Vierschaarkroniek september 2015

16
VIERSCHAAR KRONIEK WAASMUNSTER - SEPTEMBER 2015 PAGINA 03 - LEVEN EN WELZIJN WAASMUNSTER, EEN GEMEENTE MET EEN HART! BEZOEK ONZE WEBSITE WWW.WAASMUNSTER.BE

description

 

Transcript of Vierschaarkroniek september 2015

Page 1: Vierschaarkroniek september 2015

VIERSCHAARKRONIEK

WAASMUNSTER - SEPTEMBER 2015

PAGINA 03 - LEVEN EN WELZIJN

WAASMUNSTER, EEN GEMEENTE MET EEN HART!

BEZOEK ONZE WEBSITE

WWW.WAASMUNSTER.BE

Page 2: Vierschaarkroniek september 2015

05

08

Hartelijk proficiatAan de diamanten huwelijksjubilarissenDe heer Roger Puis en mevrouw Mariette Pierloot, 60 jaar getrouwd op 10 september 2015

Aan de gouden huwelijksjubilarissenDe heer Wilfried Roodhooft en mevrouw Iris Van Poeck, 50 jaar getrouwd op 31 juli 2015

De heer Ferdinand Poppe en mevrouw Eliane De Vos, 50 jaar getrouwd op 27 augustus 2015

De heer Eddy De Groote en mevrouw Rita De Wilde, 50 jaar getrouwd op 28 augustus 2015

De heer Achiel Van Hecke en mevrouw Anna De Bus, 50 jaar getrouwd op 28 augustus 2015

Herinnering: indienen schadedossier hagelstormInwoners die een schadedossier wensen in te dienen voor de ha-gelstorm in juni 2014, kunnen tot 30 september 2015 hun dossier overmaken.

Gelieve bij voorkeur jouw dossier per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs over te maken aan de dienst Rampen-schade van de Provincie Oost-Vlaanderen: Kalandeberg 1 - 9000 Gent.

Informatie betreffende de samenstelling van jouw dossier kan je terugvinden op onze gemeentelijke website www.waasmunster.be, of verkrijgen op het gemeentehuis aan het loket van de tech-nische dienst.

SportkalenderDe sportkalender, waarin de wedstrijden van heel het sport-seizoen 2015-16 zullen verschijnen, zal je als katern in de Vier-schaarkroniek van oktober terug vinden.

Leven en welzijn 02 Hartelijk proficiat03 WAASMUNSTER, een gemeente met een HART!04 Dagverzorgingscentrum De Lommerte viert vijfde verjaardag04 Verkoop landbouwperceel05 Laat griep deze winter in de kou staan

Milieu en natuur02 Herinnering uiterste datum indienen schadedossier hagelstorm 05 Eandis Energiefit-sessies

Vrije tijd02 Sportkalender07 Opening cultuurseizoen GC Hoogendonck met Koen De

Graeve & De Post08 Aanbod Academie voor Beeldende Kunst schooljaar 2015-201610 Gezondheidsrally en sneukelwandeling langs trage wegen11 Maak kennis met de scholen in je buurt 12 Zoek je geschikt vrijwilligerswerk in jouw buurt?12 Word jij meter of peter van onze Fit-O-Meter?12 Sport Overdag in Waasmunster13 Ruyterfeest 13 Vestjes & Molekenskermis13 RWL-eventradio terug in de ether!11 Terugblik

Uit in Waasmunster14 Activiteitenkalender

Varia16 Ter info

Foto cover: Paul De Malsche

Vierschaarkroniek | September 20152

Page 3: Vierschaarkroniek september 2015

Leven en welzijn

Wist je dat 70 % van de inwoners van onze gemeente ooit in zijn of haar leven bloed zal nodig hebben? Dat is een onvoorstelbaar hoog aandeel van onze bevolking, dat vroeg of laat blij zal zijn dat er bloed beschikbaar is.

Daar staat tegenover dat slechts 3 % van onze inwoners tussen 18 en 70 jaar zich re-gelmatig aanbiedt op de bloedinzameling van onze plaatselijke Rode Kruis-afdeling.Schrik jij ook een beetje van deze cijfers? Toch zijn zij de realiteit.

Het verschil tussen de behoefte en de be-reidheid om te doneren is in Waasmunster, net als in de rest van Vlaanderen, zeer groot en het wordt jammer genoeg ieder jaar nog groter.

Onze eigen Rode Kruis-afdeling zet zich nochtans heel hard, en in lengte van jaren, in voor de bloedinzamelingen in onze ge-meente. De Rode Kruis-vrijwilligers willen ook bij ons de garantie kunnen bieden dat levensreddende producten klaar liggen voor elke inwoner van Waasmunster die ze nodig heeft.

Het gemeentebestuur wil deze jarenlange en belangloze inzet een bijkomend steuntje in de rug geven. Ook in Waasmunster moet het aantal bloeddonoren toenemen, zodat

voor ieder van ons bloed beschikbaar blijft, wanneer dat nodig is.

Op 19 oktober 2015 vindt in Waasmunster voor de 300ste maal een bloedinzameling plaats. Wij willen de mensen die zich daar-voor bij ons inzetten ondersteunen, door

ons met zoveel mogelijk nieuwe bloedge-vers aan te bieden op deze inzameling.

Onze plaatselijke politici willen alvast het goede voorbeeld geven en zullen zich die dag als bloedgever melden.

Ook jij bent welkom. Er zijn niet veel voor-waarden. Je moet ouder zijn dan 18 jaar en jonger dan 66 bij je eerste bloedgift. Heb je al eens bloed gegeven, dan mag je tot je 71ste verjaardag bloed geven, als je laatste bloedgift maximaal 3 jaar geleden is.

Op een bloedinzameling doorloop je een vijftal stappen. Je wordt geregistreerd met je identiteitskaart, vult een medische vragenlijst in, hebt een kort gesprek met een arts, geeft bloed en blijft nog even iets drinken en eten.

Je bent meer dan welkom op maandag 19 oktober 2015 tussen 17u00 en 19u30 in Gemeenschapscentrum Hoogendonck, Nijverheidslaan 48. We nodigen je graag uit om op minder dan een half uur een leven te komen redden.

WAASMUNSTER, een gemeente met een HART!

Ook in Waasmunster moet het

aantal bloeddonoren toenemen, zodat voor ieder van ons bloed beschikbaar blijft,

wanneer dat nodig is.

© Paul De Malsche

September 2015 | Vierschaarkroniek 3

Page 4: Vierschaarkroniek september 2015

Leven en welzijn

Dagverzorgingscentrum De Lommerte viert vijfde verjaardagIn het voorjaar van 2010 opende dag­verzorgingscentrum De Lommerte haar deuren. Het doel van het dag­verzorgingscentrum is om de thuis­zorg te ondersteunen door senioren en zorgbehoevende ouderen op te vangen en de gelegenheid te geven om de dag door te brengen samen met leeftijdsgenoten in een gezelli­ge en huiselijke omgeving. Na 5 jaar kunnen we wel zeggen dat het opzet geslaagd is, mede door de inzet van het enthousiaste team.

De Lommerte biedt o.a. de nodige verzor-ging, een warme maaltijd, een gevarieerd ac-tiviteitenprogramma en houdt rekening met de individuele behoeften en mogelijkheden van de ‘gebruikers’. Door de kleinschaligheid, maximum 10 gebruikers per dag, kan deze zorg op maat worden waargemaakt.

Het dagverzorginscentrum verwelkomt elke weekdag senioren uit Waasmunster en uit de naburige gemeenten Lokeren, Hamme, Sinaai en Belsele. Sommige gebruikers kiezen ervoor om door hun familie gebracht te wor-den, maar de meesten worden opgehaald door de liftbus. Binnen een straal van 10 kilo-meter kan men beroep doen op deze dienst.

De eerste stap naar het dagverzorgingscen-trum wordt meestal door de familie gezet. Wanneer de zorg thuis wat moeilijker wordt, gaan zij op zoek naar professionele onder-steuning en zo komen zij bij ons terecht. De senioren zelf hebben in het begin vaak nog wat drempelvrees en wij begrijpen dat. Ie-

dereen blijft het liefst thuis in zijn vertrouw-de omgeving. Zoals het klokje thuis tikt…

Door een persoonlijke aanpak en onthaal krijgt iedereen de kans om in zijn eigen tempo aan de werking van De Lommer-te te wennen. Eens ze dan een dag bij ons verblijven, is het ijs vaak snel gebroken. De vriendelijke opvang en de dagindeling met afwisselend activiteiten en rustpauzes, be-valt hen direct. In gezelschap van elkaar zijn senioren actiever en dikwijls zetten ze hun beste beentje voor. Het sociaal contact met leeftijdsgenoten doet wonderen.

Ook voor de mantelzorgers is de opvang in het DVC een grote steun. Zij vinden terug wat rust en ademruimte, waardoor zij de zorg voor hun familielid langer kunnen volhouden.

HOE ZIET EEN DAG ERUIT?

08u15 – 09u30: Vervoer met liftbus 09u00 – 10u00: Ontvangst met koffie/thee

10u00 – 11u15: Activiteit: bespreken actu-aliteit, koken, crea, bewegingsoefeningen ,… of gewoon een gezellige babbel en samen zijn11u30 – 12u30: Warm middagmaal, reke-ning houdend met dieetvoorschriften12u30 – 14u00: Rustmoment: mogelijk-heid tot rusten in relaxzetel of bed14u00 – 14u30: Koffie/thee-moment14u30 – 15u45: Namiddagactiviteit: gezel-schapsspel, handvaardigheid, wandeling, of genieten van de rust in de living of op het terras. 15u45 – 16u00: Afronding en begeleiding voor vertrek naar huis16u00 – 17u30: Vervoer met liftbus

MEER INFO:

Voor verdere inlichtingen en aanvraag tot verblijf kan je terecht bij het seniorenteam van het Sociaal Huis op het telefoonnummer 052 25 13 00 of via e-mail: [email protected]

Verkoop landbouwperceelNaar aanleiding van een beslissing van de OCMW-raad wordt overgegaan tot de verkoop van een perceel landbouwgrond gelegen aan de Hellestraat te Hamme (ka-dastraal: 2e afdeling, sectie E, nr. 1008a) met een oppervlakte van 7114,54 m², momen-teel in gebruik als weiland (vrij van pacht).

Het goed wordt verkocht volgens de pro-cedure ‘bieden onder gesloten omslag’. Alle biedingen dienen bij het OCMW toe te komen uiterlijk op woensdag 30 sep-tember 2015 om 9 uur. Er wordt gewerkt met een minimumprijs van 20 000 EUR. Alle kosten verbonden aan deze verkoop,

met uitzondering van de kost voor leve-ringsplicht, worden ten laste gelegd van de koper. Een infobundel en het verplicht te gebruiken biedingsformulier is te krijgen via [email protected] of aan het onthaal van het OCMW, Molenstraat 41.

Vierschaarkroniek | September 2015 4

Page 5: Vierschaarkroniek september 2015

Leven en welzijn

Eandis Energiefit-sessiesLAAT ONZE EXPERT JE INSPIREREN!

Eandis en de energiespecialisten van Bond Beter Leefmilieu ontwikkelden een avondses-sie die een hele reeks verrassende energietips op een leuke manier uit de doeken doet. Zonder veel moeite en zonder grote investeringen kun je er al snel een paar honderd euro per jaar mee besparen. Geen extreme toestanden, maar wel een leuk anderhalf uur vol praktische info waarmee je meteen aan de slag kunt.

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN!

Deze Energiefit- avond is gratis. Wacht wel niet te lang, want het aantal plaatsen is be-perkt.

Laat griep deze winter in de kou staanElke winter duikt de griep weer op. Voor sommige mensen is de griep gevaar lijker dan voor andere. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheids­problemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren lopen een hoger risico op complicaties door griep. Deze risicogroepen kunnen zich het best laten vaccineren tegen griep. Vanaf half oktober is het vaccin beschikbaar, en voor risicogroepen wordt het voor bijna de helft terugbetaald.

GEEN BANALE ZIEKTE

Griep is geen banale aandoening. Bij de mees-te personen met een goede gezondheid is de griep na een week overwonnen, maar bij ongeveer tien procent van de grieppatiënten treden complicaties op, vooral van de lucht-wegen. Ongeveer tien procent daarvan moet gehospitaliseerd worden. Fatale afloop is niet uit te sluiten, zeker niet bij ouderen.De Hoge Gezondheidsraad raadt daarom aan om chronisch zieken, 65-plussers en zwangere vrouwen te vaccineren. Ook men-sen die in nauw contact leven met mensen uit deze risicogroepen, doen er goed aan zich te laten vaccineren.Personen die beroepshalve voor risicogroe-pen zorgen, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, woonzorgcentrum of als thuisverpleegkun-dige, kunnen door griepvaccinatie niet enkel zichzelf, maar ook de mensen voor wie ze zorgen tegen de griep beschermen.

EEN VEILIG VACCIN

Jaarlijkse griepvaccinatie is de enige manier om griep te voorkomen. Het vaccin is opge-bouwd volgens de virusstammen waarvan

op basis van wereldwijde gegevens wordt verwacht dat ze het komende seizoen zullen circuleren.Vaccinatie maakt de kans dat iemand ziek wordt, veel kleiner. En wie ondanks vaccina-tie toch nog griep krijgt, is doorgaans minder ziek en loopt minder kans op complicaties. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte verergert (bijvoorbeeld ont-regeling van uw diabetes).Het griepvaccin bevat geen levende virus-deeltjes en kan dus geen griep veroorzaken. Ook voor zwangere vrouwen is het veilig, zij kunnen zich vanaf 14 weken zwangerschap laten vaccineren om zichzelf en hun kind te beschermen.

IDEALE PERIODE

De ideale vaccinatieperiode ligt tussen half oktober en half november. Met een voor-schrift van de huisarts kunt u bij de apothe-ker een vaccin kopen. Het kost zo’n 12 EUR maar risicogroepen krijgen via de mutualiteit 5 à 7 euro terugbetaald. Bewaar het vaccin in de koelkast! Ga naar uw huisarts om u te laten vaccineren.

MEER WETEN?

http://www.griepvaccinatie.be/ of bij je huisarts.

MEER INFO:

De Energiefit-avond voor snelle energiebesparing heeft plaats in Hamme op 29 september 2015 in zaal Durmedroom, Kaaiplein 28, van 19.30 tot 21 uur. Inschrijven kan via de website www.eandis.be/energiefit, of bij de milieudienst van Hamme (tel. 052 47 55 84).

5September 2015 | Vierschaarkroniek

Page 6: Vierschaarkroniek september 2015

TERUGBLIK: VAKANTIE IN WAASMUNSTER

Ook dit jaar kon je een geweldige vakantie beleven in eigen gemeente. Het gemeentebestuur wil allen die daartoe hebben bijgedragen (vrijwilligers, leiders en leidsters, gidsen, monitoren,...) heel hard danken voor hun inzet van de voorbije twee maanden.

Vierschaarkroniek | September 2015 6

Page 7: Vierschaarkroniek september 2015

Vrije tijd

GC Hoogendonck blaast dit seizoen 20 kaarsjes uit. Het jubileumjaar wordt met toeters en bellen ingeluid op zaterdag 26 september door Koen De Graeve & De Post met opzwepende Nederlandstalige popmuziek en rocktechno met een vleugje melancholie.

Koen De Graeve is naast een begenadigd ac-teur ook een geweldig zanger-artiest. Na hun vorige succestournee en zomer-festivals duikt hij met De Post opnieuw de theaters in, met lekkere, ophitsende pop en zwaar melancholische loveballads.

We hadden naar aanleiding van dit optreden een gesprek met Koen De Graeve.

Als het over je carrière gaat, valt het op dat je nogal makkelijk woorden als ‘ge­luk’ en ‘toeval’ in de mond neemt.Koen De Graeve: “Wat op je pad komt, heeft veel met toeval en geluk te maken. In 2006 was Felix Van Groeningen op zoek naar en-kele acteurs voor Dagen zonder lief. Er zijn zo veel acteurs en uitgerekend ik word gekozen, ik paste toevallig in het profiel. En daarbo-venop heb ik het geluk dat ik niet ziek word

of tegen een boom plak. En dat de film een succes wordt. Dat is toch fantastisch. Dit is een ongelooflijk fijne job. En er is toch écht wel veel geluk besteld toen ik geboren werd.Kijk, mijn relativisme werkt met eliminatie: we hebben het geluk te mogen leven in Europa. En dan nog in het beste deel ervan. Vlaanderen heeft persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, er zijn alle mogelijkheden tot creativiteit. En ik zit tussen de mensen die mogen mijmeren over dit alles. Ik ben de meest gezegende mens ter wereld!”

En dan hebben we het nog niet over je andere ei gehad: het zingen!De Graeve: “Er is ambitie enerzijds, en er is Je-m’en-foutisme anderzijds. Ik zit dicht bij het fatalisme. Volgens mij is de zin van het leven, als die er is, de zin die we zelf geven. Ik

vind dat mijn levensdrift een doel moet heb-ben. Ik wil ermee aan de slag kunnen gaan. In mijn liedjes, bijvoorbeeld. Van een liedje dat ik op de radio hoor, kan ik drie minuten enorm ontroerd, of opgezweept zijn. En dan is dat voorbij. Het is nog vluchtiger dan thea-ter. En daarom flirt ik ermee. Ik wil niet doen alsof ik hier eeuwig ga lopen.

De dood van je moeder, zeven jaar gele­den, heeft daar wellicht geen goed aan gedaan...De Graeve: “Nee, integendeel, het heeft de onrust in mij verscherpt. Ik vind mezelf re-delijk... steady. Als de goesting om dingen te maken niet snel genoeg kan doorgaan naar mijn zin, dan word ik ongeduldig, ambetant. Het besef dat je sterft, dat iemand naast je onherroepelijk weg is, dat geeft je een weer-slag. Ik krijg daarvan een boost om te cre-eren. Het gaat over mijn eigen persoonlijke nietigheid... Als er al een doel zou zijn, dan zou het toch moeten zijn om elegant(er) sa-men te leven. Maar de mens lijkt daarvoor te beperkt.”

Waarom moest je, als succesvol acteur, per se liedjes schrijven én ze op een po­dium brengen?De Graeve: “In theater liggen de verhalen als het ware klaar om erin mee te gaan. Maar die liedjes, die zijn van mij, die gaan over wat ik dagelijks denk en doe. Wat ik echt voel, komt eruit in mijn liedjes. Ze zorgen er ook voor dat ik op een andere manier op een podium moet staan. Ik zing zonder harnas. Acteren is een stuk carnaval – liedjes zingen helemaal niet, want ik heb alles zelf geschre-ven. Er is geen lijn tussen wat ik zing en wie ik ben. Het gevolg was dat ik het bij de eerste optredens ‘in mijn broek deed’. Ik moest alles leren, vooral leren doseren, en tegelijk zuiver zingen (lacht), spelen, in de micro zingen en er niet naast. Maar ik ben liever bang dan laf. Ik wist wat ik moest doen, dus moest ik er maar door. Ik wist ook wat ik op het spel zet-te: het was die droom waarmaken, of niet.Ik kreeg dingen aangeboden die me een vei-lige financiële ruimte hadden kunnen geven.

Maar ik heb ze afgezegd omdat ik voor die liedjes wilde gaan.”

Wat mogen de toeschouwers in Waas­munster verwachten? De Graeve: In Waasmunster gaan we een groot deel van de eerste plaat spelen. En wat we van de tweede plaat hebben, spelen we daar dan eigenlijk voor het eerst. De mensen zullen in Hoogendonck dus een primeur mee-maken!”

Dit is een fragment van het gesprek afgenomen door auteur-redacteur Frank Pollet. Het volledi-ge interview kan je lezen in Acc’enten (septem-bernummer). Zie ook www.accenten.be

Opening cultuurseizoen GC Hoogendonck met Koen De Graeve & De Post

KOEN DE GRAEVE & DE POST (TRY-OUT)

www.depostband.beZaterdag 26 september 2015 – 20uWaasmunster, Zaal HoogendonckTickets: €15 – €14 (65+) – €12 (-26/abo/waccobon) Info en reservatie: 052 46 34 24 en [email protected]

Voor het optreden wordt in Foyer Hoogendonck van 19u tot 20u een openingsreceptie gehouden om het nieuw cultuurseizoen in te zetten. Gratis toegang, iedereen welkom!

© Paul De Malsche

Dit is een ongelooflijk fijne job. En er is toch écht wel veel geluk

besteld toen ik geboren werd.

September 2015 | Vierschaarkroniek 7

Page 8: Vierschaarkroniek september 2015

Vrije tijd

MEER INFO:

www.academiewaasmunster.be

Ateliers vrij te bezoeken en inschrijvingen gedurende de volledige maand september.

LAGERE GRAAD | KINDEREN VAN 6 TOT 11 JAAR

ATELIER RUITER Oudeheerweg-ruiter 181 | 9250 Waasmunsterzaterdag en zondag 10u00-12u00

ATELIER SOMBEKE Veldstraat 4 | 9250 Waasmunsterwoensdag 14u00-16u00 & zaterdag 10u00-12u00

ATELIER CENTRUM Kerkstraat 51 | 9250 Waasmunsterzaterdag en zondag 10u00-12u00 woensdag 13u20-15u00 & 15u00-16u40

ATELIER ANIMATIE CENTRUM Kerkstraat 51 | 9250 Waasmunstervrijdag 17u00-19u00

MIDDELBARE GRAAD | JONGEREN VAN 12 TOT 17 JAAR

Kerkstraat 51 | 9250 Waasmunster

ATELIER BEELDENDE VORMING Woensdag 19u00-21u00 & zaterdag 09u00-12u30

ATELIER DIGITALE BEELDVORMING Woensdag 19u00-21u00 & vrijdag 18u30-22u00

HOGERE GRAAD | JONGEREN EN VOLWASSENEN VANAF 18 JAAR

Kerkstraat 51 | 9250 Waasmunster

ATELIER TEKENKUNST donderdag & zaterdag 09u00 tot 12u30donderdag 19u.00 tot 22u.00

ATELIER KUNSTEXPLORATIE woensdag 19u00-21u30

ATELIER BEELDHOUWKUNST zaterdag en zondag 09u00-12u30

ATELIER SCHILDERKUNST 1 woensdag en donderdag 09u00-12u30

ATELIER SCHILDERKUNST 2 zaterdag en zondag 09u00-12u30

KUNSTGESCHIEDENIS donderdag 19u30-21u30

KUNSTEXPLORATIE fotografie, fotobewerking, film, … Donderdag 19u30- 22u00 en zondag 09u00-12u30

ATELIER KERAMIEK Durmelaan 34A |campus PCVO| 9160 Lokeren dinsdag, donderdag & zaterdag 09u00-12u30 maandag, dinsdag & donderdag 13u30-17u00 maandag & woensdag 18u30-22u00

KUNSTEXPLORATIE –KERAMIEKdonderdag 13u.30 – 17u.00

Aanbod Academie voor Beeldende Kunst Waasmunster schooljaar 2015-2016

Vierschaarkroniek | September 2015 8

Page 9: Vierschaarkroniek september 2015

Vrije tijd

September 2015 | Vierschaarkroniek 9

Page 10: Vierschaarkroniek september 2015

Vrije tijd

Gezondheidsrally en sneukelwandeling langs trage wegenTer gelegenheid van de dag van de Trage Weg op zondag 18 oktober organiseert Toerisme Waasmunster een sneukel­wandeling , deze maal voor het eerst in samenwerking met Sportdienst Waas-munster en het Lokaal GezondheidsOver-leg (Logo Waasmunster). We starten met een gezondheidsrally voor jong en oud (quiz met vragen over gezondheid) van 7 km, langs alweer een nieuwe trage weg (de Galgewegel), aan het buurtcentrum (Veldstraat 2) in Sombeke tussen 14 en 15 uur. Op verschillende haltes zijn hapjes en drankjes voorzien, voor wie deze reserveert.

De gezondheidsrally is gratis en er zijn lu-dieke prijzen te winnen. Voor de sneukels onderweg (10 euro voor +16 jaar en 5 euro voor –16 jaar) moet je reserveren, dit kan vanaf 1 september tot 15 oktober via [email protected].

TERUGBLIK: LEVENSLANG LEREN!

De feestelijke proclamatie op Blauwendael onderschrijft het motto ‘je bent nooit te oud om te leren.’

Met deze zonovergoten foto wil de Ouderen AdviesRaad Waasmunster de enthousiaste senioren feliciteren die op 17 juni een getuigschrift in ontvangst mochten nemen. Zij bekwaamden zich in Spaans of ict-kennis.

Vierschaarkroniek | September 2015 10

Page 11: Vierschaarkroniek september 2015

Vrije tijd

DINSDAG 6 EN WOENSDAG 7 OKTOBER 2015

Voor het eerst organiseren we vanuit de gemeentelijke dienst onderwijs samen met alle Waasmunsterse scholen kennisma-kingsmomenten in alle kleuterafdelingen.

Is je zoon of dochter geboren in 2014? Maak dan zeker gebruik van de inschrijvings-periodes en kennismakingsmomenten die eraan komen, ook al gaat je kind pas op 1 september 2017 voor het eerst naar school. Op 6 en 7 oktober 2015 geven de deelne-mende scholen een rondleiding en beant-woorden ze vragen van ouders.

De rondleidingen starten om 9u00 en 10u45 met onthaal, informatie en klasbezoek. Ouders kunnen meerdere scholen bezoe-ken op één dag. Ze krijgen een unieke blik op het schoolle-ven tijdens de lesuren.

Het programma is in alle deelnemende scholen gelijk. Het is leuker om scholen te bezoeken sa-men met andere ouders die ook op zoek zijn naar een school voor hun kind. Aarzel niet om met andere ouders uit je woon-buurt af te spreken en samen enkele scho-len te bezoeken.

Maak kennis met de scholen in je buurt

Overzicht deelnemende scholen:

Gemeentelijk onderwijs1 Gemeentelijke Basisschool Waasmunster Kerkstraat 49

Gesubsidieerd Onderwijs2 GVB Sint-Franciscus centrum Kerkstraat 10

3 GVB Sint-Franciscus Heide Lode Ontropdreef 9

4 GVB Sint-Franciscus Ruiter Oudeheerweg-Ruiter 172

5 GVB Sint-Franciscus Sombeke Smoorstraat 2

Gemeenschapsonderwijs6 GO! Kouterbos Kouterstraat 3/5

INSCHRIJVINGSKAART

Schrijf je in voor deze kennismakingsmomentenInschrijven kan tot uiterlijk 25 september, dit kan per mail: [email protected] of per post naar Dienst Onderwijs – Nijverheidslaan 48 - 9250 Waasmunster Omcirkel bij het gepaste tijdstip de scholen die je wil bezoeken (aan de hand van het nummer van de school op de legende hierboven).

Naam van de leerling:

Naam van de ouder:

Tel.nr. + mailadres:

Straat en huisnummer:

Op dinsdag 6 oktober 2015

09u.00 Onthaal, info, klasbezoek 1 2 3 4 5 6

10u.45 Onthaal, info, klasbezoek 1 2 3 4 5 6

Op woensdag 7 oktober 2015

09u.00 Onthaal, info, klasbezoek 1 2 3 4 5 6

10u.45 Onthaal, info, klasbezoek 1 2 3 4 5 6

September 2015 | Vierschaarkroniek 11

Page 12: Vierschaarkroniek september 2015

Vrije tijd

Zoek je geschikt vrijwilligerswerk in jouw buurt?Heb je interesse om je op vrijwillige basis in te zetten voor je eigen gemeente? Wil je je steentje bijdragen aan een zorgzame en leefbare gemeente? Onze gemeente is op zoek naar jullie.

Wij hebben nood aan vrijwilligers die zich willen inzetten voor volgende werkop-drachten tegen een vrijwilligersvergoeding: • Verzorgen van gemeentelijke recepties

• Drankverkoop bij podiumvoorstellingen in foyer GC Hoogendonck

• Kleine logistieke taken (o.a. ronddragen promomateriaal)

• Baliedienst Bibliotheek• Kaften boeken bibliotheek• Logistieke hulp bij toeristische evenementen• Opvang in scholen of bij jeugdactiviteiten• Poetsen gemeentelijke lokalen• …

Sport Overdag in Waasmunster

Word jij meter of peter van onze Fit-O-Meter?

Heb jij zin om te sporten overdag, in de week? Dan ben je bij de sportdienst van Waasmunster aan het juiste adres! Reeds gedurende 6 jaar organiseert het gemeen-tebestuur Sport Overdag op dinsdag en donderdag, telkens van 14.00u tot 15.00u. Een gediplomeerde lesgever verzorgt deze fijne lessen. Op muziek wordt er ge-werkt aan de algemene conditie, dit op maat van elke deelnemer. Je uithoudings-vermogen, figuur en houding worden ge-traind, maar bovenal; het is gewoon fijn en ontspannend!

Ben je nog niet helemaal overtuigd, kom gerust een kijkje nemen!De lessen starten op dinsdag 15 septem-ber. Ze vinden plaats in GC Hoogen-donck. Je kan deelnemen aan een zeer democratische prijs van 3 Euro voor een 1-beurtenkaart en 20 Euro voor een 10-beurtenkaart, te verkrijgen op de sportdienst.Je vindt de folder op de sportdienst, het ge-meentehuis en op www.waasmunster.be.Tot 15 september!

In Waasmunster beschikken we over een Fit-O-Meter, ideaal gelegen in het mooie park Blauwendael. Niets is zo plezant als sporten in de natuur: lopen, mountainbiken, maar ook fitness in openlucht. Dankzij de Fit-O-Meter kunnen de inwoners bodysculpten in de open natuur, het is zelfs geschikt voor zowel de recreatieve als de competitieve sporter en biedt gedifferentieerde oefenstof aan. Back to basics!We willen i.s.m. Bloso de F-O-M beter bewegwijzeren, kwalitatief evalueren en promotioneel optimaliseren. Om de toe-gankelijkheid naar meer doelgroepen te

vergroten, zal Bloso per toestel extra oe-fenstof ontwikkelen, per station zullen de bijkomende oefeningen ook gevisualiseerd worden.Het gemeentebestuur is daarenboven ook op zoek naar een meter of peter voor de Fit-O-Meter, iemand die regelmatig (minstens 1x per maand) een kijkje gaat nemen en ziet of hij nog in goede staat is. Is er schade? Ontbreken er pijlen? Zijn sommige panelen niet meer duidelijk? Als meter of peter heb je contact met de sportdienst en maak je er samen met hen een mooi sportief project van!

MEER INFO:

Wens je meer inlichtingen of ben je geïnteresseerd, stuur dan je gegevens en een kort CV naar of neem dan contact op met:Sofie D’hanis, [email protected], tel. 052 40 99 66

INTERESSE:

Heb jij interesse om meter of peter van de F-O-M te worden, stuur dan je kandidatuur naar [email protected]. Graag je naam, emailadres en telefoonnummer.

Vierschaarkroniek | September 2015 12

Page 13: Vierschaarkroniek september 2015

Vrije tijd

ZATERDAG 5 SEPTEMBER 2015

Op het gezellig aangeklede Ruiterplein18u00: Start19u00: Clown Kimmie20u30: Goe vals en uit de moate23u00: Juice of the Barley

Kinderanimatie met clown Kimmie en springkasteel met slide en hindernissen.Dranken, frietjes en paardenworsten.

Toegang gratis.

Info: facebook.com/ruytercomite

Ruyterfeest

Vestjes & MolekenskermisVRIJDAG 18 SEPTEMBER 2015

17u30: Rondgang doorheen de wijk met ‘Harmonie St Cecilia’ en ‘Grote Miel’

19u00: Aanstelling van de 49ste Wijkburgemeester door het gemeentebestuur

20u30: 19de BINGO met 1500€ aan prijzen in zaal De Rijbel

ZATERDAG 19 SEPTEMBER 2015

8u30 tot 14u00: 9de MTB toertocht, met afstanden van 30, 40 en 50km.

14u00 tot 17u00: 7de KIDS TO DANCE met aangepaste animatie, gratis inkom. Gratis Springkasteel aanwezig (t.e.m. 11jaar), grimeren en ballonnenwedstrijd voor kinderen.

19u00: 14de Vestjes Eetfestijn, na voorinschrijving.21u00: ROBRECHT & FIE, live optreden23u00: Fuif met discobar

ZONDAG 20 SEPTEMBER 2015

10u30: Eucharistieviering in zaal De Rijbel voor de overlede-nen van de wijk

14u00: Volksspelen Loopkoersen in de Nederheirweg15u00: 130ste Watertornooi aan zaal De Rijbel

Gratis springkasteel aanwezig (t.e.m. 11 jaar). Doorlopend optreden van de streetband De Strooien hoedjes. Tijdens de pauze, spectaculaire demonstratie Honden Dressuur met politiehonden.

MAANDAG 21 SEPTEMBER 2015

14u00: Gezellig samenzijn voor de senioren van de wijk in zaal De Rijbel

19u30: 14de Quiz voor ploegen van de wijk met 300 € aan prijzen. In de pauze trekking van de gratis tombola verbonden aan de steunkaarten

Alle activiteiten vinden plaats in en rond zaal De Rijbel.Info: www.vestjen.be

RWL-eventradio van 10 tot 20 september: terug in de ether!Ter gelegenheid van 130 jaar Vestjes- en Molekenskermis zendt RWL-Eventradio terug even uit.‘Even’ betekent dit jaar van 10 tot 20 september op de FM­band 97.2, maar ook via streaming. Ga naar de website en/of de facebookpagina en je vindt er hoe je ook via internet naar de lokale radio kunt luisteren.

De uitzendingen gebeuren vanuit een tijdelijke studio, gelegen Neerstraat 100, dé RWLstudio 100 en ook vanuit de mobiele studio, studio dRIE, die middenin het kermisgebeuren staat.

September 2015 | Vierschaarkroniek 13

Page 14: Vierschaarkroniek september 2015

in Waasmunster sport

uitstappen

evenement

expo

cursus

TENNIS

VAN 13/04/15 TOT 19/09/15

Prijs: 125 EURLocatie: TC Sparta vzw. Frank Baurstraat 8. Org.: TC Sparta vzwInfo: 052 46 39 50, [email protected], http://www.tcsparta.be

IN BEWEGING MET GSF

VAN 01/09/15 TOT 24/05/16 DI VAN 21:00 TOT 22:00

Algemene conditie en balsporten voor heren.

Prijs: 80 EURLocatie: Gemeentelijke Basisschool. Kerkstraat 49. Org.: GSF WaasmunsterInfo: [email protected]

LEESCLUB: AL TE LUIDE EENZAAMHEID VAN BOHUMIL HRABAL

WOE 02/09/15 VAN 20:00 TOT 22:30

Uit de omnibus ‘Verpletterde Schoonheid’ lezen en bespreken we ‘Al te luide een-zaamheid’ van de Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal.

Prijs: 3 EURLocatie: GC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Org.: Gezinsbond Waasmunster i.s.m. Markant en DavidsfondsInfo: Veerle Parmentier, 052 46 12 14, [email protected]

LBC ORGANISEERT: INSCHRIJFMOMENT VOOR DE NIEUWE CURSUSSEN

WOE 02/09/15 VAN 13:30 TOT 14:30

Zin om bij te leren? Je kan nu inschrijven voor de informatica opleidingen: “Digitale fotografie”, “Publisher”, “Fotoboeken maken en laten afdruk-ken” en “Vlot overweg met Internet”. De taallief-hebbers kunnen inschrijven voor Spaans 2.3.

Locatie: Vrije Basisschool. Kerkstraat 10. Org.: CVO LBC-NVK Sint-NiklaasInfo: http://www.lbconderwijs.be/ sint-niklaas

IN BEWEGING MET GSF

VAN 03/09/15 TOT 23/06/16 DO VAN 14:00 TOT 15:00

55 + in actie: Samen sporten, bewegen houd je jong en brengt je onder de mensen.Verbeteren van spierkracht, van lenigheid en uithouding.Gaat niet door tijdens de schoolvakanties.

Prijs: 3 EURLocatie: CC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Org.: GSF WaasmunsterInfo: [email protected]

CURVE BOWLS

VAN 04/09/15 TOT 24/06/16 VRIJ VAN 13:30 TOT 16:30

Maak nog wat extra tijd vrij voor ontspanning en gezellig samenzijn. Stem dan af op een zach-te sport op maat bij een club dichtbij. Goed plan voor een mooie activiteit op vrijdagna-middag. Bij “Waasmunster Curve Bowls” kan je

terecht. In de “week van de sportclub”, OPEN-DEUR op VRIJDAG 18 SEPTEMBER vanaf 13.30 uur in de sporthal van Hoogendonck. Van har-te welkom en ontdek dit aantrekkelijk bolspel.

Prijs: 1 EURLocatie: GC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Info: 052 46 18 94, 052 40 99 69, [email protected], http://www.curvebowls.be

RUYTERFEEST

ZA 05/09/15 OM 18:00

Zie pagina 13 voor meer info.

BBB-FIGUURTRAINING

VAN 05/09/15 TOT 25/06/16 ZA VAN 09:00 TOT 10:00

BBB-Figuurtraining. Plezant bewegen en tege-lijk buik, billen en borst wat strakker maken. Niet tijdens de schoolvakanties.

Prijs: 3 EURLocatie: Gemeenteschool. Kerkstraat 49. Org.: Gezinssportfederatie vzwInfo: 052 46 22 44, [email protected]

PUBLISHER: CREATIEF ONTWERP VAN TEKST EN BEELD

VAN 08/09/15 TOT 05/01/16 DI VAN 15:30 TOT 19:00

Publisher is een handig programma om tekst en beeld samen te brengen tot mooie print- en drukwerkjes: Ontwerp je eigen visitekaartje met bijhorend briefpapier. Versier je tafel met menukaarten.

Prijs: 96 EURLocatie: Vrije Basisschool Sint-Franciscus. Kerkstraat 10. Org.: CVO LBC-NVK Sint-NiklaasInfo: http://sintniklaas.lbconderwijs.eu/

VLOT OVERWEG WEG INTERNET

VAN 09/09/15 TOT 06/01/16 WOE VAN 13:00 TOT 16:00

Je leert surfen en informatie zoeken op het World Wide Web. Je verneemt hoe je alle ge-vonden informatie zoals afbeeldingen, tekst en webpagina’s samen in een Word document kunt brengen. Je leert software downloaden en installeren, reizen plannen met het vliegtuig of de auto, informatie opzoeken en e-mailen.

Activiteiten voor de UiT in Waasmunster-kalender van oktober 2015 moeten uiterlijk op 7 september 2015 geregistreerd worden via www.uitdatabank.be Activiteiten die later ingevoerd worden, kunnen niet meer opgenomen worden.

HOE MOET JE EEN ACTIVITEIT INVOEREN IN DE UITDATABANK?• Ga naar www.uitdatabank.be• Maak een nieuwe account aan• Na het ingeven van een e-mailadres en paswoord, ontvang je een bericht met de

bevestiging van je registratie• Log in met je e-mailadres en paswoord• Nu kan je aan de slag om je activiteit in te voeren

OPGELET!De terugkerende activiteiten enkel gepubliceerd worden in de Vierschaarkroniek van januari en september.

Vierschaarkroniek | September 2015 14

Page 15: Vierschaarkroniek september 2015

Prijs: 96 EURLocatie: Vrije Basisschool Sint-Franciscus. Kerkstraat 10. Org.: CVO LBC-NVK Sint-NiklaasInfo: http://sintniklaas.lbconderwijs.eu/

DIGITAAL FOTOGRAFEREN: HAAL MEER UIT JE TOESTEL

VAN 09/09/15 TOT 06/01/16 WOE VAN 16:00 TOT 19:30

Je leert de verschillende functies van je foto-toestel kennen en deze in de praktijk toe te passen, je foto’s ordenen en beheren. Je neemt zelf foto’s rond een bepaald thema en je krijgt tips over het fotograferen van mensen en macrofotografie. De eigen opnames worden tijdens de lessen besproken. Je leert fouten cor-rigeren, foto’s transformeren, retoucheren.

Prijs: 96 EURLocatie: Vrije Basisschool Sint-Franciscus. Kerkstraat 10. Org.: CVO LBC-NVK Sint-NiklaasInfo: http://sintniklaas.lbconderwijs.eu/

VLOTTER SPAANS 2.3

VAN 10/09/15 TOT 19/05/16 DO VAN 08:35 TOT 12:00

Wie aan de Spaanse taal denkt, ziet een hele wereld opdoemen. Neem nu Spanje: het is, een land met veel gezichten en zoveel meer dan zijn beroemde stranden. Maar er is ook Zuid-Amerika. In een land als Chili of Mexico ontdek je pas echt wanneer je de karaktervolle en zoete Spaanse taal spreekt. Wij helpen jou graag bij deze ontdekkingstocht. Adiós!.

Prijs: 192 EURLocatie: GC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Org.: CVO LBC-NVK Sint-NiklaasInfo: http://sintniklaas.lbconderwijs.eu/

FOTOBOEKEN MAKEN EN LATEN AFDRUKKEN

VAN 10/09/15 TOT 07/01/16 DO VAN 15:30 TOT 19:00

Deze module leert je om je eigen foto’s alle aandacht te geven die ze verdienen: foto’s or-ganiseren op je pc, eenvoudige fotobewerkin-gen… met als resultaat een mooi fotoboek.

Prijs: 96 EURLocatie: Vrije Basisschool Sint-Franciscus. Kerkstraat 10. Org.: CVO LBC-NVK Sint-Niklaas

MILIEUMEDIATHEEK GEOPEND

ZO 13/09/15

De Milieumediatheek van NEM - Natuur en Milieu Waasmunster op het 1e verdiep van het kasteel Blauwendael, is open om gewenste docu-

menten in te kijken en te ontlenen. Je vindt er in-formatie over natuur, milieu, landschap en water.

ENGLISH CLUB WAASMUNSTER

VAN 14/09/15 TOT 02/06/16

English Club Waasmunster start in september opnieuw met haar wekelijkse meetings. Ba-sisgroep start op dinsdag 15 september 2015 van 9.30 tot 12 uur in Re-lokaal Hoogendonck. Liefst vooraf inschrijven of op 15 september vanaf 9 uur. Je kan ook aansluiten bij andere ni-veau-groepen: praktische kennis en gevorder-den. Deze starten op maandag 14 september en op donderdag 17 september.

Locatie: GC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Info: [email protected] of 0476 05 01 85

KLEUTERDANS & JAZZ VOOR KINDEREN

VAN 18/09/15 TOT 27/05/16 VRIJ VAN 17:30 TOT 20:15

Op vrijdagavond van 17.30 - 18.15: kleuterdans 4-5 jaar. Van 18.15 - 19.15: jazz kinderen 1ste-3de leerjaar. Van 19.15- 20.15: jazz kinderen 4de-6de leerjaar. (niet tijdens de schoolvakanties)

Locatie: Centrumschool. Kerkstraat 47. Info: 03 776 62 18, 0496 81 45 42, (vraag naar Claire of Inge), [email protected], [email protected], http://www.clapaja.be

VESTJES & MOLEKENSKERMIS

VAN 18/09/15 TOT 21/09/15

Zie pagina 13 voor meer info.

BENEFIET APERITIEFCONCERT ROOSENBERGABDIJ

ZO 20/09/15 VAN 11:00 TOT 12:00

Als steun aan de abdij wil het Ensor Strijk-kwartet een benefiet aperitiefconcert geven met werken van Haydn, Schubert, Mozart en Beethoven met als titel ‘Der Sonnenaufgang’, gevolgd door een receptie, mede aangebo-den door Thuisgastronomie Possemiers bvba. Inkom: 25 Euro voorafbetaling op rekening nr. BE80 7370 2866 6977 van de vrienden van de Roosenbergabdij, met vermelding Ensor.

Prijs: 25 EURLocatie: Abdij Roosenberg. Oudeheer-weg-Heide 3. Info: 03 766 24 32, [email protected], http://www.abdij-roosenberg.be

FIETSTOCHT

MA 21/09/15 OM 14:00

Fietstocht door Waasmunster en ommeland,

aangepast aan onze leeftijd, met de nodige stops. We vertrekken om 14 uur aan ‘t Buurt-huis om de prachtige natuur te bewonderen in zeer aangenaam gezelschap.

Locatie: ‘t Buurthuis. Hollandse Molen 21. Org.: S-Plus en S-Sport WaasmunsterInfo: Eliane De Vos, 09 348 40 83, Gaby De Schuyter

REPAIR CAFÉ

ZA 26/09/15 VAN 09:00 TOT 12:00

Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten, waar-op men elkaar op vrijwillige basis helpt bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, juweel-tjes, meubels en zelfs fietsen en computers. Be-zoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundi-gen, zoals elektriciens, naaisters, … aan de slag..

Locatie: Gemeentelijke Werkplaats. Neerstraat 100. Info: [email protected]

KOEN DE GRAEVE & DE POST TRY-OUT

ZA 26/09/15 VAN 20:00 TOT 22:00

Zie art. pag 7.

Prijs: 15 - 14(65+) - 12 EUR (-26/abo/wac-cobon)Locatie: GC Hoogendonck. Nijverheidslaan 48. Org.: GC HoogendonckInfo: 052 46 34 24, [email protected], http://www.waasmunster.be

APERITIEFCONCERT - MISS HAMILTON’S CURIOUS COLLECTION

ZO 27/09/15 VAN 11:00 TOT 12:00

Miss Hamilton’s Curious Collection is een wervelend optreden. De jonge, dynamische, gentse groep brengt het beste van zichzelf. Een aperitiefconcert naar aanloop van de officë-le opening van de jonge kunstenaar Mattias Christiaens.

Prijs: 8 EURLocatie: Kasteel Blauwendael. Kerkstraat 21. Org.: Kunstkring WaasmunsterInfo: [email protected]

TENTOONSTELLING MATTIAS CHRISTIAENS

ZA 03/10/15 VAN 14:00 TOT 17:00 ZO 04/10/15 VAN 11:00 TOT 17:00

Locatie: Kasteel Blauwendael. Kerkstraat 21. Org.: Kunstkring WaasmunsterInfo: [email protected]

Page 16: Vierschaarkroniek september 2015

Varia

Ter infoGEMEENTELIJKE DIENSTENOpeningsuren gemeentelijke diensten en politie:Elke weekdag van 9 tot 12 uur en op donder-dag van 9 tot 12 en van 14 tot 18 uur.

Extra maandelijkse opening loket burgerzaken en politie:Elke eerste zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.15 uur. Deze uitzonderlijke opening geldt niet in augustus en op feestdagen.

GEMEENTEHUISVierschaar 1 – 9250 WaasmunsterTelefoon: 052 46 00 11Mail: [email protected]

POLITIEHet contactpunt van de lokale politie Hamme-Waasmunster bevindt zich in het gemeentehuis van Waasmunster.

Politiepost Waasmunster: 0474 88 51 06Politiepost Hamme: tel. 052 25 71 01

Dringende politiehulp: 101 (112 voor GSM­ gebruikers) De Politiezone Hamme-Waasmunster is te volgen op Twitter via @PZHammeWaasmun

BRANDWEERVoor een melding: 100 (112 voor GSM­gebruikers)Brandweerkazerne: Nijverheidslaan 50Telefoon: 052 46 17 26Kapitein Post Waasmunster: ir. Freddy Aerts. Mail: [email protected]

Voor het melden van een wespennest, kan je bellen naar 052 46 17 26 en een boodschap inspreken op het antwoordapparaat. Je kan ook de melding doorgeven via het faxnum-mer 052 40 84 39

CONTAINERPARK MIWA• Gesloten op maandag• Dinsdag tot vrijdag: van 13 tot 18 uur• Zaterdag: van 10 tot 16.30 uur

Nuttig om weten dat:bezoekers aan het containerpark ten laatste één kwartier voor sluitingstijd worden toegelaten.

Informatieteksten voor de Vierschaarkroniek editie oktober 2015 dienen vóór 7 september 2015 te worden overgemaakt aan de redactie, Vierschaar 1, 9250 Waasmunster.

Gelieve u aan deze datum te houden. Laattijdige teksten worden NIET opgenomen.

OPGELET: tekstmateriaal en beeldmateriaal dienen apart – tekst in Word opgemaakt, foto’s in jpg of gelijkaardige formaten – te worden aangeleverd via e-mail: [email protected]

GEMEENSCHAPSCENTRUM HOOGENDONCK

Nijverheidslaan 48

CultuurdienstTelefoon: 052 46 34 24

SportdienstTelefoon: 052 40 99 69

BibliotheekOpeningsuren: zie websiteTelefoon: 052 46 11 91

SOCIAAL HUIS

Sociale dienstverleningVrij spreekuur maatschappelijk werkers: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur.Buiten deze uren enkel op afspraak.

Molenstraat 41 – 9250 WaasmunsterTelefoon: 052 25 13 00 Fax: 052 25 13 11Mail: [email protected]

Andere diensten Consultatie Kind en GezinTelefoon: 078 150 100

FamiliehulpZitdag maandag van 9 tot 10.30 uur

Gratis juridisch advies Na afspraak. Telefoon: 052 25 13 06

Oplaadterminal budgetkaart voor bud-getmeter Eandis voor gas en elektriciteitTijdens de vrije spreekuren van het OCMW

Dendermondse VolkswoningenZitdag: elke tweede woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, van 13.30 tot 14.30 uur.

MELDEN VAN DEFECTE STRAATLAMPEN

Via web: www.straatlampen.be of via tel.: 0800 635 35

Vera

ntw

oord

elijk

e ui

tgev

er: M

iche

l Du

Tré,

Sous

beek

stra

at 9

3, 9

250

Waa

smun

ster

. Re

dact

ie: G

emee

nteh

uis,

Vie

rsch

aar 1

, 925

0 W

aasm

unst

er –

info

rmat

ie@

waa

smun

ster

.be,

ww

w.w

aasm

unst

er.b

e O

pmaa

k: B

anan

anas

.net

HUISARTSEN MET DIENST

Weekend en feestdagen:De wachtpost is bereikbaar in het weekend van vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur en tijdens feestdagen vanaf 19 uur de dag voordien. De centrale wachtpost is gelegen aan de Prinses Joséphine Charlottelaan 21/D te 9100 Sint-Niklaas.Telefoon: 03/361.03.61.Voor alle info: www.wpwaasland.be

Weekwacht voor Waasmunster­ Elversele­Sinaai­BelseleTijdens de avonden en nachten van de weekdagen dien je steeds jouw eigen huisarts eerst te contacteren. Indien deze niet bereikbaar is, kun je beroep doen op de bestaande wachtdienst van de huisartsenvereniging Waasland West (www.waaslandwest.be) van 19 uur ’s avonds tot 8 uur ’s morgens van maandag tot en met donderdag. Er is tijdens de weekdagen van 8 uur ‘s morgens tot 19 uur ‘s avonds dus geen wachtdienst. Deze weekwachtdienst is bereikbaar op het nummer 052 46 36 00.

APOTHEKERS MET DIENST

Van 9 uur tot 22 uurVia www.apotheek.be of www.kavw.be/wacht of 0903 99 000 kan je alle gegevens bekomen van de dichtstbijzijnde apotheek van wacht.

Voor 9 uur en na 22 uurBel naar politie Sint-Niklaas op het nummer 03 760 65 00 of politie Lokeren op nummer 09 340 94 99 voor het adres van de apotheker van wacht.

WOENSDAGNAMIDDAGDIENST2 september 2015: Thuysbaert J., Vierschaar 13, Waasmunster9 september 2015: Houten Kruis (Termote Geraldine), Stationsstraat 100, Waasmunster16 september 2015: Termote G., Vierschaar 4, Waasmunster23 september 2015: Houten Kruis (Termote Geraldine), Stationsstraat 100, Waasmunster30 september 2015: Termote G., Vierschaar 4, Waasmunster

Steeds geopend op woensdagnamiddag: Hofman A., Schrijbergstraat 208, Waasmunster.

TANDARTSEN MET DIENST

Wachtdienst WaaslandCentraal oproepnummer: 0903 39 969

De wachtdienst loopt van 9 tot 18 uur op zaterdag, zondag en feestdagen.

DIERENARTSEN MET DIENST

Raadpleeg eerst jouw dierenarts. Bij afwezigheid dierenarts contacteer: Wachtdienst Waasland (24u/24u)Centraal oproepnummer: 03 771 44 22

HET RODE KRUIS

Het Rode Kruis, afdeling Waasmunster, is voor ziekenvervoer te bereiken via telefoon­nummer 105.

Uitleendienst Rode Kruis: Francine Vernimmen-Baeke, Hoogstraat 47, tel. 052 46 15 13

Vierschaarkroniek | September 2015 16