SOCIAL MEDIA social... · 2012. 3. 30. · Averca en social media Averca geeft trainingen social...

of 4 /4
SOCIAL MEDIA De lucht gonst ervan, tijdschriften schrijven erover. Om je heen zie voortdurend mensen met hun mobiel deelnemen aan social networks. Je ontkomt er niet aan. Social media lijken het tovermiddel voor ondernemers. Ze zouden een grotere klantenkring en een hogere inzet garanderen. Je zou dus wel gek zijn als je hier dus niet aan meedoet. Brengen social media wat je hoopt? Dat kan. Maar niet vanzelf. Je moet bereid zijn te investeren. Nog niet zozeer in geld. Maar vooral in tijd. En open communicatie. Tijd investeren in je klanten. Want daarover gaat het in social media. Goed: als die social media dan zo belangrijk zijn, welke ga je dan gebruiken? Facebook? Twitter? Linkedin? En hoeveel tijd besteed je er dan aan? Vragen, vragen, vragen...

Embed Size (px)

Transcript of SOCIAL MEDIA social... · 2012. 3. 30. · Averca en social media Averca geeft trainingen social...

SOCIAL MEDIA
De lucht gonst ervan, tijdschriften schrijven erover. Om je heen zie voortdurend mensen met hun mobiel deelnemen aan social networks. Je ontkomt er niet aan.
Social media lijken het tovermiddel voor ondernemers. Ze zouden een grotere klantenkring en een hogere inzet garanderen. Je zou dus wel gek zijn als je hier dus niet aan meedoet.
Brengen social media wat je hoopt? Dat kan. Maar niet vanzelf. Je moet bereid zijn te investeren. Nog niet zozeer in geld. Maar vooral in tijd. En open communicatie. Tijd investeren in je klanten. Want daarover gaat het in social media.
Goed: als die social media dan zo belangrijk zijn, welke ga je dan gebruiken? Facebook? Twitter? Linkedin? En hoeveel tijd besteed je er dan aan? Vragen, vragen, vragen...
Averca en social media
Averca geeft trainingen social media voor ondernemers, werkzoekenden, HR-professionals en loopbaanadviseurs. Hierbij gaat het om branding en de wijze waarop je social media inzet bij het behalen van je doel.
Averca ondersteunt bedrijven, individuen en organisaties bij de inzet van social media. Dit doen we door training en advisering. Ook zijn individuele trainingen mogelijk voor mensen die zich voor de organisatie bezig gaan houden met social media.
Voor iedereen die social media professioneel wil inzetten, heeft Averca diverse workshops en
trainingen ontwikkeld.
Voor wie? Ondernemers die kennis willen maken met social media
Deze training geeft een overzicht van de diverse social networks die er zijn en wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden voor u als ondernemer zijn.
U maakt kennis met de bekendste social media: Twitter, Linkedin en Facebook. Ook de nieuwste social media komen aan bod: Foursquare, Pinterest, Google+ en Chiliwire.
U leert de gevaren en voordelen van het gebruik van social media en een goede beslissing te maken over deelname aan een of meer van de social networks.
: uw professionele netwerk
Voor wie? Voor iedereen die meer uit Linkedin wil halen.
In deze training leert u alles wat u nodig hebt op Linkedin. U leert uw netwerk vergroten en onderhouden, een bedrijfspagina maken, andere bedrijven volgen en gebruik maken van meer verborgen functies. U maakt ook kennis met groepen. en leert omgaan met diverse instellingen.
Maar natuurlijk leert u ook hoe een goed profiel eruit ziet volgens de nieuwste eisen van Linkedin. Hier gaan we concreet mee aan de slag. Tot slot leert u welke plug-ins u kunt gebruiken.
Aan het eind van de workshop bent u in staat Linkedin in te zetten voor b2b, b2c en voor het vergroten van uw vindbaarheid.
: zin of onzin?
Voor wie? Iedere ondernemer die kennis wil maken met Twitter en/of Twitter zakelijk wil gebruiken.
Twitter is uitgegroeid tot een enorm netwerk. Twitter wordt meer en meer zakelijk gebruikt. Om kennis te brengen en te halen en om in contact te komen met klanten. Sommige bedrijven halen 50% van hun opdrachten uit hun twitter-contacten.
In deze workshop leert u Twitter kennen als netwerk van suspects en prospects. U maakt een account aan en produceert uw eerste tweet.
U leert omgaan met Twitter en kunt na deze workshop uw netwerk uitbreiden en Twitter inzetten om u bekender te maken. U maakt kennis met diverse mogelijkheden om op Twitter te zoeken en met programma’s om links te plaatsen op Twitter.
Verder maakt u kennis met programma’s om uw timeline te beheren en met geautomatiseerde tweet- plaatsers.
: direct contact
Voor wie? Voor iedereen die facebook wil inzetten als medium om met potentiële klanten in gesprek te zijn en zijn vindbaarheid wil vergroten.
1 op de 12 aardbewoners zit op facebook. Wat doen die er allemaal? Waarom verruilen steeds meer bedrijven hun bedrijfswebsite voor een facebookpagina? In deze workshop krijgt u antwoord op deze vragen. Daarnaast leert u een persoonlijke pagina aanmaken en een fanpage (een bedrijfspagina).
U weet hoe u de pagina aantrekkelijk kunt maken en houden en u kunt uw netwerk uitbreiden en onderhouden.
Prezi: uw dynamische presentatie
Voor wie? Voor iedereen die zijn bedrijf op een mooie manier wil presenteren of soms
een presentatie moet geven.
Het is belangrijk uw bedrijf op een goede manier te presenteren op de diverse media. U kunt dit doen met filmpjes, bloggs, foto’s maar ook met een goede bedrijfs- prezi.
Een prezi is een presentatievorm die als achtergrond het mindmappen heeft. In tegenstelling tot powerpoint is Prezi niet lineair, maar associatief. Dit levert een mooie, dynamische presentatie op, waarin u zich op een bijzondere manier kunt presenteren.
Aan het eind van de workshop bent u in staat prezi te gebruiken als middel om u op een goede manier te presenteren.
Na de workshop
Een workshop legt een goede basis. Al werkend blijkt het vaak nodig om nog eens een aantal dingen te herhalen. U loopt immers tegen vragen aan op het moment dat u er echt mee aan de slag gaat.
Averca geeft persoonlijke trainingen aan huis of op het bedrijf. Deze trainingen kunnen heel vraaggericht zijn: aan het eind van de training heeft u antwoord op uw vragen en kunt u zelf verder.
Verder adviseert Averca hoe social media strategisch in te zetten zijn voor uw bedrijf. Maatwerk!
Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u contact opnemen met Averca.
Averca, coaching &loopbaanadvies www.averca.nl kvk nummer 50680382
Bosweg 40 [email protected] BTW nummer NL135937838B01 2771 JV Boskoop 06 4124 0093 bankrekening 1485 33 582
Averca is opgericht door Ard Verrips.
“Ik heb bijna 25 jaar in het onderwijs gewerkt, in diverse functies. In mijn werk heb ik veel gebruik gemaakt van mijn vermogen om te coachen en te trainen.
Diverse mensen heb ik mogen begeleiden naar ander werk of heb ik op een andere manier kunnen coachen.
Mijn kernwaarden zijn: integriteit en objectiviteit. In mijn manier van coachen ben ik luisterend en analyserend. Confronterend en realistisch. Creatief en uitdagend.
In trainingen benoem ik processen en laat ik leren door te doen en te denken.
En altijd op zoek naar de kracht en drijfveren van mensen.
Hierbij wil ik aansluiten.”
Back to the future, bij dreigend ontslag.
Auctov, een training over effectieve gesprekken met klanten
Inspiratie door creatie, Creativiteit als start voor verandering
Presenteren kun je leren. Hoe krijg je je boodschap overgedragen?
Graag overleg ik met u over trainingen op maat.