Uitgelicht september 2012

6
Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012 1 Marjolein Naaktgeboren Behandelcoördinator dyslexiezorg Vestigingsmanager Locatie Rotterdam Bij 12-Learn kunt u terecht voor bege- leiding op velerlei gebied. Zo wordt er begeleiding gegeven bij dyscalculie, leren-leren, faalangst, logopedie en 1 e lijns geestelijke gezondheidszorg en bieden we logopedie. Maar het meest bekend zijn we door de begeleiding van kinderen met dyslexie (zowel in vergoede als particuliere trajecten). De begeleiding van de dyslectische kinderen vindt meestal plaats op school, zodat de reistijd van en naar de vestiging, niet van de effectieve lestijd op school wordt afgesnoept en de kinderen ook geen verlengde lesdag hebben doordat ze na schooltijd nog behandeling moeten krijgen. Een begeleidingssessie heeft een vaste opbouw waarin lezen, spelling en psycho-educatie aan de orde komen. Daarin worden de leerlijnen van het kind gevolgd en met Leesweg als basis wordt getracht tijdens de behandelin- gen zover mogelijk te groeien op de leerlijn van lezen en spelling. Tijdens de behandeling wordt het effect van de behandeling gemeten en wordt het behandelplan zo nodig aangepast. Ook proberen de behandelaren zoveel mo- gelijk persoonlijke accenten te leggen, zoals bij Tim. Tim houdt erg van boten en containerschepen. Zo werkt hij in het thema van de twee- tekenklanken met een zelfgetekend containerschip. Iedere lading met een speciale klank kan hij zo op het schip plaatsen. Zo blijft de leesmotivatie voor moeilijke onderdelen hoog. Naast de begeleiding van kinderen wordt op projectbasis aan een aantal zaken rond deze begeleiding gewerkt. Zo staat er een informatieboekje op stapel waarin ouders en scholen meer kunnen lezen over dyslexie. Er worden spreekbeurtkaarten over dyslexie ont- wikkeld en er is ook de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor oudervoor- lichting op een school. Wilt u graag een ouderavond organiseren over leesproblemen of meer informatie over dyslexie op de school van uw zoon of dochter? Mail dan naar [email protected] In deze nieuwsbrief leest u onder andere meer over de projecten het werken met de iPad, kwaliteitszorg en over aanpassingen in de huiswerksite en het digitaal schrift. Ook vindt u in deze nieuwsbrief onze eerste kinderbijlage, want we komen regelmatig schrijf-, teken- en ontwerp- talenten tegen, die we graag met u willen delen. Dyslexiezorg Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012 speurneus… als ik hem in mijn handen krijg… Neem me mee, lees me, en laat me weer zwerven JAAA!! IK HEB JE!! Lees over de kinderzwerfboeken op pagina 5 en 6

description

Nieuwskatern voor ouders en verzorgers

Transcript of Uitgelicht september 2012

Page 1: Uitgelicht september 2012

Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012 1

Marjolein NaaktgeborenBehandelcoördinator dyslexiezorgVestigingsmanager Locatie Rotterdam

Bij 12-Learn kunt u terecht voor bege-leiding op velerlei gebied. Zo wordt er begeleiding gegeven bij dyscalculie, leren-leren, faalangst, logopedie en 1e lijns geestelijke gezondheidszorg en bieden we logopedie. Maar het meest bekend zijn we door de begeleiding van kinderen met dyslexie (zowel in vergoede als particuliere trajecten).De begeleiding van de dyslectische kinderen vindt meestal plaats op school, zodat de reistijd van en naar

de vestiging, niet van de effectieve lestijd op school wordt afgesnoept en de kinderen ook geen verlengde lesdag hebben doordat ze na schooltijd nog behandeling moeten krijgen.Een begeleidingssessie heeft een vaste opbouw waarin lezen, spelling en psycho-educatie aan de orde komen. Daarin worden de leerlijnen van het kind gevolgd en met Leesweg als basis wordt getracht tijdens de behandelin-gen zover mogelijk te groeien op de leerlijn van lezen en spelling. Tijdens de behandeling wordt het effect van de behandeling gemeten en wordt het behandelplan zo nodig aangepast. Ook proberen de behandelaren zoveel mo-gelijk persoonlijke accenten te leggen, zoals bij Tim. Tim houdt erg van boten en containerschepen. Zo werkt hij in het thema van de twee-tekenklanken met een zelfgetekend containerschip. Iedere lading met een speciale klank kan hij zo op het schip plaatsen. Zo blijft de leesmotivatie voor moeilijke onderdelen hoog. Naast de begeleiding van kinderen wordt op projectbasis aan een aantal zaken rond deze begeleiding gewerkt. Zo staat er een informatieboekje op stapel waarin ouders en scholen meer kunnen lezen over dyslexie. Er worden spreekbeurtkaarten over dyslexie ont-wikkeld en er is ook de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor oudervoor-lichting op een school. Wilt u graag

een ouderavond organiseren over leesproblemen of meer informatie over dyslexie op de school van uw zoon of dochter? Mail dan naar [email protected] In deze nieuwsbrief leest u onder andere meer over de projecten het werken met de iPad, kwaliteitszorg en over aanpassingen in de huiswerksite en het digitaal schrift.

Ook vindt u in deze nieuwsbrief onze eerste kinderbijlage, want we komen regelmatig schrijf-, teken- en ontwerp-talenten tegen, die we graag met u willen delen.

Dyslexiezorg

Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012

speurneus…als ik hem in mijn handen

krijg…

Neem me mee,

lees me,

en laat me

weer zwerven

JAAA!!IK HEB JE!!

Lees over de kinderzwerfboeken op pagina 5 en 6

Page 2: Uitgelicht september 2012

2Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012

CQ-index DyslexieMet de CQ-index (Consumer Quality Index) wordt de kwa-liteit van zorg vanuit uw perspectief in kaart gebracht. De vragenlijsten geven inzicht in twee zaken: wat u belangrijk vindt én wat uw ervaringen zijn met de zorg. 12-Learn vindt het belangrijk kwalitatief goede behandelingen te geven. Echter daar hebben we uw hulp bij nodig. Enerzijds als oefen-partner om de behandelingen thuis door te laten lopen. Anderzijds hebben we uw mening nodig om onze kwaliteit hoog te houden.

12-Learn werkt samen met het NIVEL, het Nederlands insti-tuut voor onderzoek en gezondheidszorg in een landelijk kwaliteitsonderzoek naar dyslexiezorg, de CQ index dyslexie. U ontvangt na de nabespreking of bij het afsluiten van de dyslexiebehandeling een uitnodiging om uw mening te geven.

Naast uw mening over dyslexiezorg vinden we het erg belangrijk om onze behandeling aan te laten sluiten bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw zoon of dochter en effecten van dyslexie op het zelfbeeld. Graag vragen we hier ook om uw mening!

Sociaal-emotioneel vaardig? Heeft uw zoon respect voor de mening van anderen? Denkt uw dochter positief over haar toekomst? En kan uw kind verantwoordelijke keuzes maken of gemakkelijk zelfstandig werken? Test het gratis met de online vragenlijst van Hogrefe.

Hogrefe, een uitgeverij van psychologische vragenlijsten, wil de kwaliteit van een nieuwe vragenlijst verder onderzoeken. Met deze vragenlijst worden de sociale en emotionele vaar-digheden van uw kind in kaart gebracht. Na het invullen van de vragenlijst krijgt u meteen de uitslag op het scherm. Let op: de uitslag is slechts informatief en uitsluitend voor u beschikbaar. Het geldt nadrukkelijk niet als officieel advies.

12-Learn vindt echter belangrijk dat er aandacht is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen met dyslexie, daarom waarderen we uw inbreng in deze vragenlijst.

Heeft u vragen over de CQ index, de vragenlijst sociaal-emotionele ontwikkeling of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Wendy Wubbolt via [email protected].

Help met het verbeteren van de kwaliteit van deze vragenlijst voor kinderen met dyslexie en vul hem over uw kind in: http://goo.gl/Ivv4Y

Corine VerhoeffKinder- & jeugd-psycholoogDyslexiebehande-laarProjectcoördinator Digitaal Schrift & Huiswerksite

Terwijl u genoot van een welver-diende zomervakantie, is er achter de schermen keihard gewerkt aan het Digitaal Schrift en de Huiswerk-site. In het voorjaar hebben ver-scheidene ouders, leerkrachten en behandelaren verbeterpunten aangegeven voor deze twee websites. We hebben hier gehoor aan gegeven en een hoop zaken aangepakt. Wellicht is een aantal veranderingen u al opgevallen.

Digitaal schrift• Bent u uw wachtwoord vergeten?

Klik op de knop ‘wachtwoord vergeten’.

• De behandelaar kan de behandel-plannen en evaluatieverslagen toevoegen aan een sessieverslag, zodat u alle documenten op één plek kunt vinden.

• Onderaan een sessieverslag kunt u op een link klikken om direct naar de huiswerksite te gaan. U moet vervolgens nog wel inloggen op de huiswerksite.

Huiswerksite• Vernieuwde aanmeldprocedure.

Na het invullen van het inschrijf-formulier op de website, krijgt u een bevestigingsmail. In deze e-mail staat een aantal instruc-

ties die u op moet volgen om de huiswerksite te activeren.

• Er zijn en worden veel nieuwe huiswerkopdrachten toegevoegd van andere methoden. Uw kind kan komend jaar dus te maken krijgen met ander soort huiswerk-opdrachten dan hij/zij gewend is.

We hebben de veranderingen uitgebreid getest. Mocht u deson-danks problemen ondervinden met aanmelden, inloggen, het uitlezen van de behandelingen of het vinden van huiswerk, geef het dan door aan uw behandelaar of aan 12-Learn.

Kwaliteit: wat vindt u belangrijk?

Onderhoud Digitaal Schrift en Huiswerksite

Page 3: Uitgelicht september 2012

3Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012

In februari van dit jaar werden onze dyslexiebehandelaars uitgerust met een iPad. Een spannend moment! Daarmee waren we namelijk ook gelijk het eerste behandelinstituut dat met een iPad in de dyslexiebehandelingen ging werken. Hoe zou de iPad in de praktijk de behandelaars kunnen ondersteunen? En hoe zouden onze leerlingen reageren als we de iPad als leermiddel zouden inzetten?

Anytime, anyplaceDe iPad blijkt al snel zijn diensten te bewijzen. Flexibeler werken, grotere bereikbaarheid en minder slepen met leerlingenmappen. De iPad is voor de behandelaar inmiddels een synoniem geworden voor het mobiele kantoor: e-mailen, behandelplannen opzoeken, snel aantekeningen maken, het digitaal schrift bijwerken en internetten. Het kan allemaal, altijd en overal.

Aanvulling op de behandelingAl gauw bleek de iPad ook de ideale opslagplaats voor lesmateriaal of film-pjes over dyslexie. Geen gesjouw meer met lesboeken want sinds de komst van de iPad staan de lesboeken van 12-Learn op de digitale boekenplank in de app iBooks. Een groot gebruiks-gemak voor de behandelaar. Maar ook de leerlingen blijken het lezen van de lesboeken met woordrijtjes en teksten erg leuk te vinden. Het lezen krijgt door de iPad een nieuwe dimensie.

12-Learn app GraminoBij dat voordeel bleef het niet. De iPad bleek ook een uniek apparaat voor leerinhoudelijke doelen. 12-Learn ontwikkelde een eigen app voor haar dyslexiebehandelaars onder de naam Gramino. Deze app is een aanvullende instructiemethode voor het verbeteren van de lees- en spellingvaardigheid. De behandelaar gebruikt de app om spel-lingregels uit te leggen of om oefenop-drachten te begeleiden en te werken aan de klank-tekenkoppeling.

iPad en onderwijsleer-behoeftenHet was prachtig om te zien hoe snel de kinderen met de iPad uit de voeten konden. De visuele manier van leren waarvoor de iPad gebouwd is, lijkt voor de kinderen als hun tweede natuur. Het uitvergroten van teksten op de iPad is een fluitje van een cent. Teksten

kunnen auditief ondersteund worden of er kan met een spelletje gericht ge-werkt worden aan automatiseren van bijvoorbeeld tafelsommen of letters. Met het gebruik van de iPad kunnen we daardoor inspelen op de verschillende onderwijsleerbehoeften van “onze” kinderen. De kinderen zijn hierdoor nog beter betrokken en geconcentreerd met hun les bezig. Dit komt het leerproces ten goede.

E-readerDe iPad blijkt ook prima te gebruiken als e-reader. Kinderen die normaal niet zo graag lezen, vinden het vaak wel leuk om een boek op de iPad te lezen of te laten voorlezen. Een luisterboek laat zich ook afspelen op de iPad. Kijkt u eens op www.bol.com voor digitale boeken of in de App store onder de categorie boeken. Daar vindt u ook boeken die voorgelezen worden, vaak zelfs met animaties. Intussen komen er ook steeds meer apps specifiek voor mensen met dyslexie op de markt. Denkt u aan de app Daisylezer voor gesproken boeken of de app Claro speak waarmee u tekst kunt omzetten in spraak.

Educatieve appsEducatieve uitgeverijen hebben in de afgelopen tijd ook de meerwaarde van de iPad gezien en zijn hierop ingesprongen door het ontwikkelen van

educatieve apps. Vaak zijn deze gratis of tegen geringe kosten te down-loaden. We noemen er een paar: Met de app Bord kun je de iPad in een handomdraai in een echt krijtbord compleet met krijtjes en spons veranderen. Leuk om woorden op te schrijven of lastige letters te oefe-nen. Een andere mooie serie apps zijn die van Squla. Hiermee kun je een bordspel spelen door allerlei vragen te beantwoorden over school-vakken. Je kunt zelfs de leeftijd van de speler instellen. Zo kan de hele familie meespelen op die donkere winteravon-den die ons nog te wachten staan. Met Glow Draw kun je mooie neonletters maken. Nieuw is de app Spelling in Beeld waarmee je spellingcategorieën kunt trainen. Ook de app Woordflitser is een handige voor leerlingen met dyslexie. De boekenhelden Dolfje Weerwolfje en Mees Kees hebben zelfs hun eigen app. Ook op het gebied van rekenen is er genoeg aanbod: bijvoorbeeld Tafel-trainer, Tafelkluis of handige apps om breuken te leren.

Leuk en handig voor thuis12-Learn speurt wekelijks in de App store naar nieuwe apps die passen bin-nen de behandelingen. Alleen al in de rubriek Onderwijs komen er dagelijks heel wat nieuwe apps bij. Deze leggen

iPad aanwinst in de dyslexiebehandeling!

>>

Page 4: Uitgelicht september 2012

4Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012

we onder de loep om te kijken of ze voldoen aan de criteria die wij gesteld hebben voor goede educatieve apps.

Heeft u thuis een tablet of iPad en wilt u zelf op zoek naar educatieve apps? Kijk dan voor de iPad in de App store en voor Android in Google Play onder de rubrieken Onderwijs of Boeken. Er

zijn een aantal mooie sites waar u een verzameling apps kunt vinden voor thuisgebruik. Wij geven u er alvast twee: www.ikind.nl en www.jufjannie.nl.

En als u dan toch aan het downloaden bent... ver-geet u dan niet die leuke nieuwe moppenboek app

van Kidsweek. Gegarandeerd plezier... en ongemerkt is uw kind toch weer aan het lezen!

Esther VollengaiPad Projectcoördinator

www.kinderzwerfboek.nl

Kijk eens ........Daar ligt zomaar opeens zo’n boekje, zo’n zwerf-boek.

Een boek zonder vaste eigenaar. Vrij om op te pakken, open te slaan & te bekijken. Een boek dat je aankijkt, naar je knip-oogt, verleidelijk z’n mooie uitnodigen-de kaft aan je laat zien. Als een danser die een pirouette voor je ogen draait; z’n beeldig mooi kostuum door je laat bewonderen.

Wie kan dat nu weerstaan?En waarom zou je het weerstaan?Niemand hoeft te zien dat je het oppakt en bekijkt, immers .....

Met de kinderboekenweek in het vooruitzicht vertelt Anne Lutje Schip-holt, Haags Ambassadeur van het kinderzwerfboek, ons meer over het zwerfboekenproject. Een bijzonder leesproject wat lezen weer leuk maakt. 12-Learn is trots Kinderzwerfboek te mogen sponsoren.

‘Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerf-sticker op hun kaft en een zwerf-code binnenin. Op die zwerf-sticker staat: Neem me mee, lees me, en laat me weer zwerven. En dat is eigenlijk het hele verhaal.

Een zwerfboek is een verrassingsboek. Het is als een cadeautje dat Zwarte Piet ergens heeft verstopt of zo heeel nonchalant ergens heeft achtergelaten. Voor jou om te vinden. Bovenop je schooltas, in je boterhamtrommeltje, op je sportclub, of in de speeltuin.Dus als je zo’n zwerfboek ergens ziet liggen, dan zou ik zeggen: Pak het op, bekijk het, blader het door. En als je denkt: “Mwah, dat ziet er niet eens gek uit, wie weet ..” , dan neem je het mee en ga je het thuis beter bekijken. Of echt lezen. En heb je het zwerfboek uit, of is het toch niet echt iets voor JOU, dan verzin je een leuke plek om het achter te laten. Of je geeft het gewoon aan je vriendje of buurmeisje. Een zwerfboek is dus een samen-delen boek. Een zwerfboek mag je zo lang bij je houden als je wilt, maar op een dag moet je het echt doorgeven aan een volgend kind.

De reis van het zwerfboekDie zwerf-code, dat is net zo iets als de streepjescode op producten of de chip in de hals van je hond of poes. Als je de zwerf-code uitleest, intypt op de zwerfboeken-site www.kinderzwerfboek.nl, dan vind je alle gegevens over het zwerfboek dat je in je handen hebt. Ze horen bij elkaar.En wat natuurlijk het allerleukste is: je kunt de zwerftocht van het zwerfboek volgen via die zwerfcode!! Zodra jij op de zwerfboeken-site de zwerfcode in-typt en aangeeft waar je het boek vond, dan krijg jij je eigen pagina op de site. Dan kun je via “Jouw boeken” zien wie de volgende is die het boek heeft gevonden, en die daarna en daarna.

Weet je wat nou zo heel speciaal is aan zwerfboeken? Het zijn samen-delen boeken. Het zwerfboek is een boek dat jijzelf al uithebt, maar vast leuk vond. Toen je het kreeg, toen je het bekeek. Maar ja, op een gegeven moment is een boek gewoon uit, en ben je eigenlijk te groot gegroeid voor dat boek. Jij bent ge-woon te knap geworden voor dat boek. En wat is er nu leuker dan dat boek

Het Kinderzwerfboek Project

>>

Page 5: Uitgelicht september 2012

5Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012

door te geven aan een ander kind! Dat is toch veel leuker dan een boek in de papiercontainer weggooien. Wie zou jouw boek vinden? Zou dat kind zo’n boek wel ooit gezien hebben? Want in Nederland wonen natuurlijk ook arme kinderen, en kinderen waarvan hun ouders helemaal niet in Nederland geboren zijn. En dan kennen ze niet veel boeken... En kijk, een boek dat je in de papier-container stopt, of afgeeft bij een Kringloop winkel, dat ben je echt kwijt, helemaal foetsie. Maar als je een zwerf-boek van je oude boek maakt, dan kun je blijven volgen waar het allemaal heen gaat. Sommige kinderen zullen je oude boek best lang vasthouden. Gewoon omdat ze het zo leuk vinden. Maar op een dag ... Zie je dat jouw boek van Rotterdam helemaal naar Utrecht en dan weer naar Zwolle en naar Maastricht is gereisd! Cool idee, hè!En trouwens, wist je dat ze in Twente best wel andere boeken lezen dan in Amsterdam????? Als jij zelf een zwerf-boek vindt, wie weet waar dat boek-op-reis dan wel helemaal vandaan komt! En wie weet is dat een boek waar JIJ nog nooit van gehoord had.

Wat is je mooiste kinder-zwerfboekmoment?Ohh, ik zal je een paar van MIJN zwerfboek avonturen vertellen. Ik had een zwerfboek in zo’n kinder-bakfiets gelegd. De moeder en haar 2 kinderen vonden het, bekeken het, en ik zag haar om zich heen kijken: “Wie heeft dit nou in onze fiets gelegd?” Ik stond om het hoekje te kijken. Een ander keertje had ik een zwerfboe-kenmarkt georganiseerd. We hadden heel veel verschillende boeken. Er kwam een jongen naar ons toe. “Lees

je veel?”, vroeg ik. “Nee, eigenlijk niet!” zei hij. Maar ik wist toevallig dat hij heel verdrietig was en hij het moei-lijk had thuis. Toen hebben we samen een heel ander soort boek uitgezocht. Het ging over mummies. Het boek had veel tekeningen en korte stukken tekst, in hokjes naast de tekeningen. Er werd uitgelegd wat mummies zijn en waar-om er bijvoorbeeld sieraden onder al die verbanden zitten. En dat ze in pira-mides werden gelegd. Allemaal dingen waar hij nog niets van wist maar waar hij wel nieuwsgierig van werd. Hij was heel blij met dat zwerfboek!In schoolvakanties heb ik altijd een paar zwerfboeken in mijn fietsmandje zitten. En dan kijk ik overal om me heen naar leuke fietsen en ramen met kinderspeelgoed. Aan een fiets kun je bv altijd zien hoe oud de eigenaar is. En of er een leuke bel op zit, of een leuke fietstas of .. Jaaaaaaa, en dan stop ik zo’n zwerfboek onder een snel-binder. In een plastic zakje want je weet maar nooit. En heel brutaal zet ik ook zwerfboeken in tuintjes neer of doe ik ze door de brievenbus. Net als Zwarte Piet dus eigenlijk ...’

‘En.... er is niks leuker dan zelf óók zo’n Zwerfboek te maken met je kinderen op een zonnige nazomer dag of als het plenst van de regen! Neem een leuk boek uit je eigen boekenkast waarvan je weet dat andere kinderen daar ook echt van gaan genieten. Print op www.kinderzwerfboek.nl een sticker-voorbeeld uit of neem een setje mee bij 12-Learn. Plak de sticker voor op je boek. Boekenlegger erin en klaar! Geef je boek een zwerfcode mee en je kunt zien hoe de zwerftocht van je boek gaat. Zo wordt lezen leuk én spannend, want wie zou jouw boek vinden.....’

Maar soms is lezen zo moeilijk, dat het niet meer leuk is. Daarom helpen wij iedere dag kinderen met dyslexie én steunen wij kinderzwerfboek. Zo wordt lezen weer leuk.... én een beetje spannend! Waar willen jouw boeken naar toe, misschien wel op wereldreis.

Samen wordt het beter! Wil je meer informatie over 12-Learn of over dyslexie? Kijk dan op www.12-learn.nl of bel met 078 - 614 20 30

Lekker even wegdromenwegdromen

kinderzwerfboekenlegger_12_learn.indd 124-09-12 09:04

Page 6: Uitgelicht september 2012

6Uitgelicht – nieuwskatern voor ouders en verzorgers – september 2012

COLOFONUitgave Uitgelicht is een initiatief van 12-Learn – Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychologie.

TekstenDennis de Graaff, Marjolein Naaktgeboren, Corine Verhoeff, Esther Vollenga en Sylvia van Asperen.

Lay out Alex van Asperen Creatieve Communicatie

CorrespondentieadresNoordsingel 168 3032 BK Rotterdam

[email protected]. 078-6142030

Hoofdlocatie 12-LearnNoordsingel 168 3032 BK Rotterdam

Locatie Zwijndrecht:Willem Alexanderhof 13331 AS Zwijndrecht

Locatie Rhoon:Tijsjesdijk 73161 CV Rhoon

Locatie Brielle:Nauwe Sloopje 33231 BW Brielle

Locatie BergschenhoekLeeuwenhoekweg 18b2661 CZ Bergschenhoek

Locatie Oud-BeijerlandJan Lievenslaan 13262 ND Oud-Beijerland

Locatie Maassluis Dr. Jan Schoutenlaan 363145 SZ Maassluis

Locatie Gorinchem Zusterhuis 64201 EH Gorinchem

Locatie Den HaagRaamweg 12596 HL Den Haag

Locatie ZoetermeerEuropaweg 1512711 ER Zoetermeer

Centraal telefoonnummer en e-mail adres078 - 614 20 [email protected]

Semmie Sprekend Spel werkt samen met 12-Learn om ouders bekend te maken met materialen rondom dyslexie.

In de wachtkamer op de hoofdlocatie Rotterdam is een kast gevuld met boeken, tangles en kaart-spellen. Ook zullen de behandelaren gebruik kunnen maken van een uitgebreidere kast bege-leidende materialen, die in een van de spreek-kamers staat.

Wilt u online kennis maken met Semmie? Ga naar www.semmie.net. Speciaal via 12-Learn ontvangt u bij uw bestelling 10 gratis Stop Denk Doe-munten of 10 gratis Gouden Ankermunten. Voeg deze munten aan uw bestelling toe en voer de code SMM12LRN in bij de gegevens.

Gratis ankermuntenvia 12-Learn

We zijn ook te vinden op Twitter en Facebook!

Volg ons voor het laatste nieuws, nieuwsbrieven, mededelingen en interessante ontwikkelingen!

@12_learn of via www.twitter.com/12_learn

12-Learn, ‘like’ onze bedrijfspagina en blijf op de hoogte.

We gaan naar de beurs!Van 22 t/m 26 januari 2013 is 12-Learn aanwezig op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling; de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Jaarbeurs te Utrecht.Onze stand is te vinden in de Dyslexiestraat. Houd onze website in de gaten om u te kunnen registreren voor de beurs en bezoek onze stand!