NEO - Januari 2009

2

description

NEO is een fictief magazine voor jonge ondernemers, ontwikkeld in een cursus Tijdschrift tijdens de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Transcript of NEO - Januari 2009

Page 1: NEO - Januari 2009
Page 2: NEO - Januari 2009

//39

decolletéHoe kun je je als zakenman of -vrouw echt niet vertonen? NEO// zoekt het voor je uit. Deze maand: bloot.

‘Bewaar het

voor een party’

FOUT

Volgende maand: Welke zakenauto’s zijn fout? Hans Winter, hoofdredacteur van het online automagazine Autowereld.com, geeft antwoord.

Geen Mickey Mouse stropdas en geen witte sokken dragen. Zo ver komen we allemaal wel.

Maar voor een specifiek zakelijk kleding-advies kun je aankloppen bij Renée van den Berg Tap van Ambition & Fashion. “Sommige mensen interesseert het niets. Maar als je promotie wilt maken, moet je echt op je kleding letten. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar in Nederland denkt men er te makkelijk over. In het buitenland kom je echt niet weg met een slecht zittend pak,” aldus Van den Berg Tap. Volgens haar moet een zakenman lange kousen dragen, in de kleur van zijn broek. “Een paar witte enkels werkt afstotend.”Ook voor vrouwen zijn er strikte regels. “Zij mogen geen korte rokken dragen, waarbij je bijna hun billen ziet. Dat kan echt niet. En de bilspleet mag niet tevoor-schijn komen, wanneer iemand bukt.”Tot zo ver is het logisch, maar hoever mogen vrouwen gaan met een decolleté? Veel zelfverzekerde zakenvrouwen zien een decolleté – onder het motto ‘if you got it, flaunt it’ – als acceptabel middel om aandacht te krijgen. Maar met blote schouders, armen, benen of een decolleté, geef je als vrouw het signaal af seksueel beschikbaar te zijn. Jonge zakenmannen zijn hier aardig aan gewend, maar oudere collega’s raken erdoor afgeleid. Bloot geeft een minder bekwaam en minder intelligent imago en dat lijkt ons niet de bedoeling. Wil je toch een decolleté of kort rokje dragen, kies dan een van de twee. Al-lebei tegelijk komt je geloofwaardigheid helemaal niet ten goede. Van den Berg Tap: “Het draait in het zakenleven om de inhoud, dus bewaar je decolleté liever voor een party.”