Japke Oktober 2010

20
Oktober 2010 39 ste jaargang 44 ste Sint-Maarten Team Japke gloeiend erbij het

description

Japke Oktober 2010 Scouts 44ste Sint-Maarten Heide 39ste jaargang

Transcript of Japke Oktober 2010

Page 1: Japke Oktober 2010

Oktober 2010

39st

e ja

arg

ang

44st

e Sin

t-Ma

art

en

Tea

m Ja

pke

gloeiend erbij

het

Page 2: Japke Oktober 2010

.

Page 3: Japke Oktober 2010

InhoudRedactioneeltje 4

Kapoenen 5

Woordje van de GRL 6

Welpen 7

Prikbord 8

Wolven 10

Leidingsoverzicht 11

Jogi’s 14

Verjaardagen 15

Givers 16

Jins 17

Leidingshoekje 18

Infolijn 19

Page 4: Japke Oktober 2010

4

RedactioneeltjeUit de oude doos: Het verhaal van klein Jaakske

Een frisse wind blies de geur van seringen de kamer in toen klein Jaakske opstond. Hij krabde eens achter zijn oor en besefte dat hij zojuist wakker was geworden met maar één doel voor ogen: klein Jaakske wilde in de scouts gaan. Opgetogen stormde hij de trap af om het goede nieuws aan zijn moeder te vertellen, onderwijl wanhopig proberend om zijn T-shirt over zijn hoofd te trekken en zijn sokken aan te doen. Beneden aangekomen duwde hij de deur open en riep: “mama, mama ik wil in de scouts!!!” Zijn moeder, die juist bezig was een boterham met confituur te smeren wist niet waar ze het had en viel bijna van haar stoel. “Maar jongen toch”, riep ze in paniek uit, “heb je weer een slechte droom gehad”. Maar de vastberaden blik in de ogen van haar zoon deed haar inzien dat ze niet verder moest aandringen. “We zullen het er vanavond met je papa nog wel eens over hebben” zei ze uiteindelijk en ging verder met haar confituur gelijkmatig over de boterham te verdelen.

Die avond tijdens het eten waagde klein Jaakske het tere onderwerp nog eens ter sprake te brengen. Met niet aflatend enthousiasme begon hij te vertellen. Hij wilde, net als Akela, een hoed dragen, hij wilde leren sjorren en een kompas leren gebruiken. Lang kon vader dit niet aanhoren en al na enkele minuten onderbrak hij zijn zoon. “Klein Jaakske,” zei hij “wil je niet liever voetballen? Daar kan je tenminste uwe kost mee verdienen, of u bij een schaakclub aansluiten?”

Klein Jaakske schudde beslist zijn hoofd, neen, hij wilde in de scouts.

“Of ga dan tenminste bij de Chiro” probeerde vader nog, maar deze laatste poging om klein Jaakske om te praten faalde jammerlijk en werd hardhandig van tafel geveegd: “bij de chiro, zijde zot!?” schamperde klein Jaakske. Neen, klein Jaakske moest en zou bij de scouts gaan.

Omdat het de volgende dag zondag was, was heel het huis in rep en roer. De vader van klein Jaakske ondernam nog een ultieme poging tot sabotage door de klok één uur terug te draaien, maar ook dit had klein Jaakske door-zien. Hij had besloten om het zekere voor het onzekere te nemen -de vurige ogen van zijn vader voorspelden nog meer kattekwaad- en vertrok goed op tijd richting Acacialaan. Vermits het niet zo ver rijden was naar de lokalen, kwam klein Jaakske ruimschoots op tijd aan en beleefde hij er de dag van zijn leven. Ze hadden hem bij de rode patrouille gezet en zijn PL was “nen hele grave”, hij had de leiding bijna in de beek kunnen duwen maar was er uiteindelijk zelf ingevallen, ze hadden “vuurke stook” gedaan en hun eigen vlees mogen bakken dat dan uiteindelijk meer naar rubber en zand smaakte dan naar “biefstuk en friet”, en hij had de grootste welp “ne goeie stoemp” kunnen geven tijdens een spelletje dikke Bertha zonder dat deze het had gemerkt.

Gedurende heel de week geraakte klein Jaakske maar niet uitgepraat. Zondagen gingen voorbij, weken werden maanden, jaren regen zich aaneen als parels aan een parelsnoer en al die tijd bleef klein Jaakske naar de scouts gaan. Het enthousiasme is nooit getemperd geweest en bijgevolg zit klein Jaakske er nog altijd en amuseert hij zich nog steeds even kostelijk.

Een stevige linker,

De Redactie

Page 5: Japke Oktober 2010

5

KapoenenZondag 3 oktober 2010 van 14u tot 17uVandaag gaan we er al meteen invliegen met een keicool bosspel. Wat houdt dat in? Een bos, een tof spel, en … de rest is nog geheim! Als jullie meer willen weten, kom dan vandaag maar naar de scouts!

Zondag 10 oktober 2010 van 14u tot 17uUsain Bolt (snelste op de 100 m sprint), Lance Armstrong (meeste overwinningen van de Tour de France), … Deze jongens zijn echte recordhouders! En vandaag krijgen ook jullie de kans om records te gaan verbreken. Denk jij dat jij het record van om ter meeste letterkoekjes in je mond proppen of om ter meeste touwspringen of om ter langste muurzitten kan verbreken? Kom dan zeker naar deze vergadering!

Zondag 17 oktober 2010 van 14u tot 17uLiefste kapoentjes, vandaag gaan we knutselen, knutselen en nog eens knutselen! Joepie! Wij zijn er zeker van dat er tussen jullie echte Picasso’s zitten! Daarom doen we vandaag een heuse CREA!

Zondag 24 oktober 2010 van 14u tot 17uPannenkoeken, wafels, chocola, snoep, ijsjes,… allemaal heel lekker maar niet gezond! Groenten en fruit, daar haal je je vitamientjes uit! Vandaag gaan we dan ook het grote Groenten – en fruitspel spelen! Pret verzekerd.

Zaterdag 30 oktober, Zondag 31 oktober 2010Dit weekend is het tijd voor ons eerste echte kapoenenweekend! Een weekend boordevol spelletjes, lekker eten, en de tofste leiding ooit; wat wil je nog meer? Meer info volgt nog…

Zondag 7 november 2010 van 14u tot 17uKen je die stoere mannen op hun motors met hun lange baarden en leren jasjes? Jawel, de Hell’s Angels! Wij weten dat jullie net zo stoer (of zelfs nog stoerder!) zijn; daarom doen we vandaag Hell’s Angelsvergadering!

Groetjes van jullie tofste leiding, Hannes, Pieter, Paulien, Melissa, Chloë, Enya en Ellen

INSCHRIJVINGSSTROOKJE WEEKEND----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik,……………………………………………………………. wil graag meegaan op het eerste echte kapoenenweekend en betaal daar met genoegen 20 euro voor. Mijn mama of papa kan wel/niet (schrap wat niet past) rijden naar de weekendplaats en kan ……. personen meenemen.

Page 6: Japke Oktober 2010

6

Woordje van de GRLDag Japkelezer,

Alhoewel het al zeker begin oktober is nu u dit japke vastheeft, is het voor mij tijdens het schrijven nog niet eens half september. Ik verbaas me er keer op keer op wat een hallucinante bezigheid dit eigenlijk wel is. Schrijven wat er ons over meer dan een maand staat te gebeuren, en de komende maand, al voor er iets gebeurd is, te evalu-eren. Dit resulteert meestal in nietszeggende lectuur, enkel goed om uw vele WC-uren die er in een maand zijn te vullen.

Gelukkig is het begin van september altijd druk gevuld. Er zijn dus al een aantal activiteiten gepasseerd waar ik wel iets over kan zeggen. Zo heeft een deel van de leiding eind augustus meegedaan aan HerfstOntmoeting, of kortweg ‘HO’. Het doel van dit weekend is alle leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen samen te brengen om ze iets bij te brengen. Er worden ‘workshops’ georganiseerd om van de begeleiding en elkaar te leren, ’s avonds is er ruimte om kennis te maken met leiding uit heel Vlaanderen. Ze zullen vast een stuk wijzer zijn geworden.

Het eerste weekend van september was het dan zover: ‘overgang’. In de voormiddag was het aan de leiding om over te gaan. Jaja, u leest het goed, ook zij komen niet zonder slag of stoot in een andere tak binnen. In de namid-dag was het dan aan de leden om zich van hun beste kant te laten zien. De groep werd in tweeën gesplitst, zij die overgaan, en zij die dit niet doen. De ‘overganers’ werden onderverdeeld in kleinere ploegjes, en met dit team moesten ze verschillende opdrachten uitvoeren, een kamp binnenvallen, een vuur maken, een tent rechtzetten. Al deze opdrachten gefocust op een van de vijf basispeilers van scouting: samenwerken.

De dag na de overgang stond ’s morgens al een ploeg enthousiastelingen te springen om aan de BBQ-opbouw te beginnen. Een week lang hebben ze bloed, zweet en tranen gelachen om een constructie te sjorren over het hele terrein. Samen met de givers en de jins zijn ze erin geslaagd iedereen droog te houden tijdens de BBQ. Toffe kampfoto’s en een optreden van de BBQ-showband hielden die avond de sfeer er goed in. Aan alle aanwezigen: bedankt om te komen!

Het laatste weekend van september moet nu wanneer ik dit schrijf nog komen, maar het zal voor de leden geen vergadering geweest zijn. De leiding bespreekt op zo’n weekend wat er beter kan, en plant vooral het hele jaar. Na het weekend weet de jogileiding al welke vergadering ze op zondag 10 april zullen hebben. Ik kan er nu nog niet veel over zeggen, maar met de bergen creativiteit van vele leiding zal het er niet aan mankeren.

In de maand oktober beginnen de echte vergaderingen, met al eens een tien-tot-vijf’er en eind oktober de leden-weekends. Ook organiseert elke tak een ouderavond. We willen alle ouders nog eens vriendelijk verzoeken zeker te komen. U leert er de leiding kennen aan wie u vele zondagen uw kind zal toevertrouwen. Er wordt uitleg ge-geven over de takwerking, en het is bovendien de ideale moment om al uw vragen af te vuren.

Stevige linker,

Zelfbewuste Sneeuwuil Blijmoedige Salangaan

Page 7: Japke Oktober 2010

7

WelpenZondag 3 oktober 2010 van 10u tot 17uWat is een jungle-aantreden? Hoe gaan het junglelied en het Sint-Fransiscuslied? Wat houdt de welpenwet in? Wat is het welpengebed? Kortom: wat moet een zichzelf respecterende welp allemaal weten? Dat kom je allemaal te weten tijdens deze essentiële vergadering: junglevergadering. Vergeet ook zeker geen lunchpakket mee te nemen!

Zondag 10 oktober 2010 van 14u tot 17uAls je een mand met koekjes naar de bomma gaat brengen, doe je dat doorgaans niet via een bos vol gevaarlijke dieren. Dit was echter buiten Roodkapje gerekend: tot de tanden gewapend (en met een mand koekjes uiteraard) trok ze het donkere bos in om de boze wolf te trotseren. Deze laatste was echter niet opgewassen tegen de bliksemsnelle vechttechnieken van Roodkapje. Met een dodelijke combinatie van kung fu en karate was de boze wolf gevloerd nog voor hij kon schreeuwen van de pijn. Enkele achterwaartse salto’s en tijgersprongen later stond Roodkapje bij haar bomma voor de deur om de koekjes af te leveren. In navolging van deze fantastische actieheldin spelen we een Roodkapjesbosspel.

Zondag 17 oktober 2010 van 14u tot 17uVandaag gaan we verder met het trainen van onze welpen tot absolute topatleten. Trek allemaal je sportiefste plunje aan voor deze sportvergadering!

Zondag 24 oktober 2010 van 10u tot 17uEen echte scout kan met slechts balken en touw bouwen wat hij wil, van een hangbrug tot een basiliek. Zo ver zullen wij nog net niet gaan, maar dat we een vette constructie gaan sjorren staat vast! Deze klassieker kennen jullie natuurlijk allemaal, het is namelijk techniekenvergadering. Ook nu kun je best een lunchpakket meenemen, want met een lege maag kun je natuurlijk geen balken opheffen of touw aantrekken.

Zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2010Eindelijk is het zover: het eerste welpenweekend! De afwezigen hebben bij voorbaat ongelijk, want het thema is … bandieten! Neem dus allemaal verkleedkleren mee om je te verkleden als een echte crimineel. Als je meewilt moet je alleen onderstaand strookje, samen met €15, in gesloten envelop afgeven aan de leiding op ten laatste 24 oktober. We zoeken ook nog enkele ouders om de bagage van de welpen van en naar de weekendplaats te brengen met de auto (zo’n 15 km rijden). We vertrekken zaterdag om 10u met de fiets aan het lokaal, en komen daar zondag om 17u weer terug.

Zondag 7 november 2010 van 14u tot 17uTijd voor nog eens een goede oude vergadering van twee tot vijf. Vandaag gaan we voor eens en voor altijd bepalen welke supermarkt de beste van Heide is in het grote supermarktenspel. Dit lijkt misschien een onbelangrijke taak, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een onschuldig ogende supermarkt een dekmantel blijkt te zijn voor georganiseerde misdaad of internationale spionage, of kijk ik teveel tv?

Groetjes van jullie zes beste vrienden: Akela, Ikki, Chil, Baloe, Bagheera en Shada

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik, ……………………….., ga uiteraard mee op bandietenweekend en betaal hier dan ook met veel plezier €15 voor. Mijn ouders kunnen wel/niet rijden (heen/terug) om bagage te vervoeren. (schrappen wat niet past)

Page 8: Japke Oktober 2010

8

Prikbord

• •

• • •

Page 9: Japke Oktober 2010

9

Prikbord

Page 10: Japke Oktober 2010

10

WolvenZondag 3 oktober 2010 van 14u tot 17uVandaag staat der eerste echte, zware en niet-te-onderschatten wolvenvergadering op het programma: een bosspel. Om meer te weten te komen over het spel, stel ik voor om vandaag aanwezig te zijn. Gemakkelijk voor ons en leuk voor jullie. Deal?

Zondag 10 oktober 2010 van 10u tot 17uVandaag wordt het nog eens hoog tijd om aan jullie kookkunsten te sleutelen. Wij moeten ons immers culinair laten ver-wennen door jullie Gentse waterzooi, kreeft op z’n Amerikaans, chateaubriand bleu-chaud en coquilles st jacques à la boursain-st-morisse. Dit zal echter nog niet voor de nabije toekomst zijn. Neem dus allen een gamel en eten mee dat je zelf kunt klaarmaken (en niet enkel uit blik!), en wij zullen jullie klaarstomen tot ware meester-chefs. Woudloperskeuken dus.

Zaterdag 16 oktober 2010 om 20uOuderavond (Enkel voor ouders). Gelieve massaal aanwezig te zijn aan de scoutslokalen, zodat jullie weten hoe onze tak werkt en wat er zoal verwacht wordt, zowel van jullie als van ons. Als je onverhoopts niet kan komen, ver-wittig ons dan via [email protected] 17 oktober 2010 van 14u tot 17uHet zweet parelde op zijn voorhoofd. De middagzon stond moordend hoog en brandde hard op het hoofd van de dappere wolf. Het was 2 voor 12. “Hoe ben ik hier toch terechtgekomen?,” jammerde de zieltogende kleine telg.” Zie mij hier nu staan; nog niet half zo groot als hij, met een roestige colt 365 van 30 jaar terug, een snottebel aan men neus en okselvijvers zo groot als de Putse Moer.” Een druppel zweet spat uiteen op zijn verduurde holster. 1 voor 12.Feit was dat de kleine wolf nog minder dan een insect was in vergelijking met de imposante verschijning die zo’n 20 meter verder recht voor hem stond. Als zijnde een halve God wapperden zijn goudblonde lokken in de zon. Hij scheen geen last te hebben van de zengende hitte, noch van de enorme spanning die in de lucht hing. Hij was zo bekend en alom gevreesd dat men vol ontzag zijn naam nooit of te nimmer uitsprak. Men noemde hem: De Wolven-leider. Nog 15 seconden. Heel het dorp, de wolf incluis, zat in een soort trance naar de oude dorpsklok te staren. De Wolvenleider verloor de wolf echter geen enkele seconde uit het oog. Men zei dat zijn gehoor sneller was dan het licht, en nog voor dat de wolf de klok zou horen luiden, zou een kogel zijn hersenpan in tweeën gespleten hebben. Had hij echter wat meer naar school geweest had de wolf geweten dat dit natuurlijk onmogelijk was. Zijn wijsvinger lag trillend op de haan van zijn revolver. De klok luidde 12 u. Als je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, raad ik jullie aan om naar de scouts te komen vandaag. Westernverga-dering.

Zondag 24 oktober 2010 van 14u tot 17u Vandaag gaan we de buurten van Heide-city en zijn randgemeenten onveilig maken door er een horde losgeslagen wolven te entertainen. Dorpsspel.Vrijdag 29 tot en met zondag 31 oktober 2010Dit weekend zal onze eerste echte wolvenweekend plaatsvinden. Dit valt zéker niet te missen, dus allen vrijdagavond om 19u paraat aan de scoutslokalen met de fiets! Jullie hebben nodig: perfect in orde uniform + fluovestje + perfect werk-ende fietsverlichting + rugzak of fietszakken met daarin: slaapzak + matje + toiletgerief + gamel + bestek + drinkbek-er + zaklamp + regenkledij + reservekledij. (En vergeet het inschrijvingsstrookje niet in te vullen onderaan de pagina.)

Zondag 7 november 2010 van 14u tot 17uUsain Bolt en Tia Hellebaut, het mogen dan wel topatleten zijn, maar hun records zijn best wel saai. Vandaag vindt er echter een drastische verandering plaats in het recordwereldje: de wolven van de 44ste sint-maarten gaan immers échte records breken. Sportrecordvergadering.

Groetjes van De Wolvenleiding! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ik, ………………………………………… wil zielsgraag mee op wolvenweekend en betaal hier met genoegen 20 euro voor. Ik geef dit strookje samen met de 20 euro ten laatste af op zondag 24 oktober aan iemand van de leiding.

Een wolf komt altijd met perfect in orde fiets naar de scouts!

Page 11: Japke Oktober 2010

Leidingsoverzicht

Page 12: Japke Oktober 2010

Leidingsoverzicht

Page 13: Japke Oktober 2010

Leidingsoverzicht

Page 14: Japke Oktober 2010

14

Jogi'sZondag 3 oktober 2010 van 10u tot 17uDe tweedejaars hebben waarschijnlijk dit jaar op kamp al hun kookkunsten kunnen laten zien aan de leiding. Vandaag krijgen ook de eerstejaars de kans om met hun culinair talent te pronken. Daarom houden we vandaag een woudloperskeuken. Neem allemaal iets lekker mee om te smullen, niet uit blik, en imponeer ons met jullie kookkunsten.Laat het smaken!

Zondag 10 oktober 2010 van 14u tot 17uVandaag spelen we een spannend spel waar tactiek, inzet en kracht voor nodig is. Waar gekleurde “kogels” het spel bepalen! Begin alvast met doordachtzame strategieën te zoeken voor ons paintball-bosspel!

Vrijdag 15 oktober 2010 vanaf 20uGeen vergadering voor de jongverkenners, wel een interessante ouderavond voor de ouders.Verwittig ons ([email protected]) als je niet kan komen. Alvast bedankt!

Zondag 17 oktober 2010 van 10u tot 17uDit jaar komt er veel techniek aan te pas. Eigen patrouillehoeken sjorren, totomisatie waar je verschillende knopen moet kunnen leggen, …Daarom gaan we vandaag alles een beetje opfrissen! Hoe beter jullie de techniek onder de knie hebben, hoe meer spectaculaire dingen er zijn die jullie kunnen bouwen!

Zondag 24 oktober 2010 van 14u tot 17uHet plein der wonderen, het Sint-Pietersplein, het Kuala Lumpur plein, het Europa plein, Piazza del Campo, het plein van Duomo, … Raad maar eens op welk plein jullie ons vandaag gaan vinden, want wij vervangen het bosspel vandaag door enkele leuke pleinspelen!P.S.: laatste dag om uw strookje van het weekend af te geven

Vrijdag 29 t.e.m. zondag 31 oktober 2010 van 19u tot 17uEen zestal weken zijn de patrouilles samengesteld. De VRT heeft ons gecontacteerd om een programma op te nemen in verband met die patrouilles. Het fijne weten wij er ook niet van, maar het zou om een spelprogramma gaan waarbij de patrouilles het tegen elkaar opnemen…In ieder geval, wil je de opnames bijwonen kom dan op 29 oktober om 19.00u stipt (!) naar het station van Heide. We gaan met de trein en deze wacht niet op eventuele laatkomers.Op 31 oktober om 17.00u komen we terug aan in het station van Heide.Voor de opnames hebben jullie nodig: perfect in orde uniform + fluovestje + rugzak met daarin: slaapzak + matje + toiletgerief + gamel + bestek + drinkbeker + zaklamp + regenkledij + reservekledij + verkleedkledij.Vergeet het onderstaande strookje niet af te geven aan Nele vòòr maandag 25 oktober 2010 (dus ten laatste 24 oktober 2010).

Stevige Linker,Alexander, Joeri, Jeroen, Vincent, Nele en Eline

%- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., ouder van . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .,laat zijn/haar* kind meegaan op het scoutsweekend en betaalt hier 25 euro voor.- Ik kan wel/niet* (een deel van) de bagage van de jongverkenners van/naar* de weekendplaats vervoeren.

*schrappen wat niet past

Page 15: Japke Oktober 2010

15

Verjaardagen

Hanna Molleman 1 10 2004 Kapoen

Julie Vercauteren 3 10 1996 Giver

Lore Van Maldeghem 5 10 1993 Jin

Karel Cassimon 6 10 1988 Giverleiding

Axelle Van der Steen 8 10 1994 Giver

Juliette Claessens 8 10 2002 Welp

Gilles Van der Steen 10 10 1999 Wolf

Willem Peeters 11 10 2002 Welp

Hasse Steenssens 13 10 1994 Giver

Morgan Van der Steen 19 10 1996 Giver

Stien Loopmans 19 10 2002 Welp

Eline Claeys 21 10 1992 Jonggiverleiding

Jeff Van den Keybus 22 10 1993 Jin

Simon Marynissen 22 10 2001 Welp

Alek Durnez 22 10 2004 Kapoen

Lena Dockx 23 10 2002 Welp

Paulien Vercraeye 24 10 1992 Kapoenenleiding

Nand Kalhöfer 24 10 2004 Kapoen

Corneel Achten 27 10 1995 Giver

Tom Willemen 29 10 1994 Giver

Maété Vandekeybus 30 10 1998 Jonggiver

Monti Van Der Sprong 30 10 1999 Wolf

Page 16: Japke Oktober 2010

16

GiversZondag 3 oktober 2010 van 10u tot 17uBestaat er iets leuker dan eten?! En helemaal fantastisch wordt het wanneer je het nog op een houtvuurtje mag prepareren ook. Verzin met je patrouille een 15-gangenmenu om u tegen te zeggen en kom het maken en proeven op onze woudloperskeuken.

Zaterdag 9 oktober 2010 om 20u30 Vanavond houden we een ouderavond over hoe het allemaal werkt binnen de givertak. Wie zijn die leiding, wat wordt van de leden verwacht, hoe zit een kamp in elkaar en nog zoveel meer komen jullie allemaal te weten ti-jdens een gezellig samen zijn, uiteraard vergezeld van een drankje.

Zondag 10 oktober 2010 van 14u tot 17uOmdat het kamp nu net 71 dagen achter de rug is, wordt het tijd om wat herinneringen op te halen. We gaan nog 1 keer naar de bergen lopen om er een spel te spelen. Run to the hills reloaded!!!

Zondag 17 oktober 2010 van 10u tot 17uOmdat het kamp nu net 78 dagen achter de rug is, wordt het tijd om de sjortechnieken wat bij de schaven. Waan-zinnige constructies zullen er vandaag ten pleine Acacialaan oprijzen die je verbeelding te boven zullen gaan. Wil je van deze crew deel uitmaken, zeker komen!!

Zondag 24 oktober 2010 van 14u tot 17uOmdat het kamp nu net 85 dagen achter de rug is, wordt het tijd om jullie favoriete spel nog eens te spelen. Trek je harnas alvast aan, want vandaag komen de kogels van overal, het is namelijk paintball!!

Vrijdag 29 oktober 2010 - zondag 31oktober 2010Omdat het kamp nu net 92 dagen achter de rug is, wordt het tijd om er nog eens op uit te trekken. De locatie blijft nog even geheim maar wat wel zeker is, is dat het een feestje zal worden! Verdere info volgt nog!

Zondag 7 november 2010 van 14u tot 17uOmdat het kamp nu net 99 dagen achter de rug is, wordt het tijd om nog eens het stout kindje uit te hangen, zondag is het namelijk (voor één keer) krapuulekesdag!

En vergeet niet: ‘Het leven is een feest, vooral op zondag!!’

Een stevige linker,Jullie reeds bekende leiding,Amber, Eveline, Joris, Robbert, Karel en Anke

Page 17: Japke Oktober 2010

17

Jins

Page 18: Japke Oktober 2010

18

LeidingshoekjeVrijdag 22 oktober 2010 om 20u30 GROEPSRAAD. We doen het vandaag ipv volgende week omdat dan de takweekends gepland staan. Be there!

Vrijdag 29, Zaterdag 30, Zondag 31 oktober 2010Dit weekend mogen we allemaal voor de eerste keer met onze lieve leden op weekend. Hoezee.

KRUISWOORDRAADSEL

1. de achternaam van één van onze 2 groepsleiders

2. de totem van de hoofdredacteur van het japke

3. de kampplaats van 2010 was ……………………………….

4. een hardwerkende vader met de achternaam COP

5. onze scouts is de 44ste ………………………..

6. de hond van Eddy

Page 19: Japke Oktober 2010

19

Infolijn

Kapoenen ([email protected])Enya Marchal Kon. Astridlaan 52 2920 Kalmthout 0499/47.07.85

Welpen ([email protected])Tine Claus Corsicalaan 6b 2950 Kapellen 0472/46.38.36

Wolven ([email protected])Lisa D’Angelo Vredelaan 17 2920 Kalmthout 0495/15.54.85

Jongverkenners ([email protected])Nele Stevens Paridantlei 2 2920 Kalmthout 0497/15.95.50

Verkenners ([email protected])Anke Colson Culturalaan 5 2920 Kalmthout 0476/54.07.63

Jins ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Jasmijn Bossu Bareelstraat 51 2920 Kalmthout 0473/78.00.38

Groepsleiding ([email protected])Karel Cassimon Doornenlaan 17 2950 Kapellen 0478/46.71.96

Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Materiaalmeester ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Verkoop van dassen, kentekens, groeps T-shirts en tweedehandsuniformen ([email protected])Eveline Van Looveren Putsesteenweg 104 2920 Kalmthout 0495/74.84.79

Oudercomité ([email protected])Eddy Van Aerden Bezemheidelaan 55 2920 Kalmthout 0495/30.48.54

GO-Team ([email protected])Marnix Claeys Dennendreef 10 2920 Kalmthout 0479/98.55.65

Redactie J@pke online ([email protected])Bram Roosens G. Gezellelaan 26 2920 Kalmthout 0477/92.38.93

Redactie Japke ([email protected])Jeffrey Hendrickx Klinkaardstraat 199 2950 Kapellen 0474/76.31.11

Ellen Bots Canadezenlaan 75 2950 Kapellen 0497/28.97.25

Page 20: Japke Oktober 2010

DE HOPPERWINKEL IS EEN INITIATIEF VAN SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN.

HET GROEPSNUMMER VAN ONZE SCOUTSGROEP IS A2544G.DAT GROEPSNUMMER HEEFT U NODIG TELKENS U IETS KOOPT IN DE HOPPERWINKEL.

MEER INFORMATIE VINDT U OP WWW.HOPPER.BE/SHOP