SESIL Magazine uitgave 01 2010

16
SVEN'S DROOM De herlanceering van SESIL is eindelijk hier en het is tijd om de droom te presenteren LEER LEDEN VAN SESIL KENNEN EEN INTERVIEW MET UKKEPURK, NAURUS, QGRAPHIC EN LONDON HET TALENT GEPRESENTEERD BLUR EN PARAGRAPHIC L SCHIJNEN IN DE SPOTLIGHTS LEUKE TUTORIALS & ACTIVITEITEN WE HOUDEN JE BEZIG OP SESIL.NL JAARGANG 01 - UITGAVE 01 VERKRIJGBAAR VIA DIGITALE DISTRIBUTIE OP WWW.SESIL.NL/MAGAZINE

description

De eerste uitgaven van het SESIL Magazine. SESIL is het nieuwe platform voor grafische creativiteit.

Transcript of SESIL Magazine uitgave 01 2010

Page 1: SESIL Magazine uitgave 01 2010

SVEN'S DROOMDe herlanceering van SESIL is eindelijk hier en het is tijd om de droom te presenteren

LEER LEDEN VaN SESIL kENNEN een interview met ukkepurk, naurus, Qgraphic en london

HET TaLENT GEPRESENTEERD Blur en paragraphic l schijnen in de spotlights

LEUkE TUTORIaLS & aCTIVITEITEN we houden je Bezig op sesil.nl

jaargang 01 - uItgavE 01 vErkrIjgbaar vIa DIgItaLE DIStrIbutIE op www.SESIL.nL/magazInE

Page 2: SESIL Magazine uitgave 01 2010

Aangenaam, dit is het nieuwe SESIL magazine. SESIL is het nieuwe creatieve platform dat

zich focussed op gezelligheid, creativiteit en activiteit. Ik ben Sven van Gurp, de oprichter

van SESIL en de ontwerper van de nieuwste versie voor mijn eindproject.

Dit magazine geeft een beeld van wat SESIL is en wat er allemaal te vinden is op het platform. je leert een aantal leden kennen. ziet het werk van andere leden. kan een tutorial volgen en er staat een activiteit waar je ook aan mee kan doen. Hopelijk kan ik zo weer een nieuw lid verwelkomen in het platform voor de creatieve nederlander.

Dit is de eerste uitgave en ik kan nog veel leren, dus iedere vorm van kritiek is welkom als het SESIL helpt te groeien.

veel lees plezier en een vriendelijke groet,

Sven van gurp

wil je dit magazine voortaan ontvangen? Dat kan door je aan te melden op SESIL.nl en je bij het aanmelden op te geven voor de magazine. Dan krijg je iedere uitgave in de vorm van een goed verzorgde .pdf in je mailbox. maar daar hoef je natuurlijk niet op te wachten! Iedere week komt er leuke content op de website zelf, het grootste deel hiervan beland uiteindelijk ook in het magazine.

hey laat ik me even voorstellen! ik ben sesil. oh wacht, ik ben sven.

Jaargang 01 - Uitgave 01

Deze uitgave is ontworpen door Sven van

gurp namens SSLDesign.

alle tekst is geschreven door Sven van gurp

en alle auteursrechten voor de creaties

behoren toe aan de originele auteurs.

SESIL is niet verantwoordelijk voor enige

vorm van piratij in de gepublisheerde

creaties, wij doen ons uiterste best om dit te

voorkomen en tegen te gaan.

Enige vorm van herdistributie is toegestaan

zolang alle inhoud trouw blijft aan het

originele ontwerp.

met speciale dank aan:

.Cmyk - Stefan Quintarelli

ukkepurk - marco zomeren

blanqo - niels westerhof

S.u.n. - London Loy

grafisch Lyceum rotterdam

blur - jules verdijk

ColdIce - Eric Houtepen

en natuurlijk Sheila voor al je geduld!

inleiding: Aangenaam

02 | I nleiding: aangenaam

Page 3: SESIL Magazine uitgave 01 2010

INHOUDSOPGaVE

Inleiding: Aangenaam pagina 02

Interview: Leden leren kennen pagina 04

Showcase: Blur pagina 06

Para pagina 07

tutorial: Foto effect pagina 08

actief: Leden logo's pagina 14

Extra: Inspiratie pagina 15

So Magical © ColdIce

deze editie: Inhoudsopgave

03 | Deze edit ie: I nhoudsopgave

Page 4: SESIL Magazine uitgave 01 2010

Laat ik ze als eerste aan je voorstellen. Hoewel ze alle 4 creatief bezig zijn hebben ze allen

een eigen achtergrond en visie op hun creativiteit. Dit artikel ben ik dan ook begonnen

omdat ik ze alle 4 ken en merkte dat er veel verschil en gelijkenissen te vinden zijn in wat

we allemaal doen en denken.

Stefan "QGraphic" Quintarelli is een student aan het grafisch Lyceum rotterdam die rond deze tijd aan het afstuderen is, als grafisch vormgever. Hij heeft samen met twee vrienden ook sinds enige tijd een grafisch bedrijfje genaamd .Cmyk waar hij veel voor vormgeeft. http://cmykposts.nlMarco "Ukkepurk" Zomeren is ook een student maar zit in het 2e jaar van zijn Hbo opleiding aan de willem de kooning academie in rotterdam. Hij heeft daarna ook een eigen 'design-brand' onder de naam ukkepurk waar hij vooral illustratief te werk gaat met eigen designs. http://ukkepurk.nlLondon Loy is fotograaf en heeft samen met zijn vriendin die kunstenares is en moeder van hun twee kinderen een studio waar ze fotografie en kunst combineren en dit toepassen voor verschillende projecten, op dit moment zijn ze druk bezig een mooi portfolio op te zetten voor deze unieke combinatie. Hiernaast werk London ook als assistent van een andere fotograaf waar hij ook veel leert. Hij heeft als autodidact zijn talent voor fotografie opgebouwd en heeft zo al leuke opdrachten binnen weten te slepen. De studio heet S.u.n. (Studio uit nietz) binnekort online te vinden!als laatste stel ik Niels "Naurus" Westerhof voor, de man waar ik zo'n beetje door begonnen ben actief te photoshoppen, zonder hem geen SESIL. niels is al een aantal jaar geleden afgestudeerd aan de toen nog gloednieuwe multimedia Design & technology opleiding en heeft ondertussen al een aantal jaar zijn eigen design bureau in Enschede genaamd blanqo. http://blanqo.nl

vier leden van sesil stellen zich voor en beantwoorden een aantal vragen die ik ze stelde. dit is het resultaat.

Marco: Go catch some waves! "Een van mijn eerste werken waarbij de nadruk op typografie hoog ligt". Deze is inmiddels verkrijgbaar op shirts, jurkes en truien bij http://luvian.eu.

Marco

Stefan

London: Capoeira boy met berimbau. Deze foto kreeg ik nog op de dag dat London hem had gemaakt. "Ieder werk wat door mijn lens ontstaat maakt me keer op keer trots."

interview: Leden leren kennen

04 | I nter view : Leden leren kennen

Page 5: SESIL Magazine uitgave 01 2010

op mijn vraag aan hun 'hoe het is gekomen dat ze dit doen als werk/studie en hobbie' bleek dat hier al het grootste verschil tussen de vier zat. waar Stefan altijd al aan het tekenen was en marco zo'n beetje alles wat hij in zijn handen kon krijgen gebruikte om creatief mee te zijn, zo bleek het dat niels pas tijdens een studie Informatica in aanraking te zijn gekomen met een multimedia project en hierdoor te zijn overgestapt op die creatieve opleiding en London werd door zijn vriendin nadia gevraagt mee te helpen voor een FairFood expo en toen zijn passie voor fotografie ineens opmerkte.maar toen ik vroeg wat hun inspireerde hoorde ik steeds hetzelfde antwoord. "Alles om me heen inspireert me!". Stefan zoekt daarbij ook nog actief inspiratie op verschillende blogs online en London krijgt nog eens een extra dossis inspiratie van zijn kids vertelt hij.

van één antwoord stond ik wel te kijken, toen ik vroeg aan iedereen of ze ook als hobby creatief bezig zijn, gaven London Stefan en marco aan dat eigenlijk hun hele leven beïnvloed word door creatief bezig zijn en het dus ook als hobby door gaat. niels moest echter tot zijn eigen spijt toegeven het zo druk met zijn succesvolle designbureau te hebben dat hij daarnaast gewoon geen tijd over houd om ook als hobby nog bezig te zijn. gelukkig vertelde hij me wel dat hij nu SESIL er weer is toch weer ertoe wilt gaan zetten om terug in photoshop te duiken om af en toe mee te doen aan de activiteiten.

Iedereen heeft zo zijn eigen dromen en daar was ik dan ook naar geïnteresseerd. zo liet Stefan weten eigenlijk niet zich echt te richten op een droom maar met de dag te leven, al zou hij het wel graag willen bereiken om een gerenomeerde naam te worden in de grafische sector. marco heeft het liefst dat hij dagelijks begrip & waardering mag ontvangen voor alles wat hij doet. London wilt intense gelukzaligheid bereiken in zijn werk en dat zijn werk wat doet met mensen positief of negatief. als laatste wilt niels creatief bezig kunnen blijven in alles wat hij doet.

natuurlijk wilde ik ook nog weten wat ze van SESIL denken en gelukkig allemaal heel positief, en anders zou ik hun woorden toch wel hebben verdraaid, haha!marco ziet het als een kans om met vele creatieven in contact te komen, elkaars werk te bekijken en samen te werken. Hier voegt Stefan nog aan toe dat er een gemeenschap ontstaat waarin je van elkaar kan leren. London denk dat SESIL vooral een goede inspiratiebron is voor (beginnende) kunstenaars en door elkaars werk te delen hun skills kunnen opliften. niels zei dat een platform als SESIL je blijft stimuleren om jezelf steeds weer te verbeteren, je verder te ontwikkelen en ook om te proberen je op meer vlakken dan waar je jezelf comfortabel in vind te verkennen.

Ik eindig met een gezamelijk advies, welke marco het mooiste verwoord heeft:

"Doen, denken, doen!"De 4 creaties langs de zijdes waren opgestuurd als het werk waar ze het trots op zijn en bedankt voor de medewerking aan alle 4!

London

Niels

Niels: Ronde 5 van niels kreeg ik een leuke flashback opgestuurd in de vorm van "ronde 5" uit een zogenaamde photoshop tennis spel die wij tegen elkaar hielden.

Stefan: 1QuickCup.com (ontwerpwedstrijd) Dit logo is ontworpen voor een ontwerpwedstrijd door .Cmyk en hiermee zijn ze 2e geworden. "Een goede realitycheck om te zien waar je staat qua vaardigheden".

interview: Leden leren kennen

05 | I nter view : Leden leren kennen

Page 6: SESIL Magazine uitgave 01 2010

blur zoals hij bekend is op SESIL, is een student die al jaren als hobbie met photoshop aan het spelen is om zo geweldige creaties te maken. Hij is erg gegroeid in de afgelopen jaren en heeft in de jaren een sterk herkenbare stijl weten neer te zetten.

Hij gebruikt nooit veel woorden en daarom zullen we het hier ook bij laten en een zo breed mogelijke selectie van zijn werk laten zien. meer werk van blur is te vinden op zijn leden pagina op http://blur.sesil.nl.

.Untitled: Een goed voorbeeld van de creativiteit van blur en de weinig woorden die hij gebruikt, zelfs de titel is niet benoemd.

My Bonsai Life: De sfeer in deze afbeelding is geweldig en het is volgens blur zijn zelf gegroeide leventje verbeeld.

Zero 1: Een mooie zonders ondergang met een surrealistisch beeld van een planeet, vallende ster en kleine details zoals de luchtballonnen.

jules “Blur” verdijk, de man van weinig woorden en zeer sprekende beelden.

showcase: Blur

06 | Showc ase: b lur

Page 7: SESIL Magazine uitgave 01 2010

ook paragraphic L, para voor het gemak, heeft een unieke stijl ontwikkeld toen hij als student begon met photoshoppen en ongeveer 7 jaar al bezig is met deze passie. Hierdoor is SESIL ontstaan om zo een plek te hebben om zelf te groeien en andere te zien mee groeien om zo inspiratie te delen en actief bezig te blijven met het creëeren van een unieke stijl. bij para draait het vooral om het zetten van een sfeer en het blijven experimenteren met technieken.

para probeert altijd een verhaal te vertellen met de afbeelding en altijd eentje waar nog de ruimte is voor een eigen interpretatie van de voorstelling. op zijn leden pagina is al zijn werk te zien http://para.sesil.nl. bekijk ook zijn project 365designs.nl.

Inzending Heaven Alive: op SESIL organiseren we veel activiteiten, dit is een inzending voor de Speed Contest #27 - Heaven alive. Een uitgebreide photoshop creatie met een zomerse sfeer.

At The Docks: Deze afbeelding zag para al voor zich voordat hij het uiteindelijk ook ging maken. “Ik liep langs deze omgeving en bedacht deze scene, pakte mijn camera en ben gaan photoshoppen”

sven “paragraphic l” van gurp, oprichter van sesil en passievolle vormgever

They’ll Never Know What Hit Them & Things Went By Fast: Een experiment van para om een verhaal te vertellen. Links een rustige scène met een dreigende lucht op de achtergrond, en rechts het resultaat van wat die lucht met zich mee bracht.

showcase: Para

07 | Showc ase: paragraphic L

Page 8: SESIL Magazine uitgave 01 2010

Licht & Surrealistisch08 | Foto effec t: L icht Surreal ist isch

Page 9: SESIL Magazine uitgave 01 2010

Licht & Surrealistisch

tutorial: Foto effect

Page 10: SESIL Magazine uitgave 01 2010

TIP: voor goede gratis stockfoto’s raad ik Stock Exchange1) aan. na een gratis registratie kan je duizende stockfoto’s downloaden op groot formaat.1) http://www.sxc.hu

Gebruikte technieken

Layer mask (Laag Masker)

blending options (Opties voor overvloeien)

adjustment Layers (Aanpassings Lagen)

Levels• (Niveau’s)

Color balance • (Kleur Balans)

Filters menu

motion blur• (Beweging Vervagen)

gaussian blur• (Gaussian Vervagen)

Shear • (Schuin)

noise• (Ruis)

in deze tutorial gaan we van een foto een surrealistisch plaatje maken met een lichte uitstraling.

Stap 1: we beginnen deze tutorial met het kiezen van een foto. Dit kan een eigen foto zijn of een stockfoto. voor het beste resultaat van deze tutorial heb je een foto nodig die niet te donker is, een duidelijk onderwerp op de voorgrond heeft en een duidelijke achtergrond erbij. zoals hierboven te zien is heb ik gekozen voor een foto met een gans op de voorgrond, en daarbij een vrij lichte achtergrond van een park. Het is nog niet licht genoeg om een lichte sfeer te geven, met de donkere wolken in de lucht, maar de zon schijnt wel en dat gaan we in ons voordeel gebruiken.

Stap 2: we hebben een goede foto en laden deze in photo-shop. als we de foto voor digitaal gebruik gaan aanpassen werken we in een formaat tussen de 600px en 1200px, werken we met een foto die we gaan afdrukken dan zetten we resolution (Resolutie) op 150 of 300 pixels/inch en stellen we het gewenste formaat in cm/mm in.

Hoe hoger de resolutie hoe kleiner het plaatje word uitgeprint en dus hoe groter het plaatje moet zijn wil je het zelfde formaat blijven uitprinten. 150dpi is een standaard voor thuis printen, bevalt de kwaliteit je echter niet werk dan op 300dpi.

als eerste gaan we de levels aanpassen. Dit doen we door een adjustment layer te maken van de levels. Links is in geel de knop geselecteerd die je kan vinden in je Layers panel (F7).

klik op levels en een nieuw venster zal openen, ik heb een lichte aanpassing gedaan aan alleen het rgb kanaal: 20, 120, 190 dit zorgt ervoor dat het gehele plaatje lichter word maar de schaduw net wat donker en dus het contrast verhoogt.

tutorial: Foto effect

10 | Foto effec t: L icht Surreal ist isch

Page 11: SESIL Magazine uitgave 01 2010

probeer het balans te houden in je instellingen, laat het nergens volledig wit worden anders verlies je details door over- of onderbelichting. nu gaan we de kleuren aanpassen met Color balance, ook weer als adjustment layer zoals de levels. versterk kleuren uit de foto, in het voorbeeld heb ik de kleuren groen en geel het meest versterkt en omdat de oranje-achtige boom erg opvalt heb ik geprobeerd de oranje kleur duidelijk te laten, maar niet te opvallend omdat ik wil dat de aandacht gaat naar het hele plaatje. Dit zijn mijn instellingen:Shadows: 15, 44, -17 midtones: 8, 10, -20 Highlights: 4, 3, 57

Stap 3: En we zijn klaar om te gaan beginnen een visueel effect toe voegen aan de foto. kopieer alle layers die je nu hebt (selecteren in layers venster en slepen met alt ingedrukt) en daar maken we 1 layer van Ctrl+E (Cmd+E). nu passen we het motion blur effect toe op deze layer (Filter > blur > motion blur) ik heb hier 0 graden en 100px ingesteld. De instellingen hier maken niet te veel uit zolang het effect maar duidelijk zichtbaar is.klik op de layer met de rechtermuis knop en selecteer blending options, in het nieuwe venster kies je bij blend mode voor overlay. nu zit het effect nog over de gans, waardoor het in de achtergrond valt. Hiervoor gaan de we Layer mask gebruiken en tekenen we dat stuk weg. Selecteer de effect layer en ga naar Layer > Layer mask > reveal all. In je Layer panel zie je nu een nieuw vakje verschijnen deze is nu helemaal wit, dit houd in dat alles zichtbaar. pak nu je brush (b) en selecteer de kleur zwart en teken over je ontwerp heen zodat dit word weg gegumd, ik heb ook de lucht weggetekend want die werd totaal wit en verloor alle details.

Stap 4: Het ziet er al leuk uit, nu maak ik het allemaal wat zachter. we doen nog een keer hetzelfde als in stap 3 maar dit keer kiezen we niet voor motion blur maar voor gaussian blur.Dit vervaagd het hele plaatje zonder de lijntjes die je bij motion blur krijgt. Ik heb gekozen voor 5px dit maakt hem vaag maar nog wel herkenbaar. Deze laag zet ik ook op overlay en de opacity stel ik in op 50%. Hier hoef je niets weg te tekenen.

Stap 5: mij lijkt het wel leuk om in deze foto een beetje te gaan spelen met lijnen, maar dan geen rechte lijnen maar hele speelse golvende lijnen. om dit te doen maak je een nieuwe layer en neem je de vierkante Selectie tool (m). En je selecteerd een hoge smalle rechthoek. maak een nieuwe laag aan en vul deze met een kleur die veel in de foto voorkomt.

Layer Mask & Adjustment Layersal mijn werk in photoshop probeer ik te maken op een non-destructieve manier. Dit houd in dat ik alles ongedaan kan maken en kan herstellen, zelfs als ik pas na een paar dagen weer verder ga met de .psd. De Layer Mask is een manier van gummen zonder iets echt te verwijderen. De Adjustment Layers zijn handig vanwege verschillende redenen, niet alleen kan je alles ongedaan maken, het effect is toegepast op alle layers die eronder zitten en je kan het percentage aanpassen en delen van het effect weg tekenen in de Layer mask die er standaard al op zit.

tutorial: Foto effect

11 | Foto effec t: L icht Surreal ist isch

Page 12: SESIL Magazine uitgave 01 2010

nu ga je naar Filter > Distort > Shear en ga je een paar puntjes in de lijn zette zodat je een golvende lijn krijgt. Let op, dit werkt alleen als je lijn in de hoogte staat en niet bij een liggende lijn.

Stap 6: maar ik wil dus wel een liggende lijn hebben zodat er met mijn horizon een leuk vormspel ontstaat. je selecteerd de layer van de lijn en klikt Ctrl+t / Cmd+t en je krijgt de transform tool om de lijn heen. pak het blokje op een van de hoek en sleep deze terwijl je Shift ingedrukt heb naar links of rechts, zodat je lijn horizontaal is. maar omdat ik er ook diepte in wil pak ik één voor één de hoekjes terwijl ik Ctrl / Cmd ingedrukt heb en sleep ze tot aan de zijkant van de foto, in mijn geval heb ik de punten links ver uit elkaar gezet en rechts dicht bij elkaar zodat het lijkt alsof die links dichtbij is en rechts veraf.

En met diepte heb je ook altijd nog licht-donker verschil dus ook dat voeg ik aan de lijn toe. Dit doe je door een nieuwe layer te maken en met de gradient tool (Shift+)(g) een zwart-wit verloop te tekenen van links naar rechts, wit is dichtbij en zwart ver weg. zet de layer op overlay. Dit effect zit nu over de hele foto, maar hoort alleen over de lijn te zitten. als je nu met de rechtmuisknop op de layer van de gradient klik en Create Clipping mask selecteer zie je dat er een pijlt naast de layer komt die naar de lijn layer wijst. nu is deze layer alleen zichtbaar op de lijn.

Stap 7: Het begint al een leuk plaatje te worden en ik heb wat extra details toegevoegt. Ik heb een zwarte layer gemaakt, met noise (Filter > noise > add noise) op 19% gevult en op Linear Dodge over de lijn gezet voor een beetje textuur erop, doe met deze layer hetzelfde als je met de gradient layer hebt gedaan zodat de noise niet over de hele foto zit.voeg nog een lijn toe zodat er een lijnen spel ontstaat en geef deze een leuke kleur die goed combineert. In dit geval heb ik voor oranje gekozen. Hier doe je precies hetzelfde als je in de vorige 2 stappen heb gedaan.

om nog een beter diepte effect te gegeven laat je de lijnen over elkaar lopen. Ik heb de oranje lijn over de groene lijn laten gaan aan de linker- en rechterkant waardoor het lijkt alsof die dichterbij staat daar, de groene lijn loopt ook een keertje over de oranje heen zodat het lijkt deze ze beide meer diepte hebben. Dit alles is gewoon een beetje gum werk met de Layer mask. ook heb ik een beetje schaduw op de lijnen gemaakt, dit is simpel brush werk met een zwarte brush en daarna gaussian blur op gedaan ( Filter > blur > gaussian blur ). om het wat realistischer te laten lijken heb ik de opacity op 30% gezet en op multiply ingesteld.

tutorial: Foto effect

12 | Foto effec t: L icht Surreal ist isch

Page 13: SESIL Magazine uitgave 01 2010

(optioneel: Ik heb in dit geval een stuk water in mijn plaatje, om het diepte gevoel te versterken heb ik daar een reflectie van de lijnen op geplaatst. Hiervoor kopiëer je weer alle Layers en maak daar weer 1 van met Ctrl+E / Cmd+E. Selecteer nu de lijnen en kopiëer deze. zet de andere layer weer uit door op het oogje er links van te klikken. plak nu de lijnen in een nieuwe Layer en spiegel ze verticaal (Edit > transform > Flip vertical). nu moet je even zelf goed inzicht hebben want we gaan met de transform tool (Ctrl+t / Cmd+t) de layer zo draaien dat het echt goed mee gaat in de diepte die je wilt creeëren. Dan zet je de opacity van de layer op 50% en de blend mode op overlay.)

Stap 8: we zijn al ver maar ik vind dat het plaatje nog iets mist. we hebben nu een hele lege achtergrond van de lucht. Laten we hier eens wat aan doen. maak een nieuwe layer en selecteer de gradient tool. neem nu als voorgrondkleur iets als blauw en als achtergrondkleur wit. De lucht is waarschijnlijk toch al wit dus het witte gedeelte laten we onderin zodat je daar makkelijk kan gummen. zet de opacity op 50%.

Stap 9: we zijn er bijna maar ik heb geen blauw in de foto dus echt mooi past het er niet bij. kies dus een kleur die past in de foto, kijk bijvoorbeeld naar de kleur van je lijnen. mijn lijnen zijn groen en oranje, ik vind dat groen wel heel erg veel voorkomt ondertusse dus ga voor oranje. nu doe ik het zelfde als bij Stap 8, alleen verander ik de blend mode naar Hard Light en verlaag ik de opacity naar 20% zodat het blauwe ook nog wel een beetje te zien is.

En dat was het, als het goed is heb je nu een licht surrealistisch plaatje op je scherm met een leuk lijnen spel.

als je vragen of opmerkingen heb, kom naar SESIL.nl en meld je aan.Laat ook je resultaat zien voor nog meer suggestie waar je van kan leren.

tutorial: Foto effect

13 | Foto effec t: L icht Surreal ist isch

Page 14: SESIL Magazine uitgave 01 2010

LEDEN LOGO’SDONE: http://done.jbunti.com/ © jonas buntenbruch Sfeer afbeelding afkomstig van het DonE project van jonas buntenbruch. titel: 14 September

Let op de volgende punten:

Maak een logo.•

Het moet slaan op de naam van één of •

meerdere lid/leden.

Het mag niet je eigen naam zijn•

De naam hoeft niet erbij te staan als je een •

beeldend logo maak.

Wees creatief met de presentatie•

formaat: presenteren op 700*700px - logo •

zelf mag kleiner

bestand: .jpg max 500kb•

max 2 inzendingen p.p.•

leer je mede leden kennen door voor elkaar een logo te ontwerpen!

De SESIL SPEELPLAATS activiteiten zijn opdrachten waarin je kan spelen met nieuwe

technieken en stijlen in een vriendschappelijke omgeving. Op de speelplaats krijg je

opdrachten die komen vanuit een functionele toepassing en die je volledig vormgeving kan

geven met eigen invulling. Hoe meer je van je vooruitgang laat zien hoe meer je hulp kan

krijgen in het verbeteren en uitgroeien van je concepten. In de speelplaats gaat het niet om

wie het mooiste ontwerp heeft, maar om jezelf te laten groeien in wat en hoe je ontwerpt.

Laat je creaties zien op het forum voor handige feedback!

Deze speelplaats activiteit draait om het leren kennen van je mede leden en op een leuke manier een logo voor elkaar te maken. je kan hier voor een snel en simpele oplossing kiezen, maar het ook heel uitgebreid aanpakken. Het logo moet in ieder geval één of meerdere namen uit de sesil leden lijst bevatten. Het is niet zo zeer de bedoeling voor de persoon te maken, maar om te spelen met de betekenis en vormen in de naam. Hoe je dit doet mag je volledig zelf bepalen. als extra aandachtspunt letten we dit maal op de presentatie omdat het maken van een logo een vrij standaard oefening is willen we je stimuleren creatief om te gaan met de presentatie.

veel succes gewenst en laat je schetsen ook zien!

Tip: De namen Eitjuh en blur zijn leuke voorbeelden met een makkelijke oplossing zoals je hiernaast kan zien. neem ook een kijkje op websites zoals Logopond.com

s p e e l p l a at s

BlurDesign © sibbo @ Logopond.com

moove © prizm @ Logopond.com

BadEgg © bleedingCyan @ Logopond.com

EggFries © Strannuu @ Logopond.com

actief: Leden logo’s

14 | Ac tief : Leden logo's

Page 15: SESIL Magazine uitgave 01 2010

LEDEN LOGO’Slaat je inspireren door talent op het web en inspireer ons met jouw talent!

Drawar.com: Een weblog geschreven door een critische webdeveloper. Ik ben totaal geen lezer moet ik bekennen, maar de artikelen die ‘Scrivs’ plaatst op zijn website vind ik zo goed geschreven en ze zetten je zeker aan het denken over je vak, vooral voor webdesigners. De meeste verhalen gaan over de slechte trends die overal op het web te vinden zijn,

maar ze zijn bijna allemaal toe te passen op alle vormen van vormgeving. Let wel op hij is geen designer en laat dat ook altijd goed weten. zijn de verhalen niets voor jou? misschien kan je dan nog wel inspiratie op doen in de gallerij op zijn website die vol staat met goed ontworpen websites. http://www.drawar.com

Logorama: http://www.logorama-themovie.com/ De oscar-winnende korte film met alle grote merken verwerkt in een wereld vol levende logo’s en mascottes. actie scenes, een criminele ronald mcDonald en een leuke rol voor het Haribo mannetje is allemaal te zien in deze film.

op de officiële website is een trailer te vinden en met een beetje ge-google vind je de volle 16min durende film in volle glorie, een must see!

Andere blogs en online magazines:SmashingMagazine.com•AListApart.com•Brand New -• http://www.underconsideration.com/brandnew/Abduzeedo.com•JasonSantaMaria.com•

extra: Inspiratie

15 | Ex tra: I nspirat ie

Page 16: SESIL Magazine uitgave 01 2010

Voor iedereen die

zichzelf niet te

serieus neemt !