Autoplus Juni editie Oost 2012

download Autoplus Juni editie Oost 2012

of 16

 • date post

  09-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé Autokrant van het Noorden editie Oost Juni 2012

Transcript of Autoplus Juni editie Oost 2012

 • Test op pagina 3.

  Autoplus heeft op donderdag 24 mei jl. met de nieuwe SEAT Mii gereden. Na de VW Up! is dit de tweede uithet illustere trio Kwik, Kwek en Kwak. De derde, de Skoda Citigo wordt half juni gentroduceerd, maar nu ishet tijd voor de Mii! Lees verder op pagina 5.

  Scan de codes met je mobiel!

  De zomer is aangebroken en deeerste tropische dag staat voor2012 al weer in de boeken. Tij-dens zulke zomerse weersom-standigheden wil je natuurlijkwel relaxt auto kunnen blijvenrijden. Geen hinderlijke zon, irri-tante beestjes of tropische tem-peraturen in de auto! Met pri-vacy shades ben je van alle ge-makken voorzien. Dit nieuweproduct is nu verkrijgbaar bijAutomat Veendam. Pasklaar voorbijna alle autos. Sets zijn er alvanaf 109,-.

  Kom nu gauw langs bij AutomatVeendam om veilig en beschermd,zonder zorgen, de zomer in tekunnen rijden!

  Zie de advertentie verderop in deze krant!

  Ook voor Lancia ga je naar Winter

  www.winterautocentrum.nl

  Uw partner in originele onderdelenAutomaterialen-BandenGereedschappen-OliePlaatwerk-Bumpers-VerlichtingExport/Import-Automotive Parts

  T: 06-51102165 sales@tgu-autoparts.nlwww.tgu-autoparts.nl

  Wij leveren niet aan particulieren

  Prijsuitreiking!AUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 11 - JUNI-EDITIE OOST 2012/OPLAGE: 40.000 EX.

  Donderdag 23 mei jl. om 15.30 uurwas de feestelijke prijsuitreiking inhet Museum Canadian Allied Forces1940-1945 in Groningen van dehoofdprijs aan de heer P.W. de Wit,waarmee we hem uiteraard vanharte willen feliciteren! De oplossingvan de prijsvraag was dit keer eenWillys MB Jeep uit 1942. Lees verder op pagina 15.

  Kenmerken en voordelen Privacy shades: Perfect zicht - Privacy shades blokkeren laagstaande zon

  en felle koplampen. Veiligheid - Privacy shades ontnemen het zicht op

  waardevolle spullen in de auto. Insectenproof - Privacy shades voorkomen dat insecten naar

  binnen vliegen als de ramen open staan. Warmtewerend - Pricacy shades houden de warmte buiten

  en de koelte binnen. Zonneprotectie - Privacy shades blokkeren UV-straling. Frisse lucht - Pricacy shades zorgen voor ventilatie in de auto. Style - Pricacy shades zien er gewoon gaaf uit!

  Voor meer informatie:Automat VeendamTransportweg 1a9645 KZ VeendamT 0598-468275www.automatveendam.nl

  SCOREN DOE JE N BIJ ONZE ADVERTEERDERS!

  Just 4Just 4Mii!Mii!

  WAT HEBBEN WE HIER?

  Lees verder op pagina 15.

  Bekijk de wedstrijden van Oranje op het grote scherm in HD bij Wolff Groningen!Tickets 7,50 incl. 2 drankjes en borrelhapje in de rust. Voor meer info: www.wolff.nl

  Autobedrijf Dijker BV Holland Marsh 20 Nieuwe PekelaTel: 0597-612007 www.dijkerbmw.nl

  PROFITEER DEZE MAAND NOGVAN DE LAAGSTE TARIEVEN

  TARMAQ netwerkmiddag

  Lees verder op pagina 13.

  SKODA Citigo slimste keus!

  Lees verder op pagina 13.

  Jubileum van de Civic wordt groots gevierd

  Privacy shades: nieuw product bij Automat Veendam!

  De Honda Civic beleeft zijn 40 jarigjubileum in Nederland en dat wordtgroots gevierd. Kopers van een nieu-we Honda Civic kunnen nu extravoordeel genieten. Honda pakt uitmet zeer aantrekkelijke aanbiedin-gen met name voor de nieuwe Civic,maar ook de Jazz wordt uiterstscherp aangeboden.

  Eerder dit jaar introduceerde Honda denieuwe Civic, die met een ge-stroom-lijnd nieuw uiterlijk en krachtige, zuinigemotoren vergelijkbare modellen uit hetcompacte midden-segment de loefafsteekt. De Civic heeft veruit de groot-ste bagageruimte in zijn klasse en is uit-gerust met de unieke Magic Seats.Lees verder op pagina 13.

 • T E S T K i a C e e d Tekst: Evert Flapper Fotografie: Mark PijlMet dank aan: Autobedrijf Van der Molen 3Jaargang 11 - Juni-editie 2012Naast Hyundai is ook het andereKoreaanse merk, Kia, goed bezigop onze Europese markt. Kia zetmet de nieuwe Ceed, net alsHyundai met de i30, de concur-rentie het water aan de lippen.De nieuwe Ceed zal qua design,zowel buiten als van binnen enook qua rij-eigenschappen in hetC-segment een aardig toontjekunnen meezingen. Wij haddenonlangs de Ceed 1.6 GDI in PlusPack-uitvoering mee en voeldenm eens stevig aan de tand.

  DesignBij het ontwerp van de nieuwegeneratie Kia Ceed is men uitge-gaan van sterke, vloeiende lijnendie ervoor zorgen dat de auto eratletisch uitziet en een gevoel vanconstante beweging uitstraalt,zelfs als ie stilstaat. Dankzij dekarakteristieke, sportieve kenmer-ken en dynamische proportiesheeft de auto een zelfverzekerdeen krachtige uitstraling gekregen.

  Het front van de Ceed is volledig inovereenstemming met het beken-de familiegezicht van Kia, de zo-genaamde tiger nose, die we alkennen van de Picanto, Rio,Sportage en de Sorento.

  InterieurDe stoelen in deze Ceed zittenprima de luxe, het multifunctionele,in leder uitgevoerde stuurwiel ligt

  lekker in de hand, de klokken zijngoed afleesbaar en het dashboardoogt zeer fraai met voor Koreaansebegrippen uitstekende materialenen dito afwerking. Helemaal superen qua ergonomie een dikke vol-doende van de meester!

  Flex SteerBestuurders kunnen bij de Ceedvanaf het Comfort Pack profiterenvan Flex Steer. Het systeem kentdrie standen - Comfort, Normal enSport. Hiermee bepaal je de matevan bekrachtiging en feedbackvan de besturing, die optimaal kanworden aangepast aan de rijcon-dities van dat moment.

  Het resultaat? Gewoon meer rij-plezier! Wij hadden m trouwenscontinu in de Normal-modus, wantdat is bij de Ceed toch echt welhet lekkerste standje!

  OnderwegOnder de motorkap ligt een 1.6liter benzinemotor goed voor 135pk. Samen met een heerlijk hand-geschakelde 6-versnellingsbak zitje, als je goed je best doet, binnen10 seconden van 0 op 100 km/u.De motor krijgt het schoonste ener-gielabel A mee. Datzelfde geldtvoor de dieselvariant, want beidevarianten spelen een belangrijkerol in het C-segment. Overigensverwacht Kia bij de verkoop een30/70-verdeling tussen de diesel-en de benzinemotoren. In verge-lijking tot zijn voorganger is denieuwe Ceed langer (+ 4300 mm)en breder (+ 1780 mm) geworden.Doordat de hoogte juist is afge-nomen, oogt de Ceed sportieverdan zijn voorganger zonder aanfunctionaliteit in te boeten.

  Achterin beschikken passagiersdan ook over voldoende been-ruimte en qua hoofdruimte heb jedaar al helemaal niet te klagen. Debagageruimte bedraagt 380 liter,tien procent meer dan zijn voor-ganger, waardoor hij de grootstebagageruimte in zijn klasse heeft.Iets wat ook nog even genoemdmoet worden tijdens ons ritje overde snelweg: versnellen bij 120 km/uin top gear moet je niet willen!

  Ons advies: tandje terugschake-len, toeren maken en gaan metdie banaan!

  TestbaannotitiesEen grote verdienste van deze nieu-we Ceed is dat we heerlijk uitge-rust aankomen in Emmen voor hetzwaardere werk op de testbaan,waar we heerlijk hebben kunnenstoeien. Op geen enkel testonder-deel laat deze jongen een steekjevallen. Alles doet ie gewoon be-hoorlijk, nergens wordt het span-nend en dat is echt als compli-ment bedoeld! Voor de slalomproefzetten we Flex Steer gewoon instandje Normal, want in Sport-modus heb je wel heel veel spier-

  kracht nodig om snel de pylonente kunnen ronden. In Normal gaathet een stuk soepeler en kost hetwat minder moeite. Qua onderstel-afstemming kunnen de Koreanennog wel het een en ander verbete-ren, maar dat zal voor de meestekopers geen reden zijn om mniet aan te schaffen.

  Want hij onderscheidt zich ruimvoldoende door andere reeds eer-der aangehaalde positieve punten.Wij zijn dus erg over m te spreken!Bekijk de movie maar eens op:www.autoplusonline.nl

  ConclusieMet de nieuwe Ceed heeft Kiaeen belangrijke troef in handenom in het C-segment een aardigwoordje mee te kunnen gaanspreken. De concurrentie kan znborst nat maken, dankzij zn aan-sprekende design, zn rijke stan-daarduitrusting, zn zeer scherpevanafprijs ( 17.195,-) en niet in delaatste plaats zn 7 jaar garantie!Kia zal, zo verwachten wij, zn

  marktaandeel in het C-segmentzeker zien stijgen, want wij warenerg onder de indruk van zn kwa-liteiten. Daarom zeggen wij danook: DOEN!

  Voor een proefrit gaat u naar uwdichtstbijzijnde Kia-dealer.Kijk voor adressen op pagina 2!

  Specificaties:

  Motorviercilinder 16Vcilinderinhoud: 1.591 cm3

  max. vermogen.: 99kW/ 135 pk bij 6.300 tpmmax. koppel: 164 Nm/4850 tpmboring x slag (mm): 77 x 85,44compressieverhouding: 11,0:1

  TransmissieHandgeschakelde 6-versnellingsbak

  Besturingdoor elektromotor aangedreven stuurbekrachtiging (MDPS), snelheidsafhankelijk inclusief FlexSteer

  Remmenvr: gev. schijfremmen, achter: schijfremmenABS, EBD, BAS, ESS en ESC

  Maten en gewichtenl x b x h: 4310 x 1780 x 1470 mmwielbasis: 2650 mmspoorbreedte v/a: 1563/1576 mmtankinhoud: 53 literinhoud bagageruimte: 380/1318 literkentekengewicht: 1268 kgdraaicrikel: 10,6 m

  Prestatiestopsnelheid: 195 km/u*acceleratie: 0-100 km/u in 10,2 sec

  Brandstofverbruik en uitstootGem. verbruik: 5.4 l/100 km*Gem. testverbruik: 8,0 l/100 kmCO2-emissie: 124 g/km

  Wielen en banden17 lichtmetalen velgen met 225/45R17 banden

  PrijzenVanafprijs: 17.195,-Prijs testauto: 21.445,-

  * = fabrieksopgave

  BEKIJK DE MOVIE!Ga naar www.autoplusonline.nl

  - fraai koetswerk en interieur- uitstekend rijgedrag- value-for-money- 7 jaar garantie

  - motor versnelt onderin nauwelijks

  +

  Kia Ceed 1.6 GDI Plus Pack

  1. Lekker, multifunctioneel stuurwiel2. Prima zittende stoelen3. Dashboard naar bestuurder gericht

  3

  12

  VOOR FILMPJES EN HET LAATSTE AUTONIEUWS: WWW.AUTOPLUSONLINE.NL ALTIJD UP-TO-DATE

  Dagelijks worden onze verkopersgeconfronteerd met het lande-lijke nieuws omtrent recessie,afname van consumentenver-trouwen, dalende koersen ensombere toekomstvoorspellin-gen. Desondanks worden deverwachte aantallen nieuwe engebruikte