UIT IN EINDHOVEN juni 2016

20
JUNI 2016 25 juni in Muziekgebouw Eindhoven LUCINDA WILlIAMS OP

description

UIT IN EINDHOVEN juni 2016

Transcript of UIT IN EINDHOVEN juni 2016

Page 1: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

JUNI 2016

25 juni in Muziekgebouw Eindhoven

LUCINDA WILlIAMS OP

Page 2: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

UIT IN EINDHOVEN2

VAN DE REDACTIE

Colofon26e jaargang, nummer 10

Redactie Lidy Lathouwers, Gijs van de Burgt, Soraya Viana Ferreiro, Frank van Eersel,Loes Heuvelmans, Romy van denNieuwenhof, Astrid Vriezema en Anne Willens

Bladmanager Lidy Lathouwers Vormgeving 20-02 VormgeversDrukbegeleiding Puntscherp EindhovenDruk Nieuwsdruk Nederland Verspreiding Tour de Ville, Axender

Oplage 35.000 Uitgever Stichting Uit in Eindhoven

Deken van Somerenstraat 4+31 (0)40 266 96 [email protected] uitineindhoven.nl

Neem voor meer informatie over redactie, advertenties enagenda contact met ons op. Wij staan je graag te woord!Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.

COVER

Elk jaar maken 20 tot 25 singer-songwriters binnende indie-folk en rauwe americana hun opwachting opéén van de zes podia in Muziekgebouw Eindhoventijdens het Naked Song Festival. Op 25 junipresenteert Naked Song wederom eenindrukwekkende line-up.

Lees meer op pagina 10.

Na acht jaar als programmeur van de Effenaar maakteTom Ketelaar in september vorig jaar de overstap naarconcert- en comedy promoter Greenhouse Talent. Inde functie van promoter en boeker vertegenwoordigthij een scala aan internationale acts, van bekende actsals Justin Bieber, Bryan Ferry en Hans Zimmer totupcoming talent als Hidden Charms, Lili Grace enTrevor Sensor. Ondanks dat Greenhouse Talentkantoor houdt in Rotterdam, is Ketelaar nog altijdEindhovenaar en niet van plan zijn stad te verlaten.

Ik drink het liefst een biertje bij Van Moll, waar ze demeest diverse bierkaart van de stad hebben, met veelsmakelijke brouwsels van eigen makelij. Een van de bestekroegen van de stad vind ik nog altijd de Trafalgar Pub. Ikkom er niet heel vaak, maar zodra je binnen stapt heb jehet gevoel thuis te komen.Een warme sfeer, altijdlevendig en ook hier smaakthet bier altijd erg goed!

Voor een goedelunchmaaltijd loop ikbinnen bij Onder deLeidingstraat op Strijp-S,zonder twijfel mijn favorietespot voor een goede saladeof afhaalmaaltijd. Allesbiologisch en veelalvegetarisch. De locatie isook te gek, een rauweinrichting in een van devoormalige Philipsfabrieken.En als je uitgegeten bentwandel je zo Urban Shopperbinnen.

Net voordat ze een Michelin-ster kregen heb ik voorhet eerst bij Zarzo gegeten. Geen wonder dat ze eenster hebben gekregen, het eten en ook het drinken is erecht geweldig. Andere fijne plekjes om te tafelen vind ikVintage op de Kerkstraat, Ketelhuis op Strijp-S en ik komnog altijd graag bij het restaurant van de Effenaar.

Momenteel ga ik vaak naar concerten in cafeWilhelmina, Stroomhuis of de Kapel. Als liefhebberbezoek ik het liefst concerten op de kleine podia. Uiteraardben ik ook nog altijd regelmatig in de Effenaar te vinden.

Kunst bekijken kan in mijn ogen het beste bij het VanAbbemuseum. Ik ben geen vaste bezoeker, maar heb erregelmatig toffe exposities gezien. Eigenlijk zou ik watvaker moeten gaan. Musea bezoeken staat over het

algemeen niet zo op mijn radar.

In juni kijk ik het meest uit naar het NakedSong Festival in Muziekgebouw Eindhoven.Ongetwijfeld het mooiste singer-songwriterfestival van Nederland. En dat zeg ik natuurlijkniet omdat ik het festival programmeer, haha.Hoogtepunten van de editie dit jaar zijn zondermeer Alex Vargas, Douwe Bob die solo speeltmet strijkkwartet en de legendarische LucindaWilliams (zie ook pag. 10).

Eindhoven is goed in zichzelf blijven. Ikhoud van onze no-nonsense mentaliteit en hetfeit dat er veel wordt samengewerkt in decreatieve sector. Eindhoven is echt een staddie booming aan het worden is, dat is wel wat anders dan de Calimero-houding van dejaren ‘90.

EINDHOVEN DOOR DE OGEN VAN TOM KETELAAR

Geluksmomenten

Mijn beide zoons zijn 1,5 jaar oud en als ze drinken hijgen ze er een beetje bij. Het lijkt alsofze onder water zwemmen, zolang ze teugjes nemen uit de beker. Waterig kijken ze me aan,daarna. Ik kocht een nieuw boek. De zon scheen. Ik had geschoffeld in de tuin en zeeg neer op eenschommelbankje. Mijn schoenen konden uit. Ik las een uurtje of wat.Ik maakte me op en ging naar het theater. Ik had twee kaartjes, mijn nichtje ging met memee. Vanaf het moment dat het zaallicht doofde liet ik haar los. Aangeraakt door devoorstelling voelde ik me toen de lampen weer aan gingen. Een vriendin tikt ’s avonds laat op het raam. Ik laat haar binnen en grabbel wat lekkers uit dekeuken. We kletsen aan tafel, onze levens komen voorbij alsof we elkaar elke dagmeemaken. Dat ze anderhalf uur heeft moeten rijden om hier te zijn valt weg. Ik wist het niet, dat geluk er zo uitziet. Toch is het zo, kan ik je verzekeren. Dit zijn demomenten waarin het er is. Die er toe doen. Nu kan je heel veel dingen niet bepalen, maar wél kan je keuzes makenwaarin gelukzaligheid meer kans van slagen heeft. Dat ene concert kiezen, naar dat fijne festival gaan, het boek, datgoede gesprek: het moet raar lopen wil het je somber doen stemmen. Eindhoven investeert in geluk. Op de paginahiernaast zie je waar je moet zijn om een gezonde portie op te doen. Op de pagina’s daarna plaatsten we de momentenin juni die geluksverhogend kúnnen werken. Goed lezen: elke gram geluk telt!

Lidy LathouwersHoofdredacteur Uit in Eindhoven

INHOUDTHEATER 4UIT MET KINDEREN 7FILM 7MUZIEK 8CULTUUR+ 11EXPO 14EXPO-AGENDA 17AGENDA 17ADRESSEN 20

G1000Eindhoven start campagne ‘Wij zoeken...’G1000Eindhoven is een campagne gestart om G1000Eindhoven op zaterdag 25 juni te promoten. Op deze dagzijn 1000 door loting gekozen Eindhovenaren in het Beursgebouw om te praten over onderwerpen die zijbelangrijk vinden. G1000Eindhoven wil de afstand tussen inwoners en politiek overbruggen door vernieuwingvan de democratie, stap voor stap. De campagne ‘Wij zoeken…’ bestaat uit flyers en posters en is ontwikkelddoor Robert en Rademaker uit Eindhoven.

‘Wij zoeken 10 mensen met een labrador die zich druk maken over poep op de stoep’ en ‘Wijzoeken 10 mensen met een schotelantenne die verder kijken dan hun neus lang is’.Prikkelende teksten om inwoners van Eindhoven over te halen mee te doen aanG1000Eindhoven op zaterdag 25 juni. De flyers worden uitgedeeld door vrijwilligers enstudenten in buurt- en wijkhuizen, stadsdelen en scholen. G1000Eindhoven is van vrijwilligersen heeft geen geld of subsidie. Daarom is de steun van mediapartners heel belangrijk:Drukkerij Snep, Eindhoven Business, Eindhovens Dagblad, Groot Eindhoven, Licht opEindhoven, Studio040 en Nul40. Andere onmisbare partners zijn de gemeente Eindhoven,BewonersBeweging-Eindhoven, Rode Kruis, Stichting Ik Wil, ondernemers en werkgevers,Stichting The Hub Eindhoven for Expats, Beursgebouw Eindhoven, De Klant = (echt) Koning,Evoluon, Fontys Hogescholen, Lumens Groep, Markteffect, G1000Nederland en SummaCollege.

Page 3: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

De wijk waarin ik woonDe wijk waarin ik woon

Wat heb ik weinig weet van de wijk

waarin ik woon

Ik kijk mijn ogen uit hier op de Heezerweg

Ik heb gehoord dat achter een van deze deuren

Een strop hing, waaraan zich iemand ophing

Het fijne weet ik er niet van.

Het heeft te maken met de straat, de plaats

De winkel die hier heeft gestaan

Winkels gingen hier failliet en er kwamen er bij

Wat is er nog van over?

De juwelier, de slagerij

Ze hebben grote plannen met de straat

Ik ben benieuwd wat er gebeurt als het er

eenmaal staat

Op deze plaats was ooit een viswinkel

waar later

Ene Peter met nog ene Peter op het dak te

schreeuwen stond

op het dak waaronder hij geboren werd

Dat moet wat zijn geweest.

Wat een geschiedenis Wat heb ik me vergist.

Hier heb ik iets gemist Want terwijl ik in het

Parktheater stond

Ging in Amsterdam een Eindhovens kunstwerk

in première

Een film die ik nog steeds niet heb gezien

De Helleveeg werd opgenomen in een huis hier

om de hoek

Al 40 jaar hetzelfde huis gebleven,

omdat de man

Die er woont maar standhield, altijd standhield

Zoals de rest van deze stad.

Alles ligt hier op zijn gat

Maar wordt omhoog getild en trots getoond

Zo is de wijk waarin ik woon.

Nienke Esther GrootenStadsdichter van Eindhoven

JUNI 2016 3

GEDICHT

ZATERDAG 14 MEI VOND 'KLOKGEBOUW VIERT DE TOEKOMST' PLAATS: EEN FEEST VAN 18 UUR ’S AVONDS TOT 4 UUR ’S NACHTS MET MUZIEK, KUNST ENFOOD. ORGEL VRETEN EN BIRTH OF JOY VLOGEN OVER DE TOETSEN VAN HUN PHILICORDA ORGELS, EINDHOVENSE DJ’S DRAAIDEN TOT DIEP IN DE NACHTEN VERSCHILLENDE KORTE SHOWS EN PERFORMANCES VONDEN PLAATS TUSSEN HET PUBLIEK, WAARONDER MAJOR TOM VAN AFSLAG EINDHOVEN, HIEROP DE FOTO (FOTO HANNEKE WETZER).

EINDHOVEN VIERT DE TOEKOMST IN DE STAD

Vijf agendatips voor juni

1. Revere + Postcards From Mars 3 JUNI, ALTSTADT

1. Boogiedown met o.a. Typhoon, DeLikt, Fresku

5 JUNI, STRIJP-S

3. Eindhoven Psych Lab met o.a.GOAT, Temples, Parquet Courts

10 EN 11 JUNI, EFFENAAR

4. The Moods 15 JUNI, 'T ROZENKNOPJE

5. Naked Song met o.a. DamienJurado, Douwe Bob, Alex Vargas,Sun Kil Moon

25 JUNI, MUZIEKGEBOUW

Geluksplekken in Eindhoven onthuldDoor: e52 / Kathelijn De Brouwere-Hendrikse (14 mei 2016 )

Midden op Landgoed de Grote Beek, een groene oasein de stad, in de glinstering van de zon, staat een grotegroep mensen vol spanning te wachten op hetaangekondigde moment: de lancering van de 25 geluksplekken in Eindhoven.

Directeur GGZE de Grote Beek Joep Verbugt vertelt overde mooie ontwikkelingen van de zorginstelling: “Het is veelmeer dan alleen behandeling van mensen. In de toekomstwillen we ook op plek bieden waar mensen op zoekkunnen gaan naar geluk. Bijvoorbeeld met debewegingstuin, het inspiratiecentrum, het fablab in hetoude zwembad, een B&B in een vleugel die leeg kwamte staan. We willen de mentale kracht in de samenlevingbevorderen. Door mensen zelf de regie te geven en nietaan het lot over te laten. Vroeger betekende gezondheidzoiets als: compleet welbevinden. Tegenwoordig is dathet vermogen om je aan te passen aan fysiekeomstandigheden.”

Het muzikale intermezzo van Toon met True Love brengtook wethouder Schreurs aan het dansen waarop zevervolgt: “Geluk zit hem in momenten. Het zit hem inonszelf, de ander. Samen met iemand iets tot stand

brengen. En dit is zo’n moment. U bent geweldig.”Leo Bormans, geluksprofessor, neemt zwijgend het woord.“Hou eens twee minuten uw klep.” Zo, vertelt hij, deed hijooit Matthijs van Nieuwkerk het zwijgen opleggen en datleverde 50.000 extra kijkers op. “Stilte is kwaliteitsvolleaandacht. Stil kunnen zijn is een teken van je veiligvoelen. Mensen die zich niet veilig voelen bij elkaar,hebben moeite met stilte.”De ‘ambassade van geluk’ deed een oproep naar hetnomineren van plekken in de stad als ‘geluksplek’. Enstudenten aan de Fontys hogeschool hebben de stadafgestruind om deze 100 plekken te onderzoeken. 25ervan werden geselecteerd als geluksplek. Bij elkegeluksplek vind je drie tips en soms is er een gouden tipverstopt. “Elke tip,” zo verzekert de professor, “maakt je100 gram gelukkiger.”Speciale dank gaat uit naar Sjoerd, de studenten vanFontys, de wethouder Schreurs, de VVV van Eindhoven,citymarketing, en het Parktheater. “Neem er je tijd voor!”,roept Leo Bormans op. “Ga nu niet denken dat je zeallemaal in 1 dag moet bezoeken, in een fietsroute of zo.Doe er 1 of 2 op een dag. En laat het je inspireren om inactie te komen. Want dat maakt ons gelukkig.” (zie ook pag. 13).

De locaties van degeluksplekken zijnverzameld en toegelichtin een brochure (€ 1,- teverkrijgen bij de VVV)

Page 4: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

UIT IN EINDHOVEN4

André Manuel Het Geval ApartCabaretWO 1 JUNI Parktheater Eindhoven20.30 uur / € 19,50

André Manuel had geen betere titel voor zijn nieuwe showkunnen kiezen, want een geval apart is hij zeker. Al 25 jaarstaat de Tukker bekend als een bikkelharde satiricus. Deshows van deze compromisloze bulldozer zitten volincorrecte schipscheuten, harde grappen en beledigingen.Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weiniganders kunt dan de conclusie van de Volkskrantonderstrepen: “André Manuel is een van de interessantstecabaretiers in Nederland.”Manuel gebruikt het podium precies waar het voor isbedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kanzeggen.

Ashton Brothers Enfants TerriblesAcrobatiek, slapstick, muziekWO 1 JUNI Parktheater Eindhoven20.00 uur / vanaf € 19,50

De gevaarlijkste acts, de vreemdste trucs en de meesthilarische nummers gecombineerd in een topshow. DeAshton Brothers zijn terug en ze zorgen voor een flinkedosis adrenaline, goede scheut spanning en een toefjebetovering. De best bewaarde circusgeheimenonderhanden genomen door de grootste kinderen van detheaterwereld. “Ze spelen dat ze variété-artiesten zijn. En dat doen ze zogeraffineerd, dat alle conventies van het genre allengs oplosse schroeven komen te staan.” (NRC Handelsblad****),“Het plezier en vakmanschap straalt er vanaf.” (deTelegraaf***)

Jan van den Berg e.a. Jonge professoren op het podium 3Talkshow over wetenschapDO 2 JUNI Parktheater Eindhoven20.30 uur / € 19,50

Wetenschappers zijn als dansers. Ze dansen met hunmateriaal, als een pas de deux met een open einde.Daarom heet het ook ‘onderzoek’ wat ze doen, omdat zeniet van tevoren weten wat de uitkomst zal zijn.Drie topwetenschappers uit drie verschillende vakgebiedenontmoeten elkaar op het toneel. In de avontuurlijkecombinatie van een talkshow, mini-colleges, filmfragmentenen muziek vertellen en tonen ze hun onderzoeksavonturen.Vervolgens gaan ze met elkaar in gesprek over dezintuiglijkheid van wetenschap, over ‘welkome fouten’ en‘onbedoelde ontdekkingen’, over toekomstscenario’s enmorele dilemma’s.Gastheer en gespreksleider is Jan van den Berg.

Het Nationale Toneel The little foxesToneelZA 4 JUNI Parktheater Eindhoven20.00 uur (19.15 u inleiding) / vanaf € 22,50

In een klein plaatsje in het zuiden van de Verenigde Statenkan Regina Giddens het wel uitschreeuwen. Zij verlangthartstochtelijk naar een zelfstandig bestaan. Weg uit desaaie provincie en weg van haar zieke man, de bankierHorace, van wie ze financieel afhankelijk is.Wanneer haar broers Ben en Oscar met een groteinvestering een fortuin kunnen maken, dwingen ze Reginavia de bank van haar man het geld bijeen te brengen. Dit ishaar kans. IJskoud slaagt ze erin haar broers het grootstedeel van het vermogen te ontfutselen. Wanneer Regina opsluwe en onverbiddelijke wijze de macht en het geld inhanden krijgt, maakt ze zich los uit de knellendefamiliebanden. Eindelijk is ze rijk en vrij. Maar ookvolkomen alleen.Met Anniek Pheifer, Mark Rietman, Jappe Claes, BettySchuurman e.a. Regie Antoine Uitdehaag.

De Nieuw Amsterdam PAX EuropaToneelZA 21 MEINatlab door Plaza Futura20.30 uur / €18,- / €16,- met Plazapas

PAX Europa is de nieuwste voorstelling van De NieuwAmsterdam in coproductie met t,arsenaal mechelen enToneelhuis. In een fascinerende talkshow komenuiteenlopende gasten samen die de discussie aangaan,die elkaar confronteren met vragen over het Europa vantoen, van nu, maar zeker ook dat van morgen. Hoe moethet verder met dit continent dat zo verscheurd dreigt teraken? Hoe bereiken we een manier van samenlevenmet inwoners die in achtergrond sterk van elkaarverschillen?PAX Europa toont de wrijving, de discussie en deproblemen van het huidige Europa. Maar tegelijkertijdzetten de makers dit tegenover de houding die ookheerst, de hang naar saamhorigheid en verzoening; dewil om een pax, een vrede, te vinden. Een complexekwestie, maar wel één die iedereen aangaat en urgenteris dan ooit.

theater

Boiler Room Comedy: SummerSpecial Edition: Rene van Meurs enKasper van der LaanCabaretZA 5 JUNI Ketelhuis20.30 uur / € 15,- / € 12,50 vvk

Op zondag 5 juni een speciale traktatie vanuit EveVents: het is weer tijd voor een speciale editie vanBoiler Room Comedy in het Ketelhuis op Strijp-S.Namelijk een dubbelprogramma met René van Meursen Kasper van der Laan. René en Kasper, beiden lidvan het gezelschap Comedytrain (Toomler,Amsterdam) spelen allebei 45 minuten.

Rene van Meurs wordt geprijsd om zijn timing,tekstoverdracht, snelheid en zijn bijzondere hersenspinsels.Hij is een gehaaide, typische standupper met duidelijk denodige podiumervaring. Kasper van der Laan brengt droge,intelligente humor met een twist. Zijn verhalen zijndoordacht en verrassend, vol originele observaties enabsurdistische hersenspinsels. Tickets boilerroomcomedy.nl en Ketelhuis bar.

FOTO LEO VAN VELZEN

FOTO GERRIT DE HEUS

FOTO TIM KLAASSE EN COURT BUITING

FOTO PETER VALCKX STUDIO

FOTO BARRIE HULLEGIE

Page 5: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

JUNI 2016 5

Extreem normaalTheaterZA 11 (20.00 UUR) EN ZO 12 JUNI (14.00 EN20.00 UUR)Pand P€ 7,- (tickets via cke.nl)

De wereld wordt steeds extremer; in opvattingen, in demanier waarop we met elkaar omgaan, hoe we eruitzien.Zelfs het weer wordt extremer.De jongeren van de CKE-productiegroep laten onder regievan John Heijligers hun visie zien op wat nou eigenlijkextreem is. 'Het lijkt wel of we niet meer te choqueren zijn,niet meer te raken. We zijn doof en blind tegelijkertijd,maar voor hoe lang nog?'

AïdaMusicalVR 17 T/M ZO 19 JUNIParktheater Eindhoven20.00 uur / € 17,50 (tickets via parktheater.nl)

Een musical vol verraad, intrigesen overspel... De CKE-musicalschool bezet inhetweekend van 17 t/m 19 junimet twee producties hetParktheater. Na succesvolleeerdere voorstellingen zoals LesMisérables, Mamma Mia! enAnnie wordt dit jaar Aïdaopgevoerd.Liefde in een tijd vol haat. Het gaat áltijd over liefde. Elton John en Tim Rice lieten zich ruim honderd jaar naoperacomponist Verdi inspireren door het verhaal van de

negentiende-eeuwse Egyptoloog Auguste Mariette. CKEliet zich door hen inspireren om spelers in dit prachtigeliefdesverhaal te laten schitteren.

HerculesFamiliemusicalZA 18 EN ZO 19 JUNIParktheater14.30 uur / € 17,50 (tickets via parktheater.nl)

De CKE-musicalschool bezet in hetvoorlaatste weekend van juni mettwee producties het Parktheater.Vorig seizoen speelden de kinderenvan de CKE-musicalschool samenmet de volwassenen de musicalAnnie. Dit jaar hebben de kinderenhun eigen musicalproductie:Hercules. Een oud verhaal in eennieuw jasje over de jonge en sterke god Hercules. Eenvoorstelling voor alle leeftijden over het zijn van een wareheld.

Onder constructieDansZA 25 (14.00 EN 19.00 UUR) EN ZO 26 JUNI (14.00 EN 16.00 UUR)Parktheater Eindhoven€ 15,- (tickets via parktheater.nl)

Met de dansvoorstelling Onder constructie pakt dedansschool van CKE uit met maar liefst vier voorstellingenin één weekend. Het Parktheater ademt dans, dans en nogeens dans. Aan de dansvoorstelling doen circa 200

kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen mee in destijlen modern, klassiek, jazz, streetdance, flamenco, Iersedans en choreo.Onder constructie is een subtiele verwijzing naar debouwperiode die CKE tegemoet gaat. Letterlijk met deverbouwing en uitbreiding van de locatie aan de PastoorPetersstraat die deze zomer start. Achter de schermenbouwt CKE figuurlijk met het vizier op 2020 aan het Huisvoor de Amateurkunsten en Cultuureducatie.

CKE.NL

De Mexicaanse Hond i.s.m.Olympique Dramatique Het GelukzaligeMuziektheaterDI 7 JUNI Parktheater Eindhoven20.30 uur / € 27,50

Het Gelukzalige vertelt van een vennootschap van dieven,twee vrouwen, drie mannen. Iedere ochtend verspreiden zijzich over de stad om pas tegen de avond terug te kerenen de buit van die dag in te leveren bij Brouwer, een vrouwop leeftijd die zelf niet meer op pad gaat, maar devennootschap bestiert. Zij draagt zorg voor het gelijkelijkverdelen van de inkomsten en houdt ook na het werkiedereen scherp in de gaten om te voorkomen dat erbinnen de vennootschap verhoudingen ontstaan.Groepsseks, paren met een hond of een vis, daar doetBrouwer niet moeilijk over, maar liefde is ongewenst.Na het grote succes van de coproductie Bij het kanaalnaar links (2011) die theater- en filmmaker Alex vanWarmerdam samen met het Vlaamse OlympiqueDramatique creëerde, was meteen duidelijk dat dezemakers samen nieuwe plannen zouden smeden. Met Tom Dewispelaere, Eva van de Wijdeven, AnnetMalherbe e.a. Tekst, regie, muziek, vormgeving Alex vanWarmerdam.

Angela Groothuizen, Lies Visschedijk, Petra Lasseur e.a. We want more!MuziektheaterVR 10 (20.00 UUR) EN ZA 11 JUNI (19.00 & 22.00 UUR)Parktheater EindhovenVanaf € 27,50

Hilarische taferelen, oud zeer en aanstekelijke popsongs. Centraal staat in We Want More de reünie van eenlegendarisch meidenkoor en de verwikkelingen die daarop volgen. Tijdens het weerzien en de voorbereidingenop het optreden, blijkt dat het leven niet voor alle vrouwen is verlopen zoals ze gehoopt hadden.

Door onverwachte onthullingenen ontboezemingen komen deverhoudingen op scherp testaan. U bent getuige van dezedag die volledig uit de handloopt. Maar... de band is nietvoor niets uitgerukt, er wordtflink gezongen! Een waar theaterfeest waarin utopzangeressen én topactricessamen ziet schitteren in détoegift van het theaterseizoen.Met Angela Groothuizen,Lies Visschedijk, Tina deBruin, Petra Laseur, EliseSchaap, Peggy Vrijens, WimieWilhelm, Anne-Marie Jung,Sytske van der Ster, CarolinaMout, Emma van Muiswinkel,Esther Lindenbergh,Rosanne de Wijs en RopVerheijen. Tekst Bodil de la Parra (o.a.Ouwe Pinda’s, Power-vrouwen) en Margôt Ros (o.a. Toren C). Regie GeertLageveen (o.a. Orkater, HEMA de Musical).

theater

Juni bij CKE

FOTO BÉA STRAVER

FOTO PIEK

Page 6: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

UIT IN EINDHOVEN6

Conny Janssen Danst Busreis Conny Janssen danst op locatie in Ferro DansZO 19 JUNI Vertrek bij Parktheater Eindhoven13.00 uur / € 85,- (incl. diner)

In de immens ronde ruimte van de Ferro, waar geen begin en geen einde is, zien we dertien dansers en deeigenzinnige muzikante Maartje Teussink. Zij bevinden zich in een arena, omsloten door het publiek, als in eenmagische cirkel. De personages lijken buiten de wereld te staan, alsof zij een eigen gemeenschap vormen. Meteigen codes en rituelen. Het is een fantasievolle wereld waarin de naïviteit en verwondering van de dansers dehandelingen op het toneel lijken te sturen. Teussink componeert voor de locatievoorstelling nieuwe muziek, eensoundtrack variërend van klassieke opera tot popsongs.

Deze zomer zet Conny Janssen Danst een poëtische en vervreemdende wereld neer op een rauwe, industriële locatie.Janssens lang gekoesterde wens om met haar dansgezelschap de Ferro te bespelen wordt hiermee eindelijk werkelijk-heid. Het imposante gebouw, met een indrukwekkende omvang van 3.000 vierkante meter, dat tot 1967 dienst heeftgedaan als gashouder, spreekt met zijn historie tot ieders verbeelding. De locatievoorstelling is deze zomer te zien in deperiode van 16 juni t/m 10 juli 2016. Daarnaast is er een levendig randprogramma met live muziek en een diner oplocatie.

Rosa da Silva, Hanna van Vliet, William Spaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a.

De TweelingMusicalWO 15 T/M ZO 26 JUNI Parktheater EindhovenDiverse tijden / vanaf € 37,50

De musical De Tweeling is gebaseerd op de bestseller van Tessa de Loo en vertelt het aangrijpende verhaalvan de tweelingzusjes Lotte en Anna. De zusjes worden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden en groeien opin twee totaal verschillenden werelden: Anna in Duitsland, Lotte in Nederland.

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog worden tegenstellingen alleen maar groter. Een strijd tussen het harten het geweten van de zussen is het gevolg. Kunnen ze het verleden laten rusten en de kloof tussen hun wereldenoverbruggen?“Dit is een voorstelling die je niet mag missen” (Telegraaf), “Een aangrijpende voorstelling over de kracht vanvergeving” (AD), “Prachtig gezongen en geacteerd” (Trouw), “Rosa de Silva en Hanna van Vliet spelen Lotte enAnna en doen dat voortreffelijk.” (Volkskrant). De pers was lovend.Verder met Niels Gooijer, Jacob de Groot en Dic van Duin. Script Kees Prins en Frank Ketelaar. Muziek Ilse deLange en JB Meijers. Liedteksten Daniël Lohues, Ilse de Lange en JB Meijers. Muzikaal leider Menno Theunissen.Choreografie Pim Veulings. Regie Ruut Weissman.

United-CSeasoning #10DansVR 24 EN ZA 25 JUNIArt House United-C (Kleine Berg 62)20.30 uur / € 10,- / € 7,50 CJP-studenten-MBOcard-cultuurkaart

Elke wisseling van het seizoen een kersversprogramma, speciaal voor u samengesteld door hetartistiek team van United Cowboys: Maarten van derPut en Pauline Roelants.

Seasoning: het kruiden, de jus, de krenten in de papUnited Cowboys nodigt (jonge) gasten uit hun recentewerk te tonen en presenteert dat in één doorgaande flow.Dans, performance, muziek, beeld. De toeschouwer wordtin een ongedwongen setting langs de werken geleid enkan deze van dichtbij meemaken, haast aanraken.De zomereditie van Seasoning 2016 staat in het teken vanlicht, luiheid en verleiding. Seasoning #10: met zekereopwinding gaan de de zomer in.Vanaf 10 juni introduceren we onze gasten op UNITEDCOWBOYS.NET en FACEBOOK/UNITED-CReserveren [email protected] / 0402371277

Toneelgroep Amsterdam Song from Far AwayToneelmonoloogVR 10 EN ZA 11 JUNI Parktheater Eindhoven20.30 uur (19.30 uur inleiding) / € 29,50

Een jonge bankier wordt geconfronteerd met zijn verledenals hij vanuit New York wegens het onverwachte overlijdenvan zijn jongere broer terugkeert naar zijn geboorteplaatsAmsterdam. Van alles en iedereen is hij vervreemd: van destad waar hij ooit woonde, van zijn familie, van zijnvroegere geliefde. In de aanloop naar de begrafenis beginthij brieven te schrijven aan zijn dode broer, afwisselendweemoedig, cynisch, opstandig of gelaten van toon. Eenmonoloog als een rouwproces.De Engelse toneelschrijver Simon Stephens schreef Songfrom Far Away speciaal voor Eelco Smits. De monoloogging in maart 2015 in première op het theaterfestival vanSão Paulo. Dit seizoen werd de voorstelling lovendontvangen in Amsterdam en Londen, waar Smits demonoloog drie weken lang voor uitverkochte zalenspeelde.Regie Ivo van Hove.

theater

FOTO HANS SPIEGELAAR

FOTO ROB HOGESLAG

FOTO JAN VERSWEYVELD

Page 7: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

Rode Tulp Film FestivalFilm- en muziekfestivalDO 2 T/M ZA 4 JUNI

Voor het vierde jaar op rij presenteert het TurkishProfessionals Network Eindhoven samen met Natlabhet Rode Tulp Film Festival. Tijdens dit festival wordentwaalf films van gelauwerde regisseurs uit Turkijevertoond, gecentreerd rond het thema migratie. Met Turkse gerechten op de menukaart, eenfototentoonstelling en een petit bazaar wordenbezoekers in Turkse sferen gebracht. Het Rode TulpFilm Festival opent met een concert door zangeres enpianiste Karsu Dönmez op donderdagavond 2 juni om19.30 uur.

JUNI 2016 7

Rick Engelkes Producties Dolfje WeerwolfjeFamiliemusical 6+VR 3 JUNIParktheater Eindhoven19.00 uur / € 22,50 (volw) € 19,50 (kind)

Dolfje is een doodgewone jongen die bijna jarig is. Maar op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt eriets aparts. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in klauwen, zijn hoofd krijgt twee puntoren en hij krijgteen witte staart. De dagen voor volle maan verandert Dolfje opeens in een weerwolf. Dit zet zijn wereld op z’nkop. Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is die vreemde man die steeds vaker opduikt? Eenspannende musical voor het hele gezin! Naar het boek van Paul van Loon. Regie Jasper Verheugd.

Love & FriendshipFilmVANAF 26 MEI

Lady Susan (Kate Beckinsale) trekt tijdelijk in bij haarschoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendinAlicia (Chloë Sevigny) bekokstooft ze sluwe plannetjes omzichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. Demannen in haar leven blijven blind voor haar doortraptegedrag. Regisseur Whit Stillman (Metropolitan, The LastDays of Disco) geeft het oer-Britse verhaal een bruisendeimpuls.Regie Whit Stillman. Met Kate Beckinsale, Chloë Sevigny,Xavier Samuel e.a. 94 min.

ENCORE / Scarlett / Liebermann /FrankensteinBalletZO 29 MEI11.00 uur€22,50 / €17,50 met PlazaPas

De zogenaamde. ‘Artist In Residence’ van het Royal Ballet,Liam Scarlett, koos het klassieke Frankenstein verhaal vanMary Shelley als basis voor zijn eerste, avondvullende enverhalende ballet voor Covent Garden Main Stage. Eenverhaal vol verraad, nieuwsgierigheid, leven, dood enbovenal liefde, dat Scarlett inspireert om alle aspecten vande menselijke natuur uit te diepen, in ons verlangen omgeaccepteerd te zijn en een plek in de wereld te vinden.Voor dit uiterst boeiende ballet keert Scarlett terug naar demuziek van Lowell Liebermann, die voor deze productiegeheel nieuwe muziek schreef.Deze voorstelling is niet live.

Een man die Ove heetFilmVANAF 23 JUNI

Ove is negenenvijftig jaar oud. Mensen noemen hem 'debittere buurman', maar Ove is niet bitter. Hij gromt alleeneen beetje en hij heeft inderdaad niet steevast eenglimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eensis, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijkeomgeving, in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouwSonja waren de eerste bewoners, samen met hun vriendenRune en Anita. Elke ochtend loopt Ove eeninspectierondje in zijn buurt, ook al is hij al jaren geenvoorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achterdeze pedante facade schuilt een verhaal, een verdrietigverhaal. Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op eenochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat hetbegin van een komisch en hartverwarmend verhaal overonverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunstvan het achteruitrijden met een caravan. Regie Hannes Holm. Met Rolf Lassgard en Bahar Pars.105 min.

Live Opera / Massenet / WertherOperaMA 27 JUNI (20.15 UUR)€18,- / €16,- met PlazapasENCORE: ZO 10 JULI (11.00 UUR)€22,50 / €17,50 met PlazaPas

Gebaseerd op Goethe’s novelle Het Lijden van de JongeWerther, vertelt Massenets opera het verhaal van dehopeloze liefde van de dichter Werther voor Charlotte, diehelaas al bestemd is voor een andere man. De muziek isvan een lyrische schoonheid, vol passie en emotionelediepgang – het is niet voor niets dat Werther vaakbeschouwd wordt als het beste werk van deze componist.Antonio Pappano, muzikale leider van de Royal Opera,dirigeert deze klassieke productie van film-, theater enoperaregisseur Benoît Jacquot. De Italiaanse tenor VittorioGrigolo schittert als Werther, naast Joyce Di Donato, diehier voor het eerst de rol van Charlotte vertolkt, een vande allermooiste mezzo rollen.

uit met kinderen

filmFilm, live ballet en (live) opera in Natlab door Plaza Futura

FRANKENSTEIN

FOTO KIM VAN DEN LANGENBERG

Page 8: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

UIT IN EINDHOVEN8

muziek

Behalve de klassieke concerten die reeds in maart inde voorverkoop zijn gegaan, heeft MuziekgebouwEindhoven ook op het gebied van pop-, jazz- enwereldmuziek weer de nationale en internationale topop het programma staan. De brochure met daarin hetcomplete aanbod voor seizoen 16/17 is vanaf nubeschikbaar, de voorverkoop voor alle concerten die erin staan is gestart.

Betti Plug is verantwoordelijk voor het pop-, jazz- enwereldmuziekprogramma. Op verzoek van Uit in Eindhovendeelt ze een vijftal persoonlijke favorieten met de lezersvan de uitkrant.

DO 3 NOVEMBER 2016Ralph van Raat plays Radiohead“De muziek van Radiohead, een van mijn favoriete bands,gearrangeerd voor piano. Mooier kan niet, geloof ik! Endan ook nog in combinatie met werk van onder andereDebussy. Dat wordt wegsmelten op m’n stoel, romanticusals ik ben. Prachtig.”

WO 21 DECEMBER 2016Anuna“Als anglicist ben ik erg gecharmeerd van het op en topIerse koor Anuna, waar singer-songwriter Hoziervoorheen ook onderdeel van uitmaakte. Ik mocht ze vorigjaar al zien in het Muziekgebouw en werd getrakteerd opeen fantastische collectie traditionele Ierse en Keltischeliederen, vanaf de 13de eeuw tot aan nu, en telkensomlijst met een verhaal over de oorsprong, historie enbetekenis van het werk. Indrukwekkend, boeiend enloepzuiver gezongen.”

VR 13 JANUARI 2017Breder dan Klassiek: Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright“Amsterdam Sinfonietta heeft ondanks hun puur klassiekesignatuur, de weg naar het pop publiek gevonden

middels hun jaarlijkse project Breder dan Klassiek. Heelknap, en elk jaar weten ze hele fijne namen te strikkenvoor deze tournee. Deze keer komt Rufus Wainwrightmee. Ik zag hem al een paar jaar geleden in Carré en waserg onder de indruk van zijn authenticiteit.”

VR 3 FEBRUARI 2017Remy van Kesteren“Harptalent en inmiddels bekende Nederlander Remy vanKesteren bracht onlangs met ‘Tomorrow Eyes’ een prachtigalbum uit met sfeervolle minimal. Op deze avond pakt hijuit met een groot ensemble om zijn album te presenteren.”

DO 9 MAART 2017Spinvis“Eric de Jong heeft een speciaal plekje in mijn hart. Metzijn liedjes schildert hij een wat naïeve wereld, volmelancholie, liefde en juist ook onderhuidse onrust endroefheid. Ik vind hem een kunstenaar pur sang, steedsop zoek naar nieuwe samenwerkingen om zijn spectrumte verbreden richting theater, opera en andere musici. Hetgeboortekaartje van mijn oudste zoon ging vergezeld meteen liedje van Spinvis, Astronaut. Dat zegt genoeg overde impact van zijn muziek op mijn leven. Groots.”

Bij het ter perse gaan van de brochure waren nog nietalle concerten voor seizoen 16/17 bekend. Regelmatigworden er nog optredens aan de agenda toegevoegd.Op MUZIEKGEBOUWEINDHOVEN.NL is altijd hetmeest actuele overzicht. Hou de website in de gatendus, of meld je aan voor de emailnieuwsbrief, waarinnieuw toegevoegde concerten ook aangekondigdworden.

De philharmonie zuidnederland gaat vol vertrouwen het vierde seizoen in. Het orkest is in korte tijd gegroeid tot een uitstekendpresterende eenheid en met de komst van chef-dirigent Dmitri Liss kan het gezelschap alleen maar verder groeien. Bovendiensteekt het gezelschap meer dan ooit zijn nek uit met mooie programma’s, vernieuwende orkestformules en vele activiteiten op hetgebied van educatie en verdere innovatie. ‘De fundamenten staan er en het komend seizoen is echt een blauwdruk van de kant diewe met de philharmonie zuidnederland op willen’, aldus intendant Stefan Rosu. ‘Ik ben erg blij met alles wat we voor het komendeseizoen bereikt hebben.’

Dat komend seizoen wordt gekleurd door de nieuwe chef-dirigent die tijdens het openingsconcert op zaterdag 24 september zijn visitekaartjeafgeeft en het meeslepende Vioolconcert van Sibelius uitvoert met Vadim Repin als solist naast de wereldpremière van de Suite Hôtel dePékin van Willem Jeths. Daarnaast dirigeert hij later in het seizoen onder andere Moesorgski’s Schilderijententoonstelling, Chopins TweedePianoconcert met Hannes Minnaar achter de toetsen en zijn lijfstuk, de Zesde Symfonie van Tsjaikovski. ‘Met Dmitri Liss voor het orkestkunnen we een enorme kwaliteitssprong voorwaarts maken’, aldus Rosu. ‘Ik verheug mij enorm op de concerten onder zijn leiding.’Ook verder zijn de concerten ingevuld volgens de hoge standaard van philharmonie zuidnederland. Dat betekent interessante gastdirigenten,fantastische solisten en repertoire dat verrassend en vertrouwd op een boeiende wijze combineert. Uiteraard is het orkest ook veelvuldigbetrokken bij evenementen die van groot belang zijn voor de regio en is het enorm actief op educatief gebied om zo nog meer een orkest vanen voor de Brabantse bevolking te worden. PHILHARMONIEZUIDNEDERLAND.NL.

FOTO MARCO BORGGREVE

HANNES MINNAAR FOTO GELA MEGRELIDZE

VADIM REPIN FOTO SIMON VAN BOXTEL

STEFAN ROSU

Nationale en internationale top in Muziekgebouw Eindhoven

RUFUS WAINWRIGHT

REMY VAN KESTEREN

Een nieuw hoofdstuk voor de philharmonie zuidnederland

Page 9: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

JUNI 2016 9

St. Catharinakerk (centrum)€ 7,- / CJP-houders, scholieren en studenten gratis

ZA 4 JUNI / 15.00 UUR Muziek in de CathrienMuziek van Italiaanse meesters: o.a. Antonio Vivaldi Met om 14.25 uur stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns. Collegium Vocale Eindhoven en Collegium InstrumentaleEindhoven o.l.v. Ruud Huijbregts.

ZA 11 JUNI / 15.00 UURKamerMuziek in de CathrienGevarieerd programma van jong talent van de CKE.

ZA 18 JUNI / 15.00 UUR

KoorMuziek in de Cathrien Rossini, Petite Messe Solennelle Brabant Koor o.l.v. Louis Buskens.Harmonium Dirk Luijmes. Piano Ben Martin Weijand.Sopraan Charlotte Janssen. Alt Daniëlla Buijck. TenorBernard Loonen. Bas Kees van Hees.

MUZIEKINDECATHRIEN.NL

Yuja Wang PianorecitalVR 17 JUNIMuziekgebouw Eindhoven20.15 uur / vanaf € 20,25

Deze pas 27-jarige pianiste draagt belangrijk bij aan hetpianowonder dat China heet. Lang Lang, Yundi – en nudeze in Beijing geboren virtuoos met haaronontkoombare podiummagie. ‘Simpelweg debelangrijkste pianiste van de laatste jaren’, volgens decritici. Ze soleerde met dirigenten als Claudio Abbado,Daniel Barenboim en Valery Gergjev; met haar eerstecd was zij voor vakblad Gramophone meteen YoungArtist of the Year 2009.Concert uit de serie Pour le Piano.

Brahms Ballades Op. 10 Nr. 1 en 2Schumann Kreisleriana, Op. 16 ‘Phantasien

für das Pianoforte’Beethoven Piano Sonata Nr. 29’Hammerklavier’

muziek

Weval + PolynationElectonicaVR 3 JUNI Effenaar21.00 uur / € 15,-

Het spannende electronica duo Weval komt voor hunLowlands debuut eerst met een vers album naar deEffenaar. De ster van dit heerlijke duo is snel reizende. Naenkele EP’s is de tijd aangebroken voor hun zelf getiteldedebuutalbum vol heerlijke synth sounds, future funk enspannende beats. Ze vonden al snel onderdak bij hetvermaarde techno label Kompakt, rockten al 2 keer hetPitch festival en staan deze zomer op Lowlands. Maar…eerst komt het episch klinkende duo naar de kleinezaal van de Effenaar voor een intieme zomerclubshow! En ze nemen het al even fijne Polynation mee.

Eindhoven Psych LabPsych, krautrock en garageVR 10 + ZA 11 JUNIEffenaarvr 16.30 uur / za 14.30 uur / Combiticket € 70,- /dagticket € 40,-

Voor de derde maal organiseert de Effenaar hettoonaangevende festival Eindhoven Psych Lab. Hettweede weekend van juni wordt de gehele Effenaarwederom getransformeerd in een muzikaal laboratoriumwaar futuristische visuals hand in hand gaan met de bestepsych, krautrock en garage. Maar er zijn ook weer heerlijkespeciaalbiertjes, smakelijke maaltijden en een gezelligterras met zongarantie. Headliners van Eindhoven PsychLab zijn het Zweedse GOAT (world psych), Föllakzoid(neo-kraut), Temples (60’s psych) en Parquet Courts(garage). In totaal spelen er meer dan 30 bands en actsop 4 podia. Voor de complete line up en tickets surf jenaar EINDHOVENPSYCHLAB.COM.

Axes in juniLunatic ToysAxes @ TACVR 10 JUNI 21.00 uur / € 7,50 / € 5 (t/m 16 jaar gratis)

Lunatic Toys is een Frans trio dat uitblinkt in eenorgastische mix van onstuimige keyboards, hypnotiserendsaxofoon en extreme beats. Popinvloeden, maar niet zoet,rockelementen, maar dan akoestisch, doordacht, maar vrijop het podium. Trance-jazz die de luisteraar meevoert ineen poëtisch wereld, met humor en hier en daar eenduister accent.Met Clément Edouard (altsaxofoon), Jean Joly ( drum) enAlice Perret (keyboards, Fender Rhodes).

FOTO NICK HELDERMAN

FOTO GREGOIRE EDOUARD

FOTO FELIX BROEDE

Storksky + Helsinki (Be)MuziekVR 17 JUNIAltstadt Eindhoven21.00 uur / € 5,50 vvk (incl.)

PATS! BOEM! Open je plots Pinkpop 2016 om daarmaar meteen Zwarte Cross bij te tikken en wie weetwat de komende maanden nog meer gaat brengen...Queens Of The Stone Age, Jack White en ThemCrooked Vultures zijn bands die Storksky hebbenweten te inspireren. En dat is lekkerrrrrrr!

Het debuut album van Storksky blijkt een uit de handgelopen afstudeerproject van zanger / gitarist MichielClaessen. Hij kreeg hulp van maar liefst zes verschillendedrummers, waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), TimVan Delft (De Staat) en Jesper Albers (Paceshifters). Deplaat werd gemasterd door Reuben Cohen (o.a. QueensOf The Stone Age).Thomas Vanelslander was jaren sidekick in talloze bands(K’s Choice, Raymond van ‘t Groenewoud, Arno, Gorki,Hannelore Bedert...) tot hij besliste dat het tijd werd omzijn plaatsje in het midden op te eisen. Helsinki is de banddie hij daarvoor oprichtte. Ieder lid moest ook extra zangvoor zijn rekening kunnen en willen nemen. En dat doen zeniet onverdienstelijk!

Altijd up-to-date blijven?Abonneer je op onze digitale

nieuwsbrief. Kijk op uitineindhoven.nl

Page 10: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

UIT IN EINDHOVEN10

Naked Song Festival in Muziekgebouw Eindhoven

muziekCasual Classics XLMuziek/festivalMuziekgebouw EindhovenZA 18 JUNI 19.30-23.30 uur / €10,-

Klassieke muziek elitair? Ach, een achterhaaldidee. En onzinnig ook, want waarom zouden diegrote componisten alleen hebben geschrevenvoor een bepaalde groep, afgebakend door stand,opleiding, achtergrond... Ze kwamen zelf ook uitalle lagen van de bevolking. Goed, vader Mozartwas een intellectueel, maar pa Brahms speeldebas in een kroeg en die van Dvorák was slager.

Festival Casual Classics XL rekent af met truttigetradities. Je loopt er in je spijkerbroek en sneakersnaar binnen – biertje mee mag óók – en dan volgt ereen rollercoaster aan indrukken. Voor de diehardonwennige is er de Spoedcursus klassieke muziek.Bart de Graaf (Hermes Presentatortrofee) legt vooraluit dat het meevalt met dat eventueel onbekende envreemde. Kennis niet nodig, open en enthousiasteoren wel!

In de Grote Zaal speelt philharmonie zuidnederland exotische muziek. Óf een straffe, ijskoude wind blaast uit het HogeNoorden in de vorm van Griegs Peer Gynt (Morgenstimmung! In der Halle des Bergkönigs!), óf de hemel is juiststralend blauw met de Carmenfantasie van de Spaanse sterviolist Pablo de Sarasate en het voorspel van La Revoltosa– een echte Spaanse zarzuela vol smachtende en opwindende klanken.

Andere attractie in de Kleine Zaal: harpist Remy van Kesteren. De harp – die wordt toch meestal bespeeld doorfeeachtige meisjes met lang zijdeachtig haar? Remy pakt het op zijn manier aan: ‘Je kunt met de harp de mooiste enmeest persoonlijke verhalen vertellen. Puur spelen en risico’s nemen.’ Dus dit wordt een ware ‘The World according toHarp’ experience, met live on stage cartoonist Bas Köhler.

Het festival is in het hele Muziekgebouw, dus ook in de sfeervol verlichte foyers waar je relaxed luistert naar het EbonitSaxofoonkwartet, even borrelt met wat lekkers of kijkt naar de korte dansvoorstelling van de Spaanse Mirell Castagna deAlmeida. Ze speelt ‘3x3’: in 3 delen van 3 minuten, op een oppervlakte van 3 bij 3 meter. Want ja, in de beperking toontzich óók de meester. Op MuziekgebouwEindhoven.nl check je de complete timetable, zodat je ook vooraf kan bepalenwelke concerten je wilt zien.MUZIEKGEBOUWEINDHOVEN.NL

Effenaar ’t WasvenMuziek en eten & drinkenZO 26 JUNIGroendomein ‘t Wasven13.00 uur / Gratis

Verscholen achter de Berenkuil ligt een magisch stukjegroen waar natuur en historie elkaar omarmen. In dezeidylle staat een boerderij met restaurant en eenbiologische bakker; daarachter een eeuwenoude plataan.Die boom is uitgeroepen tot één van de geluksplekken inEindhoven. In deze betoverende omgeving zorgt deEffenaar in samenwerking met Groendomein Het Wasvenvoor een extra dosis geluk. Op drie zomerse zondagen injuni, juli en augustus geniet je hier weer van fijne muziek enlekker eten en drinken tijdens Effenaar ’t Wasven. Demuziek tijdens de eerste editie deze zomer wordt verzorgddoor: Henhouse Prowlers, James Hunnicutt, PhilipBradatsch.

MuziekfestivalZA 25 JUNIMuziekgebouw Eindhoven 16.00 uur / € 39,-

VOORLOPIGE LINE-UP: Lucinda Williams | DamienJurado | Douwe Bob & Strijkkwartet | Sun Kil Moon |Alex Vargas | Luka Bloom | Mick Flannery | LukeWinslow-King | Black Oak | Emma Bale | CarterSampson | Hein Cooper | The Deslondes | Willy TeaTaylor | Dana Sipos | Iris Penning | 2 meter sessies

Solo, Stripped Down en Naked, dát is Naked Song. Elkjaar maken 20 tot 25 singer-songwriters binnen de indie-folk en rauwe americana hun opwachting op één van dezes podia die Naked Song verspreid door hetMuziekgebouw telt. In de line-up is er veel aandacht voorupcoming talent en uiteraard ontbreken ook dit jaar degrote, populaire namen niet.Muziekgebouw Eindhoven boekt in samenwerking metGreenhouse Talent, de Effenaar en Ad van Meurs jaarlijkshet beste op singer-songwritergebied. De laatste jarenwordt de focus, mede door het vervagen van de grenzenvan het genre, wat verlegd. De basis blijft echter

hetzelfde: upcoming en gevestigd talent dat muziek inhaar puurste vorm laat horen. Ontdaan van al hetoverbodige, ‘naked’ dus. Het hele Muziekgebouw trilt van de mooiste klanken dievan alle kanten lijken te komen. Natuurlijk uit de grotezaal, maar ook in de foyer en op het dakterras vindenoptredens plaats en uiteraard is Jan Douwe Kroeske ookweer van de partij met zijn 2 Meter Sessies. Al dezepodia, de terrasbarbecue en hippe bieren zorgen tijdensNaked Song voor de echte festivalsfeer.

Lucinda WilliamsAl vele jaren is Lucinda Williams hét gezicht van de folken countryrock uit Amerika. Haar debuutalbum stamt aluit 1979 en sindsdien ging haar carrière alleen maar ineen stijgende lijn omhoog. Grammy’s werden gewonnenen zalen puilen al jaren uit. Op Naked Song zal Williamseen zeer exclusief concert geven waarin ze speciaal voordeze gelegenheid als duo zal opereren. Géén enormeband, geen poespas. Lucinda Williams, puur en veelzijdigals ze is, op haar allerbest.

Douwe Bob & StrijkkwartetEr is een heleboel gebeurd sinds Douwe Bob Posthuma

in 2013 verkozen werd tot winnaar van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ in het programma van GielBeelen. De geboren muzikant heeft inmiddels meerderehits (waaronder een megahit met Anouk), vele 3FMAwards en uitverkochte zalen op zijn naam staan. Endaarna kwam natuurlijk het Eurovisie Songfestival. OpNaked Song zal Douwe Bob zijn beste songs spelen insamenwerking met een strijkkwartet, waarmee hij ook ineen uitverkocht Carré staat.

Luka BloomLuka Bloom wordt meer dan zestig jaar geleden geborenals Kevin Barry Moore in Ierland. Het land van de échtetroubadours, de verhalenvertellers en de zangers die eendampende pub stil weten te spelen. Fantastischgitaarspel en teksten over ‘de grote thema’s des levens’worden eenvoudig afgewisseld met wat luchtigs, zoalshet een echte troubadour betaamt. Bloom bracht altwintig platen uit die allen bol staan van kwaliteit. Al sindsde jaren ’90 heeft de Ier een speciale band met ons landbij het verschijnen van albums als Riverside en zijnoverrompelende optreden op Pinkpop in 1991. Gelukkigheeft hij aan klasse sindsdien niets ingeboet.NAKEDSONG.NL

DOUWE BOB & STRIJKKWARTET LUCINDA WILLIAMS LUKA BLOOM

Page 11: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

JUNI 2016 11

de Bibliotheek Eindhoven in juni cultuur+

CoderDojoZA 25 JUNI13.00 - 16.00 uur / Gratis aanmelden coderdojo-25juni.eventbrite.nl

CoderDojo? Dat is een wereldwijde beweging voorjongeren tussen de 7 en 17 jaar. Tijdens een CoderDojoleer je op een speelse manier te programmeren, speciaalvoor de jeugdige programmeurs van de toekomst. Je gaatactief aan de slag met de techniek, bouwt aan projectenen ontwikkelt websites, games, apps of zelfs robots. Elke bijeenkomst zijn er experts aanwezig, die je dekneepjes van het vak leren. Een CoderDojo is ook eenideale plek om like-minded mensen te ontmoeten, met wieje samen aan projecten werkt of kunt gamen. Samen lerendoor te doen!

Hartrakend GesprekLive TalkshowDI 14 JUNI19.30 - 21.00 uur / Gratis (aanmelden: albertkivits.eventbrite.nl)

Het Hartrakend Gesprek is een live talkshow, georganiseerd door deBibliotheek Eindhoven in samenwerking met Bewust Eindhoven. In dezeeditie interviewt Linde ten Broek een gast dicht bij huis, namelijk AlbertKivits, directeur van de Bibliotheek Eindhoven.Ten Broek gaat op zoek naar de mens achter Kivits. Als geboren en getogenEindhovenaar is Kivits betrokken bij vele maatschappelijke initiatieven in destad. Wat drijft hem en waarom doet hij wat hij doet? Maak kennis met deman achter de Bibliotheek tijdens een hartrakend gesprek dat vérder gaatdan wat quotes.

Gelukscafé en GelukslocatieVR 10 T/M ZO 12 JUNIGratis

Op 11 en 12 juni is er weer deGeluksroute in Eindhoven. Op devooravond van deze dagen vol gelukis in de Bibliotheek Eindhoven hetGelukscafé 040. Kom tussen 19.00en 21.00 uur praten over wat jougelukkig maakt. Laat zien waar jijvan gaat stralen.

Ook op 11 en 12 juni kan je terecht bijde Bibliotheek voor een portie geluk.Geluksbrenger Modita van Zummerengeeft bijvoorbeeld een meditatie consult. Of laat je verrassen door de positieve kijk van MariekeVerlangen (van ‘Gelukkig Wel’). Wil jij ook geluk komen brengen in de Bibliotheek? Meld je aan [email protected] en wie weet ben jij straks onderdeel van hetgeluksprogramma!

Walk&TalkNetwerkbijeenkomstMA 13 JUNI10.00 - 12.00 uur / Gratis (aanmelden [email protected])

Wanneer je op zoek bent naar (ander) werk, dan kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken. DeWalk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden en vindt elke maand plaats in deBibliotheek Eindhoven. Deze maand geeft Violette van den Bosch een presentatie. Als coach ondersteunt zij mensen in hetvinden van hun droombaan. Tijdens de Walk&Talk zoomt ze in op het gebruik van Social Media. Hoe kan je Social Media effectief inzetten om de juiste contacten te leggen?

OpvoedcaféWO 8 JUNI 10.30 - 12.00 uur / Gratis

Maak je je wel eens zorgen over (deontwikkeling van) je kind? Om samente komen met andere ouders enprofessioneel advies te krijgen overkleine en grote opvoedthema’s kan jeiedere zes weken terecht bij deBibliotheek Eindhoven. Kindercoach enopvoedkundige Tamara van Wijgerdenvan Studio KIND staat deze woensdagstil bij een veelbesproken onderwerp:wat is de beste manier van opvoeden?

Van Wijgerden gaat in op opvoeden vanuit liefdevolle verbinding. Hierbij sta jeals opvoeder niet boven, maar naast je kind. Een opvoedstijl die werkt vanuitduidelijke communicatie tussen ouder en kind. Daarbij reageer je op debehoefte achter het (negatieve) gedrag van het kind, in plaats van alleengedrag te corrigeren. Praat mee en laat je inspireren.

Authentiek boekbindenWorkshopZO 19 JUNI13.30 - 17.00 uur / € 25,- (incl. materialen en koffie/thee)(aanmelden boekbinden.eventbrite.nl)

Wat is er mooier dan een eigen,handgemaakte notebook? In dezeworkshop leer je in slechts een paaruur tijd over het oude vak van hethandmatig boekbinden. ChaidoRetziou van Bookbindit neemt je stapvoor stap mee in het maakproces.Haar gedetailleerde uitleg maakt dezeworkshop geschikt voor iedereen dievoor het eerst een boek gaat binden.Met een ruime keuze aan materialenen decoratief Japans papier, ga jegegarandeerd met een uniekenotebook naar huis. Er zijn slechts 6 plaatsen beschikbaar.Chaido Retziou spreekt zelf Engels,maar verstaat Nederlands.

Page 12: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

UIT IN EINDHOVEN12

cultuur+

Eindexamenexpositie ZO 10 JULI Perk Interieuropleidingen12.00 – 16.00 uur / gratis

Het masterplan van Afstuderen Perk 2016 is eengedachtenexperiment. De onderzoeksvraag is hetherstel van wijk- en buurtbetrokkenheid voorbevolkingsgroepen, lokale en geïmporteerde, dataangejaagd wordt door bezig te zijn met plant, bloemen dier. Je zou het een teruggang naar een zekereoorsprong kunnen noemen.

De uitgewezen goede invloed van plant en dier op hetfunctioneren van de mens is daarmee als uitgangspuntgenomen. Een publieke ruimte met planten en dieren blijktpacificerend te werken, maar is tegelijkertijd ook lastig teverwezenlijken. De organisatie ervan is intensief door dezorgtaken die het met zich meebrengt. Dezeorganisatorische en budgettaire hindernissen zoudengewoon kunnen worden genomen, als de wil er is en hetnut ervan wordt ingezien. Het poezencafé Kopjes is eenvoorbeeld van een succesvolle formule. Sinds de

oprichting is het permanent en al weken van tevorenvolgeboekt. De coffee corners bij tuincentra zijn altijdbevolkt en de kinderboerderij is in de opvoeding vankinderen een belangrijke plaats.

Jilani HekkelmanWillemtuin is een plek waar gewerkt mag worden inverenigingsverband, maar waar je je ook even kuntonttrekken aan alle drukte. Elkaar ontmoeten en samenaan de slag gaan is waar het om draait bij hetverenigingsleven. Iedereen is hier welkom. In Willemtuin is een ruimte gecreëerd waar diverseverenigingen actief kunnen zijn: in dit geval de cavia en deColeusvereniging. Voor de plantenvereniging is er eenoppotplek aanwezig en een ruime kas. In de caviahoek iser ruimte voor circa 40 cavia’s. Er is een caviaflat, eencaviabar en een knuffelhoek waar je met een cavia kuntzitten. Het middenterrein is een multifunctioneel gebied,dat is op meerdere manieren zelf in te vullen is. Hierdoorwordt deze geschikt voor verschillende activiteiten.Daarnaast is er ook een glutenvrije lunchroom gevestigd,met een to-go koffiehoek.

Michelle Ubaghs

Urban farming is hot! Overal ter wereld verrijzen er steedsmeer stadslandbouw initiatieven en (buurt)moestuinen,zowel binnen als buiten. En hoewel een buurtmoestuin niksnieuws onder de zon is, lijkt er een hernieuwde interessete zijn in waar ons voedsel vandaan komt. Er is veelaandacht voor lokaal, duurzaam en gezond eten. Ook(stads)mensen die beschikken over een kleine tuin, eenbalkon of ‘slechts’ een keukentafel, gaan aan de slag methet kweken van groenten, fruit en kruiden. Tevens is dekamerplant niet weg te denken uit het hedendaagseinterieur. Bezig zijn met groen werkt inspirerend enrustgevend en dat lijken steeds meer mensen zich tebeseffen. Ergens voor zorgen of mee bezig zijn maakt jehoofd leeg en zorgt ervoor dat we onthaasten in dezedrukke tijden waarin wij leven. In de Willemtuin komen alle stappen van zaadje naar bordaan bod en kunnen mensen uit alle windstreken zich lateninspireren om zelf met groen aan de slag te gaan. Er zijnworkshops, buurtmoestuinen, een konijnenbar,eetbarretjes, een verpakkingsvrije winkel en eensucculentenvereniging (vetplanten en cactussen). Uit initiatieven zoals een gezamenlijke moestuin bij deWillemtuin kunnen ook weer andere initiatieven ontstaandie de sociale cohesie bevorderen.

Groetjes de DommelVerschillende activiteiten rondom de DommelZO 29 MEI T/M 5 JUNIBij de Dommel

Welke Eindhovenaarof bezoeker van destad kent mij nueigenlijk niet? Ik kende geheimen van destad en kan uprachtige anekdotesvertellen. Vanpassanten uit hetnoorden, hipsters,verliefde stelletjes,maar ook vanstudenten die stoomaf komen blazen aande waterkant. Ik benal jaren aanwezig enben niet van plan tevertrekken. Daar waar ik vroeger van groot belang wasvoor de industrie van ons prachtige Eindhoven, ben iker nu voor rust, ruimte maar ook amusement. Vooriedereen van jong tot oud. Op verschillende dagen,met verschillende genres, wandelroutes en muzikalehighlights. Mijn bloed gaat er harder van stromen.Komt u ook?

Groetjes, de Dommel

ProgrammaT/M ZO 5 JUNI Kunst op de Dommel ZO 29 MEI Doe de Dommel ZA 4 EN ZO 5 JUNI Muziek op de Dommel VANAF ZO 12 JUNI Kinderroute (3 km)

GROETJESDEDOMMEL.NL

E-MovesUrban Culture FestivalVR 3 T/M ZO 5 JUNIDiverse locaties

Met de vijfde editie van EMOVES staat Eindhoven op 3,4 en 5 juni in het teken van urban muziek, dans, kunsten sport. Op initiatief van organisator Mad Skills enDynamo vinden in samenwerking met de Eindhovenseurban scene het hele weekend internationale live-optredens, wedstrijden en demonstraties plaats.

Tijdens het festival zien bezoekers de wereldtop in actie opmeer dan 15 events op vijf hotspots in de stad. Dehoogtepunten van dit jaar zijn het wereldkampioenschapbreakdance voor duo’s (World Bboy Classic) in deEffenaar waar de beste uit meer dan 16 internationalevoorrondes tegen elkaar strijden. Het internationaleHipHopfestival Boogiedown strijkt neer op hetKetelhuisplein met Typhoon en Fresku als headliners DeBerenkuil vormt dit jaar met meer dan 150 artiesten hetdecor voor de zevende editie van internationaal graffiti-festival Step in the Arena en het 18 Septemberplein staatvolledig in het teken van Urban sports. Met als pronkstukeen enorme ramp die speciaal gebouwd is voor de BMXspine ramp contest op 4 juni. (zie ook pag. 18)EMOVES.NL

4e Editie Ladiesrun EindhovenLaagdrempelig loopevenement speciaal voor vrouwenZO 5 JUNIGebouw SX (Torenallee 3)€ 13,50 (5 km), € 16,- (7,5 km) en € 18,50 (10 km)

Stand out and run!De Ladiesrun Eindhoven is als een dagje uit. Het is eencombinatie van samen sporten en plezier met jevriendinnen, zussen, moeder of collega's. Dit jaar isgebouw SX aan de Torenallee 3 in Eindhoven hét trefpuntom voor en na het lopen gezellig samen te komen metandere loopsters én natuurlijk je eigen fans. Er is een dj enhet Centre Court Café zorgt voor heerlijke versnaperingen!Het parcours is zeer afwisselend en loopt over Strijp-S enhet Philips de Jongh wandelpark. Op verschillendeplaatsen langs de route zullen muziekgroepen of een DJzorgen voor extra sfeer.LADIESRUNEINDHOVEN.NL

Perk Interieuropleidingen 2016Afstudeeropdracht Willemtuin

JILANI HEKKELMAN

MICHELLE UBAGHS

Page 13: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

JUNI 2016 13

cultuur+

International Festival 2016Internationale markt en meerZO 12 JUNIDe Hub (Vestdijk 25)12.00 - 21.00 uur / Gratis

Het International Festival is de opening van TheInternational Boulevard. Een ontmoetingsplek voor localsen internationals, midden in het centrum. Je vindt hier eeninternationale markt met eten, drinken, handgemaakteproducten, kunst, sieraden in combinatie met live muzieken verschillende nationaliteiten en entertainment voorkinderen. Binnen in de Hub kun je deelnemen aanworkshops. De kick-off is om 12.00 uur bij het beeld van Frits Philipsop de Markt met een kleurrijke optocht en traditionelekledij richting de Hub.Ook is er de ‘I am not a Tourist Fair’ Expat Fair en de ExpatSpouses Initiative Career Lane in het VMDA gebouw van10.00 tot 17.00 uur.Voor de ‘I am not a Tourist Fair’ Expat Fair dien je je voorafte registreren ([email protected]), anders betaal jeaan de deur € 5,-. FACEBOOK: INTERNATIONALFESTIVAL EINDHOVEN 2016

Geluksroute EindhovenDiverse activiteiten voor en door geluksbrengers en geluksplukkersZA 11 EN ZO 12 JUNIDiverse locaties in de stad / Gratis

De Geluksroute gaat uit van de kracht van delen enbrengt ons (weer) in contact met wat we in overvloedhebben. Onze talenten, de bereidheid om aandachtvoor elkaar te hebben, onze potentie om geluk teervaren en dit te delen, zijn gelukbrengende zaken diein overvloed aanwezig zijn. De uitnodiging is om dat derichting te laten zijn van ons handelen.We besteden zoveel tijd aan het benoemen van deproblemen en de fouten die gemaakt worden, en dedoemscenario’s, dat er bijna geen ruimte is voor dierichting, voor onze dromen, onze verlangens en visievoor de toekomst, laat staan voor de uitvoering daarvan.(zie ook pag. 3)GELUKSROUTE040.NL

Ibiza MarketMarkt met kraampjes en standsZO 12 JUNIIJzeren Man10.00 - 19.00 / € 3,50

Dit jaar komt de IJzeren man met iets nieuws. Insamenwerking met de dames van Super Events wordt ereen IBIZA Market georganiseerd. Op 12 juni wordt hetterrein omgetoverd tot een grote markt waar verschillendekramen en stands zullen zorgen voor een gemoedelijkesfeer. De IBIZA Market is een leuk dagje uit voor jong enoud. Er kan leuk gewinkeld worden, gezwommen en er iseen overvloed aan hapjes en drankjes. Het terrein is vooriedereen toegankelijk. Graag zien we je verschijnen!IJZERENMAN.COM

Naaldwerk Open AirMini vinyl festivalVR 24 JUNIWilhelminaplein

Club Naaldwerk organiseert op het terras van CaféWilhelmina een mini vinyl festival. Vanaf circa 19.00 uurzijn er 5 verschillende ’s (en duos) die hun beste vinyl uitde kast trekken om alle gasten op het plein muzikaal teverrassen. Club Naaldwerk is een maandelijks terugkerendmuzikaal treffen voor en door liefhebbers van goedemuziek in allerlei genres. Dit wordt de 14e editie, diegrotendeels buiten plaats vindt, met als DJ’s (naaldwerkers)o.a. Publieke Omroep Het Verzet en Paulo Smitty. Bij ClubNaaldwerk hebben inmiddels ruim 30 verschillendenaaldwerkers (vinyl DJ’s) uit het hele land gedraaid metheel gevarieerde muziekstijlen. De belangstelling voor vinylbij jong en oud is ongekend populair. CLUB-NAALDWERK.NL FACEBOOK CLUB NAALDWERK EN CAFE WILHEMINA

Atmoz Classics Outdoor 2016 20 Years of AtmozDance evenementZA 25 JUNIIJzeren Man € 29,50 VVK (KAARTENMINORITYEVENTS.NL/TICKETSHOP)

De meest legendarische club uit België bestaat 20 jaar!Deze mijlpaal wordt in 2016 groots gevierd met alshoogtepunt; Atmoz Classics Outdoor - 20 Years ofAtmoz! Op 25 juni is de IJzeren Man het toneel voor ditjubileumfeest. Wanneer je ooit in je leven de roemruchteAtmoz discotheek hebt bezocht, kun je op dit evenementniet ontbreken. De resident dj’s van de beruchte Atmozdiscotheek trakteren de bezoekers op de beste classicsplaten uit het Atmoz tijdperk. Koop je tickets snel voor hette laat is! Alle voorgaande jaren was Atmoz ClassicsOutdoor geheel uitverkocht.MINORITYEVENTS.NL

Rainbowrun040Run for the fun van 5 km, in strijd tegen despierziekte ALSZA 18 JUNIGenneper ParkenDeelname € 19,50 (incl. T-shirt, zonnebril entelefoonbeschermzakje)

Vier het leven! Omdat jij het kanOp 18 juni wordt voor de derde keer deRainBowRun040 georganiseerd. In 2015 dompeldenbijna 5.000 enthousiaste lopers zich onder inverschillende kleuren in de strijd tegen de spierziekteALS. Dit jaar hoopt de organisatie met verrassendeelementen in het parcours op nog meer spektakel.Schrijf je vandaag nog in voor RainBowRun040 en loopmee. Deelnemers kunnen zich inschrijven via dewebsite.Jouw eigen actie starten? Nieuw dit jaar is de actiesitewaarmee de organisatie de totaalopbrengst voor ALSnog hoger wil maken. Op de actiesite kan iedereen eeneigen actie starten. Dus ook als je niet mee loopt, kunje toch bijdragen aan de strijd tegen ALS. Ga naar onzesite en kijk hoe ook jij kunt bijdragen in de strijd tegenALS. RAINBOWRUN040.NL

Page 14: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

UIT IN EINDHOVEN14

Pre-Party in Artspace FlipsideExpositieDO 9 T/M DO 23 JUNIOPENING 9 JUNI 19.00 UURArtspace FlipsideOpen op za, zo en wo 13.00 - 17.00 uur / Gratis

In de deining van de neo psych golf komt heel wat kunsten vliegwerk naar boven drijven. De voortrekkers in depsych scene, de Eindhovense Radar Men from the Moon,hebben een aantal kunstenaars uitgenodigd om meerdiepgang te tonen. Artwork en video wordt vaak vergetenterwijl dat juist de krenten in de pap zijn en laten zien dithet niet louter en alleen om muziek draait. Chantal Rens,Willem van Otterdijk, Koen van Santfoort, Glenn Peeters,Teun Jansen, Ego Sensation en Dave White Hills tonenhun beeldend werk in de galerie. In de polyvalente zaalbrengt men een mix van electronica en analoog:Geluidsdrugs Electronische Jam Sessie gaat samen metmuzikanten uit de psych scene een sonische clash aan.Op de opening spelen Whispering Sons, Lookapony enwordt de disco bemant door Monomentum Collective enDj perry DJ perry. De avond wordt gestart met eenexplosie van smaken in een multi diverse maaltijd enpsychedelische sponscake.

Winnen of OpgevenNieuwe tentoonstellingT/M EIND SEPTEMBER Ton Smits Huis

De Olympische Spelen komen in zicht en met zijn cartoonstoont Ton Smits ons sporters die alles in het werk stellenom te winnen, degenen die trots op het podium staan metbekers en lauwerkransen, maar ook zien we verliezers.Het is natuurlijk wel zo dat Ton Smits zijn heel eigenhumoristische kijk heeft op al deze sportactiviteiten.Open wo 11.00-17.00 uur en volgens afspraak (040 - 2114786)

[email protected] / TONSMITSHUIS.NL

CKE Eindpresentatiefotografie 2015-2016ExpositieVR 17 JUNICKE (Stratumsedijk 22)20.00 - 22.30 UUR / GRATIS

De afdeling fotografie van CKE heet iedereendie belangstelling heeft welkom op deeindpresentatie van het seizoen 2015-2016.Als bezoeker kun je het volgende verwachten:exposities van zeer divers cursistenwerk,multimediapresentaties en informatie over hetcursusprogramma in het nieuwe seizoen2016-2017. Alle fotografiedocenten zijnaanwezig; ze vertellen graag over demogelijkheden binnen het aanbod. Kom enlaat je inspireren!CKE.NL

Wie wat bewaart heeft wat, verzamelaars en hun verzamelingFoto’s van Hetty de GrootExpositieT/M 2 SEPTEMBERRHCeOpen ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur / Gratis

In het RHCe is een foto expositie te zien over verzamelaarsen hun collectie, een project van fotografe Hetty de Groot. De ontmoetingen met deze mensen, hunverzameling en hun verhalen maakten diepe indruk op haar.

Bijvoorbeeld Elvera die al jaren fanatiek op zoek is naar datene – allerlaatste? – zeldzame zeepje en daarvoor heelNederland doorkruist. Henk die duizenden bier- en frisblikjesheeft en er nog een paar mist. Of Toon, die op vakantie om6.00 uur ’s ochtends de Italiaanse stranden afstruint voorschelpjes waarvan hij vervolgens prachtige objecten maakt.Bij gebrek aan opslagruimte thuis heeft hij alle potjes metschelpen aan het plafond in de bijkeuken gemonteerd. Eenzeer vindingrijke oplossing. Hetty de Groot begon met fotografie op een manier die velenzullen herkennen: opnames maken van wat je aan bijzonderezaken tegenkomt. Jarenlang fotografeerde Hetty vooral tijdensverre reizen en stedentrips. In 2007 stuurde ze voor het eersteen foto in als bijdrage aan het vakantieboek TU/e on travel.Tot haar grote verbazing viel haar bijdrage in de prijzen. Hetwinnen van díe prijs stimuleerde haar om meer te fotograferenen te experimenten. Nog geen jaar later won ze defotowedstrijd van het Eindhovens Dagblad met de foto vanhet Dommeltunneltje bij het TU/e-terrein. Daarna volgden nogprijzen voor foto’s in de bladen Plus Magazine, Felderhof ende voorpagina van de jaarlijkse brochure van reisorganisatieSawadee. Ondertussen begon ze met een portfoliocursus omverschillende stijlen en fotografische genres te ontdekken. Dit leidde tot een omvangrijke collectie foto’s: portretten,landschappen, documentaire- en architectuurfotografie.RHC-EINDHOVEN.NL

expoFOTO HETTY DE GROOT

Page 15: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

JUNI 2016 15

TAC in juniZomer ZondagMuziek Kader BuitenZO 5 JUNI13.00 02.00 uur / € 5,-

De maanden mei, juni, juli enaugustus vieren wij de zomer!Ook dit jaar nemen onze vriendenvan KADER de tuin weer in hunbezit.Dans ook deze editie weer op héélvéél lekkere zwoele beats! We zettende tuindeuren open en de speakersbuiten. Verwacht een serie vantuinfeesten waarin variatie, lounge,dance, luistercomfort, lekker eten endrinken centraal staan. Voor het Zomer Zondagprogrammakijk op TAC.NU

In het midden17 jonge kunstenaars/oudstudentenExpositie / kunstveilingT/M 12 JUNIGratis

17 jonge kunstenaars/oudstuden-tenvan het AKV St. Joost Breda zoekenelkaar na hun academietijd weer opom samen een werkperiode aan tegaan.

Bij In het midden komen oudstudie-genoten dit jaar weer samen om bij onsin TAC een werkperiode aan te gaan van28 april t/m 6 mei. In deze periode is erruimte voor experiment, ontwikkeling vanen reflectie op werk en proces. Dewerkperiode wordt opgevolgd door eenexpositie die tot 12 juni te zien is enfeestelijk wordt afgesloten met eenkunstveiling. Om meer verdieping tecreëren in werk en proces zijn er tijdensde expositieperiode op vier verschillendedagen gastsprekers aanwezig die tijdensvrij toegankelijke gesprekken in zullengaan op het werk van de deelnemers.

TAC’s Culinair CafetariaDe ultieme kruising tussen restaurant en cafetaria. Snacks die je ook in de snackbar kuntkrijgen, maar dan huisgemaakt en op niveau. En met bediening. Onze kroketten en snackszijn seizoensgebonden. Bijvoorbeeld in de lente een knolselderij/truffel kroket, eenerwtensoep kroket in het najaar en een kroket met wildstoof in de winter!Reserveren culinaircafetaria.nl, [email protected] en 06 11 11 74 04.

Openingstijden vr 18.00 uur / za 13.00 uur / zo 13.00 uurexpositieruimtes sluiten om 21.00 uur, keuken om 22.00 uur

KunstspoorTwee weekenden kunstbeleving in Geldrop-MierloOverzichtsexposities, atelierroute, concerten, dansoptreden, kunstruilevenement, verteltheater, voordracht en wandeltocht met gids28 & 29 MEI EN 4 & 5 JUNI gemeente Geldrop-MierloConcerten € 5,- / verteltheater € 2,- / wandeltocht € 3,-

Kunstspoor biedt de gelegenheid om het creatieve vermogen van beeldende - énpodiumkunstenaars uit Geldrop en Mierlo te ontdekken. Gaat u mee op ontdekkings-tocht? Download en installeer de gratis izi.Travel app op uw telefoon of tablet. Zoeknaar Kunstspoor en u heeft het volledige programma en de bewegwijzering bij de hand.

locatiesDe Ruimte - Molenstraat 2 - GeldropKunstzaal Dommeldal - Dorpsstraat 113 - MierloKasteelhoeve, Pronckzaal- Helze 8 - Geldroptickets kunstspoorgeldrop-mierlo.nlKunstspoor is een initiatief van De Ruimte Kunst

KUNSTSPOORGELDROP-MIERLO.NLDERUIMTEKUNST.NL FACEBOOK.COM/DERUIMTEKUNST

Programma ZA 28 MEI11.00 - 12.30 uur / De RuimteFeestelijke opening met burgemeester Link ensaxofonist Jo Hennen 12.30 - 14.00 uur / Kunstzaal DommeldalKunst kijken met kinderen met Theater Friponne (alleleeftijden)11.00 - 17.00 uur / De Ruimte Overzichtsexpositie met kunstruil evenement11.00 - 14.00 uur - Kunstzaal Dommeldal, MierloOverzichtsexpositie 15.00 - 16.30 uur / De Ruimte Kunst kijken met kinderen met Verteltheater Friponne ZO 29 MEI11.00 - 12.00 uur / De RuimteConcert saxofoonkwartet Room 1114.00 - 17.00 uur De RuimteOverzichtsexpositie met kunstruil evenement ZA 4 JUNI11.00 - 17.00 uur - Atelierroute in Geldrop en Mierlo11.00 - 17.00 uur / De RuimteOverzichtsexpositie met kunstruil evenement 11.00 - 14.00 uur / Kunstzaal DommeldalOverzichtsexpositie 11.00 - 12.00 uur / Kunstzaal Dommeldal Lia Verheugten leest verhalen voor uit eigen werk 15.00 - 16.00 uur / De RuimteLia Verheugten leest verhalen voor uit eigen werk

ZO 5 JUNI11.00 - 17.00 uur - Atelierroute in Geldrop en Mierlo11.00 - 13.00 uur / De KasteelhoeveConcert met Jopie Jonkers en Geert Chatrou optredendanskoppel Manders van Dansschool van der Putten 14.00 - 17.00 uur / De RuimteOverzichtsexpositie met kunstruil evenement 17.00 - 18.00 uur / De RuimteConcert Take Eight

28/29 mei en 4/5 juniWandelen met de gidsen van Rondje Geldrop.14.00 uur / Vertrekpunt kasteelhoeve Inschrijven Dolf de Kock/ [email protected]

expo

Horeca-aanbieding: Broodje ‘Uit de Kunst’ voor € 6,50De chefkok geeft zijn eigen invulling aan het broodje volgens het concept van desfeervolle eetgelegenheid. Kom, proef en geniet! • Heerenhuys 23 - Heuvel 23 - Geldrop• Kaffee Peijnenburg - Heuvel 1b - Geldrop• Restaurant Grand Café Taste - Heuvel 7 - Geldrop • Brasserie Ringo's - Heuvel 93 - Geldrop• Liverdonck - Broekstraat 87 - Mierlo• D'n Aspergehof Huijbers - Bekelaar 20 - Mierlo

FOTO MEDEZ.NL

FOTO RONAL;D RIETMAN

FOTO LISA KLAPPE

GEERT CHATROU

JO HENNEN

JOPIE JONKERS EN KOEN DE CAUTER

TAKE EIGHT

Page 16: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

Workshop Urban lustful gardeningOnderdeel van de Bosch Grand TourZA 18 JUNIBewonerstuin Woensel-West, Groenewoudseweg Eindhoven10.00 - 12.30 uur

Hoe voel je een tuin? Loop door de tuin en voel de planten, loop als een blinde door de tuinen voel met je ogen, voel met je handen en ruik met je neus. Gebruik je zintuigen die jenormaal niet gebruikt. Door als een blinde door de tuin te lopen ervaar je de ruimte anders,ruik je beter en voel je de bladeren en de bloemen anders. Deze workshop richt zich op hetzintuig ‘voelen’. Maak een ontdekkingsreis door de zintuiglijke wereld van Bosch’ Tuin derLusten onder toezicht van de kunstenaar Toos Nijssen in haar workshop. Onder de naam Bosch Grand Tour presenteren zeven vooraanstaande Brabantse musea in2016 een hedendaags tentoonstellingsprogramma. Laat u inspireren en verrassen tijdenseen ontdekkingstocht langs actuele kunst, design en cultuur in ‘s-Hertogenbosch, Breda,Eindhoven en Tilburg.

UIT IN EINDHOVEN16

expoOpeningstijden en toegangsprijzen Van Abbemuseum di t/m zo 11.00 - 17.00 uur / do 11.00 - 21.00 uur / toegang €12,-13-18 jaar, studenten, CJP en Stadspas: 50% kortingt/m 12 jaar, Museumkaart, Rembrandtkaart, Vrienden: gratisdi 15.00 - 17.00 uur: gratis voor iedereen

In het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is iedere donderdagavond tot 21:00 open!Op deze avond krijg je iets extra’s: workshops, lezingen, muziek en performanceszijn onderdeel van het programma. Houd de website en de Facebook paginavanabbedonderdag in de gaten om op de hoogte te blijven!

DONDERDAGAVOND OPEN Lezingen Van wie is de straat?

Deze discussieavonden vormen onderdeel van een negendelige lezingen- endebattenserie die in het kader van de tentoonstelling Van wie is de straat? Wordtgehouden. In deze tentoonstelling zijn verschillende visies op de straat - onzepublieke ruimte - te zien. Wie maakt er gebruik van deze publieke ruimte? Wiebeheert, wie controleert en wie misbruikt hem? Wie is de eigenaar en welkeverantwoordelijkheden brengt dit eigendom met zich mee? De serie lezingen endebatten wordt georganiseerd in samenwerking met ArchitectuurcentrumEindhoven.

Straatverhalen IIDO 23 JUNI19:.00 - 20.30 uurAuditorium Van Abbemuseum19.00 - 20.30 uur / € 5,- / Passe-partout € 25,- (tickets online)

Mooi is geen troebel woord, al denkt men daar graag anders over. Het is kristalhelder,zo helder als een leeg glas. Schoonheid is het oordeel zonder haar inhoud vanonderbouwende redenen. Wanneer ik zeg dat iets mooi is, en mij daartoe beperk, geefik een oordeel zonder grond. Juist hier ligt de hoop verscholen. Als we naar deschoonheid van de straat op zoek zijn, zoeken we vooral naar onszelf en scheppen weplekken wanneer we iets vinden. De schoonheid van de straat ligt besloten in levens engebeurtenissen, in redenen. Door excursies in de literatuur, de poëzie, de muziek en degeschiedenis van de straat, wordt de schoonheid van de straat gezocht. Straatverhalen II: Hoe een straat mooi is is een kleine verkenning in de esthetiek vanhet openbare leven aan de hand van drie of vier hele mooie straten.

De THE puintuinDO 9 JUNIAuditorium Van Abbemuseum19.00 - 20.30 uur / € 5,- / Passe-partout € 25,- (tickets online)

'Zelden legt de fantasie het af tegen de werkelijkheid.' Met die woorden opent JanReijs het artikel Een koning ging uit stelen over de omstreden 'puintuin' op hetvoormalige THE terrein. Deze tuin werd door gastdocent praktische landschapsecologieLouis Le Roy begin jaren 70 samen met een groep studenten aangelegd. Op hetmoment dat Reijs het artikel schrijft, is het project door alle ophef er rond gestopt. In1983 wordt de 300 meter lange puintuin met bulldozers geruimd. Le Roy pleitte voorlangdurige processen waarin mens, dier en natuur samenwerken. Er is de laatste jarenopnieuw interesse voor zijn werk, dat onverminderd relevant blijkt. Vincent Wittenberg,ontwerper en initiatiefnemer van het project Gewildgroei, is een bewonderaar van hetwerk van Le Roy. Hij nodigt een aantal van de studenten die aan de Eindhovensepuintuin werkten uit om te praten over de betekenis van het werk van Le Roy toen, nuen de toekomst.

Onvergetelijk Van AbbeVoor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgersMA 13 JUNI14.30 - 16.00 uur / € 7,50 incl. entree

Onvergetelijk Van Abbe bestaat uitinteractieve rondleidingen in de musea. Opeen interactieve manier kijken naar kunstbiedt mensen die te maken hebben metAlzheimer de mogelijkheid om zich te uitenen een dialoog aan te gaan met hunomgeving. Bijzonder aan het OnvergetelijkVan Abbe programma is dat het niet alleenleidt tot een verbetering van de kwaliteit vanleven van de persoon met Alzheimer, maardat het ook positieve effecten heeft voor de mantelzorger en de relatie tussen henbeiden. Bovendien biedt het museum hiermee een veilige en inspirerende omgeving ommet lotgenoten in contact te komen. Tijdens het programma ligt de focus op hetpositieve, creatieve en inspirerende; niet op de ziekte.Onvergetelijk Van Abbe is een samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam,geïnspireerd op het Meet Me at MoMA-programma van het Museum of Modern Art inNew York.Reserveren [email protected] / 040 238 1042 (uiterlijk vrijdag 12.00uur voor aanvang van het programma).

FOTO TOOS NIJSSEN

FOTO RUUD SCHEERENS

FOTO FREEKJE GROENEMANS

Page 17: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

JUNI 2016 17

Van AbbemuseumBilderdijklaan 10DoorlopendEr was eens… De collectie nu

t/m 11 septemberVOLTAIRE - de periferie van devrijheidOnno Dirker in Het Oog

t/m 25 septemberDe jaren 80 - Begin van het nu?

t/m 29 juliROOD! heilstaatvisioenen uit deSovjet-Unie 1930-1941Bibliotheektentoonstelling

28 mei t/m 4 septemberBOUDRY/LORENZ - normal work &toxic

Artspace FlipsideTarwelaan 56do 9 juni t/m do 23 juniPre-PartyOpening 9 juni 19.00 u

Ton Smits HuisJacob Reviuslaan 25t/m mei Zo zit dat! Een humoristische kijk opdesign

t/m eind mei‘Koning te rijk’.

t/m eind septemberWinnen of OpgevenIedere woensdag 11.00 - 17.00 u envolgens afspraak

Klokgebouwza 9 en zo 10 juli Kunst Expo EindhovenKunst, fotografie, design en vormgeving12.00-18.00 uur / gratis

KazerneParadijslaan 8t/m 30 septemberNext Up - Jeroen JunteDutch design van een betrokken post-crisis generatieDagelijks 12.00-00.00 / gratis

Eindhoven MuseumBoutenslaan 161 BDoorlopendPermanente expositie van hetdagelijkse leven in Brabant vanaf deprehistorie tot het heden

VincentreBerg 29, NuenenDoorlopendErvaar het leven van Van Gogh inNuenen

TACVonderweg 1t/m 12 juniIn het midden

20 mei t/m 12 juniSalle des Jardins

17 juni t/m 17 juliMatter Matters #12

17 juni t/m 17 juliBoker Met Puntjes Expo

CKE Stratumsedijk 22t/m 27 meiOverzichtstentoonstelling Beph Verspaget

t/m 31 meiPinholes

Vrijdag 17 juni (20.00-22.30 u)Eindpresentatie fotografie 2015-2016

CKE Pastoor Petersstraat 180t/m 28 meiFotocollectief De Kempen

MU | Strijp STorenallee 40-06t/m 19 juniLiminal Laws by Addie Wagenknecht

RHCeRaiffeisenstraat 18t/m 2 septemberWie wat bewaart heeft wat,verzamelaars en hun verzamelingFoto’s van Hetty de GrootMa t/m vr 09.00 tot 17.00 u. Zie rhc-eindhoven.nl voor actuele openingstijden

KunstspoorTwee weekenden kunstbeleving in degemeente Geldrop-Mierlo28/29 mei en 4/5 juniKijk voor meer info op kunstspoorgeldrop-mierlo.nl

WOENSDAG 1Parktheater Eindhoven20.00 u • acrobatiekAshton Brothers - Enfants TerriblesVanaf € 19,5020.30 u • cabaretAndré Manuel - Het Geval Apart€ 19,50

PopEi20.00 u • muziekPUURliedjes - singer-songwriteravondGratis

Bij de Dommelt/m 5 juni • cultuur+Groetjes de Dommel

Café Wilhelmina19.30 u • muziekAugPop

Dynamo19.30 u • muziekWe Came As Romans + 18 MilesVvk € 15,- / Boxoffice € 17,50

DONDERDAG 2Parktheater Eindhoven20.00 u • acrobatiekAshton Brothers - Enfants TerriblesVanaf € 19,5020.30 u • showJan van den Berg e.a. - Jongeprofessoren op het podium 3€ 19,50

Muziekgebouw Eindhoven12.30 u • Lunchpauzeconcert Fontys Laureatenconcert Master of Music€ 2,-

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ‘s avonds openReguliere prijs

PopEi18.30 u • muziekJamsessie Gratis

Natlab door Plaza Futurat/m 4 juni • filmRode Tulp Film Festival

KOE-veld bij het Auditorium TU/e16.00 - 00.00 • muziekStudium Generale Muziekfestival:PluggedGratis / Info tue.nl/sg

VRIJDAG 3Parktheater Eindhoven19.00 u • familiemusical 6+Rick Engelkes Producties - Dolfje Weerwolfje€ 22,50 (volw) € 19,50 (kind)20.30 u • stand-up comedyRoué Verveer - Op het laatste moment€ 23,50

Effenaar21.00 u • muziekWeval + Polynation€ 15,-

Altstadt Eindhoven21.00 u • muziekRevere + Postcards From MarsVvk € 12,50 (incl.) / deur € 10,-

Diverse locatiesDiverse tijden • sportE-moves

PopEi20.30 u • muziekAngy-Near Release Party(rock/funk/metal)Gratis

SCALA TipoTango21.00 u • dans/muziekArgentijnse tango: danscafé € 3,- / Gratis kennismaken

ZATERDAG 4Parktheater Eindhoven20.00 u • 19.15 u inleiding • toneelHet Nationale Toneel - The little foxesVanaf € 22,5020.30 u • cabaretPeter Pannekoek - Zacht van Binnen€ 19,50

Muziekgebouw Eindhoven19.00 u • muziekMeezing Klassiek€ 25,-

Effenaar13.30 u • muziekWorld BBoy Classic 2016 - World Final - E-MovesVanaf € 13,50 / Kids vanaf € 10,-23.00 u • muziekBreek€ 10,-

Van Abbemuseum14.00 -16.00 u • kidsKinderkunstclub€ 6,- per kind / reserveren via abbemuseum.nl

De Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis13.30 - 14.30 u • cultuur+Workshop: Je vakantie start online€ 5,- / aanmelden via Eventbrite

Altstadt Eindhoven21.00 u • muziekZaterdagavond Live: Rhinorino + Robin HoodGratis

Café Wilhelmina21.00 u • muziekVery ‘O’MaticsGratis

Diverse locatiesDiverse tijden • sportE-moves

Diverse locaties Diverse tijden • cultuur+Kunstspoor: Twee weekendenkunstbeleving in de gemeenteGeldrop-MierloConcerten € 5,- / verteltheater € 2,- /wandeltocht € 3,- / vvk-tickets viakunstspoorgeldrop-mierlo.nl

Catharinakerk15.00 u • Muziek in de CathrienCollegium Vocale Eindhoven enCollegium Instrumentale Eindhoveno.l.v. Ruud Huijbregts€ 7,- /CJP/stud./kinderen gratis

TUe terrein13.00 • muziekfestivalMuziek op de Dommel

Ayurvedisch centum Eindhoven ‘Bela’10.00 - 14.00 u • cultuur+Workshop Cosmetica maken zonderonnodige toevoegingen Deel 1€ 37,50

ZONDAG 5Muziekgebouw Eindhoven14.15 u • muziekAngklungVanaf € 7,25

TAC13.00 - 02.00 u • muziekMuziek Kader Buiten€ 5,-

Altstadt Eindhoven14.00 u • muziekThe Clash Of The Cover Bands € 5,-

Jazzclub OSJE14.00 - 17.00 u • muziekThe David Livingstone Jazzmessengers en Thomas L’Etienne € 5,-

De Bibliotheek Eindhoven14.00 - 16.00 u • cultuur+Workshop: Schrijf je levenGratis, wel graag aanmelden

Café Wilhelmina17.00 u • muziekDiamond Hand € 6,-

PopEi14.00 u • kids/muziekThe Kids - muziekworkshop voor dekids, singer-songwriter voor deoudersKinderen € 3,- / ouders gratis

Diverse locatiesDiverse tijden • sportE-moves

Gebouw SX, Torenallee 310.30 u • sportLadiesrun Eindhoven€ 13,50 (5 km), € 16,- (7,5 km) en € 18,50 (10 km)

Diverse locaties Diverse tijden • cultuur+Kunstspoor: Twee weekendenkunstbeleving in de gemeenteGeldrop-MierloZie za 4 juni

TUe terrein13.00 • muziekfestivalMuziek op de Dommel

Restaurant het Ketelhuis20.30 u • theaterBoiler Room Comedy Night: SummerSpecial EditionVvk € 12,- / Tickets via: boilerroomcomedy.nl, enbij ‘t Koffiehuisje (Ketelhuisplein 1)

MAANDAG 6Parktheater Eindhoven20.00 u • cabaretBert Visscher - Zelden zoiets gezienVanaf € 19,50

CKE, Pastoor Petersstraat 18019.00 u • muziekJubileumshow Prokkel 2016 Gratis

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e20.00 - 21.45 u • filmDeadpool€ 7,50 / Studenten € 3,50

DINSDAG 7Parktheater Eindhoven20.00 u • cabaretBert Visscher - Zelden zoiets gezienVanaf € 19,5020.30 u • muziektheaterDe Mexicaanse Hond i.s.m. OlympiqueDramatique - Het Gelukzalige€ 27,50

Muziekgebouw Eindhoven20.15 u • muziekSeverin von Eckardstein piano, LizaFerschtman viool, Franziska Hölscherviool, Nils Mönkemeyer alviool &Danjulo Ishizaka celloVanaf € 23,25

expo-agenda

agenda juni

DE TWEELING IN PARKTHEATER EINDHOVEN

Page 18: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

Van Abbemuseum15.00 - 17.00 u • cultuur+Dinsdagmiddag gratis entree

De Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

Dynamo20.15 u • muziekBuilding Bridges: Dave Smalley (DagNasty, All, Diy & Down By Law) +March€ 11,-

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e20.00 - 21.45 u • filmDeadpool€ 7,50 / Studenten € 3,50

WOENSDAG 8Parktheater Eindhoven20.00 u • cabaretBert Visscher - Zelden zoiets gezienVanaf € 19,50

De Bibliotheek Eindhoven10.30 - 12.00 u • cultuur+OpvoedcaféGratis

Café Wilhelmina20.00 u • muziekFolkbal

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e20.00 - 21.45 u • filmDeadpool€ 7,50 / Studenten € 3,50

Blauwe Zaal Auditorium TU/e12.40 - 13.35 u • lezingRIO 2016; sportverhalen &sportwetenschapReserveren via www.tue.nl/sg

DONDERDAG 9Parktheater Eindhoven20.00 u • cabaretBert Visscher - Zelden zoiets gezienVanaf € 19,50

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ‘s avonds openReguliere prijs19.00 - 20.30 u • cultuur+De The Puintuin - Discussie doorVincent Wittenberg en gasten€ 5,- / reserveren via vanabbemuseum.nl

Artspace FlipsideVanaf 19.00 u • expoOpening expo: Pre-PartyGaslab TU/e20.00 - 22.30 u • lezing/muziekDe avond van het Reizen€ 5,- / Studenten gratis / Reserveren viawww.tue.nl/sg

VRIJDAG 10Parktheater Eindhoven20.00 u • muziektheaterAngela Groothuizen, Lies Visschedijk,Martine Sandifort, Petra Lasseur e.a. -We Want More!Vanaf € 27,50

20.30 u • 19.30 u inleiding •toneelmonoloogToneelgroep Amsterdam - Song from far away€ 29,50

Effenaar16.30 u • muziekEindhoven Psych Lab: Temples +Parquet Courts + Hills + White Hills +Traams e.v.a.€ 40,- / Weekendticket € 70,-

Altstadt Eindhoven20.00 u • muziekIrie Dreadness € 7,50

Axes @ TAC21.00 u • muziekLunatic Toys€ 7,50 / € 5,- (t/m 16 jaar gratis)

De Bibliotheek Eindhoven19.00 - 21.00 u • cultuur+GelukscaféGratis

ZATERDAG 11Parktheater Eindhoven19.00 & 22.00 u • muziektheaterAngela Groothuizen, Lies Visschedijk,Martine Sandifort, Petra Lasseur e.a. -We Want More!Vanaf € 27,50 (22.00 u vanaf € 35,-)20.30 u • 19.30 u inleiding •toneelmonoloogToneelgroep Amsterdam - Song from far away€ 29,50

Muziekgebouw Eindhoven20.15 u • muziekHerman van Veen & Edith Leerkes -‘Onder Vier Ogen’€ 30,-

Effenaar14.30 u • muziekEindhoven Psych Lab: Goat +Föllakzoid + Radar Men From TheMoon + No Joy + Audacity e.v.a.€ 40,- / Weekendticket € 70,-

Van Abbemuseum14.00 -16.00 u • kidsKinderkunstclub€ 6,- / reserveren via abbemuseum.nl

Altstadt Eindhoven21.00 u • muziekZaterdagavond Live: Fabrik Royale +Cannonball CletusGratis

PopEi19.00 u • muziekFemME battles finale - metal met eenfemale touch€ 12,50

CKE, locatie: Pand-P20.00 u • theaterExtreem normaal€ 7,- (tickets via www.cke.nl)

Diverse locatiesCultuur+Geluksroute Eindhoven

Catharinakerk15.00 u • KamerMuziek in de CathrienJong talent van de CKE € 7,- / CJP/stud./kinderen gratis

ZONDAG 12TAC13.00 - 22.00 u • muziekZomer ZondagGratis

De Bibliotheek Eindhoven14.00 - 16.00 u • cultuur+Workshop: Schrijf je levenGratis, wel graag aanmelden

Café Wilhelmina17.00 u • muziekCalderas Gratis

PopEi14.00 u • muziekSingShop UnpluggedGratis

CKE, locatie: Pand-P14.00 & 20.00 u • theaterExtreem normaal€ 7,- (tickets via www.cke.nl)Vestdijk 25, de Hub12.00 - 21.00 u • festivalInternational Festival 2016Gratis entree

Diverse locatiesCultuur+Geluksroute Eindhoven

IJzeren Man10.00 - 19.00 u • cultuur+Ibiza Market€ 3,50

Natlab door Plaza Futura15.00 u • filmIk wil gelukkig zijnMet gesprek regisseur Anette Apon€ 9,50 / € 8,50 (PlazaPashouders)

SCALA TipoTango17.00 u • dans/muziekArgentijnse tango: danssalon€ 5,- / Gratis kennismaken

MAANDAG 13Van Abbemuseum14.30 - 16.00 u • cultuur+Onvergetelijk Van Abbe€ 7,50 inclusief entree

Dynamo20.15 u • muziekTrivium + Support€ 16,-

DINSDAG 14Van Abbemuseum15.00 - 17.00 u • cultuur+Dinsdagmiddag gratis entree

De Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis10.00 - 12.00 u • cultuur+Walk&TalkGratis, wel graag aanmelden19.30 - 21.00 • cultuur+Hartrakend Gesprek: Albert KivitsGratis, aanmelden: albertkivits.eventbrite.nl

WOENSDAG 15Parktheater Eindhoven20.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 37,50

PopEi18.00 u • muziekCKE DJ-school open avondGratis

Natlab door Plaza Futura19.30 u • cultuur+Filmquiz€ 6,50 pp / 3-6 personen per team

Keukenconfessies20.30 u • cultuur+Get a Room! film- en debatavond vanFirma VruchtvleesTickets via eventbrite / firmavruchtvlees.nl enfacebook.com/firmavruchtvlees

DONDERDAG 16Parktheater Eindhoven20.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 37,50

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ‘s avonds openReguliere prijs

Altstadt Eindhoven21.00 u • muziekWhiskeydick Gratis

VRIJDAG 17Parktheater Eindhoven20.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 42,5020.00 u • amateurmusical volwassenenCKE-musicalschool - Aïda€ 17,50 / CKE-kaarthouders € 12,50

Muziekgebouw Eindhoven20.15 u • muziekYuja WangVanaf € 20,25

Altstadt Eindhoven21.00 u • muziekStorksky + Helsinki (Be) Vvk € 5,50 (incl.) / deur € 8,-

PopEi18.00 u • muziekRock ‘n Grill - BBQ en live muziekGratis

ZATERDAG 18Parktheater Eindhoven15.00 & 20.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 42,5020.00 u • amateurmusical volwassenenCKE-musicalschool - Aïda€ 17,50 / CKE-kaarthouders € 12,5014.30 u • amateurmusical kinderenCKE-musicalschool - Hercules€ 17,50 / CKE-kaarthouders € 12,50

Van Abbemuseum10.00 - 12.30 u • cultuur+Workshop Urban lustful gardening -Onderdeel van de bosch grand tourLocatie: Bewonerstuin Woensel-West,Groenewoudseweg14.00 -16.00 u • kidsFamiliekunstclub€ 6,- per kind / reserveren via abbemuseum.nl

UIT IN EINDHOVEN18

agenda juni

Page 19: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

JUNI 2016 1919

Café Wilhelmina21.00 u • muziekThe Hillbilly Moonshiners € 5,-Genneper Parken12.00 - 21.00 • sportRainBowRun040Deelname € 19,50 (incl. T-shirt, zonnebril entelefoonbeschermzakje). Toeschouwers gratis

Catharinakerk15.00 u • KoorMuziek in de CathrienBrabant Koor o.l.v. Louis Buskens€ 7,- / CJP/stud./kinderen gratis

PopEi20.00 u • muziekSingShop ShownightGratis

Muziekgebouw Eindhoven19.30 u • muziekCasual Classics XL€ 10,-

ZONDAG 19Parktheater Eindhoven13.00 u • dansBusreis naar Conny Janssen Danst inFerro € 85,-14.00 en 19.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 42,50 (avond vanaf € 37,50)14.30 u • amateurmusical kinderenCKE-musicalschool - Hercules€ 17,50 / CKE-kaarthouders € 12,5020.00 u • amateurmusical volwassenenCKE-musicalschool - Aïda€ 17,50 / CKE-kaarthouders € 12,50

TAC11.00 - 17.00 u • muziekPlaatwerk - Platen & CD beurs€ 2,-15.00 - 22.00 u • muziekZomer ZondagGratis

De Bibliotheek Eindhoven13.30 - 17.00 u • cultuur+Workshop authentiek boekbinden€ 25,-

Café Wilhelmina09.00 u • sportDe RondeGratis17.00 u • sportRagmobGratis

Pastry Club18.00 u • cultuur+Food on Design3-gangen menu vanaf € 35,- / info en aanmelden:[email protected]

DINSDAG 21Van Abbemuseum15.00 - 17.00 u • cultuur+Dinsdagmiddag gratis entree

De Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

Dynamo19.45 u • muziekAnti-Flag + Muncie Girls + TheKenneths (Official Jera On Air Pre-Party)Vvk € 15,- / Boxoffice € 17,50

WOENSDAG 22Parktheater Eindhoven20.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 37,50

Muziekgebouw Eindhoven20.15 u • muziekNoord Nederlands Orkest - What’s on David Bowie’s Playlist€ 25,-

PopEi19.30 u • muziekCKE DJ-school open avondGratis

DONDERDAG 23Parktheater Eindhoven20.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 37,50

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ‘s avonds openReguliere prijs19.00 - 20.30 u • cultuur+Straatverhalen II - lezing door JacobVoorthuis€ 5,- / reserveren via vanabbemuseum.nl

Natlab door Plaza FuturaVanaf deze datum • filmEen man die Ove heet

VRIJDAG 24Parktheater Eindhoven20.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 42,50

Altstadt Eindhoven21.00 u • muziekDance’n’Vision met VJ HanumanGratis

United-C20.30 u • theaterSeasoning #10€ 10,- / € 7,50 CJP-studenten-MBO card-cultuurkaart / Reserveren: [email protected] / 040 237 12 77

Café Wilhelmina20.30 u • muziekClub Naaldwerk Open Air

PopEi18.00 u • muziekRock ‘n Grill - BBQ en live muziek

GRATIS ZATERDAG 25Parktheater Eindhoven15.00 & 20.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 42,5014.00, 17.00 en 19.00 u • amateurdansCKE-dansschool - Onder constructie€ 15,-

Muziekgebouw Eindhoven16.00 u • muziekNaked Song Festival€ 39,-

Van Abbemuseum14.00 -16.00 u • kidsKinderkunstclub€ 6,- per kind / reserveren via abbemuseum.nl

United-C20.30 u • theaterSeasoning #10€ 10,- / € 7,50 CJP-studenten-MBO card-cultuurkaart / Reserveren: [email protected] /040 237 12 77

PopEi20.00 u • muziekNataraj - Blote Voeten Feest€ 10,- (incl voorprogramma € 15,-)

Café Wilhelmina20.00 u • muziekPubquiz

IJzeren Man12.00 - 23.00 • dancefestivalAtmoz Classics Outdoor 2016 - 20Years of Atmoz€ 29,50 voorverkoop - online verkrijgbaar

Dynamo19.15 u • muziekCattle Decapitation + Facelifter +Deathrite€ 15,-

ZONDAG 26Parktheater Eindhoven14.00 & 19.00 u • musicalRosa da Silva, Hanna van Vliet, WilliamSpaaij, Kees Boot, Doris Baaten e.a. -De TweelingVanaf € 42,50 (avond vanaf € 37,50)14.00 en 16.00 u • amateurdansCKE-dansschool - Onder constructie€ 15,-

TAC15.00 - 22.00 u • muziekZomer ZondagGratis

Altstadt Eindhoven19.30 u • muziekGrimner + Vanaheim + Stàilinn Drakk € 7,50

PopEi14.00 u • muziekStreekvijver - ontdek 3 nieuwe bandsen 1 singer-songwriter uit de regio€ 2,-

Natlab door Plaza Futura19.30 u • filmGay Film Night: Strike a Pose€ 9,50 / € 8,50 (PlazaPashouders)

Groendomein ‘t Wasven13.00 u • muziekEffenaar ‘t WasvenGratis

MAANDAG 27PopEi19.00 u • muziekRock City Institute showcasesGratis entree

Natlab door Plaza Futura20.15 u • Live CinemaLive Opera: Werther€ 25,- / € 20,- (PlazaPashouders)

DINSDAG 28Van Abbemuseum15.00 - 17.00 u • cultuur+Dinsdagmiddag gratis entree

De Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis13.00 - 16.00 u • kidsCoderDojoGratis

PopEi19.00 u • muziekRock City Institute showcasesGratis

WOENSDAG 29Parktheater Eindhoven20.00 u • cabaretHans Teeuwen - Echte rancuneUitverkocht

PopEi19.00 u • muziekRock City Institute showcasesGratis

DONDERDAG 30Parktheater Eindhoven20.00 u • cabaretHans Teeuwen - Echte rancuneUitverkocht

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ‘s avonds openReguliere prijs

agenda juni

STRIKE A POSE IN NATLAB DOOR PLAZA FUTURA

Page 20: UIT IN EINDHOVEN juni 2016

UIT IN EINDHOVEN20

PODIAAcademisch GenootschapParklaan 93 • 040 243 48 08 academischgenootschap.nlAfslag EindhovenDaalakkerweg 2 (Sectie C) afslageindhoven.nlAltstadt EindhovenStratumseind 71 • 040 243 23 99 [email protected] 72 • 5600 AB Eindhoven axesjazzpower.nlAyurvedisch Centrum Eindhoven BELA Smalle Haven 130 • 06 20 93 86 90 ayurvedischcentrumeindhoven.nlCafé WilhelminaWilhelminaplein 6 • 040 244 72 86 cafewilhelmina.nlCarte BlancheJan Heynslaan 4 • 040 245 17 39 carteblanche.nuCatharinakerkKerkstraat 1 • 040 244 88 97 kerkconcerten.dse.nlCKE-muziekschool Pastoor Petersstraat 180 • 040 216 32 00 CKE-theaterschool Stratumsedijk 22 • 040 216 32 63 cke.nlDe Bibliotheek EindhovenEmmasingel 22 • 040 260 42 60 bibliotheekeindhoven.nlDynamoCatharinaplein 21 • 040 239 31 10 dynamo-eindhoven.nlEffenaarDommelstraat 2 • 040 239 36 66 effenaar.nlFilmhuis de Zwarte DoosTU/e Terrein aan het Limbopad • 040 294 68 48 dezwartedoos.nlFlipside / Zesde KolonneTarwelaan 56 • 040 245 62 77 artspaceflipside.nlGroendomein WasvenCelebeslaan 30 • 040 787 07 07 wasven.nlKasteelconcerten Geldrop (Stichting Strabrecht Theater)Mierloseweg 1 kasteelgeldrop.nlMuziekgebouw EindhovenHeuvel Galerie 140 • 040 244 20 20 muziekgebouweindhoven.nlMuziek in de CathrienFlorastate 36 • 040 212 11 46 07 07 muziekindecathrien.nlOude RechtbankStratumseind 32 • 040 720 09 34 ouderechtbank.nlParktheater EindhovenTheaterpad 1 • 040 211 11 22 (reserveringen) parktheater.nl

Perk InterieuropleidingenVisserstraat 13 • 040 244 35 13 perk-interieur.nlphilharmonie zuidnederlandJan v. Lieshoutstraat 5 • 0881660700 [email protected] door Plaza Futura / Baltan Laboratories / BroetKastanjelaan 500 • 040 294 68 48 [email protected] baltanlaboratories.orgPopEiKlokgebouw 300 • 040-243 14 44 popei.nlRHCeRaiffeisenstraat 18 • 040 264 99 40 rhc-eindhoven.nlStudium Generale, TU/eDen Dolech 2 / Auditorium 2.02 • 040 247 49 00 tue.nl/sgTAC - Temporary Art CentreVonderweg 1 • 040 246 13 25 tac.nuTipotangoScala, Kanaalstraat 6 • [email protected] tipotango.nlUnited-CKleine Berg 62 • 040 237 12 77 united-c.nlVolksuniversiteit EindhovenTongelresestraat 146a • 040 7820810 • [email protected]

MUSEA / GALERIESAtelier AanschotElla Fitzgeraldlaan 88 • 040 242 37 38 leoniemarechal.com Ton Smits HuisJacob Reviuslaan 25 • 040 211 47 86 tonsmitshuis.nlEindhoven MuseumBoutenslaan 161-b • 040 252 22 81 eindhovenmuseum.nlStichting Complex / KruisruimteGen. Bothastraat 7e stichtingcomplex.nlKazerne Expositie RestaurantParadijslaan 2-8 • 040 236 61 96 kazerne.comMUEmmasingel 20 • 040 296 16 63 mu.nl Philips MuseumEmmasingel 31 • 040 235 90 30 • [email protected] 29, Nuenen • 040 283 96 15 vangoghvillagenuenen.nlVan AbbemuseumBilderdijklaan 10 • 040 238 10 00 vanabbemuseum.nl

adressen