Info Oost editie November 2012

Click here to load reader

 • date post

  19-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Het wijkblad van Helmond-oost!

Transcript of Info Oost editie November 2012

 • NOV 2012 35

  e jaargang, oplage 4000 stuks, Info-Oost is een maandelijks informatieblad van de Stichting Samenlevingsopbouw

  Helmond-Oost. Wijkhuis De Lier, van Kinsbergenstraat 1 5703 BW Helmond tel.nr.: 0492-544478 www.wijkhuisdelier.nl Een inzender is in eigen persoon verantwoordelijk voor de inhoud van het door hem/haar ingezonden artikel

  KOUD

  OF

  WARM?

  STORM

  OF

  SNEEUW?

  NAT

  OF

  DROOG?

  BLIJF OPTIMISTISCH

  STOOK DE HAARD VAST OP

  LEG DE WINTERKLEDING KLAAR

  NEEM ALTIJD REGENKLEDING MEE

  EN BID DAT HET ALLEMAAL VOOR NIETS IS GEWEEST

 • KIENEN 2 NOVEMBER KIENEN Vrijdag 2 november is er weer kienen, aanvang 20.00 uur. Er zijn weer veel verschillende prijzen ingekocht voor jong en oud. Natuurlijk is er ook een complete koffie- en wasmiddelenronde en verder zijn er enkele tassen met levensmiddelen te winnen. Op het extra kaartje hebben we weer iets moois. Toegang vanaf 16 jaar, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 5,00 per serie, halve serie 2,50 en extra kaartje 1,20. Tot ziens!

  DARTERS OPGELET BILJARTERS

  Op dinsdag / donderdag avond is er een mogelijkheid voor een dart- of biljartclubje.

  Kom eens praten voor meer informatie of neem contact op met [email protected]

  RUIMTE TE HUUR Op de donderdagavond zijn er nog mogelijkheden om de grote zaal te huren voor uw vereniging of activiteit.

  CARTRIDGE INZAMELPUNT U kunt nog steeds lege cartridges inleveren in Wijkhuis de Lier. Alleen cartridges zonder verpakking erom. De doos staat bij de ingang in de hal. Er mogen geen batterijen ingeleverd worden, deze kunt u in diverse bouwmarkten en winkels inleveren.

  MAATSCHAPPELIJKE STAGES Voor scholieren die hun maatschappelijke stage dit schooljaar moeten doen zijn de kinderactiviteiten en de disco ook leuke activiteiten om te helpen. Verder zijn er ook nog een aantal activiteiten rondom de carnaval waar we hulp kunnen gebruiken.

  Wekenlang stond het leven in huize Noor in het teken van paddenstoelen. Tja, het is nu eenmaal herfst, zal je misschien denken. Maar het feit dat het nu het goede jaargetijde is voor paddenstoelen heeft er eigenlijk niets mee te maken. De reden was een mail aan mijn webwinkel van een kinderdagverblijf dat het oog had laten vallen op mijn paddenstoelkrukjes. Of ik er 20 kon maken Ja, natuurlijk kon ik er twintig maken. Geen probleem, voor de kussentjes althans. Dat was een kwestie van voldoende materiaal inkopen en me aan het werk zetten. Maar de stelen van de paddenstoelkrukjes was een ander verhaal. Want die bestaan uit boomstammetjes. En waar ik voorheen enkele stammetjes uit de kachelvoorraad van mijn schoonbroer had gered, moest ik er nu ergens twintig in precies de goede maten zien te krijgen. Het was een zoektocht. Alle gesprekken werden er door gedomineerd. Immers, hoe meer mensen het weten, van hoe meer kanten de hulp kan komen. En alhoewel de hulp niet direct kwam, de leuke gesprekken kwamen wel. En ideen uit onverwachte hoek. Ik leerde lieve mensen kennen, die ik voorheen nog niet kende. Die mij niet kenden, maar toch met me mee wilden denken. Wat een positiviteit. Na twee weken kwam het verlossende woord van mijn schoonvader: Ik kan 20 stammetjes voor je regelen. En dat kon hij inderdaad. Hij bracht ze zelfs bij me thuis! Zo zijn we aangekomen bij vandaag. De dag die in het teken staat van afscheid. Zometeen worden 20 paddenstoelkrukjes bij me opgehaald. En hopelijk gaan er dan snel een stel kinderen een hoop plezier aan beleven. Net zoals ik er de afgelopen weken, naast een beetje stress, ook al een hoop plezier aan heb beleefd!

  NOOR

  BOEKENUITLEEN MET EEN DAG EXTRA UITGEBREID

  Houdt u ook zo van lezen? Kom naar het wijkhuis en meldt u aan als lid hiervoor. Voor 5,00 per jaar kunt u terecht om te lenen of te ruilen.

  DINSDAG, woensdag

  en donderdag van 10.00 - 12.00 uur

  zijn de kasten voor u open.

 • WORKSHOP TEKENEN EN SCHILDEREN Iedere maandagmorgen van 9.00 - 12.00 uur is er een workshop tekenen en schilderen in Wijkhuis de Lier. De deelnemers leren van elkaar om met verschillend materiaal te werken. Ook worden er over en weer adviezen en tips gegeven. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heeft u belangstelling hiervoor, loop dan gerust eens binnen. BEWEGEN VOOR OUDEREN

  Elke vrijdagmorgen is er gym voor ouderen van 9.15 - 10.15 uur. U kunt hier oefeningen doen op muziek, zowel zittend, staand als lopend. Alles gebeurd onder deskundige leiding, er wordt rekening gehouden met wat u kunt. Bewegen moet en is goed voor iedereen. Ook wordt er onderling wat bijgekletst onder het genot van n kopje koffie/thee. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, kosten 3,75 per maand. Loopt u gerust eens binnen, ook heren zijn welkom.

  DINSDAGMIDDAG JOKEREN RIKKEN VANAF 14.00 UUR

  Iedere dinsdagmiddag zijn er kaartwedstrijden in uw wijkhuis. U kunt hier jokeren en rikken vanaf 14.00 uur voor kleine pakketjes levensmiddelen of zeep. U kunt zich tot 14.00 uur hiervoor inschrijven voor 1,30 p.p. Vanaf 12.30 uur is de zaal open en is er gelegenheid om onderling te kaarten. Mogen wij u hier ook eens begroeten?

  KINDERACTIVITEITEN Iedere 2e dinsdag van de maand voor de groepen 3, 4 en 5 van de basisscholen. Elke 4e dinsdag van de maand voor de oudere groepen 6, 7 en 8. Uitgezonderd schoolvakanties. De briefjes komen via de scholen in de wijk met daarop het thema en de tijden. Wilt u zich opgeven voor de nieuwsbrief, of zit uw kind buiten de wijk op school, informeer dan via [email protected] GEVRAAGD VOOR DE KNUTSELACTIVITEITEN Voor de knutselactiviteiten zouden we graag schroefjes, boutjes, revetjes, kleine spijkertjes, ijzerdraad, metalen dekseltjes, ijzerdraad, stalen horloge en bandjes en nog meer van dergelijk spul gebruiken. Iedereen heeft u wel iets in de schuur van dit kleine spul wat misschien weg kan. Wij kunnen hier iets heel leuks van maken met de kinderen. U kunt dit inleveren aan de bar van het wijkhuis. En over een tijdje ziet u op de website het resultaat: www.wijkhuisdelier.nl.

  30 NOVEMBER JEUGDDISCO GROEP 5, 6, 7 EN 8 NIEUWE OPZET

  30 november is er een jeugddisco. Er mogen voortaan ook kinderen uit groep 5 komen. Dus alle kinderen van groep 5, 6, 7 en 8, die in de wijk wonen of hier op school zitten, zijn hiervoor welkom. Briefjes met alle informatie komen via de scholen. Zit uw kind buiten de wijk op school informeer dan via [email protected] voor meer informatie.

  KERSTCONCERT TIERELIEREN Vrijdagavond 21 december treden de Tierelieren weer op in Wijkhuis de Lier. Er worden kerstnummers maar ook gezellige meezingers gezongen. De entree is gratis, maar er worden wel meezingboekjes verkocht voor 1,00. Er is natuurlijk weer een loterij met mooie prijsjes. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de kindervakantieweek. Dus wij hopen dat het lekker druk en heel gezellig wordt. We beginnen om 20.00 uur. Tot ziens op deze avond! HALLOWEEN 2012

  Evenals vorig jaar organiseert de activiteitencommissie van Basisschool De Goede Herder weer een Halloweentocht door de wijk. Vindt u het leuk om uw huis/tuin in deze stijl te versieren en wilt u de kinderen hiervan mee laten genieten? Meldt u dan aan!! Let wel: uw huis moet zich bevinden binnen Bakelsedijk - Wethouder van Wellaan - van Weerden Poelmanstraat Montgolfierstraat - Fokkerlaan. Voor meer inlichtingen: Tineke Vincent, tel: 559198 / 06-24744643.

 • COMPUTERCURSUSSEN

  Cursus voor ouderen en beginners U kunt zich weer inschrijven voor de cursus. Indien er voldoende deelnemers zijn, gaat deze cursus in februari van start. Deze cursus wordt gehouden op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het wijkhuis. Inschrijven kan dagelijks tijdens de openingstijden. Het cursusgeld, inclusief lesmateriaal en een kop koffie of thee, bedraagt 50,00, gelijktijdig te voldoen bij inschrijving. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

  Velen gingen u voor. Leeftijden? Onze oudste deelneemster tot nu toe was 88 jaar en geslaagd. U bent nooit te oud om te leren. Een computer aangeschaft en u weet niet wat u er allemaal mee kunt doen? Bang dat u iets verkeerd doet of dat er iets kapot gaat? U heeft weinig of geen computer ervaring? Dan is deze cursus misschien iets voor u. In 8 bijeenkomsten wordt in uw eigen tempo en op uw niveau geleerd om te gaan met de computer. U leert het gebruik van het toetsenbord en muisbesturing. U maakt kennis met vele tips en trucs die het allemaal makkelijker maken om te gaan met uw computer. U maakt kennis met een aantal leuke en bruikbare programmas. U leert uw computer op orde te houden door bestandsbeheer. Verder wordt er op ingegaan hoe u op de computer eenvoudige instellingen kunt maken. Uiteraard komt het gebruik van internet en het e-mailen ook aan de orde. Kortom een cursus waarin u de basisvaardigheden van de computer leert. Typevaardigheid is niet vereist wel dat u in het bezit bent of gebruik kunt maken van een computer. Cursus voor gevorderden Bij voldoende deelnemers: start in januari. Deze cursus is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Cursusgeld bedraagt 55,00 inclusief een kop koffie of thee en eventuele lesmaterialen. 8 bijeenkomsten. Deze cursus is bestemd voor diegenen die al aardig met de computer weten om te gaan. Ook als vervolg op de beginnerscursus. In deze cursus maakt u kennis met het Microsoft Office 2000-2003 pakket met daarin de programmas Excel, Acces, PowerPoint en Word. Met deze onderdelen van het Microsoft Office pakket gaan wij vervolgens oefenen en u leert hoe u deze programmas in de praktijk kunt gebruiken. Met Excel maakt u een eenvoudige boekhouding of huishoudbudget en controleert u de energienota enz. enz. U heeft een grote postzegel-, cd-, dvd- of andere verzameling? Deze programmas h