Jobat-krant 10 maart 2012

32
ARBEIDSVRAAG Deeltijds omdat het moet? blz. 2 Geluk aan de top ‘Mijn agenda zit eivol, maar ik plan hem wel zelf’ Caroline Ven, VKW Jobs in de Zorg vanaf blz. 14 + 7.172 jobs op jobat.be Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2012 Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be GEZOCHT Hoe vervang je 22 jaar ervaring? blz. 8 ZORG Op stap met stagiairs blz. 6 JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR

Transcript of Jobat-krant 10 maart 2012

ARBEIDSVRAAGDeeltijds omdat het moet? blz. 2

Gelukaan detop

‘Mijn agenda zit eivol, maar ik plan hem wel zelf’

Caroline Ven, VKW

Jobs in de Zorg vanaf blz. 14+ 7.172 jobs op jobat.be

Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2012

Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be

GEZOCHT Hoe vervang je 22 jaar ervaring? blz. 8

ZORG Op stap met stagiairs blz. 6

JOBAT.BE

SITE VAN

HET JAARJOBAT.BE

SITE VAN

HET JAAR

De arbeidsduur die je bent overeengekomen metjouw werkgever maakt een essentieel onderdeel uitvan de arbeidsovereenkomst waaraan jouw werkge-ver geen belangrijke wijzigingen mag aanbrengen zon-der jouw toestemming. Een voltijds arbeidsregimewijzigen naar een deeltijds arbeidsregime is zonderenige twijfel een belangrijke wijziging. Jouw werkge-ver mag de arbeidsduur niet eenzijdig wijzigen. Hij kanje dus niet dwingen om deeltijds te gaan werken enkan je dan ook geen deeltijds uurrooster ‘opleggen’.Wanneer jouw werkgever voorstelt om deeltijds tegaan werken, kan je op verschillende wijzen reageren:

● Je gaat akkoord met de overstap naar een deeltijdsarbeidsregime. Stem je volledig vrijwillig in met eendeeltijds arbeidsregime van onbepaalde duur, danzal je als vrijwillig deeltijdse werknemer beschouwdworden. Dit heeft tot gevolg dat je tijdens je deel-tijdse arbeidsovereenkomst in principe geen rechtzal hebben op ‘bijkomende’ werkloosheidsuitkerin-gen. Jouw loon zal dus verminderen en hiervoor zalniets in de plaats komen, tenzij je uiteraard eldersnog een tweede deeltijdse job zoekt. Hou er in ditgeval ook rekening mee dat door je vrijwillige aan-vaarding om deeltijds te gaan werken, dit geenszinseen garantie op werkzekerheid inhoudt. Het is mo-gelijk dat, ook al heb je ingestemd met een deeltijdsarbeidsregime, jouw werkgever daarna alsnog be-slist een einde te stellen aan jouw deeltijdse ar-beidsovereenkomst. In dat geval zal je recht hebbenop een eventuele verbrekingsvergoeding rekeninghoudend met je deeltijdse tewerkstelling en loon.Ook voor de berekening van jouw werkloosheids-uitkeringen zal dit in principe gevolgen hebben.

● Je gaat niet akkoord met het voorstel van jouwwerkgever om deeltijds te werken, maar deze wij-zigt toch de arbeidsduur waardoor je voortaan eendeeltijds arbeidsregime krijgt. Dit houdt in dat jouwwerkgever tegen jouw wil éénzijdig een belangrijke

wijziging doorvoert aan een essentieel onderdeelvan jouw arbeidsovereenkomst. In dergelijk geval ishet aan te raden jouw werkgever (liefst schriftelijken aangetekend) in gebreke te stellen. Blijft jouwwerkgever volharden, dan kan je de beëindigingvan jouw arbeidsovereenkomst door jouw werk-gever inroepen. Praktisch heeft dit tot gevolg dat jeeen verbrekingsvergoeding kan vorderen (reke-ning houdend met je voltijdse tewerkstelling enloon) en je ook onvrijwillig volledig werklooswordt. Je zal met andere woorden na de beëindi-ging van de arbeidsovereenkomst recht hebben opwerkloosheidsuitkeringen zoals een voltijdsewerknemer.

● Je gaat niet akkoord met het voorstel van jouwwerkgever om deeltijds te werken. Het is mogelijkdat jouw werkgever gewoonweg niet meer in demogelijkheid is om jou verder voltijds tewerk testellen omdat het water hem aan de lippen staat enhij wel maatregelen moet nemen. Noodgedwon-gen zal hij dan overgaan tot ontslag (met de even-tuele uitbetaling van een verbrekingsvergoedingrekening houdend met een voltijdse tewerkstellingen loon). Het gevolg zal evenzeer zijn dat je onvrij-willig volledig werkloos wordt en je na het ontslagrecht zal hebben op werkloosheidsuitkeringen zo-als een voltijdse werknemer.

Indien je geconfronteerd wordt met deze proble-matiek en je twijfelt, raadpleeg dan een specialistter zake. Het is aan te raden een simulatie latenmaken van je inkomen in de verschillende situaties.

ARBEIDSVRAAG

IRIS TOLPE, MANAGER LEGAL DEPARTEMENT, INFORMATION & KNOWHOW BIJ SECUREX JOBAT.BE/RECHTEN-PLICHTEN

Kan mijn werkgever me dwingenom parttime te gaan werken?

Zeven op de tien kmo’s kregen ooit een werklozesollicitant over de vloer die eigenlijk niet op zoek wasnaar een job. Hun enige doel was het verkrijgen vaneen attest waarmee ze de RVA konden overtuigendat ze voldoende inspanningen deden op de arbeids-markt. Wie dergelijke bewijzen niet kan voorleggen,riskeert zijn werkloosheidsuitkering te verliezen.In een artikel in deze krant klaagde het Neutraal Syn-dicaat voor Zelfstandigen vorige week die praktijkaan. De (boze) reacties van werkzoekenden blevenniet uit. Die hekelden vooral de suggestie van hetNSZ om dergelijke ‘profiteurs’ makkelijker te kunnen‘verklikken’. Misschien, zo lazen we in onze mailbox,moet er dan ook maar eenkliklijn komen voor valse jo-baanbiedigen, voor jobaan-biedingen die in de praktijkal ingevuld blijken te zijn,voor functies die met de re-gelmaat van de klok weer-keren enzovoort.Heeft de sollicitant dangeen rechten? Toch wel.Het wettelijk kader van dewervings- en selectiepro-cedure van sollicitanten isvervat in de collectieve ar-beidsovereenkomst nr. 38van 6 december 1983 be-treffende de werving en selectie van werknemers.In die cao staan de plichten van de werkgever bij hetselectie-interview. Meer specifiek: de informatie-plicht, de gelijke behandeling, het recht op privacy.Sollicitanten die zich gediscrimineerd voelen, kunnenklacht indienen bij het Centrum voor Gelijke Kansen.Voor wervings- en selectiebureaus bestaat er sinds1993 een gedragscode voor sollicitatieprocedureswaarop de Inspectie Werk en Sociale Economie vande Vlaamse overheid toekijkt. Federgon, de federatievan par tners voor werk, verwacht van haar ledenook dat ze die code naleven.Sollicitanten kunnen de code erop nalezen voor zesolliciteren en er naderhand de inspectie op aanspre-ken. Alleen doen ze dat niet. Enkele jaren terug liepener via de website werk.be niet meer dan 25 klachtenbinnen bij de inspectie.Dat veel sollicitanten die procedure niet kennen, zalonwaarschijnlijk meespelen. Dat ze het sop de koolniet waard vinden evenzeer. Maar dat ontlast werk-gever of selectiebureau geenszins van de moreleplicht sollicitanten correct te informeren en te be-handelen, al is ook dat in de praktijk vaak niet meerdan een doekje voor het bloeden. Uiteindelijk be-staat er voor een sollicitant maar één goede proce-dure. En dat is degene via dewelke hij effectief wordtaangeworven.

DOEKJE

Voor een

sollicitant

bestaat er maar

één goede

procedure;

degene via

dewelke hij

effectief wordt

aangeworven

WIM VERDOODTHOOFDREDACTEUR [email protected]

EDITO ‘We evolueren naarloopbanen van veertig jaar.Al die tijd hetzelfde doen,lijkt me voorbijgestreefd’

Inge Vervotte, die op haar 34ste al een carrière bij devakbond en in de politiek achter de rug heeft, vindt dat weveel bewuster moeten omspringen met onze loopbaan.

0203

CARTOON

Zo nu en dan heb je een jour-nalist nodig om je scherp tehouden. Deze week werd ikopgebeld met de vraag wat

ik vond van Susan Cain’s boek Quiet.Paniek! Nog nooit van gehoord. Noch-tans zie ik mezelf graag als iemand dieweet ‘what hot is and what not’. Ik hebwel meer illusies. Nu blijkt dat Quiet-ding een ware hype te zijn. Binnenkortwordt het ook bij ons geheid een best-seller. U hoorde het eerst hier!Om niet af te gaan bij de journaliste,deed ik alsof ik het druk-druk-druk haden vroeg of ze mij morgen kon terug-bellen. Vlug het boek gedownload ende dag erna stoer aan de telefoon: ‘Na-tuurlijk heb ik Quiet gelezen’. Ja, ik hebwel meer irritante trekjes.Moet u het boek lezen? Nee, niet echt.De auteur maakt er een beetje eenzootje van om haar boodschap tebrengen: introver te mensen wordenniet naar waarde geschat in onze sa-menleving. Maar ze maakt wel een be-langrijk punt. In onze maatschappijworden stilte en ingetogenheid nietecht op prijs gesteld. Het is bon tonom te doen alsof we het druk hebben.Zo kreeg ik laatst een automatische

mail met de boodschap: ‘Deze middagkan ik niet direct antwoorden want ikheb een externe opdracht’. Een out-of-office bericht met de uitleg dat je ...out of office bent. We doen niet alleenalsof we het druk-druk-druk hebben,we zijn ook druk-druk-druk. Op diemanier voelen we ons belangrijk ensuccesvol.

Denkweek

Toch wil ik een pleidooi houden om afen toe even te stoppen, stil te zitten enna te denken. Ja, staar gerust uit hetraam terwijl u ongestoord mijmer tover wat u de voorbije week zoal hebtuitgespookt. Beter nog, neem een bladpapier en noteer enkele van uw over-peinzingen. Er is de laatste jaren heelwat onderzoek verschenen dat dewaarde van introspectie en reflectieaantoont. We kunnen ons welzijn ende manier waarop we werken aanzien-lijk verbeteren door af en toe een stap-je terug te zetten en de tijd te nemenom systematisch na te denken overwie we zijn en hoe we functioneren.Nee, dat hoeft geen piekeren te wor-den. U moet gewoon even nadenken

waarom sommige acties geslaagd zijnen andere mislukt zijn. Als u zo’n analyseopschrijft, blijkt reflectie nog effectiever.Het schrijven op zich werkt heel loute-rend. Als uw omgeving zich vragen steltbij uw getreuzel, kan u hen stoer zeggendat u, net als in het leger, werkt aan eenafter-event review. U bent niet alleen.Ceo’s van het kaliber van Bill Gates enMark Zuckerberg nemen geregeld eendenkweek vrij om de ratrace achter zichte laten.Het vraagt wat oefening en disciplinenatuurlijk, een uur of twee neerzitten ennietsdoen. Indien u zich ongemakkelijkbegint te voelen, laat de Franse filosoofBlaise Pascal u inspireren: ‘Tout le mal-heur des hommes vient du fait qu’ils ne sa-vent pas rester au calme dans une cham-bre’. Doen!

Stop. Zit. Denk.

Frederik Anseel is professor

organisatiepsychologie

Universiteit Gent en hoofd

onderzoeksgroep VIGOR.

‘We doen niet alleen alsof we

het druk-druk-druk hebben, we

zijn ook druk-druk-druk’

Anseel& Denys

Frederik Anseel en Jan Denysbekijken de arbeidsmarkt

beurtelings dooreen kritische bril.

‘Ga je ervan uit dat mensen in een topjob bij-na per definitie ongelukkig zijn?’, werptcoach Guy Strauven me voor de voetenwanneer ik hem de titel van het ar tikel

voorleg. Toegegeven: steller dezes weet even niet watzeggen. De macht en statussymbolen die bij dergelijkejobs horen zijn zo aanlokkelijk - om van het financiëleplaatje nog te zwijgen. Maar tegelijkertijd is er het ver-moeden dat de druk die dergelijke jobs met zich mee-brengen, de opofferingen op persoonlijk vlak en de fysie-ke stress vroeg of laat hun tol eisen. We legden ons oor teluisteren bij enkele toplui.Caroline Ven, gedelegeerd bestuurder van onderne-mersplatform VKW twijfelt niet wanneer we haar devraag voorleggen. ‘Ik zal niet ontkennen dat de verant-woordelijkheid die ik in mijn huidige job draag, een zekeredruk met zich meebrengt. Maar tegelijkertijd krijg je dekans om dingen in beweging te zetten en weet je jezelfomringd door een organisatie die je daarbij kan helpen.Het feit dat je zaken ter hand kunt nemen en veranderenmaakt van mijn job een topjob. En effectief, mijn agendazit eivol, maar wel met activiteiten die ik zelf min of meerkan kiezen en plannen. In een systeem waar die keuzevrij-heid niet bestaat en ik mijn agenda zou moeten onder-gaan, zou ik waarschijnlijk minder gelukkig zijn.’Johan Vriens bekijkt de zaken vanuit een ander perspec-tief. Hij maakte de overstap van een topfunctie in het be-drijfsleven naar een heel andere job, al is hij een wat aty-pisch geval. ‘Ik werkte jarenlang als duurzaamheidsmana-ger bij natuurvoedingsketen Dille & Kamille. Op zekerogenblik kreeg ik een directiefunctie aangeboden. Pro-motie dus. Maar dat betekende wel dat ik geen tijd meerover zou hebben voor mijn andere project.’Dat project is Rosario, een congres- en stiltecentrum ineen voormalig kloostertje in het landelijke Bever. ‘Ik kwamdus echt voor de keuze te staan tussen mijn job en mijnpersoonlijke project. En ik heb voor Rosario gekozen. Ik

ben nu 57, het was tijd om voluit voor mijn eigen ding tegaan. Maar ik wil wel benadrukken: no hard feelings tegen-over mijn vorige job: af en toe werk ik nog als freelancervoor hen.’

Softies?

De overstap van de ene job naar de andere gaat echterniet altijd even harmonieus. Vaak gaat aan de overstapeen pijnlijke botsing met de eigen limieten vooraf. Watgebeurt er wanneer iemand in een topjob tegen de muurknalt?Guy Strauven, operationeel directeur en coach bij Encarecoacht bedrijfsleiders en managers. ‘Het clichébeeld vanit’s lonely at the top heeft een kern van waarheid’, klinkthet. ‘Maar mensen wachten lang vooraleer ze de stap zet-ten naar loopbaanbegeleiding. Het moet al erg pijn doenvooraleer ze gaan bijsturen.’Doorheen de jaren is Strauven de managers en bedrijfs-leiders die bij hem om advies komen, gaan indelen in driegroepen. ‘Je hebt vooreerst mensen die vooral goed we-ten wat ze niet meer willen: fysiek, mentaal en emotioneelkunnen ze hun huidige job niet meer opbrengen. Dezemensen hebben nood aan een coach die als spiegel fun-

COVER

Maakt eentopjobgelukkig?

Een baan aan de top, wie droomt er niet van? Maar hoeveel

manoeuvreerruimte is er tussen ‘I made it!’ en ‘It’s lonely at the top’? Een

eensluidend antwoord vinden, blijkt niet zo makkelijk.

Tekst: Michiel Leen / Foto: Koen Bauters

‘In een systeem waarin ikmijn agenda zou moetenondergaan, zou ik waar-schijnlijk minder gelukkigzijn’

Caroline Ven, gedelegeerd bestuurder VKW

0405

geert, en samen met hen objectief vaststelt wat ze welkunnen, willen en durven doen. Dat kan een carrières-witch van 180 graden opleveren, maar evengoed een be-vrijdende stap terug. In de eerste plaats willen ze meestalopnieuw baas worden over hun eigen agenda en doenwat ze graag doen.De tweede groep bestaat uit mensen die de top bereikthebben, aan de slag willen blijven in dezelfde sector, maarhet kalmer aan willen doen. Zij worden het meest gecon-fronteerd met de taboes die een carrièreswitch aan detop nog steeds omringen. Vaak zijn ze bang voor de reac-tie van hun omgeving. Ze willen niet het etiket van softieopgeplakt krijgen en zijn bang dat een carrièrewendinghun loopbaan zal beschadigen, ondanks het feit dat dekeuze erachter gefundeerd en doordacht is.De derde groep is minder duidelijk afgelijnd: het zijn men-sen die een zekere besluiteloosheid aan de dag leggen:hetzelfde blijven doen, maar geen uitzicht op iets nieuws.

Wilde plannen

De verleiding om iets radicaal anders te gaan doen, wordterg groot wanneer de burn-out op de loer ligt. Maar hoedoordacht zijn die vaak wilde toekomstplannen? ‘Bij men-sen die zich in hun huidige job zeer ongelukkig voelen,merk je dat geld niet langer de belangrijkste drijfveer is’,zegt Strauven. ‘Maar ook daarin moet je als coach eenspiegel voorhouden. Je loon kan halveren en bepaaldevoordelen, waarvan de bedrijfswagen het evidentste is,vallen misschien weg. Wat betekent de switch voor je ge-zin en je netwerk? Als coach moet je ook bij die vragenstilstaan.’Een stap opzij is bovendien nog steeds taboe. Bob Ver-meir en Tanja Verheyen wijdden hun boek Remotie, eenstap terug is een stap vooruit aan de problematiek. ‘Wemoeten dringend af van het beeld dat een carrière enkeleen rechte lijn kan zijn, waarbij je met de jaren steedshoger opklimt in de hiërarchie’, zegt Verheyen. ‘Mensenmoeten weer plezier kunnen hebben in hun beroep, zichgoed voelen, in plaats van letterlijk gebukt te gaan onderhun werk. Vaak zijn ze na jaren de voeling kwijtgeraaktmet het werk dat ze deden aan het begin van hun loop-baan, bijvoorbeeld wanneer ze ooit als eenmansbedrijfjestar tten en spectaculair groeiden. De bedrijfsleider haalthet noodgedwongen van de gepassioneerde vakman, endaarmee komen ze in de knoop.’

Rollercoaster

Luc Van Herck (48) staat al 15 jaar aan het hoofd van Bof-rost België. Van Herck volgde coaching bij CoachingSquare en is bereid daarover te praten - geen evidentieonder bedrijfsleiders. ‘Aan het hoofd van een groot be-drijf ervaar je een duaal soort isolement’, zegt Van Herck.‘Je staat natuurlijk niet als een soort eenzame kapitein aanhet roer, maar anderzijds zijn er ook binnen het bedrijfweinig mensen waar je écht bij hoort.’Van Herck zag het bedrijf enorm veranderen doorheende jaren. ‘Op vijftien jaar tijd kenden we een grote groei inde Benelux. Dat zie je niet aankomen; je komt echt op eenrollercoaster terecht. In de eerste jaren heerst er euforie.Daarna moet je die groei bestendigen, er komen andereuitdagingen op je af én met de jaren zie je ook dat eennieuwe generatie het management vervoegt. Vroeg oflaat stuit je op je limieten en tekortkomingen.’

Van Herck is daarin verrassend eerlijk. ‘Ik geloof niet insupermanagers, alleskunners. Je moet kunnen toegevenwanneer je het moeilijk hebt. Coaching helpt je je zelf-beeld op punt te stellen en zo de valkuilen te ontwijkendie je ongelukkig kunnen maken. Voor de duidelijkheid: ikheb geen burn-out achter de rug. En ik zit er ook niet opte wachten.’

Eerlijk

En dan is er nog de heikele balans tussen werk en privéle-ven. ‘Het werk vergt heel wat van je’, zegt Caroline Ven.‘Tijd voor hobby’s of sporten blijft er helaas niet over. Ikprobeer in mijn vrije tijd zoveel mogelijk bij mijn zoontjete zijn. Tegelijkertijd biedt mijn werk wel veel kansen opzelfontplooiing en sociale contacten. Geluk vinden in jejob is een kwestie van balans, ook tussen je persoonlijkeen professionele ontplooiing.’Vaak hebben mensen in topfuncties voor zichzelf uitge-maakt dat ze na enkele jaren aan de top toe zijn aan ietsnieuws. Van Herck: ‘In België wordt een stap opzijzetten alsnel als ‘opgeven’ ervaren, als een signaal dat je het nietaankunt. Terwijl ik het net een heel eerlijke zet vind. Voormezelf heb ik wel uitgemaakt wat ik hierna ga doen. Hetzou vreemd zijn als ik daar nu, op mij achtenveertigste,geen idee over zou hebben.’Maar de Bofrost-topman haalt een onverwacht praktischbezwaar aan : ‘Vergeet niet dat bedrijven niet altijd staante springen om op zoek te gaan naar een vervanger. Wan-neer je out of the blue zou aankondigen dat je toe bent aaniets nieuws, vallen ze vaak uit de lucht, zeker wanneer zetevreden zijn over je werk.’Wat is nu het verdict? Maakt een topjob gelukkig? Het lijkteen dubbeltje op zijn kant. Veel mensen zouden tekenenvoor het prestige en de status van een job aan de top. Netals de vrijheid om eigen projecten te lanceren. Maar er isde keerzijde, de precaire balans tussen privéleven enwerk, de afgrond van burn-out en breakdown. En hoe vrijben je eigenlijk wanneer je bij een stap opzij of een stapterug in de verdediging gedrongen wordt - al lijkt het tijtoch langzaam te keren?De geïnterviewden halen tegelijkertijd een onmiskenba-re voldoening uit hun werk. Toch maar afsluiten met eenpositieve noot van coach Strauven. ‘Vergeet alsjeblieftniet dat heel wat topmensen vaak perfect gelukkig zijn inhun job.’

‘Aan het hoofd van een grootbedrijf ervaar je een duaalisolement. Je staat daar nietals een eenzame kapitein,maar er zijn binnen het bedrijfook weinig mensen waar jeécht bij hoort’

Luc Van Herck, topman Bofrost België

werkte al vijf jaar in een rusthuis als zorgkundige voor hijbesloot een opleiding tot verpleegkundige aan te vat-ten. Via het zogenaamde Project 600 kreeg hij de kanszich om te scholen tot verpleegkundige zonder loon-verlies.

“Oei!”

‘Ik ben opgegroeid bij mijn meter. Ze heeft altijd goedvoor me gezorgd, dus ik wil ook voor haar zorgen. Ik wiler voor haar zijn. We zijn een hechte familie. De moe-der van mijn moeder is vroeg gestorven. Ik heb gezienhoe ze aftakelde: dat doet je wel iets. Ik heb haar altijdbeloofd dat ik in deze sector wilde verdergaan.’Voor Tom was dat trouwens een hele stap, want voor hijdefinitief voor de zorgkunde koos, studeerde hij eerst

‘Eigenlijk weet ik al dat ik geslaagd ben’, lachtde enthousiaste Bé, die een opleiding totzorgkundige volgde bij de VDAB en vandaagaan haar laatste stagedag begint. ‘Ik wilde ge-

woon nog even terugkomen om aan iedereen te vertel-len dat ik mijn diploma heb gehaald.’Drie jaar lang verbleef de schoonmoeder van Bé in SintRafaël, en in die periode groeide bij Bé de overtuigingdat er voor haar een toekomst was weggelegd in de ou-derenzorg. ‘Toen we een keuze moesten maken vooreen stageplaats, heb ik niet getwijfeld. De band tussencollega’s is hier heel goed, en de bewoners worden al-tijd van top tot teen goed verzorgd. Ik heb hier zelfs algesolliciteerd.’Twintig jaar lang werkte Bé in de horeca. ‘Daar kwam jeook onder de mensen, en ik stond graag in de keuken enin het restaurant. Maar als meisje droomde ik ervan omverpleegster te worden. Die droom heb ik nooit waar-gemaakt. Je weet hoe dat gaat: je trouwt, je krijgt kinde-ren, je hebt geen tijd meer om te studeren en je werktmaar verder. Nu mijn kinderen het huis uit zijn, wilde iker echt voor gaan. Ik heb er een jaar lang enorm hardvoor moeten werken, maar ik beklaag het mij niet. Ikben 48 jaar, dus ik moet nog bijna twintig jaar werken.Dan kan ik het maar beter met plezier doen.’Dat plezier haalt Bé bovenal uit de omgang met de be-woners van het woonzorgcentrum. ‘Deze mensen mo-gen dan ouder zijn, ze zijn vaak ook wijzer dan wij. En zezijn eerlijk. Als ze kwaad zijn, dan zijn ze ook echt kwaad.Dat moet je kunnen aanvaarden.’Ook Tom koos heel bewust voor de ouderenzorg. Tom

vijf jaar schrijnwerkerij. Tom lacht: ‘Tegen hout kan je nietspreken. Met mensen kan je al eens een babbeltje doen,je komt te weten wat er in hen omgaat, je kan hen helpen.Dat is toch heel wat anders.’‘Ik kon altijd uitstekend opschieten met mijn grootou-ders, we hadden een heel goede band’, zegt ook de acht-tienjarige stagiaire Femke Prieels. Femke zit in haar laat-ste jaar zorgkunde. ‘Jij bent daarvoor gemaakt, zeiden demensen altijd tegen mij. Ik heb ook een jongere broer,een nakomertje, maar hij stelt mijn geduld veel meer opde proef dan oudere mensen. Ik vind kindjes ook leuk,hoor, maar met bejaarden schiet ik toch beter op.’Een analyse die blijkbaar wel meer jongeren maken, wantvan Femkes achttien klasgenoten kozen er slechts viervoor kinderzorg. De veertien overigen zochten net alsFemke hun heil in de ouderenzorg. ‘Kinderen zijn tocheen beetje hectisch’, denkt Femke. ‘Met oudere mensenkan je veel beter praten of lachen, en ze begrijpen je ookbeter. Net als iedereen kunnen ze wel eens zeuren, maardaar kan je dan ook op ingaan om dat wat te relativeren.’(lacht)Toch komt de realiteit niet altijd volledig overeen met deverwachtingen. ‘Eerlijk gezegd had ik geen flauw idee watme precies te wachten stond toen ik enkele jaren gele-den voor mijn studie koos’, geeft Femke toe. ‘De eerstekeer dat ik een stage deed, was dat best wel raar. Heteerste wat ik moest doen, was een man wassen. Ik hadnog nooit een geslachtsdeel gezien. Toen dacht ik weleven: “Oei!” Maar al snel vind je dat de gewoonste zaak

ZORG

‘Tegen houtkan je niet

spreken’Tom Brewee (25) studeerde vijf jaar schrijnwerkerij, Bé Wageman (48)

heeft er al een carrière in de horeca opzitten. Toch lopen ze momenteel

allebei stage in woonzorgcentrum Sint Rafaël in Liedekerke. Een

weloverwogen keuze, voor allebei.

‘Natuurlijk is ons werk somszwaar, maar eigenlijk is elkberoep zwaar als je je job nietgraag doet’

Bé Wageman, zorgkundige

‘Het eerste wat ik moestdoen, was een man wassen.Ik had nog nooit een geslachtsdeel gezien’

Femke Prieels, student zorgkunde

Tekst: Maud Oeyen / Foto’s: Bart Dewaele

Op stap met stagiairs

van de wereld.’De drie zorg- en verpleegkundigen in spe zijn uitgespro-ken positief over werken in de ouderenzorg. ‘Ik doe ditmet hart en ziel’, benadrukt Tom. ‘Omdat mijn vrouwook in een rusthuis werkt, is het soms moeilijk om werken gezin te combineren. Vooral dan als we verschillendeuren hebben. Maar verder is dit een prachtige job. Mochthet niet zo zijn, dan zou ik dat wel zeggen (lacht).’

Zwaar

‘Als je in een hecht team werkt, is deze job fantastisch’,vindt ook Bé. Femke bevestigt: ‘Het is belangrijk dat hetklikt met de collega’s. Er zijn plaatsen waar de sfeer heelgoed is, maar er zijn ook rusthuizen waar het personeel isopgedeeld in kliekjes en waar er veel wordt geroddeld.

Als stagiaire heb je daar niet zoveel last van, maar als jebegint te werken, moet je wel een goede keuze maken.’‘Iedereen praat over de ouderenzorg’, gaat Bé verder. ‘Zezeggen: je moet daar niet voor kiezen, de verzorging iszwaar, je hebt late shiften, je hebt nachtshiften ... Dat is aljaren zo, en dat zit in de mensen hun hoofd. Natuurlijk isons werk soms zwaar, maar eigenlijk is elk beroep zwaarals je je job niet graag doet. Werk je in de Makro, dan moetje ook tot negen uur werken, hoor.’‘In de voormiddag moeten we goed doorwerken, zodatiedereen goed verzorgd is. Maar in de namiddag heb je tijdom met de bewoners bezig te zijn. Ik kan daar echt vangenieten. Mensen hun haar doen, hen een relaxatiebadgeven, de koffie serveren. Dat gaat allemaal erg traag,maar als je op dat moment echt met die bewoners bezigbent, geniet je van je job.’

Student verpleegkunde Tom Breweestudeerde eerst voor schrijnwerker. ‘Toen ik

zag hoe de moeder van mijn moederaftakelde, heb ik haar beloofd in deze

sector verder te gaan.’

0607

● Wie begint te werken als zorg- of ver-pleegkundige in een woonzorgcentrumkrijgt vaak een peter of meter toegewe-zen die met hem of haar de proceduresen instructies eigen aan de instellingdoorloopt.

● Extra aandacht gaat in deze eerste peri-ode naar het toedienen van medicatie.Ook alles wat te maken heeft met pallia-tieve zorg moeten nieuwe verpleegkun-digen zich zo snel mogelijk eigen maken.

● Voltijdse verpleeg- en zorgkundigenwerken 38 uur per week. Het woon-zorgcentrum waar we onze reportagemaakten, werkt met vaste dag- ennachtdiensten. Het personeel werkt eréén weekend op de twee, heeft één vas-te vrije dag en één vaste avonddienstper week. Omdat het verpleegkundigwerk zoveel mogelijk wordt gebundeldtussen 8 uur ’s morgens en 17 uur ’savonds, hebben de verpleegkundigenmeestal gewoon dagdiensten.

● Het startloon van een zorgkundige be-draagt 1.898 euro bruto per maand. Naeen jaar stijgt dit tot 2.039 euro. Voorgegradueerde verpleegkundigen (hogerberoepsonderwijs, HBO5) bedraagthet startloon 2.016 euro (2.169 euro naeen jaar). Wie een bachelordiplomaverpleegkunde op zak heeft (hoger on-derwijs) begint te werken voor eenmaandloon van 2.185 euro. Na een jaarloopt dat op tot 2.344 euro.

Info voorstarters

Stimul stelt geen richtlijnen op, maar plaatst wel vraagte-kens. ‘De norm die we hanteren, is dat je je voortdurendmoet afvragen of de zorg die je geeft, ook goede zorg isvoor de ontvanger ervan.’

Geschokt

Zelf is Trees Coucke ook verpleegkundige van opleiding.‘Ik heb jaren in de zorg gestaan, en ik was destijds ge-schokt door de manier waarop ouderen verzorgd wer-den. Later heb ik vijftien jaar lesgegeven. Het viel me opdat studenten heel goed weten wat goede zorg is - dat jede privacy niet mag schenden, dat je de autonomie moetrespecteren enzovoort - maar als ik meeging op stagebe-geleiding, zag ik dat ze dingen deden die daartegen in-gaan.’Volgens Coucke werd de kritische reflex van stagiairs on-derdrukt omdat ze zich snel moesten aanpassen aan deorganisatie. ‘Daarom organiseerde ik een experiment

‘Technisch gezien verloopt de zorg vandaag op eenexcellente manier’, zegt Trees Coucke, oprichtster

van het zorg-ethisch lab Stimul. ‘Het is minder zeker ofalle zorg ook ethisch verantwoorde zorg is. Zeker in deouderenzorg is het maar de vraag of de zorgafhankelijkemensen wel de zorg krijgen die zij verlangen.’Stimul - een samentrekking van simuleren en stimuleren -wil daar verandering in brengen. In het laboratorium krij-gen studenten uit een zorgopleiding de kans om het ver-zorgen en verplegen te oefenen met mensen die eigenlijkkerngezond zijn. In de acht aanwezige bedden liggen pa-tiënten - in feite geroutineerde zorgverleners - die doenalsof ze zorgafhankelijk zijn.‘De studenten leren iets totaal anders dan wat ze ge-woon zijn en de zorgverleners beginnen na te denkenover hun eigen zorg. Je zou het kunnen zien als wakker-schudden’, legt Coucke uit. ‘Het is ook helemaal niet evi-dent om je te láten wassen, te láten tillen en te láten voe-den.’

aan de Katho-hogeschool. We bouwden onze klassenom tot een woonzorgcentrum en de studenten verleen-den gedurende twee dagen en een nacht zorg aan erva-ren zorgverleners, die zich opstelden als zorgafhankelijkeouderen. Dat was zo’n succes, dat ik altijd met het ideeben blijven spelen om het experiment ooit op professio-nele basis uit te bouwen. Ondertussen bestaat onze vzwal vier jaar.’Coucke is ervan overtuigd dat Stimul een verschil kanmaken. ‘Je merkt dat er een cultuurverandering ontstaatin organisaties die met ons samenwerken. Men gaat hetwasgebeuren of de toiletronde in vraag stellen. Menheeft discussies over ethische dilemma’s. Ik heb het danniet over kwesties als euthanasie, maar over ogenschijn-lijk banale zaken als wassen en voeden.’‘Als mensen tevreden zijn over hun zorg, haal je als zorg-verlener meer plezier uit je werk. En arbeidsvreugde isnodig in de ouderenzorg, want het is een lastige sectorom in te werken.’

‘Niet evident om je te laten wassen’In het ‘zorg-ethisch lab’ Stimul verlenen studenten uit een zorgopleiding gedurende enkele dagen zorg aan

ervaren zorgverleners. Niet zelden voor beide partijen een eye-opener.

woord: door vooral niet op die stoel te blijven zitten. Mijnjob is voortdurend veranderd. Dit is een stimulerende encreatieve omgeving waar niets vanzelfsprekend is.’Door zo lang aan het hoofd te staan, waren de hoofdre-dacteur en Klasse bijna met elkaar vergroeid. ‘Dat wasvooral in het begin zo, maar dat hebben we de voorbijejaren al afgebouwd’, reageert Bormans. ‘Bijna alle mede-werkers kunnen nu als woordvoerder fungeren, in depers en op lezingen. Daar zijn zij voor getraind. We scha-kelen hen ook in voor de ontvangst van internationalegasten. Heel wat buitenlanders, die het ministerie vanOnderwijs komen bezoeken, zijn immers geïnteresseerdin hoe wij communiceren. Wij blijven een uniek project,dat nergens anders in de wereld bestaat.’Meer dan een nieuwe hoofdredacteur zoekt men nu ‘eenmens met Klasse’. Het takenpakket van de opvolger vanLeo Bormans bestrijkt vier volle bladzijden. De kandida-ten wachten vijf selectiefases: het invullen van een vragen-lijst (die al peilt naar een visie en een plan), een verken-nend gesprek, een assessment, een voorstelling van devisie aan een grote groep redactiemedewerkers én deeindbeslissing door de jury. ‘Het assessment is een deurvan bekwaamheid waar de kandidaat door moet’, vindtBormans. ‘Ik merk dat de overheid hoe langer hoe meerassessments gebruikt. Dat sier t haar. Men zou evengoedeen politiek benoemde ambtenaar op het postje kunnen

‘Benieuwd hoe lang gij het hier gaat volhouden.’Dat gaat de toekomstige hoofdredacteur vanKlasse niet te horen krijgen van zijn directeur.

Evenmin zal hij voor dat gesprek bijna een uur op eenwankele stoel in de gang moeten wachten. Zo zag hetbegin voor Leo Bormans er in 1990 nochtans wél uit. Hijherinnert het zich nog heel goed: na de confrontatie meteen tamelijk onvriendelijke jury had hij plots een telegramgekregen dat meldde dat hij de volgende dag moest be-ginnen.‘Het was in schabouwelijk Nederlands opgesteld’, lachtLeo Bormans. ‘Ik weigerde omdat ik op dat moment nogeen job als leraar had. Ik wou pas later aan de slag gaan,zodat ik op een fatsoenlijke manier mijn lessen kon afron-den. Dat vond men heel raar in Brussel. Bevel was tochbevel?’Het contrast met de sfeer van openheid en participatie,die Leo Bormans later op de redactie van Klasse creëer-de, kon niet groter zijn. ‘Aanvankelijk hadden we niet eenseen leider of hoofdredacteur nodig. We waren maar metdrie schrijvende medewerkers. Naarmate dit bedrijfgroeide, nam ik er steeds meer taken bij. We functioneer-den als een familiebedrijf. Enkele jaren geleden waar-schuwde een extern deskundige voor het gevaar dat bijhet vertrek van de pater familias, ik dus, alles als een pud-ding in elkaar zou kunnen zakken. Een reorganisatie drongzich op. Een middenkader installeren en alles mooi afba-kenen, kostte bloed, zweet en tranen, maar nu hebben weeen stevige structuur, zodat Klasse het ook zonder mij kanredden.’

Iedereen woordvoerder

Sinds januari is er iemand bijgekomen die zich specifiektoelegt op de coördinatie van alle personeelszaken, finan-cies en organisatie. Bormans: ‘Door die taken af te split-sen, laat ik een 100 procent job achter, terwijl het vroegereen 200 procent job was. Dat is een cadeautje aan mijnopvolger. Wél blijft de horizontale structuur behouden.Iedereen moet hier met iedereen kunnen samenwerken.Als je me vraagt hoe je het volhoudt om 22 jaar op dezelf-de stoel te blijven, zoals ik heb gedaan, dan is het ant-

zetten.’Het is niet zo dat de hoofdredacteur constant handjesmoet schudden met de Vlaamse administratie en de poli-tiek. ‘Netwerken? Ik heb niet eens een adressenboekje’,zegt Leo Bormans. ‘En al evenmin een naamkaartje dat ikkan uitdelen. Als ik iemand moet vinden, dan vind ik diewel, en omgekeerd. Recepties afschuimen, heb ik nooitgedaan. Ik praat meer met leerlingen en leraren dan metbonzen, en zo hoort het ook. Wat voor de hoofdredac-teur van Klasse belangrijk is, is dat hij weet wat in de sa-menleving leeft.’

Positieve beweging

Ten laatste op 1 september zal de nieuwe man of vrouwstarten. Over wat Leo Bormans dan gaat doen, blijft hijliever vaag. Een persbericht sprak over ‘een internatio-naal engagement’. Feit is dat zijn boek The World Book ofHappiness een eigen leven is gaan leiden.‘Dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing’, bekenthij. ‘Intussen is dat boek in 12 talen vertaald. Ik word tot inChina uitgenodigd om te komen spreken; wereldwijd vra-gen regeringen me om advies. Dat is uiteraard heel fijn. Ikvind dat het ook mooi aansluit bij wat ik bij Klasse hebgedaan: met hoop én realiteitszin een positieve bewegingin gang zetten.’

MENSEN

Tekst: Peter Van Dyck / Foto: Ivan Put

‘Ik laat een 100 procent job achter,

terwijl het vroeger een 200 procent

job was. Een cadeautje voor mijn

opvolger.’ Hoofdredacteur Leo

Bormans verlaat binnenkort Klasse,

het medium waar hij 22 jaar aan het

roer stond. Hoe vervang je zo iemand?

Hoe vervangje 22 jaarervaring?

Leo Bormans: ‘Ik merk dat de overheid hoe langer hoe meer assessments gebruikt. Dat siert haar. Men zou evengoed eenpolitiek benoemde ambtenaar op het postje kunnen zetten.’

MIJN LOON

SASKIA TRIEST (47), ZWIJNDRECHT

■ Beroep: bediende ■ Privé: weduwe, 2 kinderen■ Brutoloon: 1.250 euro ■ Nettoloon: 1.150 euro ■ Extra’s: geen

1.2

50

Wat doe je voor werk?Algemeen bediendewerk: administratie, telefoon en dergelijke. Het is een deeltijd-se job. Ik doe ze wel heel graag, vooral omdat ik erg veel ruimte krijg om zelfstandigte werken.

Wat vind je van je inkomen?Ik vind mijn loon niet slecht voor een werkweek van 20 uur. Er gaan ook niet veelbelastingen af. Mijn inkomen wordt nu ook aangevuld met een weduwepensioenvan ongeveer 900 euro en met kindergeld. Dat is wel nodig met twee kinderen tenlaste. Mijn kinderen zijn 13 en bijna 12.

Spaar je?Mijn man is nog niet zo lang geleden overleden, dus op dit moment ben ik nog nietbezig met sparen. Ik probeer eerst alle zaken te regelen. Toch wil ik wel probereneen beetje opzij te houden, voor de kinderen.

Wat neemt de grootste hap uit je budget?De afbetaling van het huis. Gelukkig heb ik een schuldsaldoverzekering: het bedragdat ik moet afbetalen, is eerder klein.

Waar geef je met plezier geld aan uit?Aan kleren voor mij en de kinderen. Ik denk dat de meeste mensen daar wel graaggeld aan spenderen. En ik maak zelf juwelen. Dat is niet zo’n goedkope hobby, maarheel fijn om doen.

Waar kan je geen geld aan uitgeven?Aan dure merkkledij. Ik koop zoveel mogelijk tijdens de solden, omdat ik de prijzenvan sommige merken er echt over vind.

Wat zou je doen als je morgen de lotto won?Het huis verder afwerken, alles ineens renoveren en de afbetaling regelen. Hetgrootste gedeelte ervan zou ik wel opzijzetten voor de kinderen. En als het kan, zouik een deel gebruiken om eens goed op vakantie te gaan.

Heb je nog een grote droom?Op dit moment hoop ik vooral dat we allemaal gezond blijven. Dat is het belangrijk-ste dat er is. (bvdb)

Joris Abbeels’ arbeidsvreugde wordt overschaduwd door éénenkele collega. Als Vera Truys niet bij Rex Textiles werkte, zouhij de firmadraaideur elke ochtend een stevige snok geven, im-mer goedgeluimd. Zijn rendementscurve zou op slag van eenslappe lijn in een krachtige boog veranderen, meent hij. En als zijnloon werd gestort, zou het haast aanvoelen als een onterechtevergoeding. Een gemoedelijke volwassenenopvang lijkt het be-drijf immers zonder Vera Truys, waar ‘werken’ slechts een voor-wendsel is, een reden om de leden van de club samen te roepen,die evengoed kaarten of petanquen had kunnen zijn.‘Werken’ is voor Joris inmiddels gaan betekenen: overeind blij-ven in het bijzijn van Truys. Ware arbeid heeft met ‘debiteuren-beheer’, zijn echte taak, niets meer te maken, maar slechts methet ontwijken van Vera’s oogopslag. Haar blik, die zijn vingersdoet veranderen in klamme, oncontroleerbare grijpers. Haarstem, die zijn ontbijt omzet in brandend maagzuur en het adertjein zijn slaap heftig doet kloppen, als spande er een nerveus dier-tje onder zijn huid.Aanvankelijk hadden al zijn collega’s zo’n onthutsend effect ophem, maar langzaamaan hebben zij zich ontpopt tot gewonemensen, alleen Vera is beangstigend gebleven. Zijn zwarte beestis zij, die altijd in zijn buurt blijkt als hij op zijn bek gaat, flatert.Een ondersoort voelt hijzich ten opzichte van haar,die alleen bij gratie vanhaar zwijgen nog steedsdeel uitmaakt van hetteam.Er zit voor Joris dan ookniets anders op dan zijnwerktijd in bijzijn van Truys zo veel mogelijk te beperken. Hijplant zijn verlof steeds op andere dagen dan zij, wat hem al drieweken werkwelzijn oplevert. Hij neemt vaak vrijwillig extra ta-ken zoals klasseerwerk op zich, waardoor hij even kan vertoevenop een andere etage. En als hij ingewikkelde telefoongesprekkenmoet voeren, gaat hij op de overloop bellen met zijn persoonlij-ke gsm. Kosten noch moeite spaart hij om de foutenlast die hijreeds heeft bij Vera, te bevriezen, het slechte beeld dat zij vanhem heeft niet nog te verergeren.Als zij het verlangen uit om in de vastgoedsector te gaan werken,aarzelt hij uiteraard geen seconde om haar daar een handje bij tehelpen. Hij pluist websites en kranten uit op zoek naar haardroombaan en laat jobadvertenties die haar mogelijk interesse-ren, rondslingeren in de vergaderruimte en kantine.Pas maanden later lijkt zijn opzet geslaagd: hij hoort haar razendenthousiast vertellen over een immojob die hem bekend voor-komt. Nog even, denkt Joris, en zijn leven zal volkomen zorge-loos zijn, vol waardering en vrij van enig werkverdriet. Maar Veraheeft het bedrijf amper verlaten, of daar is ze reeds vervangendoor een spichtig serpent van een ander filiaal, dat hem nog ver-wijtender aanstaart dan haar voorgangster. Eén vingerknip vanhaar lijkt te volstaan om hem in de geheime schacht vol ontoerei-kend werkvolk te keilen. Die koker, u kent hem wel, wemelendvan rompen, armen, hoofden smekend om professionele amnes-tie.

J O B AT. B E / C O L U M N

Werkgeluk

Ruth Lasters is leerkracht Frans in Borgerhout. Van haarverschenen de romans Poolijs en Feestelijk Zweet. Om debeurt schrijven zij en San F. Yezerskiy de werkweek van zich af.

Er zit voor Jorisniets anders op danzijn werktijd in bijzijnvan Truys zo veelmogelijk te beperken

COLUMN

08090809

RandstadAward2012

www.randstad.be

#RA2012

RB,VG.458/B

UOSAP,W

.INT.017/W

.RS.17,B

-AA04.053

-RC,VG.819/B

C,W.INTC.001/W

.RSC.1,B

-AA04.054

-RP,VG.1122/B

,W.RS.332,B

-AA05.096,B

E465

925246/04.28.01

-Galilei,V

G.875/B

O,W.SO.196,B

-AA04.030

-RSSasbl/vzw

,ESS600-MB/AM4-7-46

(BS/M

B2-8-46)

-Randstad

HouseholdServices

nv/sa,01933

Waarin maken aantrekkelijke werkgevers het verschil?Wat betekent ‘goed werkgeverschap’ in een arbeidsmarktin volle evolutie?Welke bedrijven geven kleur aan onze samenleving envooral: wie is de aantrekkelijkste werkgever van België?Nog even geduld. Op 15 maart 2012 maken we bekendwie zich een jaar lang zo mag noemen.

VBO en Jobat, onze partners

De Randstad Award wordt ook dit jaar georganiseerd metde steun van het Verbond van Belgische Ondernemingen.Bovendien verwelkomen we Jobat als nieuwe partner.

erelijst Randstad Award

2011 Techspace Aero2010 Jan De Nul2009 Jan De Nul2008 GlaxoSmithKline en

Techspace Aero2007 Janssen Pharmaceutica2006 Janssen Pharmaceutica2005 Bayer2004 GlaxoSmithKline2003 Pfizer2002 Janssen Pharmaceutica2001 IBM

de Randstad Award 2012gaat naar ...

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen doet samen met 1.650

medewerkers de Antwerpse haven mee draaien en groeien. Al die

bedrijvigheid maakt van de haven van Antwerpen een van de grootste

logistieke draaischijven van Europa. En dat vraagt om mensen met

uiteenlopende profielen.

Zet jij samen met ons je koers uit voor de toekomst?

Preventieadviseur niveau 1 – afsluitdatum 11/03/2012

Consulent S&O trade facilitation – afsluitdatum 21/03/2012

Consulent S&O patrimonium – afsluitdatum 21/03/2012

Regeltechnicus – afsluitdatum 30/03/2012

Beleidsassistent patrimoniumbeheer – afsluitdatum 11/03/2012

Interesse?

www.havenvanantwerpen.be/jobsHavenhuis, Entrepotkaai 1 - 2000 AntwerpenT + 32 3 229 70 07 - E [email protected] E R T I F I E D B Y T H E C R F I N S T I T U T E

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Moet je hierop belasting betalen of niet? Meer weten? Surf naar jobat.be/extralegale-voordelen.

KRIJG JIJ EEN VERGOEDINGVOOR JEWOON-WERKVERKEER?

Het Agentschap voor Binnenlands Bestuur ondersteunt lokale en provinciale besturen bij het uit-voeren van een samenhangend beleid, zodat deze een kwaliteitsvolle dienstverlening kunnen bieden aan de burger. De externe audit vormt het sluitstuk van de beleids-, beheers- en rapporteringscyclus voor lokale besturen. De uittekening van dit concept is van groot strategisch belang voor de verdere ontwikkeling van de lokale en provinciale besturen én voor de interbestuurlijke relaties met de centrale overheden. Momenteel zijn wij op zoek naar een (m/v):

Wij bieden jou: een contract van onbepaalde duur in een boeiende en maatschappelijk relevante job. Je krijgt een aantrekkelijk salaris (A211), aangevuld met tal van extralegale voordelen. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden.

Interesse? Stuur vóór 25 maart 2012 het standaard-cv, ingevuld, per mail naar [email protected] of per post naar MOD Bestuurszaken, t.a.v. Sofie Lekens, Boudewijnlaan 30 bus 38, 1000 Brussel. Vermeld in het onderwerp van je mail of brief het selectienummer 22082. Je vindt het standaard-cv en de functiebeschrijving op www.jobpunt.be. Indien je voldoet aan de voorwaarden, zal je snel worden uitgenodigd om deel te nemen aan de selectieprocedure.

Jouw functie: je staat in voor het uittekenen van de organisatie en de opstart van de implementatie van de externe audit bij de lokale besturen. Je maakt je zo snel mogelijk vertrouwd met de lokale sector en de interne werking van de lokale besturen. Je zorgt voor het nodige overleg met de (interne en externe) actoren en de bevoegde overheden en entiteiten. Je staat in voor de opmaak van het projectplan.

Jouw profiel: je combineert je masterdiploma met relevante ervaring in auditering en de overheidssector. Je hebt ervaring met het plannen, coördineren en uitvoeren van grote projecten/opdrachten. Je hebt een goede kennis van audittechnieken en -tools. Je hebt goede kennis van de werking van de Vlaamse overheid (inclusief lokale besturen) en van het gemeente-, provincie- en ocmw-decreet of je bent bereid je op korte termijn in te werken.

projectleider implementatie externe audit voor lokale besturen

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap. www.jobpunt.be

1011

Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) behoort als wetenschappelijke instelling tot het beleidsdomein Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid. Het ILVO heeft als missie het uitvoeren en coördineren van beleidsonder bouwend wetenschappelijk onderzoek en de daaraan verbonden dienstverlening met het oog op een duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch, sociaal en maatschappelijk perspectief. Het ILVO informeert hierover regelmatig het beleid, de sectoren en de maatschappij. Momenteel zijn we op zoek naar 5 wetenschappelijk attachés (m/v):

Wij bieden jou: een maatschappelijk relevante job in de graad van wetenschappelijk attaché.

Interesse? Stuur ten laatste op 1 april 2012 het ingevuld standaard-cv en je wetenschappelijk curriculum via mail naar [email protected] of per post naar Jobpunt Vlaanderen (zone 3C), t.a.v. Kathy Tas, Boudewijnlaan 30 bus 42, 1000 Brussel en vermeld in het onderwerp van je mail of brief het desbetreffende selectienummer.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden,

ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

www.jobpunt.be

Je kan meer informatie over de functie, de selectieprocedure, de deelnemingsvoorwaarden en het aanbod terugvinden in de functie omschrijving en het selectiereglement op www.jobpunt.be. Je vindt daar ook het standaard-cv.

Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek

Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek

Jouw functie: je zet (toegepast) wetenschappelijk onderzoek in Agricultural Engineering, meer specifiek in ICT, databeheer en automatisatie op en voert het uit.

Jouw profiel: je bent doctor in de (bio-)ingenieurswetenschappen en hebt min. 4 jaar professionele ervaring met de organisatie van wetenschappelijk onderzoek, statistische verwerking van gegevens, databases, sensorontwikkeling en projectmatig onderzoek.

wetenschappelijk onderzoeker agrotechniek - Merelbeke (ref. 9408)

Jouw functie: je zet (toegepast) wetenschappelijk onderzoek i.v.m. entomologie, geïntegreerde gewasbescherming, diagnostiek en monitoringsprogramma’s op, voert het uit en stuurt het aan.

Jouw profiel: je bent bio-ingenieur of master in de bio-ingenieurswetenschappen en hebt min. 12 jaar relevante ervaring in ‘diagnostiek van insecten’ en relevante expertise op het gebied van geïnte-greerde bestrijding en de quarantaine problematiek.

wetenschappelijk onderzoeker entomologie - Merelbeke (ref. 9409)

Jouw functie: je zet (toegepast) wetenschappelijk onderzoek over bio-informatica en genomica op, voert het uit en stuurt het aan.

Jouw profiel: je bent bio-ingenieur of master in de moleculaire wetenschappen en doctor in de moleculaire biologie of bio-informatica. Je hebt min. 6 jaar relevante ervaring in ‘plant en/of microbial genomics’ en relevante expertise op het gebied van bio-informaticatoepassingen in planten en/of micro-organismen.

wetenschappelijk onderzoeker moleculaire biologie - Melle (ref. 9410)

Jouw functie: je zet (toegepast) wetenschappelijk onderzoek op, voert het uit en stuurt het aan. Je verspreidt resultaten en wendt expertise aan in dienstverlening omtrent chemische kwaliteit van land-bouwproducten en voedingsmiddelen.

Jouw profiel: je hebt een doctoraat waarin onderzoek werd verwerkt rond productkwaliteit en veiligheid in de agrofoodsector. Je hebt 4 jaar professionele ervaring omtrent de organisatie van het wetenschappelijk onderzoek en onderzoek omtrent productkwaliteit en veiligheid in de agrofoodsector.

wetenschappelijk onderzoeker productkwaliteit - Melle (ref. 9411)

Jouw functie: je zet (toegepast) wetenschappelijk onderzoek op het vlak van duurzame zeevisserij, in het bijzonder technisch visserijonderzoek, op en voert het uit.

Jouw profiel: je bent master in de wetenschappen (biologie, mariene wetenschappen, aquacultuur, enz.) of master of science in de bio-ingenieurswetenschappen.

wetenschappelijk onderzoeker visserijtechniek - Oostende (ref. 9412)

hoofdredacteur (m/v) metKlasse is méér dan een tijdschrift. Het is een internationaal

inspirerend voorbeeld voor overheidscommunicatie.

Yeti, Maks, TV.Klasse, de lerarenkaart, … informeren,

ondersteunen en stimuleren leraren, ouders en leerlingen

om mee te stappen in de continu bewegende wereld van

opvoeding en onderwijs. Om heel dit gamma in goede

banen te leiden, is de redactie op zoek naar een:

Wat doe je?Je bent verantwoordelijk voor de algemene leiding van Klasse. Je stuurt, motiveert

en ondersteunt een team van 35 medewerkers. Je bepaalt mee de visie en drukt je

redactionele stempel op de organisatie. Je vertegenwoordigt Klasse als geen ander.

Wie ben je?Je leiderschapscapaciteiten, journalistieke vaardigheden en enthousiaste

ingesteldheid kenmerken jou. Naast je masterdiploma breng je minstens 6 jaar

relevante ervaring mee naar de organisatie.

Wat krijg je?Als hoofdredacteur met Klasse kom je terecht in een dynamische, creatieve

en uitdagende omgeving. Je krijgt een maatschappelijk relevante job met een

aantrekkelijk loon.

Hoe solliciteer je?Solliciteer ten laatste op 19 maart 2012. Meer informatie vind je op www.jobpunt.be

bij ‘vacatures op mijn maat’ of op www.klasse.be/vacature.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Chana van CotthemIk ben industrieel ingenieur. Bij het Havenbedrijf combineer ik mijn twee passies: bouwkunde en water. Dat ons kleine landje een echte wereldhaven heeft, daar mogen we best trots op zijn. Binnen de afdeling Droge Infrastructuur sta ik in voor technische ondersteuning en geef ik advies in stedenbouwkundige vergunningen. Daarnaast ben ik betrokken bij de meest uiteenlopende projecten, van leidingaanleg tot de bouw van windturbines. Een goed loon, een gevarieerde job, een perfecte balans tussen beroeps- en gezinsleven, aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden, boeiende contacten én de rotsvaste wil om als haven en logistieke draaischijf aan de top te blijven: ik heb mijn thuishaven gevonden!

Werkleider bouwkunde

Meer weten? HAVEN VAN ANTWERPEN Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Havenhuis | Entrepotkaai 1 | 2000 Antwerpen | België | T +32 3 229 70 07 | F +32 3 205 22 68 E [email protected]/jobs

Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen:

jobs voor denkers en doeners

De functie: • Je hebt de dagelijkse leiding over een team van een tiental medewerk(st)ers. • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van een filiaal, en dit in alle facetten (com-mercieel beleid, administratie, resultaten) en volgens vooropgestelde procedures en structuren. • Je coacht en motiveert je medewerk(st)ers. • Je rapporteert op regel-matige en gestructureerde basis aan je districtverantwoordelijke.

Onze verwachtingen: • Je kan een team leiden en motiveren. • Jouw aanpak is commercieel en klantge-richt. • Je bent vriendelijk in de omgang. • Je enthousiaste aanpak werkt aansteke-lijk voor de anderen in je team. • Je hebt minimaal een diploma secundair onderwijs of vergelijkbaar door ervaring. • Je koppelt een stipte uitvoering van bestaande pro-cedures aan enthousiasme en inzet.

Wat mag je van ons verwachten?• Een grondige opleiding. • Een aantrekkelijk basissalaris plus premies in functie van de behaalde resultaten. • De dynamiek van een marktleider. • Werkzekerheid in een gezond en groeiend bedrijf met reële toekomstperspectieven. • Een job dichtbij je woonst in één van onze filialen in de provincie Antwerpen.

Indien deze uitdagende job je aanspreekt, stuur dan je sollicitatiebrief vergezeld van je cv en een recente pasfoto naar ALDI nv, t.a.v. Dhr. B. Vanagt, Ambachtsweg 8, 2310 Rijkevorsel of mail naar [email protected]

Voor meer informatie over Aldi,

surf naar www.aldi.com

FILIAALLEIDERS

Aldi is als distributeur van levens middelen toonaan gevend in zijn branche. Ons succes hebben wij mee te danken aan een duidelijke positionering en een een voudige, afgelijnde structuur. Om onze voort durende expansie te onder steunen, zijn wij op zoek naar (m/v):

WAASMUNSTER

Jouw functie: je staat in voor de dagelijkse werking van het gemeente-bestuur en stuurt het personeel aan. Je streeft naar maximale efficiëntie in de gemeentelijke dienstverlening. Je bent de schakel tussen beleid en administratie.

Jouw profiel: je hebt een diploma master of licentiaat rechten, politieke en sociale wetenschappen of bestuurskunde aangevuld met minstens drie jaar rele-vante beroepservaring. Je bent sterk in netwerken en communicatie. Bovendien heb je uitgesproken leidinggevende en organisatorische kwaliteiten.

Ons aanbod: wij bieden een voltijdse statutaire betrekking met ruime verantwoordelijkheid in een stabiele omgeving, een minimumbrutojaarsalaris van 30 226,21 euro (bij 0 jaar anciënniteit) en tal van extralegale voordelen: interessante verlofregeling, opleidingsmogelijkheden, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, …

Interesse? Stuur je kandidatuur samen met een uitgebreid cv en een kopie van je diploma per post naar Hudson, t.a.v. Mevr. Kathleen Sermijn, Moutstraat 56, 9000 Gent of per mail naar [email protected]. Je kandidatuur indienen kan tot uiterlijk 2 april 2012. Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor de duur van 3 jaar.

Meer informatie over de functie en het examenprogramma vind je op www.waasmunster.be

gemeentesecretaris (m/v)

voltijds statutair

Waasmunster, de bakermat van het groene Waasland, is een landelijke gemeente met meer dan 10 000 inwoners. Om de kwalitatieve dienstverlening naar onze bewoners toe te verzekeren én te verbeteren zijn we op zoek naar een gedreven:

www.jobpunt.be

1213

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

De zorgsector is continu op zoek naar gemotiveerde medewerkers, zowel voor patiëntenzorg als voor algemene diensten. Zoek je een nieuwe baan waar je met jouw kennis en ervaring een belangrijke bijdrage kunt leveren?

Of ben je op zoek naar een andere uitdaging? Ontdek jouw nieuwe job in de zorg op volgende pagina’s!

Surf ook naar www.jobat.be voor nog meer functies.

Jobs in de zorgsector

Zo. 18 maart 2012OPENDEURDAG

Voorzieningen in zorg en welzijn openen hun deuren

PROGRAMMAwww.dagvandezorg.be

10 - 17u

Droomt u van een carrièrewending naar een zinvolle job met grote werkzekerheid? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de

jongste technologie en de nieuwste inzichten in zorg en welzijn? Wie u ook bent, wat u ook doet, er is altijd een goede reden

om op ontdekking te gaan op de Dag van de Zorg!

een hart voor Gent, een hart voor je jobOCMW Gent werft aan in contractueel verband met aanleg van een wervingsreserve met pools voor een voltijdse betrekking in volgende graad (m/v):

OCMW Gent staat open voor iedereen die advies of hulp wenst over budget, wonen, opleiding, werken, administratie, opvoeden en ouder worden. Hiervoor staan bijna 2 000 medewerkers in. Werken kan er in het hartje van de stad of in de groene stadsrand.

WORD JIJ ONZE COLLEGA?Download de elektronische versie van het offi cieel inschrijvingsformulier op www.ocmwgent.be bij Vacatures.

Gelieve het ingevulde inschrijvingsformulier ten laatste op 19 maart 2012 samen met het bewijs van ervaring, een kopie van het diploma, een recent curriculum vitae en een uittreksel van het strafregister – model 1 (bewijs van goed gedrag en zeden) te bezorgen aan: OCMW Gent HR Talent - Selectie Campus Prins Filip Jubileum-laan 217 9000 Gent e-mailadres: [email protected] tel. 09 266 95 12.

Aanvragen en nodige documenten die om welke reden ook na 19 maart 2012 worden ingediend, worden niet aanvaard (poststempel dient als bewijs).

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure of meer inlichtingen over de jobinhoud kan je terecht bij Guy Dobbeleir, arbeidspsycholoog, Talent - Selectie, tel. 09 266 95 11.

Bij OCMW Gent staan we open voor de diversiteit van de kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap.

WAT BIEDT OCMW GENT?WerkzekerheidJe krijgt een aantrekkelijk salaris (bruto maandelijkse wedde tussen € 2 783 (3 jaar anciënniteit) en € 4 187 (23 jaar anciënniteit), reeds aangepast aan de huidi-ge index) aangevuld met interessante voordelen (o.a. maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering, te-rugbetaling van het openbaar vervoer of fi etsvergoe-ding, eindejaarspremie).

Plaats voor ambitieEen job om jouw talenten en ambities waar te maken.

OpleidingskansenDe kans tot verdere ontwikkeling, dankzij ruime vor-mingsmogelijkheden en overlegmomenten.

Werk en leven in evenwichtAangepaste werktijden, fl exibele uren en aantrekkelijke verlofregeling.

ContractWij bieden je een contract aan van diverse aard.

Mogelijke tewerkstellingsplaatsen- Departement Sociale Dienstverlening, meer specifi ek

in één van onze welzijnsbureaus, dienst Vreemdelin-gen of voor de Projectwerking;

- Departement Ouderenzorg, meer specifi ek voor de dienst Advies, Oriëntatie en Opname.

hoofdmaatschappelijk werker (niveau B)

Jouw taken: je coördineert, plant en geeft leiding aan een eigen team van maatschappelijk werkers je coördineert een kwaliteitsvolle maatschappelijke dienstverlening met als doel de burger in staat te stellen een leven te leiden dat beantwoordt aan de menselijke waardigheid en dit volgens de meest geëigende methoden van het maatschappelijk werk je participeert mee aan de opbouw en het onderhouden van een netwerk van interne en externe actoren met als doel, enerzijds de OCMW-dienstverlening steeds beter af te stemmen op de maatschappelijke tendensen, anderzijds het OCMW als organisatie te profi leren je voert specifi eke toegewezen

werkzaamheden uit met als doel de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening te verzekeren zoals het opnemen van een beurtrol in de 24u-sociale permanentie, deelname aan interne vergaderingen en volgen van opleidingen die relevant zijn voor jouw werk.

Jouw profi el: je hebt een bachelor in het sociaal werk of in de verpleegkunde, optie sociaal verpleegkunde je bezit minimum drie jaar relevante werkervaring je bent contactvaardig en hanteert doelgericht diverse gesprekstechnieken je bent gedreven en gemotiveerd om je in te zetten voor het OCMW-cliënteel.

www.jobpunt.be

OCMW GENT

www.ocmwgent.be/Vacatures

Lydia en 15 285 andere Antwerpse senioren zoeken nog extra mensen die zorg voor hen dragen.

Senioren die klant zijn bij Zorgbedrijf Antwerpen worden goed

verzorgd. Omdat ze met steeds meer zijn, zoeken ze extra mensen

die zorg dragen voor hen én voor zichzelf.

Die combinatie kan perfect, want met 40 dienstencentra, een ruim

gamma aan thuisdiensten, 2600 servicefl ats en 17 woonzorgcentra

verspreid over heel de stad is Zorgbedrijf Antwerpen een grote speler

op de Vlaamse zorgmarkt. En daar heb jij alle voordeel bij:

1. Omdat de dienstverlening bij Zorgbedrijf Antwerpen zo ruim is,

heb je er tal van doorgroeikansen en opleidingsmogelijkheden.

2. Omdat je maar goed kunt zorgen voor anderen als je je zelf goed

voelt, vind je er de beste voorwaarden om je leven en je werk

te combineren.

3. Omdat de diensten verspreid zitten over heel de stad,

werk je altijd dicht bij huis.

Wat je ook wil doen. Waar je ook wil werken. Hoe je het ook wil

combineren. Je vindt het bij ons: in je buurt, in je werk, in je leven.

Onze senioren zoeken alvast:Hoofd ZorgteamJij zorgt dat je woonzorgeenheid vlot draait. Je coacht met hart en ziel

een team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten en ergotherapeuten.

Zodat jullie allemaal samen het voor de bewoners aangenaam maken.

KinesistJij zorgt ervoor dat de bewoners in het woonzorgcentrum zich beter kunnen

behelpen. “Bewegen is beleven”, dat is je motto en je droomt er hardop van

om ieders lichamelijke en psychomotorische mogelijkheden te verbeteren.

ErgotherapeutJij stimuleert onze bewoners: je laat hen oefenen en trainen zodat ze

psychomotorisch en cognitief sterker staan. Zo verhoog jij hun levenskwaliteit.

Wil je ook werken bij Zorgbedrijf Antwerpen? Solliciteer nu!Een gedetailleerde functiebeschrijving vind je op

www.zorgbedrijf.antwerpen.be/vacatures

in deJobs ZORG16

Ontwerp mee jouw nieuwe werkplek

directeur woonzorgcentrumJouw functieJe legt de focus op het welzijn van onze bewoners en de kwaliteit van onze dienstverlening. Als een geboren personeelsmanager stuur je je medewerkers aan en motiveer je ze in functie van het resultaat voor de bewoner. Je bouwt een efficiënt personeelsbeheer uit. Samen met de directeurs van de drie andere woonzorgcentra maak je deel uit van een overkoepelend coördinatieteam. Je werkt samen aan de visieontwikkeling op het beleid binnen het woonzorgcentrum en je optimaliseert de werking ervan. Je stimuleert multidisciplinaire samenwerking. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het financieel-economisch beleid.

Jouw profielDe sociale context van je functie spreekt je sterk aan. Je houdt ervan om uitdagingen aan te gaan en initiatief te nemen. Je denkt out-of-the-box en hebt een brede strategische visie. Met je uitgesproken leidinggevende competenties stimuleer je je medewerkers om het beste van zichzelf te geven. Je bent in het bezit van een van de volgende diploma’s: een einddiploma van het universitair onderwijs, een einddiploma van het hoger onderwijs van 2 cycli (lange type - academisch niveau), een masterdiploma of gelijkgesteld. Bovendien heb je 3 jaar relevante beroepservaring als leidinggevende.

coördinator bewonerszorgJouw functieVoor jou ligt de focus op het welzijn van onze bewoners. Je grijpt de uitdaging aan om onze klantgerichte dienstverlening integraal te optimaliseren. Je stimuleert de samenwerking tussen de verschillende disciplines. Essentieel is de implementatie van richtlijnen, werkwijzen en nieuwe projecten. Daarnaast maak je deel uit van een overkoepelend coördinatieteam. Het doel dat je voor ogen hebt, is onze dienstverlening zo goed en kwalitatief mogelijk af te stemmen op de (gast)bewoners over de verschillende woonzorgcentra, serviceflats en lokale dienstencentra heen.

Jouw profielDe sociale context van de functie spreekt je sterk aan. Je kan gefaseerd werken aan doelstellingen op langere termijn. Je houdt ervan om uitdagingen aan te gaan en initiatief te nemen. Je denkt out-of-the-box en hebt een brede strategische visie. Je bent in het bezit van een van de volgende diploma’s: een universitair diploma in een medische of paramedische richting, een diploma van het hoger onderwijs van 2 cycli (lange type - academisch niveau) in een medische of paramedische richting of een masterdiploma in een medische of paramedische richting. Bovendien heb je 3 jaar relevante beroepservaring.

Surf naar

www.ocmw-leuven.be

voor meer informatie.

Ons aanbodWe bieden je een boeiende werkomgeving met tal van professionele uitdagingen. We investeren in je persoonlijke ontwikkeling en staan open voor je frisse ideeën. Daarnaast geniet je een waaier aan voordelen: hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, fietsvergoeding, gratis openbaar vervoer van en naar het werk, werkzekerheid, flexibele arbeidstijdregeling en een optimaal evenwicht tussen werk en privé. Je loon is afhankelijk van je relevante ervaring en ligt voor de functie directeur wzc tussen 3 388,32 en 5 166,11 euro bruto per maand en voor de functie coördinator bewonerszorg tussen 2 815,01 en 5 052,65 euro bruto per maand.

Interesse?Stuur dan uiterlijk op 26 maart 2012 je cv en motivatiebrief naar onze dienst selectie en rekrutering, per mail naar [email protected] of per post naar A. Vesaliusstraat 47, 3000 Leuven.

Meer informatie of een loonsimulatie?Contacteer onze dienst selectie en rekrutering via 016 24 82 82 of [email protected] ook een kijkje op onze website www.ocmw-leuven.be.

Wij moedigen personen met een handicap, allochtonen en ouderen aan om hun kandidatuur te stellen.

Aanwerving van Nederlandstalige en Franstaligebrandweermannen-ambulanciers en officieren (m/v)

SELOR (de federale instelling voor Selectie en Organisatie)legt wervingsreserves aan

SELECTIENUMMERS :ANG12027 (Nl) en AFG12020 (Fr): brandweerman/-vrouwANG12035 (Nl) en AFG12022 (Fr): officier

Uiterste inschrijvingsdatum : 26 maart 2012

Alle informatie omtrent de functie, de deelnemings- enaanstellingsvoorwaarden en de selectieprocedure, kangeraadpleegd worden op de website van Selor (www.selor.be) of via de website www.brandweermijnjob.be

Hoe solliciteren ? Solliciteren kan tot en met 26 maart 2012op www.selor.be

Brusselse Hoofdstedelijke Dienstvoor Brandweer enDringende Medische Hulp

INTERESSE? Mail naar: [email protected] • www.verdonckpersoneel.comMéér info: � MENEN Bruggestraat 232 T 056 53 11 80 � OOSTENDE Van Iseghemlaan 133/001 T 059 26 76 57

VERDONCK PERSONEELSMANAGEMENT bvba (www.verdonckpersoneel.com), is gespecialiseerd in het aantrekken en screenen van management profi elen, commercieel personeel, kaderpersoneel en staffuncties. Sedert 1989 bieden wij een professionele service op maat van talrijke bedrijven, non-profi torganisaties en regionale overheidsdiensten. Onder het motto “amateurisme is té duur” stellen wij onze gespecialiseerde psychologische knowhow ten dienste van opdrachtgevers en sollicitanten. Aldus bereiken wij optimale resultaten en genereren wij long term partnerships. Voor de vestiging in MENEN wensen wij ons team te versterken met een (m/v):

Consultant/psycholoog (ma/ba) (ref. 64 515)

pragmatisch diagnosticus met KMO-feeling

De werkomgeving:• een professioneel kantoor actief in personeelsrekrutering,

psychologische screening en assessment • een klantgerichte organisatie met een langetermijnvisie • een aanpak waarin vakbekwaamheid en deontologie

centraal staan

De jobinhoud:• selectie-interviews en screenings van kandidaten

• uitvoeren van psychologische onderzoeken & assessments

• opmaak van de evaluatierapporten• adviesverlening aan opdrachtgevers

Onze wensen:• ma/ba wonend in West-Vlaanderen• matuur en autonoom persoon• resultaatgericht en communicatief (N/F)• een vlotte zelforganisatie• affi niteit met de bedrijfswereld is een pluspunt

Ons aanbod:• een functie waarin je als vertrouwenspartner voor

talrijke kandidaten, bedrijven en organisaties zal fungeren• de kans om mee te bouwen aan de toekomst van

ons kantoor• een directe betrokkenheid bij de dagelijkse

beslissingen• aantrekkelijke voorwaarden (te bespreken)

DE JUISTE BESLISSING OP HET JUISTE MOMENT!

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

BEN JIJ EEN PERFECTIONIST OF EEN ANALYST?

in deJobs ZORG 17

WZC Sint-Vincen

tius

WZC Sint-Vincentius (Kaprijke) maakt deel uit van een toonaangevende groep van ouderenvoorzieningen: de vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu. Meer dan 1.600 deskundige medewerkers en geëngageerde vrij-willigers maken werk van hun kernopdracht: de zorg afstemmen op de behoeften van de bewoner. We doen dit door een eigentijdse, kwalitatieve dienstverlening aan te bieden aan 2.000 ouderen. De vzw Zorg-Saam ZKJinvesteert de komende jaren verder, zowel in nieuwe voorzieningen als in de uitbreiding en modernisering van bestaande voorzieningen (RVT-ROB, service fl ats, aanleunwoningen, dagverzorgingscentra etc.).

WZC Sint-Vincentius is een nieuw gebouwde voorziening voor 78 bewoners, met 68 woongelegenheden en 10 kamers in kortverblijf. Met een 80-tal enthousiaste medewerkers geven we in WZC Sint-Vincentius dage-lijks zorg aan verschillende doelgroepen: zorgbehoevende ouderen, dementerende personen, bewoners die nood hebben aan palliatieve zorgen.

In het kader van de verdere uitbouw in de toekomst hebben wij momenteel een vacature voor een (m/v):

Kijk ook op www.zorg-saam.be

AANBOD: • Een autonome functie binnen de gedragenheid van een innoverende groep. • Ruime verantwoordelijkheid en bevoegdheden, waarbij u ondersteund wordt door uw staf-medewerkers en door de centrale unit. • Een warme en zorggerichte cultuur in een aangename werkomgeving. • Een competitief salarispakket met een ruim aanbod aan extralegale voordelen.

INTERESSE? Voor het stellen van uw kandidatuur en/of het bekomen van bijkomende informatie, kan u zich richten tot Wim Beelen, algemeen directeur, Onze Lieve Vrouwstraat 23, 9041 Oostakker, tel. 09 225 00 21. Of via mail: [email protected]

UW FUNCTIE: • U bent verantwoordelijk voor de dagelijkse goede werking van het woonzorgcentrum in al zijn facetten. • U staat in voor het garanderen van de kwaliteit van de zorg om onze bewoners. • U motiveert en coacht de verschillende stafmedewerkers (zorg en administratie) en diensthoofden (hoofdverpleegkundigen en diensthoofd keuken). • U superviseert en optimaliseert het opnamebeleid, zorgprofi elen, personeelsbeleid, aankoopbeleid en de technische dienst. • U waakt over de fi nanciële positie van de voorziening. • U bouwt goede contacten uit met verschillende gesprekspartners (de bewoners en hun familie, artsen, uw eigen medewerkers, collega’s binnen de vzw). • U hebt regelmatig overleg met externe organisaties. • U rapporteert aan de algemeen directeur van de vzw Zorg-Saam ZKJ.

UW PROFIEL: • U behaalde bij voorkeur een masterdiploma (bij voorbeeld een menswetenschappe-lijke richting of beleid in de gezondheidszorg) en u hebt een aantal jaren ervaring in een leidinggevende functie. • Belangrijker dan uw diploma is dat u een hart hebt voor ouderen. • U bent een mensgerichte leider die de visie en doelstellingen van de organisatie op een enthousiaste manier vertaalt naar uw medewerkers. • U communiceert op een open manier met alle betrokkenen. U bent hierin discreet en diplomatisch. • U hebt organisatietalent en u kan snel inspelen op de praktische uitdagingen van alledag. • U bent geëngageerd om de christelijke visie van de voorziening verder uit te bouwen.

CAMPUS-VERANTWOORDELIJKE

WOONZORGCENTRUMZORGMANAGER MET EEN HART VOOR OUDEREN

AZ Maria Middelares Gent is een algemeen ziekenhuis

met twee vlot bereikbare campussen, 554 bedden en

meer dan 1500 personeelsleden en 160 artsen.

Vanuit onze christelijke inspiratie kiezen wij voor een

hedendaagse hoogkwalitatieve gezondheidszorg met

een menselijk gelaat.

HOOFDVERPLEEGKUNDIGECARDIOLOGIE/PNEUMOLOGIE voltijds

NACHTVERPLEEGKUNDIGE ORTHOPEDIE 20 uren per week

VERPLEEGKUNDIGE HEELKUNDE voltijds

VERPLEEGKUNDIGENEUROLOGIE/GASTRO-ENTEROLOGIEvoltijds

VERPLEEGKUNDIGE HIGH CARE / SPOEDvoltijds

VERPLEEGKUNDIGE GERIATRIEvoltijds of halftijds

VERPLEEGKUNDIGE OPERATIEKWARTIERvoltijds

NACHTVERPLEEGKUNDIGE HEELKUNDE25 uren per week

VERPLEEGKUNDIGE SPOEDAFDELING voltijds

VERPLEEGKUNDIGE INTENSIEVE ZORGEN voltijds

VERPLEEGKUNDIGE MOBIELE EQUIPE voltijds of deeltijds

STEEK BIJ ONS

UW LICHT OP!

bezoek onze website www.jouwjob.be

Geïnteresseerd?Vul dan vandaag nog ons sollicitatieformulier in op

www.jouwjob.be (rubriek jobs & stages / sollicitatieprocedure)

of via de post: AZ Maria Middelares, Personeelsdienst,

Kortrijksesteenweg 1026, 9000 Gent.

Heb je nog vragen, neem gerust contact op met

dhr. Luc Timmermans, stafmedewerker verpleegkundig

en paramedisch departement, tel. 09 260 60 96.

Bezoek ook onze website voor meer info:www.azmmsj.be/jobs of www.jouwjob.be

PIRANACONCEPT

S.COM

in deJobs ZORG18

Het Sint-Andries Ziekenhuis Tielt is een

regionaal ziekenhuis met 266 bedden

en 36 plaatsen voor daghospitalisatie

en bouwt samen met de ruim 650

personeelsleden en 68 artsen dagelijks

aan een kwaliteitsvolle gespecialiseerde

gezondheidszorg voor de regio Tielt en

omstreken. Het ziekenhuis wenst nabijheid

en degelijkheid uit te stralen, met respect

voor alle betrokkenen en vertrekt daarbij

vanuit een christelijke levensvisie. Dit

gebeurt met een continue aandacht voor

de maatschappelijke, wetenschappelijke

en technologische evolutie. Het ziekenhuis

investeert continu in innovatieve medische

apparatuur en startte in 2009 met de

realisatie van het masterplan met een

uitbreiding van 50% van het bestaande

gebouwencomplex. Meer informatie vindt

u op www.sintandriestielt.be De huidige

algemeen directeur gaat eind 2012 met

pensioen en daarom zoeken wij een (m/v):

Functie: U wordt verantwoordelijk, in nauwe samenwerking met het directiecomité, voor de verdere uitbouw van een modern en patiëntgericht ziekenhuisbeleid en dit voor een ziekenhuis in volle evolutie. De beleidsbeslissingen van de raad van bestuur vormt u om tot concrete actiedomeinen en veranderingsinitiatieven waarbij u, als inspirator, gemeenschappelijke doelen creëert en hiermee het groepsgevoel weet te behouden en te versterken. U geeft vorm aan een stimulerende werkomgeving die zowel de individuele ambities als bedrijfsdoelstellingen weet te behartigen en bouwt daarbij ook langetermijnrelaties uit met andere zorgverstrekkers in de regio. Kortom, u bent in continue dialoog met de medische en verpleegkundige praktijkvoering en weet initiatieven te integreren binnen een kostenbewust en kwaliteitsvol ziekenhuisbeleid.

Profiel: U genoot een universitaire opleiding in een economisch, juridisch of medisch vakdomein, en/of u kan, dankzij uw ervaring in een leidinggevende functie op directieniveau, zich op een gelijkwaardig niveau positioneren. Een bijkomende licentie ziekenhuiswetenschappen en/of managementvorming is een troef. Onze investeringsgerichte visie vergt idealiter een achtergrond in financieel management. U beschikt over voldoende en degelijke managementvaardigheden dankzij uw diplomatie, oplossingsgerichte visie, communicatieve skills en de mate waarin u het vertrouwen krijgt van alle betrokken partijen. U weet de gemeenschappelijke visie te vertalen naar alle niveaus binnen het ziekenhuis. U bent een sociaal geëngageerd persoon die christelijk geïnspireerd is. U onderschrijft de opdrachtverklaring van de vzw en onderhoudt goede contacten met de congregatie die aan de oorsprong ligt van het ziekenhuis. Uw participatieve leiderschapsstijl en uw communicatie met de raad van bestuur met aandacht voor corporate governance zijn onontbeerlijk voor een succesvol functioneren.

Wij bieden: Het ziekenhuis biedt een aantrekkelijk en concurrentieel verloningspakket.

Geprikkeld? Stuur uw kandidatuur (cv met begeleidend schrijven), uiterlijk op 08/04/2012 ter attentie van Chris Botterman, voorzitter van de raad van bestuur naar [email protected] • Uw kandidatuur wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Deze opdracht loopt exclusief via Kern Selection. • www.kernselection.be

H a s s e l t • G e n t • B r u s s e l • L o u v a i n - l a - N e u v e • W i l r i j k • L e u v e n • R o e s e l a r e

Algemeen Directeur

Kern Selection. Voor de juiste mensen. VG

. 48

6/B

O

VG.77/B

Solliciteren kan via het inschrijvingsformulier tot uiterlijk 20 april (datum poststempel of e-mailbericht telt) op

het adres van ons selectiekantoor A&S Solutions, t.a.v. Bram Vandendriessche, A&S Solutions, Kokerstraat 2A,

9750 Zingem of via e-mailbericht naar [email protected] (gelieve het referentienummer te vermelden).

Interesse? Het inschrijvingsformulier en informatie over de toelatings voorwaarden, de functieomschrijving en

de verdere procedure vindt u in de informatiebrochure op www.assolutions.be/jobs of kunt u opvragen

via [email protected] of 09 389 69 90

OCMW Merelbeke zoekt naar dynamische medewerkers

met een uitgesproken zin voor kwaliteit en gaat over

tot de aanwerving en het aanleggen van een

wervingsreserve (m/v) voor:

Gebrevetteerde verpleegkundige (C3-C4) – contractueel – Voltijds/halftijds – met het oog op het aanleggen van een werfreserve (ref. 9820 GV)

Uw functie: Het totale welzijn van de bewoners nastreven d.m.v. een zo comfortabel en aangenaam mogelijk verblijf,

een zo goed mogelijke gezondheid en een vertrouwensband met familie en bezoekers.

Uw profi el: U bent tenminste houder van het brevet van ziekenhuis verpleeg kundige.

dv

in deJobs ZORG 19

Het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek is op zoek naar EEN DAGVERPLEEGKUNDIGE VOOR DE DIENSTNURSING VAN DE RESIDENTIE ARCADIA (m/v)

Het rust- en verzorgingstehuis «Residentie Arcadia» van het OCMW van Sint-Jans-Molen-beek heeft tot opdracht bejaarden op te vangen, van wie de sociale situatie of de gezond-heid het niet meer toelaat om thuis nog in aanvaardbare omstandigheden te leven. Het bevindt zich in een rustige omgeving en heeft een capaciteit van ongeveer 200 bedden.

PROFIEL Je bent in het bezit van een bachelordiploma van verpleegkundige of een diploma van gediplomeerd verpleegkundige en je gaat graag om met bejaarden. Bovendien heb je bij voorkeur een goede kennis van het Nederlands en het Frans.

Je troeven: - Enthousiasme, dynamisme en motivatie - Aanpassingsvermogen en flexibiliteit - Omgaan met prioriteiten en urgenties - Teamspirit - Zelfstandig kunnen werken - Discretie - Initiatiefgericht en nauwkeurig - Menselijke en relationele vaardigheden

AANBOD We bieden een contract van onbepaalde duur aan met onmiddellijke indiensttreding voor een multidisciplinaire job waarin je kan evolueren in een aangename omgeving, in een moderne en spitstechnologische infrastructuur, en dit alles binnen een organisatie die oog heeft voor haar medewerkers. En bovendien:

- Eén weekend prestatie per maand - Aantrekkelijk verlofkapitaal - Doorlopende vormingen - Automatische en reële tweejaarlijkse weddeverhoging - Erkenning van professionele ervaring (publiek en/of privé) - Mogelijkheid tot vaste benoeming - Tweetaligheidspremie - Gemakkelijke bereikbaarheid met het openbaar vervoer en met de wagen (ring - afrit Dilbeek) - 100% terugbetaling van de transportkosten met het openbaar vervoer.

GEINTERESSEERD? Bezorg ons je kandidatuur (cv en motivatiebrief, met als onder- werp “JOBP12005-VERPLEEGKUNDIGE”) tegen ten laatste 8 april 2012, per mail naar [email protected] of per post naar: OCMW van Sint-Jans-Molenbeek, A. Vandenpeereboomstraat, 14 te 1080 Brussel. Voor meer inlichtingen kan u contact opnemen met onze dienst Human Resources op het nummer 02/412.53.99

De Vlaamse Jeugdherbergen vzw is reeds meer dan 80 jaar actief in de sector van het jeugd- & sociaaltoerisme. Om ook de komende jaren een referentie binnen de sector van het jeugd- &sociaaltoerisme te blijven, zijn we op zoek naar enkele nieuwe collega’s.Heb jij een passie voor jongeren en andere culturen, dan ben jij misschien degeknipte persoon voor de functie van:

marketing & communicatie medewerkervoor ons kantoor te Antwerpen

Taakomschrijving:Onderhouden & aanpassen van onze websites - Sociale media opvolgen &onderhouden - Promoties bedenken & uitwerken - Opmaken & analyseren vangastenenquêtes - Marktonderzoek uitvoeren & analyseren - Klanten & potentiële klanten informeren op beurzen - Persberichten opstellen….Profiel:Diploma hoger onderwijs (min. niv. bachelor) richting marketing, communicatie, public relations of toerisme - liefst paar jaar ervaring in een gelijkaardige functie - zeer goede kennis van sociale media, internet & SEO - creatief & commercieel talent -Uitstekende kennis MS Office - Zeer goede talenkennis (NL – Fr – Eng) bijkomende taal is een pluspunt - zelfstandig & gestructureerd werken - affiniteit met het jeugd- & sociaal toerisme – beschikbaar vanaf 15/05/2012

Jeugdherbergbeheerdervoor onze jeugdherberg te Brugge

Taakomschrijving:Als beheerder heb je het dagelijks beheer over de jeugdherberg in handen. Je geeft leiding aan de medewerkers. Je onderhoudt contacten met de gasten, leveranciers, stedelijke overheden & buurtbewoners. Het aannemen & verwerken van reservaties, boekhouding, receptiewerk, personeelsadministratie e.a. behoren tot de adminis-tratieve taken. Daarnaast spring je - op drukke momenten - daar waar nodig bij. Je onderhoudt de contacten met de bestaande klanten & gaat actief op zoek naar nieuwe klanten.Profiel: Min.diploma niv. bachelor (hotelmanagement, toerisme, recreatiemanagement) of gelijkwaardig door ervaring - vlot in de omgang met je medemens - voeling met de reis- & jongerensector - flexibel & dynamisch.goede leidinggevende eigenschappen - stressmomenten schrikken je niet af - goede kennis van MSOffice -Talenkennis: NL (zeer goed), FR (zeer goed), ENG (zeer goed), D (goed) - beschikbaar vanaf 31/08/2012 en bereid te verhuizen naar de jeugdher-berg.(Brugge – Assebroek)Solliciteren voor 31/03/2012: Je sollicitatiebrief met cv kan je sturen naar:Vlaamse Jeugdherbergen vzw - t.a.v. Dhr. Roger Van Kelst - algemeen secretaris Beatrijslaan 72 - 2050 Antwerpen Of via email:[email protected] info op www.jeugdherbergen.be link “Jobs”

zoekt m/vCommercieel Medewerker

Bedienden / Roeselare

Waarom jij? telefonische overtuiger • flinke dosis commerciële durf • spontane, geëngageerde doorzetter • ervaring in de uitzendsector is een vereiste • bereid om je lachspieren te trainen.

Waarom vind? stap mee in ons groeiverhaal • ervaar het enthousiasme van een gedreven team • versterk jouw professionaliteit door onze excellente dienstverlening • tevreden klanten brengen geluk • verhoog jouw marktwaarde door onze investeringen in jouw talent • krijg de mogelijkheid tot 3/5 of 4/5 regeling.

Waarom als (commercieel) medewerker? word succesvol in het vinden van de betere kandidaat • ontplooi jouw onthaal-, screening- en testcapaciteiten • krijg inzicht in contracten, prestaties en opvol-gingen • bouw aan jouw professioneel netwerk • overtuig als commercieel medewerker ook buitenshuis prospects van onze meerwaarde.

Contactpersoon:Ellen [email protected] GSM 0498 92 90 10www.vindeenjob.be

Ieper • Kortrijk • Roeselare • Tielt • Waregem

en je carrière begint

VG

158

/U

in deJobs ZORG20

DE GEMEENTE UKKELwerft aan (M/V)

LANDMETERS-EXPERT• Diploma van Landmeter-expert• In bezit van het Selor-brevet over de

elementaire kennis van de tweede taal

INLICHTINGEN: 02/348.68.72

Tot 15/04/2012

Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld.

Hoofd Planning Coördinator van de Projecten (8441)

Je taken: • Binnen deze planningsdienst stuur je 4 werknemers aan die je bijstaan bij de korte- en langetermijnplanning van de projecten in uitvoering. • Je communiceert dagelijks met projectleiders, werfleiders,

ploegchefs en arbeiders om je planning aan te passen aan de dagelijkse situatie. • Je plant de ploegen, de nodige kranen/rollend materieel met steeds als doel het overzicht te bewaren over de activiteiten in uitvoering. • Je

communiceert met de planningsverantwoordelijken van de klant (Eandis, Infrax, gemeentes,...).

Je profi el: • Je houdt van een functie met veel uitdaging en contacten met collega’s in binnen- en buitendienst. • Je bent in staat in te spelen op steeds veranderende situaties. • Door je maturiteit en charisma kan je deze

planningsafdeling optimaal laten functioneren. • Je bent kordaat, een echte ‘beslisser’ die van aanpakken weet. • Je beschikt over een pak organisatorisch inzicht en goede planningsvaardigheden.

Aanbod: • Verstraete Enterprises biedt een functie op hoog niveau. • Een zeer variërend takenpakket waarbij je een spilfiguur bent in de onderneming. • Een degelijke verloning met tal van extralegale voordelen. • Een functie met veel verantwoordelijkheden en leidinggevende taken.

Onze klant, Verstraete Enterprises te Jabbeke (nabij Brugge) is reeds jarenlangactief in elektriciteitswerken, nutsvoorzieningen, telecom, enz. Om het team van

250 gemotiveerde krachten te versterken zoekt men een m/v:

www.verstraete-ent.com

Interesse in deze functie? • Mail (of stuur) je cv zo snel mogelijk naar A. B. & I. bvba, Personeelsselectie, t.a.v. Bénédicte Puystiens of Ignace Krekels, zaakvoerders, met vermelding van het dossiernummer 8441. • E-mail: [email protected] • Wij bevestigen u eerstdaags de goede ontvangst.

• Voor bijkomende inlichtingen: tel. 056 225 880 - fax 056 225 780 - www.ab-i.be - [email protected]

Jules Destrooper is een toonaange-vende familiale producent van fi jne koekjes op basis van authentieke recepten. De sterkte van ons bedrijf is de som van al onze medewer-kers. Al 125 jaar ervaring impliceren natuurlijk heel wat veranderingen. Moderne computergestuurde pro-ductiemethodes garanderen nu een optimale kwaliteit en hygiëne. De werkomgeving mag dan wel ‘state of the art’ zijn, het is nog steeds de be-zieling van de werknemers die zorgt voor de beste kwaliteit. Daar zijn we

best trots op.

Ter versterking van onze bestaande ploeg zoeken wij:

Planningsmanager Vestiging Ieper

Production Manager Vestiging Ieper & Lo

Shift Manager Vestiging Lo

Sales Promotor - FMCG Regio Antwerpen / Brabant

Internal Sales Export Vestiging Ieper

Volledige functiebeschrijving en solliciteren via

www.destrooper.com

Stafmedewerker – Aankooponroerende goederen (m/v)

Veneco2 is een dienstverlenende vereniging die tot doel heeft bedrijven en particulieren te helpen aan een optimale huisvesting door de ontwikkeling van bedrijventerreinen en woonzones.

$

Opdracht:Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar eenstafmedewerker. U koopt voor Veneco2 vastgoed aan i.f.v. projectinitiatie en –uitvoering.

Profiel:• U bent communicatief sterk vaardig.• U detecteert commerciële opportuniteiten.• U genoot een juridische, economische of technische vor-ming op masterniveau of gelijkwaardig door ervaring.

Meer info over opdracht en profiel?www.veneco.be

Veneco2 biedt u:• een marktconform loon en bedrijfsgebondenextralegale voordelen;• een aangename werksfeer in een jong endynamisch team.

Wil u ons team versterken?Veneco2Port Arthurlaan 119000 GentTel: 09/251.22.22E-mail: [email protected]

TANDERUIS vzwThuisbegeleidingsdienst voor

personen met autismeWerft aan (M/V)

Administratieve medewerkerpersoneelsadministratie

• Diploma: niveau BachelorOffice management - optie HRBedrijfsmanagementMaatschappelijk werk - personeelswerk

• Deeltijdse functie 19/38u

• Functie-inhoud: beheer en opvolging van depersoneelsadministratie

• Onmiddellijke indiensttreding

Curriculum Vitae voor 31 maart 2012 sturen naar:Dhr. DannyAelvoet, directeur

Tanderuis vzwAntwerpsesteenweg 38 - 9080 Lochristi

is op zoek naar:

Stafmedewerker e-Government (m/v)Alle info: www.leiedal.be/vacatures

VG.2

/B –

B-A

B04.

028

– W

.RS1

41

a priori.be

The Rolling Stones

You

get what you want.

KOM JIJ MET DE FIETS NAAR JE WERK? DAN KRIJG EEN VERGOEDING.

Zelfs één die nog voordeliger is dan wanneer je met de auto komt. Meer weten? Surf naar jobat.be/extralegale-voordelen.

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

2021

Accuverkoop Hefra, opgericht in 1972 en in 40 jaar uitgegroeid tot een kerngezond internationaal opererend bedrijf, met hoofdkantoor in Rotterdam en 4 filialen, waaronder ACA in Antwerpen, is vandaag de grootste onafhankelijke accu importeur en distributeur in de Benelux met een jaarlijkse omzet van meer dan een half miljoen accu’s.

Om onze marktpositie in België nog te versterken zien wij op korte termijn uit naar:

2 technische - commerciële sector vertegenwoordigers (m/v)Functie-inhoud: - bestaande klanten bezoeken en maximaliseren van het klantenportfolio - nieuwe opportuniteiten verkennen, negotiëren en omzetten - opzetten en opvolgen van marketingacties - productkennis updaten bij uw klanten - beursparticipaties - snelle en efficiënte rapportering naar de area sales manager

Functieprofiel: - goed opleidingsniveau of gelijkwaardig door bewezen ervaring - zelfstandig en verantwoordelijk kunnen opereren binnen de gestelde afspraken - communicatieve vaardigheden - analytisch denkvermogen en conceptueel kunnen meedenken met de klant - vlot in informaticagebruik - tweetalig Nl./Fr. in woord en schrift - kennis van de autobranche is een voordeel maar geen must - in bezit van rijbewijs B

Functievoordelen: - uitstekende remuneratie - grondige opleiding - representatieve bedrijfswagen

Graag uw reactie en volledig c.v. op E-mail: [email protected]

STAD POPERINGE werft in statutair verband aan:

1 BRANDWEERMAN (m/v)Doel van de functieJe staat in voor het volledige onderhoud en operationeel houden van het wagenpark (brandweer en dienst 100), alsook voor het operationeel houden van het materieel voor technisch onderhoud van de kazernes. Daarnaast geef je ook het nodige gevolg aan de oproepen van dringende en niet-dringende hulpverlening.

ProfielJe bent in het bezit van een diploma of getuigschrift dat in aanmerking wordt genomen voor de aanwer-vingen in de betrekkingen van niveau C bij de federale overheidsdiensten. Je bent houder van een geldige badge “hulpverlener ambulancier – dringende medische hulpverlening”.

Voorziene proeven• Geneeskundig onderzoek en proeven lichamelijke geschiktheid (eliminerend).• Selectieproef met een schriftelijk, mondeling en praktisch gedeelte.

AanbodStatutaire betrekking, boeiende en afwisselende job, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en fietsvergoeding. Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor de duur van 3 jaar.

InteresseDe volledige toelatings- en aanwervingsvoorwaarden, de aanwervingsprocedure, de functie-beschrijving en eventuele bijkomende inlichtingen zijn terug te vinden op de website van stad Poperinge (www.poperinge.be).

Kandidaturen: Wens je je kandidaat te stellen, stuur dan aangetekend je sollicitatiebrief, samen met je cv en een kopie van de vereiste diploma’s/attesten uiterlijk op 6 april 2012 aan het college van burgemeester en schepenen, Grote markt 1 te 8970 Poperinge. De postdatum geldt als bewijs.

VG.2

028/

UP

Opus Interim is een gloednieuw uitzendkantoor met een 1° vestiging in Kortrijk! Opus Interim maakt het fundamenteel

verschil door de klantgerichte efficiënte en professionele aanpak in het uitzenden van arbeiders en bedienden.

In het kader van de recente opstart zoeken we voor onmiddellijke indiensttreding een ervaren (m/v)

Stuur je cv met pasfoto naar Opus Interim en mail naar [email protected]. Je kan ons ook bellen op 0473/24.45.01.

Wij garanderen een discrete en snelle behandeling van je sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.VOEL JE JE AANGESPROKEN

DOOR DEZE UITDAGING?

Je functie: Als uitzendconsulent(e) ben je de dynamische schakel tussen de lokale bedrijven en

de kandidaat-uitzendkrachten. Je werkt mee aan de uitbouw van een kantorennetwerk.

Als overtuigende en communicatieve consultant ben je verantwoordelijk voor het

aantrekken en selecteren van geschikte kandidaten via diverse instroomkanalen.

Daarbij rekenen we op je creativiteit!

Je realiseert je commerciële doelstellingen door de juiste match tussen klant-bedrijf

en de kandidaat-uitzendkracht. Je advies is duidelijk en to-the-point.

Naast het efficiënt en snel invullen van de openstaande vacatures ga je ook actief

telefonisch prospecteren naar nieuwe klanten in de regio. Je gaat spontaan kandidaten

voorstellen aan klanten en prospecten om zo nieuwe opdrachten binnen te halen.

Je volgt alles snauwkeurig op, verzorgt feedback waar nodig en staat in voor een

correcte administratieve afhandeling.

Je profi el: Je hebt een Bachelor en/of Master diploma(s) met effectieve ervaring van min. 3 jaar in

de uitzendsector. Dit is een absolute voorwaarde.

Klantgerichtheid, drive, flexibiliteit, initiatief en creativiteit zijn je kerncompetenties.

Het behalen van commerciële targets betekent voor jou een stimulans.

Een charmante uitstraling naar klanten en kandidaten is voor jou een 2° natuur.

Je gaat graag om met mensen, zowel in een persoonlijk gesprek als via telefoon.

Je bent een planmatige, georganiseerde en commerciële teamspeler die voor alles een

oplossing zoekt.

Aanbod:In onze gloednieuwe organisatie krijg je de kans je zelf te ontplooien! Naast de ruimte

voor initiatief en verantwoordelijkheid krijg je tal van kansen in de uitbouw van een

kantorennetwerk.

Een aantrekkelijk salaris in verhouding tot je ervaring, aangevuld met een motiverend

bonussysteem en extralegale voordelen.

Uitzendconsulent(e) (Kortrijk)

Veurne is een gemeente met 11.880 inwoners op een 6-tal km van de Westkust en de Franse grens. De stad is hoofdplaats van een bestuurlijk en een gerechtelijk arrondis-sement. Het is een centrumgemeente in de Westhoek, een open, landelijk gebied. De stad heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan onderwijs, medische verzorgingsinstellingen, handelszaken, K.M.O.’s.

Het stadsbestuur van Veurne gaat over tot de aanwerving, voltijds, in statutair verband van een (m/v):

PERSONEELSCONSULENT B1-B3Functiebeschrijving: Bij het Stadsbestuur Veurne werken 165 personeelsleden. De perso-neelsconsulent geeft leiding aan de personeelsdienst, coördineert de personeelsadministratie, is vormingsverantwoordelijke en ondersteunt het personeelsbeleid.

Profiel: Kandidaten hebben een diploma dat toegang geeft tot niveau B in een van de volgende studierichtingen: maatschappelijk werk, toegepaste psychologie, secretariaat-moderne talen, office management, bedrijfsmanagement, rechtspraktijk.

Laatstejaarsstudenten worden toegelaten tot de selectieprocedure maar moeten bij hun sol-licitatie het bewijs voorleggen dat ze voldoen aan de diplomavereisten uiterlijk op de datum van de indiensttreding, die voorzien is op 1 september 2012.

De kandidaten moeten slagen in een selectieprocedure, die bestaat uit een schriftelijk gedeelte, een mondeling gedeelte en een psychotechnische test. De geslaagde kandidaten worden opgenomen in een werfreserve met een geldigheidsduur van vijf jaar.

De functiebeschrijving en inlichtingen in verband met de verloning en de selectieprocedure zijn te bekomen bij de personeelsdienst, Stadskantoor “de Seylsteen”, Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne, (tel 058/33 55 14 • [email protected]).

Kandidatuurstelling kan tot en met 6 april 2012 met een aangetekende brief aan het col-lege van burgemeester en schepenen, Stadskantoor “de Seylsteen”, Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne, met de duidelijke vermelding voor welke betrekking gesolliciteerd wordt. De poststempel geldt als bewijs. Verplichte bijlagen bij de brief:• Curriculum vitae, met minstens gegevens over studies en eventuele beroepservaring of

andere relevante gegevens.• Uittreksel uit het strafregister (aan te vragen bij het gemeentebestuur van de gemeente waar

de kandidaat is gedomicilieerd).• Een kopie van het diploma dat toegang geeft tot de betrekking waarvoor wordt gesolliciteerd

of een attest van de onderwijsinstelling waar de kandidaat het laatste jaar volgt van een van voormelde opleidingen.

“Build to work together”

DMI Vastgoed is een toonaangevende en multidisciplinaire projectontwikkelaar. Onze projecten bieden vaak een mix van wonen, werken, winkelen en ontspanning. Daarbij besteden we grote aandacht aan kwaliteitsvol wonen en streven we ernaar dat mensen een goed gevoel krijgen tijdens hun winkel- en ontspanningsmomenten. Een gespecialiseerd team zorgt voor een efficiënte aanpak van het ontwikkelingsproces en waakt over budget en timing. DMI Vastgoed biedt ruimtelijke oplossingen, die tegemoetkomen aan de wensen van de klant en dit op een maatschappelijk betrokken en integere wijze. DMI Vastgoed maakt deel uit van de Democo Group. Momenteel zijn we op zoek naar (m/v):

ProjectontwikkelaarFUNCTIE: • Beheren van ontwikkelingsprojecten (PPS) vanaf de initiatiefase tot en met de uitvoering en de follow-up. • Instaan voor conceptontwikkeling en toetsing van de haalbaarheid. • Onderhandelen met overheids-instanties en opvolgen van de planning. • Aansturen van een multidisciplinair team van specialisten en adviseurs (juristen, marketeers, fiscalisten, makelaars, architecten, ...). • Contacten onderhouden met kandidaat-huurders, -kopers en -investeerders.

PROFIEL: • Hoger diploma economie, ingenieur bouw-kunde, architectuur of marketing. • Relevante ervaring in projectontwikkeling. • Dynamische teamplayer, commer-cieel gedreven en goede onderhandelings- en project-managementsvaardigheden. • Sterk organisatietalent. • Aanvullende opleiding (master in Real Estate) is een

absolute troef.

Technisch ProjectmanagerFUNCTIE: • Instaan voor het technisch gedeelte van de ontwikkelingsprojecten (bouwteams/pro-jecten in aanbesteding/projecten in uitvoering). • Advies verlenen aan projectontwikkelaars en klanten. • Onderhandelen met aannemers en architecten over de uitvoeringsmethodes. • Opvolgen van de planning en de bouwkwaliteit. • Aansturen van architecten, studie-bureaus en adviseurs. • Supervisie en coördinatie van het ontwerp, planaanvraag en administratieve vergunning.

PROFIEL: • Hoger diploma ingenieur bouwkunde en een aantal jaren ervaring in de uitvoering van bouw-projecten. • Kennis van planvoorbereiding en uitvoe-ring in de projectontwikkelingsfeer is een pluspunt. • Dynamische teamplayer, commercieel gedreven en goede onderhandelings- en projectmanagementsvaar-

digheden.

Retail & Sales ManagerFUNCTIE: • Als specialist instaan voor de coör dinatie van het commercieel traject van de binnenstedelijke ontwikkelings projecten in retail (winkelcomplexen en commercieel vastgoed). • Opvolgen van marketingacties in nauwe samenwerking met een communicatiebureau. • Opvolgen van makelaars en gepaste initiatieven nemen om verkoop en verhuur te stimuleren.

PROFIEL: • Hoger diploma en achtergrond in marketing. • Relevante ervaring met vastgoedprojecten in retail. • Dynamische teamplayer, commercieel gedreven en goede onderhandelingsvaardigheden. • Sterk in organi-satie, opvolging en coördinatie.

AANBOD VOOR DEZE FUNCTIES: • Een uitdagende functie met zelfstandigheid in een stabiele en steeds groeiende onderneming. • De kans om mee te werken aan prestigieuze projecten met uitstraling. • Een aantrekkelijke verloning, inclusief groeps- en hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques. • Voor de functie van Retail & Sales Manager is een zelfstandig statuut bespreekbaar.

INTERESSE? Laat dat dan zo snel mogelijk weten! Alle relevante kandidaten worden persoonlijk gecontacteerd. Stuur je cv met een begeleidende brief naar onze partner in personeelsbeheer: A Priori, t.a.v. Bart Van Woinsel, Gasthuisstraat 15, 3200 Aarschot. Tel. 016 57 18 38, e-mail: [email protected]

VG

.2/B

- B

-AB

04

.02

8 -

W.R

S1

40

IN HARMONYWITH THE FUTURE

is op zoek naar:

Stafmedewerker e-Government (m/v)Met uw dynamiek en kennis ondersteunt u gemeenten inzake (elektronische) dienstverlening. U bent zowel actief op lokaal, intergemeentelijk, regionaal als Europees vlak en vertaalt noden van lokale besturen naar praktische toepassingen en projecten. U zult deel uitmaken van een gedreven en multidisciplinair team. Samen met u realiseren we binnen de regio Kortrijk een grote diversiteit aan opmerkelijke e-Governmentprojecten.

De intercommunale Leiedal is het intergemeentelijk

samenwerkingsverband van de dertien gemeenten van de regio

Kortrijk. Wij helpen onze aangesloten gemeentebesturen bij de uitvoering

van hun diverse taken, o.m. op het vlak van stedenbouw en mobiliteit,

lokale en regionale economie, woonbeleid, herbestemming, milieu en

natuurontwikkeling, lokaal e-government en grensoverschrijdende en Europese samenwerking. In opdracht

van de gemeenten ontwikkelt en realiseert de intercommunale ook diverse

bedrijventerreinen, woonprojecten en herbestemmingsprojecten in

de regio Kortrijk.

infoMeer informatie over deze vacature vindt u op www.leiedal.be/vacaturesStuur uw sollicitatie, samen met uw CV, naar algemeen directeur ir. Karel Debaere vóór 20 april 2012.

Intercommunale LeiedalPresident Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijktel + 32 56 24 16 16 - fax + 32 56 22 89 03 - e-mail [email protected]

www.leiedal.be intergemeentelijke samenwerking - projectontwikkeling - streekontwikkelingbedrijventerreinen - stedenbouw - milieu - informatie- en communicatietechnologie - mobiliteit - herbestemmingsprojecten

Uw profiel• U bent creatief en oplossingsgericht. U neemt initiatief en bent besluitvaardig.• U kan planmatig en strategisch denken, organiseren en coördineren.• U bent leergierig, gericht op resultaat en kwaliteit en staat open voor verandering.• U bent een geboren netwerker.• U kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en bent klantgericht.

2223

– AXA, trotse sponsor van de Nacht van het Examen –

A A���

www.axa.be/jobs

AXA Belgium, NV van verzekeringen toegelaten onder het nr. 0039 om de takken leven en niet-leven te beoefenen (KB 04-07-1979, BS 14-07-1979)Vorstlaan 25 - B-1170 Brussel - KBO nr.: BTW BE 0404.483.367 RPR Brussel

AXA Bank Europe nv, Vorstlaan 25, 1170 Brussel - BIC: AXABBE22 - KBO Nr.: BTW BE 0404 476 835 RPR Brussel - FSMA 36705 A

maak de juiste keuze

AXA Top Employer 2012

Erk

end

bure

au -

VG

.513

/B -

Lid

Fed

ergo

n

Management AssistantFunctie: Je ondersteunt de Directie op administratief en organisatorisch vlak om op een discrete en effi ciënte wijze bij te dragen tot het vlot verloop van de

dagelijkse werkzaamheden. Naast agendaplanning sta je in voor heel wat praktisch-organisatorisch voorbereidend werk teneinde dossiers en meetings vlot te laten

verlopen. Ten slotte sta je autonoom in voor de opvolging van een aantal dossiers van diverse bedrijfseconomische aard en word je ingeschakeld in de opvolging

van verschillende boekhoudkundige taken.

Profi el: Je genoot een hogere opleiding en kunt terugvallen op een aantal jaren relevante ervaring in een internationale bedrijfscontext. Je ben praktisch-analytisch

ingesteld en bent bereid om je te engageren binnen de organisatie. Als persoon ben je diplomatisch, discreet en stressbestendig. Prioriteiten stellen en planmatig

georganiseerd werken zijn voor jou vanzelfsprekend. Je kan vlot overweg met de courante offi ce pakketten en bent minimum drietalig (N/F/E/), kennis van Duits of

de bereidheid om het te leren zijn een plus.

Aanbod: Onze klant biedt een bedrijfscontext waarin jouw initiatief en zin voor verantwoordelijkheid een reële meerwaarde kunnen betekenen. No-nonsense

cultuur staat naast het professionele karakter van de business. Het verloningspakket zal in verhouding staan tot jouw ervaring en deel uitmaken van een

ernstige onderhandeling.

Onze klant, gevestigd in Zuid-West-Vlaanderen, is een grote groep wereldwijd actief in verschillende sectoren gaande van industriële toelevering en producten

voor de consumentenmarkt tot diverse investeringsprojecten. Als hoogtechnologische productiegroep met een geavanceerde knowhow werden er in

verschillende markten leidende posities verworven. Ter ondersteuning van de President zijn wij vandaag op zoek naar (m/v)

INTERESSE? Stuur, bij voorkeur per e-mail, je sollicitatiebrief met cv naar naar Sodeva Consulting

op onderstaand adres. Voor bijkomende informatie kan je steeds bellen. Je kandidatuur wordt professioneel en strikt

vertrouwelijk behandeld. De selectieprocedure wordt exclusief begeleid door Sodeva Consulting & Development.

Sodeva Consulting & Development, Doorniksesteenweg 81B bus 10, 8500 Kortrijk

Tel. 056 70 66 07 – e-mail: [email protected] www.sodevaconsulting.com

SHELL ZOEKT ONDERNEMERS DIE WILLEN GROEIEN

Voor een aantal tankstations in Vlaanderen zoeken wij service-gerichte uitbaters. Mensen zoals u, die altijd net dat beetje méér doen voor hun klanten en een goede coach zijn voor het team. Uw inzet, uw talent en het serviceconcept van Shell zorgen samen voor keihard succes, zeker en vast!

Dit is wat wij van u vragen: Aantoonbare management- en leiderschapskwaliteiten Focus op klantcontact Financieel inzicht, met oog voor risico’s en kansen Organisatietalent, teamspirit en een eigen inbreng Teamcoach Startkapitaal Verbondenheid met lokale ondernemers

En dit is wat wij bieden: Een ijzersterk en betrouwbaar merk Een gedegen opleiding, ook voor uw medewerkers Volop ondersteuning en feedback Een uitstekend bedrijfsresultaat vanaf dag één

Bent u een ondernemer die wil groeien? Surf dan naar www.shell.be en druk op de knop “Retailer bij Shell”. Hier vindt u een elektronisch aanmeldingsformulier en een e-mailadres om uw CV naartoe te sturen.

2425

Organiseert rekruteringsevent voor sales tijgers met ervaring

koploper in media

Als mediapartner van de Ronde van Vlaanderen geven wij5 VIP-tickets voor deze wielerklassieker van het jaar weg.

Bekijk alle details en schrijf je nu in voor“Rekruteringsevent sales tijgers” viahttp://jobs.corelio.be. Zet zo een stap dichter bij een uitdagende job met veel afwisseling en wie weet sta je binnenkort als VIP op de Ronde van Vlaanderen.

De MIVB (Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel) speelt een cruciale rol in de mobiliteit van Brussel. Ze werkt in een toekomstgerichte sector die bijdraagt aan de duurzame

ontwikkeling van onze hoofdstad, zowel op sociaal en economisch vlak als op het vlak van milieu.

Als grootste werkgever van Brussel dragen wij performantie en innovatie hoog in het vaandel en combineren we de troeven van een overheidsbedrijf met het dynamisme van de privésector.

In 2011 vervoerde de MIVB in totaal 329 miljoen reizigers en tegen 2016 moeten dat er 400 miljoen worden. Met deze doelstelling en met het nieuwe ondernemingsplan in het vooruitzicht, staat de

MIVB voor enorme mobiliteitsuitdagingen waarbij zowel de tevredenheid van onze klanten als de performantie centraal staan.

Om deze groeiende organisatie verder vorm te geven, zijn we op zoek naar een:

Chief Executive Offi cer Bestuurder-Directeur-Generaal

Functie : Met een dynamisch beleid verzekert u de verdere groei van de onderneming. In nauwe samenwerking met de Deputy CEO (of adjunct-directeur-generaal) draagt u

de eindverantwoordelijkheid voor het algemeen dagelijks bestuur. Als CEO of bestuurder-directeur-generaal tekent u, samen met de 5 Senior Vice Presidents, de strategische lijnen

op bedrijfsniveau uit. U overlegt met het Executive Committee en ondersteunt hen in hun dagelijkse werking. U rapporteert op regelmatige basis aan de raad van bestuur,

het beheerscomité, het Gewest en de minister van Vervoer over de evolutie van de bedrijfsactiviteiten. Met de sociale partners bouwt u een langetermijnrelatie op.

Profi el : U beschikt over een masterdiploma. U kunt een succesvolle en relevante ervaring voorleggen als CEO of lid van een directiecomité van een grote onderneming.

U bent een peoplemanager en bent vertrouwd met organisaties in verandering. Affi niteit met de transportsector is een extra troef.

U drukt zich vlot uit in het Frans. Kennis van het Engels is een pluspunt.

U beschikt bovendien over een degelijke kennis van de openbare sector en van de Brusselse en Belgische politieke wereld.

U bent resultaat- en klantgericht en u kunt duidelijke beslissingen nemen. Visie en strategie zijn aangeboren, in teamverband werken en vlot communiceren maken deel uit

van uw dagelijkse leven.

Aanbod : Een dynamische werkomgeving met enthousiaste medewerkers in een toekomstgerichte onderneming in volle groei waar sterke resultaten worden behaald.

Interesse ? Stuur uw sollicitatiebrief met cv vóór 27 maart 2012 naar [email protected] Discretie wordt verzekerd. Ontdek de volledige functiebeschrijving op jobs.mivb.be

Passie voortechnologieen techniek?

Bouw met ons meeaan het energienetwerk

van de toekomst.

Surf naarwww.eandis.be/jobs

Eandis brengt dag en nachtelektriciteit en aardgas tot bij u,thuis of op het werk

Slim netwerk ontworpen door Seppe,8 jaar, zoon van Karel,ingenieur bij Eandis

2627

EEN PROFESSIONEEL OOR VOOR

ZELFSTANDIGEN EN BEDRIJFSLEIDERS

Een persoonlijke dienstverlening, één vaste vertrouwenspersoon die alles voor u regelt.

| www.groups.be |

Wij doen alles om je aan een goede job te helpenMooi! Maar het kost je wel een deel van je nettoloon. Hoeveel precies lees je op jobat.be/extralegale-voordelen.

KRIJG JIJ EEN FIRMAWAGEN?

De gemeenschappelijke Financiële Dienst van de HUB en KAHO Sint-Lieven is een beleidsondersteunende

dienst die de directie en de Raden van Bestuur ondersteunt bij het efficiënt beheer van de financiële mid-

delen. De dienst fungeert als aanspreekpunt voor alle financiële verrichtingen van studenten, personeels-

leden, externe klanten, leveranciers en banken. Tevens staat de dienst in voor transparante rapportering

aan de overheid, de associatie en de externe financiers m.b.t. de financiële middelen. Het werkdomein van

de Financiële Dienst omvat de HUB-EHSAL, HUB-KUB en KAHO.

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en KAHO Sint-Lieven (KAHO)

zijn hogeronderwijsinstellingen en werken binnen de Associatie K.U.Leuven op een sterk geïntegreerde wijze samen. De HUB is hoofdzakelijk gevestigd in het centrum van Brussel en KAHO Sint-Lieven heeft vestigingen in Gent, Aalst en

Sint-Niklaas. Beide instellingen samen geven onderwijs aan 14.000 studenten en stellen 1.700 personeelsleden te werk.

De HUB en KAHO Sint-Lieven hebben momenteel een vacature (m/v) voor een:

DIRECTEUR FINANCIËLE DIENST

Informatie en kandidaatstelling

Surf voor meer informatie over de functie, het profiel en ons aanbod

naar www.hubrussel.be of www.kahosl.be. Geïnteresseerden kunnen

zich tot 9 april 2012 kandidaat stellen volgens de vermelde procedure.

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

WAT IS EEN ASSESSMENT EN HOE KAN JE JE VOORBEREIDEN?Het antwoord vind je op jobat.be/selectietesten

Het Instituut voor Onderwijs-

en Informatie-wetenschappen

zoekt (m/v):

Zelfstandig Academisch Personeel• in het domein Leren In Organisaties

• in het domein Kwaliteitszorg, Management en

Beleid in Opleidings- en Onderwijsorganisaties

• in het domein Methoden en Technieken

• in het domein Didactiek Economie en Recht

• in het domein Didactiek Engels en Didactiek Duits

Doctorassistent• in het domein Documentaire Informatiewetenschap

Het Instituut voor Milieu

& Duurzame Ontwikkeling

zoekt een (m/v):

Onderzoeksmanager• in het domein Milieuwetenschappen

Academisch en Wetenschappelijk Personeel

UniversiteitAntwerpen

Geïnteresseerd?Surf naar www.ua.ac.be/vacatures

Jaar na jaar mag de Universiteit Antwerpen meer studenten verwelkomen. Dat is niet toevallig. Vernieuwend onderwijs, grensverleggend onderzoek en prima begeleiding: studenten en onderzoekers kiezen bewust voor deze troeven. Onze 4000 medewerkers gaan dagelijks tot het uiterste om die troeven waar te maken. Wij zoeken voortdurend nieuwe collega’s die mee hun schouders onder onze universiteit zetten.

De Universiteit Antwerpen werkt mee aan een open, democratische en multiculturele samenleving. Wij voeren een gelijkekansenbeleid.

lerenislevenwww.ua.ac.be

© J

an

Cra

b

Jouw carrière in zuiver water...de perfecte bodem om te groeien

Bijna 1000 mensen werken bij ons elke dag aan zuiver water.

Word jij (m/v) de 1000ste?

Aankoper

Afkoppelingsdeskundigen Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen

Analist-programmeur (Java, integratie software, Webservices)

Systeembeheerder (Application Servers, Network Security)

Technisch Administratief medewerker (asset informatie)

Technisch medewerkers (daguurrooster)

Antwerpen-Haven, Mechelen, Nijlen, Ieper

Technisch medewerker slibdroger (volcontinu) Deurne

Projectingenieurs bouwkunde Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen

Ingenieur hydraulische studies Antwerpen

Bouwkundig onderhoudsingenieur

Onderhoudsingenieurmet leidinggevende ervaring

Onderzoeksingenieur

Adviseur rioolinspecties

Landmeter

Toezichter bouwkundige onderhoudsprojecten hoofdzakelijk Oost-Vlaanderen

Wij bieden je: Een aantrekkelijk salaris en een mooi

pakket extralegale voordelen zoals maaltijdcheques,

groeps- en hospitalisatieverzekering. Een motiverende

ondersteuning en tal van ontwikkelingskansen.

Satellietkantoren (Drongen en Herentals) en regionale werk-

plekken voor een gezonde balans tussen werk en privé.

Werken bij Aquafi n geeft je bovendien de unieke voldoening dat je écht bijdraagt tot een beter leefmilieu!

Kom boven water! Solliciteer bij voorkeur online

via www.werkenaanzuiverwater.be

of mail naar [email protected]

Op onze jobsite vind je ook meer informatie over deze

en andere jobopportuniteiten bij Aquafin.

Aquafi n Rekrutering en Selectie, Dijkstraat 8, 2630 Aartselaar, tel. 03 450 41 29.

www.werkenaanzuiverwater.be

OPEN

IDEEËN

RESULTAAT

DICHTBIJ

GROEI

STABIEL

DYNAMISCH

MILIEU

FLEXIBEL

DUURZAAM

Schrijf je in op werkenaanzuiverwater.b

e

Ingenieur?

Zin om in de leukste stad van Vlaanderen voor een aantal van

de sterkste merken van België te werken? Kom FLEXUS GROUP

versterken. We rekenen op jou om mee topwerk te leveren voor

Brantano, Jetair, UPC, OZ, Radio 2, Sunjets.be, VRTnieuws, …

Surf naar www.fl exus-group.com/jobsFLEXUS GROUP - Koopvaardijlaan 25 - 9000 Gent

MERKSTRATEEG STRATEGIC PLANNER

ACCOUNT DIRECTOR

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Doe de test op jobat.be/persoonlijke-ontwikkeling

HEB JIJ JE MAILBOX ONDER CONTROLE OF NIET …?

2829

is op zoek naar:

Stafmedewerker e-Government (m/v)Alle info: www.leiedal.be/vacatures

De jobaanbiedingen zijn ingedeeld inrubrieken op basis van de taakinhoud.Meer uitleg over de jobs vind je opde bijvermelde pagina in deze krant.

index

A D M I N I S T R A T I E

Administratieve Medewerkerpersoneel-sadministratieTanderuis 21

Management AssistantAnoniem via Sodeva Consulting 25

C O M M U N I C A T I E

HoofdredacteurKlasse via Jobpunt Vlaanderen 12

D I R E C T I E

Account DirectorFlexus Media 29

Algemeen DirecteurSint-Andries Ziekenhuis Tielt via Acerta Consult19

CampusverantwoordelijkeWZC Sint-Vincentius 18

Chief Executive OfficerMivb 27

Directeur Financiele DienstHogeschool-Universiteit Brussel & KAHO Sint-Lie-ven 28

Directeur WoonzorgcentrumOCMW Leuven via Jobpunt Vlaanderen 17

E N G I N E E R I N G

Adviseur RioolinspectiesAnoniem via Aquafin 29

Bachelor of Master Ingenieursweten-schappen, Chemie of BouwkundeLabo Devlieger 20

Bouwkundig OnderhoudsingenieurAnoniem via Aquafin 29

Ingenieur Hydraulische StudiesAnoniem via Aquafin 29

LandmeterAnoniem via Aquafin 29

Landmeters-ExpertGemeente Ukkel 21

OnderhoudsingenieurAnoniem via Aquafin 29

OnderzoeksingenieurAnoniem via Aquafin 29

PreventieadviseurHavenbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen

11

Production ManagerJules Destrooper Biscuiterie 21

Projectingenieurs BouwkundeAnoniem via Aquafin 29

ProjectontwikkelaarDMI Vastgoed via A Priori 23

Technisch ProjectmanagerDMI Vastgoed via A Priori 23

Toezichter Bouwkundige Onderhouds-projectenAnoniem via Aquafin 29

G E Z O N D H E I D

DagverpleegkundigeOCMW Sint-Jans-Molenbeek 20

ErgotherapeutZorgbedrijf Antwerpen 16

Gebrevetteerde VerpleegkundigeOCMW Merelbeke via A&S Solutions 19

Hoofd ZorgteamZorgbedrijf Antwerpen 16

Hoofdverpleegkundige Cardiologie/Pne-umologieAZ Maria Middelares 18

KinesistZorgbedrijf Antwerpen 16

Nachtverpleegkundige HeelkundeAZ Maria Middelares 18

Nachtverpleegkundige OrthopedieAZ Maria Middelares 18

Verpleegkundige GeriatrieAZ Maria Middelares 18

Verpleegkundige HeelkundeAZ Maria Middelares 18

Verpleegkundige High Care/SpoedAZ Maria Middelares 18

Verpleegkundige Intensieve Zorgen AZ Maria Middelares 18

Verpleegkundige Mobiele EquipeAZ Maria Middelares 18

Verpleegkundige Neurologie/Gastro-En-terologieAZ Maria Middelares 18

Verpleegkundige OperatiekwartierAZ Maria Middelares 18

Verpleegkundige SpoedafdelingAZ Maria Middelares 18

H R

Consultant/PsycholoogVerdonck Personeelsmanagement 17

UitzendconsulentOpus Interim 22

I C T

Analist-ProgrammeurAnoniem via Aquafin 29

SysteembeheerderAnoniem via Aquafin 29

L O G I S T I E K

AankoperAnoniem via Aquafin 29

Beleidsassistent PatrimoniumbeheerHavenbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen

11

Consulent S&O Trade FacilitationHavenbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen

11

Gis-CoördinatorHavenbedrijf Gent via Jobpunt Vlaanderen 13

HavenluitenantHavenbedrijf Gent via Jobpunt Vlaanderen 13

Hoofd PlanningVerstraete Enterprises via AB&I 21

Merkstrateeg Strategic PlannerFlexus Media 29

PlanningsmanagerJules Destrooper Biscuiterie 21

Senior Consulent S&O PatrimoniumHavenbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen

11

Stafmedewerker - AankoopVeneco 21

M A R K E T I N G

Marketing & Communicatie MedewerkerVlaamse Jeugdherbergen 20

O N D E R W I J S

Academisch & Wetenschappelijk Perso-neelUniversiteit Antwerpen 28

O V E R H E I D

AfkoppelingsdeskundigenAnoniem via Aquafin 29

BrandweermanStad Poperinge 22

Brandweermannen-Ambulanciers & Offi-cierenBrusselse Hoofdstedelijke Dienstvoor Brandweer &Dringende Medische Hulp 17

Coördinator BewonerszorgOCMW Leuven via Jobpunt Vlaanderen 17

Expert RedderFederale Politie 32

GemeentesecretarisGemeente Waasmunster via Jobpunt Vlaanderen

13

Hoofdmaatschappelijk WerkerOCMW Gent via Jobpunt Vlaanderen 16

JeugdherbergbeheerderVlaamse Jeugdherbergen 20

PersoneelsconsulentStad Veurne 22

Projectleider Implementatie Externe Au-ditAgentschap voor Binnenlands Bestuur via JobpuntVlaanderen 11

Stafmedewerker E-GovernmentIntercommunale Leiedal 21

Stafmedewerker E-GovernmentIntercommunale Leiedal 23

R & D

LaborantLabo Devlieger 20

Wetenschappelijk Onderzoeker Agro-techniekInstituut voor Landbouw- & Visserijonderzoek viaJobpunt Vlaanderen 12

Wetenschappelijk Onderzoeker Entomo-logieInstituut voor Landbouw- & Visserijonderzoek viaJobpunt Vlaanderen 12

Wetenschappelijk Onderzoeker Molecu-laire BiologieInstituut voor Landbouw- & Visserijonderzoek viaJobpunt Vlaanderen 12

Wetenschappelijk Onderzoeker Product-kwaliteitInstituut voor Landbouw- & Visserijonderzoek viaJobpunt Vlaanderen 12

Wetenschappelijk Onderzoeker Visserij-techniekInstituut voor Landbouw- & Visserijonderzoek viaJobpunt Vlaanderen 12

T E C H N I E K

RegeltechnicusHavenbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen

11

Technisch Administratief MedewerkerAnoniem via Aquafin 29

Technisch Medewerker SlibdrogerAnoniem via Aquafin 29

Technisch MedewerkersAnoniem via Aquafin 29

Werkleider BouwkundeHavenbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen

11

V E R K O O P

Commercieel MedewerkerVind! 20

FiliaalleidersAldi 13

Internal Sales ExportJules Destrooper Biscuiterie 21

OndernemersShell 25

Retail & Sales ManagerDMI Vastgoed via A Priori 23

Sales Promotor - FMCGJules Destrooper Biscuiterie 21

Shift ManagerJules Destrooper Biscuiterie 21

Technische - Commerciële Vertegen-woordigersAccuverkoop Hefra 22

A. Gossetlaan 32,1702 Groot-BijgaardenAlgemeen tel: 02-467.27.27Sales tel: 02-467.20.66 Fax: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] CEO Corelio: Luc MissortenAlgemeen Directeur/verantw. uitgever: Hans De RoreHoofdredacteur: Wim VerdoodtRedactie:Maud Oeyen Grafisch Coördinator: Joke Van CampFotografie: Ivan Put, Bart Dewaele, Koen BautersSales & Marketing director: Patrick BoonSales Manager Regionaal : Kim VergaelenSales Manager Nationaal : Johan MoorsSales Manager Client Services: Roxanne De RyckKey account: Sandrina Egerickx, Dries Verhaegen, Magali De SutterAccount Managers: Tim Migom, Nils Dero,Tom Vanpraet, Sarah Verleyen, Wim Bosteels, Sofie LigtvoetCatherine Bodarwé, Frederik Vandenheede, Brendi FoubertVerantwoordelijke commerciële administratie: Marcos MuiñoAccountadvisors: Lucette Callebaut, Rita Elskens, Katy Schets,Sabrina Pinxten, Wim Annys, Elke Delgouffe, Kelly De Troy,Séverine Hazaer, Koen Verhaeghe, Veerle De Smedt Marketing: Fanny De BoeckOnline development manager: Marc Van de Woestijne jobat.be: Hendrik Nuyttens, Kristof Verhasselt, Pieter De Winter, Steven Vermeulen, Ronald Sammels, Sylvie Cousin, Caroline Eeckhoudt, Maaike Wayenbergh, Sam De Beul, Dries Mertens, Günther Van Der Steen, MichaëlVan De Meirssche Order handling: Annemie Van Leeuwen, Ariane Van DeGuchtResearch: Bart Gunst, Bart VanhaelewynManagement Assistent: Chantal De Saveur

C o l o f o n

Nogmeer jobs?

Op jobat.be

vind je 7.172 jobs.

Kijk snel verder!

Andere plannenin je loopbaan?

Hoofd Planning

www.verstraete-ent.com

UniversiteitAntwerpen

Kies voor een carrière bij een kenniscentrum met 4000 medewerkers.Meer info

in Jobat.

SEAT IBIZA. DE HOOFDPRIJS TIJDENS DE NACHT VAN HET EXAMEN. De perfecte mix bestaat. Bij SEAT dragen onze internationale roots steeds bij tot het ontwerp van sublieme creaties. Hoogstaande technologie vanuit de Volkswagen groep. Opzwepende passie vanuit Spanje. We combineren dit alles om jouw rijplezier een stevige boost te geven. Vandaar ons nieuwe motto : ENJOYNEERING, de perfecte mix tussen enjoy en engineering. Wil je in de mix springen? Boek jouw testrit tijdens de opendeurdagen in april bij een dealer in je buurt op Seat.be. Profi teer bovendien nog van de Straffe Stoten van SEAT voor onze modellen in stock.

SEAT.BE

Geef voorrang aan veiligheid. Milieu-informatie: www.seat.be/milieu (K.B. 19/03/2004).

3,4 - 5,9 L/100 KM 89 - 139 G/KM

L I D V A N D E V O L K S W A G E N G R O E P

A. Duitse technologie

B. Spaanse passie

C. De Perfecte Mix: Enjoyneering

— Nacht van het Examen —

ENJOYNEERING

VRAAG 1 : WAT MAAKT DE NIEUWE SEAT IBIZA ZO SENSATIONEEL EN UNIEK ?

expert redder in nood bemiddelaar verantwoordelijk luisterend oor

De Politie speelt verschillende rollen in onze

samenleving en ze zijn allemaal even essentieel.

Voor onze brede waaier politie- en burgerfuncties

zijn we daarom op zoek naar (m/v) collega’s met

de meest verscheiden achtergrond. Wat ze wel

gemeen moeten hebben, is hun professionalisme,

enthousiasme en teamspirit. Heb jij dat potentieel?

Surf dan naar www.jobpol.be voor meer details

over ons uitgebreid jobaanbod.

De Politie rekruteertwww.jobpol.be of bel gratis 0800 99 404

De Politie rekruteertwww.jobpol.beof 0800 99 404

Je bent ook