UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

20
JULI/AUGUSTUS 2016

description

UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

Transcript of UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

Page 1: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

JULI/AUGUSTUS 2016

Page 2: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN2

VAN DE REDACTIE

Colofon26e jaargang, nummer 11

Redactie Lidy Lathouwers, Gijs van de Burgt, Soraya Viana Ferreiro, Frank van Eersel,Romy van den Nieuwenhof, RenéSmeetz en Anne Wilens

Bladmanager Lidy Lathouwers Vormgeving 20-02 VormgeversAdvertenties Ediat IntermediagroepDrukbegeleiding Puntscherp EindhovenDruk Nieuwsdruk Nederland Verspreiding Tour de Ville, Axender

Oplage 35.000 Uitgever Stichting Uit in Eindhoven

Deken van Somerenstraat 4+31 (0)40 266 96 [email protected] uitineindhoven.nl

Neem voor meer informatie over redactie, advertenties enagenda contact met ons op. Wij staan je graag te woord!Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.

COVER

Foodstock is een driedaags foodfestival op het TU/e-terrein dat staat voor eten, drinken en muziek.Tientallen foodtrucks vormen de basis van ditopenluchtrestaurant, aangevuld met eenmuziekprogrammering, een kinderdorp en veel ruimte voor ontspanning.

Lees meer op pagina 9.

Gijs van de Burgt werkt als freelance perspromotorvoor bands en solo-artiesten, concerten en festivals.Daarnaast schrijft hij voor het Eindhovens Dagbladover muziek. Begin 2016 stapte hij als boekingsagentin bij Bureau Zwaardvis, het kantoor van LeoHoeksema dat naast boekingen voor nationale eninternationale artiesten ook betrokken is bij deorganisatie van festivals in de stad, waaronder recentKlokgebouw Viert de Toekomst en het jaarlijksenazomerfestival Brandend Zand. Na acht jaar voor Uitin Eindhoven te hebben gewerkt zwaait Van de Burgtaf en is hij zelf de hoofdpersoon in de rubriek die hijaltijd heeft verzorgd.

Ergens een drankje doen gaatbijna altijd wel gepaard met eenconcert, maar wanneer dat laatsteniet het geval is, ga ik graag naar ’tVonderke. Op nog geen kilometerafstand van waar ik woon beschouwik dat als m’n buurtkroeg. Momenteelwordt de zaak verbouwd, hopelijkblijft de karakteristieke bruincafésfeer behouden. Het terras ophet Wilhelminaplein is in de juistemeteorologische omstandighedentrouwens ook een borreltechnischparadijsje.

Voor een goede lunchmaaltijd loop ik binnen bij Onderde Leidingstraat, vanuit ons kantoor kijekn Leo en en ikdaar op uit. De bananencake is echt verslavend lekker.Calypso mag hier ook niet onvermeld blijven, smaakvolzowel qua kaart als inrichting. Een flinke upgrade voor hetStratumseind.

Het diner mag ik graag nuttigen bij de Bommel op deKleine Berg. Een eenvoudig, dagelijks wisselend menumet keus uit twee of soms drie gerechten, goedbetaalbaar en een relaxte plek om met goed gezelschap eneen goed gevuld bordje de drukke dag door te nemen.

M’n favoriete podium voor live muziek is CaféWilhelmina. Altijd een goed geluid en met een capaciteiten entourage waarbinnen het altijd gezellig is, of een shownu goed of minder goed bezocht is. Maar Eindhoven kent

veel plekken waar het aangenaam concerten bezoeken is,van AreaFiftyOne tot de Effenaar en MuziekgebouwEindhoven tot Altstadt.

Kunst bekijken doe ik vrij sporadisch. Ik loop wel eensbinnen bij TAC wanneer een persoonlijke bekende daarwerk toont, of bij een speciale gelegenheid bij het VanAbbemuseum, zoals laatst de opening van de poster-expositie van Effenaarshows uit de jaren tachtig.

Deze zomer kijk ik uit naar veel festivals waar ikprofessioneel bij betrokken ben. Foodstock op het TU-terrein op 22, 23 en 24 juli bijvoorbeeld, waar ik in

samenwerking met deEffenaar deprogrammering voorverzorg. Een drietalweken later - 12, 13 en14 augustus - en eenpaar honderd kilometerzuidelijker staat La TruiteMagique op de kalender,het hoogst idyllischgesitueerde festival in deArdense vallei nabijHouffalize. Het wordtgeorganiseerd door het

Eindhovense koppel Bob Muileboom en Henja Govers, ikben er promotioneel bij betrokken. Tot slot heb ik heel veelzin in Brandend Zand tijdens Hallo Cultuur! op zondag 4september, het nazomerfestival dat Leo en ik namensBureau Zwaardvis organiseren in samenwerking met enin/rondom de Effenaar.

Eindhoven is een bijzonder prettige stad om in te wonenen te werken. Zowel geografisch als qua communicatie zijnde lijntjes kort; de stad kent een hoge dichtheid potentiëlelocaties om mooie dingen te organiseren, en degenen metideeën die daarin initiatief nemen weten gemakkelijkmedestanders te vinden om gezamenlijk iets op te zettenen uit te bouwen. De hiërarchie tussen de grote en kleineorganisaties onderling en daar tussen in de zelfstandigenlijkt steeds minder te bestaan, waardoor iedereengemakkelijker nader tot elkaar komt. Da’s een goedeontwikkeling waar nog veel mooie dingen uit voort kunnenen ongetwijfeld zullen komen.

EINDHOVEN DOOR DE OGEN VAN GIJS VAN DE BURGT

Na 8 jaren Uitkrant verlaat ‘onze Gijs’ van de Burgt Uit in Eindhoven. Vanuit zijn brede netwerk en redactionele skillswist hij altijd weer de juiste wegen te bewandelen voor onze vaste rubrieken of andere publicaties. Daarmee voelde hetaltijd ‘eigen’ wat hij deed en ook Gijs zelf was ‘behoorlijk eigen’ aangezien ons clubje niet zo groot is. We gaan hemmissen dus. Namens de redactie: Gijs, bedankt!

Zomaar zomer

Zomaar zomer. Zonder dat ik er erg in heb is het opeens weer zo ver. “Ga jij niet metvakantie?” of: “Waar ga je heen deze zomer?” hoor ik en ik schrik me een hoedje. Wantvakantie, daar is mijn hoofd nog lang niet. En mijn lijf niet. En ook mijn agenda niet.Nog altijd leef ik in de illusie dat alles af is, als het zomer is. Dat je tot laat opblijft, niet omnog allerlei deadlines te halen, maar omdat het fijn is in de tuin waar het donker valt ondermerelgezang of in huis, waar de schemering pas laat inzet. Dat je vroeg opstaat, niet om alwat mailtjes weggewerkt te hebben voordat de werkdag op gang komt, maar om je defrisheid van de ochtend te laten welgevallen of naar de bakker te wandelen en een krantje tehalen in de buurtwinkel. Maar opeens is daar de midzomernacht, de langste dag van het jaar(en kortste nacht) – nu alweer achter de rug – en: de ommezwaai van zaaien naar oogsten.Dat dan opeens weer wél heel goed bij de tijd van het jaar past; bij mijn bezigheden van deafgelopen tijd ‘die vruchten lijken af te werpen’ en ‘in goede aarde lijken te vallen’. Want het harde werken lijkt te lonen, zo vlak voor ieders reces. Waar ik dat aan merk houdt een midden van terugblikkenen vooruitkijken: juist gewoon om me heen zie ik dat projecten afkomen, en lukken. Dat voornemens gemaakt wordenvoor na de zomer. Dat thema’s te ontwaren zijn voor in het nieuwe seizoen. Dat we de handen ineenslaan en nieuwekalenders gaan maken; voor jonge makers, voor ouderen, en zorgen voor betere informatievoorziening aan expats eninternationals in Eindhoven. Dat we bekijken hoe we met mediapartners wel of niet kunnen samenwerken. Dat weliteratuur op de kaart gaan zetten. En dat we spontaan samenwerken voor dat ene feestje begin september, waarmee wehet nieuwe cultuurseizoen weer inluiden. Zomaar zomer dus, maar niet zonder slag of stoot en toch ook echt niet vanzelf....Ik geloof dat we dat maar eens moeten gaan vieren. Zomaar. Op naar Natlab dus en een plekje veroveren op een vande bankjes voor de buitenfilm. Zomer. De boostermaxx in op Park Hilaria. Effenaar ’t Wasven. Carte Blanche.

Lidy LathouwersHoofdredacteur Uit in Eindhoven

INHOUDTHEATER 4FILM 5MUZIEK 6CULTUUR+ 9EXPO 12EXPO-AGENDA 15AGENDA 15ADRESSEN 19

FOTO

NIELS

STE

EGHS

Page 3: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

Goed gesprek:

We gaan vanavond om de tafel

We gaan aan deze tafel praten

We praten over wat we weten

We weten wat we zeggen, ergens

Ons is een luisterend oor gegund

We gaan het ergens over hebben

We hebben elkaar wat te zeggen

We zeggen elkaar wat we denken

We denken na en komen ergens

Ergens hebben we een punt

Nienke Esther GrootenStadsdichter van Eindhoven

JULI/AUGUSTUS 2016 3

GEDICHT

900 BEZOEKERS UIT 21 VERSCHILLENDE LANDEN VERZAMELDEN ZICH OP 10 EN 11 JUNI IN DE EFFENAAR VOOR DE DERDE EDITIE VAN EINDHOVEN PSYCHLAB. HET NICHE FESTIVAL IS EEN WAAR WALHALLA VOOR LIEFHEBBERS VAN PSYCH EN GARAGE MUZIEK. ZE LIETEN ZICH TWEE DAGEN LANG MEEVOERENOP DE REPETITIEVE GROOVES VAN DE BANDS, WAARBIJ DE VISUAL ARTS DE HALLUCINERENDE TRIP COMPLEET MAAKTEN. (FOTO PATRICK SPRUYTENBURG)

EINDHOVEN VIERT DE TOEKOMST IN DE STAD

Tien agendatips voor de zomer

1. TIRED LION STROOMHUIS - 6 JULI

2. DANIEL NORGEN MUZIEKGEBOUW - 8 JULI

3. XO FESTIVAL RECREATIETERREIN AQUABEST - 9 JULI

4. DYNAMO METALFEST KUNSTIJSBAAN - 16 JULI

5. EFFENAAR 'T WASVEN WASVEN - 31 JULI (ZIE PAG. 6)

Waar strijk jij neer op zondag 4 september?Hallo Cultuur 2016 is in de maak! Steeds meer voorstellingen, concerten, expo's en andereboeiende programma-onderdelen bij de vele deelnemers dienen zich aan. Met maar liefst vier (!)festivals wordt het programma nog meer behapbaar. Dus: waar strijk jij neer op zondag 4 september?Check zo nu en dan alvast wat komen gaat op HALLOCULTUUR.NL.

noteer alvast in jeagenda!

Page 4: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN4

Eindhovense TheaterdagTheaterZA 16 JULIPand P13.00 uur / € 15 (incl. eten, excl. drankjes)

Podium A organiseert in samenwerking met KABRA,Pand P en CKE de eerste Eindhovense Theaterdag.Een inspirerende dag voor iedereen die zich in zijnvrije tijd met toneel en theater bezighoudt.

Het programma bestaat uit masterclasses van(musical)actrice Cindy Bell, vlogger / acteur Steye vanDam en cabaretier Leon van der Zanden en is eenworkshop Flikken Eindhoven met regisseuse VivianLiebregts. Daarnaast spelen verschillende gezelschappenscènes uit recente theaterproducties. De keuken van PandP zorgt voor heerlijk eten. De Eindhovense Theaterdagwordt afgesloten met een gezellig feest met dansmuziekvan DJ Ivy. Meer informatie en aanmelden:CKE.NL/EINDHOVENSETHEATERDAG

theater

Carte Blanche speeltBotte Pech, een voorstelling van Anita Maas en Marij CoolenToneelVR 8 (PREMIÈRE) EN VR 15 JULI (20.30 UUR)ZO 10 EN ZO 17 JULI (15.00 UUR)€ 12,50

Botte Pech gaat over de zoektocht van allebetrokkenen bij iemand die ongeneeslijk ziek is. Hetis de zoektocht van de directe omgeving, van dezorgprofessionals en uiteraard van de ‘patiënt’ zelfdie zich afvraagt hoe de toekomst vorm te geven.Die gewoon wil meedoen en bovenal mens is.

Maak het verschil In februari 2015 krijgt Anita het verpletterende berichtdat ze ongeneeslijk ziek is. Zij wordt behandeld en bezintzich noodgedwongen op vragen als “wat ga ik nog doenin mijn leven?” en “hoe kan ik meedoen en, samen metanderen, het verschil maken?”. Anita Maas, Marij Coolenen Liesbeth Reeser zetten samen een confronterende enverrassende voorstelling neer, die een eye-opener is voorzorgprofessionals en inzichten biedt aan lotgenoten enhun directe omgeving. Een voorstelling die pijn kandoen, maar zeker ook inspirerend zal zijn voor hetpubliek, ongeacht vanuit welk perspectief ernaargekeken wordt. Regie Liesbeth Reeser.Reserveren: bottepech.nl (per kaart gaat € 2,50 naarVIPE – www.vipepruiken.nl)Meer informatie [email protected] of 06-44714466

bestofthefest.nl

FOTO

FLIP VAN ROE

festival met internationale en grensverleggende dans

1–4 septemberParktheater Eindhoven

Carte Blanche speeltMoeder CourageToneelVR 1 EN ZA 2 JULI (20.30 UUR) / ZO 3 JULI(15.00 UUR)Theater Carte Blanche, Jan Heynslaan 4

Moeder Courage, door Bertolt Brecht, is een stuk datweliswaar geschreven is aan de vooravond van WOII,maar waarvan de thema’s en relaties tussen mensen nogaltijd actueel zijn. Zeker ook voor de spelers vanHartenkoning aan de orde van de dag: je staandehouden in een maatschappij waarin je eigenlijk nietwelkom bent; liefde voor het gehandicapte kind; deoorlog als situatie waarin je samen kunt zijn.De Spelersgroep Hartenkoning, onderdeel van CarteBlanche, is voor deze voorstelling uitgebreid met acteursvan theatergroep Attika.Regie Stefan Jung. Techniek Rob Bugel.Reserveren [email protected]

Page 5: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

JULI/AUGUSTUS 2016 5

YouthMA 18 JULI (16.30 uur)DI 19 JULI (21.30 uur)

DheepanMA 18 JULI (21.30 uur)DI 19 JULI (16.30 uur)

45 yearsMA 25 JULI (16.30 uur)DI 26 JULI (21.30 uur)

Publieke WerkenMA 25 JULI (21.30 uur)DI 26 JULI (16.30 uur)

Son of SaulMA 1 AUGUSTUS (16.30 uur)DI 2 AUGUSTUS (21.30 uur)

SelmaMA 1 AUGUSTUS (21.30 uur)DI 2 AUGUSTUS (16.30 uur)

The LobsterMA 8 AUGUSTUS (16.30 uur)DI 9 AUGUSTUS (21.30 uur)

CarolMA 8 AUGUSTUS (21.30 uur)DI 9 AUGUSTUS (16.30 uur)

Far From the Madding CrowdMA 15 AUGUSTUS (16.30 uur)DI 16 AUGUSTUS (21.30 uur)

Er ist wieder daMA 15 AUGUSTUS (21.30 uur)DI 16 AUGUSTUS (16.30 uur)

The RevenantMA 22 AUGUSTUS (16.30 uur)DI 23 AUGUSTUS (21.30 uur)

SpotlightMA 22 AUGUSTUS (21.30 uur)DI 23 AUGUSTUS (16.30 uur)

GluckaufVR 8 JULI (22.00 uur)

VentouxVR 15 JULI (22.00 uur)

Le Tout Nouveau TestamentVR 22 JULI (22.00 uur)

LockeDI 26 JULI (21.30 uur)

La Famille BélierVR 29 JULI (21.45 uur)

Bon Dieu!DI 2 AUGUSTUS (21.20 uur)

De 100-jarige man die uit het raamklom en verdweenVR 5 AUGUSTUS (21.30 uur)

Elle s’en vaDI 9 AUGUSTUS (21.00 uur)

The Imitation GameVR 12 AUGUSTUS (21.15 uur)

J. KesselsDI 16 AUGUSTUS (21.15 uur)

The Riot ClubVR 19 AUGUSTUS (21.00 uur)

FrankDI 23 AUGUSTUS (21.00 uur)

AmyVR 26 AUGUSTUS (21.00 uur)

film

The Red TurtleVANAF 7 JULI

Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopighet onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld teontsnappen. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpadtegenkomt die zijn leven zal veranderen. De NederlanderMichael Dudok de Wit won in 2001 een Oscar voor BesteKorte Animatiefilm met Father and Daughter. The RedTurtle is zijn langverwachte eerste lange animatiefilm, enwon in Cannes de Speciale Juryprijs van het programma-onderdeel Un Certain Regard.

Absolutely Fabulous: The MovieVANAF 21 JULI

Edina en Patsy beschikken, toepasselijk voor hun debuutop het grote doek, nog steeds over de nodige glitter englamour. Ze leven het luxe leven dat ze gewend zijn:winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spotsvan Londen. Maar als ze de schuld krijgen van een grootincident tijdens een überhip fashionfeestje worden ze hetmiddelpunt van een mediaschandaal en worden zemeedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder eenrooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor desuperrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een planom permanent te ‘ontsnappen’ en wederom het goedeleven te leven.

Café SocietyVANAF 11 AUGUSTUS

New York, de jaren ’30. Terwijl hij steeds meer moeiteheeft met het omgaan met zijn kibbelende ouders, zijngangster-broer en de juwelenwinkel van de familie,verlangt Bobby Dorfman naar verandering van omgeving.En dus besluit hij zijn geluk in Hollywood te gaanbeproeven. Hij gaat aan de slag als loopjongen voor zijnoom, een machtige agent voor filmsterren. Hij wordt al snelverliefd, maar helaas heeft het meisje al een vriend. Bobbyneemt genoegen met een vriendschap – tot de dag dat zebij hem voor de deur staat om te vertellen dat haar vriendhet net heeft uitgemaakt. Bobby’s leven neemt plotselingeen flinke wending, en dan ook nog eens een heelromantische. Café Society werd geregisseerd door WoodyAllen.

Binge-biosJULI EN AUGUSTUS / € 7,-

Eindelijk lekker vakantie maar rotweer? Kom lekker bij ons binge-watchen. Op vertoon van je scholieren- en/of studentenkaart koop je bij ons voor maar € 7,- eenkaartje waarmee je een dag lang zoveel films kan kijken als je maar wil! Deze actie is geldig in de maanden juli en augustus – en natuurlijk ook gewoon bij goed weer. Voor meer info & spelregels: natlab.nl

Zomerfestival in Natlab door Plaza FuturaOok deze zomer zie je weer een greep uit de beste films van het afgelopenseizoen voor maar € 5,- per film. Heb je een goede titel gemist? Kom 'm dezemaanden alsnog bekijken op groot scherm. Tijdens het zomerfestival kun je devolgende titels zien:

Buitenfilm in Natlab door Plaza FuturaHet scherm van de buitenfilm wordt net als vorig jaar opgesteld op hetbuitenterrein van Plaza Futura, aan de achterkant van Natlab. Alle buitenfilms zijngratis toegankelijk, hapjes en drankjes zijn bij de speciaal in het leven geroepenbuitenbar te koop. Wees er vroeg bij voor één van de schaarse plekken op onzebankjes of nog verstandiger: neem je eigen klapstoel mee.

YOUTH THE LOBSTERJ. KESSELS FRANK

Page 6: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN6

Pre-Party Rock ‘n’ Roll Meeting met:The Mee Kats + Big RickMuziekVR 22 JULIAltstadt Eindhoven21.00 uur / vvk €5,50 (incl) / deur €7,50

Net als vorig jaar worden de biertjes in Altstadt gedronkentijdens de enige echte pre-party van de Rock 'n' RollMeeting Eindhoven. Dat betekent niet alleen een goudgelerakker in de hand. Je komt vooral voor de vet lange liveshow van een van de acts van het festival, voorafgegaandoor een support act van formaat:Het Engelse trio The Mee Kats speelt rock ’n’ roll enrockabilly alsof ie zo uit de 50’s komt rollen. En dat wasprecies wat de geroutineerde drummer Colin Mee voorogen had toen hij in 2010, samen met de vrouwelijkecontrabassist Mandy Mee, The Mee Kats oprichtte. Alleenals je deze formatie live ziet spelen weet je wat bedoeldwordt met authentiek.Support act deze avond is Big Rick. De vier bandledenrond deze flinke Rick hebben verschillende muzikaleachtergronden. Samen met wat hedendaagse neo-rockabilly mixen ze een gevarieerd geheel met veelenthousiasme en uitstraling naar het publiek!

Effenaar ’t Wasven�Muziek en eten ZO 31 JULI�Groendomein Het Wasven�13.00 uur�/ Gratis

Verscholen achter de Berenkuil ligt een magisch stukjegroen waar natuur en historie elkaar omarmen. In dezeidylle staat een boerderij met restaurant en eenbiologische bakker; daarachter een eeuwenoude plataan.Die boom is uitgeroepen tot één van de geluksplekken inEindhoven. In deze betoverende omgeving zorgt deEffenaar in samenwerking met Groendomein Het Wasvenvoor een extra dosis geluk. Op drie zomerse zondagen injuni, juli en augustus geniet je hier weer van fijne muziek enlekker eten en drinken tijdens Effenaar ’t Wasven. Demuziek tijdens deze tweede editie deze zomer wordtverzorgd door 77 Bombay Street, Darlyn en ElcoWeitering.��

Henry Rollins (spoken word)Seated showMuziekDO 11 AUGUSTUSEffenaar 20.30 uur�/ € 22,50�

De voormalig frontman van Black Flag en zijn eigen RollinsBand, activist, platenbaas, acteur, tv- en radiopresentator,schrijver, en ga zo nog maar even door deponeerdeafgelopen jaar twee nieuwe boeken op de markt. Dus gaatde hardcore veteraan weer op tour met zijn spoken wordshow. Want hij heeft weer genoeg te vertellen! De 55-jarige Amerikaan verhaalt in zijn enorme spraakwatervalover zijn reizen met Black Flag, over Lemmy en DavidBowie en niet in de laatste plaats over de stand van zakenin de wereld. Want daar weet Henry alles van. De meesterspreekt, stilte in de zaal!��

All Them Witches+ Yama + Eindhoven Rockcity Dj-Team�MuziekVR 19 AUGUSTUSEffenaar�20.00 uur�/ € 14,50��

Met een mix van psychedelica en stoner woestijnvibes,blues en een portie southern rock trekken ze je langzaammee in een zware, bedwelmende en hypnotiserende reis.Het uit Nashville afkomstige All Them Witches verkent alleuithoeken van de rootsmuziek en voorziet die metmoddervette gitaren, donkere rollende bassen en rauwmeppende drums van een geheel eigen sound. Queens OfThe Stone Age meets Black Sabbath meets Wolfmothermeets Lynyrd Skynyrd. All Them Witches staat in deunderground scene bekend om hun liveshows met veeljams en improvisatie. Geen twee shows zijn hetzelfde. Inoktober verscheen hun derde album ‘Dying Surfer MeetsHis Maker’. Na een indrukwekkend concert afgelopenvoorjaar komt All Them Witches nu naar de Effenaar voorhun tweede NL-show.

De Effenaar in de zomer

muziek

Rock ‘n Roll MeetingRock en Roll festijnZA 23 JULIWilhelminapleinGRATIS

Op zaterdag 23 juli zal het Wilhelminaplein weer omgetoverd worden in een prachtig Rock ‘n Roll festijn. Bij een Rock‘n Roll Meeting staat niet alleen de muziek centraal, er is ook volop ruimte voor lifestyle: een markt waar kleding,sieraden, lp’s, dvd’s en cd’s te krijgen zijn. Ook is er dit jaar wederom de mogelijkheid een prachtige (afwasbare)tattoo te laten zetten en is er opnieuw een schitterende zestiger jaren auto- en motorshow.Op vrijdag 22 juli is er vanaf 21.00 uur een pre-party in café Altstadt, met The Mee Kats (UK) en Big Rick (N).ROCKENROLLMEETINGEINDHOVEN.NL

Page 7: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

Reggea SundanceFestivalOpen air reggae festivalZA 13 AUGUSTUSLandsard Beach€ 35,- vvk

Reggae Sundance gaat ‘Back to roots’Nederlands grootste en bekendste open air reggae-festival keert terug naar de roots. Niet zozeer quamuziek, maar zeker qua locatie want de 16e editie vanhet festival vindt plaats op Landsard Beach inEindhoven. De stad waar Reggae Sundance in 1996het levenslicht zag en groot is gegroeid. Verder zijn er diverse soundsystems en DJ’s verspreidover het festivalterrein, het strand en de party boot. Ennatuurlijk ontbreken ook de gezellige markt eneetstandjes niet.Line up Taffari - Nature - Congos - Rodney Price a.k.aBounty Killer - Tiken Jah Fakoly - Julian Marley & theUprising - Shabba Ranks. REGGAESUNDANCE.NL

JULI/AUGUSTUS 2016 7

BluespleinOutdoor blues festivalZO 24 JULIWilhelminaplein14.00 - 23.00 uur / Gratis

Op 24 juli presenteren Café Wilhelmina en Kaffee DeGroot voor de 26e keer hun jaarlijkse Bluesplein.Bluesplein is een gratis toegankelijk outdoor festival metverschillende internationale roots- en bluesacts. Metwederom een mooie line-up. Tussen de sets door staatbinnen in Café Wilhelmina de Wilhelmina Bluesband onderleiding van Ad Van Meurs. Blues, country en folk, metduidelijke invloeden van mannen als B.B. King en J.J. Cale.CAFEWILHELMINA.NL

Parkfest 2016 IndoorMuziekfestivalZA 13 & ZO 14 AUGUSTUSTemporay Art Centre (TAC)€ 22,50 per dag / € 40,00 hele weekend

In de tuin en zalen van het TAC, 20 optredens op 2 podia van artiestenuit binnen- en buitenland. Lekker eten en een uitgebreide bierkaart.Naast een vol muziekprogramma is er ook ruimte voor eenfestivalmarkt, instrumentenbouwers, muzikantenworkshops,kinderactiviteiten, danslessen en sessie spelen. Mischa Macpherson Trio (UK), JW Roy (NL), Kadril (BE), The BigWorld (NL), LyraDanz (IT), Tip Jar (NL) en vele anderen.PARKFEST.NL

FOTO

WILLE

M W

OUTE

RSE

De philharmonie zuidnederland: vernieuwend en vertrouwd

muziek

‘Een blauwdruk van de kant die we met dephilharmonie zuidnederland op willen’, zo noemdeintendant Stefan Rosu het vierde seizoen van dephilharmonie zuidnederland. En dat is precies wat hetis. Seizoen 2016-2017 staat niet alleen in het tekenvan de komst van Dmitri Liss, de eerste chef-dirigentvan het orkest, maar ook van een duidelijkgeprofileerd orkest dat weet wat het wil en dat zijnplek in de regio kent en op alle fronten waar wilmaken.

De philharmonie zuidnederland is daarbij niet alleen eensymfonieorkest dat concerten verzorgt, het orkest zoektook op alle fronten naar innovatie. Hoe een concert leukeren interessanter te maken voor zo veel mogelijk mensen,hoe een rol te spelen in een welvarende economie ensamen te werken met het bedrijfsleven, hoe de klassiekeconcertformules aanpassen aan de tijdgeest? Het zijnzomaar een paar vragen waar het orkest ook dit seizoen

weer nieuwe antwoorden op vindt. Daarnaast vervult het orkest een belangrijke rol in deregio als het gaat om educatie. Cultuur en muziek zijnbelangrijke pijlers voor een harmonieuze samenleving ende musici van de philharmonie zuidnederland dragen daarook komend seizoen hun steentje aan bij metprogramma’s geschikt voor jongeren tot de oudstevolwassenen die nu eindelijk eens meer willen weten vande pracht van de klassieke muziek.

Die pracht komt uiteraard tot volle wasdom in deconcerten van de philharmonie zuidnederland. Ook indeze programma’s zoekt het orkest het avontuur.Uiteraard zonder u, de luisteraar, daarbij te vergeten.Want met de gastdirigenten zoals Reinhard Goebel,Michael Sanderling, Hans Graf en vertrouwde gezichtenals Kees Bakels en Jan Willem de Vriend en de keur aaninternationaal gerenommeerde solisten zoals Vadim Repin,Liza Ferschtman, Andreas Ottensamer en Jean Efflam

Bavouzet brengt het orkest tal van favorieten zoalsMozarts Klarinetconcert, Mendelssohns Vioolconcert enBeethovens Negende Symfonie. Let daarbij vooral ook opspannende nieuwe initiatieven met de klassieke muziekvan componisten als Bach, Haydn en Mozart. Onderanderen cellist Mario Brunelli en pianisten HowardShelley en Lars Vogt zullen het klassieke concept vantegelijkertijd dirigeren én soleren uitgebreid bij het orkestintroduceren. Ook bariton en dirigent Stephan MacLeodpresenteert zich op deze wijze: hij dirigeert dit seizoen deMatthäus-Passion èn neemt de basaria’s voor zijnrekening.

Zo biedt de philharmonie zuidnederland favoriete muzieken vernieuwing bij elkaar om in alle opzichten nog meeruit te groeien tot het orkest van de regio. BezoekPHILHARMONIEZUIDNEDERLAND.NL en bestel deseizoensbrochure voor nog meer voorpret en informatie.

FOTO

MARCO BORGGREVE

FOTO

ANATOL KOTT

E

FOTO

GELA

MEGRELIDZE

LIZA FERSCHTMAN ANDREAS OTTENSAMER VADIM REPIN

Page 8: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN8

muziekKom in de zomer naar Muziekgebouw Eindhoven

In Muziekgebouw Eindhoven kun je het hele jaar door genieten van de mooistelivemuziek. Zo kun je naar verschillende festivals, zoals het jazz festival So What’sNext? in november (zie hieronder), of naar het singer-songwriter spektakel van Naked Song, eind juni. Maar ook in de zomer, doorgaans gereserveerd voor de grotezomerfestivals, kun je in het Muziekgebouw verschillende prachtige concertenbijwonen.

De diversiteit van de concerten bewijst dat er voor iedereen wel wat te genieten valt. Wat tedenken van de grootste Vlaamse band aller tijden? Clouseau zal op vrijdag 23 septemberde grote zaal van het Muziekgebouw Eindhoven komen veroveren. Met hits als Daar Gaat Zeen Laat Me Nu Toch Niet Alleen scoorde de band rondom de broers Wauters in de jaren‘90 in alle hitlijsten. Nu zijn ze terug, met zowel nieuw materiaal, als natuurlijk de fantastischeklassiekers. Een avond vol nostalgie, humor en natuurlijk prachtige muziek.

Tindersticks is een band die wellicht minder bekend is bij het grote publiek in ons land,maar ondertussen toch al meer dan twintig jaar aan kwaliteitsmuziek heeft neergezet. Deband was eerder in Eindhoven te zien tijdens het Naked Song Festival, maar op maandag18 juli is het tijd voor een show die puur om de sound van de Britten draait. Zanger StuartStaples heeft met zijn kenmerkende bariton stem en prachtige melancholieke teksteninmiddels een grote fanschare aan de band gebonden. Met het elfde album op zak heeft deband een prachtige catalogus aan meeslepende en sfeervolle songs opgebouwd die je echtlive gehoord moet hebben.

Liefhebbers van singer-songwriters hoeven niet te treuren na afloop van Naked Song, wantop vrijdag 8 juli komt er opnieuw een fantastische songsmid naar Eindhoven. DanielNorgren is een man die blues, country, folk en jazz in een grote pot gooit en er prachtigeliedjes mee maakt. De Zweed speelt vaak als solo act, maar in het Muziekgebouw zal hij eenband meenemen die ervoor zorgt dat zijn nummers nog meer tot hun recht komen.

Op zaterdag 10 september is het tijd voor de jaarlijkse ode aan ‘The Man in Black’, JohnnyCash. Want ook dit jaar verdient de man die ons hits als Folsom Prison Blues en Walk TheLine bracht een eerbetoon, vindt ook Def Americans. In deze speciale show wordt aandachtbesteed aan het hele oeuvre van een van de grootste artiesten die Amerika ooit voortbracht.In samenwerking met speciale gastbijdragen zal de band in thuisstad Eindhoven opnieuwaantonen dat Johnny Cash nooit vergeten mag worden.

Alles bij elkaar genoeg redenen om ook in de zomer maanden te komen genieten van demooiste concerten in het Muziekgebouw Eindhoven!

Uitgelicht: So What’s Next?Jazz and beyondZA 5 NOVEMBER Muziekgebouw Eindhoven16.00 uur / €42,50

Op zaterdag 5 november vindt de vierde editie van jazzfestival So What’s Next? plaats inMuziekgebouw Eindhoven. So What's Next? is een initiatief van Muziekgebouw Eindhoven insamenwerking met North Sea Jazz Festival/MOJO Concerts en richt zich op nieuwe, succesvolle, jongejazzartiesten die de grenzen opzoeken tussen jazz en andere muzikale stromingen. Na succesvolleeerdere edities waarbij headliners als Gregory Porter, José James en Kamasi Washington hetEindhovense podium veroverden is het nu tijd voor een nieuw succesverhaal. Er staan op 5 novemberweer zo'n 15 acts op vijf verschillende podia.

Ibrahim Maalouf ‘Red & Black Light’Trompettist en bandleider Ibrahim Maalouf is een graag geziene gast in Eindhoven. Op So What’s Next? in2014 imponeerde hij reeds met zijn geweldige fusion tussen jazz en rock en sindsdien heeft de componist nietbepaald stil gezeten. Zo bracht hij twee albums uit, waarvan één ter ere van de grande dame van de Arabischemuziekwereld Oum Kalthoum. Maalouf draagt het album op aan vrouwen van deze tijd die aan een beterewereld werken. Invloeden vanuit zijn Libanese roots gecombineerd met hedendaagse jazz, rock en zelfselektronica leiden tot een album dat een brug slaat tussen jazz en pop.

Laura MvulaDe klassiek geschoolde Britse zangeres Laura Mvula debuteert met een ‘big bang’ in 2013. Haar album Singto the Moon’ oogstte louter lof en een wereldtournee langs alle grote podia en festivals volgt. Van North SeaJazz tot Glastonbury, haar mix van soul en jazz, onmiskenbaar beïnvloed door Björk en Nina Simone verovertieder podium. Het jaar 2016 wordt hét jaar van Laura Mvula die een nare break up omzette in een geweldig

nieuw album genaamd The Dreaming Room, waarop zesamenwerkt met onder meer Nile Rodgers.

Cory HenryCory Henry veroverde met Snarky Puppy in 2013 op de eersteeditie van So What’s Next? al met veel gemak de Kleine Zaal vanMuziekgebouw Eindhoven. De toetsenist heeft inmiddels eencatalogus opgebouwd waar menig gepensioneerd muzikant trotsop kan zijn, maar Henry is de dertig nog niet gepasseerd en noglang niet klaar. Met zijn nieuwste project The Funk Apostles doethij weer wat we van deze topmuzikant mogen verwachten. Achterzijn vertrouwde orgel is Cory Henry de prediker die ons met zijnapostelen weer laat geloven in de kracht van de funk.SOWHATSNEXT.NL

LINE-UP: Ibrahim Maalouf ‘Red & Black Light’

Laura MvulaCory Henry & The Funk Apostles

Jacob CollierColin Stetson

Rudresh Mahanthappa ‘Bird Calls’Marcus Strickland’s Twi-Life

Makaya McCravenJameszoo Quartet

Joris Roelofs ‘Rope Dance’

noteer alvast in jeagenda!

TINDERSTICKS

Page 9: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

JULI/AUGUSTUS 2016 9

cultuur+Netherlands InvitationalGrote internationale zwemwedstrijdZA 2 & ZO 3 JULIPieter van den Hoogenband ZwemstadionGratis

In 2016 wordt voor de 18e keer NetherlandsInvitational georganiseerd. Er wordt in tweebaden tegelijk gezwommen: het 10-baans 50m-bassin en het 8-baans 25m-bassin. Kom ook eenkijkje nemen en maak kennis met dit unieketoernooi. Het is de grootste tweedaagseinternationale zwemwedstrijd van Nederland.Iedereen kan deelnemen. Zo zwemmen masters,zwemmers met een beperking en wedstrijd-zwemmers samen met en tegen elkaar.NETHERLANDS-INVITATIONAL.NL

10 dagen uit je dak op Park HilariaTijdelijk pretparkVR 5 T/M ZO 14 AUGUSTUSKennedylaanEntree park en live optredens bij Hollario en Lariepop gratis / Maximale ritprijzen:kindervermaak: € 1,50, grootvermaak: € 3,- (uitzondering: Gladiator € 5,-)

Meer dan honderd spectaculaire en nostalgische kermisattracties, live optredens ophet gebied van straattheater, popmuziek en het levenslied en volop eet- endrinkgelegenheden staan garant voor een gezellig dagje uit voor alle leeftijdentijdens Park Hilaria.

Geen snelheidsduivel? Nietgetreurd, Park Hilaria kent ook eenaantal nostalgische attracties.Samen met sfeervolle muziek vind jeze rondom het Nostalgisch Terras.Voor de kleinsten zorgt de ParkHilaria mascotte Larie de Kanariesamen met zijn vogelvriendjes voorde vrolijke noot. ’s Avonds als Larieligt te slapen duiken er ineensallerlei andere rare snuiters op inzijn Larie Nest. Kijk voor actueleinformatie, attractielijst, ritprijzen enprogrammering op parkhilaria.nl ofvolg Park Hilaria op Facebook en Twitter.

Latin Cultuur festival ZO 24 JULIKetelhuisplein, Strijp-SGratisOp 24 juli vindt de derde editie van Alegría Festival plaats. Dit is een gratis festival datgehouden wordt op het Ketelhuisplein, Strijp-S. Jong en oud kunnen genieten van eendag die geheel in het teken staat van de Latijns-Amerikaanse en Caribische cultuur.Alegría Festival wil haar bezoekers de ultieme Latin ervaring bieden en wil deze cultuur voltrots overbrengen d.m.v. Latin muziek, dans, shows, workshops, art en food.ALEGRIAFESTIVAL.NL

Alegria Festival

Eten, drinken en muziekVR 22 (16.00-00.00)ZA 23 (12.00-00.00)ZO 24 JULI (12.00-22.00)TU Terrein EindhovenGratis (onder 18 jaar geen verkoopalcoholische dranken)

Wat krijg je als je Woodstock in eennieuw jasje stopt en dit combineertmet eten? Juist, Foodstock! Het TU terrein in het hartje vanEindhoven zal worden omgedoopt tothet domein van Foodstock. Eten,drinken, muziek en ontspanning zijndaarbij de pijlers. Uiteraard vormen decreatieve food trucks de basis van hetgrote openluchtrestaurant. De Effenaarhost een podium met bands en singer-songwriters en de Eindhovense tech-en deephouse organisatie LaFete040host met Ensuite het podium voor deDJ’s. Het festival is drie dagen langgratis toegankelijk voor jong en oud.

FoodtrucksDe ‘foodtruck’ is de laatste jaren enormtoegenomen in populariteit. Waar je zeenkele jaren geleden slechts sporadischtegenkwam, zijn ze nu al bijna niet meerweg te denken uit het ‘stadse’ leven.Mensen hebben steeds meer behoefteaan gezond en kwalitatief eten op uniekepop-up locaties. Wat is er nou lekkerderdan op een mooie zomeravond metvrienden en familie te ‘picknicken’ in hetpark en te genieten van elkaar, de muzieken het beste eten? Foodstock tovert deTU Eindhoven om tot een waaropenluchtrestaurant. Met een aanbod vanruim 35 foodtrucks met o.a. Surinaams,Indiaas, Oriëntaals, Italiaans etc. kentFoodstock een breed aanbod uit allerleiwerelddelen. Aan de allerkleinsten isuiteraard ook gedacht met onder anderepannenkoeken, ijsjes, worstenbroodjes ofgewoon lekkere biologische frietjes. Devleesliefhebbers komen bij de‘grillmeisters’ ook aan hun trekken.Kortom, voor ieder wat wils.

Effenaar podiumAls poppodium weet De Effenaar alsgeen ander wat de juiste muziek is vooreen festival als Foodstock. Met bands ensinger-songwriters als Joris Linssen &Caramba, Too Many Zooz, Janne Schra,Dan Stuart (Green on Red) en OceanAlley gooit Foodstock hoge ogen. Dezenationale en internationale artiesten staannormaal op de planken in uitverkochtezalen maar nu zijn ze eenmalig gratis tezien en te horen!

Ensuite stageHet evenement Ensuite wordt al jarensuccesvol georganiseerd door deEindhovense deep,- en techhouseorganisatie; LaFete040. Hetparadepaardje uit de stal van LaFete040is het concept Ensuite dat steevast isuitverkocht. De organisatie stond tespringen om een stage te hosten opFoodstock en dat is ook wel terug te zienin de programmering, Met artiesten alsGabriel Ananda, Eelke Kleijn, Victor Coralen Ensuite residents STVN en Ivo Foreal,die moeiteloos tienduizenden mensenlaten dansen op o.a. Extrema Outdoor enAwakenings, is dit gratis toegankelijkeevenement uniek in hun agenda.

LocatieHet culinaire festival strijkt neer op het TUterrein in Eindhoven. Het terrein ligt directaan de Dommel en de grasweide methaar prachtige bomen en uitstraling pastperfect bij Foodstock. Het terrein ismakkelijk te bereiken, in vijf minutenwandel je vanaf het station zo de campusop. Door de centrale ligging, middeninhet centrum, is het ook makkelijk tebereiken met de fiets. Ook heeft hetterrein een ruime parkeergelegenheidvoor mensen die met de auto komen.

FESTIVAL-FOODSTOCK.NL

Foodstock

Page 10: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN10

Van Moll Fest 2016Craft beer + Food + FunZO 28 AUGUSTUSKanaalstraat 8 (binnenplaats oude Augustinianum)€ 10,- (alleen voorverkoop)

Ook op de tweede editie van Van Moll Fest weer delekkerste craft biertjes, heerlijk lokaal eten, muziek enmeer plezier op de mooie historische binnenplaats vanhet oude Augustinianum. Aanwezige brouwerijen: DeLa Senne (BE), Tanker (EST), Guineu (ESP), Bevog(AT), Wild Beer co & Wiper and True (UK) enOersoep, Kees, Oedipus, Het Uiltje en Van Moll (NL).

VANMOLLEINDHOVEN.NL

Purple 2016Fontys introductieweek voor alle nieuwe eerstejaarsstudentenMA 22 T/M VR 26 AUGUSTUSKlokgebouw, Strijp S en de binnenstadBesloten evenement voor Fontys studenten en medewerkers

De Eindhovense studenten starten de week met een kennismaking metklasgenoten tijdens opleidingsactiviteiten op maandag en dinsdag. Opwoensdag maken studenten kennis met het Eindhovensestudentenleven. Ze bezoeken de studentenverenigingen,studentensportverenigingen, Vue Bioscoop, Effenaar en Dynamo. Dezedag wordt feestelijk afgesloten met DJ-optredens op het Stadhuispleinen een kroegentocht door Stratumseind. Op donderdag ontmoetenalle Fontys-studenten en medewerkers elkaar om de introductieweektijdens een groot festival op het Ketelhuisplein af te sluiten. Het Klokgebouw wordt omgetoverd tot de Purple Herberg waar 2.500Eindhovense studenten in overnachten.FONTYS.NL/PURPLE

STORM World Tourstart evenementStart van de STORM World TourZO 14 AUGUSTUS18 SeptemberpleinGratis

In 80 dagen de wereld rond op ’s wereldseerste elektrische toermotorfiets, dat is watSTORM Eindhoven van de TU/e gaat doen. Omde potentie van elektrische voertuigen tedemonstreren, legt de groep studenten 26.000kilometer af. Door gebruik te maken van hetwereldwijde netwerk van oplaadpunten dat hetteam heeft opgebouwd, ontstaat demogelijkheid om lokaal evenementen teorganiseren. Eindhoven is de thuisstad vanSTORM en dient als startpunt voor deuitdagende ‘STORM World Tour’. Met spektakel,muziek en grote sprekers (o.a. Rick Nieman enJan Peter Balkenende) staat een mooi zomersevenement op de planning. Tel met STORMmee af tot de start via facebook en twitter:STORMeindhoven.STORM-EINDHOVEN.COM

cultuur+

Page 11: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

JULI/AUGUSTUS 2016 11

Vakantie – eXtra veel boeken lezen!

Lid worden van de bibliotheek? Een goed idee! Met een lidmaatschap bij deBibliotheek Eindhoven heeft u toegang tot de meest actuele boeken, tijdschriftenen films. U kunt gebruikmaken van tal van faciliteiten en met korting deelnemenaan allerlei activiteiten.

Dit jaar bestaan we 100 jaar en daarom pakken we uit. Als je ditjaar overstapt naar een XL-abonnement krijg je 100 dagen gratislidmaatschap. Datis dus met eXtraveel voordeel dezomer in: eXtralang lenen eneXtra veel boekenmee naar huisnemen!Kom snel naar deWitte Dame envraag eenmedewerker voormeer informatieen overstappen.

Maak je eigen ToverspreukenboekWorkshopVR 29 JULI, 5 AUG EN 2 SEPT€ 2,50 / 10.15-11.45 uur / aanmelden: toverspreukenboek.eventbrite.nl

Sofie van Hapert maakt boeken. Zeschrijft verhalen, maakt de bladzijdeszo mooi mogelijk en geeft ze eenprachtige kaft. Dan heb je nietzomaar een boek, maar eenkunstenaarsboek!Met een beetje hulp van Sofie gaanjullie je eigen toverspreukenboekmaken. Verzin je eigen spreuken enschrijf en teken ze opbananenbladeren. Klaar? Dan naai jede bladeren aan elkaar en kun jenaar huis met je eigentoverspreukenboek!Deze workshop is voor kinderenvanaf 6 jaar. Maar als er een(groot)ouder is om te helpen, mogenkinderen vanaf 4 jaar ook hun eigenboek komen maken.

Slinger de zomer in!WorkshopWO 27 JULI€3,- / 10.00 tot 12.00 uur / aanmelden: slingerdezomerin.eventbrite.nl

Slinger de zomer in met de Tydmakerij! Tijdens deze vrolijke, zomerse middag maak je eeneigen feestslinger. Met papier, washi-tape, stempels, stiften en nog heel veel meerknutselmateriaal. Hoe komt jouw zomerslinger eruit te zien? Met een leuke tekst?Zonnetjes? Of met heel veel ijsjes misschien? Natuurlijk neem je na afloop je slinger meenaar huis.De Tydmakerij verzorgt workshops, waarbij ze de tijd nemen om creatief bezig te zijn. Viersamen met de Tydmakerij het leven, in dit geval de zomer, tijdens deze feestelijke middag.Jong en oud mogen meedoen!

Crazy Robot workshopWorkshopZA 23 JULI € 7,50 / 13.00-16.30 uur / aanmelden:crazyrobot.eventbrite.nl

Maak je eigen robot!Onder begeleiding vancreatief timmerman Timovan Wijgerden vanHoutenDroom gaankinderen robotstimmeren. Blokken enlosse stukjes hout

toveren ze om in hun eigen personal robot. Maar dan is de pretnog niet voorbij! Want om de robot zijn eigen looks te gevenmoet hij gepimpt worden. En dat gebeurt tijdens deze workshopop een heel speciale manier. Namelijk door oude apparaten teslopen. Met de losgehaalde onderdelen versier je jouw robot.Gegarandeerd ontdekplezier, met volop creatieve uitdaging. Voor kinderen van 6+. Ben je jonger? Dan mag je onderbegeleiding van een (groot)ouder een robot komen maken. De robot gaat mee naar huis, voor een zomer lang speelplezier!

Leven in het kloosterLezingZA 16 JULIDonatie / 14.00 - 16.00 uur / aanmelden: agnesholvast.eventbrite.nl

Op de dag dat Agnes Holvast 27wordt, treedt ze toe tot eenbesloten Clarissen klooster inMegen, op zoek naar stilte, God enspiritualiteit. Uiteindelijk vertrekt zena negen jaar en zet haar weg voortin de wereld. In het boek Leven metde Beminde beschrijft ze haarzoektocht en verhaal. Holvast vertelttijdens de lezing over haar leven inhet klooster. Ze besteedt veel aandacht aan haarspirituele weg naar binnen, om Goden zichzelf te leren kennen. Maarook over de moeite die het haarkostte en de uiteindelijke weg naarhaar uittreding.

cultuur+Zomer in de Bibliotheek

Zomers leesplezierGratis app op vakantiebieb.nlZomervakantie: eindelijk tijd om eens lekker te lezen! Met de VakantieBieb app wordt datwel heel makkelijk gemaakt. Download de gratis app op je tablet of telefoon en je hebtaltijd een mooie selectie boeken bij de hand.Ook voor de jeugd staan er leuke titels in de app. Een ideale manier om tijdens dezomerperiode het leesniveau van je kind op peil te houden! Want wist je dat kinderen diein de vakantie weinig lezen tot wel 2 niveaus kunnen terugvallen in hun leesontwikkeling?Laat dus ook de jongste gezinsleden kennismaken met de app, voor veel zomersleesplezier op een nét even andere manier.

jubileumactie

Page 12: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN12

Expositie1 T/M 31 JULINatlab door Baltan LaboratoriesDagelijks vanaf 10.00 uur / gratis

Via televisie, krant en radio ontvangen we al decennialang nieuws. Wij als ontvanger zijn vertrouwd geraaktmet nieuws dat naar ons toe komt. Door onder anderede komst van het internet is de betrouwbaarheid vandata die vergaard wordt afgenomen. Vandaag de dagkan bijvoorbeeld iedereen een eigen nieuwssitestarten en schrijven wat hij wil.

Een aantal studenten van de opleiding Communication andMultimedia Design van Avans Hogeschool ’s-Hertogen-bosch zijn een project gestart om meer bewustwording te

creëren rondom misleidende data. Een projectgroep doetdit middels het concept Dataïsme. Dataïsme is afgeleidvan de kunststroming Dadaïsme. Een kunststroom dieopkwam begin 20ste eeuw, waarin op spottende wijzekunst werd ontworpen en bekeken. Als Dataïsme in eenwoordenboek zou zijn omschreven: Da-ta- ïs-me [het] hetbewust manipuleren van data.

Door het CONFRONTEREN van het publiek met(wel/niet) misleidende data, worden mensen geactiveerdom kritisch te kijken naar hun eigen beeldvorming. Opdeze manier wordt interesse gegenereerd om middels eentool hun BEWUSTWORDING te vergroten rondommisleidende data. In samenwerking met Baltan Laboratories in Eindhovenwordt in juli 2016 een expositie gehouden. Hierin is het

werk te zien en kunnen mensen zelf ervaren hoe het is ommisleid te worden door verkeerde data. In de praktijk blijktdit moeilijker dan gedacht. Via interactieve posters metdaarop zowel visuele als tekstuele content wordt eenboodschap overgebracht. Daarnaast is er de mogelijkheidom een test te doen rondom misleidende data.

Studenten CMD: “Natuurlijk kunnen we bewustwordingrondom misleidende data niet oplossen met alleen eenexpositie. Het streven is dat iedereen die de expositiebezocht heeft gaat nadenken over het onderwerp enkritischer naar nieuws gaat kijken. Op deze manierhebben we een eerste stap gezet naar meerbewustwording rondom misleidende data.”

NATLAB.NL

Zomer in het Philips MuseumSpeciale activiteiten in het jubileumjaarIn de zomermaanden biedt het Philips Museum eendivers programma voor iedereen. Naast het nieuweInnovation and you Experience is er voor kinderen deMuseum Kids Factory. Bovendien speelt in het oudefabriekje de korte voorstelling De Lamp én zijn erweer speciale instaprondleidingen.

‘Innovation and you’ ExperienceDe nieuwe ‘Innovation and you’ Experience opende tergelegenheid van het 125-jarig bestaan van Philips. De

experience geeft op begrijpelijke wijze bezoekers, jong enoud, een spectaculaire blik in de toekomst en de rol diemoderne technologie daarin kan spelen. De interactieve expositie is uniek voor de regio. Viabeeldschermen die direct reageren op individuelebezoekers ervaar je hoe moderne technologie ons levenverandert. Bovendien laat het Philips Museum zien hoeinnovaties op het gebied van gezondheid en verlichtingbijdragen aan het verbeteren van het leven van miljardenmensen wereldwijd.

Museum Kids FactoryKinderen vanaf 6 jaar kunnen in de zomervakantieknutselen en spelenderwijs kennismaken met techniek inhet Philips Museum. Er is van alles te doen: solderen,tekenen met 3D pennen, bouwen met houtjes, eenelektronische schakeling gebruiken of... spelen met eenmooie verzameling Philiform, de bouwdozen van Philips uitde jaren ‘70. Ook is er een VR-master. Met behulp van eensmartphone en een speciale 3D-bril kunnen kinderenrondkijken in hun eigen kleurplaat. De MKF is dagelijks van 23 t/m 29 juli en van 13 t/m 19augustus tussen 13.00 - 17.00 uur.

InstaprondleidingTijdens de instaprondleiding ontdekken bezoekers onderbegeleiding van een ervaren gids hoe een kleinegloeilampenfabrikant uit Eindhoven is uitgegroeid tot eentoonaangevend wereldconcern op het gebied vanduurzame verlichting en gezond leven. Deinstaprondleidingen zijn van 6 t/m 12 aug en 27 augustust/m 3 september om 11.30 en om 13.30 uur. De kostenvoor deelname aan de instaprondleiding zijn € 5,- voorvolwassenen en € 2,50 voor kinderen (6-18 jaar).

De LampIn de intieme korte voorstelling De Lamp met het sfeervolleOude Fabriekje van het Philips museum als decor vertellenhet lampenmaakstertje, Gerard en Anton Philips hoe hetwas eind negentiende eeuw bij Philips & Co te werken inEindhoven. Het technische proces van het maken van deeerste Philips gloeilampen wordt in het toneelstuk op eeneenvoudige manier uitgelegd. De Lamp is te zien van 30juli t/m 5 augustus en van 20 t/m 26 augustus om 12.00,13.00, 14.00 en 15.00 uur.

FACEBOOK.COM/PHILIPSMUSEUMPHILIPS-MUSEUM.COM

Wat is waarheid?

expo

Page 13: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

JULI/AUGUSTUS 2016 13

expoOpeningstijden en toegangsprijzen Van Abbemuseum di t/m zo 11.00 - 17.00 uur / do 11.00 - 21.00 uur / toegang €12,-13-18 jaar, studenten, CJP en Stadspas: 50% kortingt/m 12 jaar, Museumkaart, Rembrandtkaart, Vrienden: gratisdi 15.00 - 17.00 uur: gratis voor iedereen

In het Van Abbemuseum

Kom in de zomer genieten van het museum op de donderdagavonden. Het VanAbbemuseum is iedere donderdagavond tot 21:00 open! Op deze avond krijg jeiets extra’s: workshops, lezingen, muziek en performances zijn onderdeel van hetprogramma. Houd de website en de facebook pagina vanabbedonderdag in degaten om op de hoogte te blijven!

DONDERDAGAVOND OPEN

Jheronimus Bosch Familietour Zomertoer1 JULI T/M 31 DECEMBER

De zomertoer staat dit jaar in het teken van de beroemde Nederlandse kunstenaarJheronimus Bosch die 500 jaar geleden overleed. In deze toer beleef je met de helefamilie hoe de wereld van Bosch tot leven komt in het Van Abbemuseum.

Vind je eigen weg door het museum in een spel van keuzes en neem zo deel aan de strijdtussen goed en kwaad. Aan welke kant sta jij? Waan je in2016 in Jheronimus Bosch' Tuin der Lusten in het VanAbbemuseum. In een serie speciale activiteiten door het jaarheen wordt de wereld van Bosch tot leven gewekt door inte spelen op al je zintuigen. Voel, ruik, zie, proef en hoor hoede Bossche kunstenaar tot op de dag van vandaag blijftinspireren. Bosch Grand Tour is een project van het Van AbbemuseumEindhoven, De Pont museum Tilburg, MOTI Museum of theImage Breda, Natuurmuseum Brabant Tilburg, HetNoordbrabants Museum ’s-Hertogenbosch, StedelijkMuseum ’s-Hertogenbosch en het TextielMuseum Tilburg.

Boudry/Lorenz Normal Work & ToxicFilminstallaties

Onlangs ontving het Van Abbemuseum van de Eindhovense verzamelaar Maurice van Valen eenschenking van twee videowerken van Pauline Boudry en Renate Lorenz; Normal Work (2007) en Toxic(2012). Deze twee filminstallaties zijn gebaseerd op performances die de geschiedenis van de fotografieen haar verhouding tot seksuele identiteit en intimiteit onderzoeken. Centraal in hun werk staat het

lichaam als instrument om sociale, culturele enpolitieke machtsstructuren zichtbaar te maken. Doorte spelen met normen en symbolen creërenBoudry/Lorenz ruimte voor verandering. De presentatie Normal Work & Toxic is een van deprojecten van Queering the Collection(s), waarmeehet Van Abbemuseum de LHBT aspecten in hetmuseum en zijn collectie zichtbaar maakt.

BOUDRY LORENZ, TOXIC, 2012. PHOTO OIDADE SOUSSI-CHIADMI

KinderkunstclubKunst kijken en maken voor 6-12 jaar!ZA 2 & 9 JULI 14.00-16.00 uur

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Vind je het leuk om naar kunstwerken te kijken,maar vooral ook om zelf kunst te maken? Kom dan naar het Van Abbemuseum.Zaterdagmiddag ben je welkom van 14.00 tot 16.00 uur bij de Kinderkunstclub.

Samen met andere kinderen ga je eerst in het museum naar echtekunstwerken kijken. Elke keer is er een ander thema waarover jedaarna je eigen kunstwerk gaat maken. De ene keer teken je, eenandere keer werk je met klei of karton en weer een andere keer ga jeschilderen. Door de uitdagende opdrachten zal je ontdekken dat erook in jou een echte kunstenaar schuilt! Natuurlijk mag je jekunstwerk mee naar huis nemen. Neem je vriendjes en vriendinnetjesmee zodat het extra leuk wordt! Elke bijeenkomst van de Kinderkunstclub wordt begeleid door tweeervaren museumdocenten. Het maximum aantal deelnemers is 20kinderen per groep. De kosten per bijeenkomst bedragen € 6,- perkind. Voor meer informatie kun je bellen naar: 040-2381042.Reserveren is aan te raden (tijdens het weekend kun je met vragenen reserveringen terecht bij onze kassabalie, 040-2381097).

FamiliekunstclubKunst kijken en maken met het hele gezin!ZA 16 JULI14.00-16.00 uur

Families, opgelet! Vinden jullie het leuk om samen naar kunstwerken te kijken enlekker creatief bezig te zijn? Iedere derde zaterdag van de maand maakt deKinderkunstclub plaats voor een speciale Familiekunstclub.

Want samen met kunst bezig zijn is niet alleenleerzaam, het is ook hartstikke leuk en gezellig! ElkeFamiliekunstclub staat in het teken van een nieuwethema en een nieuwe uitdagende opdracht. Allemaalgekoppeld aan de collectiepresentatie De CollectieNu. Nadat jullie samen een rondje hebben gelopendoor het museum, gaan jullie samen aan de slag metjullie eigen kunstwerk. Laat je fantasie de vrije loop enje zult ontdekken dat er ook in jullie echte kunstenaarsschuilen! Na afloop neem je natuurlijk je kunstwerkmee naar huis. U betaalt € 6,- per kind aan de kassa van hetmuseum. Per kind mag er een ouder gratis mee naarbinnen.

Uitreiking Theodora Niemeijer prijs 20167 JULI19.00 - 21.00 uur

Op deze avond wordt de Theodora Niemeijer prijs 2016 uitgereikt aan dekunstenaar die het beste projectvoorstel maakte voor Het Oog.

De Theodora Niemeijer prijs isde enige stimuleringsprijs voorbeginnende, vrouwelijkebeeldende kunstenaarswonend en werkend inNederland. Dit jaar is de derdeeditie van de prijs die in 2012werd geïntroduceerd omdatvrouwen namelijk nog steedssterk in de minderheid zijn intentoonstellingen en musealecollecties.

SACHI MIYACHI, WINNARES

De collectie nuDoorlopende expositie

Vijf verdiepingen van de nieuwbouw van het Van Abbemuseum zijngevuld met kunstwerken uit de collectie; van een Picasso uit 1909 totde meest recente werken. Onder de titel De collectie nu is voor heteerst zo’n groot deel van de collectie, meer dan 600 kunstwerken enarchiefstukken, in één presentatie samengebracht. In deze meerjarigetentoonstelling vinden regelmatig wisselingen plaats.

FOTO

BRAM SAEYS

FOTO

PIETE

R VOS

INSTALLATION VIEW THE COLLECTION NOW, SECOND FLOOR. 2013, FOTO PETER COX

Page 14: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN14

expo

Kunst Expo EindhovenKunst, fotografie en vormgevingZA 9 EN ZO 10 JULIKlokgebouw12.00-18.00 uur / gratis

Ruim honderd kunstenaars bieden jou tijdens deze tweedaagse expositie eenverrassende kijk in de creatieve wereld.

Deze derde editie vind dit jaar plaats in het Klokgebouw op Strijp-S. Wees welkom en geniet van schilder-, sieraden- en beeldhouwkunst, design, fotografie, live muziek én meer.. KUNSTEXPO.EU

Expositie T/M 2 SEPTEMBERRHCeOpen ma t/m vr 09.00-17.00 uur / gratis

In het RHCe is een foto expositie te zien oververzamelaars en hun collectie, een project vanfotografe Hetty de Groot. De ontmoetingen metdeze mensen, hun verzameling en hun verhalenmaakten diepe indruk op haar.

Elvera is al jaren fanatiek op zoek naar dat enezeepje en doorkruist daarvoor heel Nederland. Henkheeft al duizenden bier- en frisblikjes en mist er nogeen paar. Toon struint op vakantie de Italiaansestranden af voor schelpjes waarvan hij vervolgensprachtige objecten maakt.Hetty de Groot begon met fotografie op een manierdie velen zullen herkennen: opnamen maken vanwat je aan bijzondere zaken tegenkomt. Jarenlangfotografeerde Hetty vooral tijdens verre reizen enstedentrips. In 2007 stuurde ze voor het eerst eenfoto in als bijdrage aan het vakantieboek TU/e ontravel. Tot haar grote verbazing viel haar bijdrage inde prijzen. Het winnen van die prijs stimuleerdehaar om meer te fotograferen en te experimenteren.Nog geen jaar later won ze de fotowedstrijd van hetEindhovens Dagblad met de foto van hetDommeltunneltje bij het TU/e-terrein. Daarnavolgden nog prijzen voor foto’s in diversetijdschriften. Ondertussen begon ze met eenportfoliocursus om verschillende stijlen enfotografische genres te ontdekken. Dit leidde toteen omvangrijke collectie foto’s: portretten,landschappen, doucmentaire- en architectuur-fotografie.

Winnen of OpgevenTentoonstelling T/M 1 OKTOBER 2016Ton Smits Huis €2,50

Ton Smits heeft veel cartoons getekend met verschillende sporten als onderwerp.Met het zicht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus van dit jaarexposeert het Ton Smits Huis een serie van deze cartoons. Door middel van zijnhumoristische tekeningen laat Ton Smits ons op een andere manier naar deOlympische Spelen kijken. Zijn cartoons geven alle deelnemers aan de Spelen eencentrale plaats, ongeacht of het winnaars of verliezers zijn.

Competitie met humorIn deze collectie cartoons laat Ton Smits diverse competitieve situaties zien met eenvleugje humor. De creatieve en humoristische ideeën die in Ton Smits’ hoofd zijn ontstaan,worden vertaald naar cartoons met ieder een eigen verhaal. Zo zien we bijvoorbeeldhardlopers die hun best doen om - op eerlijke of oneerlijke manier - te winnen. We zienbadmintonners die overal badmintonnen, zelfs buiten de court (op een tropisch eiland!) enruiters die als winnaars op triomftour trots op hun paard de manege in rijden. Open wo 11.00-17.00 uur of op afspraak 040-2114786TONSMITSHUIS.NL

Wie wat bewaart heeft wat, verzamelaars en hun verzamelingFoto’s van Hetty de Groot in RHCe

FOTO

HETT

Y DE G

ROOT.

Page 15: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

Van AbbemuseumBilderdijklaan 10DoorlopendEr was eens… De collectie nu

t/m 11 septemberVOLTAIRE - de periferie van devrijheidOnno Dirker in Het Oog

t/m 25 septemberDe jaren 80 - Begin van het nu?

t/m 29 juliROOD! heilstaatvisioenen uit deSovjet-Unie 1930-1941Bibliotheektentoonstelling

t/m 4 septemberBOUDRY/LORENZ - normal work & toxic

1 juli t/m 31 decemberJheronimus Bosch Familietour

9 juli t/m 15 januari 2017Guerrilla Girls 1985 – Nu

Philips MuseumEmmasingel 31Doorlopend‘Innovation and you’ Experience

Ton Smits HuisJacob Reviuslaan 25t/m eind oktoberWinnen of OpgevenWo 11.00 - 17.00 u en volgens afspraak

KazerneParadijslaan 8t/m 30 septemberNext Up - Jeroen JunteDutch design van een betrokken post-crisis generatieDagelijks 12.00 - 00.00 / toegang en wifi gratis

Eindhoven MuseumBoutenslaan 161 BDoorlopendPermanente expositie van hetdagelijkse leven in Brabant vanaf deprehistorie tot het heden

VincentreBerg 29, NuenenDoorlopendErvaar het leven van Van Gogh inNuenen

TACVonderweg 1t/m 17 juliMatter Matters #12

22 juli t/m 28 augustusMatter Matters #13Opening 22 juli 19.30 u

t/m 17 juliBoker Met Puntjes Expo

MU | Strijp STorenallee 40-061 juli t/m 25 septemberWeather or Not groepstentoonstellingOpening 1 juli om 20.00 u

Baltan LaboratoriesKastanjelaan 5001 t/m 31 juliWat is waarheidDagelijks vanaf 10.00 u, gratis

Klokgebouw9 & 10 juliKunst Expo Eindhoven12.00 - 18.00 u / gratis

RHCeRaiffeisenstraat 18t/m 2 septemberWie wat bewaart heeft wat,verzamelaars en hun verzamelingfoto’s van Hetty de GrootMa t/m vr 09.00 tot 17.00 u. Zie rhc-eindhoven.nl voor actuele openingstijden

15JULI/AUGUSTUS 2016

VR 1 JULICarte Blanche20.30 u • theaterCarte Blanche speelt: Moeder [email protected]

Boekhandel Van Piere19.00 u • cultuur+Bookpresentation: Secrets ofSuperhero ScienceThis event is free, please RSVP [email protected]

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n Grill – Kevin Bachus ReleaseParty Gratis

ZA 2 JULIEffenaar22.00 u • muziekWhatever Happened To Our Heroes€ 5,-

Café Wilhelmina21.00 u • muziekJW Roy & Band€ 12,50

Carte Blanche15.00 u • theaterCarte Blanche speelt: Moeder [email protected]

De Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

Van Abbemuseum13.30 - 13.50 u • muziekFrancesca Grilli - FamilyReguliere entreeprijs14.00 - 16.00 u • kidsKinderkunstclub€ 6,- per kind / reserveren via abbemuseum.nl

Pieter van den HoogenbandZwemstadiont/m 3 juli • sportNetherlands InvitationalGratis

ZO 3 JULIWilhelminaplein12.00 - 19.00 u • cultuur+Wilhelmina KunstpleinGratis

Carte Blanche20.30 u • theaterCarte Blanche speelt: Moeder [email protected]

POPEI15.00 u • muziekSinger-songwriter Fleur Van GorpGratis

Dynamo19.45 u • muziekSilverstein + WellsVvk € 15,- / Boxoffice € 17,50

TAC15.00 – 22.00 u • muziekZomer Zondag SuperblyGratis

WO 6 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Director’s ChoiceLa Loi du Marché€ 5,-21.30 u • Director’s ChoiceThe Duke of Burgundy€ 5,-

EffenaarLocatie: Stroomhuis21.00 u • muziekTired Lion + Teen Creeps + Areas€ 9,-

Dynamo20.00 u • muziekThe Real Mckenzies + Coppersky +Reptilians + Landlines€ 12,50

DO 7 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Director’s ChoiceThe Duke of Burgundy€ 5,-21.30 u • Director’s ChoiceLa Loi du Marché€ 5,-Vanaf deze datum • filmThe Red Turtle

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ’s avonds openReguliere prijs19.00 - 21.00 u • cultuur+Uitreiking Theodora Niemeijer Prijs2016Reguliere prijs18.30 - 20.30 u • cultuur+Zomaargasten - de interactievetalkshowReguliere prijs

VR 8 JULINatlab door Plaza Futura22.00 u • BuitenfilmGluckaufGratis

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n Grill– The FlameningSambucas Gratis

TAC14.00 – 02.00 u • muziekTACnival€ 10,-

Muziekgebouw Eindhoven20.15 u • muziekDaniel Norgren€ 20,-

Carte Blanche20.30 u (première) • theaterCarte Blanche speelt: Botte Pech€ 12,50 (per kaart gaat 2,50 naar VIPE -vipepruiken.nl) / Reserveren via bottepech.nl

ZA 9 JULIDe Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

Van Abbemuseum14.00 - 16.00 u • kidsKinderkunstclub€ 6,- per kind / reserveren via abbemuseum.nl

ZO 10 JULINatlab door Plaza Futura11.00 u • Live CinemaLive Opera ENCORE | Massenet -Werther€ 22,50 / € 17,50 (PlazaPashouders)

POPEIVanaf 17.00 u • muziekNoche Flamencapay what you want

TAC15.00 – 22.00 u • muziekZomer Zondag Gratis

expo-agenda

agenda juli

WEATHER OR NOT GROEPSTENTOONSTELLING IN MU | STRIJP S

Page 16: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN16

Carte Blanche15.00 u • theaterCarte Blanche speelt: Botte Pech€ 12,50 (per kaart gaat 2,50 naar VIPE -vipepruiken.nl) / Reserveren via bottepech.nl

Dynamo15.30 u • muziekMadball + No Turning Back + ManiacForces + Dawn Of Mankind€ 17,50

Pastry Club18.00 u • cultuur+Food on Design3-gangen menu vanaf € 35,- / Meer info enaanmelden: [email protected] 13 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Director’s ChoiceJournal d’une Femme de Chambre€ 5,-21.30 u • Director’s ChoiceVictoria€ 5,-

DO 14 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Director’s ChoiceVictoria€ 5,-21.30 u • Director’s ChoiceJournal d’une Femme de Chambre€ 5,-Vanaf deze datum • filmThe Neon Demon

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ’s avonds openReguliere prijs

VR 15 JULINatlab door Plaza Futura22.00 u • BuitenfilmVentouxGratis

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n Grill– The ReactionGratis

Carte Blanche20.30 u • theaterCarte Blanche speelt: Botte Pech€ 12,50 (per kaart gaat 2,50 naar VIPE -vipepruiken.nl) / Reserveren via bottepech.nl

Dynamo20.00 u • muziekDynamo Metalfest Pre PartyGratis

ZA 16 JULICKE, locatie: Pand-P13.00 u • theaterEindhovense Theaterdag€ 15,- (incl. eten en servicekosten, excl. drankjes(tickets via cke.nl)

DynamoLocatie: Kunstijsbaan Eindhoven12.00 u • muziekDynamo Metalfest€ 20,-

De Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis14.00 - 16.00 u • cultuur+Lezing door voormalig non AgnesHolvastKosten: donatie

Van Abbemuseum14.00 - 16.00 u • kidsFamiliekunstclub€ 6,- per kind / reserveren via abbemuseum.nl

ZO 17 JULICarte Blanche15.00 u • theaterCarte Blanche speelt: Botte Pech€ 12,50 (per kaart gaat 2,50 naar VIPE -vipepruiken.nl) / Reserveren via bottepech.nl

POPEI15.00 u • muziekSinger-songwriter Etan HuijsGratis

TAC15.00 – 22.00 u • muziekZomer Zondag KringloopknallersGratis

Boekhandel Van Piere14.00 u • lezingDe tao van ZhuangziGratis, wel aanmelden via [email protected]

MA 18 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalYouth€ 5,-21.30 u • ZomerfestivalDheepan€ 5,-

Muziekgebouw Eindhoven20.15 u • muziekTindersticks€ 31,50

DI 19 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalDheepan€ 5,-21.30 u • ZomerfestivalYouth€ 5,-

WO 20 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Director’s ChoiceD’Ardennen€ 5,-21.30 u • Director’s ChoiceAnomalisa€ 5,-Vanaf deze datum • filmThe BFG

DO 21 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Director’s ChoiceAnomalisa€ 5,-

21.30 u • Director’s ChoiceD’Ardennen€ 5,-Vanaf deze datum • filmAbsolutely Fabulous: The Movie

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ’s avonds openReguliere prijs

VR 22 JULITU Terrein Eindhoven16.00-00.00 u • Cultuur+FoodstockGratis (onder 18 jaar geen verkoop alcohol)

Natlab door Plaza Futura20.00 u • QuizBuitenfilmquizGratis 22.00 u • BuitenfilmLe Tout Nouveau TestamentGratis

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n Grill– The Wozznames Gratis

Altstadt Eindhoven21.00 u • muziekThe Mee Kats + Big RickVvk € 7,50 (incl.) / deur € 5,50

ZA 23 JULITU Terrein Eindhoven12.00-00.00 u • Cultuur+FoodstockGratis (onder 18 jaar geen verkoop alcohol)

Wilhelminaplein14.30 u • muziekRock 'N Roll Meeting 2016Gratis

POPEI19.00 u • muziekMusic With StrangersGratis

De Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis13.00 - 16.30 u • kidsCrazy Robot Workshop€ 7,50

Philips MuseumVanaf deze datum t/m 29 juli en van 13 t/m 19 augustus13.00 - 17.00 u • kidsMuseum Kids FactoryReguliere entreeprijs

ZO 24 JULITU Terrein Eindhoven12.00-22.00 u • Cultuur+FoodstockGratis (onder 18 jaar geen verkoop alcohol)

Wilhelminaplein14.00 u • muziekBluesplein 2016Gratis

POPEI15.00 u • muziekSinger-songwriter Gratis

Ketelhuisplein14.00 u • cultuur+Alegria FestivalGratis

MA 25 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Zomerfestival45 Years€ 5,-21.30 u • ZomerfestivalPublieke Werken€ 5,-

DI 26 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalPublieke Werken€ 5,-

agenda juli

Page 17: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

JULI/AUGUSTUS 2016 17

agenda juli/augustus21.30 u • Zomerfestival45 Years€ 5,-21.30 u • BuitenfilmLockeGratis

WO 27 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Director’s ChoiceVirgin Mountain€ 5,-21.30 u • Director’s ChoiceThe Lobster€ 5,-

De Bibliotheek Eindhoven10.00 - 12.00 u • kidsSlinger de zomer in€ 3,-

DO 28 JULINatlab door Plaza Futura16.30 u • Director’s ChoiceThe Lobster€ 5,-21.30 u • Director’s ChoiceVirgin Mountain€ 5,-

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ’s avonds openReguliere prijs

VR 29 JULINatlab door Plaza Futura21.45 u • BuitenfilmLa Famille BélierGratis

De Bibliotheek Eindhoven10.15 - 11.45 u • kidsMaak je eigen toverspreukenboek€ 2,50

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n GrillGratis

ZA 30 JULIDe Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

Philips MuseumVanaf deze datum t/m 5 augustus en van 20 t/m 26 augustus12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 u •kids/theaterDe LampReguliere entreeprijs

ZO 31 JULIEffenaar14.00 u • muziekEffenaar 'T WasvenGratis

POPEI15.00 u • muziekSinger-songwriter Gratis

AUGUSTUS

MA 1 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalSon of Saul€ 5,-21.30 u • ZomerfestivalSelma€ 5,-

DI 2 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalSelma€ 5,-21.30 u • ZomerfestivalSon of Saul€ 5,-21.20 u • BuitenfilmBon Dieu!Gratis

DO 4 AUGUSTUSVan Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ’s avonds openReguliere prijs

VR 5 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura21.30 u • BuitenfilmDe 100-jarige man die uit het raamklom en verdweenGratis

De Bibliotheek Eindhoven10.15 - 11.45 u • kidsMaak je eigen toverspreukenboek€ 2,50

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n GrillGratis

KennedylaanVanaf deze datum t/m 14 augustus •cultuur+Park HilariaEntree tot het park is gratis

ZA 6 AUGUSTUSDe Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

Philips MuseumVanaf deze datum t/m 12 aug en 27 augustus t/m 3 september11.30 en 13.30 u • cultuur+Instaprondleiding€ 5,- per persoon

ZO 7 AUGUSTUSPOPEI15.00 u • muziekSinger-songwriter Gratis

MA 8 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalThe King’s Gardens€ 5,-21.30 u • ZomerfestivalCarol€ 5,-

DI 9 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalCarol€ 5,-21.00 u • BuitenfilmElle s’en vaGratis 21.30 u • ZomerfestivalThe King’s Gardens€ 5,-Vanaf deze datum • filmEqualsCafé Society

Effenaar20.30 u • muziekHenry Rollins (Spoken Word)€ 22,50

DO 11 AUGUSTUSVan Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ’s avonds openReguliere prijs

VR 12 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura21.15 u • BuitenfilmThe Imitation GameGratis

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n Grill– Highway OrangeGratis

ZA 13 AUGUSTUSDe Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

Temporay Art Centre (TAC)t/m 14 augustus • muziekfestivalParkfest 2016 Indoor€ 22,50 per dag / € 40,- hele weekend

Landsard Beachn.n.b. • muziekfestivalReggea Sundance Festival€ 35,- in de voorverkoop

ZO 14 AUGUSTUS18 Septemberpleinn.n.b. • evenementSTORM World Tour start evenementGratis

ZO 14 AUGUSTUSPOPEI15.00 u • muziekSinger-songwriter Gratis

MA 15 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalFar From the Madding Crowd€ 5,-21.30 u • ZomerfestivalEr ist wieder da€ 5,-

DI 16 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalEr ist wieder da€ 5,-21.15 u • BuitenfilmJ. KesselsGratis entree21.30 u • ZomerfestivalFar From the Madding Crowd€ 5,-

Page 18: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

Van AbbemuseumVanaf deze datum t/m 18 augustus •cultuur+Zomercursus€150 p.p. Vroege vogel korting: aanmelden vóór11 juli en ontvang 10% korting ( €135,- i.p.v.€150,-). De prijs is inclusief museumbezoektijdens de cursusdagen en koffie/thee

DO 18 AUGUSTUSNatlab door Plaza FuturaVanaf deze datum • filmJulieta

Effenaar20.00 u • muziekAll Them Witches€ 14,50

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ’s avonds openReguliere prijs

VR 19 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura21.00 u • BuitenfilmThe Riot ClubGratis

Effenaar21.00 u • muziekWeval + Polynation€ 15,-

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n Grill– The Droeftoeters Gratis

ZA 20 AUGUSTUSDe Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

ZO 21 AUGUSTUSEffenaar14.00 u • muziekEffenaar 'T WasvenGratis

Café Wilhelmina17.00 u • muziekGo Get Gone (USA)€ 6,-

POPEI15.00 u • muziekSinger-songwriter Gratis

Pastry Club18.00 u • cultuur+Food on Design3-gangen menu vanaf € 35,- / Meer info enaanmelden: [email protected]

MA 22 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalThe Revenant€ 5,-

21.30 u • ZomerfestivalThe Big Short€ 5,-

Klokgebouw, Strijp S en debinnenstadVanaf deze datum t/m 26 augustusPurple 2016 - Fontys introductieweek

DI 23 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura16.30 u • ZomerfestivalThe Big Short€ 5,-21.00 u • BuitenfilmFrankGratis 21.30 u • ZomerfestivalThe Revenant€ 5,-

WO 24 AUGUSTUSDynamo16.00 u • muziekMildtfest W/ Tonight Alive + GhostTown + As It Is + Roam + MoreVvk € 20,- / Boxoffice € 23,-

DO 25 AUGUSTUSDynamo19.45 u • muziekTerror + Comeback Kid + SuperheroStatus€ 17,5020.00 u • muziekListener + Marco Martens + PoetryCircle 040€ 10,-

Van Abbemuseum17.00 - 21.00 u • cultuur+Museum ’s avonds openReguliere prijs

VR 26 AUGUSTUSNatlab door Plaza Futura21.00 u • BuitenfilmAmyGratis

Altstadt Eindhoven21.00 u • muziekDance’n’Vision met VJ HanumanGratis

POPEIVanaf 18.00 u • muziekRock ‘n Grill– Kid CallowayGratis

Dynamo20.15 u • muziekSerrabulho + Kadaverficker +Clitorape + 666 Shades Of Shit€ 10,-

ZA 27 AUGUSTUSDe Bibliotheek Eindhoven11.00 - 12.00 u • cultuur+Digitaal caféGratis

ZO 28 AUGUSTUSDynamo19.30 u • muziekIron Reagan + Fleddy Melculy +Tarantino (Record Release Show) +Slander€ 17,-20.00 u • muziekThe Fall Of Troy + Tiny Moving PartsVvk € 15,- / Boxoffice € 17,50

Kanaalstraat 8(binnenplaats oude Augustinianum)13.00 - 21.00 u • festivalVan Moll Fest 2016€ 10,- alleen voorverkoop

POPEI15.00 u • muziekSinger-songwriter Gratis

MA 29 AUGUSTUSDynamo20.15 u • muziekGhost Bath + Support€ 13,50

UIT IN EINDHOVEN18

agenda augustus

ALEGRIA FESTIVAL OP HET KETELHUISPLEIN

Page 19: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

JULI/AUGUSTUS 2016 1919

PODIAAcademisch GenootschapParklaan 93 • 040 243 48 08 academischgenootschap.nlAfslag EindhovenDaalakkerweg 2 (Sectie C) afslageindhoven.nlAltstadt EindhovenStratumseind 71 • 040 243 23 99 [email protected] 72 • 5600 AB Eindhoven axesjazzpower.nlAyurvedisch Centrum Eindhoven BELA Smalle Haven 130 • 06 20 93 86 90 ayurvedischcentrumeindhoven.nlCafé WilhelminaWilhelminaplein 6 • 040 244 72 86 cafewilhelmina.nlCarte BlancheJan Heynslaan 4 • 040 245 17 39 carteblanche.nuCatharinakerkKerkstraat 1 • 040 244 88 97 kerkconcerten.dse.nlCKE-muziekschool Pastoor Petersstraat 180 • 040 216 32 00 CKE-theaterschool Stratumsedijk 22 • 040 216 32 63 cke.nlDe Bibliotheek EindhovenEmmasingel 22 • 040 260 42 60 bibliotheekeindhoven.nlDynamoCatharinaplein 21 • 040 239 31 10 dynamo-eindhoven.nlEffenaarDommelstraat 2 • 040 239 36 66 effenaar.nlFilmhuis de Zwarte DoosTU/e Terrein aan het Limbopad • 040 294 68 48 dezwartedoos.nlFlipside / Zesde KolonneTarwelaan 56 • 040 245 62 77 artspaceflipside.nlGroendomein WasvenCelebeslaan 30 • 040 787 07 07 wasven.nlKasteelconcerten Geldrop (Stichting Strabrecht Theater)Mierloseweg 1 kasteelgeldrop.nlMuziekgebouw EindhovenHeuvel Galerie 140 • 040 244 20 20 muziekgebouweindhoven.nlMuziek in de CathrienFlorastate 36 • 040 212 11 46 07 07 muziekindecathrien.nlOude RechtbankStratumseind 32 • 040 720 09 34 ouderechtbank.nlParktheater EindhovenTheaterpad 1 • 040 211 11 22 (reserveringen) parktheater.nl

Perk InterieuropleidingenVisserstraat 13 • 040 244 35 13 perk-interieur.nlphilharmonie zuidnederlandJan v. Lieshoutstraat 5 • 0881660700 [email protected] door Plaza Futura / Baltan Laboratories / BroetKastanjelaan 500 • 040 294 68 48 [email protected] baltanlaboratories.orgPopEiKlokgebouw 300 • 040-243 14 44 popei.nlRHCeRaiffeisenstraat 18 • 040 264 99 40 rhc-eindhoven.nlStudium Generale, TU/eDen Dolech 2 / Auditorium 2.02 • 040 247 49 00 tue.nl/sgTAC - Temporary Art CentreVonderweg 1 • 040 246 13 25 tac.nuTipotangoScala, Kanaalstraat 6 • [email protected] tipotango.nlUnited-CKleine Berg 62 • 040 237 12 77 united-c.nlVolksuniversiteit EindhovenTongelresestraat 146a • 040 7820810 • [email protected]

MUSEA / GALERIESAtelier AanschotElla Fitzgeraldlaan 88 • 040 242 37 38 leoniemarechal.com Ton Smits HuisJacob Reviuslaan 25 • 040 211 47 86 tonsmitshuis.nlEindhoven MuseumBoutenslaan 161-b • 040 252 22 81 eindhovenmuseum.nlStichting Complex / KruisruimteGen. Bothastraat 7e stichtingcomplex.nlKazerne Expositie RestaurantParadijslaan 2-8 • 040 236 61 96 kazerne.comMUEmmasingel 20 • 040 296 16 63 mu.nl Philips MuseumEmmasingel 31 • 040 235 90 30 • [email protected] 29, Nuenen • 040 283 96 15 vangoghvillagenuenen.nlVan AbbemuseumBilderdijklaan 10 • 040 238 10 00 vanabbemuseum.nl

adressen

Page 20: UIT IN EINDHOVEN juli - augustus 2016

UIT IN EINDHOVEN20