Ledegem september 2015

20
uw gemeentelijk magazine • www.ledegem.be nr 28 september 2015 Ondersteboven?! Een verrassende theaterwandeling pag. 6-7 Aftrap campagne ‘Schoon Boeren’ in zicht pag. 3 Academies opnieuw in de startblokken pag. 5 Dit was de zomer van 2015 pag. 10-11

description

Gemeentebestuur Ledegem

Transcript of Ledegem september 2015

uw gemeentelijk magazine • www.ledegem.be

nr 28

september 2015

Ondersteboven?! Een verrassende theaterwandeling pag. 6-7

Aftrap campagne ‘Schoon Boeren’ in zicht pag. 3Academies opnieuw in de startblokken pag. 5Dit was de zomer van 2015 pag. 10-11

VoorwoordBeste inwoner

Niettegenstaande de werkzaamheden in het gemeentehuis tijdens de zomermaanden gewoon doorgingen, schakelen we samen met de verenigingen een versnelling hoger. September is traditioneel een drukke vergadermaand. Alle bestuursleden hebben de batterijen terug opgeladen en kunnen er met volle goesting tegenaan.

We kijken echter nog even terug naar de gezellige editie van Vlaanderen Feest op het plein van Rollegem-Kapelle. De verenigingen hebben het beste van zichzelf gegeven om de bevolking een leuke avond te geven. Ook het traditionele Plein op Stelten was opnieuw geslaagd, ondanks het mindere weer.

Binnen de cultuurraad wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van de modaliteiten voor de toekenning van de cultuurprijzen, die volgend jaar opnieuw uitgereikt worden. We voorzien ook nog een informatie-avond waarbij we een actueel thema, waar verenigingen mee geconfronteerd worden, onder de loep nemen.

Met de sites in de drie deelgemeenten die ons herinneren aan WO I, willen we nog meer naar buiten komen, bij wijze van spreken. We zullen een oproep doen binnen de gemeente naar vrijwilligers die willen gidsen voor groepen. Op die manier willen we de toeristen die onze sites bezoeken, de nodige uitleg geven.

In de oktobereditie van het infomagazine zullen we meer uitleg geven over de omkadering en de manier waarop men zich kandidaat kan stellen. Dit brengt ons naadloos tot de herdenkingsplechtigheden van 11 november. In samenwerking met de scholen en de ouders willen we deze evenementen nog actueler maken, door nog meer de kinderen te betrekken. Meteen wil ik nu al een oproep doen naar alle inwoners om samen met onze jeugd op passende wijze even stil te staan bij het einde van de Eerste Wereldoorlog, aan de herdenkingsmonumenten.

Tenslotte wens ik iedereen een goede start.

Verwarmings-toelageVerwarm jij jouw (huur)woning met mazout, petroleum of propaangas? En behoor je tot één van de volgende categorieën: je hebt een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit, jouw gezin heeft een jaarlijks bruto belastbaar inkomen van max € 16.965,00 verhoogd met € 3.140,00 per persoon ten laste of je hebt een schuldenoverlast? Dan kom je na een financieel onderzoek door het OCMW in aanmerking voor de verwarmingstoelage. Binnen de 60 dagen na de levering van brandstof kan je een aanvraag doen bij het OCMW, dit kan elke donderdag van 9u tot 12u of op afspraak.

MEER INFO056/894.810 of [email protected]

HinderRally Omloop van VlaanderenZaterdag 5 september 2015, 7u tot 23uRobaardstraat, Rennevoortstraat richting Oekene

StrapdagVrijdag 18 september, 8u tot 15uVerkeersvrije zone: Hugo Verriestlaan, vanaf kruispunt De Kempkens tot kruispunt Sint-Eloois-Winkelstraat

Kermis Rollegem-KapelleZaterdag 19 en zondag 20 september, 16u tot 23uVerkeersvrije zone: Sint-Jansplein, tussen kruispunt Rollegemstraat en huisnummer 9

N32 / Provinciebaan:Vervolg van de structurele onderhoudswerken in deelzones. Op het grondgebied Ledegem zullen telkens een drietal fases tegelijk in uitvoering zijn, aangegeven door signalisatie en onder begeleiding van verkeerslichten zal het verkeer in beide richtingen beurtelings verlopen ter hoogte van de zones in uitvoering.

KezelbergrouteVervolg van de aanleg van het fietspad. Momenteel is fase II aan de gang vanaf de Papestraat richting Dadizele. Wanneer de toplaag in ternair zand wordt aangelegd zal het fietspad bijgevolg een viertal weken ontoegankelijk zijn.

Koers Rollegem-KapelleZondag 20 september, 9u tot 18uVerkeersvrije zone: Sint-Jansplein, Rollegemstraat, Foncierestraat, Fabiolalaan en School-straat.

Het getal

14Het startschot van het nieuwe schooljaar is gegeven, na een deugddoende vakantie. Om alle scholieren veilig naar school te brengen, zijn de gemachtigde opzichters weer van de partij. De veertien gemachtigd opzichters zijn actief op zeven vaste oversteekplaatsen in Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel. De meeste plaatsen hebben een vaste gemachtigde opzichter. Via deze weg willen we alle vrijwilligers nogmaals van harte bedanken voor hun inzet!

Bart RydeVierde schepen

TERUG NAAR SCHOOL

22

landbouw. Welke weg hebben de land- en tuinbouwers reeds afgelegd op vlak van duurzaamheid? Hoe kunnen we landbouwers verder stimuleren en begeleiden in hun streven naar een duurzame bedrijfsvoering? Welke rol speelt de consument hierin en hoe kunnen we ons steentje bijdragen?

De campagne loopt gedurende één jaar en dit in de vier gemeenten. Er is voor elk wat wils. De scholen worden geïnformeerd. Er komt een overzichtsbrochure van de schone boeren. Op diverse locaties in de gemeente zal je terecht kunnen voor het bekijken van een filmpje waar je de troeven en het verhaal van deze

Aftrap campagne ‘Schoon Boeren’ in zicht

boeren kan ontdekken. Of geniet je liever van een mooie fietstocht langs de geselecteerde landbouwbedrijven? Dat kan! Je krijgt zelfs de kans om de verschillende bedrijven te bezoeken.

Ontdek het allemaal voor jezelf en sta versteld wat er ook bij jouw buurman-landbouwer gebeurt want duurzaamheid belangt iedereen aan!

Geïnteresseerd? Neem dan nu al een kijkje op de website www.schoonboeren.be.

‘Hoe beter we onze varkens verzorgen, hoe beter het vlees’, ‘Wat je ziet op het land, is een weerspiegeling van jezelf’ en ‘Op een zorgboerderij beleef je de tijd bewuster’, waren maar enkele van de uitspraken van de boeren van de voorgaande editie van de campagne Schoon Boeren, een initiatief van Inagro in samenwerking met de provincie en de gemeenten uit de regio. De campagne zal dit jaar, naast Moorslede, Izegem en Roeselare, ook neerstrijken in onze gemeente.

Benieuwd wie onze schone boeren zullen zijn? Hou dan zeker jouw brievenbus en dit magazine in de gaten. Voorlopig houden we de spanning er nog even in tot aan de aftrap van de campagne in Izegem in oktober. Wel kunnen we al verklappen dat er ondertussen acht sympathieke land- en tuinbouwers werden geselecteerd, twee uit elke gemeente. Zij zullen ons dit najaar verrassen met hun verhaal over duurzame landbouw.

Door het verhaal een gezicht te geven hoopt de campagne iedereen die dit wenst te informeren en te sensibiliseren over duurzame

MEER INFOwww.schoonboeren.be

3

Nog geen lid van één van de 54 Ledegemse sportverenigingen? Neem dan zeker deel aan de Week van de Sportclub van zaterdag 12 september tot en met zondag 20 september. Deelnemende clubs uit de gemeente zetten hun deuren wagenwijd open en voorzien een opendeurmoment zodat je kennis kan maken met de sportvereniging. De actie is volledig vrijblijvend en uiteraard gratis.

De vrijwilligers van de verschillende sportverenigingen hopen vele nieuwe gezichten te zien op de verschillende opendeurmomenten. Want sport is heel gezond en de sportclub is bovendien dé plaats bij uitstek waar je nieuwe mensen leert kennen en vriendschappen ontstaan. Ook jij wordt dus verwacht! Een overzicht van de verschillende opendeurmomenten vind je op www.ledegem.be/sport.

MEER INFOSportdienst - [email protected] - 056/894.877

Week van de Sportclub

Opendeurdag LDC De Kring

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Heb je zin om iets bij te leren? Dan ben je aan het juiste adres tijdens de voorstelling van het najaarsprogramma op zaterdag 5 september. Vanaf 10u staan onze leerkrachten klaar om je te informeren over het aanbod. Op zondag 6 september kan je genieten van een niet te missen barbecue met 4 stukken vlees op een groentebedje. We trakteren je zelfs op een gratis aperitief en dit alles voor € 15,00 per persoon, inschrijven kan tot 1 september.

Om 14u is er een optreden van onze eigenste Kringband en om 15u is er de prijsuitreiking van de fotozoektocht. Op beide dagen kan je vrijblijvend langskomen om de fototentoonstelling van de fotoclub te bewonderen en te genieten van een frisse consumptie of heerlijke verwenkoffie. Ook dit jaar is er een 2-daags accordeonfestival en dit op vrijdag 11 en 18 september, telkens van 14u tot 18u. Reserveren kan tot de woensdag ervoor.

MEER INFOLDC De Kring - 056/50.25.28 - [email protected]

4

Inschrijven gebeurt via de hoofdschool van Roeselare: www.saskroeselare.be051/20.30.29.

MUZIEKACADEMIESIn de muziekacademies van Ledegem (Sint-Eloois-Winkelstraat bij de school) en Sint-Eloois-Winkel (Dorpsplein bij DE L!NK en de sporthal) kunnen kinderen vanaf het 3de leerjaar terecht. Je kan er correct leren spreken, toneel spelen en improviseren in de cursus algemene verbale vorming of je kan er muziek leren spelen.

Kunst- en muziekacademies staan weer in de startblokken

In de academie van Ledegem kan je volgende instrumenten kiezen: piano, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, koper en slagwerk. Voor alle inlichtingen over de lessen en om in te schrijven kan u terecht bij de filiaalverantwoordelijke Roeland Pledts: [email protected] - 0487/65.71.50.

In de academie van Sint-Eloois-Winkel kan u dwarsfluit, gitaar, piano, klarinet, saxofoon, hobo, viool, slagwerk, trompet, trombone, tuba, cello en fagot leren spelen. Filiaalverantwoordelijke Jean-Pierre Vandamme helpt u graag verder: [email protected] 0476/73.67.80.

Vanaf dinsdag 1 september kunnen kinderen opnieuw terecht in onze plaatselijke kunst- en muziekacademies om hun creativiteit de vrije loop te laten.

KUNSTACADEMIESIn Ledegem is de kunstacademie gevestigd in een klas in de basisschool in de Sint-Eloois-Winkelstraat. In Sint-Eloois-Winkel kunnen de kinderen terecht in het lokaal naast zaal Sint-Elooi in de Kerkstraat.

In onze kunstacademies wordt de cursus algemeen beeldende vorming gegeven voor kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Er wordt geschilderd, geknutseld, gekleid, getekend... Instappen kan in elk leerjaar en kinderen zitten steeds bij hun leeftijdsgenootjes in de klas.

MEER INFOBent u geïnteresseerd? Wij sturen de folder over de kunst- en muziekacademies van Ledegem graag [email protected] – 056/894.878

© Pieter Jacques © David Depoorter

5

Ondersteboven?! Een verrassende theaterwandeling

Hulp nodig?Zit jij met vragen over geestelijke gezondheid? Ben

je op zoek naar hulp voor jezelf of iemand uit je omgeving? Dan kan je steeds terecht op www.geestelijkgezondvlaanderen.be. Je kan er meer info vinden waar je terecht kan in jouw regio. De volgende tips kunnen je bovendien een stuk op weg helpen om je beter in je vel te voelen.

1. Vind jezelf oké! Je hoeft niet perfect te zijn, je bent uniek en verdient respect zoals je bent. Blijf voor ogen houden dat je meer dan de moeite waard bent.

2. Praat erover. Zijn je gevoelens overweldigend? Halen ze je uit je concentratie en verstoren ze je nachtrust? Praat er dan over met iemand, zo krijgen de dingen een naam en heb je er vat op. Je ziet beter wat er aan de hand is en wat je eventueel kunt doen.

3. Beweeg. Pieker jij je soms ook suf? Kies dan een leuke bewegingsactiviteit zoals fietsen, wandelen of joggen. Je gaat vanzelf minder piekeren, je verhoogt je energiepeil én je doorzettingsvermogen. Bovendien krijg je er een heerlijk ontspannen gevoel van.

4. Probeer iets nieuws. Misschien droom je ervan om Spaans te leren of wil je de tango leren dansen? Iedereen kan iets maken of onder de knie krijgen. Je huis opnieuw inrichten, bloemschikken, een taart bakken … Gebruik je fantasie, het geeft je het gevoel dat je uniek bent en dat je leeft.

Unieke wandeling vol theaterDe gemeente Ledegem wil het taboe rond mentale gezondheid helpen doorbreken en organiseert hiervoor in samenwerking met een aantal partners de theaterwandeling Ondersteboven?! Op een verrassende, soms confronterende wijze worden een aantal thema’s die verband houden met geestelijke gezondheid in een voorstelling gebracht. Zo worden depressie, manie, alcohol, borderline en burn-out in het daglicht gesteld aan de hand van een toneelstuk.

Tijdens de theaterwandeling neemt Lieven Debrauwer de presentatie voor zijn rekening. Lieven is een bekende Vlaamse regisseur, gekend voor zijn langspeelfilms “Pauline en Paulette” en “Confituur”. Daarnaast is Lieven enorm gepassioneerd door theater en treedt hij nog steeds op als cabaretier samen met zijn vaste pianist Marc Maes.

Praktische informatieDe wandeling vindt plaats op 10 oktober, de Dag van de Geestelijke Gezondheid en richt zich op volwassenen. De start wordt gegeven in DE L!NK om 14u30 of om 19u. Enkele locaties zijn moeilijk bereikbaar voor minder mobiele mensen. Inschrijven is gratis en kan tot 30 september via www.ledegem.be of 056/894.800, wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Professionelen kunnen een accreditatie aanvragen.

Geestelijke gezondheid belangt iedereen aan! We hebben er zelf mee te maken of worden er mee geconfronteerd in onze familie, vriendenkring, op het werk… soms subtiel dan weer uitgesproken. Er over praten is niet altijd makkelijk. Hoe herken ik de signalen bij mezelf en anderen en hoe ga ik hier zorgzaam mee om?

(

Hou je hoofd boven water

(10)

(1)

Vind jezelf oké

(9)

Gun jezelf rust

(7)

Ga ervoor

(4)

Probeer iets nieuws uit

(5)

Reken op je vrienden

8)

Durf hulp te vragen

(2)

Praat erover

(3)

Beweeg

(6)

Durf neete zeggen

Versterk jouw veerkracht

www.fitinjehoofd.be

De 10 stappen van

Fit in je Hoofd

"Op een verrassende, soms confronterende wijze

worden de thema’s in een voorstelling gebracht"

6

Ondersteboven?! Een verrassende theaterwandeling5. Reken op je vrienden. Zolang je het zelf niet zegt,

kunnen je vrienden niet weten hoe jij je voelt en hoeveel behoefte je hebt aan contact. Er is niets dat meer kracht geeft dan je door je vrienden aanvaard en begrepen te voelen. Sociale contacten houden je in leven.

6. Durf nee zeggen. Op lange termijn loont een nee. Nee tegen dat glas teveel, nee tegen iemand die iets vraagt waar je geen zin in hebt. Als nee kan, wordt ja een woord waar je echt plezier aan beleeft.

7. Ga ervoor. Durf je te engageren. Wie opgaat in een activiteit, vergeet even zijn beslommeringen en krijgt het gevoel dat hij echt leeft.

8. Durf hulp vragen. Hulp vragen getuigt van bescheidenheid en zelfkennis. Het is helemaal geen teken van hulpeloosheid, maar het bewijst dat je jezelf kunt redden. Je zult ervaren hoeveel deugd het doet dat iemand anders met je meedenkt.

9. Gun jezelf rust. Slorpen je werk, je kinderen, je

ouders haast al je tijd op? Zo krijg je stress, je wordt er prikkelbaar en slechtgehumeurd van. Maak regelmatig een moment vrij voor jezelf en las activiteiten in die je helpen om tot rust te komen. Zo vermijd je dat de spanning zich ophoopt.

10. Je hoofd boven water. Zit je in een periode dat alles tegenvalt? Dan kun je soms niks meer doen dan het hoofd boven water proberen te houden: gewoon van dag tot dag leven en niet te hard zijn voor jezelf. Misschien merkte je het al eens: ooit komen er betere tijden.

© Lieven Debrauwer

(

Hou je hoofd boven water

(10)

(1)

Vind jezelf oké

(9)

Gun jezelf rust

(7)

Ga ervoor

(4)

Probeer iets nieuws uit

(5)

Reken op je vrienden

8)

Durf hulp te vragen

(2)

Praat erover

(3)

Beweeg

(6)

Durf neete zeggen

Versterk jouw veerkracht

www.fitinjehoofd.be

De 10 stappen van

Fit in je HoofdPRAKTISCHE INFO

Start wandeling: DE L!NK om 14u30 of om 19u

Inschrijven: Tot 30 september via www.ledegem.be of 056/894.800

Kostprijs: Gratis

MEER INFO De Wegwijzer - 056/894.800

77

v.u.

: Jan

Den

olf,

dien

st C

ultu

ur, K

onin

g Le

opol

d III

-laa

n 41

, 820

0 Si

nt-A

ndri

es

Stel je vraag aan de Bib.Samen gaan we op zoek naar een antwoord.Bij ons word je beestig goed geholpen.www.steljevraagaandebib.be

Wanneer kanmijn kind

leren zwemmen?

Stel je vraag aan de bib: Wanneer kan mijn kind leren zwemmen? Het ouderschap is een reis vol uitdagingen. Iedereen wil het beste voor zijn kind. Dit maakt het ouders niet gemakkelijk. Er moeten immers nogal wat knopen doorgehakt worden. Kortom, opvoeden is gemakkelijker gezegd dan gedaan en het is bij iedereen verschillend.

Gelukkig heeft de bib heel wat in huis over dit thema. Daarnaast zijn onze medewerkers ook getraind in het beantwoorden van vragen. Dus, als je iets wil vragen en je weet niet direct waar te beginnen, loop dan eens binnen in de bibliotheek. We helpen je met veel plezier.

Een greep uit het aanbod:• De papa-paradox: waarom vaders wel belangrijk zijn• Kinderdromen: wat kinderen echt willen voor ze 12

zijn• Laat je kind niet los: hoe een hechte band je kind op

het juiste spoor houdt• Oei ik groei: de 10 sprongen in de mentale

ontwikkeling van je baby• Het effect van voeding op de gezondheid van je kind• Het hoog sensitieve kind• ...

MEER INFOBibliotheek - [email protected] - 056/894.880

Op het nachtkastjeIn deze tweemaandelijkse rubriek peilen we naar het leesgedrag van een bekende of minder bekende inwoner van deze gemeente. Met welk boek sluiten ze de dag af, wat lezen ze vlak voor ze het bed induiken? Fleur Laflere is 11 jaar en woont in Sint-Eloois-Winkel, in september start ze in het 6de leerjaar.

Fleur bezoekt frequent de bibliotheek. Of toch één tot twee keer per 14 dagen. Haar eerste halte is bij de boeken van Geronimo Stilton. Daar is ze weg van: “Het zijn fantasierijke boeken en daar hou ik van. Sommige lees ik zelfs meerdere keren. Vooral de Fantasiareeks vind ik zeer goed”.

Daarna gaat ze richting stripafdeling: “Thuis hebben we veel strips en het aanbod van de bibliotheek is daar een mooie aanvulling op”. Ook jeugd- of animatiefilms neemt ze vaak mee naar huis. En knutsel- of kookboeken. Want dat doet ze graag, koken en knutselen. Zo heeft ze onlangs nog een lekkere fruitsalade klaargemaakt met een recept uit een bibliotheekboek. Zo zie je maar: de bib is een wereld vol verrassingen.

HAAR LEESTIPS ZIJN: Matilda / Roald DahlFantasia 8 / Geronimo Stilton

88

Wat je zeker moet weten over school- en studietoelagen Naar school gaan kost geld, verder studeren ook. Schooltoelagen en studietoelagen van de Vlaamse overheid helpen om de kosten te dragen. De bedragen van de toelagen zijn verschillend voor kleuters, scholieren en studenten. Voor kleuters is er een vast bedrag van € 93,21, voor leerlingen uit het lager en secundair varieert de toelage tussen € 104,86 en € 1152,99 en voor een student in het hoger onderwijs varieert de toelage tussen € 256,33 en € 3966,88.

Naar schatting 1 op de 4 leerlingen en studenten heeft recht op een toelage. Je komt vlugger in aanmerking dan je denkt. Om een toelage te ontvangen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag het inkomen niet te hoog zijn. Daarnaast zijn de nationaliteit (je bent Belg of gelijkgesteld), de opleiding en de gezinssituatie (leefeenheid) van belang. Een toelage aanvragen kan je online of op papier. Voor het schooljaar 2015-2016 kan je je aanvraag indienen tot en met 1 juni 2016.

MEER INFOOpvoedingsloket - 051/898.800 www.onderwijs.vlaanderen.be/schooltoelagen-en-studietoelagen

Vlaanderenis onderwijs

Dien je aanvraag in van 1 augustus 2015 tot en met 1 juni 2016.

Hulp nodig bij je aanvraag? Kijk op www.studietoelagen.be, bel gratis 1700 of ga naar het schoolsecretariaat of de studentenvoorzieningen.

studietoelagenVraag ze op tijd aan (vanaf de kleuterschool).

1 op 4 heeft er recht op. Van kleuter tot student.school- en

www.stuDietoelagen.be of bel 1700

V.U

. Pet

er P

arm

entie

r, Ag

ents

chap

voo

r Ho

ger

Ond

erw

ijs, V

olw

asse

neno

nder

wijs

en

Stud

ieto

elag

en, A

fdel

ing

Stud

ieto

elag

en, K

onin

g A

lber

t II-

laan

15, 1

210

Brus

sel

• Sc

hool

jaar

201

5-20

16

Kinder- en jeugdjury

In oktober zal de Kinder- en jeugdjury voor de elfde keer uit de startblokken schieten. Het principe is eenvoudig: kinderen uit het 3de, 4de, 5de of 6de leerjaar en tieners uit het 1ste en 2de secundair lezen tussen oktober en april 8 jeugdboeken.

De groepjes komen éénmaal per maand samen om over de gelezen boeken te praten en ze punten te geven. In april wordt er dan per groep gestemd welk boek de “topfavoriet” is en stellen we een top 3 samen.

De jonge juryleden worden bijgestaan door drie begeleiders: Sabine Desimpele, Marie-Ange Depreux en Marianne Debaveye. Zin om ook mee te zetelen in de kinder– en jeugdjury? Wees er dan als de kippen bij! Inschrijven kan nog tot eind september, maar haast je want het aantal plaatsen is beperkt!

MEER INFOBibliotheek - [email protected] - 056/894.880

99

Dit was de zomer van 2015

Familiefoto huwelijk Elke en Kasper Speelpleinwerking Zwiebel

Streetkarting - Brandweer Ledegem op een andere manier in actie

Ronde van Rustenhove à la Tour de France

Speelpleinwerking Kjeunemie en Zwiebel

10

Creakamp

Goochelaar Steven Delaere in actie Plein op Stelten

Sportkamp - Blaarmeersen Gent

Cirque Magique

11

Buurt- of wijkfeestDoe een aanvraag bij de gemeente en ontvang een toelage van € 100,00 voor de organisatie van een buurt- of wijkactiviteit. Sinds 2013 kan je hier jaarlijks een aanvraag voor doen. Een aanvraag voor deze toelage kan je simpel doen via de gemeentelijke website www.ledegem.be door het online aanvraagformulier in te vullen.

MEER INFODienst Vrije Tijd056/894.876 of via [email protected]

Jouw activiteit in de UIT-kalender?Elke maand verschijnt er een uitgebreide kalender van alle activiteiten in onze gemeente. Wil je graag jouw activiteit laten opnemen in deze kalender? Dat is heel eenvoudig! Surf naar www.uitdatabank.be, maak een account aan en log je in. Voeg al jouw activiteiten in met een leuke foto. Zo simpel is het! Problemen? Contacteer dan steeds de Dienst Communicatie via [email protected] of op het nummer 056/894.874.

Boek Ledegemse Oudstrijder-Vuurkruiser 1914-1918Naar aanleiding van de herdenking van de Grote Oorlog en uit interesse voor het oorlogsverleden van zijn vader Hector Ghesquière, schreef Arnold Ghesquière een boek. Met het dossier van soldaat Hector Ghesquière, geraadpleegde werken, documenten en activiteiten van het 3de en 6de Jagers te Voet, vormde hij een beeld over “Vier jaar oorlog aan de IJzer als vuurkruiser”. Het boek wordt in oktober in kleurendruk uitgegeven voor € 20,00. Interesse? Schrijf je dan tot eind september in bij Arnold en Magda Ghesquière-Pinoo, Rollegemstraat 43.

MEER INFO056/50.00.75 of [email protected]

Techniekacademie richt extra groep in Dankzij de succesvolle inschrijvingen voor de Techniekacademie Ledegem, wordt er een extra groep ingericht. Houdt jouw zoon ervan om mee te helpen timmeren? Is de interesse van jouw dochter in elektriciteit groot? Schrijf hen dan zeker in voor onze Ledegemse Techniekacademie. Onder begeleiding van vakmensen ontdekken ze de spannende wereld van de techniek.

De tweede reeks van de techniekclub gaat van start op woensdag 9 september en loopt tot en met woensdag 9 december telkens van 16u tot 18u in De Kobbe. In 12 sessies komen een bedrijfsbezoek en 6 onderwerpen aan bod: hout, mechanica, elektriciteit, elektronica, informatica (lego-robot) en chemie. Na elke sessie mogen ze de werkstukken, die ze zelf gemaakt hebben, meenemen naar huis.

De sessies zijn toegankelijk voor de kinderen van het 5de en 6de leerjaar. De deelnameprijs bedraagt € 70,00 voor de volledige reeks, inclusief materiaal (na afloop ontvangt u een fiscaal attest). Inschrijven kan via de website www.techniekacademie-ledegem.be, het aantal plaatsen is beperkt. Muzieklaureaat

Nienke Minne behaalde op de klarinet 98% in de hoogste graad

Gefeliciteerd

1212

© David Depoorter

Energiezuinige verlichting in de sporthallenOndertussen werd de relighting van de drie gemeentelijke sporthallen volledig afgewerkt. In de drie sportzalen en de judozaal werd de oude verlichting vervangen door energiezuinige verlichting. Bij het plaatsen van de verlichting werden de zalen ingedeeld in verschillende speelvelden, waardoor het mogelijk wordt om bij volleybal of basket enkel het speelveld te verlichten. In de sporthal van Ledegem en de sporthal van Sint-Eloois-Winkel kunnen we drie speelvelden afzonderlijk verlichten, in de sporthal van Rollegem-Kapelle gaat het om twee sportvelden.

Er zijn ook twee verlichtingsniveaus in de sporthallen. Voor trainingen, minivoetballen of recreatieve sport zal het verlichtingsniveau 50% bedragen. Tijdens wedstrijden van basketbal of volleybal wordt het verlichtingsniveau naar 100% gebracht. Dit kan enkel door het gebruik van een sleutel. De toezichters zijn in het bezit van dergelijke sleutel en zullen dan ook het verlichtingsniveau tijdens wedstrijddagen aanpassen.

De totale kostprijs van het project bedraagt € 130.000,00. Jaarlijks zullen er 75.000 kWh bespaard worden waardoor er een vermindering van CO2 uitstoot van 60 ton per jaar wordt gerealiseerd. Dit wil zeggen dat de investering in iets meer dan 4 jaar terugverdiend is.

Nieuwe start HUKLAKIN-werkingHet einde van de vakantieperiode betekent het nieuwe startschot voor de HUKLAKIN werking op de gemeente Ledegem. Huklakin is een huiswerkklasje voor anderstalige kinderen gestuurd door vrijwilligers.

Kinderen die te maken krijgen met een taalbarrière, kunnen terecht in het klasje voor hulp bij het afwerken van hun huiswerk. De kinderen kunnen er elke maandag- en donderdagavond terecht na de schooluren in de bibliotheek van Rollegem-Kapelle. Er is een heel nauwe samenwerking met de verschillende leerkrachten van de verschillende basisscholen uit Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel.

Vorig schooljaar hebben de kinderen de burelen van de gemeente verfraaid met hun gemaakte schilderwerken. Daarnaast hebben zij vogelkastjes ontworpen die men op verschillende locaties in de gemeente heeft bevestigd. Ieder schooljaar wordt er een uitstap georganiseerd telkens in het teken van hun integratie in de plaatselijke gemeenschap.

MEER INFOBibliotheek - [email protected] - 056/894.880

13

Memorial Van Damme

Al eens gedroomd om Usain Bolt, Mo Farah, de gebroeders Borlées of andere atletieklegenden in levende lijve aan het werk te zien? Dat kan, want op vrijdag 11 september trekken we naar de memorial Van Damme, één van de grootste atletiekevents ter wereld, in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. Het belooft een schitterende editie te worden.

Twee weken na het WK in Peking zullen de atleten in topform aan de start staan en klaar zijn om enkele wereldrecords aan te vallen. Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud en wil je dit niet missen? Schrijf je dan in vanaf 1 september via onze website www.ledegem.be. Prijs voor deelname bedraagt € 15,00 (inclusief busvervoer), schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt. Let op! De tickets zijn enkel geldig voor personen die minstens 12 jaar oud zijn en jonger dan 16 jaar. Afspraak om 17u30 aan het gemeentehuis, terugkomst voorzien omstreeks 23u30.

MEER INFODienst Sport - [email protected] - 056/894.877

Fietstocht seniorenraad

De seniorenraad van Ledegem organiseert op donderdag 17 september 2015 zijn jaarlijkse fietstocht. Iedereen is welkom! Tijdens de fietstocht wordt het tweede gedeelte van de route “Toertje Boerenstebuiten” afgelegd. Het parcours bedraagt ongeveer 20 km, er is een tussenstop voorzien om even tot rust te komen. Bovendien worden twee consumpties aangeboden.

De fietstocht verloopt onder begeleiding en er wordt gereden aan een aangepast tempo zodat iedereen kan volgen. De start is voorzien om 14u. Aanmelden kan gratis tussen 13u15 en 13u45 in De Kobbe, Schoolstraat te Rollegem-Kapelle.

MEER INFODienst Sociale zaken - 056/894.819

14

met een kinderfiets altijd op het voetpad rijden, ook al is er een fietspad.

Fietst je kind alleen naar school? Stippel dan samen de veiligste weg uit. Leer bovendien je kind communiceren met de bestuurders: de arm uitsteken vooraleer af te slaan, oogcontact zoeken om er zeker van te zijn dat de bestuurder rekening houdt met hem …

Al gehoord van fietspooling? Hierbij fietsen kinderen in kleine groepen, langs een afgesproken route, onder begeleiding van een volwassene naar school. Kinderen die meedoen worden onderweg opgepikt en fietsen samen verder.

Veilig terug naar school

Met het openbaar vervoer naar schoolWist je dat openbaar vervoer het veiligste verplaatsingsmiddel is? Leer je kind de uurregeling te lezen die hij nodig heeft. Doe de rit enkele keren samen en wijs op duidelijke herkenningspunten, zodat je kind weet wanneer het tijd is om op de knop te drukken om een halte aan te vragen.

Met de auto naar schoolEerst en vooral: voor het vertrek gordels om! Laat kinderen altijd langs de kant van de stoep in- en uitstappen voor de veiligheid. Al eens gedacht aan carpooling? Ook met de auto kan je ervoor zorgen dat er minder verkeer is. Zo wordt het ook veiliger voor voetgangers en fietsers.

Te voet? Per fiets? Met de bus? Met de auto? Met deze tips gaan jouw kinderen veilig terug naar school!

Te voet naar schoolStippel vooraf de veiligste weg uit. Kies steeds voor brede voetpaden of begaanbare bermen. Leer je kind onderweg naar school hoe voetgangers zich veilig gedragen en oefen samen om correct over te steken:• Altijd stoppen voor de rand van de

stoep.• Goed naar links, naar rechts en

nog eens naar links kijken.• Als er geen voertuig dichtbij komt,

mag je rustig oversteken.

Per fiets naar schoolIn het begin rij je beter naast je kind, aan zijn linkerzijde. Heeft je kind al wat meer ervaring? Fiets dan achterop. Goed om te weten: kinderen jonger dan 9 jaar mogen

MEER INFOBIVV - bivv.be

15

16

Bevolkingsgegevens

GeboortenLotte Berghman Pukova ° Roeselare 01.05.2015d.v. Berghman Pieter e.v. Pukova Lenka, Rollegemstraat 194

Hervé Madou ° Roeselare 06.05.2015z.v. Madou Wim e.v. Vansteenkiste Michèle, Gullegemsestraat 62

Amber Dehaene ° Izegem 08.05.2015d.v. Dehaene Joeri e.v. Tytgat Eline, Familie Devosstraat 16

Noa Vercaempst ° Menen 14.05.2015d.v. Vercaempst Virginie e.v. Vanhuyse Saskia, Fabriekslaan 44

Alessia Vercruysse ° Roeselare 17.05.2015d.v. Vercruysse Jürgen e.v. Carette Evelien, Rollegemstraat 223

Xavi Beernaert ° Menen 18.05.2015z.v. Beernaert Pieter e.v. Roels Janie, Kasteelstraat 1/11

Mila Galle ° Roeselare 20.05.2015d.v. Galle Glenn e.v. Morel Stephanie, Burgemeester Wylinstraat 4

Amélie Platteeuw ° Roeselare 03.06.2015d.v. Platteeuw Pieter e.v. Van Laeken Dana, Provinciebaan 170 A

Sanne Vannevel ° Roeselare 04.06.2015d.v. Vannevel Stijn e.v. Berghman Nele, Veldstraat 3

Suzan Denorme ° Roeselare 18.06.2015d.v. Denorme Jochen e.v. Corneillie Ilke, Boonhoek 17

Amaryllis Provoost ° Kortrijk 22.06.2015d.v. Provoost Dieter e.v. Cogghe Deborah, Provinciebaan 71

Lia Vandenberghe ° Roeselare 25.06.2015d.v. Vandenberghe Bart e.v. Callewaert Lenny, Hemelhoek 22

Mathis Neve ° Izegem 02.07.2015z.v. Neve Geovanni e.v. Vanoverberghe Anne-Sophie, Gullegemsestraat 66

Henri Toorré ° Roeselare 02.07.2015z.v. Toorré Nick e.v. Vanrobaeys Michelle, Rollegemstraat 16

Elle Leire ° Izegem 07.07.2015d.v. Leire Nico e.v. Leeuwerck Hannelore, Gullegemsestraat 123

Matteo Rozé ° Izegem 08.07.2015z.v. Rozé Stijn e.v. Vandekerkhove Lindsey, Boerderijstraat 3

Lieke Vanderheere ° Izegem 13.07.2015d.v. Vanderheere Stefaan e.v. Deceuninck Annisa, Stenen Stampkot 10

Julie Capoen ° Roeselare 28.07.2015d.v. Capoen Lieven e.v. Boncquet Els, Gladioolstraat 4

Vanneste EtienneEchtg. Depuydt OdetteBoerderijstraat 8° 04.05.1944 † 09.07.2015

Mestdagh RenéEchtg. Rosseel AntoinetteDorpsplein 32/12° 12.06.1923 † 12.07.2015

Maertens GilbertEchtg. Delaere JeanineKapelstraat 2° 17.09.1930 † 18.07.2015

Aubry RachelWed. Debondt ValereRollegemstraat 17° 04.07.1925 † 26.07.2015

Provoost IvanEchtg. Lannoy MarleenKleine Moorsleedsestraat 6° 27.05.1953 † 29.07.2015

Vandepoele MarietteEchtg. Beheydt LucienHemelhoek 70° 29.12.1949 † 01.08.2015

Lafere AlfonsEchtg. De Wilde LilianneSlypsstraat 9° 30.03.1936 † 05.08.2015

OverlijdensVandeputte LionelEchtg. Levrouw AlmaFoncierestraat 3° 01.09.1934 † 31.05.2015

Vandewalle RaphaëlEchtg. Gheysen LucieKortrijkstraat 15° 31.07.1928 † 02.06.2015

Coorman JorisEchtg. Verhamme RaysFabriekslaan 85° 25.01.1934 † 10.06.2015

Vandemoortele EricBoomlandstraat 20° 13.05.1939 † 14.06.2015

Vanden Bulcke RomainEchtg. Cokelaere ErnaSint-Eloois-Winkelstraat 95° 14.08.1934 † 21.06.2015

D’Hondt AnnyEchtg. Espeel DanielRoeselarestraat 88° 25.02.1939 † 23.06.2015

Langedock JoséEchtg. Wylin MagdaSchoolstraat 10° 04.01.1952 † 08.07.2015

Huwelijken06.06.2015 Bisschop Kristof, Menen, met Mullebrouck

Hannelore, Kasteelstraat 32/2

19.06.2015 Carlier Bart met Vermeulen Shauny, Roeselarestraat 51

19.06.2015 Mussche Jean-Pierre, Izegem, met Stove Nadine, Begoniastraat 9

19.06.2015 Dehaese Lodewyk met Espeel Michèle, Kortwagenstraat 89

26.06.2015 Deruyter Wim met Ghyselen Liesbeth, Gullegemsestraat 107

27.06.2015 Decoene Arne met Persyn Mallory, Sint-Eloois-Winkelstraat 91

03.07.2015 Dereuck David met Vanhaverbeke Evelyne, Boomlandstraat 71

04.07.2015 Wullaert Krist met Bruyneel Ann, Olympialaan 43

18.07.2015 Quaegebeur Benny met Demeulenaere Tatiana, Klein-Harelbekestraat 26

18.07.2015 Debbaut Davy met Vandamme Stephanie, Stijn Streuvelslaan 7

18.07.2015 Vanneste Davy met Lagaisse Stephanie, Fabriekslaan 46

16

Diamanten priesterjubileumpater Frans Samyn

Gouden huwelijkGerard Dertho en Annie Bultynck (Vlaschaardlaan 6)

Gefeliciteerd

Gouden huwelijkMarcel Raes en Annie Vercruysse (Oostlaan 7)

Diamanten huwelijkRobert Compagnie en Georgette Gheysens Van Hecke (Moorseelsestraat 19)

Gouden huwelijkRaf Loyson en Nelly Leenknegt (Sint-Eloois-Winkelstraat 77)

Gouden huwelijkAndré Ghekiere en Maria Masschelein (Kortwagenstraat 71)

Gouden huwelijkJosé Verplaetse en Leona Mulier (Kasteelstraat 30/21)

Gouden huwelijkHerman Vandenberghe en Annie Mulier (Koning Boudewijnlaan 5)

17

Di 1 september

Damesturnen Org. LDC De Kring i.s.m. GezinsbondDe Kring van 19u30 tot 20u30iedere dinsdagavond uitgezonderd schoolvakanties € 40,00 voor 10-beurtenkaart056/50.25.28 - [email protected]

Wo 2, 9 en 16 september

Gratis basketinitiatieOrg. WIBACSporthal Sint-Eloois-Winkel - 16u tot 18uwww.wibac.be

Vr 4 en za 5 september

Kaarting Org. Okra Sint-Eloois-WinkelOud Arsenaal

Za 5 en zo 6 september

Opendeurdag LDC De KringOrg. LDC De KringDe Kring - 10u tot 17u - gratis056/50.25.28 - [email protected]

Za 5 september

BasketbalOrg. BBC WibacWibac A - Marke ASporthal Sint-Eloois-Winkel - 20u30

Zo 6 september

Chihuahua wandelingOrg. De Brave Hond12u30 - [email protected]

Zo 6 september

BBQ LDC De KringOrg. LDC De KringDe Kring - 12u - € 15,00 (kind € 10,00)056/50.25.28 - [email protected]

Ma 7 september

FietsenOrg. LDC De KringDe Kring - 14u tot 17u - € 2,50056/50.25.28 - [email protected]

Di 8 september

17de Kleine Meer-paardenwandeltochtOrg. De Winkelse Stappers 323Het Kleine Meer - 7u tot 15uniet-leden: € 1,50 - leden: € 1,[email protected]

Di 8 en 22 september

GezondheidsconsultatiesOrg. LDC De KringDe Kring - 14u tot 16u30€ 1,00/beurt of € 10,00/jaarkaart056/50.25.28 - [email protected]

Wo 9 september

VoetbalOrg. Winkel SportWinkel Sport - AcrenoiseVoetbalterrein Ter Schueren - 18u

Wo 9, 16, 23 en 30 september

SchilderclubOrg. LDC De KringDe Kring - 13u30 tot 16u30 - gratis056/50.25.28 - [email protected]

Do 10 september

Maandelijkse wandeltochtOrg. LDC De KringDe Kring - 14u tot 17u - € 2,50056/50.25.28 - [email protected]

Vr 11 en 18 september

Accordeonfestival met o.a. Jeanette Rapoye, Rita Cordy, Johan Decoene,...Org. LDC De KringDe Kring - 14u tot 18u - € 12,00 (€ 20,00 voor 2 dagen)056/50.25.28 - [email protected]

Vr 11 september

Femma kleuradviesOrg. Femma LedegemStationsstraat 77 - 19u30€ 6,00 (€ 10,00 zonder femmapas)[email protected] - 056/50.66.01

in Ledegem.be

Nieuw cursusaanbod CVO 3 HofstedenIn september starten heel wat nieuwe cursussen van CVO 3 Hofsteden in De Kring te Ledegem. Je kan een keuze maken uit volgende cursussen:

• Webproductie 1: Dreamweaver 1• Photoshop 1• Photoshop 4• Tablets & Ipads 1• Google apps 1• Office gevorderden• Social media• Initiatie in de informatica

Meer info over de lesmomenten en het inschrijvingsgeld vind je op www.cvo3hofsteden.org.

MEER INFOwww.cvo3hofsteden.orgLDC De Kring - 056/[email protected] - www.dekringledegem.be

18

Za 12 september

Chaplin De LuxeOrg. Jeugdhuis ChaplinDE L!NK vanaf 21u - Leden: € 7,00Niet-leden: vvk € 8,00 - add € 10,00Avondkledij, geen jeans

Zo 13 september

VoetbalOrg. Olympic LedegemOlympic Ledegem - Deerlijk SportVoetbalterreinen Olympic - 15u

Do 17 september

Cursus breien of hakenOrg. Femma Ledegem€ 20,00 (€ 30,00 zonder femmapas)056/50.32.36

Do 17 september

Fotoboek makenOrg. LDC De KringDe Kring - 8u30 tot 11u50056/50.25.28 - [email protected]

Do 17 september

KalligrafieatelierOrg. LDC De KringDe Kring - € 45,00056/50.25.28 - [email protected]

Do 17 september

Cursus voetreflexologieOrg. LDC De KringDe Kring - 14u tot 16u - € 3,00056/50.25.28 - [email protected]

Vr 18 en za 19 september

Kom op tegen kanker - plantjesverkoopOrg. sp.a en Groen LedegemHuis Maria Ledegem en Spar Sint-Eloois-Winkel - 9u tot 18u30www.s-p-a.be/ledegem

Za 19 september

BBQ Zico WaeytensOrg. Fanclub Zico WaeytensDe Lindeboom - 0475/29.11.67

Za 19 september

Boerenmarkt 'Eigen kweek'Org. KVLV Rollegem-KapelleSint-Jansplein - voormiddag0473/93.08.04

Za 19 en zo 20 september

18de GruzmullstreffenVertrek aan De Samenkomst0477/82.63.61 - [email protected]

Zo 20 september

1ste prijs AKL-De Lindeboomvoor aspirantenOrg. Fanclub Zico WaeytensDe Lindeboom - 10u tot 18u

Zo 20 september

VoetbalOrg. Winkel SportWinkel Sport - La LouvièreVoetbalterrein Ter Schueren - 15u

Zo 20 september

VoetbalOrg. Winkel SportWinkel Sport - La LouvièreVoetbalterrein Ter Schueren - 15u

Zo 20 september

Opendeur en demonstraties Lucky DogOrg. vzw Lucky DogHondenterrein Lucky Dog - 14u - gratiswww.luckydogledegem.be

Zo 20 september

FietstochtOrg. Kunstkring Groot-LedegemDe Kring - 13u30 - € 2,00 (met consumptie)vooraf inschrijven, boterham met kaas en paté extra € 7,00 of € 5,00 (leden)[email protected]

Ma 21 september

NaailessenOrg. LDC De KringDe Kring - € 30,00 - om de 14 dagen056/50.25.28 - [email protected]

in Ledegem.be

Jouw activiteit in deze kalender? Er is slechts 1 mogelijkheid om jouw activiteit in deze kalender te laten verschijnen: geef ze in op www.uitdatabank.be!

Download zeker ook de handleiding. Zij helpt je stap voor stap je activiteiten in te voeren. Voor publicatie in het magazine van oktober, moet alle info ten laatste op 9 september ingegeven zijn.

MEER INFODienst communicatie - 056/[email protected]

Di 22 september

Kruidje roer me welOrg. LDC De Kring i.s.m. VeltDe Kring - 19u30 tot 21u30 - € 3,00056/50.25.28 - [email protected]

Wo 23 september

Bloemschikken: herfst tafelstukOrg. LDC De KringDe Kring - 14u15 tot 16u30 - € 25,00056/50.25.28 - [email protected]

Za 26 september

BasketbalOrg. BBC WibacWibac A - Iebac Ieper BSporthal Sint-Eloois-Winkel - 20u30

Za 26 september

KalligrafieatelierOrg. LDC De KringDe Kring - € 45,00056/50.25.28 - [email protected]

Zo 27 september

VoetbalOrg. Olympic LedegemOlympic Ledegem - VK DadizeleVoetbalterreinen Olympic - 15u

Di 29 september

KoffiekletsnamiddagOrg. Femma LedegemStationsstraat 77 - [email protected]/50.45.06

19

Contactgegevens schepencollegeBurgemeester Bart Dochy

056/894.855 • 0477/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Bevolking • Burgerlijke stand • Politie- en hulpdiensten • Openbare werken • Leefmilieu • Waterbeleid Landbouw- en plattelandsbeleid

Schepen Wally Corneillie

056/894.850 • 0495/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Financiën • Ruimtelijke ordening • Verkeer en mobiliteit • Kerkbesturen • Sport

Schepen Greta Vandeputte

056/894.849 • 0495/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Lokale economie • Senioren • Gezin • Jeugd Feestelijkheden

Schepen Geert Dessein

056/894.848 • 0476/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Wonen • Patrimonium • Energie • ICT Communicatie • Onderwijs • Internationale samenwerking

Schepen Bart Ryde

056/894.847 • 0472/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Personeel • Tewerkstelling • Cultuur Toerisme • Ontwikkelingssamenwerking

Voorzitter OCMW Geert Wylin

056/894.823 • 0477/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in De Wegwijzer (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Sociale zaken • Gezondheid en welzijn Andersvaliden • Gelijke kansen

ColofonRedactieraadGeert DesseinJulie JacquesEva DemeyerPatsy GrimonprezJohan MaesEveline Vandenbogaerde

RedactieadresCommunicatiedienstGemeentebestuur LedegemRollegemstraat 1328880 [email protected]

Verantwoordelijke uitgeverGeert Dessein, schepen van communicatie

Vormgeving en drukwww.dejonckere.be

HulpdienstenAlgemeen noodnumer: 112Politie: 101Medische spoeddienst: 100Brandweer (Dringend): 112Brandweer (Niet-dringend): 056/22.44.44Rode Kruis Vlaanderen: 105

WachtdienstenHuisartsen midden West-Vlaanderen: 051/24.50.50 (www.hamwvl.be)Tandarts: 0903/399.69 (www.tandarts.be)Apotheek: 0900/10.500 (www.apotheek.be)

AndereVlaamse Infolijn: 1700De Lijn West-Vlaanderen: 059/56.52.11De Watergroep (VMW): 02/238.96.99Infrax- Infolijn: 078/35.30.20- Storingslijn: 078/35.34.33- Gasreuk 0800/60.888- Defecte straatlampen: 0800/60.777

Nuttige contactgegevensGemeentebestuurRollegemstraat 132, Ledegem056/[email protected]

Lokale politieRollegemstraat 132, Ledegem056/[email protected]

OCMWRollegemstraat 130, Ledegem056/[email protected]/ocmw

PWA - kantoorRollegemstraat 132, Ledegem056/[email protected] Openingsuren:Maandag 9u-12u 13u30-19uDinsdag 9u-12u Woensdag 9u-12u 13u30-16u30Donderdag 9u-12u 13u30-16u30Vrijdag 9u-12u

BibliotheekRollegemstraat 218, Rollegem-Kapelle056/[email protected]/bibliotheek

Openingsuren:Maandag 10u-12u 14u-18u30Woensdag 10u-12u 14u-18u30Vrijdag 10u-12u 14u-18u30Zaterdag 9u30-12uZondag 9u30-12u

Dienstencentrum De KringHugo Verriestlaan 16, Ledegem056/50.25.28www.dekringledegem.be

Recyclagepark IVIORoeselarestraat 1, Rollegem-Kapelle051/31.17.96www.ivio.be

Openingsuren:Maandag: 14u -16u45Dinsdag: 14u -18u45Woensdag: 14u -17u45Donderdag: geslotenVrijdag: 9u30 - 17u45Zaterdag: 9u30 - 15u45

Nuttige adressen