze beschaving in West Europa is binnengedrongen. Vandaag gaan we daar de tastbare bewijzen van zien. In de buurt van Remoulins staan we oog in oog met de “Pont du Gard” een bijna 2000 jaar oude aquaduct over de rivier de Garon die deel uitmaakte van een waterleidingnet dat fris water vanuit de omgeving van Uzès naar de stad Nîmes voerde. We maken een wan-deling onder en naar de top van de brug en een korte boswandeling. Na dit bezoek rijden we richting Arles voor een vrij middagmaal.Arles was ooit een belangrijke Romeinse stad en een Christelijk reli-gieus centrum. We bezoeken het Amfitheater (facultatief) en maken een wandeling langsheen de bijzonderste bezienswaardigheden met o.a. de thermen, het Romeins theater en de St. Trophine met, waarschijnlijk het mooiste Romaanse portaal van Frankrijk. Iets ver-der vinden we het Romeinse Forum met “Café de la Nuit”. Ooit zo mooi op doek gebracht door Vincent van Gogh. Vrije tijd in de stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Verblijfplaats: Fontvielle

Page 25: VAKANTIEGIDS 2014

25

7° Dag. Lyon (omgeving) – St.-Joris-Winge.Na het ontbijt gaat het richting de mosterdstad Dijon, Nancy en Metz waar we in de buurt halt houden aan een wegrestaurant voor een vrij middagmaal. In Luxemburg maken we nog even halt om nog wat laatste inkopen te doen. Voldaan en nog nagenietend van deze prachtige Provence reis gaat het nu richting St.-Joris-Winge waar men ons aan het bureel terug verwacht omstreeks 20u00.

5°Dag: CamargueOntbijtbuffet. De Camargue, het land gevormd door de machtige rivier de Rhône, is de plaats die we vandaag gaan ontdekken. We rijden door een vlakte waar de rijst, de roze flamingo’s de zwarte stieren en de witte paarden het voor het zeggen hebben. Om nog maar niet te spreken over de alom aanwezige zigeuners en gardiens. Aangekomen in Les Saintes Maries de la Mer, schepen we onmiddel-lijk in op een rivierboot die ons gedurende één uur vanaf “Le Petit Rhône» de Camargue laat ontdekken.(Facultatief). Onderweg maken we ondermeer kennis met het landschap, verschillende vogelsoorten en een manade waar de jonge stieren worden gefokt. We zien een gardien de kudde samendrijven.Na het vrije middagmaal in het dorp maken we nog een wandeling naar de versterkte kerk die we gaan bezoeken en waarin de relikwieën kunnen zien van Sarah (De patro-nes van de zigeuners) en de Heilige Maria Klopas. Misschien voorspelt hier een oude zigeunerin je wel jouw toekomst in de palm van je hand….Nadien rijden we door naar de nog ommuurde stad van de Kruisvaarders Aigues-Mortes waar we halt houden voor een stad-wandeling. Misschien is het nu tijd om wat souvenirs aan te schaffen? Avondmaal en overnachting in ons hotel.

6° Dag: Fontvielle, Baumes de Venise, Vaison-la-Romaine, Pierrelatte, Lyon (omgeving)Spijtig maar helaas, aan alle goede dingen komt een einde. Ook aan ons verblijf in de Provence. Na het ontbijtbuffet laden we de valiezen in en rijden richting Noorden. Maar we maken eerst nog een rit langsheen Les Dentelles de Montmirail. Een wijnstreek die deel uitmaakt van de Côte du Rhône. In Baumes de Venise maken we halte voor een bezoek met degustatie bij “Les Vignerons de Baumes de Venise.”(Facultatief). Uiteraard maken we kennis met de vermaarde muskaatwijn. In Vaison-la-Romaine maken we een korte stop voor een vrij middagmaal en waar we dan nog even de tijd over hebben voor een wandeling tot aan de oude Romeinse brug. Daarna rijden we door de wondermooie wijnstreek van de Côte du Rhône naar Pierrelatte. Daar bezoeken we de “Ferme au Crocodilles”. (Facultatief).In een reusachtig tropisch park liggen, zwemmen en lopen 350 reuzegrote krokodillen. Echter géén angst. De bezoekers maken een wandeling over een stevig wandelplatform hoog boven deze reptielen. Via de autosnelweg richting Lyon (omgeving) naar het hotel voor ons avondmaal en overnachting.

7 dagen Frankrijk

HOTEL: LA PEIRIERO ***Ons hotel is wat genoemd wordt een Charme hotel. Géén moderne betonnen blok maar een echt gezellig verblijfshotel dat gegroeid is uit een oude Mas. Het geheel is omringd door een mooie tuin en dennen en olijfbomen. Het ligt op wandelafstand van het dorpje Fontvielle tegenover het gebergte “Les Alpilles” (De kleine Alpen). Het hotel biedt zijn gasten in een stemmig restaurant of op het ter-ras dat uitziet op de tuin, typische Provençaalse gerechten aan die u in de mogelijkheid stelt de lokale producten te ontdekken en te waarderen. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet. De kamers zijn voorzien van grootscherm satelliet TV, telefoon en internetaansluiting. U vindt er al het gemak voor een comfortabel en aangenaam verlof.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 29 juni 2014Prijs: € 705,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort.• Bekwame chauffeur en reisleider• Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal

tot de laatste dag ontbijt.• Alle uitstappen voorzien in dit programma.• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachtingNiet inbegrepen:• Inkomgelden (zie facultatieve vermeldingen in het programma)• Dranken en persoonlijke uitgaven.• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag: Eénpersoonkamer: + € 160,00

“Het land van de pastis, lavendel, de olijfolie en de frisse rosétjes!”

Page 26: VAKANTIEGIDS 2014

Lechtal - Tirol

7 dagen Oostenrijk

Verblijfplaats: Elbigenalp

HOTEL STERN ****In hotel “Stern”**** hebben we reeds jarenlang een zeer goede samenwerking. Het is een zeer gezellig en familiaal hotel met vernieuwde kamers. Typische, lekkere keuken met verschillende menukeuzes. Wellness grot met sauna, solarium, whirlpool en stoombad. Wandelingen voor jong en oud, koetstochten, nordic walking, lamatrekking... en vooral veel plezier!

REISINFORMATIE Afreisdatum: 19 augustus 2014Prijs: € 645,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar met het nodige comfort• Verblijf in volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de

laatste dag ontbijt• Bekwame chauffeur en reisleider• Begroetingsschnapps• Warm Tirolerbuffet op de aankomstdag• Muziekavond met live muziek• Tiroleravond• 1x koffie met gebak• Gebruik van Wellness• Alle uitstappen en rondrittenNiet inbegrepen:• Maaltijden heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• ReisannulatieverzekeringToeslagen:• Eénpersoonskamer : 65,00€

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – ElbigenalpVertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel. Via Aachen en de Duitse autowegen gaat het richting Koblenz, Hockenheim voor het vrije middagmaal. Verder door over Karlruhe, Stuttgart, Ulm en Reutte en via het Lechtal richting Elbigenalp naar ons verblijfshotel “Stern” voor avondmaal en overnachting.

2e dag: NeuschwansteinOntbijt en vrije voormiddag. Na het middagmaal gaat het richting Neuschwanstein, waar we een bezoek brengen aan het eerste sprook-jeskasteel van Ludwig II. Ludwig wist één van zijn dromen waar te maken en liet hier een prachtig kasteel bouwen tegen de achter-grond van de Tiroolse bergen. Bij de terugreis maken we nog een halte in Füssen waar we de mogelijkheid hebben om rond te kuieren in deze mooie vorsten-en winkelstad. Avondmaal en overnachting.

3e dag: Griessbachalm het AlmparadijsOntbijt. Vandaag gaan we genieten van een maaltijd hoog in de bergen, tevens ook van een prachtig uitzicht over de imposante bergwereld. We rijden tot aan de voet van de bergflank. Vanaf daar stappen we tot aan de Griessbachalm. Voor diegene die het stappen niet aan kunnen, voorzien we vervoer. Dit wordt een dag om niet te vergeten.., wandelen, lekker eten en feesten hoog in de bergen. Hun motto luidt als volgt : “Danke Liebe Herr…dass ich die unverfälschte Natur bewundern darf”. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Tannheimertal – Boottocht Plansee/HeiterwangerseeNa het ontbijt gaan we naar het zo mooie Tannheimertal, waar we op de Füssener Jöchl gaan genieten van de prachtige natuur, echt indrukwekkend. Middagmaal. ‘s Namiddags gaan we bootje varen op de Plansee en de Heiterwangersee. Een tocht op het kristal heldere water, alsof we ons in de Noorse Fjorden bevinden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Lech - RüfikopfNa het ontbijt bezoeken we vandaag de Lechtaleralpen. We rijden naar Lech waar we een ganse dag door brengen. In de voormiddag gaan we op visvangst en iedereen doet mee want er is een gewichts-

klassement met prijzen voor de winnaars en een extraatje voor de verliezer. En nadien, eten we onze eigen gevangen vis op met aardappelsalade en dessert ! Na deze leuke bele-venis zoeken we met de Rüfibahn hogere sferen op. Op de Rüfikopf genieten we van het wondere uitzicht en kunnen we wandelen op grote hoogte. Avondmaal en overnachting in ons hotel “Stern”.

6e dag: Vrije dagOntbijt. Vandaag een vrije dag om zelf te doen wat je zelf wenst. Waarom niet genieten van de faciliteiten in het hotel, je lekker verwennen in de Wellness of een wandeling met de hoteleigenaar in het Lechtal. Middagmaal. Met het open-baar vervoer naar Holzgau waar we kennis maken met de langste voetgangers hangbrug in Oostenrijk. Avondmaal en overnachting.

7e dag: Elbigenalp – St.-Joris-WingeAan alle mooie liedjes komt een einde,ook aan ons verblijf hier in het Lechtal. Daarom vertrekken we na het ont-bijt huiswaarts. Via Reutte naar Ulm, Stuttgart, Koblenz naar Aachen. Daarna naar ons bureel te St.-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. De nodige haltes onderweg worden gehouden voor de vrije maaltijden.

Wanneer u denkt aan het Oostenrijkse Tirol, dan denkt u onmiddel-lijk aan een ongerepte natuur met meren, rivieren, watervalletjes en natuurlijk ook aan de mooie passen en de fascinerende bergtop-pen waarvoor u ogen te kort komt. Maar het is ook genieten van “Apfelstrudel, schnaps,… en van de Gemütlichkeit”. We verblijven in het mooie **** hotel “Stern”, waar door hun Tiroler gastvrijheid, hun lekkere eten, de behaaglijke kamers en hun service er zullen voor zor-gen dat uw verlof onvergetelijk wordt. Hier wil je steeds terugkomen.

26

Page 27: VAKANTIEGIDS 2014

27

Verblijfplaats: Auffach

Tirol. Bezoek aan Basilica Wilten en aan het klokkengieterijmuseum met rondleiding (ca 6.00 €). Middagmaal. Verder bezoeken we deze historische stad en vrije tijd voor shopping. Terug naar Auffach voor avondmaal en overnachting.

7e dag: MariaStein – WörglOntbijtbuffet. Voormiddaguitstap met bezoek aan de bedevaartskerk van Maria Stein. De bedevaarders die op weg zijn naar de beroemde “gotische Madonna” zien al van ver de stralende witte slotkerk van Mariastein liggen. Na een kleine inspanning genieten de pelgrims van de aanblik van het prachtige Madonnabeeld, de moeite waard want de rijkelijk versierde Gnadenkapelle en de devote sfeer die het Madonna-beeld uitstraalt, maken van deze kerk een heel bij-zondere bezinningsplek. Na het middagmaal vrij bezoek en shop-pingsmogelijkheid in de winkelstraat van de stad Wörgl. Nog even langs Niederau om van de bergen en hoogten te genieten met de Markbachjochbahn (inbegrepen in WildschönauCard). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

8e dag: Auffach – St-Joris-WingeNa het ontbijt valiezen laden en via Oostenrijkse en Duitse auto-wegen huiswaarts. De nodige stops worden gehouden onderweg. Aankomst bureel omstreeks 20.00 uur.

8 dagen Oostenrijk

Wildschönau

HOTEL AUFFACHER HOF****Een grandioos **** hotel. Prachtig opgetrokken in Tiroler stijl en bedolven onder duizenden bloemen.Gelegen aan de rand van het dorp. Alle kamers zijn in de lokale stijl ingericht en voorzien van een complete badkamer, verder beschikt u ook over een lift, een hotelbar, een gezellig restaurant en een Sauna Wellness Oase. De familie Stockmayr verwelkomt reeds 33 jaar hun gasten. Frau Berni ontvangt u hartelijk aan de receptie, Herr Sigi verwent u met culi-naire gerechten en de dochters Martina en Christine helpen ook mee en zorgen er dan ook voor, dat u zich dadelijk gaat thuisvoe-len, in dit **** familiehotel. Dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds 4gangen keuze menu met saladebuffet.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 15 juni 2014Prijs: € 699,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar met het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt. (ontbijtbuffet en ’s avonds 4-gangen keuze menu met saladebuffet)

• De vermelde rondritten in het programma• WildschönauCard:

Bergbaan Schatzberg, Bergbaan Markbachjoch, Bergboeren-museum z’Bach, Zilvermijn Thierbach

• Vrij gebruik van de Sauna Wellness Oase in het hotelNiet inbegrepen:• Middagmalen tijden heen- en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden (uitgezonderd met WildschönauCard)• De reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 70,00

Het Tiroler Hochdal Wildschönau ligt halverwege tussen de grens van Beieren en de alpenhoofdstad Innsbruck, ten zuiden van het Inntal op een zeehoogte van 828 tot 1.150 m. Met zijn vier kerkdorpjes Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach opent zich de Wildschönau als een aparte wereld. 260 gecultiveerde boerderijen, 46 almen, glooi-ende bergen, heerlijke weiden en fantastische uitzichten bepalen het beeld van dit romantische hoogdal. Een van de mooiste dalen van Oostenrijk, een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Gastvrijheid is niet alleen een woord. „Griaß di“ (“gegroet”) wordt overal gezegd en „hock di her“ (“kom erbij!”)...is een uitnodiging aan iedereen. De regio heeft een bijzondere aantrekkingskracht, want het kan hier ook in de zomer in de bergen spannend-ontspannen zijn.

REISPROGRAMMA 1e dag: St.-Joris-Winge – Auffach/WildschönauVertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via Duitse en Oostenrijkse auto-wegen naar onze verblijfplaats Auffach voor kamerverdeling, avond-maal en overnachting. De nodige stops worden onderweg gehouden.

2e dag: Auffach/WildschönauOntbijtbuffet en verkennende wandeling aan onze verblijfplaats. Na het middagmaal zoeken we de hoogten op met de Schatzbergbahn (inbegrepen in de WildschönauCard), gelegen op 1900m hoogte. Hier kan men wandelen en genieten van de mooie uitzichten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3e dag: Auffach – Boottocht AchenseeNa het ontbijtbuffet een wandeling naar het Tirools houtmuseum van houtsnijder en beeldhouwer Hubert Salcher. Is zeker de moeite waard! Ontdek o.a. prachtig beeldsnijwerk, kasten, keukengerei, kinderstoelen, landbouwwerktuigen, muziekinstrumenten, potten en speelgoed. Na het middagmaal rijden we via Wörgl, Brixlegg en Wiesing naar de Kanzelkehre: fotostop en uitzicht in het Inntal en het Zillertal. Verder naar de Achensee, waar we genieten van een boottocht (facultatief ca.16€). Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Auffach zilvermijnOntbijtbuffet. Bezoek aan de voormalige zilvermijn van de Wildschönau (inbegrepen in WildschönauCard). Na 130 jaar niet te zijn gebruikt, werd de oude zilvermijn heropend om bezoekers een inzicht te geven in de delving van zilver in het verleden. Na het middagmaal een unieke en eenvoudige natuurwandeling door de Kundlerklamm. Jong en oud houdt van deze klamm voor een gezellig uitstapje. Het brede wandelpad voert ons langs bizarre en machtige rotsformaties, werkelijk een natuur wonder. Terug naar ons hotel waar we verwend worden met een tasje koffie en gebak. Avondmaal en overnachting.

5e dag: Almweiden/BergboerenmarktOntbijtbuffet. In de voormiddag een korte rit per bus naar de almwei-den voor een korte wandeling of almrondwandeling. In elk geval kan er van een terrasje genoten worden. Middagmaal. Daarna combine-ren we met een wandeling een bezoek aan het Bergbauernmuseum z’Bach (eventueel via de korte en vlakke Franciscusweg). In het muse-um maken we kennis met de oude streekambachten (± 4,50 €). Meer dan 1.200 tentoongestelde voorwerpen vertellen de geschiedenis en verhalen over het eenvoudige leven van de Tiroler bergboeren. Een bijzondere attractie is de ambachtelijke markt die plaatsvindt tijdens de zomermaanden elke donderdagnamiddag van 13.00u tot 17.00 uur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

6e dag: InnsbruckNa het ontbijtbuffet richting Innsbruck, de mooiste hoofdstad van

“GriaB di”!! en “Hock di Her”

Page 28: VAKANTIEGIDS 2014

28

Verblijfplaats: F lachau

2e dag: Salzburg – FlachauOntbijt. Daarna vertrekken we naar het centrum van Salzburg aan de rivier de Salzach. Wandeling in de barokstijl aangelegde bloemenrijke tuinen van Schloss Mirabell en langs het Mozarteum over de Salzach naar de Altstadt. Geleide wandeling langs o.m. het Festspielhaus, de Pferdeschwemme en bezoek aan het geboortehuis van Wolfgang Amadeus Mozart (+/-6€). Middagmaal, daarna wandelen we verder langs de Residenzplatz, de Mozartplatz, de Kapittelplatz en de Dom. Nog wat vrije tijd en daarna naar onze verblijfplaats Flachau voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

3e dag: Verkenningstocht Flachau – Klein Arltal – JagerseeNa het lekkere ontbijt vertrekken we en gaan op verkenningstocht door het Emms-Pongau gebied. Eerst bezoeken we de kerk van Flachau en de bezienswaardigheden aldaar. Daarna rijden we over Wagrain het Kleinarltal in. Naar het mooiste bergmeer van de omge-ving, de Jagersee. Daar genieten we van het middagmaal en maken aansluitend een wandeling om het meer (+/-20min). Terug naar ons verblijfshotel Lacknerhof **** voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Vrije dag of met de boemeltrein door het Flachau TalNa het ontbijt kan u uw dag vrij indelen. Genieten van de faciliteiten van het hotel, ontspannen in het Welness-paleis of u laten verwen-nen in de Beauty-oase (facultatief). Vandaag kunnen we ook een ritje maken met de boemeltrein (+/- 10€) door het mooie Flachauer dal. Tijdens deze rit leert u ook beter Flachau kennen. De wande-laars kunnen ook deze dag aan hun trekken komen, mogelijkheden genoeg. Middagmaal en avondmaal gebruiken we in ons verblijfho-tel. Overnachting

Flachau is een bekende en populaire wintersportplaats, maar ook in de zomer is dit een ontzettend leuke vakantiebestemming! Gelegen op 925m hoogte. Tevens is het een gezellig, langgerekt Oostenrijks dorp en biedt u tijdens de zomermaanden vele leuke activiteiten in de bergen en op de rivier de Emms aan. In het centrum van Flachau vindt u diverse winkeltjes, bars en restaurants waardoor er ook in de avond volop vertier is. Kortweg, een bestemming waar u, uw vakan-tie kan doorbrengen, in een aangename mengeling van bergen, meren, pittoreske dorpjes en gastvrije bewoners. Een klein paradijs omringd door het Dachsteinmassief en de Radstadler Tauern. Zeker een ontdekking waard en een ideaal uitgangspunt voor onze mooie uitstappen!

REISPROGRAMMA 1e dag: St.-Joris-Winge – Rosenheim Vertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel en via Aachen, Koln (kof-fiestop), rijden we verder via Frankfurt naar Würzburg, vrij middag-maal langs de snelweg. Nadien over Nürnberg en langs München naar Rosenheim voor tussenovernachting. Avondmaal en overnachting in ons hotel. Geen te lange afstanden daarom met een tussen overnach-ting, zodat u comfortabel, stressloos reist !!! Het is vakantie !!

Salzburgerland

Gastv rijheid op een traditionele

Oostenrijkse manier !!!

Page 29: VAKANTIEGIDS 2014

29

5e dag: Rondreis Ennstal - Schladming Ontbijt en in de loop van de ochtend vertrekken we door het Ennstal langs Ratstadt, Schladming, Aich-Assach. Stoppen doen we bij het schitterend mooi gelegen “Steirischen Bodensee”, waar we in een tra-ditionele hut van de huisspecialiteit” Forellen op verschillende wijze bereid” genieten. Na een gemoedelijke wandeling langs het meer , keren we in de namiddag terug naar ons hotel voor huisgemaakte “Millirahmstrudel”. Avondmaal en overnachting.

6e dag: Filzmoos Paardenkoetsen ritOntbijt. Daarna vertrekken we naar het romantische bergdorpje Filzmoos, waar paardenkoetsen klaar staan. Deze sprookjesachtige koetsentocht brengt ons naar de oeroude “Unterhofalm”, waar we van een hartige “ Pongauer Brettljause” genieten. Na nog wat rond te kuieren hier boven aan de alm gaat het terug door het betoveren-de bos naar het centrum van Filzmoos. Nog wat vrije tijd en terug met onze autocar naar ons verblijfhotel in Flachau voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Flachau – MünchenOntbijt, valiezen laden en via Oostenrijkse en Duitse autowegen richting München. Deze stad is de belangrijkse van Zuid-Duitsland, prachtig gelegen aan de voet van het Alpenmassief. De stad zelf heeft veel te bieden met het historisch hart rond de Marienplatz, omringd door prachtige historische gebouwen. Het uurwerk van het Neue Rathaus lokt altijd veel bekijks. Het middagmaal gebruiken we hier in deze bezienswaardige stad. Verder door naar ons hotel voor tussen overnachting en avondmaal.

8e dag: München (omgeving) – St.-Joris-WingeNa het ontbijt vatten we onze terugreis aan huiswaarts, langs Ingolstadt, Nurnberg en Wurzburg (facultatief middagmaal langs de autoweg). Frankfurt, Koln, Aachen (halte) naar St.-Joris-Winge. Thuiskomst voorzien omstreeks 19.00 uur.

8 dagen Oostenrijk

HOTEL : SCHLOSSHOTEL LACKNERHOF****Een mooi ****familiehotel waar gastvrijheid op een traditionele Oostenrijkse manier beleefd wordt. Genieten van hun professio-nele, gastvrije geborgenheid. Dit elegant hotel is rustig gelegen in het bergdorpje Flachau. Het hotel beschikt over receptie, gezellige bar, een sfeervol ingericht restaurant, zonneterras en Welness ruimte, zwembad. Comfortabele ingerichte kamers voorzien van bad/douche, toilet,telefoon,radio en tv. Tevens ook internet ver-binding. De maaltijden zijn van uitstekende kwaliteit. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet met verschillende broodsoorten uit eigen bakkerij, met biohoek. ’s Avonds 4-gangen menu met keuze uit voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, daarbij saladebuf-fet. Eenmaal in de week een themabuffet. De eigenaars de familie Lackner en het gehele Lacknerhof-team zullen er persoonlijk voor zorgen dat uw verblijf een onvergetelijke ervaring zal zijn.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 12 juli 2014Prijs: € 850,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar met het nodige comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• De vermelde rondritten uit het programma• In ons verblijfhotel uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds 4-gan-

gen keuzemenu met saladebuffet• Filzmoos paardenkoetsentocht• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachtingNiet inbegrepen:• Middagmaal heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden en tochten (uitsluitend paardenkoetsentocht

Filzmoos)• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 120,00

“Stressloos en comfortabel reizen, daarom geen te lange heen- en terugreis !

We slapen onderweg uit !!”

Page 30: VAKANTIEGIDS 2014

30

Karinthië - “Een stukje paradijs op aarde”

De meest zuidelijke streek van Oostenrijk nodigt met haar wonder-baarlijke natuur uit tot een vakantie uit de duizend. De weerspiege-ling van de machtige bergtoppen in het kristalheldere water van de Karinthische meren is hét decor voor wondermooie rondritten. Op je vakantie Karinthië geniet je van aangename temperaturen, de hele zomer lang. Boek vandaag nog je trip richting dit stukje paradijs en laat je door violetta cars betoveren op je vakantie in Karinthië. Wedden dat je niet meer naar huis wilt! Toppers op het uitstappen-programma zijn het bezoek aan het Maltadal en de indrukwekkende Kölnbreinsperre, de rit langs de Karinthische meren, de drielanden-tocht naar Bled in Slovenië.

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – RosenheimVertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel en via Aachen, Köln (koffiestop), rijden we verder via Frankfurt naar Würzburg, vrij mid-dagmaal langs de snelweg. Nadien over Nürnberg en langs de Beierse hoofdstad München naar Rosenheim (omgeving) voor avondmaal en tussenovernachting.

2e dag: Rosenheim (omgeving) – Klagenfurt - HermagorNa een lekker ontbijt zetten we onze weg verder over de Duits-Oostenrijkse grens richting Salzburg en door de Tauern- en de Katschbergtunnel naar onze verblijfplaats Hermagor en het Alpenadria**** Hotel& Spa. Inchecken en middagmaal. Na het mid-dagmaal gaat de trip naar Klagenfurt, de hoofdstad van de deelstaat Karinthië en dat tevens ook één van de mooiste oude stadscentra bezit van Oostenrijk. Tijdens een wandeling met onze gids ontdek je de schilderachtige renaissance binnenhofjes, waar in tegenwoordig moderne boetiekjes, cafés en gezellige restaurants zijn gevestigd. Op het nieuwe plein vertelt de Lintworm, het symbool van de stad, de ontstaan geschiedenis van Klagenfurt. De Dom mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Terug naar ons verblijfshotel in Hermagor voor welkomstdrink (Kärntner Bauernobstler), het avondmaal en onze overnachting.

3e dag: Hermagor (vrije dag)Ontbijtbuffet en vrije voormiddag of genieten van de faciliteiten in het hotel of de mooie omgeving. De late namiddag “Winzerjause im hauseigenen Weingarten” (wijnproeverij). Avondmaal, dia-filmvoor-stelling over Karinthië en onze overnachting.

4e dag: Hermagor – Maltadal – Gmünd - HermagorNa het ontbijtbuffet rijden we naar het Maltadal. In het mooie dal van de Malta storten een dertigtal watervallen zich in de rivier. Een dichter beschrijft dit dal als het dal van het stortende water. Tijdens onze rit kunnen we vele watervallen bewonderen te midden van het wondermooie hooggebergte aan de rand van het Nationaal Park Hohe Tauern. Een 19km lange weg (de Malta Hochalmstrasse) voert ons over een negental bruggen en door een zestal tunnels naar het natuurreservaat en het stuwmeer Kölnbreinsperre. Middagmaal. In de namiddag bezoeken we Gmünd, een goed bewaard gebleven middeleeuws stadje, dat wordt gedomineerd door een indrukwek-kende burcht. De 13de-eeuwse stadsmuren zijn nog volledig bewaard gebleven. Gelegenheid om rond te kuieren of de liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Ferdinand Porsche museum. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting

5e dag: Hermagor – Karintische Meren – HermagorOntbijtbuffet. Via Villach naar de noordoever van de Ossiacher See. Langs Sattendorf en Steindorf naar Ossiach, bezoek aan dit oud-sloveense stadje, bekend om de barokkerk met het mooiste orgel van Oostenrijk. Nadien via Landskron en Lind naar Maria Wörth aan de Wörthersee, middagmaal. Daarna boottocht naar het mooi gelegen Velden. Terug naar Hermagor naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Hermagor – Drielandentocht – HermagorOntbijtbuffet. Langs Villach en door het gebergte der Karawanken naar Bled aan het gelijknamige meer in Slovenië. Bezoek en middag-

Page 31: VAKANTIEGIDS 2014

31

Stressloos en comfortabel reizen,Daarom tussenovernachting!!!Verblijfplaats: Hermagor

8 dagen Oostenrijk

HOTEL: ALPEN ADRIA HOTEL & SPA ****Een uiterst stijlvol hotel, gelegen aan de Presseggersee en een mooie omgeving, midden in een ongerept natuurgebied met uit-zichten over de Karinthische en Gailtaler Alpen. Elegant ingerichte kamers voorzien van bad/douche, toilet, telefoon,tv. Een prachtig Welness-centrum een verwarmd openluchtzwembad en overdekt zwembad. Het hotel staat ook bekend om zijn smakelijke gerech-ten met Karinthische specialiteiten. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen keuze menu met saladebuffet. Beoordeling: een charmant ****hotel met een uitstekende keuken en een gemoedelijke service.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 06 september 2014Prijs: € 845,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per ****touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt.• Ontbijtbuffet,’s middags 3 gangen menu en ’s avonds 4 gangen

keuzemenu en saladebuffet• De vermelde rondritten in het programma• Wijnproeverij en overzet Chiemsee• Afscheidsmenu met de Jodlprofessor• Mont Maltadal• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachtingNiet inbegrepen:• Middagmalen tijdens de heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden en boottocht Wörthersee• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 150,00

maal. Nadien langs Kranjska Gora en Podkoren naar het Italiaanse Tarvisio. Bezoek en vrije tijd voor shopping. Over de Italiaans-Oostenrijkse grens terug naar Hermagor voor avondmaal (afscheids-avond met Karinthische specialiteiten-menu en de Jodlprofessor) overnachting.

7e dag: Hermagor – Chiemsee – Rosenheim (omgeving)Na een lekker ontbijt, valiezen laden en via de Oostenrijkse-Duitse grens naar Prien aan de Westoever van de Chiemsee, waar we per boot naar het Herrenhinsel varen en wandelen naar het Schloss Herrenchiemsee, één van de kastelen waarmee de Beierse Koning Ludwig II zijn waanzinnige droom verwezenlijkte. Middagmaal. Daarna wandeling in de Franse stijl aangelegde tuinen en bezoek aan het slot met o.m. een indrukwekkende spiegelzaal, de pronktrap en de paradeslaapkamer. Per boot terug naar Prien en naar Rosenheim (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

8e dag: Rosenheim (omgeving) – St.-Joris-WingeOntbijt en daarna via de Duitse autowegen naar München, Nürnberg, Würzburg, Frankfurt, Köln, Aachen naar St.-Joris-Winge. De nodige haltes worden gehouden om u de gelegenheid te geven de facultatie-ve maaltijden te gebruiken, thuiskomst voorzien omstreeks 19.30 uur.

Page 32: VAKANTIEGIDS 2014

32

Verblijfplaats:

Maria Assunta, de libreria Piccolomini en het battistero mogen we zeker ook niet vergeten. Deze dag sluiten we in de namiddag af met een route langs de mooiste en charmantste autoweg van Italië, nl. ‘Chiantigiana’ genoemd. Deze loopt dwars door het hart van de wijn-streek Chianti Classico. De weg slingert over de glooiende Toscaanse heuvels en langs duizenden hectaren vruchtbare grond, beplant met wijngaarden die allemaal de uitstekende Chianti Classico produceren. Het is dan ook normaal dat we een bezoek brengen aan één van de vele wijnkelders. Een laatste stop maken we in Castellina in Chianti, een stadje bovenop een golvende groene heuvel die de rivier de Pesa en de Staggia van elkaar scheidt. Van hier uit hebben we een prachtig uitzicht op het omringende landschap. We vinden hier ook in Castellina een uitstekend ijssalon terug. De “Antica Gelateria” is in de hele streek beroemd om zijn verse en lekkere ijscomposities. Het ijssalon ligt in een prachtig zaaltje in een oud gebouw. Terwijl u van uw ijsje geniet kunt u de hoge gewelfde plafonds bewonderen. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Montecatini Terme – Pisa – Lucca – Montecatini TermeOntbijt en daarna richting Pisa, waar de Scheve Toren het beeldmerk en bekendste bouwwerk van de stad is, maar er is veel meer te zien. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich rond het Campo del Miracoli. We bezoeken dit plein met de Duomo, de torre pendente, het camposanto en het battistero. Nadien geniet u vrije tijd om even-tueel de scheve toren te beklimmen. Na het vrij middagmaal rijden we naar de omwalde stad Lucca. Binnen de 15e eeuwse vestingmuren besteden we aandacht aan de San Michele in Foro, het oud-bisschop-pelijk paleis, het amfitheater en de duomo met het volto Santo. Voor we de geboorteplaats van Puccini verlaten, maken we nog een wan-deling over de enorme stadsmuren, vanwaar mooie uitzichten over de stad te bewonderen zijn. Avondmaal en overnachting in Montecatini Terme.

Prachtige middeleeuwse steden herbergen het verleden van de roem-rijke culturen die dit land door alle eeuwen heen heeft voortgebracht. We bezoeken de hoogtepunten van Italië, de steden Firenze, Siena, Pisa en Lucca. En als extraatje krijg je er nog het eiland Elba bovenop. Tijdens deze autocarreis verblijven we in het centraal gelegen stadje Montecatini Terme, bekend van zijn geneeskrachtige baden en gezel-lige centrum. Droom weg over het gloeiende landschap van Toscanië, met zijn sierlijke cipressen, heerlijke Chianti wijn en olijfolie, beter nog rij mee en beleef het samen met ons.

REISPROGRAMMA 1e dag: St.-Joris-Winge – Piotta (omgeving)Vertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel. Via Luxemburg rijden we naar Zwitserland met onderweg de nodige stops voor de vrije lunch. Avondmaal en overnachting in Piotta (omgeving), juist voorbij de Gotthard-tunnel.

2e dag: Piotta (omgeving) – Pavia – Montecatini TermeOntbijt. Daarna richting Pavia waar we Certosa di Pavia bezoeken, een schitterend kartuizerklooster met beroemde marmeren voor-gevel die in 14e-15e eeuw in opdracht van Gian Galeazzo Visconte gebouwd werd. De architectuur en de decoraties maken het tot een van de mooiste renaissancegebouwen van Italië. Na de rondleiding met een monnik als gids vervolgen we onze route langs de Ligurische kust naar Montecatini Terme. Onderweg nemen we het vrije middag-maal. Inchecken in ons hotel, avondmaal en overnachting.

3e dag: Montecatini Terme Siena – Montecatini TermeNa het ontbijt rijden we naar de middeleeuwse stad Sienna, een openluchtmuseum van Gotiek. In het hart van het historisch centrum staat het Palazzo Pubblico met de 88m hoge Torre del Mangia. Van hieruit heeft u een mooi zicht op de Piazza del Campo, waar we het vrije middagmaal gebruiken. Een bezoek aan de kathedraal Santa

Toscane – eiland Elba

Prachtige 9 daagse reis doorheen het schilderachtige

Italiaanse Toscane en het eiland Elba.

Page 33: VAKANTIEGIDS 2014

33

9e dag: Piotta(omgeving) – St-Joris-WingeOntbijt. En via de St-Gotthard tunnel naar Basel, Colmar, Strassbourg, Metz naar Luxemburg en ons bureel te St-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 19.30u De nodige stops worden onderweg gehouden voor het vrije middagmaal.

5e dag: Montecatini Terme – Firenze – MontecatiniNa het ontbijt een dag uitstap naar Firenze met het openbaar vervoer (trein). Verplichte rustdag voor onze chauffeur. Firenze de bakermate van de renaissance. De Medici-familie stimuleerde er de grootste kunstenaars en schrijvers zoals Dante,Leonardo da Vinci en Michelangelo bij de realisatie van hun meesterwerken. Onze wande-ling gaat langs de Piazza Santa Maria Novella, capella di Medici en de oude parochiekerk San Lorenzo. Op de indrukwekkende Piazza del Duomo bezoeken we de kathedraal Santa Maria del Fiore en het battistero. Na het vrije middagmaal vervolgen we onze weg langs Ponte Vecchio en de Galleria degli Uffizi. Verder tot de Santa Croce, een van de mooiste Italiaanse gotische kerken, met een speciale gevel in wit en groen Carraramarmer. Er rust nog tijd om de vele typische winkeltjes en boetieks te bewonderen. Avondmaal en overnachting in Montecatini Terme.

6e dag: Eiland ElbaNa het ontbijt rijden we naar Piombino, waar we de veerboot nemen naar Portoferraio, na het vrije middagmaal in de haven bezoeken we eerst de villa waar Napoleon verbleven heeft. Daarna maken wij een rondrit van het eiland met zijn prachtige zandstranden, de vele wijngaarden, de romantische baaien….enz. Terug naar ons hotel in Montecatini Terme voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Montecatini Terme – San Gimignano – Volterra – Montecatini termeOntbijt. Deze voormiddag rijden we naar San-Gimignano. Deze plaats trekt veel toeristen, vooral vanwege de bijzondere middel-eeuwse architectuur. Deze stad is bekend om zijn vele torens die het silhouet van de stad domineren. We wandelen langs de Piazza della cisterna, de Piazza Duomo.Na het middagmaal zetten we onze rit verder naar Voltere, een oude Etruskische stad. Tijdens het bezoek aan het historisch centrum bewonderen we de goed bewaarde Duomo,Baptisterium, Palazzo dei Priori en ook Romeinse overblijfse-len. Daarna blijft er nog de tijd over voor de ontdekking van de spe-cialiteit van Volterra, namelijk de verwerking van albast. Avondmaal en overnachting.

8e dag: Montecatini Terme – Piotta (omgeving)Ontbijt . Valiezen laden en daarna vatten we de terugreis aan over La Spezia, Genua, Milaan om zo het meer van Lugano te bereiken voor vrije tijd en vrij middagmaal. Verder door naar Piotta (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

9 dagen Italië

HOTEL “BOSTON”**** OF HOTEL “DA VINCI”****Wij zullen verblijven in één van de twee ****hotels. Eigendom van dezelfde familie en in het centrum van Montcatini Terme gelegen. Het zijn elegante, comfortabele hotels met het nodige comfort dat de hedendaagse reiziger nodig heeft. Kortweg, u zal er aangenaam en ontspannen verblijven. De vriendelijke ontvangst en gastvrijheid zijn dan ook de troeven van deze hoteleigenaars. Tevens ook ser-veren ze smakelijke Italiaanse maaltijden, ‘s morgens een typisch Italiaans ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangenmenu met menu-keuze bij het hoofdgerecht.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 27 augustus 2014Prijs: € 799,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per ****touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal

tot de laatste dag ontbijt• Ontbijtbuffet,’s avonds 3-gangenmenu• Alle voorziene rondritten in het programma• Overzet eiland Elba• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachtingNiet inbegrepen:• Middagmalen• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden • Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslagen:• Eenpersoonskamer: + € 124,00

Montecatini Terme “Het bruisende Italie !!”..

Page 34: VAKANTIEGIDS 2014

34

Verblijfplaats: Santa Susanna

we eerst nog langs de Olympische sportinstallaties: het stadion, het zwembad en de sporthal Palau Sant Jordi. Via de botanische tuin en de haven rijden we verder via het Maremagnum, een in het water gebouwd winkelcentrum en ontspanningscomplex, naar ons hotel in Santa Susanna, een half uurtje gelegen van Barcelona. Avondmaal (buffet) en overnachting.

4e dag: Dagje “Gaudi”Na ons ontbijtbuffet starten we onze dag wederom in Barcelona. Eerst en vooral bezoeken we de kerk Sagrada Familia, het bekendste bouwwerk van Gaudí, waar hij in 1883 aan begon en dat nog steeds niet voltooid is. We nemen hier ruim de tijd om de binnen- en buiten-zijde te bezichtigen (facultatief 15€ - te reserveren bij inschrijving). Na het vrije middagmaal brengt de autocar ons naar het Parc Güell (facultatief 6€), waar Gaudí getracht heeft natuur en architectuur te laten samensmelten. We vinden er ondermeer de beroemde ‘Slangenbank’, een tientallen meter lange, kronkelende bank, inge-legd met stukjes gekleurd glas. Tot slot bezoeken we nog het Casa Battló (facultatief 17€) of het Casa Milà (facultatief 17€) (ook bekend als La Pedrera), met hun opvallende balkons, kamers met golvende muren en sprookjesachtige schoorstenen. Avondmaal (buffet) en overnachting in ons hotel te Santa Susanna.

5e dag: Wandelende verkenning van “De Rambla”, “La Boqueria”, “Barri Gotic”Ontbijtbuffet en brengen nog de ganse dag door in Barcelona. Onze autocar brengt ons naar het Plaça de Catalunya. We wandelen nu over het eerste deel van de Ramblas. Eerst komen we aan de Canaletesfontein: wie van het water drinkt komt zeker terug naar Barcelona! Verder langs de bloemen-, vogel- en krantenstalletjes tot bij de overdekte markt La Boquería, een weelde voor alle zintuigen: kleurige stapels fruit, geurige kruiden, lekkere kazen en Catalaanse worsten, zeeverse vis, ...Aan de eetstalletjes kan je de Catalaanse specialiteiten ter plaatse uit-proberen! Vrij middagmaal en daarna begeven we ons in een zijstra-tje van de Via Laietana, in de Barri Gotic. Hier vinden we het Palau de la Música, één van ’s werelds grootste concertgebouwen. Het gebouw werd in 1905 ontworpen door Lluis Domènech i Montaner. Men heeft er 3 jaar aan gewerkt. In 1997 werd dit gebouw door Unesco uitge-roepen tot werelderfgoed. De buitenkant van het gebouw ziet er al

Een stedentrip Barcelona, wie wil dat nou niet! Barcelona is de hoofdstad van Catalonie een provincie in Spanje, met een easy-going leefstijl, prachtige stranden, een haven aan zee, een wereldberoem-de voetbalclub, vele culturele juweeltjes, winkelstraten met een lengte van maar liefst 5 kilometer en de magic touch van Gaudi die Barcelona haar prachtige kleurrijke gebouwen schonk. Barcelona heeft álles om een stedentrip werkelijk onvergetelijk te maken!

REISPROGRAMMA 1e dag: St.-Joris-Winge – Lyon (omgeving)Vertrek om 06.00 uur. Reeds vroeg in de morgen verlaten we België via de Ardennen naar Luxemburg en vervolgen onze weg via de Franse autowegen. Het vrije ontbijt en middagmaal gebruiken we onderweg. Tegen de avond aan bereiken we ons hotel te Lyon of omgeving voor de tussenovernachting. Avondmaal en overnachting.

2e dag: Lyon – Santa SusannaNa het ontbijt verlaten we het hotel langs de “Route de Soleil” naar de Spaanse grens. Aankomst in de vroege namiddag in ons ****hotel Onabrava te Santa Susanna. Inchecken en vrije namiddag. Avondmaal en overnachting. De nodige stop wordt onderweg gehouden voor het vrije middagmaal.

3e dag: Barcelona stadsrondritNa ons ontbijtbuffet starten we onze dag in Barcelona. Vandaag beginnen we met een stadsrondrit, die ons al meteen een heel goed beeld geeft van de Catalaanse hoofdstad. We rijden langs de bekende pleinen Plaça de Catalunya en Plaça d’Espanya en langs de terreinen van de twee wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929. In de wijk Eixample zien we modernistische gebouwen zoals Casa Milà en Casa Battló, terwijl we het Olympische Barcelona van 1992 ontmoeten in het Olympisch dorp en de Olympische haven. We passeren de Columbus zuil en kunnen al een eerste blik werpen op de Ramblas. Ten slotte bereiken we de heuvel Montjuïc, waar we het bezienswaardige Poble Espanyol bezoeken(.facultatief 8€) Vrij middagmaal. Dit ‘Spaans dorp’ bevat natuurgetrouwe kopieën op schaal van belangrijke gebouwen, pleinen en straten uit heel Spanje. Het was gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929 met de bedoeling de bezoekers te laten kennismaken met de diverse Spaanse bouwstijlen en ambachten. Voor we de heuvel weer afdalen, rijden

Citytrip Barcelona

Geen nachtritten !!

Page 35: VAKANTIEGIDS 2014

35

Santa Susanna met uitgebreide citytour Barcelona inbegrepen & gelegenheid tot shopping!

8e dag: Santa Susanna – Lyon (omgeving)Vandaag na het ontbijt en valiezen laden vertrekken we naar Figueres. Mogelijkheid tot bezoek van hat Dali-Theater-Museum facultatief 12€) Vrij middagmaal. Daarna verlaten we Spanje en rijden via Montpellier, Montélimar, richting Lyon (omgeving) voor avond-maal en overnachting.

9e dag : Lyon (omgeving) – St.-Joris-WingeNa het ontbijt vertrekken we huiswaarts. Via Franse autowegen rich-ting Luxemburg en naar ons bureel, aankomst voorzien omstreeks 19.00 uur. Onderweg worden er nog diverse stops gemaakt om de facultatieve maaltijden te gebruiken. Aankomst aan ons bureel voor-zien rond 19.00 uur

memorabel uit. De muur is van roze steen, ondersteund door pilaren en het geheel is versierd met mozaïeken. Bovenaan staan er beelden van Palestrina, Bach en Beethoven. Naast het concertgebouw bren-gen een bezoek aan de gotische kathedraal met haar romaanse kapel en fraai klooster, de Santa Maria del Mar kerk en het grote ‘Plaza de Sant Jaume’. We wandelen verder door het historische ‘la Cuitat Vella’ langs de middeleeuwse wijk ‘La Ribera’ naar het Picassomuseum. Bezoek aan het museum dat ons een compleet overzicht geeft van het oeuvre van Picasso. Verder naar het romantische ‘Plaza Real’, het hart van de “Barri Gotic”. Zo komen we terug bij de Ramblas, waar we even verder bij de zuil van Columbus, die 60m hoog uitkijkt over de haven van Barcelona, onze autocar terug nemen richting Santa Susanna naar ons hotel voor avondmaal (buffet) en overnachting.

6e dag: Montserrat & FC BarcelonaNa het ontbijtbuffet vertrekken we voor een excursie naar de 725 meter hoge berg Montserrat. Dit als adelaarsnest gelegen klooster is één van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Spanje. Het ligt verscholen tussen grillige bergtoppen en hoge rotsen. Hier wordt de Moreneta of de Zwarte Madonna vereerd, de beschermheilige van de Barcelonezen en alle Catalanen. Breng je camera mee, want dit wordt een onvergetelijke uitstap! Na het aanhoren van het jongenskoor “La Escolania“ en het vrije middagmaal kunnen we terug naar Barcelona. Voor de voetballiefhebbers is een bezoek aan Camp Nou (facultatief 23€), het grootste voetbalstadion van Europa, en thuisbasis van de Catalaanse trots Barça (FC Barcelona) een must. Meer dan 100.000 supporters kunnen hier plaats nemen. Er is ook een museum over de geschiedenis van deze legendarische voetbalploeg. Napraten doen we tijdens ons avondmaal (buffet) in ons hotel te Santa Susanna. Overnachting.

7e dag: Vrije dagVandaag kunt u heerlijk genieten van een vrije dag. Tenslotte moet u ook gelegenheid krijgen om dit typisch Spaanse plaatsje te verken-nen en van het prachtige strand te genieten of met het toeristisch treintje rond te kuieren, nietwaar? Indien u op eigen gelegenheid naar Barcelona wil of gaan shoppen in Lloret de mar, geen probleem, het treinstation ligt bij het hotel en brengt U in 40 minuten naar de binnenstad van Barcelona.

9 dagen Spanje

AQUA HOTEL ONABRAVA **** SANTA SUSANNAEen uitstekend verblijfshotel, gelegen in een rustige omgeving op 900m van de eerste winkeltjes van Malgrat en 150m van het strand. Bushalte en treinstation aan het hotel. Zeer ruime kamers die beschikken over 1 of 2 queen size beds, over een badkamer met bad/douche en toilet, telefoon,frigo, flatscreen, safe(tegen betaling) en balkon met zicht op zee en airconditioning. Ruime ontvangsthal, salon. Internationale keuken. Zeer verzorgde geva-rieerde maaltijden in buffetvorm zowel ’s morgens als ‘s avonds. Animatieprogramma zowel tijdens de dag als ‘s avonds. Tegen betaling kan u gebruik maken van binnenzwembad, jacuzzi, sauna, fitness enz... Buiten zwembad gratis. Een zeer comfortabel hotel voor een rustige vakantie! Een aanrader! Water en wijn inbegrepen tijdens de maaltijden in het hotel! (andere dranken te betalen)

REISINFORMATIEVertrek: 10 mei 2014Prijs: € 585,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur• Voorziene uitstappen met Nederlandstalige begeleiding ter

plaatse (de volgorde van de uitstappen kan wegens omstandig-heden gewisseld worden)

• Welkomstdrank bij aankomst in het hotel• Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag

ontbijt• Geen nachtritten, een tussenovernachting heen en terug. • Tijdens de avondbuffetten ½ l water en ¼ l wijn inbegrepen in

ons verblijfshotel te Santa SusannaNiet inbegrepen:• Maaltijden tijdens heen en terugreis, middagmalen• Dranken (behalve bij de avondmaaltijden in het hotel te Santa

Susanna), inkomgelden en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer + € 130,00

Page 36: VAKANTIEGIDS 2014

36

Verblijfplaats: Jaca

3e dag: Javier - LumbierNa het ontbijtbuffet rijden we naar het kleine dorpje Javier waar men de gelegenheid heeft om het kasteel van Javier te bezoeken (+/- 2,00 €). Dit is de plaats waar Franciscus Xaverius werd geboren. Het interi-eur is volledig gerestaureerd en met Navarrese meubelen versierd. In de slotkapel hangt een prachtig schilderij, geïnspireerd op de Vlaamse School. Middagmaal in de omgeving van Javier. ’s Namiddags rijden we naar Lumbier waar zich een bezoekerscentrum bevindt met informatie over de kloven van Lumbier en Arbayún die bekend staan als broed-plaatsen van vale gieren. We maken een wandeling door de kloof van Lumbier. Daarna brengen we een bezoek aan het klooster van Leyre (+/- 3,00 €), gelegen in een schitterende omgeving met panorama over een groot stuwmeer. Avondmaal en overnachting in het hotel in Jaca.

4e dag: Huesca – Loarre – Mallos de RiglosNa het ontbijtbuffet rijden we naar de eeuwenoude provin-ciestad Huesca waar we een bezoek brengen aan de schitte-rende kathedraal met het geïntegreerde diocesane museum (+/- 3,00 €) en de historische binnenstad. Middagmaal in Huesca. ’s Namiddags rijden we door een spectaculair landschap naar de indrukwekkende middeleeuwse burcht van Loarre (+/- 6,00 €), moge-lijkheid tot bezoek aan dit meesterwerk van verdedigingskunst. Langs de donkerrode rotspartijen van de Mallos de Riglos bereiken we terug Jaca. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: ZaragozaNa het ontbijtbuffet rijden we naar Zaragoza, de hoofdstad van de regio Aragón, een levendige stad met een rijk cultureel en artistiek erfgoed. Bij aankomst brengen we een bezoek aan het Paleis van Aljaferia (+/- 5,00 €), een indrukwekkend Moors paleis uit de 11e eeuw. Nadien volgt en bezoek aan de kathedraal. Middagmaal in Zaragoza. ’s Namiddags bezoeken we in Zaragoza de basiliek La Virgen del Pilar (+/- 4,00 €). Er blijft nog voldoende tijd over om even een rustpauze in te lassen en te genieten op een terrasje. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

6e dag: Jaca – Camino AragonèsNa het ontbijtbuffet ontdekken we Jaca, een kleine provinciestad, gelegen aan de voet van de Pyreneeën, waar we een kort bezoek

De Spaanse Pyreneeën lopen van oost naar west door de gebieden Navarra, Aragón en Catalonië. De afwisseling van steile bergtoppen, groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien zorgen voor een zeer mooi en boeiend land-schap. De natuurliefhebber wordt hier verwend! Maar schrikt u ook niet van schoorstenen met ‘heksen’ verschrikkers, processies ter ere van de heilige Orosia, die de vruchtbaarheid bevordert en die verlich-ting brengt aan de bezetenen (door de duivel)…. noem het traditie of angst voor vervloeking, het bijgeloof leeft voort in Aragón. Zoals overal in Spanje speelt het katholieke geloof een grote rol, daarom ook niet verwonderlijk dat we in heel Huesca - Aragón kleine, sobere romaanse en middeleeuwse kerkjes tegenkomen. Onze verblijfplaats Jaca is de hoofdstad van de streek Jacetania met een aanzienlijke monumentale waarde. Vandaag ten dag is het een belangrijke toe-ristische plaats in de Pyreneeën. U zal onder de indruk komen van de pracht van de natuur in combinatie met de architectuur van onbedor-ven middeleeuwse stadjes!

REISPROGRAMMA 1e dag: St.-Joris-Winge – Cahors (omgeving)Vertrek om 06.00u. Koffiestop tussen Brussel en Mons. We rijden door Frankrijk langs Cambrai, Péronne en de oostelijke ring rond Parijs. Vrij middagmaal in de omgeving van Orléans. ’s Namiddags vervolgen we de heenreis langs Châteauroux en Limoges tot Cahors. Aankomst in ons hotel voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Cahors – JacaNa het ontbijtbuffet verlaten Cahors en rijden over de autoweg tot Montauban. Langs landelijke wegen bereiken we het provinciestad-je Auch, gelegen in het departement Gers, waar we een bezoek brengen aan de kathedraal met haar artistiek gebeeldhouwde koorgestoelte en schitterende glasramen. Vrij middagmaal in Auch. ’s Namiddags rijden we langs Tarbes en door het prachtige bergland-schap van de Pyreneeën naar de Somportpas waarna we Spanje bereiken. Aankomst in het hotel in Jaca. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Spaanse Pyreneeën – Aragón - Navarra

Page 37: VAKANTIEGIDS 2014

37

Verblijfplaats Jaca in een mooi en boeiend landschap!

brengen aan de kathedraal, één der oudste van Spanje. Verder verkennen we de pittoreske binnenstad van Jaca en houden er vrije tijd. Middagmaal in Jaca. ’s Namiddags kunnen we te voet een stukje van de Weg naar Santiago bewandelen. De Camino Aragonès is het wat minder bekende traject naar Santiago de Compostela dat vanuit Frankrijk de Somportpas bereikt en door Aragon naar Sangüesa en Puente la Reina verloopt waar ze de traditionele route vervolgt. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

7e dag: Tafalla - OliteNa het ontbijtbuffet rijden we langs het pittoreske, versterkte stadje Artajona, dat op een heuvel gelegen is, voor we aankomen in Tafalla. Niet zozeer het historische centrum met enkele monumenten trekt hier onze aandacht, wel de kleurrijke wekelijkse markt die druk wordt bezocht door de plaatselijke bevolking. Nadien rijden we verder naar Olite. Middagmaal in Olite. Na de middag brengen we een bezoek aan Olite die in de 15e eeuw de lievelingsstad was van de Navarrese koningen. De stad wordt beheerst door een enorme burcht waarrond het historische centrum zich heeft ontwikkeld met zijn gezellige straatjes en pleintjes. We bezoeken er een wijnboerderij (+/- 8,00 €) waar we de plaatselijke wijn kunnen proeven. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

8e dag: Jaca – LimogesNa het ontbijtbuffet verlaten we het hotel en rijden over de Somportpas en via Pau en Mont-de-Marsan in de richting van Bordeaux. Vrij mid-dagmaal in de omgeving van Bordeaux. ’s Namiddags verder langs Angoulême naar Oradour-sur-Glane, een dorpje dat in juni 1944 als een soort wraakactie van het Duitse leger werd ingesloten en volledig verwoest waarbij meer dan 600 slachtoffers vielen. De ruïnes van het dorpje werden als oorlogsmonument geklasseerd. Daarna bereiken we Limoges voor de tussenovernachting. Aankomst in ons hotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

9e dag: Limoges – St.-Joris-WingeNa het ontbijtbuffet verlaten we Limoges en rijden over de Franse auto-wegen in de richting van Parijs en rijden over de A1 autoweg naar Lille en de Belgische grens. De nodige haltes worden voorzien om u de gele-genheid te geven de facultatieve maaltijden te gebruiken. Aankomst wordt voorzien rond 20.00u.

9 dagen Spanje

HOTEL REINA FELICIA HOTEL & SPA ****In de hoofdstad van de Spaanse Pyreneeën hebben kwaliteit en plezier hun eigen naam: Reina Felicia Hotel & Spa.De kamers van hotel zijn modern, voorzien van flat screen satel-liet-tv, Wi-Fi, airconditioning, ligbad en föhn, zijn bijzonder stil, stralen ontspanning en rust uit. Veel hebben een geweldig uitzicht over de Peña Oroel, ongetwijfeld een van de meest kenmerkende natuurverschijnselen van de streek rond Jaca. Men verwent ons hier met ’s morgens en ’s avonds de maaltijden in buffetvorm. Hotel Reina Felicia is een uitstekend uitgangspunt voor deze reis.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 24 mei 2014Prijs: € 799 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van halfpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt• Middagmalen van 3de tot 7de dag in typisch Spaanse restau-

rantjes• De vermelde rondritten in het programma• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachtingNiet inbegrepen:• Middagmalen tijdens heen en terugreis zijnde 1ste, 2de, 8ste,

en 9de dag• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 165,00

NIEUW

Page 38: VAKANTIEGIDS 2014

38

Verblijfplaats: SoldeuAndorra

dorpje Ordino. Daarna bergrit tot op de Coll de la Botella, oude smok-kelroute en tevens hoogst berijdbare weg in Andorra. Middagmaal is voorzien in La Massana. We sluiten de dag af met een bezoek aan het parlement van Andorra. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4de dag: “Spaanse ingrediënten” – La Seu d’UrgellOntbijtbuffet waarna een zeer aangename dag gevuld met Spaanse ingrediënten. Eerst brengen we een bezoek aan de grote laat romaanse kathedraal, aan de kloostergang en aan het diocesaans museum waar we één van de eerste bijbels uit de 10de eeuw geschre-ven in reto-romaanse taal kunnen bewonderen. Natuurlijk genieten we ook met volle teugen van de Spaanse marktsfeer. Boerinnetjes uit de vallei bieden hun kersverse groenten en fruit aan. Een wandeling door het olympsich park (Barcelona 92 kayak-canoë) is tevens een aanrader die dag. Middagmaal is voorzien in een klein Spaans berg-dorpje. Namiddag tijd om het oude dorpje te verkennen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5de dag: “Canillo” - SoldeuOntbijtbuffet. Deze voormiddag is gewijd aan de parochie Canillo. Eerst brengen we een bezoek aan het moderne heiligdom van Meritxell, een creatie van de architect Ricarde Bofill, een uitzonderlijke plaats, iets grandioos en subliem, dat perfect past in de omgeving en waar kultuur en godsdienst harmonieus samenvloeien. Aansluitend maken we een rit met de telecabine. Deze schenkt ons een prachtig panorama over de omliggende bergen. En tot afsluiting bezoeken we het merkwaardig kerkje van St Joan de Cassellas. Middagmaal in het hotel. In de namiddag maken we met de liefhebbers een rustige wandeling in de nabije vallei van Incles, nog een stukje ongerepte natuur waar geen nieuwbouw is toegelaten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Andorra is een dwergstaatje in de Pyreneeën op de grens van Spanje en Frankrijk. Slechts 468km2 groot en het telt 65.000 inwoners. De hoofdstad is Andorra la Vella. Andorra stond tot 1993 onder de geza-menlijke soevereiniteit van Frankrijk en de Spaanse bisschop van Seo de Urgel. Hun rol is sinds de nieuwe grondwet van 1993 nog louter formeel en ceremonieel. Er wordt vrijwel geen belasting geheven. Er bestaan sinds de jaren zeventig enkele politieke partijen, hoewel deze volgens de Andorrese wet tot 1993 feitelijk illegaal waren. De prachtige natuur, de pure berglucht, de adembenemende uitzichten en de grote verscheidenheid van fauna en flora maken van dit kleine landje een ideale vakantiebestemming. Vergeet dan ook niet de fami-liale ontvangst en service in ons hotel “Naudi”.

REISPROGRAMMA1e dag: St-Joris-Winge – Brive (omgeving)Vertrek rond 06.00 uur.Via Mons richting Parijs, Orléans (vrij middag-maal), Limoges naar Brive (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Brive (omgeving) – SoldeuOntbijtbuffet en verder over de Franse autowegen richting Toulouse, Foix, Tarascon naar de staat Andorra en onze verblijfplaats Soldeu. Welkomstdrank, middagmaal, en kennismaking met onze verblijf-plaats. Vrije verdere namiddag. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3e dag: “De 3 Valleien”Ontbijtbuffet. Deze valleientrip biedt een volledig overzicht van de drie Andorraanse valleien. Bezoek aan het miniatuurmuseum met een rijke collectie aan piepkleine kunstwerkjes bvb. een zwaluwennest in de helft van 1 klaprooszaadje. Aansluitend een begeleide wandeling door het

Page 39: VAKANTIEGIDS 2014

39

6de dag: Cardona - SolsonaNa het ontbijtbuffet rijden we door een bosrijk berglandschap naar Cardona, gelegen in het heuvelachtige landschap van de voor-Py-reneeën en beheerst door een middeleeuwse burcht die thans een luxehotel herbergt. Hier brengen we een bezoek aan de mijngangen van de zoutberg, een magische reis door een wereld van zoutstalac-tieten en zoutstalagmieten. (facultatief) Middagmaal in Solsona. ’s Namiddags rijden we eerst naar het heiligdom van Virgen de la Miracle dat twee rijke retabels bezit. Nadien brengen we een bezoek aan het middeleeuwse stadje Solsona. Dit stadje bezit smalle straatjes met prachtige oude huizen en een stoere kathedraal. Avondmaal en overnachting in ons hotel

7e dag: “Ransol Barbecue”Shopping voormiddag in de hoofdstad Andorra. Tegen 13 uur worden we verwacht in Ransol. Aperitief staat gekoeld klaar en we genieten van een echte barbecue in volle natuur. Een niet te vergeten namid-dag. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

8e dag: Soldeu - Brive (omgeving)Ontbijtbuffet. Valiezen laden en vrije voormiddag voor shopping. Middagmaal in het hotel, waarna we richting Frankrijk vertrekken. Over de autobaan richting Toulouse en zo naar Brive (omgeving). Avondmaal en overnachting.

9e dag: Brive (omgeving) – St-Joris-WingeOntbijtbuffet. Valiezen laden en via de autosnelwegen huiswaarts. Via Montauban, Limoges, Vierzon, Orléans, Parijs, richting Belgische autosnelwegen, thuiskomst rond 20.00 uur.

9 dagen Andorra

HOTEL: NAUDI***In echte Andorraanse stijl met veel hout en natuursteen opgetrok-ken. Modern comfort en tegelijkertijd de gemoedelijke, familiale sfeer is eigen aan het huis Naudi. Alles is smaakvol gedecoreerd met veel persoonlijke details. Gezellig salon met open haard, mooi uitgeruste eetzaal met buffetmaaltijden. Bij aankomst een wel-komstdrank en alle nodige uitleg. Een afscheidsavond met speciale maaltijd en Sangria en Spaanse champagne…

REISINFORMATIEAfreisdatum: 09 augustus 2014Prijs: € 665,00 p.p.Inbegrepen:• Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Bekwame chauffeur • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse• Welkomstdrank, bingoavond, barbecue• Afscheidsavond met sangria en Spaanse champagne• Vol pension vanaf de 1ste dag avondmaal tot de laatste dag

ontbijt (in het hotel buffetmaaltijden,’s middags driegangen-maaltijden)

• Alle rondritten vermeld in het programma• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachting• Ingang miniatuurmuseum OrdinoNiet inbegrepen:• Dranken, inkomgelden en persoonlijke uitgaven• Maaltijden tijdens de heen en terugreis• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag: • Eénpersoonskamer: + € 150,00

“Reeds vele jaren, de succesvolste reis u it ons programma !”

Page 40: VAKANTIEGIDS 2014

40

Verblijfplaats: Stresa

dag gaat het via een kort boottochtje naar het qua natuur mooiste eiland : Isola Madre. Daar ontstond een paar eeuwen geleden een prachtige botanische tuin, en werden op grote schaal ondermeer camelia’s gekweekt. Wij bezoeken er ook het vrij sobere paleis. Daarna varen wij naar het kleinste van de drie eilanden: de Isola Pescatori: veel vissers wonen daar niet meer, maar wij wandelen door de kronkelende en smalle straatjes en steegjes, en kunnen er het vrije middagmaal gebruiken in één van de visrestaurantjes die ondermeer de typische lekkere vissen van het meer serveren. In de namiddag gaat het dan verder per boot naar het derde en meest bekende eiland Isola Bella. Wij bezoeker er het paleis met zijn prachtige zalen en zijn kostbare inrichting. De tuin is wel heel speciaal, een bezoekje waard. Daarna per boot terug naar de wal en naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Arona - AngeraOntbijt en vrije voormiddag. Na het vrije middagmaal rijden we naar het mooie stadje Arona. De grote attractie is hier het enorm grote standbeeld van San Carlo Borromeo. Het beeld van ruim 20m is na het Vrijheidsbeeld van New York het tweede grootste beeld ter wereld dat van binnen kan beklommen worden. Verder door naar Angera, bekend door het enorme kasteel”Rocco Angera” dat vanaf een rots-punt de gehele omgeving domineert. Terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: MilaanVandaag na het ontbijt maken we een daguitstap naar de Miljoenenstad Milaan. Deze drukke handelsstad is de tweede groot-ste stad van Italië. We beginnen ons bezoek met de “Cimitero Monumentale” met zijn extravagante grafmonumenten. Daarna bezoek aan het kasteel van de Sforzas, deze steenrijke heren hebben te Milaan een weelderig paleis nagelaten. Na het vrije middagmaal brengen we nog een bezoek aan “De Dom”. Vervolgens naar de wereldbekende winkelgalerij Victor Emmanuel en het Scalaplein met het Scalatheater. Mogelijkheid om het museum Scala te bezoeken en of het dak van “De Dom”. Vervolgens rest er nog wat vrije tijd zodat de dames zeker aan hun trekken kunnen komen in de vele modeboe-tieks. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Het Comomeer, het Meer van Lugano en het Lago Maggiore zijn de grootste en meest bekende meren en behoren nog steeds tot de drukst bezochte toeristengebieden van Europa. Wij verblijven aan het Lago Maggiore één van de meest beschreven en bezongen meren uit Italie. Het ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het wordt in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd, van Lacus Verbanus, de oude Romeinse benaming. Er liggen ook eilandjes in het meer. De bekendste zijn de Borromese Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Het meer is sinds lange tijd een belang-rijke toeristische trekpleister. De Europese adel streek in de 19e eeuw massaal neer in de luxe hotels of bouwde eigen villa’s, vaak met een botanische tuin . Zo is langs de oevers van het hele meer een exo-tische beplanting ontstaan, met voornamelijk verschillende soorten palmen. Stresa ligt aan het Lago Maggiore en biedt zicht op alle drie de Borromeïsche Eilanden. De boulevard met haar hotels is een trek-pleister voor toeristen, net als het oude, typisch Italiaanse centrum. Iets buiten Stresa ligt de kabelbaan naar de Mottarone, een 1491 meter hoge berg met boven een uitzicht over het Lago Maggiore, Lago d’Orta en de Monte Rosa. Op een heldere dag reikt het uitzicht zelfs tot Milaan. Daarbij komen dan nog de mooie uitstappen, die van deze reis onvergetelijk maken !

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – PiottaVertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Luxemburg, Metz naar Straatsburg. Daarna de Frans – Zwitserse grens over richting Basel, Luzern, St.-Gotthard tunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting

2e dag: Piotta – Stresa Na het ontbijt rijden we verder naar Bellinzona richting Lugano en naar ons hotel te Stresa. Vrij middagmaal en kennismaking met onze verblijfplaats. Avondmaal en overnachting.

3e dag: Borromese eilandenOntbijt. Wij bezoeken de drie eilanden die samen met een heel gebied rond het meer vele eeuwen geleden in handen kwamen van de rijke en machtige Borromeo familie uit Milaan. De drie eilanden liggen wel dicht bij elkaar maar zijn heel verschillend. In de voormid-

Lago Maggiore

Page 41: VAKANTIEGIDS 2014

41

6e dag: ComomeerNa het ontbijt vertrekken we naar Como, de grootste stad aan het Comomeer, ongetwijfeld het mooiste meer qua natuurschoon en ook wel eens “Il Lario” genoemd. Boottocht (17€)langs de westelijke oever van het Comomeer tot Bellagio. Bezoek aan de villa Melzi (6€) in Neoklassieke stijl met de Villa van Francesco Melzi, de kapel en de orangerie en bezoek aan de mooie tuinen, een dorade van zon en rijke bloemenpracht. Per boot terug naar Como en vrij middagmaal.Daarna wandeling langs de meerpromenade met o.m. het mausole-um van Allessandro Volta en bezoek aan de marmeren kathedraal. Terug naar Stresa voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Markt Stresa – Meer van OrtaOntbijt. ’s Morgens is er een kleurrijke markt in Stresa. Na het vrije middagmaal rijden we langs het Mattarone-gebergte naar het kleine lieftallige meer van Orta, gelegen op een schiereilandje. Wat rond kuieren of mogelijkheid per boot (3€) naar het eilandje San Giulio te varen en er de 12e eeuwse basiliek met merkwaardige campanile te bezoeken. Daarna gaat het terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

8e dag: Stresa – Driepassentocht – BaldersheimOntbijt en daarna valiezen laden. We vatten de terugweg aan via een panoramische weg, namelijk via de” Drie Passentocht”komen we over de Zwitserse Alpenketen heen. Langs Domodossola en de Simplonpas naar Brig. Via de Rhonevallei naar Gletsch, waar we beginnen aan de beklimming van de Grimselpas. Vrij middagmaal onderweg. Door het woeste Haslidal tot Meiringen en de Brunigpas verder over Luzern en Basel tot Baldersheim voor avondmaal en overnachting.

9e dag: Baldersheim – St.-Joris-WingeOntbijt en via Colmar naar Strasbourg, waar we een kort bezoek bren-gen en het vrije middagmaal gebruiken. Daarna richting Luxemburg en via Namen naar ons bureel te St.-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

9 dagen Italië

HOTEL: MILAN SPERANZA AU LAC****Dit hotelcomplex Milan Speranza is centraal gelegen aan de wes-telijke oevers van het meer. Alle kamers bezitten een complete badkamer met haardroger, telefoon, TV en airconditioning.Verder beschikt het hotel over mooie lounges, pianobar, lift en restaurant. Het zwembad en tennisveld zijn 100 meter verder gelegen.‘s Morgens ontbijtbuffet en ‘s avonds wordt een gevarieerd 3-gan-genmenu geserveerd.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 01 juli 2014Prijs: € 765,00 p.p.Inbegrepen:• Reis gebeurt per luxe touristclass autocar voorzien van het nodi-

ge comfort• Bekwame chauffeur en reisleider• Overnachting op basis van halfpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt• De vermelde rondritten uit ons programma• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachtingNiet inbegrepen:• De middagmalen• Persoonlijke uitgaven en dranken• Inkomgelden en boottochten• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag: • Eénpersoonskamer:+ € 150,00

“Op v raag van vele klanten, naar het mooiste meer van Italie”..

Page 42: VAKANTIEGIDS 2014

42

Verblijfplaats: Stary' Smokovec

3e dag: Bratislava - Banská Bystrica - Starý SmokovecVertrek richting Nitra, Banska Bystrica. Bezoek een van de oudste steden van Slowakije, oude mijnstad die vanaf de 15de eeuw een belangrijk centrum werd van koperwinning. Prachtige historische hui-zen op grote marktplein, het oude burchtcomplex of het Thurzohuis, is het mooiste gebouw aan het marktplein. Middagmaal. Nadien rit door Lage Tatra naar Starý Smokovec. Kamerverdeling in het 4* hotel Bellevue en avondmaal en overnachting.

4e dag: Starý Smokovec - PieninyVertrek richting Starý Smokovec. Met bergtrein naar Hrebienok voor een wandeling naar waterval. Middagmaal. Bezoek Nationaal Park Pieniny en de vlottentocht op houten vlotten door de kloof van de rivier Dunajec. Behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van dit National park. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: IJsgrot en Kežmarok - Tatranská LomnicaNa het ontbijt rijden we naar “het Slovaakse paradijs”. We brengen een bezoek aan de ijsgrotten van Dobsinská, de grootste en kostbaar-ste grotten van Slovakije (werelderfgoedlijst Unesco). Ze werden in 1870 ontdekt en een jaar later toegankelijk gemaakt. De ingang ligt op een hoogte van 970m en de totale lengte bedraagt 1.388m waar-van 480m begaanbaar. We bezoeken er de verschillende zalen met de rijke versiering van stalagmieten en stalactieten, volledig gevormd in ijs. Middagmaal . Bezoek stad Kežmarok. Deze stad behoort tot één van de belangrijkste historische steden van de Tatra. We bezichtigen het stadscentrum en de oude, volledig houten evangelische kerk uit 1444 (werelderfgoedlijst Unesco), de nieuwe evangelische kerk en het stadhuis uit 1461. Verder bezoek museum van Tatras. Avondmaal en overnachting.

Het nationale park de Hoge Tatra is het belangrijkste toeristische centrum van Slowakije. Deze natuurlijke grens tussen Slowakije en Polen is met zijn talrijke bergmeren, watervallen en ongerepte fauna en flora een oase van rust. Het gebied is geschikt voor zowel een-voudige als moeilijkere wandelingen. Is het enige hooggebergte van de massieve Karpatenboog. Het lijkt wel alsof de centrale bergkam van de Hoge Tatra van de laagvlakte oprijst, en hoewel hij maar 26 km lang is, telt hij maar liefst 25 bergpieken die hoger zijn dan 2500 m. De weldadige werking van het klimaat in het hooggebergte, de gezellige sfeer van de toeristische centra midden in de natuur en de goede diensten maken van de Hoge Tatra een regio die zeker een bezoek waard is!

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – IgensbachVertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur. Via Aachen , koffiestop. Nadien langs Keulen naar Frankfurt, Würzburg, vrij middagmaal langs de autosnelweg. Langs Nürnberg naar de Donaustad Regensburg en verder naar Igensbach voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Igensbach - Bratislava - wijndegustatie 6 soorten wijn.Ontbijt. Over de Oostenrijkse grens naar Wels en Linz en Wenen naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije.Verwelkoming door onze plaat-selijke gids. Middagmaal in het hotel Baronka**** Kamerverdeling.Bezoek de oude stad en het historische centrum. Een must is het Oude Raadhuis, een knap gebouw in renaissancestijl. Bezoek aan de Sint-Martinsdom, de grootste kerk van de stad, waar eeuwenlang de koningen van Hongarije en Oostenrijk werden gekroond. Bezichtiging van de Sint-Elisabethkerk (ook de ‘Blauwe Kerk’ genaamd) en het Primaatpaleis, een bijzondere constructie in classicistische stijl. Avondmaal met wijnproeverij in het wijnstadje Svätý Jur. Overnachting.

De Hoge Tatra

Page 43: VAKANTIEGIDS 2014

43

Dit hooggebergte is zeker een bezoek waard!

6e dag: Levoca - Spiš Na het ontbijt,rondleiding door Levoca, met de Gotische kerk van St.Jakob met zijn indrukwekkende houten altaar, 18,60 m hoog, gemaakt door de kunstenaar Meester Pavol van Levoca. Bezoek stad Spišská Nová Ves en zijn historische centrum. Middagmaal in stad.Verder bezoek de burcht Spišsky Hrad met een oppervlakte van 4 ha en Spišska Kapitula - de zetel van het bisdom Spiš en geestelijke hoofdstad van de regio. Overnachting en avondmaal in het hotel.

7e dag: Štrbské Pleso - zigeuneravondOntbijt. Wandeling rond bergmeer Štrbské Pleso. Mogelijkheid met een kabeltrein naar Solisko (facultatief) Middagmaal. Nadien rit naar het hotel voor genieten van de wellnesswereld, uw stress vergeten en energie scheppen.Daarna nemen we het avondmaal in een zoge-naamde Koliba met zigeunermuziek, aperitief en wijn. Overnachting.

8e dag: Starý Smokovec - Rajecká Lesná - Trencín - BratislavaNa het ontbijt verlaten we Štrbské Pleso richting Žilina, verder naar het Slowaakse kersstalletje in Rajecká Lesná, Middagmaal. Bezoek historische stad Trencín. Aankomst in ons hotel in Bratislava, Hotel Baronka****. Kamerverdeling en avondmaal. Overnachting.

9e dag: Bratislava - Melk - IgensbachOntbijt in het hotel. Vertrek richting Wenen, Melk. Vrij bezoek aan de abdijkerk, terecht de mooiste barokabdij van Oostenrijk genoemd. Middagmaal en daarna verder over Linz naar Igensbach voor avond-maal en overnachting.

10e dag: Igensbach - St.-Joris-WingeOntbijt in het hotel. Vertrek richting Regensburg naar Nürnberg en Würzburg. Middagmaal langs de autosnelweg. Daarna over Frankfurt en Keulen naar Aachen,halte. Daarna naar ons bureel te St.-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

10 dagen Slowakije

HOTEL BARONKA **** BRATISLAVA /SLOWAKIJEEen modern hotel gelegen in het dorp RACA aan de rand van Bratislava, met een goede bediening en een familiale sfeer. De kamers zijn vernieuwd en aangenomen volgens de huidige kwali-teitsnormen; voorzien van douche wc, tel., TV satelliet, restaurant enz… De maaltijden worden gebruikt in het sfeervolle restau-rant, het ontbijt is een lopend buffet, andere maaltijden worden gewoon opgediend. Er is ook een terras, zwembad, fitness ruimte, schoonheidssalon en mogelijkheid tot massage en sauna.

GRAND HOTEL**** BELLEVUE IS GELEGEN AAN DE VOET VAN DE HOGE TATRA IN HET CENTRUM VAN STARY SMOKOVEC/SLOWAKIJEHet hotel biedt een binnenzwembad, spa, 2 restaurants en een nachtclub. Hotel Bellevue biedt kamers die beschikken over een flat screen-satelliettelevisie, minibar, kluisje en een badkamer met badjassen en een föhn. De kamers bieden gratis vast inter-net. Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes. De spa omvat bubbelbaden en diverse stoombaden en sauna’s. Bij het balneotherapie-gedeelte van het hotel kunnen gasten genieten van een breed scala aan massages, medische behandelingen en schoonheidsbehandelingen. Er is een moderne fitnessruimte, en de gasten kunnen squashen, tafeltennissen,… Het restaurant serveert originele Slowaakse en internationale gerechten.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 27 juli 2014Prijs: € 850,00 p.p.Inbegrepen:• Vervoer per luxe touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeur• Begeleid door onze plaatselijke Nederlandstalige reisleidster van

Bratislava tot Bratislava• Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot

de laatste dag ontbijt• De vermelde rondritten in het programma• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachting• Welkomstdrank in Slowakije• Zigeuneravond in Koliba• Toegangsgelden: (ca. 50,00 € inbegrepen) Dom van St. Martinus,

Vlottentocht, bergtrein naar Hrebienok, dorp Cicmany, de Ijsgrot, houten kerk in Kežmarok, de burcht Spišský hrad, muse-um in Tatranská Lomnica, St. Jakob kerk in Levoca, kerststalletje in Rajecká Lesná, het Primatial Paleis, wijndegustatie 6 soorten wijn.

Niet inbegrepen:• Middagmalen 1e en 10e dag• Dranken en toegangsgelden indien niet inbegrepen• Persoonlijke uitgaven en reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: € 136,00Vreemde munten: Euro

Page 44: VAKANTIEGIDS 2014

44

4e dag: Toer van het eiland met boot en treinNa het ontbijt “Toer van het eiland“ met boot en trein. ‘s Morgens vertrek naar La Calobra via het bedevaartsoord Lluc met bezoek aan de basiliek en de “Zwarte Madonna“. Via een “slangenroute“ naar La Calobra, het mooiste stukje natuur van het eiland (uiteraard uitgebreid bezoek). Middagmaal met volledige menu in La Calobra. Hier nemen wij de boot (ongeveer 25 km) langs de ruwe noordkusten naar Puerto de Soller. (bezoek) Daarna naar Soller en bezoek aan dit prachtige Mallorcaanse dorpje.(23.000 inwoners) Wij voorzien een bezoek aan de kathedraal Santa Bartolomei – als ook aanschouwen wij een prachtige constructie van een gebouw van Gaudi (Catalaanse architectuur) en het typische marktpleintje en de artiestenstraat. In de late namiddag terug naar het stationnetje van Soller en met het houten treintje uit 1917 rijden wij ongeveer 40 minuten door de olij-ven- en amandelplantage terug naar de hoofdstad Palma. Vervolgens naar ons Hotel, voor avondmaal en overnachting.

5e dag : Markt van Sineu en Formentor Onvergetelijk !!!Na het ontbijt rijden we naar de meest bekende markt van het eiland Sineu. Het heeft een mooie Romeinse kerk en het dorpje straalt een zekere nostalgie uit. Alle boeren uit de streek starten hun tractor ‘s morgens heel vroeg en rijden naar het centrum van Sineu. Rond de Romeinse kerk in de nauwe straatjes staat het vol met kleine houten kraampjes met al wat Mallorca te bieden heeft. U mag er proeven van alle streekprodukten !!!. Het is geen toeristenmarkt maar wel een markt voor de plaatselijke bevolking. Fijne spulletjes aan goed-kope prijsjes. Een geweldige sfeer van kleuren en geuren en muziek ! Middagmaal na het bezoek aan de markt in een typisch restaurantje in Sineu. Nadien naar Pollença voor een bezoek aan dit pittoresk plaatselijk dorpje waar het meest aangename de beklimming van de “Calvarie” is. Daarna vertrek naar de ”Mirador van Formentor“ gelegen in het uiterste noorden op een hoogte van 720 meter. Hier is er mogelijkheid tot een individuele wandeling over speciaal aange-brachte paadjes ,waar u na elke bocht een fantastisch panoramisch uitzicht te zien krijgt, dat u zeker zal bekoren !! Hier stelt u zichzelf zeker de vraag: Hoe mooi is dit eiland eigenlijk? Voor de liefhebbers van de natuur is dit echt het mooiste. In de late namiddag vertrek naar ons hotel. Een onvergetelijke dag!! Avondmaal en overnachting in ons hotel Apolo.

Mallorca is het grootste en meest geliefde eiland van de Balearen. De meest veeleisende reiziger vindt hier wel iets naar zijn zin, want hier vindt je werkelijk alles! In Mallorca ontdekt u zowel ongerep-te natuur in de fraai gevormde groene heuvels, maar dit wordt afgewisseld met boomgaarden en akkerweiden. In de verschillende badplaatsen heerst er een gezellige drukte , de kleine dorpjes met de nauwe straatjes,… dit moet jezelf echt gezien hebben. Dit alles wordt overgoten met de nodige zonnestralen en de hemelsblauwe zee. Het Ideale decor voor een leuke vakantie. Maar ook de cultuurliefhebbers zullen hier zeker aan hun trekken komen want de hoofdstad Palma beschikt over een rijke geschiedenis, met talrijke musea en interessan-te bezienswaardigheden. Kortom, meegaan is de boodschap !!

REISPROGRAMMA 1e dag: St.-Joris-Winge – Valence (omgeving)Vertrek omstreeks 06.00 uur richting Luxemburg, Metz, Nancy naar Beaune en langs Lyon naar Valence (omgeving) voor avondmaal en tussenovernachting. De nodige stops worden voorzien om u de gele-genheid te geven de vrije maaltijden te gebruiken.

2e dag: Valence (omgeving) – BarcelonaNa het ontbijt vervolgen we onze reisweg via Montpellier,Perpignan over de Frans – Spaanse grens naar Girona (vrij middagmaal) .Nadien rijden we naar Barcelona en nemen de tijd om deze boeiende stad Barcelona te verkennen, de Ramblas en de Plaza de Catalunia. Onze gids Eddy wacht ons op in de haven van Barcelona en doet de check-in voor de boot naar Palma. Avondmaal in een restaurant, dicht bij de zeehaven van Barcelona. Inschepen en overnachting aan boord in een binnenkajuit voor twee personen.

3e dag: Palma de MallorcaAankomst in Palma. Onze gids Eddy begeleid ons van de haven naar ons mooi hotel Apolo****, waar we beginnen bij aankomst met een ontbijt. Daarna welkomstdrink in het hotel. Bespreking van het programma met de organisator ter plaatse. Onze gids organiseert een fijne wandeling die wij noemen: “Kennismaking met de streek.” Middagmaal aan het strand: lekkere Spaanse paella met drank inbe-grepen. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Mallorca

Verblijf in Hotel Apolo**** in Playa de Palma

op basis van vol pension.

Page 45: VAKANTIEGIDS 2014

45

9e dag: Barcelona – Maçon‘s Morgens wordt een klein ontbijt aan-geboden aan boord en komen we aan in de zeehaven van Barcelona. Via de auto-snelweg richting Spaans-Franse grens. En via Orange, Montèlimar, Lyon naar Maçon voor avondmaal en tussenover-nachting.

10e dag: Maçon – St.-Joris-WingeOntbijt en via Beaune, Dijon, Metz, Luxemburg huiswaarts. Aankomst aan ons bureel voorzien omstreeks 19.00 uur.

6e dag: Halve dag uitstap naar het bergdorpje Fornalutx en de Tuinen van AlfabiaNa het ontbijt vertrekken we via de tunnel naar het bergdorpje “Fornalutx“. Dit dorpje is uitgeroepen tot het mooiste bergdorpje, niet alleen van Mallorca, maar van gans Spanje. Wij maken een fijne wandeling door het centrum en de smalle straatjes en bezoeken een “finca” (oud gerenoveerd herenhuis ) alsook het gemeentehuis en zijn pittoresk marktpleintje. Wij nemen even de tijd voor een drankje op het marktpleintje en daarna rijden wij naar de Tuinen van Alfabia.(Inkom inbegrepen) Hier woonde een baron in de 17 de eeuw . Wij bezoeken zijn kasteel . De baron was een schrijver en een musicus.(Piano en bibliotheek zijn intact gebleven) Alles wat groeit in Mallorca betreffende planten en bloemen vindt u hier in een mooie tuin. Ook is er mogelijkheid tot het proeven van echt citroen en appelsiensap, daar deze fruitbomen weelderig groeien in deze tuinen. Rond de middag rijden wij terug naar ons hotel. Middagmaal en een drankje in een restaurantje aan de kust. Namiddag vrij voor te genieten van zon, zee en strand. Avondmaal en overnachting in ons hotel Apolo.

7e dag: Vrije dagNa het ontbijt, genieten van het mooie lange zandstrand , een wan-deling naar het bijgelegen haventje en verder naar Cala Blava. Een paar uurtjes kuieren langs de duizenden winkeltjes langs de palmen-promenade. Een dag om te genieten, te luieren… Het middagmaal is voorzien in een restaurantje: La brioche (barbecue) langs de kust. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

8e dag: PalmaOntbijt. We rijden naar Palma voor een volledig bezoek aan het oude en nieuwe stadsgedeelte, het kerkje Saint Michel, Plaza cort, Plaza d’Espagna, de overdekte markt: Olivar, Plaza de la Reina, Jardin del Rey, Plaza Mayor en in de omgeving, de kathedraal en Parc del Mar. Na de wandeling gaan wij Spaanse tapas eten met drankje in een Spaanse Chirinquito. Terug naar het hotel. Voor diegene die willen: namiddag vrij in de stad Palma, voor shopping of bezoek historische gebouwen. Avondmaal in ons hotel en transfer met de autocar naar de zeehaven van Palma. Vertrek ’s avonds met de boot Palma-Barcelona. Inschepen en overnachting aan boord in een binnenkajuit voor 2 personen.

10 dagen Spanje

HOTEL : APOLO****Het familie hotel is gelegen in Can Pastilla in een rustige omge-ving. Strand is vlakbij. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht op de baai van Palma. Het is een aangenaam, klassiek en verzorgd hotel met een rustige, aangename sfeer en comfortabele kamers met bad/douche, toilet en airconditioning.Fijne bar en zeer goed restaurant waar men in buffetvorm internationale gerechten aan-bied. Het ligt op 150m van het strand van Ca’n Pastilla en op slechts enkele km van de hoofdstad Palma. Tevens is er ook de mogelijk-heid te genieten van het buiten en binnen zwembad.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 02 oktober 2014Prijs: € 1195,00 p.p.Inbegrepen:• Vervoer per luxe touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeur• Deskundige begeleiding door reisleider ter plaatse : Eddy

Boeckmans• 1e-2e en 9e – 10e dag op basis van halfpension• Een avondmaal dicht aan de haven van Barcelona voor het

inschepen• Volpension vanaf de 2e dag avondmaal tot het ontbijt van de

9e dag • Dranken (1/4 wijn en water) tijdens ons verblijf op Mallorca • Overtochten in 2-persoons binnenkajuit Barcelona – Palma -

Barcelona• Alle uitstappen en inkomgelden zoals in het programma vermeld.• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachting• Boottocht en rit met houtentrein• Tuinen van AlfabiaNiet inbegrepen:• Dranken tijdens maaltijden op de heen- en terugreis • Persoonlijke uitgaven• Middagmaal 1e,2e,9e en laatste dag• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer/kajuit : + € 350

Page 46: VAKANTIEGIDS 2014

46

Najaars Actiereis eilanden van Kroatië

Violettacars neemt u mee naar de mooiste eilanden van Kroatië. De betoverende natuur, schilderachtige plaatsjes en de eilanden voor de kust vormen het decor van deze prachtige reis. Vanuit het leuke plaatsje Crikvenica bezoeken we de eilanden Krk, Rab, Cres en Losinj. Veel sporen uit de Venetiaanse en Romeinse tijd vinden we terug tijdens deze unieke eilandenreis. Ook een bezoek aan de hoofdstad Zagreb hebben we voor u in het programma opgenomen. Naast deze interessante uitstapjes is er natuurlijk ook voldoende vrije tijd ingepland. Deze zeer mooie reis moet u zeker een keer meemaken.

REISINFORMATIE1e dag: St.-Joris-Winge – Rosenheim (omgeving)Omstreeks 06.00 uur vertrekken we aan ons bureel richting Belgische - Duitse grens. In Aachen maken we een korte halte en rijden zo verder over Köln naar Frankfurt, Würzburg. Daarna via Nurnberg, Munchen naar Rosenheim(omgeving)voor avondmaal en overnach-ting. Regelmatige stops en tijd voor de vrije maaltijden 2e dag: Rosenheim (omgeving) - CrikvenicaNa het ontbijt vervolgen we onze reis door Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië. Uiteraard maken we tijdens deze rit weer voldoende stops voor het vrije middagmaal. In de namiddag komen we aan in ons hotel. Na de kamerverdeling gaan we aan tafel voor het avond-maal en overnachting.

3e dag: Verkenningstocht op onze verblijfplaats en/of vrije tijdNa het ontbijt is er gelegenheid om Crikvenica zelf te verkennen. Het is een klein, Mediteraans vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Lekker doen waar u zelf zin in heeft. De keuze is aan u. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Ganse dag: De eilanden Cres en LosinjNa het ontbijt gaan we op weg naar de eilanden Cres en Losinj. De route gaat vandaag via het eiland Krk vanwaar we overvaren naar Cres. Het wordt ook wel het Venetiaanse eiland genoemd en is het op één na grootste eiland voor de kust van Kroatië. De geschiedenis van de Oostenrijkse monarchie, de Romeinen en de Venetianen zijn hier nog duidelijk zichtbaar. Aansluitend rijden we naar het eiland Losinj, dat bekend is om zijn eeuwenoude zeevaarttradities. De plaatsen Veli en Mali Losinj geven hier, met de zeemanswoningen en stadstorens die gebouwd werden als verdediging tegen piraten, een mooi voorbeeld van. Terug naar onze verblijfplaats voor avondmaal en overnachting

5e dag: Ganse dag: Het eiland Krk Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het eiland Krk. In 1981 is het eiland door middel van een brug met het vaste land verbonden, de Tito brug, vernoemd naar de voormalig heerser van Joegoslavië en is hierdoor eigenlijk een schiereiland. We bezoeken hier o.a. de plaatsjes Krk en Vrbnik. Het plaatsje Krk is een echt toeristenplaatsje.

Page 47: VAKANTIEGIDS 2014

47

Smalle straatjes, de haven en gezellige terrasjes vormen het mid-delpunt van de plaats. Vrbnik is de plaats van de wijnhandel op het eiland. We bezoeken hier dan ook een wijnboer en kunnen genieten van de heerlijke wijnen van Kroatië (facuktatief). Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Halve dag: Het eiland RabOntbijt. Vrije voormiddag en na het vrije middagmaal gaan we naar het eiland Rab dat ligt tussen de eilanden Krk en Pag in een azuur-blauwe zee. Rab behoort tot één van de mooiste eilanden van het land. Tevens heeft Rab gemiddeld 2499 zon uren per jaar. De natuur en de rustieke plaatsjes op het eiland vormen het decor van deze dag. Aan het einde van de middag varen we weer naar het vaste land en rijden we terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

7e dag: Crikvenica – Rosenheim (omgeving)Na het ontbijt valiezen laden en rijden we via de Sloveense en Oostenrijkse autowegen naar ons tussenovernachtingshotel voor avondmaal en overnachting.

8e dag: Rosenheim (omgeving) – St.-Joris-WingeOntbijt. De laatste etappe van deze prachtige reis. Met verschillende stops, ook voor het vrije middagmaal, rijden we naar België terug. Aankomst voorzien rond 20.00 uur

8 dagen Kroatië

HOTEL: MEDITERRAN *** CRIKVENICAHet ***hotel” Mediterran” is slechts 100 m van het strand gele-gen en is slechts 15 min op wandelafstand van het centrum van Crikvenica. Verzorgde,comfotabele kamers uitgerust met douche en toilet,telefoon en satelliet-TV .Verder beschikt het hotel over een gezellig restaurant,met verzorgde maaltijden in buffetvorm. Tevens ook een bar, terras, snackbar aan het strand, binnen en buiten zwembad en een sauna (tegen betaling).

REISINFORMATIE:Afreisdatum: 20 oktober 2014Prijs: € 439,00 p.p.Inbegrepen:• Reis gebeurt per luxe touristclass autocar met het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en plaatselijke gids begeleiding• Geen nachtritten,tussenovernachting heen en terug • Halfpension van af de eerste dag avondmaal tot de laatste dag

ontbijt• Alle uitstappen en rondritten• Geen nachtritten, een tussenovernachting heen & terug• ToeristentaksNiet inbegrepen:• Middagmalen• Toegangsgelden, boottochten, wijnboer• Persoonlijke reisannulatieverzekering• Dranken en persoonlijke uitgavenToeslagen: • Eénpersoonskamer : 80,00€Vreemde munten:• Kroatische Kuna :

Geen infodagkorting op deze promotiereis

Verblijfplaats: Crikvenica “Geen nachtreis, tussenovernachting !!”

Page 48: VAKANTIEGIDS 2014

48

4e dag: dagbezoek M.G.M. Studios (thema filmwereld)5e dag: dagbezoek Legoland (Cypress Gardens)6e dag: dagbezoek Epcot Center7e dag: dagbezoek Kennedy Space Center8e dag: Vrijdagvoormiddag transfer naar de zeehaven van Puerto Everglades in Miami Beach voor inscheping op cruiseschip : “Majesty of the seas“ van de rederij: Royal Caribbean. Vertrek voorzien om 16.30 uur (wij reserveerden buitenhutten).9e dag: Aankomst op het eiland Cococay van de Bahamas. Aankomst om 08 uur in de morgen volledige vrije dag -vertrek schip om 17 uur.10e dag: Aankomst in Nassau om 08.00 uur (hoofdstad van de Bahamas) ½ dagexcursie: verkenning van het eiland + shopping in het pittoreske centrum van Nassau Vertrek schip om 17.00 uur.11e dag: Aankomst in Puerto Everglades in Miami Beach om 07.00 uur. Ontscheping en transfer naar ons Hotel Howard Johnson gelegen aan de wereldbefaamde Collins Avenue in Miami beach. Wij verblijven in dit Hotel in half pension. We verblijven hier in een typisch Amerikaans Hotel Howard Johnson Dezerland & Spa op de Collins Avenue op basis van half pension. Het Hotel, met unieke inrichting, is gelegen op het lange zandstrand van Miami Beach. Je kan avondmalen in oude Cadillacs uit de jaren 60 of ontbijten met Elvis Presley en Marilyn Monroe !!!12e dag: ½ dag uitstap naar de Everglades. - Namiddag vrij.13e dag: ½ dag uitstap naar de stad Miami met bezoek downtown Miami. Namiddag vrij.14e dag: uitchecken Hotel, laatste ontbijt, en daarna transfer naar de luchthaven van Miami en vertrek met lijnvlucht naar Brussel (via 1 stop). Avondmaal en ontbijt aan boord.15e dag: Aankomst in Zaventem. U wordt opgewacht door Violettacars om u terug naar ons bureel te brengen.

Fantastisch Florida

15 dagen USA

REISPROGRAMMA1e dag: Vertrek vanuit Zaventem met United Airlines voor vlucht naar Orlando (via Washington). Bij aankomst transfer naar Hotel Ramada Plaza Gateway in Kissimmee. Inchecken hotel en avondmaal.2e dag: dagbezoek Sea World.3e dag: dagbezoek Disney World.

SPECIALE OPMERKING :• Verplicht voor iedere deelnemer: één digitaal internationaal

paspoort voor de U.S.A. aan te vragen op het gemeentehuis.• Uw gids en begeleider Eddy reist al voor de 33ste keer

naar Florida.• Alle deelnemers komen samen één maand voor vertrek op een

af te spreken plaats in Belgie voor een meeting met alle laatste gegevens over de Floridareis: zoals klimaat-kleding kredietkaar-ten-maaltijden-telefoneren enz.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 7 maart 2014Prijs: € 2.795,00 p.p.Inbegrepen:• Vervoer Violettacars van en naar de luchthaven van Zaventem• Vluchten Brussel – Washington – Orlando en Miami – Washington

– Brussel verblijf Orlando op basis van halfpension.• Ontbijt onder buffetvorm• Avondmaal in diverse restaurants. (1 drank bij avondmaal inbe-

grepen)• Inkomtickets van 6 attractieparken.• Alle transfers en excursies beschreven in ons programma.• Cruise in volpension van 4 dagen naar de Bahamas• Hotel in Miami Beach op basis van halfpension.• Ontbijt onder buffetvorm• Avondmaal in een restaurant (1 drank bij avondmaal inbegre-

pen)• Fooien personeel cruiseschip• Deskundige begeleiding door Eddy BoeckmansNiet inbegrepen:• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag éénpersoonskamer: € 450,00ALGEMENE OPMERKING :• De volledige reis werd berekend aan een koers 1 € = 1.29 $• De prijs van de reis wordt aangepast bij grote schommelingen

van de koers EURO/DOLLAR

Geen infodagkorting

48

Begeleide rondreis langs de belangrijkste trekpleisters

in Orlando, de Bahama’s en Miami Beach

Page 49: VAKANTIEGIDS 2014

49

Lloret de Mar is ongetwijfeld één van de meest levendige en populai-re badsteden aan de Costa Brava. Jong en oud komt hier aan zijn trek-ken, vooral wie van een gezellige drukte houdt. In het oude stadscen-trum, met zijn smalle straatjes, bevinden zich tal van restaurantjes, boetieks, discotheken en cafés met knusse terrasjes. Lloret de Mar heeft een 7 km lang strand met mooie inhammetjes en een sfeervolle palmen-boulevard voor een romantische wandeling tussendoor,een leuke uitstap boeken, of na zonsondergang kan u er proeven van het bruisende nachtleven!

AFREIZEN EN PRIJZEN (op basis van volpension en dubbelkamer - water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden)• 12.04.2014 365,00€ p.p. (Hotel Rosamar Spa****)• 21.04.2014 365,00€ p.p.• 23.09.2014 375,00€ p.p.• 02.10.2014 365,00€ p.p.• 25.10.2014 350,00€ p.p.Toeslagen:Eénpersoonskamer: • Hotel Olympic-Garden: Toeslag van € 126 in een tweepersoons-

kamer toch individueel gebruiktKinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 130,00• 2e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 90,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 40,00

HOTEL OLYMPIC - GARDEN ****Een uitstekend verblijfshotel, gelegen in een rustige zone van Lloret op 500 m van het centrum en op 900m van het strand. Grote receptie, bagageruimte, mooie bar en buitenterras, groot salon. Dansavonden met orkest. Binnen en buiten zwembad Ruime kamers die beschikken over een badkamer met bad en toi-let over een telefoon, kleuren tv, safe(tegen betaling) balkon met zicht op zwembad en airconditi-oning. 's Morgens, 's middags en ‘s avonds zijn er buffetmaaltijden voorzien. Het heeft een goed ver-zorgde keuken met gevarieerde gerechten naar ieders smaak. Het is zeker één van de betere hotels in Lloret de Mar, zowel voor jong als oud. Water en wijn inbegrepen tijdens de maaltijden !

Lloret de Mar

ALGEMENE REISINFORMATIE SPANJE REIZEN

REISPROGRAMMA 1e en 2 dag: Vertrek aan ons bureel omstreeks 15.00 uur. Via autosnelwegen richting Luxemburg Thionville, Metz en Nancy naar Lyon. Langs Valence naar Montelimar en Montpellier naar de Spaanse grens. Daarna naar de betreffende hotels voor ontbijt (facultatief), kamer-verdeling en middagmaal. Kamers pas vanaf 13.00u beschikbaar.

2e tot 8e dag: Vrij verblijf in volpension vanaf de dag van aankomst het middagmaal tot de dag van vertrek het ontbijt. Mogelijkheid om uitstappen ter plaatse te boeken of te genieten van de accommoda-ties in de hotels.8e en 9e dag: Vertrek in de vroege namid-dag. Via De Spaanse grens over de Franse autowegen huiswaarts. De nodige stops

worden voorzien zowel tijdens de heen- als terugreis om u de gelegenheid te geven de vrije maaltijden te gebruiken. Aankomst bureel 09.00 uur.

REISINFORMATIE INBEGREPEN:• Nachtexpress per touristclass ****autocar voorzien van het

nodige comfort• 2 ervaren chauffeurs tijdens heen en terugreis• Gans de week een 24 uren service ter plaatse door één van onze

chauffeurs• Volpension vanaf de eerste dag van aankomst middagmaal tot

de dag van vertrek ontbijt• Water en 1/4 liter wijn tijdens de middag- en avondmaaltijden

in de verblijfshotels NIET INBEGREPEN:• Maaltijden tijdens heen en terugreis• Rondritten en inkomgelden• Persoonlijke uitgaven en dranken indien niet vermeld• Persoonlijke reisannulatieverzekering• Extra ontbijt de dag van aankomst in het hotel (toeslag € 10 p.p.

te reserveren bij boeking op ons kantoor)

Geen infodagkorting op de Spanjereizen

VANAF 01/11/12 IS DE BELASTING OP OVERNACHTING IN TOERISTENVERBLIJF

VERPLICHT IN CATALONIËDEZE BELASTINGSTARIEVEN ZIJN

IN UW PRIJS INBEGREPEN!

9 DAGENSPANJE BLIJFT EEN ABSOLUTE TOP-BESTEMMING !

Page 50: VAKANTIEGIDS 2014

50

VOLPENSION VANAF € 345,00 IN **** HOTELS

PINEDA DE MARPineda de Mar bevindt zich tussen Malgrat de Mar en Callela, dus een 20-tal km van Lloret de Mar. Beschikt over een breed strand, gezellige win-keltjes en terrasjes. Vanuit Pineda kan u mooie dagtochten en wandelingen maken op het brede rustige strand. Een heel toffe plaats voor een ont-spannende, zonovergoten en aange-name strandvakantie.

AFREIZEN EN PRIJZEN (op basis van volpension en dubbelkamer - water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden)21.04.2014 € 345,00 p.p.11.10.2014 € 345,00 p.p.Toeslagen:• Eénpersoonskamer: + € 66,00 • Extra ontbijt dag van aankomst: € 10 p.p. (vrijblijvend en te

bestellen bij boeking)• Premium kamer toeslag : € 30,00 p.p. (indien beschikbaar)Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 110,00• 2e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 70,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 45,00

AQUA HOTEL PROMENADE ****Dit hotel ligt op een eersteklas locatie aan de belangrijkste bou-levard, tegenover het Pineda strand en op slechts 100m van het centrum. Vanaf de kamers in het voorste gedeelte van het hotel hebben de gasten uitzicht op de zee en de boulevard. Het meubi-lair van de 172 kamers werd in 2006 volledig vernieuwd. De kamers beschikken over airconditioning, telefoon en sateliet-/kleurentele-visie en daarnaast over een volledig uitgeruste badkamer met haar-droger. Daarnaast zijn een kluisje en verwarming aanwezig. Een gemeubeld terras behoort tot de standaardinrichting. Het hotel heeft een receptie die 24 uur per dag geopend is, conferentiefaci-liteiten, wasservice, een buitenzwembad met apart kindergedeelte en een snackbar bij het zwembad. Daarnaast kunnen de gasten gebruik maken van de fitnessruimte, het bubbelbad en de sauna. Daarnaast wor-den aquarobis, tafeltennis, aerobics en biljart aangeboden. Een entertainment-programma zorgt voor amusement. Een gezellig café met zonneterras. Een res-taurant met een complete buffetservice met Spaanse en internationale gerechten. Water en 1/4 liter wijn inbegrepen tijdens de maaltijden. Een familiehotel waar u zich gaat thuis voelen.

Pineda de Mar

Dit hotel ligt op een eersteklas locatie aan de belangrijkste boulevard! Tegenover het Pineda strand en op slechts 100m van het

centrum….

MALGRAT DE MARHet toeristische Santa Susanna vormt een geheel met Malgrat de Mar, dus wie houdt van een rusti-ge vakantie en weg wil uit de uitbundige drukte vindt hier de plaats bij uit-stek en op wandelafstand van de oude dorpskern Malgrat en Pineda de Mar. Strandliefhebbers vinden er altijd wel een geschikt plaatsje om van de zon te

genieten aan het 2 km lange zandstrand dat omzoomd is met scha-duwrijke pijnbomen en een boulevard.

AFREIZEN EN PRIJZEN (op basis van volpension en dubbelkamer - water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden)12.04.2014 € 365,00 p.p.21.04.2014 € 365,00 p.p.23.09.2014 € 375,00 p.p.02.10..2014 € 365,00 p.p.11.10.2014 € 365,00 p.p.25.10.2014 € 350,00 p.p.Toeslagen:• Eénpersoonskamer: + € 66,00• Extra ontbijt dag van aankomst: € 10 p.p. (vrijblijvend en te

bestellen bij boeking)• Premium kamer toeslag: € 30 p.p. (indien beschikbaar)Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 130,00• 2e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 90,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 45,00

Santa Susanna

HOTEL AQUAHOTEL O N A B R A V A****SUPERIOREen uitstekend verblijfshotel, gelegen in een rustige omgeving op 900m van de eerste winkeltjes van Malgrat en 150m van het strand.

Bushalte aan het hotel.Zeer ruime kamers die beschikken over 1 of 2 queen size beds, over een badkamer met bad/douche en toi-let, telefoon, kleuren tv, frigo, safe (tegen betaling) en balkon met zicht op zee en airconditioning. ruime ontvangsthal, salon. Internationale keuken. Zeer verzorgde gevarieerde maaltijden in buffetvorm zowel ‘s morgens, ’s middags als ‘s avonds.

Animatie-programma zowel tijdens de dag als ‘s avonds. Tegen betaling kan u gebruik maken van binnenzwembad, jacussi, sauna, fitness enz... Buiten zwembad gratis. Een zeer comfortabel hotel voor een rustige vakantie ! Een aanrader ! Water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden !

Page 51: VAKANTIEGIDS 2014

51

COSTA MARESMEHet oude vissersdorp Calella is een levendige badplaats, gelegen op 10 km van Malgrat en 25 km van Lloret de Mar. In het oude en gezel-lige stadscentrum vindt u tal van winkelstraatjes met boetieks, disco's en restaurants. Kortom, een gezellig en een boeiend avondleven, dat voor iedereen wat te bieden heeft. Het brede strand met een lengte van bijna 3 km ligt op een 500 m van ons hotel. Vanaf Calella kan u interessante excursies ondernemen. Enkele gebouwen die zeker een bezoekje verdienen, zijn de "Iglesia Parroquial" en het "Museo Archiu Munic"... Calella, altijd weer een aanrader!

Calella

HOTEL AMAIKA ****Ligging: Dit hotel ligt vlakbij het winkel- en uitgaanscentrum van Calella. De zee en het strand bevinden zich op slechts 500 meter. Buitenzwembad met zonneterras en ligzetels. Gezellige bar, salons. Airconditioning in alle vertrekken. Lift. Voor uw ont-

spanning beschikt dit hotel mits betaling over een sauna, jacuzzi, fitness. Een animatieprogramma 's avonds: regelmatig shows en live-muziek. Geen seconde verve-ling dus in dit hotel… Verzorgde kamers, alle met bad/douche en toilet, balkon, satelliet-TV, tele-foon, airconditioning. Mini-bar, safe mits betaling. 's Morgens, 's middags en 's avonds zijn er heerlijke buffetmaaltijden voor-zien. Hotel Amaika is een goed

en verzorgd hotel met een gunstige ligging en met alle wenselijk comfort. 1/4 wijn en water inbegrepen tijdens de maaltijden

AFREIZEN EN PRIJZEN (op basis van volpension en dubbelkamer - water en wijn inbegre-pen tijdens de maaltijden)11.10.2014 € 365,00 p.p.Toeslagen:• Eénpersoonskamer: + € 130,00• Extra ontbijt dag van aankomst: € 10 p.p. (vrijblijvend en te

bestellen bij boeking)Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 130,00• 2ekind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 90,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 40,00

Gelegen aan de Catalaanse Costa Dorada, gouden kust, heeft Salou inderdaad alles van een betoverend stadje met bekoorlijke gouden stranden.De palmpromenade, die tot één der mooiste van gans Spanje wordt gerekend, staat in verbinding met het vissersdorpje Cambrils. “The Place to be” voor vele toeristen. Het binnenland aan deze Costa heeft ook het één en ander te bieden, zeker voor iemand die houdt van de typische gezellige dorpjes en zijn culturele hoofd-steden,o.m Tarragona en Barcelona.

AFREISDATUM: 06.10.2014(op basis van volpension en dubbelkamer)Prijs: € 385,00 p.p.Toeslagen:Eénpersoonskamer: + € 85,00 Zeezicht: toeslag: € 35,00 (kamer)Kinderkorting:• 1e kind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 85,00• 2ekind (2 tot 11 jaar) geldend op kamer met 2 volwassenen: - € 65,00• 3e volwassen persoon op een dubbelkamer: - € 35,00

HOTEL SALOUPARK****Een uitstekend **** hotel dat op 75 m van het strand ”Playa Capellans” en vlakbij het commerciële centrum gelegen is. Comfortabele kamers die beschikken over een complete badkamer en terras sommige met zeezicht (meerprijs). Airconditioning en buitenzwembad.Grote ontvangsthal en recep-tie, gezellig restaurant met een lekkere internationale keuken in buffetvorm zowel ’s morgens als ‘s middags als 's avonds dus alle gerechten met zorg bereid, vriendelijke service. Eigenlijk voor zijn prijs en kwaliteit een aanrader !

Salou

REISINFORMATIE:Inbegrepen:• Nachtexpress per ****touristclass autocar voorzien van het

nodige comfort• 2 ervaren chauffeurs (24 uren service ter plaatse)• Volpension vanaf de eerste dag van aankomst middagmaal tot

de dag van vertrek ontbijt• Water en 1/4 liter wijn tijdens de maaltijdenNiet inbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen en terugreis• Rondritten en inkomgelden• Persoonlijke uitgaven en dranken indien niet vermeld• Persoonlijke reisannulatieverzekering

Prijs/kwaliteit zijn dit absolute aanraders !

Water en wijn inbegrepen

Page 52: VAKANTIEGIDS 2014

Een weekend genieten van de Kerstsfeer in de hoge venen2 dagen Hoge Venen

Verblijfplaats: Aachen

HOTEL “IBIS”Aan de rand van het centrum van Aken gelegen, vinden we het Ibis Hotel dat ons alle nodige comfort biedt. alle kamers met vol-ledig ingerichte badkamer, airconditioning, draadloos internet, telefoon. Aangenaam restaurant met ’s morgens na een lekkere nachtrust een smakelijk ontbijt.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 13 december 2014Prijs: € 195,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en plaatselijke reisleider• De vermelde rondritten in ons programma• Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag

avondmaal (sandwich met kaas en hesp)• Geleid bezoek pottenbakkerijmuseum• Museum “Espace des Saveurs” met degustatie• Krippanna• Schieferstollen RechtNiet inbegrepen:• Dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslagen:• Eénpersoonskamer: + € 35,00

Een sfeervol weekend in de stadjes Eupen en Monschau. Link hieraan een overnachting net over de Duitse grens te Aken en we voelen we al de vreugdevolle verwachting van Kerstmis. Het is de tijd van het jaar die het meest tot bezinning aanzet. Kaarslicht, geurige koekjes, ijsbloemen op de ruit, mysterieuze kerstverhalen, tintelende kou en de sfeervolle kerstmarken drukken hun stempel.

REISPROGRAMMA1e dag: St Joris Winge - AachenVertrek om 08.30 uur. Bij aankomst worden we ontvangen met een stuk “Eupener platz” en een kopje koffie, waarna we onze 2 daag-se starten met een geleid bezoek aan het pottenbakkerijmuseum te Raeren. Vanmiddag een Eupense schotel met ham, kaas, sla en variaties. De namiddag vertrek richting Herve voor een bezoek aan “Espace des Saveurs” (met degustatie). We missen ook de kerstmarkt van Eupen met een zestigtal versierde chalets niet alvorens we naar ons hotel te Aken rijden. Avondmaal (3 gangen menu) in ons hotel. Uiteraard staat het u vrij om ’s avonds de kerstmarkt van Aachen nog te bezoeken. Overnachting.

2e dag: Aachen – Monschau – Rodt – St Joris WingeNa ons ontbijt is het vertrek naar Krippana voorzien. Zelfs diegenen, die denken dat ze het al hebben gezien zullen niet teleurgesteld zijn. Elk jaar wordt een groot deel van het honderdtal kribben dat wordt tentoongesteld, waaronder de meesterwerken, vernieuwd en vormt een nieuwe attractie. In hetzelfde gebouw werd een volledig nieuw “Poppenmuseum” geïnstalleerd. 3-gangenmenu en een uurtje vrije tijd op de kerstmarkt van Monschau. De late namiddag brengen we nog een ondergronds bezoek aan de schieferstollen van Recht en we sluiten onze 2daagse af in het biermuseum van Rodt met een belegde boterham.

52

Page 53: VAKANTIEGIDS 2014

53

6 dagen Oostenrijk

ADVENTREIS Wenen Verblijfplaats: Stockerau

CITY HOTEL STOCKERAU ****Is een vrij groot **** familiehotel dat gelegen is in het centrum van Stockerau, een klein provinciestadje in Neder-Oostenrijk op een 30 tal km van Wenen. Alle kamers zijn met lift bereikbaar en beschikken over een badkamer met bad/douche,wc en haardroger, telefoon, kluisje,minibar en kabel-tv. Verder beschikt het hotel over een sauna, Turks bad, fitnessruimte en whirlpool.’s Morgens staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar,’s avonds is er een verzorgd driegangen menu of buffet voorzien.

REISINFORMATIEAfreisdatum: 5 december 2014Prijs: € 495,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per ****toeristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur en reisleider• Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal

tot de laatste dag ontbijt• Ontbijtbuffet,’s avonds 3-gangenmenu of buffet• Alle voorziene uitstappen volgens het programma• Geen te lange heen- en terugreis, met tussenovernachtingNiet inbegrepen:• Maaltijden heen en terugreis• Dranken en persoonlijke uitgaven• Inkomgelden • Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: + € 75,00

koetsenmuseum bezoeken en bij mooi weer een wandeling maken in de tuin achter het paleis. Terugrit naar Stockerau voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Stockerau – DeggendorfNa het ontbijtbuffet verlaten we het hotel in Stockerau en rijden door Neder- en Boven-Oostenrijk terug naar Duitsland. Vrij middagmaal onderweg. In de namiddag bereiken we Deggendorf, een landelijk stadje gelegen aan de Donau. Tijdens een “Krippenbummel” kan u op eigen houtje of begeleid, meer dan 30 mooie kerststal-len ontdekken in de straten, op pleinen en in de win-kels van Deggendorf met haar mooie Beierse markt-plein waar ook een grote kerstmarkt wordt gehouden. Op 17.00u. kan u deelnemen aan een korte adventme-ditatie in één van de kerken van Deggendorf. Rond 18.00u. verder naar ons hotel voor de tussenovernach-ting. Kamerverdeling en avondmaal.

6e dag: Deggendorf – St.-Joris-WingeNa het ontbijtbuffet via Regensburg, Nürnberg. Vrij middagmaal tus-sen Würzburg en Aschaffenburg, naar Frankfurt en Koblenz verder huiswaarts. Thuiskomst voorzien rond 19.00u.

Het keizerlijke Wenen van de Habsburgers, de pracht en de praal van de vele schitterende gebouwen en paleizen komt op een speciale manier tot uiting tijdens de adventperiode. De felle zomerse zon waarin ze zich dan weerspiegelen wordt nu vervangen door een feeërieke verlichting en een bont kleurenpalet van kerstdorpen en kraampjes. Vele Weners en Oostenrijkers brengen tijdens deze peri-ode een bezoek aan hun hoofdstad vanwege de unieke kerstsfeer die ze hier kunnen proeven. Daarnaast blijft Wenen de stad van de muziek. Op talrijke plaatsen vinden optredens plaats en worden concerten gehouden die de lange winteravonden bijzonder sfeervol maken.

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – RegensburgVertrek aan ons bureel om 6.00u. Via Aken, Keulen en Frankfurt naar Würzburg (vrij middagmaal).Vervolgens langs Nürnberg naar Regensburg. Aankomst aldaar rond 16.00u. zodat we nog een kerstmarkt kunnen bezoeken. Rond 18.30u. verder naar ons hotel voor de tussenovernachting, kamerverdeling en avondmaal.

2e dag: Regensburg – Göttweig – Grafenegg – StockerauNa het ontbijt rijden we langs Passau Oostenrijk binnen. Door Boven- en Neder-Oostenrijk bereiken we de omgeving van Sankt-Pölten (vrij middagmaal).’s Namiddags brengen we een bezoek aan de ‘Adventlicher Zauber in Göttweig’, de kerstmarkt in de benedictijnenabdij van Göttweig (Unesco Wereldcultuurerfgoed) die een panoramische ligging boven de vallei van de Donau bekleedt. Daarna verder naar Grafenegg waar we rond het gelijknamige kasteel één van de mooiste kerstmanifes-taties van heel Oostenrijk terugvinden met optredens van groepen.Verder naar Stockerau voor installatie in het ****Cityhotel – kamer-verdeling en avondmaal.

3e dag: Stockerau – Wenen – StockerauNa het ontbijtbuffet vertrek naar het centrum van Wenen. Hier kan u in de Jezuïetenkerk een concertante mis met koor en orkest bijwonen of de monumenten rond de Stephansdom opzoeken en genieten van de kerstsfeer rond de kathedraal. Vrij middagmaal in een zelfbedie-ningsrestaurant in het centrum. ’s Namiddags brengen we eerst een bezoek aan de ‘Altwiener Christkindlmarkt’ op de Freyung nabij de ‘Schottenkerk’, het is de oudste kerstmarkt van de stad die een bij-zonder intieme sfeer uitstraalt. Verder gaat het naar de Ringstrasse en het Weense stadhuis waar u de “Wiener Adventzauber” kan bezoe-ken. In het stadhuispark werd een groots kerstdorp opgebouwd met het schitterend verlichte stadhuis als decor. Vanaf 15.30u. kan u in de grote feestzaal van het stadhuis het internationale adventzingen bij-wonen met diverse groepen. Terugrit naar Stockerau voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Stockerau – Wenen – Stockerau Na het ontbijtbuffet vertrek naar het centrum van Wenen. Hier kan u in de Augustijnenkerk een mis met koor en orkest bijwonen (con-cert) of een bezoek brengen aan de adventmarkt “Am Hof”, waar de nadruk ligt op kunsthandwerk.Middagmaalpauze in een zelfbedieningsrestaurant in het centrum. ’s Namiddags wandelen we naar de kunsthandwerkmarkt voor de indrukwekkende Karelskerk, het hoogtepunt van de religieuze barok-kunst in Wenen. Een bezoek aan de kerk is mogelijk en binnen brengt een lift u tot net onder de fresco’s van de koepel boven het koor. Vervolgens rijden we naar het paleis van Schönbrunn dat in deze periode van het jaar eveneens dient als feeëriek verlicht decor voor een grote kerstmarkt. U kan ook het interieur van het paleis of het

“Genieten van de kerstsfeer”

Page 54: VAKANTIEGIDS 2014

54

Kerstminitrip

6 dagen Oostenrijk

Verblijfplaats: Elbigenalp

HOTEL STERN & JAGDSCHLÖSSL****We verblijven in het mooie Gasthof “Stern & Jagdschlössl” bij de familie Kapeller. Deze hoteleigenaars weten de gasten van “Violettacars” te verwennen. Dit hotel staat bekend voor zijn voor-treffelijke keuken. ’s Morgens is er ontbijtbuffet, ’s avonds een drie gangenmenu met saladebuffet en daarbij een zeer goede en vrien-delijke bediening. Ze organiseren met hun “Hauskapelle” ook al eens een Tiroler- of dansavond. Ambiance verzekerd. Ontspanning overdag, Gezelligheid als de avond valt, het kan hier allemaal…

REISINFORMATIEAfreisdatum: 21 december 2014Prijs: € 495,00 p.p.Inbegrepen:• Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige com-

fort• Bekwame chauffeur• Overnachting op basis van volpension vanaf de eerste dag

avondmaal tot de laatste dag ontbijt• Welkomstdrank • Tiroler Buffetavond en Kerstgaladiner• Uitstap naar FüssenNiet inbegrepen:• Andere rondritten/inkomgelden indien niet vermeld • paardensledetocht, Nordic Walking.• Maaltijden tijdens de heen- en terugreis• Dranken, persoonlijke uitgaven en inkomgelden• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag:• Eénpersoonskamer: € 50,00

Op aanvraag van onze trouwe klanten, opteren wij, om weer onze kerstminitrip te laten doorgaan in het Lechtal – Elbigenalp in ons hotel “Stern” bij Franz Kapeller en zijn familie. Een onvergetelijke winterbestemming. Te midden van de Lechtaler en Allgäuer Bergen ligt onze verblijfplaats, waar het erg geschikt is voor het maken van forse wandelingen in de omgeving. Een paradijs voor rustzoekers. Voor de wintersportliefhebbers is de nodige infrastructuur aanwezig om u een welverdiende en heerlijke wintervakantie te gunnen. De eigenaars van het hotel, de familie Kapeller weten de gasten van “Violettacars” te verwennen. Meer dan ooit is dit hotel geliefd bij ons cliënteel, ideaal gelegen, kort aan de skiliften, vriendelijk onthaal en zeer smakelijk eten. Een zesdaagse om nooit te vergeten!

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – ElbigenalpVertrek om 05:30 uur. Langs de autoweg richting Duitsland. In de voormiddag halte voor een tasje koffie, daarna via de mooi verzorg-de Duitse autowegen via Koblenz, Speyer tot de Hockenheimring (facultatief middagmaal). Nadien over Stuttgart en Ulm naar Kempten, de Oostenrijkse grens over en na enkele km komen we aan in het Lechtal. Elbigenalp. Verwelkoming door de hotelei-genaars. Avondmaal en overnach-ting.

2e tot 5e dag: Lechtal – ElbigenalpVrij verblijf in volpension. Mogelijk heid om te wandelen, skiën, rondritten te maken met onze autocar in de omgeving, o.m. naar Holzgau, Warth en eventueel Füssen (naar gelang de weersom-standigheden), een paardensle-detocht, een sneeuwschoenwan-deling … Genoeg om uw dagen door te krijgen en dit in een Oostenrijkse wintersfeer. Kerstavond in Elbigenalp met 6 gangen kerstgaladiner inbegrepen. Gezellig samen-zijn en waarom niet eens naar de nachtmis in Elbigenalp. 6e dag: Elbigenalp – St.-Joris-WingeNa het ontbijt valiezen laden en omstreeks 07:00 uur vertrek huis-waarts. We rijden over Reutte en Kempten Oostenrijk uit. Via de autoweg naar Ulm, Stuttgart (facultatief middagmaal), Koblenz, Köln, Aachen en Heerlen naar St.-Joris-Winge. Aankomst omstreeks 20.00 uur.

Page 55: VAKANTIEGIDS 2014

55

REISINFORMATIEAfreisdatum: 21 december 2014Prijs: € 520,00 p.p.Inbegrepen: • Reis per ****touristclass autocar voorzien van het nodige comfort• Volpension vanaf eerste dag avondmaal tot de laatste dag ont-

bijt, behalve op 24.12.2014 geen middagmaal wegens organisa-torische redenen in het hotel

• Uitstappen naar Imst en Seefeld• Welkomstdrank• Kerstgaladiner op 24/12/14• 5-gangen keuzemenu of themabuffet• Dagelijks “skifahrer jause” tussen 15 en 17.30 uur• Kerstnamiddag op 25.12.2014 met pianomuziek en gebak• Gebruik van welnessoase, zwembad, sauna,….Niet inbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen en terugreis• Middagmaal 24/12/14, wegens organisatorische redenen in het

hotel• Inkomgelden, dranken en persoonlijke uitgaven• Persoonlijke reisannulatieverzekering• Paardensledetocht (+/- € 12,00), zetellift,…Toeslag: Eénpersoonskamer: + € 50,00

HOTEL ARZLERHOF ****Ons verblijfshotel te Arzl is een mooi ****hotel: gebouwd in moderne Tirolerstijl. Gelegen op een zonnig plateau in een bos-rijke omgeving. Het hotel beschikt over twee liften, een gezellig restaurant, een café, een Tiroler-stube met typische schoorsteen, een zonneterras, binnenzwembad, sauna, enz ... Uiteraard zijn alle kamers uitgerust met bad of douche, toilet, telefoon, zithoek, sateliet-TV, de meeste zijn uitgerust met balkon. ’s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds 5gangen keuze-menu met saladebuffet of themabuffet met bronwater aan tafel inbegrepen. Vrij gebruik van Wellnessoase met zwembad, sauna, dampfbad alle dagen tussen 15 en 17.30 uur.

6 dagen Oostenrijk

KerstminitripVerblijfplaats: Arzl

Hotel Arzlerhof geniet een schitterende ligging in de Pitzvallei. Het Pitztal en het nabije Otztal bieden uitzicht op de met eeuwige sneeuw bedekte centrale Alpen. Dit wondermooie decor vormt een paradijs voor wandelaars en voor al wie houdt van de pure natuur! De familie Staggl organiseert geleide wandelingen en neemt u graag mee naar de meest aantrekkelijke plekjes van de vallei. U kunt ten volle genieten van de omgeving en de natuur en kunt zich heerlijk ontspannen in de faciliteiten van het hotel. Zeer gastvrij!

REISPROGRAMMA1ste dag: St-Joris-Winge – ArzlVertrek om 05.00 uur. Langs de autoweg richting Duitsland. In de voormiddag halte voor een tasje koffie, daarna via de mooi verzorgde Duitse auto-wegen via Koblenz, Speyer tot de Hockenheimring (facul-tatief middagmaal). Nadien over Stuttgart en Ulm naar Kempten, de Oostenrijkse grens over en na enkele km komen we aan in het Pitztal: Arzl. Verwelkoming, avond-maal en overnachting.

2de tot 5de dag: ArzlVrij verblijf. Mogelijkheid om te wandelen, skiën, uitstappen te maken met onze autocar in de omgeving, o.m. in het

Pitztal (volgens de weersomstandigheden), een paardensledetocht (facultatief), een ritje met de zetellift (facultatief)… Genoeg om uw dagen door te krijgen en dit in een Oostenrijkse wintersfeer. Kerstavond in Arzl met Kerstdiner inbegrepen, gezellig samenzijn. Waarom eens niet naar de nachtmis in Oostenrijk?

6de dag: Arzl – St-Joris-WingeNa het ontbijt valiezen laden en omstreeks 07.00 uur vertrek huis-waarts. We rijden over Reutte en Kempten Oostenrijk uit. Via de autoweg naar Ulm, Stuttgart (facultatief middagmaal), Koblenz, Köln, Aachen en Heerlen naar St-Joris-Winge. Aankomst omstreeks 20.00 uur.

Plaatsen beperkt !!

Page 56: VAKANTIEGIDS 2014

Dagtrips

Maastricht Markt 18.04 - 23.05 - 27.06 - 05.09 - 17.10.2014Vertrek om 08.00 uur. Vrijdag is het marktdag te Maastricht, na de middag kan u het winkelcentrum of deze sfeervolle stad verkennen. Een dagje vrij te Maastricht. 13,00 € p.p.

Brugge 19.04.2014Vertrek om 07.00 uur. Op zaterdag is het tevens marktdag in Brugge. Al winke-lend een portie cultuur meepikken? Talrijke bistro’s en restaurants nodigen je uit om na te genieten van al dat shoppen. Vertrek huiswaarts om 18.00 uur. 14,00 € p.p.

Paasshow met Bobby Prins 20.04.2014Vertrek om 09.00 uur. Paasdinnershow met Bobby Prins, starten doen we vanmiddag met een 4-gangendiner. Gezellig tafelen met live muziek van Peter Rombouts en optredens van Steve Ryckier, Wim Leys, Berry Grimm, Kurt Crabbé en Conny Brooks en Boddy Prins. 18u30 Het einde is voorzien en het vertrek huiswaarts is helaas onvermijdelijk. 44,00 € p.p.

Borgloonse veiling & Haspengouw 24.04 - 27.05.2014Vertrek om 08.00 uur. Ontvangen worden we in Borgloon met een tas koffie en een streekgebak, waarna we naar de fruitveiling trekken. Deze Borgloonse veiling is wereldwijd gerenommeerd als veiling voor Belgisch kleinfruit. We maken kennis met de moderne verkoopzaal, het bewaren, verpakken en sorteren van hard en zacht fruit. De voorkant van de veiling werd gebruikt in de één serie Katarakt. ’s Middags broodmaaltijd, waarna hopelijk ook de bloesems het Haspengouws landschap omtoveren tot 1 mooi schilderij. Tijdens onze route houden we halt aan ’t Hellingenfort waar we ontvangen worden met een glaasje appelsap en een rondleiding bekomen door dit marktgericht fruitbedrijf. Verder naar ons restaurant waar we kunnen napraten over deze dag bij een 3-gangenmenu. 55,00 € p.p.

Monschau en Rursee 01.05.2014Vertrek om 07.00 uur. Bij aankomst koffie en Limburgse vlaai. We vertrekken richting Eifel en maken hier een mooie rondvaart op de Rursee. We meren aan in Einrurh waar onze broodmaaltijd wacht. Van hieruit gaat het naar Monschau. Een bezoek aan de glashütte en wat vrije tijd in dit mooie stadje, maken onze namiddag weer tot een mooi plaatje. We eindigen onze dag met een 3-gangenmenu. 59,00 € p.p.

Koninklijke serres en brouwerij Lindemans 06.05.2014Vertrek om 12.30 uur. De Koninklijke Serres van Laken vormen een van de meest opmerkelijkste Brusselse monumenten. Deze magische locatie fascineert zowel de liefhebbers van de 19-eeuwse architectuur als de plantenminnaars. Onder de indrukwekkende overkappingen van glas en staal vindt u betove-rende en zeldzame plantensoorten. Zeldzaam kan je ook een goeie kriek noe-men. Zes generaties geleden, in 1822, exploiteerde de familie Lindemans een boerderij in Vlezenbeek, aan de rand van Brussel. Uiteraard is een degustatie aan de orde. Afsluitend met een streekbord is ook deze dag weer ten einde gekomen. Datum onder voorbehoud. 39,00 € p.p.

Bijen, Schapen en huifkar 08.05.2014Vertrek om 08.00 uur. Koffie en gebak. Vergeet vandaag even alles en geniet van de verhalen van een gepassioneerde bijenteler. De imker geeft ons graaguitleg over het sociaal gedrag van bijen en de dansjes die ze uitvoeren, maar uiteraard ook over de verschillende soorten honing. 3-gangenmenu en we trekken verder de natuur in. Met getrainde border collies trekken we met de schapen op pad. We krijgen een heuse schapendemonstratie en maken per huifkar een tocht door dit mooie natuurgebied. Nog boterhammetjes voor we huiswaarts keren. 60,00 € p.p.

14-18 De Musical 09.05.2014Vertrek om 18.30 uur. Na het overdonderend succes van de musical Daens maakt Studio 100 met de spektakelmusical ‘14-’18, een puur verhaal over vriendschap en liefde. Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo’n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen? 14-‘18 is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Topacteurs, prachtige muziek, ingenieuze techniek en special effect maken van de musical ’14-’18 een onvergetelijk totaalspektakel. Mis het niet! 1ste cat. tickets (Plaatsen: BLOK B – rijen 9 -10 en 11) en vervoer inbegrepen. 83,00 € p.p.

Marcienne 15.01 - 11.03 - 03.12.2014Vertrek om 13.00 uur. Bij aankomst koffie met gebak. Een presentatie van de exclusieve Marcienne Damesmode tot maat 54. U kan ook rekenen op een persoonlijk advies van de mannequins. Als presentje wordt een verloting gehouden en ook een rondleiding door de fabriek en het atelier is mogelijk. 13,00 € p.p.

De Romeo’s 10.02.2014Vertrek om 10.00 uur. Bij aankomst in de kaasboerin 3-gangenmaaltijd. Aansluitend showprogramma met De Romeo’s - Marc & Jan - Berry Grimm - Sabine - Miss Venuzz. Nog een kleine avondlunch voor we huiswaarts keren. 43,00 € p.p.

Shownamiddagen Violettacars 17-18-20.02.2014Een Info-Show-Namiddag. Hier stellen wij onze nieuwe brochure 2014 voor samen met Albert, Lia Linda en Willy Sommers. Deuren geopend vanaf 12 uur. IEDEREEN IS WELKOM voor een maaltijd, show, voorstelling van onze nieuwe brochure 2014 en een koffiekoek. 27,00 € p.p.

Faluintjesroute 11.03.2014Vertrek om 08.15 uur. Bij aankomst koffie en koffiekoek, waarna onze gids ons meeneemt voor een rondrit doorheen de faluintjesstreek. ’s Middags een echte Vlaamse Hutsepot, een allegaartje van wintergroeten. De namiddag bezoeken we een modern snijbloemenbedrijf, de stad Aalst en stokerij Van Damme met 3 glaasjes naar keuze. Een broodmaaltijd als afsluiter van de dag. 62,00 € p.p.

Immer wieder Sonntag show 16.03.2014Vertrek om 09.00 uur. Verwelkoming in de Kaasboerinstube met Duitse Musik-Entertainer Jan Kersten. Op de middag serveren we u een Oostenrijks getint diner. 15u00 is het tijd voor de “Immer Wieder Sonntagshow” met Jan Kersten, Marjan Berger, Johnny Claye, Francis Gunther en De Melando’s. Huiswaarts rond 18.30 uur naar St-Joris-Winge toe. 44,00 € p.p.

Audi A1 17.03.2014Vertrek om 13.30 uur. Vanmiddag bekomt u gedurende 2 uur de kans om eens een kijkje te nemen achter de schermen van de Audi A1 productie. We komen na het bezoek huiswaarts. 15,00 € p.p.

Andrea Berg 21.03.2014De Duitse superster Andrea Berg komt op 21 maart met haar live band naar de Ethias Arena in Hasselt. Sinds ze ruim twintig jaar geleden doorbrak met haar debuutalbum ‘Du Bist Frei’ verzamelde ze al veelvouden van gouden en platina albums. Haar bekendste liedje is zonder twijfel ‘Du Hast Mich 1000 Mal Belogen’ waarmee ze een gigantische hit scoorde. Blok 124 (rij 5 tot 9). 1ste cat tickets, reservatiekost en vervoer inbegrepen. 83,00 € p.p.

Ieper met the last post 08.04.2014Vertrek om 10.00 uur. Onder de weg naar Ieper toe houden we halt voor een soep – vol au vent en een ijsje. Verder naar Ieper voor kennismaking met de stad. Het In Flanders Fields Museum is nu meer dan ooit de poort naar de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen. Het volledig vernieuwde museum confronteert de bezoeker met de gevolgen van ‘den Grooten Oorlog’. Na een ovenkoek, paters-kaas en een streekbiertje of frisdrank is er nog de Last Post aan de Menenpoort die ons een ontroerende huldigingsceremonie brengt alvorens we huiswaarts keren. (Omstreeks 23 uur aan ons bureel) 60,00 € p.p.

Durbuy & Radhadesh 10.04.2014Vertrek om 07.45 uur. Bij aankomst koffie en koffiekoek op het domein van Radhadesch. Het kasteel van Petite Somme opent vanmorgen voor ons haar deuren. De rondleiding biedt ons een Multimedia-show, een bezoek aan de prachtige tempelkamer, expositie over de stichter van ISKCON, panorama vanaf de toren en een kijkje in de ambachtelijke bakkerij. Middagmaal, waar-na we in Durbuy, het kleinste stadje van België een proevertjesstadswandeling maken. Deze bevat de degustatie van 7 producten. Na de wandeling bekomt iedereen nog wat vrije tijd, want zeg nu zelf, het is heerlijk vertoeven in de oude smalle straatjes. 47,00 € p.p.

Broeder Isidoor 13.04.2014Vertrek om 07.00 uur. Het bijzondere aan de bedevaartsplaats van de passio-nisten in Kortrijk is dat ze in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een drievou-dige beleving van volksvroomheid: de Verering van Broeder Isidoor uiteraard, maar ook de verering van de heilige Antonius van Padua, Patroonheilige van de kerk en de verering van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Vele gaan er elk jaar op bedevaart. 13,00 € p.p.

56

Page 57: VAKANTIEGIDS 2014

57

Dagtrips

Zuivelmuseum en Casino Blankenberge 19.08.2014Vertrek om 07.00 uur. Bij aankomst koffie en kaastaart, waarna bezoek aan boter en kaas op eigentijdse wijze. Enig in België. Op de middag ontvangt men op de 1ste verdieping ons voor een buffet met soep, ruime keuze in koude en warme gerechten en een dessert of een ijsje. (Te reserveren bij inschrijving) U kan opteren om een namiddagje vrij in Blankenberge door te brengen of om 15.00 uur een kennismaking met het casino: glas schuimwijn of fruitsap - jetons - speluitleg - fun game (+11€ p.p.) 36,00 € p.p.

Verrassingsreis in het teken van 14-18 02.09.2014Vertrek om 07.00 uur. Vandaag staat in het teken van 14-18. Maaltijden, bezoeken en gids inbegrepen! 59,00 € p.p.

Breydel en Ronse 25.09.2014Vertrek om 07.00 uur. Bij aankomst een koffie en koffiekoek en een bedrijfsbezoek start met een film over Breydel dat het productieproces kort weergeeft. Daarna bezoekt u de Breydel productieruimte. Degustatie van Breydelproducten. Aankomst te Ronse met belegde boterham, waarna een bezoek aan het Must, de St-Hermescrypte/toren en beiaard. We sluiten deze dag af met een 3-gangenmaaltijd. 66,00 € p.p.

Marcienne en Gerardo 08.10.2014Vertrek om 08.00 uur bij aankomst koffie met gebak. Een presentatie van de exclusieve Marcienne Damesmode tot maat 54. U kan ook rekenen op een per-soonlijk advies van de mannequins. Als presentje wordt een verloting gehouden en ook een rondleiding door de fabriek en het Atelier is mogelijk. 3-gangenme-nu, de namiddag bekijken we hoe zand glas wordt. Uit een 1000°C hete massa maakt men voor ons een uniek glaskunstwerk. Bewonder daarna de bonte glaskunstwereld in het daarbij behorende museum en boetiekje. 31,00 € p.p.

Een lach en een traanshow met Laura Lynn 15.10.2014Vertrek om 10.00 uur. Bij aankomst in de kaasboerin worden we ontvangen met een 3-gangenmenu. Aansluitend showprogramma: Laura Lynn - Herbert Verhaeghe - Albert - Mathias Lens - Miss Diamant we krijgen nog een kleinig-heidje als avondlunch en nadien zetten we de terugreis weer in. 43,00 € p.p.

Night of the Proms 15.11.2014Vertrek om 18.00 uur. Muziekliefhebbers kunnen nu al uitkijken naar een nieu-we editie van Night of the Proms, het grote feest van klassiek en pop volgend jaar in het Antwerps Sportpaleis. De fijnste internationale artiesten delen het podium met lokale sterren en worden begeleid door het orkest Il Novecento onder leiding van dirigent Robert Groslot. Als je zeker wil zijn van de beste plaatsen in de zaal, reserveer dan vandaag alvast je 1ste cat tickets. (prijs onder voorbehoud) 63,00 € p.p.

André Rieu 15.11.2014Vertrek om 18.00 uur. André Rieu is terug in België! Samen met zijn 60-koppige Johannes Strauss Orkest en vele solisten pakt de maestro ditmaals groots uit met zijn nieuwe show in Ginásio do Ibirapuera. Verwacht een kleurrijk concert vol heerlijke muziek, vele verrassingen, balonnen, The Platin Tenors en beeld-schone sopranen uit Brazilië en Zuid-Afrika. Laat je meeslepen door de meest romantische melodieën of dans mee op één van de aanstekelijke walsen. Een avond vol humor, ontroering en herkenning voor jong en oud. Beleef de magie van André Rieu tijdens een feestelijke, onvergetelijke avond en kom zelf kijken waarom André Rieu al jaren één van de populairste live acts ter wereld is! (1ste cat. tickets, reservatiekost en vervoer inbegr. 109,00 € p.p.

Herfstshow met Gunther Neefs 18.11.2014Vertrek om 10.00 uur. Bij aankomst worden we vergast op een 3-gangenmenu. Aansluitend showprogramma met Gunther Neefs - Ria Valk - Yves Segers - Nico Lenny - Guimar een kleine avondlunch en huiswaarts. 43,00 € p.p.

Kerstmarkt Trier 29.11.2014Vertrek om 07.30 uur. Een romantische en nostalgische sfeer, nergens kunt u beter in kerststemming komen dan op de schilderachtige kerstmarkt in de oudste stad van Duitsland, nl. Trier. Gehouden op de middeleeuwse Grote Markt en op het plein voor de imposante Dom van Trier, vind u hier in 95 versierde houten marktkramen een ruime keuze aan kerstartikelen, houten speelgoed, kaarsen, handgeblazen en gegraveerd glaswerk, cadeautjes, aar-dewerk en nog veel meer. 18,50 € p.p.

Maastricht en Valkenburg 12.12.2014Vertrek om 08.00 uur. Op vrijdag is het markt te Maastricht. Vrije voormiddag. Rond 13 uur gaat het dan richting Valkenburg waar we de 2 grotten bezoe-

De Panne 13.05 - 13.06 - 13.07 - 13.08 - 13.09 - 13.10.2014Vertrek 06.00 uur. Bedevaarten O.L. Vrouw van Fatima. 11.00u mis (crypte en kerk) - 14.30u namiddagplechtigheid met rozenkrans in crypte en kerk, bezin-ning en lof. Of een dagje vrij aan zee... Wij verwelkomen u graag elke 13de van de maand van mei tot oktober. Valt deze 13de op een zaterdag, dan is het tevens marktdag in De Panne! 16,00 € p.p.

Cristal d’Arques & Clairmarais 22.05.2014Vertrek vanmorgen om 06.30 uur. Koffie en koffiekoek, waarna we verder door rijden naar Arcques. Of het nu om gekleurde bekers, champagneglazen of ander gesmolten glas gaat, wie kent deze beroemde tafelkunst niet? Via een loopbrug boven de machines lopen we de fabriek in en zien we hoe een gloeiende glasdruppel uiteindelijk een mooi kristal wordt. Vrij middagmaal in St-Omer, de namiddag rijden we naar de moerassen van Clairmarais. Wie van prachtige natuur houdt, rust en gemoedelijkheid zal ten volle genieten van deze tocht. We maken er een boottocht van een uur en genieten ten volle terwijl de gids vertelt over de groentetuinen, de fauna en flora van dit uniek stuk natuurgebied. Op de terugweg nemen we nog een 3-gangenmenu en sluiten ook hier de dag weer af. 59,00 € p.p.

Tournai: hoeve Legrand en brouwerijbezoek 10.06.2014Vertrek om 07.30 uur. Bij aankomst koffie en koffiekoek, waarna we een eerste kennismaking met deze stad via de film “gang van de tijd” bekomen. Geleid bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het historische cen-trum, een parel van middeleeuwse architectuur. Wandeling in het stadscen-trum. Maaltijd, bezoek en proeverij bij een producent van de streek: « Hoeve Louis Legrand », gespecialiseerd in producten op basis van mulardeendjes. Eindigend met een bezoek aan een brouwerij moeten we ook hier weer een gezellige dag afsluiten. 59,00 € p.p.

Keulen, het “reukwater van Vadertje Rijn” 24.06.2014Vertrek om 07.00 uur. Koffie en koffiekoek onderweg, waarna we verder rij-den richting Keulen. Met de cabinekabelbaan van Keulen-Deutz over de Rijn naar de binnenstad, waarna bezoek aan het Dufthaus (geschiedenis eau de cologne 4711). Tijd voor ons 3-gangenmiddagmaal. De namiddag brengen weolv onze gids een bezoek aan de Dom, nemen nog een uurtje voor onszelf te Keulen en op de terugweg wacht ons nog een boterham, waarna ook deze dag weer ten einde komt... 60,00 € p.p.

Luik met boottocht 28.06.2014Vertrek om 07.00 uur. Koffie en koffiekoek. Vanmorgen gaat het naar de hoof-dingang van het station Guillemins waar onze gids ons zal rondleiden. Een bezoek aan het historische hart van Luik met ‘s middags een schotel met Luikse streekproducten. Vervolgens een boottocht op de Maas. Via een toeristische route zetten we onze terugreis weer in. Onderweg houden we nog halte voor een 3-gangenmenu. 57,00 € p.p.

Blankenberge 07.07 - 14.07 - 21.07 - 11.08.2014Vertrek om 07.00 uur. Naar jaarlijkse traditie tijdens de zomermaanden een dagje Blankenberge met telkens op maandag, wanneer het hier ook marktdag is. Genieten van een dagje aan zee... 13,00 € p.p.

Leuk en Lekker 24.07.2014Vertrek om 09.00 uur. Bij aankomst koffie en appelgebak, waarna bezoek aan de alpacaboerderij. ’s Middags worden we verwacht aan boord van De Zander voor een 3-gangenmaaltijd. De namiddag gaat het dan richting Blueberry fields voor een bezoek aan de blauwbessen. Afsluiten doen we hier met een belegde boterham. 55,00 € p.p.

Delft en varend corso 03.08.2014Vertrek om 07.00 uur. Vrije stop in de heenreis. Bij aankomst te Delft een bezoek aan het Delftse blauw. De Koninklijke Porceleyne Fles is opgericht in 1653. Het is de enige overgebleven Delftse aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Volgens eeuwenoude tradities, gemaakt met de hand! De namiddag kunnen we genieten van het Varend Corso Westland. Het thema van dit jaar is “Op volle toeren”…. De meer dan 425.000 bezoekers die het corso jaarlijks bezoe-ken, kunnen zich laten verrassen door de bonte stoet van versierde schuiten, sloepen en zeilende Westlanders. Op deze dag is het tevens koopzondag in Delft. Vertrek vanuit Delft is voorzien om 17.30 uur. 39,00 € p.p.

Banneux 04.08.2014Vertrek om 08.00 uur. Jaarlijkse bedevaartsreis de eerste maandag van augus-tus staat ook in 2014 gepland op ons programma. Op het programma misvie-ring, kruisweg en zegening van de zieken. 13,00 € p.p.

Page 58: VAKANTIEGIDS 2014

kerk waar onze zanger prachtige kerstliederen zingt,… Een bijzondere route vandaag die we afsluiten met een heerlijk diner. 47,00 € p.p.

Winter in de Efteling 20.12.2014Vertrek om 09.00 uur. Speciale winterattracties. Maak een winterwandeling door het feeëriek verlichte Sprookjesbos en geniet naast de adembenemende attracties ook van de speciale winterattracties. Zwier met je geliefde over de schaatsbaan, terwijl de kleintjes van een echte sneeuwglijbaan glijden. Niet te missen zijn ook de Indrukwekkende illusies! Zo mag de winter eeuwig duren! Waar wacht je nog op? Trek je wanten aan, zet je warmste muts op en kom samen genieten in de Winter Efteling! (prijs onder voorbehoud)

Infonamiddag 2015 18.01.2015Elk jaar op de 3de zondag van januari houden wij onze infonamiddag. Bij deze bent ook u uitgenodigd in het culturele centrum “De Maere” te Tielt-Winge. Deuren geopend van 14 tot 19 uur met natuurlijk de voorstelling van onze nieuwe brochure 2015. Op deze dag kan u terecht bij onze reisleiders die er al uw vragen/opmerkingen te woord staan. Bij een boeking van een meer dan 6-daagse reis krijgt u bovendien een korting van €12,40 p.p. en zijn er tal van tombolaprijzen te winnen. Een bezoekje meer dan waard!

Helaas zijn deze pagina’s beperkt en willen wij u toch een overzicht van onze uitstappen voor het ganse jaar meegeven. U mag erop rekenen dat er in de loop van het jaar zeker nog daguitstappen, kerstmarkten, concerten, … zullen toegevoegd worden. U kan hiervoor best een kijkje nemen op www.violettacars.be

ken. Autocar en toegangsticket 2 grotten inbegrepen. (prijs nog niet gekend)

Arques en kerstmarkt Rijsel 13.12.2014Vertrek om 05.45 uur aan ons bureel. Onderweg koffiestop met koffiekoek en daarna verder door naar Arques voor een bezoek aan de kristalfabriek. Onder begeleiding van een gids gaan we via een loopbrug boven de machi-nes op ontdekkingstocht. Of het nu om gekleurde bekers, champagneglazen of ander gesmolten glas gaat, alles komt men hier er over te weten. Na ons bezoek gaan we naar de kerstmarkt van Rijsel, want tijdens deze periode hult de stad zich in haar feestgewaad, kortweg een droomwereld met een schat aan cadeautjes. Na het vrije middagmaal en rondgekuierd te hebben op de kerstmarkt vatten we de terugweg aan. Maar voor we thuis zijn, gebruiken we nog een lekker 3-gangen avondmaal. Een leerrijke dag. Inbegrepen: koffie & koek, bezoek kristalfabriek, 3-gangen avondmaal. 59,00 € p.p.

White christmass show met Nicole & Hugo 16.12.2014Vertrek om 10.00 uur. Bij aankomst tomatenroomsoep met balletjes kippenoes-ters met saus, warme groenten en aardappelgarnituur dessert Aansluitend showprogramma Nicole & Hugo - Steve Ryckiers - Andrija - Marjan Berger - Wim Leys Na nog een kleine avondlunch huiswaarts. 43,00 € p.p.

Verrassing kribbentocht 17.12.2014Vertrek om 10.30 uur. Wij ontvangen u voor een heerlijke lunch. Daarna rijden we o.l.v. een gids door het misschien wel besneeuwde landschap langs meer dan 25 kerstkribben. Onderweg wordt gestopt voor een kerstman die een ver-rassing uitdeelt, iets verder voor een consumptiestop (vrij), een stop aan een

Adriatische Kust 9 dagen Italië

Verblijfplaats: Igea Marina

AQUAMARINE HOTEL***Het Aquamarine Hotel is een drie sterren familiehotel dat geves-tigd is in Igea Marina, op enkele kilometers van Rimini, aan de Adriatische kust. Het hotel ligt op korte afstand van het strand en de gasten worden ondergebracht in eenvoudige kamers voorzien van alle comfort ondermeer douche, WC, airco, TV en telefoon voor een rustige en ontspannen vakantie. De buffetmaaltijden zijn smakelijke en inventieve Italiaanse gerechten. Buiten vinden we het verwarmd zwembadje met zonneterras, dat ons enkele ontspannende uurtjes kan bieden.

REISINFORMATIEVerwachte afreisdatum: 25 april 2015Inbegrepen:• Nachtexpress per touristclass autocar voorzien van het nodige

comfort• Bekwame chauffeurs (24 uren service ter plaatse)• Nederlandstalige begeleiding ter plaatse tijdens de rondritten• BTW en baantaksen• Volpension vanaf de 2de dag avondmaal tot de 8ste dag ontbijt

met ¼ wijn en water tijdens de middag- en avondmaaltijden inbegrepen

Niet inbegrepen:• Maaltijden tijdens de heen en terugreis• Andere dranken en persoonlijke uitgaven• Facultatieve uitstappen (zoals in de tekst beschreven) + eventue-

le inkomgelden zoals de basiliek, stadstrammetje,…• Persoonlijke reisannulatieverzekeringToeslag éénpersoonskamer: + € 36,00

Geen infodagkorting op deze promotiereis

Igea Marina, een plaats die de naam van Hygeia, de Griekse godin sym-bool van gezondheid en welzijn, dankzij de helende krachten die de zee en de lucht draagt. Dit oude schippersdorp met slechts 1.000 inwo-ners ligt op een 14 kilometer van Rimini en werd geheel aangepast aan het hedendaags toerisme. Het mooie strand, de natuurreservaten, bars en restaurants en de vele recreatiemogelijkheden maken het verblijf zeer aangenaam. Maar ook de (facultatieve) uitstappen naar charman-te dorpjes en steden als San Marino, Ravenna, Assisi, … mag u zeker niet missen. En wat te denken van een wandeling over de boulevard van badplaats van Rimini? De Adriatische kust heeft zoveel moois te bieden! Vergeet niet om de “gelaterie” (ijssalons) te bezoeken, want ook smullen van de vele ijssmaken hoort bij een vakantie in Italië!

REISPROGRAMMA1e dag: St.-Joris-Winge – Igea MarinaVertrek om 15.00 uur aan ons bureel. via de Franse autowegen rich-ting Zwitserland. Onderweg worden diverse stops gehouden om de facultatieve maaltijden te gebruiken. Verder richting Italië.

2e dag:Rond Milaan en door de Povlakte naar Bologna en verder naar Igea Marina, waar we de Adriatische kust en tevens onze bestemming bereiken. (Kamers beschikbaar vanaf 13uur). U kunt vandaag op eigen gelegenheid uw badplaats bezichtigen. Avondbuffet in ons hotel.

3e tot 7e dag:Vrij verblijf of mogelijkheid tot facultatieve rondritten. (Ter plaatse te regelen) Richtprijzen• Halve dag Rimini Gratis • Halve dag San Marino 15,00 €• Halve dag Ravenna 17,00 €• Ganse dag Venetië 25,00 €• Halve dag Cesenatico 10,00 €

8e dag: Vertrek terug naar St.-Joris-WingeVandaag vertrekken we huiswaarts. Na het ontbijtbuffet, valiezen laden en om 14.00 uur beginnen we aan onze reis terug naar België. Onderweg worden er nog diverse stops gehouden om de facultatieve maaltijden te gebruiken.

9e dag:Aankomst aan ons bureel voorzien om 09.00 uur

58

Page 59: VAKANTIEGIDS 2014

ALGEMENE REISVOORWAARDEN GESCHILLENKOMMISSIE REIZEN VZW

Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de wet van 16 februari 1994 tot regeling van het Contract tot Reisorganisatie en Reisbemiddeling.

Artikel 2 Promotie en aanbod 1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de -bemiddelaar die in de brochure hebben uitgegeven, tenzij: a)wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en voor het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; b)er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract. 2. De reisorganisator en/of -bemiddelaar kan genoodzaakt zijn een bepaald aanbod tijdelijk of blijvend te schrappen.

Artikel 3 Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar De reisorganisator en/of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1. voor het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen: a) de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor de reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten zouden kunnen in orde brengen. Reizigers van niet-Belgische natio-naliteit doen er goed aan bij de bevoegde instanties te informeren welke formaliteiten zij moeten vervullen; b) informatie over het aangaan en de inhoud van een annulatie- en/of bijstandsverze-kering; c) De algemene en bijzondere reisvoorwaarden van toepassing op de contracten. 2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan de reizi-gers schriftelijk te verstrekken: a) dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats; b) naam, adres en telefoon- en faxnummer van hetzij de plaatselijke vertegenwoordi-gers van de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator. c) voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is. De in het vorige lid vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract.

Artikel 4 Informatie vanwege de reiziger De reiziger moet aan de reisorganisator en/of -bemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden. Wanneer de reiziger verkeerde inlich-tingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/of -bemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht.

Artikel 5 Totstandkomen van het contract 1. Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of -organisator ertoe gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform aan de wet. 2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan niet door tussenkomst van de voor hem optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. 3. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestigingof gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen.

Artikel 6 Prijs van de reis 1. De in het contract overeengekomen prijs is vast en alle verplichte diensten zijn inbegre-pen, onder voorbehoud van een kennelijke materiële vergissing. 2. De in het contract overeengekomen prijs kan tot en met 21 kalenderdagen die aan de datum van het vertrek voorafgaan, naar boven of naar onder worden herzien, voor zover de herziening het gevolg is van een wijziging in: a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of b) de vervoerkosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of c) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen. Zo de verhoging 10 % van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van alle bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald. De prijsherziening wordt evenredig toegepast op het onderdeel van de reis, dat aan de herziening onderhevig is. 3. De prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen voor het verblijf en de andere diensten in het buitenland die op 26/11/2010 golden; daarnaast op de tarieven voor vervoer die op 26/11/2010 bekend waren.

Artikel 7 Betaling van de reissom 1. Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de ondertekening van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom, zoals in de bijzondere voorwaarden vermeld. 2. Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voorschot of de reissom te betalen, zal de organisator het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen,met de kosten ten laste van de reiziger. 3. Behalve op de bestelbon anders overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo uiterlijk 1 maand voor vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schrif-telijke reisbevestiging en/of reisdocumenten bezorgd worden.

Artikel 8 Overdraagbaarheid van de boeking 1. De reiziger kan, voor de aanvraag van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdig voor het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen. 2. De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totaalprijs van de reis en de kosten van de overdracht.

Artikel 9 Andere wijzigingen door de reiziger Vraagt de reiziger om een andere wijziging, bijvoorbeeld kamertype, opstapplaats, naam van de klant en dergelijke, dan mag Violettacars en/of de bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt.Bijzondere reisvoorwaarden:1)tot 4 werkdagen voor vertrekdatum 8 euro per dossier2)minder dan 4 werkdagen voor vertrekdatum 50 euro per dossier. Onder wijzigingen door de reiziger verstaan wij: wijziging van aard van het verblijf,kamertype,regime,op-stapplaats, plaats op de autocar. Indien de wijzigingen niet kunnen aanvaard worden, bijvoorbeeld andere plaats op de autocar of ander kamertype niet beschikbaar, dient de klant hetzij zijn eerste bestelling te behouden, hetzij annulatiekosten te dragen zoals hierna beschreven.Annulatie van de reis brengt voor de reiziger volgende kosten met zich mee:- Tot 56 dagen voor het vertrek aan annuleringskosten: 75 euro per dossier- Van 55 tot 21 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 25% van de reissom met een minimum van: 50 euro per persoon.

- Van 20 tot 14 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 50% van de reissom met een minimum van: 75 euro per persoon.- Van 13 tot 8 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 100% van de reis met een minimum van 125 euro per persoon.- Minder dan 8 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 100% van de reissom met een minimum van 125 euro per persoon- Voor cruises verwijzen we naar de annulatievoorwaarden van de desbetreffende maatschappijen. De annulatie moet zo vlug mogelijk schriftelijk aan violetta cars of de reisbemiddelaar worden meegedeeld.Enkel de postdatum geldt voor het bepalen van de annulatiekost

BIJZONDERE VOORWAARDEN VAN VIOLETTACARSInschrijving: iedere inschrijving houdt de verbintenis in onmiddellijk een voorschot te betalen van 30 procent van de prijs met een minimum van 75 euro per persoon en het betalen van de eventuele reisverzekering. Dagtrips worden binnen de week na boeking betaald.Reisverzekering: Op reis zonder zorgen dankzij Violetta cars en Mondial Assistance. Wij verplichten u tot niets, maar willen u alleen een goede reis-annulatieverzekering aanra-den. Vraag inlichtingen op ons bureel . CBFA-nummer verzekering: 19045

Artikel 10 Wijziging door de reisorganisator voor de afreis 1. Indien, voor de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient te reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval voor de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid tot contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijziging aanvaardt. 2. De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval voor de afreis, de reisbemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen. 3. Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld. 4. Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11.

Artikel 11: Verbreking door de reisorganisator voor afreis 1. Indien de reisorganisator, voor de aanvang van de reis, het contract verbreekt, wegens een niet aan de reiziger toe te kennen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen: a) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwali-teit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen. b) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen. 2. De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schade-loosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij: a) de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voor-ziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen voor de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht; b) de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoor-zienbare omstandigheden die onafhankelijk van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden vermeden.

Artikel 12 Gehele of gedeeltelijke niet-uitvoering van de reis 1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reisorganisator alle nodi-ge maatregelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis. 2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil. 3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reis-organisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen.

Artikel 13 Verbreking door de reiziger De reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en -bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden en ten hoogste eenmaal de prijs van de reis bedragen.

Artikel 14 Aansprakelijkheid van de reisorganisator 1. De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overeen-komstig de verwachtingen die de reiziger op grond van bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende ver-plichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hemzelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken. 2. De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en vertegen-woordigers, handelend in de uitoefeningvan hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden. 3. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het reiscontract inbegre-pen dienst, wordt in dit geval de aansprakelijkheid van de reisorganisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt. 4. Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom. 5. Voor het overige zijn de artikels 18 en 19 van de wet van 16/2/1994 van toepassing.

Artikel 15 Aansprakelijkheid van de reiziger De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hun personeel of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, alsook wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld.

Artikel 16 Klachtenregeling Voor de afreis 1. Klachten vóór het reiscontract wordt uitgevoerd, moet de reiziger zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar of -organisator. Tijdens de reis 2. Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich – in deze volgorde – wenden tot een vertegen-woordiger van de reisorganisator of -bemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator. Na de reis 3. Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend

schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen.

Artikel 17 Verzoeningsprocedure 1. In geval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke regeling nastreven. 2. Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3 maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillen-commissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen. 3. Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebrochure, een verzoenings-regelement en een ‘overeenkomst tot verzoening’ bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze overeenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld en ondertekend en zodra elke partij een bedrag van € 50 heeft betaald, zal de procedure gestart worden. 4. Overeenkomstig de in het regelement beschreven procedure zal een onpartijdige ver-zoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven. 5. Het eventueel bereikte akkoord zal in bindende schriftelijke overeen-komst vastgelegd worden. Secretariaat van de cel verzoening: Kon. Albert II-laan 16 te 1000 Brussel. Mail: [email protected]

Artikel 18 Arbitrage of Rechtbank 1. Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan heeft de eisende partij in principe de keuze tussen een procedure voor de gewone rechtbank of een arbitragepro-cedure voor de Geschillencommissie Reizen. 2. Voor geëiste bedragen vanaf 1250 euro, beschikt iedere verwerende partij over een termijn van 10 kalenderdagen om een door de eisende partij aangevraagde arbitrage-procedure per aangetekende brief te weigeren, waarna het geschil voor de gewone rechtbank kan worden aanhangig gemaakt. Onder de 1250 euro bestaat de mogelijkheid om de arbitrageprocedure te weigeren enkel open voor de reiziger. 3. Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement en kan slechts worden opgestart nadat binnen een periode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt. Geschillen mbt lichamelijke letsels kunnen enkel door rechtbanken beslecht worden. 4. Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillenre-glement, op een bindende en definitieve wijze uitspraak over het reisgeschil. Hiertoe is geen beroep mogelijk. Secretariaat van het arbitraal college en alg. Secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: Kon. Albert II-laan 16, 1000 Brussel. Mail: [email protected] reisorganisator is niet verantwoordelijk voor eventuele drukfouten in deze brochure.Reisverzekering: Niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, maar willen u alleen een goede reis-annulatieverzekering aanraden.

VRAAG INLICHTINGEN OP ONS BUREEL.CBFA-nummer verzekering: 19045

Page 60: VAKANTIEGIDS 2014

Onze autocarvloot bestaat uit luxe “TOP-CLASS” autocars van het type **** comfort.

VIOLETTACARS IS EEN GEZOND EN BLOEIEND BEDRIJF, REEDS 61 JAAR ERVARING EN NOG EEN TOEKOMST VOL PLANNEN, MET GEMOTIVEERD PERSONEEL EN EEN SERVICE MET EEN !

“Neoplan Cityliner” Exclusive****

Openingsuren Maandag – dinsdag – donderdag en vrijdag 09.00 tot 12.00 en 13.00 tot 18.00 uurWoensdag en zaterdag 09.00 tot 12.00Zon- en feestdagen geslotenLiggen deze uren u moeilijk, maak dan een afspraak.

Leuvensesteenweg 255 • 3390 St.-Joris-Winge • Tel.: 016/63.42.74Fax: 016/63.20.89 • C3159 • [email protected] • www.violettacars.be

Hoe Violettacars bereiken ? Langs de autosnelweg E314 : afrit 22 Aarschot richting St.-Joris-Winge tot aan het “Gouden Kruispunt” rechts afslaan richting LeuvenVanuit Leuven : op de N2 Leuven - Diest juist voor het “Gouden Kruispunt” Vanuit Diest : op de N2 Diest - Leuven juist voorbij het “Gouden Kruispunt” Vanuit Tienen : op de baan Tienen - St.-Joris-Winge, aan het “Gouden Kruispunt” links afslaan

Bent u reisleider, voorzitter(ster), groepsverantwoordelijke, … ??

Moet u voor uw bedrijf of vereniging of gewoon voor de vrienden-kring een reis organiseren.

Dan kunnen wij u helpen !!!Wist u dat Violettacars al verschillende jaren ervaring heeft en gespe-cialiseerd is in het op maat maken van groepsreizen.

Wij hebben voor u:• Massa’s goede ideeën voor daguitstappen, weekendreizen of meer-

daagse reizen.• Goede restaurants, hotels, gewend om groepen vlot te bedienen.• Discrete, vakbekwame chauffeurs.• De juiste gids in de juiste streek of stad.• De nodige contacten om alle bezoeken aan musea, steden of andere

bezienswaardigheden vlot te regelen.

Wij maken dus uw autocaruitstappen voor u volledig op maat !u kan bij ons ofwel enkel de autocar bestellen, of u kan uw uitstap gedeeltelijk of geheel door ons laten uitwerken.

Bent u een muziekharmonie, wielerclub, skiclub, duikersclub: ook veilig vervoer van muziekinstrumenten, fietsen, skimateriaal, duikersmateri-aal, want wij beschikken over een moderne aanhangwagen.

Voor al onze reizen kan U uitgebreid informatie op ons bureel bekomen.

Kom even langs of geef een seintje, wij helpen U graag verder.

GEEF HET PERFECTE CADEAU!!!

Een VIOLETTACARS reiscadeaubon is flexibel....Je doet er altijd iemand een plezier mee

voor elke gelegenheid...Zoek niet verder, je kiest het bedrag dat je graag wil

schenken en wij maken de bon voor je op. De persoon die hem cadeau krijgt, kiest helemaal vrij hoe hij/zij de bon zal gebruiken. Is de waarde van de geboekte reis

lager dan de waarde van de bon? Het resterende bedrag kan later worden besteed tot opgebruikt!

Onze reiscadeaubonnen zijn immers 1 jaar geldig op ons volledig aanbod.

Leuk om te krijgen en uniek om te geven!

Doen !