Japke December 2010

18
December 2010 39 ste jaargang 44 ste Sint-Maarten Team Japke gloeiend erbij het !AANDACHT! belangrijke info betreffende het Japke => p8

description

Japke December 2010 Scouts 44ste Sint-Maarten Heide 39ste jaargang

Transcript of Japke December 2010

Page 1: Japke December 2010

December 2010

39st

e ja

arg

ang

44st

e Sin

t-Ma

art

en

Tea

m Ja

pke

gloeiend erbij

het

!AANDACHT!belangrijke info

betreffende het Japke => p8

Page 2: Japke December 2010

.

Page 3: Japke December 2010

Inhoud

Redactioneeltje 4

Kapoenen 5

Woordje van de GRL 6

Welpen 7

Prikbord 8

Wolven 11

Jogi’s 12

Verjaardagen 13

Givers 14

Jins 15

Leidingshoekje 16

Infolijn 17

Page 4: Japke December 2010

4

RedactioneeltjeBeste Japkelezer,

Het was kerstochtend 1961, ik weet het nog zo goed Mijn konijnenhok was leeg En moeder zei dat ik niet in de schuur mocht komen En als ik lief ging spelen Dat ik dan wat lekkers kreeg Zij wist ook niet waar Flappie uit kon hangen Ze zou het papa vragen, maar omdat hij bezig was In het fietsenschuurtje, moest ik maar een uurtje Goed naar Flappie zoeken, hij liep vast wel ergens op het gras Maar ik had het hok toch goed dichtgedaan Zoals ik dat elke avond deed Ik was de vorige avond zelfs nog teruggegaan Ik weet ook niet waarom ik dat deed Ik had heel lang voor het hok gestaan Alsof ik wist wat ik nu weet Het was eerste kerstdag 1961, wij naar Flappie zoeken Vader, die zocht gewoon mee Bij de bomen en het water, maar niet in dat fietsenschuurtje Want daar kon ‘ie toch niet zitten en ik schudde nee We zochten samen, samen tot de koffie, de familie aan de koffie Maar ik hoefde niet Ik dacht aan Flappie en dat het ‘s nachts heel koud kon vriezen Mijn hoofdje stil gebogen, dikke tranen van verdriet Maar ik had het hok toch goed dichtgedaan Zoals ik dat elke avond deed Ik was de vorige avond zelfs nog teruggegaan Ik weet ook niet waarom ik dat deed Ik had heel lang voor het hok gestaan Alsof ik wist wat ik nu weet Het was eerste kerstdag 1961, er werd luidruchtig gegeten Maar dat deed me niet zoveel Ik dacht aan Flappie, mijn eigen kleine Flappie Waar zou ‘ie lopen, geen hap ging door mijn keel Toen na de soep het hoofdgerecht zou komen Sprak mij vader uiterst grappig: “kijk Youp daar is Flappie dan” Ik zie de zilveren schaal nog en daar lag hij in drie stukken Voor het eerst zag ik mijn vader als een vreselijke man Ik ben gillend en stampend naar bed gegaan Heb eerst een uur liggen huilen op de sprei Nog een keer scheldend boven aan de trap gestaan En geschreeuwd “Flappie was van mij” Ik heb heel lang voor het raam gestaan Maar het hok stond er maar verlaten bij Het was tweede kerstdag 1961, moeder weet dat nog zo goed Vaders bed was leeg En ik zei dat zij niet in de schuur mocht komen En als ze lief ging spelen Dat ze dan wat lekkers kreeg

Aan iedereen een gelukkig kerstfeest gewenst! De Redactie

Page 5: Japke December 2010

5

KapoenenZaterdag 4 december 2010 van 19u tot 21uSinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, danku Sinterklaasje! Joepie! Sinterk-laas is weer in ’t land en hij komt bij de scouts van Heide op bezoek. Zorg dus maar dat jullie er vanavond al-lemaal bij zijn!

Zaterdag 11 december 2010 van 19u tot 21uWat is jouw lievelingsfilm? Is het misschien De Leeuwenkoning (zoals die van Ellen), Doornroosje (zoals die van Hannes en Pieter), Frank en Frey (zoals die van Enya en Melissa), of is het misschien Up (zoals die van Chloë en Paulien)? Of misschien is het wel de film die je vanavond kan zien op onze supercoole filmavond…

Zondag 19 december 2010Jouw bompa heeft mij vorige week gebeld om te klagen, hij vond namelijk dat je te weinig op bezoek kwam. Speciaal voor jouw bompa is het vandaag dus geen scouts en kan je lekker heel de dag bij hem op bezoek gaan. Geniet van deze bompazondag.

Zondag 26 december 2010Omdat jullie vandaag waarschijnlijk nog helemaal vol zitten met al het kerstfeesteten van de vorige dagen zul-len wij jullie vandaag een dagje rust gunnen. Laat al dat eten maar eens lekker zakken op deze bommazondag.

Zondag 2 januari 2011Omdat jullie vandaag waarschijnlijk nog helemaal vol zitten met al het nieuwjaarseten van de vorige dagen zul-len wij jullie vandaag een dagje rust gunnen. Laat al dat eten maar eens lekker zakken op deze bommazondag.

Groetjes van MC HEEPP

Page 6: Japke December 2010

6

Woordje van de GRLDag Japkelezer,

In december komt naar jaarlijkse gewoonte de goedheilige man nog eens uit Spanje. De Sint komt op zaterdag 4 december ook even bij ons op de scouts langs om te zien of we geen te grote varkens zijn geweest. De brave jongens en meisjes zullen dan waarschijnlijk wel weer iets lekker krijgen.

Begin december betekent voor velen onder jullie een minder leuke periode: examens. Hele dagen en avonden leren om ’s morgens een hele waslijst vragen te moeten oplossen. Vergeet dus zeker niet u af en toe te komen ontspannen op de scouts, het zal u goed doen! We wensen jullie veel succes, en een uitslag waar zelfs Einstein jaloers op zou zijn.

Zondag 19 december gaan leiding en oudercomité werken op het wereldkampioenschap veldrijden op den Bosduin om geld in de groepskas te krijgen. Spijtig genoeg geen vergadering dus vandaag, maar kom allemaal zeker een kijkje nemen! (en voor, tijdens en na de koers iets drinken in de grote tent)

Kerstmis en Nieuwjaar staat meestal synoniem voor lekker en vooral immens veel eten, en dan nog meer eten. Gelukkig is er voor de givers, jins, leiding en oudleiding een oplossing voorzien. Tussen Kerst en Nieuwjaar gaan zij wat wandelen in de Dardenne. Gezellig samen stappen door onmetelijke wouden, afgewisseld met panoramische verzichten en idyllische, pittoreske dorpkes versierd met kerstverlichting. Met een stevige af-stand te stappen en een minder stevig gevuld voedselpakket zullen ze weerom bewijzen waartoe de 44ste alle-maal in staat is.

Stevige feestdagen en een prettige linker,

De groepsleiding

Page 7: Japke December 2010

7

WelpenZaterdag 4 december 2010 van 19u tot 21uZoals jullie allemaal wel weten is er onlangs een zekere goedheilig man met zijn boot hierheen gevaren vanuit Spanje. Zoals elk jaar brengt de Sint ook de scouts een bezoekje! Wees dus zeker braaf, want Sinterklaas weet alles! Zorg dus zeker dat je er bent, want anders moeten die arme zwarte pieten hun zakken vol met snoep weer helemaal terug naar het verblijf van Sinterklaas sleuren.

Zondag 12 december 2010 van 14u tot 17uZe leefden allebei in Noord-Amerika, en vonden allebei dat de andere het maar best kon aftrappen. Dit zorgde voor een eeuwig gevecht tussen, je raadt het al, de cowboys en de indianen! Wij vonden dat het dringend tijd werd om eens uit te zoeken wie van de twee nu eigenlijk het beste was en daarom spelen we het fantastische cowboys –en indianenbosspel!

Zondag 19 december 2010De kalender van de wereldbeker veldrijden vertelt ons dat er vandaag een wedstrijd plaatsvindt op Den Bosduin. Zoals elk jaar staat de leiding en oud-leiding op een onmenselijk vroeg uur op om hier de handen uit de mouwen te steken en wat centjes te verdienen voor de groepskas. Jammer genoeg betekent dit voor jullie dat het geen vergadering is, maar je kan natuurlijk altijd naar de veldrit komen kijken! En dat misschien best samen met de bomma, want het is bommazondag!

Zondag 26 december 2010Ook nu kan jullie leiding niet op post zijn, want het is tweede kerstdag en velen onder ons, en onder jullie, zullen vandaag op een familiefeest zitten. Als je toch per se naar de scouts wil komen, kan je proberen voor vandaag naar Amerika te verhuizen. Daar vieren ze tweede kerstdag namelijk niet, en misschien is het daar dan wel scouts op de dag na Kerstmis! Hier in België is het jammer genoeg nog altijd bommazondag.

Zondag 2 januari 2011Door een zeer ongelukkige opeenvolging van datums kunnen wij jullie vandaag weer niet trakteren op een spetterende vergadering. Gisteren was het Nieuwjaar, dus ook vandaag zullen er weer talloze familiefeesten plaatsvinden. De echte scouts onder ons kunnen deze keer proberen naar China te verhuizen, daar vieren ze nieuwjaar pas op 3 februari. Maar aangezien jullie ondertussen in Amerika wonen, zou een week later verhuizen naar China toch wel heel onpraktisch zijn. Ook Chinees leren is misschien net iets te moeilijk, dus het is wederom bommazondag.

Groetjes van jullie geliefde leiding,

C H I L

K B S

A K E L A H

I L A

O D

B A G H E E R A

Page 8: Japke December 2010

8

PrikbordBeste Japkelezer,

Met spijt in het hart moet ik jullie meedelen dat het Japke in oplage beperkt zal worden. Dit omdat wij niet tijdig een drukker gevonden hebben die de fakkel wil overnemen, en omdat -laten we er eerlijk in zijn- de hui-dige technologie onze nostalgie al lang voorbij gestreefd is. Na een kleine rondvraag tijdens de ouderavonden bleek dat de papieren versie van het Japke niet echt meer als noodzakelijk gezien wordt, gezien de wijdverspre-idheid en het gemak van het Internet en dus van het online Japke.

Wij begrijpen evenwel dat er nog mensen zijn die het papieren Japke wel nodig hebben. Vandaar deze noot betreffende de beperking van de oplage. De mensen die het papieren Japke nog echt nodig hebben, kunnen dit aan ons laten weten door onderstaand strookje in te vullen en af te geven aan Jeffrey Hendrickx (wol-venleider), Ellen Bots (kapoenenleidster) of aan de groepsleiding.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en van het feit of we nu al dan niet toch nog ergens een (beperkte) drukmogelijkheid gevonden hebben, zal de papieren versie blijven zoals hij nu is, of zal hij verdund worden tot enkel het noodzakelijke (maandprogramma’s, belangrijke info). Denkt u er nog eens aan rond te vragen voor een drukker?

En wat nu met de rest van de trouwe Japkelezers? Niet getreurd! Het Japke zal integraal in PDF beschikbaar zijn op de site, zodat u deze vol genoegen kunt lezen op de PC, de GSM of de I-pad. U kunt hem natuurlijk ook afdrukken en leggen waar hij zich het beste thuisvoelt: het toilet. En het is nog eens beter voor het milieu ook. Voor ieder wat wils dus!

Een stevige linker,De Redactie

NB. Het Japke zal vermoedelijk nog voor iedereen gedrukt worden tot februari.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De familie……………………………………...................,

woonachtig te ………………………………………………………………..…………..

wenst nog steeds het papieren Japke te ontvangen en geeft dit strookje ten laatste af tegen zondag 9 januari aan Jeffrey Hendrickx, Ellen Bots of de Groepsleiding.

Page 9: Japke December 2010

9

Prikbord

Page 10: Japke December 2010

10

PrikbordFIETSENMARKERING – FIETSENMARKERING – FIETSENMARKERING

Beste scout,

Er worden, zelfs in Heide, regelmatig fietsen gestolen. We organiseren daarom in samenspraak met het GO-team en de politie op zondag 6 februari 2011 om 17u00 een fietsenmarkeringsactie. Uw fiets laten markeren verkleint de kans op diefstal, en verhoogt de kans op het terugvinden van gestolen fietsen. De jins houden tegelijkertijd hun jaarlijkse ‘pannenkoekenslag’, dus het fietsen markeren zal zeker gezellig zijn!

Om het vooruit te laten gaan heeft de politie wel op voorhand naam, voornaam en rijksregisternummer nodig van de eigenaar van de fiets. Zo kunnen ze de stickers met de nummer en de formulieren al op voorhand maken. Ouders, kinderen, buren, vrienden, grootouders: iedereen is welkom om zijn/haar fiets te laten markeren! Breng wel tijdig de nodige informatie binnen.

Concreet:• 6 februari 2011• 17u00• Gratis fietsenmarkering• Ten laatste zondag 31 januari doorgeven:

o Naam + voornaamo Rijksregisternummero Aantal fietsen te markeren

(aan [email protected] of onderstaand strookje afgeven aan iemand van de leiding)• Pannenkoekenslag Jins

FIETSENMARKERING – FIETSENMARKERING – FIETSENMARKERING

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ik schrijf me in voor de fietsenmarkering op zondag 6 februari 2011, 17u00

Voornaam: ……..………………………………………………………....

Naam: ……..………………………………………………………....

Rijkregisternummer: ……..………………………………………………………....(ook terug te vinden op de SIS-kaart)

Aantal fietsen: …….

Page 11: Japke December 2010

11

WolvenZaterdag 4 december 2010 van 19u tot 21u Binnenkort komt Sinterklaas bij ieder van jullie thuis langs. Maar voor de scouts wil deze goedheilige man altijd iets meer doen. Hij is goed op tijd van Spanje gekomen zodat hij nog een bezoekje aan de 44ste Sint-Maarten kan brengen alvorens aan het harde labeur te beginnen.

Zaterdag 11 december 2010 van 19u tot 21uUITNODIGING

Beste Meneer/Mevrouw,Wij kunnen u met veel plezier meedelen dat u van harte uitgenodigd bent op het kerstfeestje van het jaar. U bent één van de weinige gelukkigen die deze supervette party mogen meemaken. Locatie dit jaar is het landelijke Heide, meer bepaald aan de scoutslokalen van de 44ste Sint Maarten. Na rijp beraad werd deze locatie verkozen boven het Kremlin, het Witte Huis en de privéwoonst van de Dalai Lama voor zijn mooie groene ligging en sympathieke inwoners. U wordt verwacht om 19u stipt en het einde is voorzien om 21u. De dresscode is casual-chique. Wij hopen jullie allen te zien!

Met vriendelijke groet,DWL

Zondag 19 december 2010Omdat jullie nog moeten uitrusten van het feestje van vorig weekend, en omdat wij vandaag van veel-te-vroeg tot veel-te-laat gaan werken op den Bosduin, is er dit weekend geen vergadering. Bommazondag dus. Maar geen geween en gesnotter, kom gewoon eens een kijkje nemen bij den Bosduin en wie weet vangen jullie wel een blik op van jullie leiding (naar alle waarschijnlijkheid in het wiel van Sven Nys). Tot dan!

Zondag 26 december 2010Weeral moet ik jullie teleurstellen, het is opnieuw bommazondag. Dit komt omdat er naar men zegt 2010 jaar geleden een beroemd kindje in een kribbe geboren is. En daarom hebben we dit weekend geen vergadering. Lo-gisch toch? Veel gelukkige kerstwensen toegewenst!

Zondag 2 januari 2011Ik durf het bijna niet meer zeggen, maar het is –je raadt het nooit- bommazondag dit weekend. Dit door de vele festiviteiten die dit weekend plaatsvinden. Laat u maar eens goed verwennen met vele culinaire hoogstandjes, en geen nood, alle kilo’s die je bij mocht komen trainen we er dubbel af op de scouts. Doe de groetjes aan de bomma en geef ze nen dikke kus van de hele leidingsploeg!

Die Leitung,Liselöt, Käse, Jenik, Caroliene, Liza und Gefrie.

Een wolf komt altijd met perfect in orde fiets naar de scouts!

Page 12: Japke December 2010

12

Jogi'sZaterdag 4 december 2010 van 20u tot 22uZie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, hoe waaien de wimpels al heen en al weer …Hopelijk hebben jullie niet teveel uitgespookt dit jaar want je weet “ wie goed is krijgt lekkers wie stout is de roe!”

Zondag 12 december 2010 van 6u tot 8uVandaag zijn we vroeg uit de veren, want jullie leiding moet straks leren. Trek allemaal warme kleren aan,want de temperatuur is achteruit aan het gaan. Wij zien jullie op zes uur in perfecte uniform op de parking van de Kalmthoutse heide staan,en dan knallen we er met een frisse ochtendwandeling tegenaan!

Zondag 19 december 2010 Geen scouts voor jullie vandaag,Want de leiding kreeg een hulpvraag. wij slaan op de bosduin de handen in elkaar,Voor het sportevenement van het jaar!

Zondag 26 december 2010Vanavond zitten jullie met de familie rond de kerstboom,en krijgen jullie pakjes van ma, pa of oom.Tot ons spijt is er vandaag geen vergadering, maar onthoud zeker één heel belangrijk ding,Doe volgende week verkleedkleren aan,Want jullie zullen er als drie koningen moeten staan!

Zondag 2 januari 2011Wederom bommazondag,

Zondag 9 januari 2011 van 14u tot 17uVandaag zingen de longen uit ons lijf,met deze jaarlijkse draaischijf,We gaan de mensen uit de buurt plezieren,door drie koningen te vieren!Hebben jullie snoepjes teveel, de leiding wilt graag ook wel een deel!

Fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

Nele, Jeroen, Alexander, Joeri ,Vincent en Eline

Page 13: Japke December 2010

13

Verjaardagen

Heleen Steenssens 3 12 1996 Giver

Mirte De Herdt 4 12 2002 Welp

Simon De Wit 6 12 2004 Kapoen

Mathijs Vercraeye 7 12 1994 Giver

Ruth De Maeyer 8 12 2004 Kapoen

Jef Christof Sneyders 9 12 1997 Jonggiver

Bartold Wouters 12 12 2000 Wolf

Rik Gotink 14 12 2004 Kapoen

Thibaut Van Hees 15 12 1997 Jonggiver

Thijs Molleman 15 12 2001 Welp

Udo Burggraeve 15 12 2003 Kapoen

Kato Baetemans 16 12 2004 Kapoen

Nathan Jacobs 17 12 1993 Jin

Nicolai Govaert 20 12 1999 Wolf

Danae Van der Schoot 20 12 2001 Welp

Gilles Claessens 22 12 2003 Kapoen

Jan De Reys 24 12 1973 Oudercomité

Charlot Van Maldeghem 27 12 1994 Giver

Anton Simons 27 12 2003 Kapoen

William Lauwers 28 12 1996 Giver

Dieter Heestermans 30 12 1997 Jonggiver

Paulien Van Maldeghem 30 12 2000 Wolf

Chloë Jacobs 31 12 1991 Kapoenenleiding

Page 14: Japke December 2010

14

GiversZaterdag 4 december 2010 van 20u tot 22uOmdat ook de brave kindjes wel eens in de bloemetjes, of beter de chocolade gezet mogen worden hebben we vandaag een speciale gast uitgenodigd. Stoute kindjes kunnen maar beter sidderen en beven en hopen dat ze niet van de roe krijgen van de zwartgetinte mannen die de grote baas meebrengt. Sinterklaas heeft ons immers ook dit jaar beloofd ons met een bezoekje te verblijden.

Zaterdag 11 december 2010 van 20u tot 22uVanavond wanen we ons even in Las Vegas. De beste goktricks mogen naar boven gehaald worden evenals een aangepaste plunje (lees: strak in ’t pak). Kom en verdien het grote geld!

Zondag 19 december 2010Jullie fijne leiding moeten gaan helpen op het veldrijden maar naar ’t schijnt is de bomma daar ook wel fan van. Neem haar maar allemaal mee naar de cross om Nys en Albert door de modder te schreeuwen.

Zondag 26 december 2010Begin jullie alvast op te warmen voor de helse trip die er aan staat te komen. Nog even mogen jullie het warme haardvuur van de bomma opzoeken en de pakjes van de kerstman in ontvangst nemen, om er binnen een paar dagen een lap op te geven.

Dinsdag, woensdag en donderdag 28, 29 en 30 december 2010 Tijd voor een winterwandelingetje in de Ardense bossen. Verdere info volgt!

Zondag 2 januari 2011Jullie zijn ongetwijfeld nog aan het bekomen van jullie tripje naar de Ardennen of van de festiviteiten natuurlijk. Doe in ieder geval de groeten aan de bomma en tot volgende week!Scouts, een stukje paradijs op aarde.

Een stevige linker,Team Givers

Page 15: Japke December 2010

15

JinsZaterdag 4 december 2010 van 22u tot tsaa?Vanavond komen we te weten wie er braaf en stout is geweest dit jaar. Snoepjes, plezier (en party-poppers?) zullen aanwezig zijn. Jaja de enige echte Sinterklaas komt naar de 44ste om ons een bezoekje te brengen!!

Zaterdag 11 december 2010 van 20u tot 22uVanavond wordt iedereen verwacht om in galakledij te komen. De filmpjes van de youtube vergadering zullen worden voorgesteld. Humor en gelach gegarandeerd.

Zondag 19 december 2010 van 06u tot tsaa again?Zaterdag avond gaat iedereen zoals ali & bavi om 21:00 in hun bedje om de volgende dag om 06:00 aan bosduin te staan om te “weeiirkke”. Dus neem allemaal boksbeugels en een stoere blik mee want we staan in als parkingwacht!

Weekend 28-29-30 december 2010Degene die al hebben mogen tappe en kappe met de jappe krijgen nu de kans om te stappe me de Jappe! Dit betekent dat het tijd is voor OVERLEVINGSTOCHT!!! Ö

31 december 2010-2011 van 19u tot eindeWat valt er nu te doen vanavond? Awel we gaan gezellig samenkomen en ons amuseren want het is NIEUWJAAAAAAR! Wij zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen, diefstallen en zwangerschappen.

Groetjes Bavo & Alexandre

Page 16: Japke December 2010

16

LeidingshoekjeZaterdag 4 december 2010Ook de leidingsploeg blijft niet gespaard van de goedheiligman. Je kan maar beter hopen dat je maar niks stoms, gênants, achterlijks, imbeciels of idioots gedaan hebt het afgelopen half jaar, of men zou het wel eens in Keulen kunnen horen donderen…

Zondag 19 december 2010Hoezee, vandaag is het onzer meest favoriete activiteit van het hele jaar: den Bosduin. Heerlijk toch, voor het daglicht uit de veren, heel de dag springen om het toch maar een beetje warm te krijgen, bekende veldrijders ontmoeten, om dan na een lange dag voldaan in ons bedje te kruipen. En je krijgt er nog massa’s voor betaald ook! Alez, de groepskas dan… CU There! (en oja, wie niet komt wordt heel het jaar vuil bekeken) Overlevingstocht , nieuwjaarsfeestje, opruim…

Dinsdag, woensdag en donderdag 28, 29 en 30 december 2010Een klein winterwandelingeske kan geen kwaad om die overvloedig gevoede pensen weer in te tomen. Boven-dien krijgt u een perfect uitgebalanceerd dieet mee, dat nog lekker smaakt ook. Allen daarheen!

Vrijdag-zaterdag 31 december – 1 januari 2010-2011Nieuwjaar! Verdere info volgt nog… (het concept is al wel gekend me dunkt).

2 Januari 2011 rond 2uOok dit concept is gekend, ’s avonds grote Jan, ’s morgens nieuwe man. Opkuis dus. Verdere info volgt nog.

Page 17: Japke December 2010

17

Infolijn

Kapoenen ([email protected])Enya Marchal Kon. Astridlaan 52 2920 Kalmthout 0499/47.07.85

Welpen ([email protected])Tine Claus Corsicalaan 6b 2950 Kapellen 0472/46.38.36

Wolven ([email protected])Lisa D’Angelo Vredelaan 17 2920 Kalmthout 0495/15.54.85

Jongverkenners ([email protected])Nele Stevens Paridantlei 2 2920 Kalmthout 0497/15.95.50

Verkenners ([email protected])Anke Colson Culturalaan 5 2920 Kalmthout 0476/54.07.63

Jins ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Jasmijn Bossu Bareelstraat 51 2920 Kalmthout 0473/78.00.38

Groepsleiding ([email protected])Karel Cassimon Doornenlaan 17 2950 Kapellen 0478/46.71.96

Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Materiaalmeester ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Verkoop van dassen, kentekens, groeps T-shirts en tweedehandsuniformen ([email protected])Eveline Van Looveren Putsesteenweg 104 2920 Kalmthout 0495/74.84.79

Oudercomité ([email protected])Eddy Van Aerden Bezemheidelaan 55 2920 Kalmthout 0495/30.48.54

GO-Team ([email protected])Marnix Claeys Dennendreef 10 2920 Kalmthout 0479/98.55.65

Redactie J@pke online ([email protected])Bram Roosens G. Gezellelaan 26 2920 Kalmthout 0477/92.38.93

Redactie Japke ([email protected])Jeffrey Hendrickx Klinkaardstraat 199 2950 Kapellen 0474/76.31.11

Ellen Bots Canadezenlaan 75 2950 Kapellen 0497/28.97.25

Page 18: Japke December 2010

DE HOPPERWINKEL IS EEN INITIATIEF VAN SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN.

HET GROEPSNUMMER VAN ONZE SCOUTSGROEP IS A2544G.DAT GROEPSNUMMER HEEFT U NODIG TELKENS U IETS KOOPT IN DE HOPPERWINKEL.

MEER INFORMATIE VINDT U OP WWW.HOPPER.BE/SHOP