Uitleg Event Strategy website

17
www.eventstrategy.nl Handleiding @Evoluon #MCES m.twoppy.com / eventstrategy /

Transcript of Uitleg Event Strategy website

Page 2: Uitleg Event Strategy website

WordPress & BuddypressBedoeld voor wie nog geen ervaring heeft met WordPress/Buddypress.

Voor de Masterclass Event Strategy is een discussieplatform/forum aangemaakt. Hiermee kun je tijdens de masterclass ideeén uitwisselen, maar vooral deze ook opslaan voor ná de masterclass.

Dit forum draait op het open source CMS systeem WordPress. Op dit systeem draaien ontelbare weblogs vanwege het eenvoudige gebruik: berichten plaatsen gaat praktisch alsof je een email schrijft.

Omdat we een besloten gedeelte willen hebben en met meerdere deelnemers op hetzelfde platform willen werken, is “Buddypress” toegevoegd.

Page 3: Uitleg Event Strategy website

Inhoud• Overzicht homepage• Inloggen

– Profiel bijwerken– Openbare berichten plaatsen

• Gebruik voor overleg– Aanmelden groepsforum– Gebruik groepsforum– Privé berichten

Page 4: Uitleg Event Strategy website

Overzicht homepage• Velden

• Tabbladen

Page 5: Uitleg Event Strategy website

Overzicht homepageBerichten

Openbare berichten/artikelen, geplaatst door deelnemers. Deze velden zijn openbaar. Links staat de auteur, rechtsonder het aantal reacties. Berichten plaatsen kan na inloggen.

•Tekst

•Foto

•Video

Inloggen

Nieuwste activiteiten

Wie is/was online

Tabbladen

Zoek

Page 6: Uitleg Event Strategy website

TabbladenHome Terug naar de homepage

Activity Recente activiteit, eventueel per type

Members Overzicht van deelnemers,

Met link naar profiel.

Groep Overzicht groepen:

Op dit moment een groep.

MasterclassEvent Strategy

Pagina met de achtergrond informatie van de masterclass.

Page 7: Uitleg Event Strategy website

InloggenAls deelnemer heb je een inlognaam & code ontvangen, hiermee kun je inloggen in het vlak in de rechterbalk. Na inloggen verdwijnt het inlogvlak en verschijnt je naam en krijg je een menubalk bovenin:

Page 8: Uitleg Event Strategy website

Profiel bijwerkenGa met je muis in die menubalk naar “My Account”. Zodra je muis daarboven komt, klapt het menu uit. Je kunt zo sneller naar een bepaald onderdeel komen. Klik om je profiel bij te werken op “profile”.

Page 9: Uitleg Event Strategy website

Profiel bijwerkenJe ziet nu je huidige profiel en een aantal vanzelfsprekende menuitems. Graag willen we dat je twee dingen doet: Verander bij “settings” je wachtwoord, en klik daarna op “Edit Profile” om je profiel volledig te maken.

Page 10: Uitleg Event Strategy website

Profiel bijwerkenIn je profiel zijn er drie tabs: “deelnemer”, “social media profielen” en “Jouw visie op onderwerpen in de training:” Deze laatste is voor de training van belang: Met je antwoorden wordt de training verder vorm gegeven. Er is geen goed of fout!

Page 11: Uitleg Event Strategy website

Openbare berichten plaatsenOp de startpagina staan al enkele berichten. Na inloggen kun je hier zelf ook berichten plaatsen. Klik hiervoor in de menubalk op Dashboard. Zodra je muis boven dit item is, klapt ook hier een menu uit waardoor je later snel naar het gewenste onderdeel kunt komen.

Page 12: Uitleg Event Strategy website

Openbare berichten plaatsenJe komt dan in het Dashboard met onder andere een overzicht van het aantal berichten en reacties. Door op de titel van een menu te klikken kun je deze uit- en inklappen.

In de linkerkolom vind je een blokje “Posts”. Klik hierop om in het overzicht van alle berichten te komen. Je kunt hier geplaatste berichten terugvinden en aanpassen.

Klik op “Add new” om een nieuw bericht te maken…

Page 13: Uitleg Event Strategy website

Invoerveld bericht/blog

Vul een titel in die de inhoud goed omschrijft.

Schrijf je bericht, zoals je ook een email schrijft. Filmpjes van Youtube kun je eenvoudig embedden met de URL van het filmpje als volgt:

[tube]http://www.youtube.com/?638943[/tube]

PublicerenKlik op “Draft” om je bericht als concept te bewaren, submit om te plaatsen.

Categoriën

Vink de gewenste categorie aan.

Inspiratie is standaard.

TagsSteekwoorden die de inhoud beschrijven.

Page 14: Uitleg Event Strategy website

Gebruik voor overlegDoor het gebruik van groepen is er ook een besloten gedeelte voor overleg. Hiervoor moet je jezelf eerst aanmelden. Klik in het menu onder “dashboard” op “Groups”, of op het tabblad “Groups”.

Page 15: Uitleg Event Strategy website

Berichten plaatsen in een groepBinnen een groep heb je de volgende drie opties: Updates, forum & members. Update is bedoel door kleine berichtjes, het forum voor vragen en discussies en onder members kun je de overige leden zien.

Status Update

Schrijf je bericht en klik op “Post Update”.

Page 16: Uitleg Event Strategy website

ForumOnder de tab forum vind je een overzicht van alle aangemaakte onderwerpen (topics). Reageren op een bestaand topic is mogelijk, klik hiervoor onder de gewenste reactie op “Reply”. Ook het aanmaken van een nieuw topic.

Klik op reply om op een ander te reageren

Page 17: Uitleg Event Strategy website

Privé berichtenNaast het sturen van een “reply” is het ook mogelijk om iemand een privébericht te sturen. Bij ieders profiel (via tabblad “Members”) staan twee buttons daarvoor: “Mention this User” & “Send Private Message”. Bij de eerste plaats je een zichtbare status update en ontvangt deze persoon een notificatie. De tweede stuurt een bericht die alleen voor de gewenste persoon zichtbaar is.

Klik op reply om op een ander te reageren