Japke September 2010

18
September 2010 39 ste jaargang 44 ste Sint-Maarten Team Japke gloeiend erbij het

description

Japke September 2010 Scouts 44ste Sint-Maarten Heide 39ste jaargang

Transcript of Japke September 2010

Page 1: Japke September 2010

September 2010

39st

e ja

arg

ang

44st

e Sin

t-Ma

art

en

Tea

m Ja

pke

gloeiend erbij

het

Page 2: Japke September 2010

.

Page 3: Japke September 2010

Inhoud

Redactioneeltje 4

Kapoenen 5

Woordje van de GRL 6

Welpen 7

Prikbord 8

Wolven 10

Jogi’s 11

Verjaardagen 12

Givers 13

Jins 14

Leidingshoekje 15

Infolijn 17

Page 4: Japke September 2010

4

RedactioneeltjeGeachte lezer,

Naar goede gewoonte begint elk scoutsjaar met een nieuw Team Japke. Dit jaar zullen Jeffrey Hendrickx -alias Snaakse Chinchilla- en Ellen Bots -beter gekend als Assertieve Antilope- jullie vertroetelen met het hoogste literair meesterwerk sinds de Bijbel: Het Japke. Voor de hordes fans zullen we een tipje van de sluier lichten over het wie en het hoe van de 2 mythische figuren wiens geesteskind al meer dan 10 Pulitzer prizes in de wacht sleepte.

Ellen werd lang geleden, met de pen in de hand, geboren in het bijzijn van Mark Twain, Jules Verne en Kipling. Reeds op jonge leeftijd begon zij te schrijven. Na vele omzwervingen bij redactieploegen als die van Knack, Humo en The Times, bereikte zij dit jaar het hoogtepunt in haar carrière: zij kreeg een contract aangeboden bij het Japke. Deze job combineert zij met een bijbaantje als kinesiestudente. “Het is zeker een hele uitdaging om dit jaar het Japke te mogen verzorgen”, aldus Ellen. “Maar,”, zo voegde zij eraan toe “met een aangename collega als Jeffrey zie ik het volledig zitten en voel ik mij bovendien hoogst vereerd een plaatsje te hebben bemachtigd in de literaire geschiedenis”. Op de vraag of haar drukke carrière haar liefdesleven niet in gevaar zal brengen, wenste ze toch even het volgende te zeggen: “Natuurlijk wel, een fulltime job als japkeredacteur valt immers niet te rijmen met een uitgesproken privéleven. Ik ben bereid om me helemaal in te zetten voor deze droomjob. Hij komt het wel te boven”. Ellen heeft zonder dat ze het weet schrijversbloed door haar lichaam stromen, en is dus meer dan een mooie aanwinst voor de redactieploeg. Haar zus is haar al reeds voorgegaan bij het bereiken van deze internationale topfunctie. “Nu je het zegt, ze was al in geen jaren meer thuisgekomen. Dit verklaart alles”.

Jeffrey werd eveneens geboren. Een jaar geleden werd hij als gerenommeerd ingenieur aangenomen als student aan de Universiteit Leuven. Na een gigantische onderscheiding behaald te hebben, werd hij daar weggehaald om te fungeren als redactielid bij het Japke. Dankzij zijn ongezien talent en na het pensioen van Peter Wauters werd hij al snel hoofdredacteur. “Hoofdredacteur zijn is niet niks, maar met deze fantastische ploeg kan het niet meer stuk dit jaar.” “Doch, er is nog veel werk aan de winkel”, aldus Jeffrey. “Het Japke moet dit jaar uitgroeien tot een wereldblad, met een oplage van zowat 15 miljoen exemplaren, in 30 talen. We denken zelfs aan een eigen kledinglijn, maar dit staat nog in de spreekwoordelijke kinderschoenen.”

U leest het, een veelbelovende redactieploeg. Toch was dit alles nooit mogelijk geweest zonder het voorbere-idend werk van Peter Wauters, vroeger hoofdredacteur, en Sarah Bots. We danken jullie dan ook hartelijk en wensen jullie nog veel succes met jullie verdere en onvermijdelijk minder interessante leven.

Een stevige linker,

Team Japke

Snaakse Chinchilla en Assertieve Antilope

Page 5: Japke September 2010

5

KapoenenHoi Kapoenen!Het nieuwe scoutsjaar is weer aangebroken! Na en superfantastisch leuk kamp en jaar achter de rug te hebben, zetten we dit jaar in met nieuwe kapoenen, en ook nog oude kapoenen. Ook is er nieuwe leiding, maar er is ook nog oude leiding gebleven… Dat blijft echter nog een grote verrassing voor jullie! We hebben al enkele leuke vergaderingen gepland en natuurlijk willen wij dat jullie er bij zijn.

Zondag 5 september 2010 van 14u tot 17uElk jaar spelen we met heel onze scoutsgroep een groot spel om het nieuwe scoutsjaar goed in te zetten: de over-gang. 2dejaars kapoenen worden welpen, spannend! En de 1stejaars kapoenen van vorig jaar worden nu 2dejaars kapoenen! HEEL BELANGRIJK: de NIEUWE eerstejaars kapoenen komen vandaag nog NIET naar de scouts. Jullie zullen nog even in spanning moeten wachten.

Zondag 12 september 2010 van 00u tot 00uGisteren was het een groot feest, namelijk de jaarlijkse scouts-BBQ! Jullie hebben je buikje rond gegeten en naar de foto’s van het kamp kunnen kijken. Jullie leiding moet vandaag helaas alles opruimen; de kapoenen mogen dus vandaag thuisblijven of een bezoekje gaan brengen aan de bomma op deze bommazondag.

Zondag 19 september 2010 van 14u tot 17uVandaag komen de nieuwe kapoentjes voor het eerst naar de scouts. De leiding en de 2dejaarskapoentjes gaan hen een warm welkom geven. Op deze kennismakingsvergadering kan je elkaar en ook de leiding al een beetje leren kennen. Zorg dus zeker dat je erbij bent!

Zondag 26 september 2010 van 00u tot 00uJullie allerliefste leiding gaat dit weekend jullie jaar plannen en er voor zorgen dat dit een megafantastisch jaar wordt. Wij kunnen er dus niet zijn deze zondag, dus het is weer bommazondag vandaag!

Zaterdag 2 oktober 2010 om 20uVanavond is het ouderavond (enkel voor ouders). Gelieve zo talrijk mogelijk aanwezig te zijn.

Zondag 3 oktober 2010 van 14u tot 17uVandaag gaan we er al meteen invliegen met een keicool bosspel. Wat houdt dat in? Een bos, een tof spel, en … de rest is nog geheim! Als jullie meer willen weten, kom dan vandaag maar naar de scouts!

Groetjes van ………., ……………., ………….., ……………, ……………, ………, ……….

Page 6: Japke September 2010

6

Woordje van de GRLDag scoutsvrienden,

Het is nu bijna september en dus staat een nieuw scoutsjaar voor de deur, maar het voorbije kamp is nog niet uit mijn geheugen verdwenen. Ondanks het iets kleinere gebouw dit jaar (door dubbele boeking van de eigenaar hebben we in allerijl nog een nieuw gebouw moeten zoeken) is, enkele ongelukjes ten spijt, het kamp vlekkeloos verlopen. De hoeveelheid straffe verhalen en de vele tevreden gezichten tijdens het groepsaantreden aan het sta-tion logen er dan ook niet om: Bovigny 2010 was een succes.

Tien dagen lang heeft zo’n 200 man, van kapoen tot giver, zich geweldig geamuseerd. Enkele mensen moeten hiervoor nog eens speciaal bedankt worden. Elke dag werd iedereen voorzien van lekker eten, geprepareerd door een vijftienkoppige kookploeg die het kamp omtoverden in een culinaire tiendaagse: merci! Dankzij de cami-ons van Meeus, Nova Natie en Nissan zijn de bergen materiaal en stapels bagage veilig in Bovigny geraakt en terug. Pastoor Jos zorgde voor een bezin(g)ningsmoment op het kamp, hij kwam voor 1 dag naar Bovigny over en weer om de agapij te begeleiden. Het Keienhof stelde ook dit jaar weer keukenmateriaal beschikbaar voor de kookploeg, en nodigden de voltallige leidings- en kookploeg uit voor een heerlijke maaltijd als afsluiter van het kamp. Ook daarvoor: dank u! Natuurlijk ook bedankt aan alle leiding om ervoor te zorgen dat iedereen zich heeft kunnen amuseren, alle ouders die vol vertrouwen hun kinderen lieten vertrekken op kamp en alle leden voor hun inzet en enthousiasme.

Volgend jaar zullen we enkele mensen moeten missen op de scouts. Een deel van de leiding stopt namelijk met leiding geven: Tuur, Liesje, Stefanie, Sarah, Elisabeth, Sofie, Peter, Sara, Bieke, Lene, Ief, Joachim en Jasper. Bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren!!Er staat al weer een gemotiveerde groep nieuwe leiding klaar om deze leemtes op te vullen. Caroline, Lisa, Caro-line, Nele, Hannes, Eline, Pieter en Paulien komen onze rangen versterken.

Nu is het aftellen naar 5 september, de eerste vergadering van het jaar. Ook dit jaar beginnen we met ‘den over-gang’, waarbij de oudste leden plots de jongste leden worden in een andere tak. Voor de leiding is dit het begin van de BBQ, want op maandag beginnen ze met bouwen. Een hele week lang sjorren ze, met hulp van givers en jins een constructie over het terrein. Zo kan iedereen op zaterdag droog genieten van lekker eten, kampfoto’s en de bbq-showband.

Tot op de BBQ!

Zelfbewuste SneeuwuilBlijmoedige Salangaan

Page 7: Japke September 2010

7

WelpenZondag 5 september 2010 van 14u tot 17uLaten we het jaar beginnen met een rebus, hoewel jullie ongetwijfeld ook zonder rebus weten wat er vandaag op het programma staat.

N = R Y = G

Zaterdag 11 september 2010 vanaf 17u Vandaag kunnen jullie eerst je buikje rond komen eten op onze jaarlijkse scoutsbarbecue. Als dat is gebeurd is het tijd om naar de foto’s van ons megagraaf ridderkamp te kijken. Uiteraard kunnen de nieuwe welpen ook de foto’s van hun (iets minder) graaf kapoenenkamp bekijken.

Zondag 19 september 2010 van 14u tot 17uMijn naam is Jan – My name is John – Mein Name ist Hans – Mon nom est Jean – Mi nombre es Juan – Meu nome é João – Mi chiamo Giovanni – Mit navn er Jens – Mun nimeni on Jani – Eg eiti Jógvan – Wo jiao 約翰 (Yuēhàn) – ‘Ismi ىيحي (Yahyā). Vandaag mogen jullie je komen voorstellen aan jullie nieuwe leiding én aan jullie medewelpen op de megavette opener van het welpenjaar: de kennismakingsvergadering!

Zondag 26 september 2010Spijtig, spijtig, spijtig. Het jaar is nog maar net begonnen en de eerste bommazondag is al een feit. De bomma vindt dat ongetwijfeld niet zo erg en zal weer klaar staan met koekjes, snoepjes, … Vertel de bomma alles wat je te vertellen hebt over het kamp, de scoutsbarbecue, de kennismakingsvergadering of andere avonturen die je onlangs hebt meegemaakt zodat je er de volgende zondagen niet meer langs moet.

Zondag 3 oktober 2010 van 10u tot 17uEigenlijk mogen jullie nog niet weten wat we vandaag gaan doen, maar stiekem zullen we jullie toch enkele tips geven…

Iemand een idee?

Vrijdag 8 oktober 2010 om 20.00uOuderavond (enkel voor ouders)

Groetjes van jullie nieuwe welpenleiding,? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? en ?

Page 8: Japke September 2010

8

Prikbord SCOUTSBARBECUE 2010

Niet te missen!!!

Op zaterdag 11 september 2010 vanaf 17.00u

MET:

• Heerlijke BBQ-menu’s

• Dé -nu nog onbestaande, maar dan enige echte- kampfoto’s

• Een gigantische sjor-constructie

• De niet te evenaren BBQ-showband

• Een gezellig glaasje wijn of bier tot in de vroege uurtjes

• Uzelf!

Tot dan!

Page 9: Japke September 2010

9

PrikbordBeste lezer,

Een nieuw scoutsjaar en lees hier een nieuwe rubriek in het japke.Een rubriek door ouders geschreven voor ouders van de 44ste , genaamd

HET OUDERCOMITEGraag willen wij u iedere maand informeren over de activiteiten van het oudercomité. Maar laten we ons eerst even voorstellen. Wij zijn gemotiveerde ouders die de groep bijstaan tijdens scoutsactiviteiten, maar ook zelf activiteiten organiseren met als doel een extraatje in de groepskas te brengen. De opbrengst wordt gebruikt voor de aankoop van nieuw scoutsmateriaal en de werking van de groep. Ook houden we ons bezig met het patrimonium, het onderhoud en beheer van onze lokalen. Maar we zijn niet verantwoordelijk voor het beleid en de werking van de groep. De invulling van scouting binnen onze groep is de verantwoordelijkheid van de groepsleiding.

Op 11 september is het onze jaarlijkse scoutsbarbecue. Met een gevarieerd aanbod aan vlees en een heerlijke saladbar. Wil je graag meehelpen met de voorbereidingen ervan, zoals het snijden van de groenten, het maken van sauzen, enz… gelieve hiervoor contact op te nemen met Manuella via [email protected]. Inschrijven voor de barbecue kan je via het inschrijvingsformulier dat u thuis heeft ontvangen. Meer informatie lees je in dit japke.

Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van het oudercomité, kom dan gerust naar onze volgende vergadering op woe. 29 september om 20 uur in de hutsepot. (leidingslokaal)Wat het lidgeld betreft, mag u eind september een brief hierover in de brievenbus verachten.

Heeft u ideeën of suggesties over deze rubriek, laat het weten via [email protected]

Jan,namens het oudercomité.

Page 10: Japke September 2010

10

WolvenEen wolf komt altijd met een perfect in orde fiets naar de scouts!

Zondag 05 september 2010 van 14u tot 17uZoals de traditie het wil, is de eerste vergadering van het nieuwe scoutsjaar altijd den overgang. Het belooft een heel spektakel te worden, dus komt allen afgezakt naar de scoutslokalen om deze etappe in het scoutsverloop suc-cesvol af te leggen. Ook diegenen die niet overgaan worden verwacht! En vandaag wordt ook die ene belangrijke vraag opgelost die op de lippen van elke wolf ligt: wie wordt onze nieuwe leiding? Tja…

Zondag 12 september 2010 van 14u tot 17uDe eerste bommazondag van het nieuwe jaar is al een feit, hoezee! En dit omdat onze jaarlijkse scoutsbarbecue dit weekend doorgaat, nogmaal hoezee! Neem allemaal jullie nichtjes, neefjes, oma’s en achterachtergroottantes mee om samen te kunnen genieten van het heuse feestmaal, de leuke ambiance, en uiteraard het optreden van de showband. We verwachten jullie!

Zondag 19 september 2010 van 14u tot 17uStel je voor: een volledig scoutsjaar waar niemand elkaars naam kent. “Gij daar met uw chocosmoel”, “hé, euhm, dingeske, geef me die pollepel eens” en “Ja, gij daar, dingeske heeft tegen den diene gezegd dat de die daar met de schoen van jeweetwel tegen het gezicht van die met haar roze rok geslagen had” zullen dan geen uitzondering zijn in de gesprekken bij de wolven. Om dit soort verwarringen te voorkomen, hebben we vandaag een kennis-makingsvergadering gepland. Be there.

Zondag 26 september 2010 van 14u tot 17uAangezien jullie leiding op een afgelegen plekje ergens in Vlaanderen heel het wolvenjaar ineen aan het boksen is, kunnen we jammer genoeg niet op de scoutsterreinen aanwezig zijn. Onze excuses daarvoor. In de plaats daar-van kunnen we jullie een overnachting aanbieden in hotel “Den ouwe madam”. Bommazondag dus.

Zondag 3 oktober 2010 van 14u tot 17uVandaag staat de eerste echte, zware en niet-te-onderschatten wolvenvergadering op het programma: een boss-pel. Om meer te weten te komen over het spel, stel ik voor om vandaag aanwezig te zijn. Gemakkelijk voor ons en leuk voor jullie. Deal?

Zaterdag 16 oktober 2010 om 20uOuderavond (Enkel voor ouders). Gelieve massaal aanwezig te zijn, zodat jullie weten hoe onze tak werkt en wat er zoal verwacht wordt, zowel van jullie als van ons.

Groetjes van jullie nieuwe beste vrienden voor de rest van het jaar!

Page 11: Japke September 2010

11

Jogi'sZondag 05 september 2010 van 14u tot 17uVandaag breekt er officieel een nieuw scoutsjaar aan. Het is de traditie dat dit gebeurt met een groot overgangsspel. Kom dus met zoveel mogelijk want ook vandaag krijgen jullie te weten wie jullie nieuwe fantastische leiding is voor het komende jaar! Wij zijn in ieder geval al dolenthousiast!

Zondag 12 september 2010Dit weekend geen vergadering maar wel de allerleukste BBQ van Kalmthout en omstreken. Lekker eten, de foto’s van het kamp en als afsluiter een optreden van de scoutsband. Jullie leiding kijkt er alvast naar uit, en hopelijk zien we jullie daar om er een gezellige avond van te maken!

Zondag 19 september 2010 van 14u tot 17uOndanks dat jullie elkaar al enkele jaren kennen gaan we vandaag toch nog wat werken aan onze teamspirit. We gaan elkaar leren kennen op een andere manier, kom dus met zo veel mogelijk dan maken we er van het begin één leuke, gezellige boel van!

Zondag 26 september 2010 Terwijl jullie nog eens de kans krijgen om een bezoekje te brengen bij de moemoe en de vava, gaat jullie leiding een spetterend jaar voor jullie voorbereiden. Vandaag dus spijtig genoeg geen vergadering!

Zondag 2 oktober 2010 van 10u tot 17uDe tweedejaars hebben waarschijnlijk dit jaar op kamp al hun kookkunsten kunnen laten zien aan de leiding. Vandaag krijgen ook de eerstejaars de kans om met hun culinair talent te pronken. Daarom houden we vandaag een woudloperskeuken. Neem allemaal iets lekker mee om te smullen en imponeer ons met jullie kookkunsten. Laat het smaken !

Enthousiaste groeten van jullie nieuwe leiding en samen maken we er een SUPERjaar van !

Page 12: Japke September 2010

12

Verjaardagen

Maarten Francken 1 9 1998 Jonggiver

Rudi Cop 2 9 1961 Oudercomité

Jorden Vrebosch 2 9 2001 Welp

Victor Govaert 2 9 2004 Kapoen

Caroline Colson 3 9 1992 Wolvenleiding

Evert Dircx 4 9 1993 Jin

Yannick Willems 6 9 1991 Wolvenleiding

Michiel Stassen 8 9 2003 Kapoen

Polly Delmelle 8 9 2004 Kapoen

Rik Cassimon 10 9 2003 Kapoen

Leon Philippo 11 9 1999 Wolf

Gitte Hermans 11 9 2003 Kapoen

Anke Colson 12 9 1989 Giverleiding

Joost Willemen 12 9 2001 Welp

Maxim Van Gorp 14 9 1999 Wolf

Thijs Willemen 14 9 1999 Wolf

Isolde Wouters 14 9 2004 Kapoen

Edmée De Jonckheere 16 9 2001 Welp

Louis De Block 16 9 2002 Welp

Rik Bossu 17 9 1958 Oudercomité

Thomas Willemen 18 9 1997 Jonggiver

Thomas Rippen 19 9 1996 Giver

Emile Derache 21 9 1995 Giver

Joachim Van Looij 21 9 2004 Kapoen

Vincent Govaers 22 9 1994 Giver

Rob Voorbogt 22 9 1999 Wolf

Thor Leuridan 24 9 1999 Wolf

Orelie Demey 25 9 1998 Jonggiver

Luc De Groof 29 9 1944 Oudercomité

Page 13: Japke September 2010

13

GiversZondag 5 september 2010 van 14u tot 17uOmdat er kindjes zijn die ook graag groot worden geven we ze vandaag een kans om zich bij onze vriendengroep aan te sluiten. Hiervoor moeten ze natuurlijk eerst bewijzen dat ze de givertak waard zijn en dus sterk, slim, grap-pig, dapper en flink genoeg zijn. Dit alles waar te nemen op de overgang!

Woensdag 8 september 2010 vanaf 14uOmdat er binnenkort weer een geweldig feestje gebouwd wordt ter hoogte van de Acacialaan zijn helpende handen altijd welkom om het werk te verlichten. Trek die werkplunje aan en laat je passiefheid van op de school-banken achterwegen om lekker wat te komen bouwen.

Vrijdag 10 september 2010 vanaf 16uOmdat het BBQ-paleisje nog niet volledig af is en de datum van het grootste feest van het jaar wel heel dicht nad-ert worden jullie verwacht om nog eens de handen uit de mouwen te steken en te laten zien dat Bob de Bouwer eigenlijk maar een zwakkeling is.

Zaterdag 11 september 2010 vanaf 10uVandaag is het dé dag van de waarheid! Er gaat een feestje gebouwd worden maar alvorens daartoe te komen moeten er nog wat shelters worden opgehangen, tafels worden gezet en nog zoveel meer. Kom dus een handje helpen en je mammie/pappie zal je ’s avonds belonen met een overheerlijk BBQ-worstje! Wat wil een mens nog meer?!

Zondag 12 september 2010 van 10u tot 17uOmdat vandaag jullie liefste leidster jarig is organiseert zij een party. Dat dit onvergetelijk wordt staat vast. Kom dus allemaal in je mooiste plunje (lees uniform) richting scoutslokalen alwaar we de boel gaan kapot maken (lees op een verantwoorde manier de tent afbreken). Cadeautjes voor de jarige mogen worden afgegeven op het secretariaat.

Zondag 19 september 2010 van 14u tot 17uOmdat er ook dit jaar weer nieuwe kindjes bij de givers zijn binnengegooid wordt het tijd om die nieuwe snuiten wat beter te leren kennen. Vandaar een kennismakingsvergadering zodat er geen ‘dingske’ of ‘Jefke’ meer moet worden gebruikt om iemand aan te spreken.

Zondag 26 septemberOmdat de bomma de laatste tijd wat verwaarloosd is wordt er verwacht dat je met een grote ruiker bloemen en een pakske pralines bij haar op visite gaat. Ondertussen breekt jullie leiding het hoofd over wat te doen om jullie een bangelijk jaar te bezorgen.

Zondag 3 oktober 2010 van 10u tot 17uBestaat er iets leuker dan eten?! En helemaal fantastisch wordt het wanneer je het nog op een houtvuurtje mag preparen ook. Verzin met je patrouille een 15-gangenmenu om u tegen te zeggen en kom het maken en proeven op onze woudloperskeuken.

Zaterdag 9 oktober 2010 om 20u30 Vanavond houden we een ouderavond over hoe het allemaal werkt binnen de givertak. Wie zijn die leiding, wat wordt van de leden verwacht, hoe zit een kamp in elkaar en nog zoveel meer komen jullie allemaal te weten ti-jdens een gezellig samen zijn, uiteraard vergezeld van een drankje.

En vergeet niet: ‘Wij zijn allemaal vrienden van elkaar!’

Een stevige linker,Jullie voorlopig onbekende leiding

Page 14: Japke September 2010

14

JinsZondag 5 september 2010 van 14u(?) tot 17u(?)Wekenlang is er afgeteld naar dit moment van glorie! Verder informatie volgt tijdig van uw nieuwbakken lei-ding…

Maandag 6 september tem vrijdag 10 september 2010Gelieve onderstaand tekstje voldoende keer te laten kopiëren op het secretariaat;

Geachte mevrouw/ meneer……………………………………… ,Helaas kan onze jin, …………………………………………… haar/zijn huiswerk voor het vak ……………………………….... niet maken omdat zij/hij de hele week komt helpen bij het opbouwen van de onze barbecuetent. Graag maken wij u er attent op dat de desbetreffende jin gewerkt heeft aan Vakoverschij-dende Eindtermen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 16, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 en 27. Daardoor weten wij zeker dat u begrip zult hebben voor het uitblijven van het door u opgegeven huiswerk.Met de meeste hoogachting, Ondertekend,

J&J Zaterdag 11 september 2010 van 10u tot eindeTijdens de week zijn jullie altijd welkom, vandaag is je aanwezigheid verplicht! De puntjes moeten op de i gezet worden wat inkleding en afwerking van de tent betreft, ’s avonds moet er afgeruimd en afgewassen wor-den. Wees dus aanwezig in perfect uniform. Zondag 12 september 2010 van 10u tot 17uWhat comes up… Zondag 19 september 2010 van 14u tot 17uWie heeft als totem gevatte wolf? Wie is dat meisje met de rode haren? Wat is de achternaam van Sofie? Aangezien jullie de antwoorden op deze vragen al weten gaan we iets leuker doen dan ‘kennismakingsverga-dering’… Zondag 26 september 2010Hoewel jullie dit weekend zullen werken is het officieel bommazondag. Wij bereiden volgende week voor op ons planningsweekend. Zondag 3 oktober 2010 van 10u tot 17uHoeveel jincafé’s gaan we organiseren? Doen we een jinfuif of een voetbaltoernooi? Wanneer plannen we de pannenkoekenbak, en vooral; wat gaan we nog doen om er een fantastisch jaar van te maken? Neem vandaag pen, papier en uw schoolagenda mee.

Een stevige linker, J&J

Page 15: Japke September 2010

15

LeidingshoekjeVrijdag 27 augustus t.e.m. zondag 29 augustus 2010‘HeideOntmoeting’, ergens in de stille kempen. Inschrijven is verplicht!

Zondag 5 september 2010 om 10uWolvenleiding werd kapoenenleiding, kapoenenleiding werd wolvenleiding,welpenleiding werd wolvenleiding, jins werden kapoenenleiding,welpenleiding,wolvenleiding en jogileiding, jogileiding werd giverleiding, en dan werd er ook nog giver en welpenleiding jinleiding en… KAN ER NOG IEMAND VOLGEN? Kom maar ge-woon allemaal naar de leidingsovergang en dan zien we het daar wel!

Maandag 6 september t.e.m. vrijdag 10 september 2010 van vroeg tot laatRome was not built in one day… en de scoutsBBQ-tent ook niet! Daarom verwachten wij de week voor de BBQ iedereen om een handje toe te steken zodat we op 11 september weer een fantastisch feest kunnen geven.

Zaterdag 11 september 2010BBQ: zwart stukske vlees, podiumbeesten in de tent en de belachelijkste foto’s van uzelf op groot scherm, wat wilt u nog meer…

Zondag 12 september 2010 om 10u… but can and will be destroyed in one day. En de scoutsBBQ-tent dus ook! Daarom verwachten wij de dag na de BBQ iedereen om een handje toe te steken zodat alles terug opgeruimd en netjes staat.

Zondag 19 september 2010Parochiefeesten. Hoewel we er niet bij kunnen zijn mogen we toch mee den boel gaan opruimen.

Vrijdag 24, zaterdag 25, zondag 26 september 2010 Jaarplanningsweekend… Benieuwd wat de groepsleiding dit jaar voor ons in petto heeft…Neem mee: pen & papier massa’s goeie ideeënMeer info niet elders in dit japke maar weldra in uw mailbox.

Zo moet het er ongeveer uitzien den 11de september…

Page 16: Japke September 2010

.

Page 17: Japke September 2010

17

Infolijn

Kapoenen ([email protected])Enya Marchal Kon. Astridlaan 52 2920 Kalmthout 0499/47.07.85

Welpen ([email protected])Tine Claus Corsicalaan 6b 2950 Kapellen 0472/46.38.36

Wolven ([email protected])Lisa D’Angelo Vredelaan 17 2920 Kalmthout 0495/15.54.85

Jongverkenners ([email protected])Nele Stevens Paridantlei 2 2920 Kalmthout 0497/15.95.50

Verkenners ([email protected])Anke Colson Culturalaan 5 2920 Kalmthout 0476/54.07.63

Jins ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Jasmijn Bossu Bareelstraat 51 2920 Kalmthout 0473/78.00.38

Groepsleiding ([email protected])Karel Cassimon Doornenlaan 17 2950 Kapellen 0478/46.71.96

Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Materiaalmeester ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Verkoop van dassen, kentekens, groeps T-shirts en tweedehandsuniformen ([email protected])Eveline Van Looveren Putsesteenweg 104 2920 Kalmthout 0495/74.84.79

Oudercomité ([email protected])Eddy Van Aerden Bezemheidelaan 55 2920 Kalmthout 0495/30.48.54

GO-Team ([email protected])Marnix Claeys Withoeflei 47 2920 Kalmthout 0479/98.55.65

Redactie J@pke online ([email protected])Bram Roosens G. Gezellelaan 26 2920 Kalmthout 0477/92.38.93

Redactie Japke ([email protected])Jeffrey Hendrickx Klinkaardstraat 199 2950 Kapellen 0474/76.31.11

Ellen Bots Canadezenlaan 75 2950 Kapellen 0497/28.97.25

Page 18: Japke September 2010

DE HOPPERWINKEL IS EEN INITIATIEF VAN SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN.

HET GROEPSNUMMER VAN ONZE SCOUTSGROEP IS A2544G.DAT GROEPSNUMMER HEEFT U NODIG TELKENS U IETS KOOPT IN DE HOPPERWINKEL.

MEER INFORMATIE VINDT U OP WWW.HOPPER.BE/SHOP