Autoplus Maart editie Oost 2010

download Autoplus Maart editie Oost 2010

of 16

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  232
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé autokrant van het noorden editie oost maart 2010

Transcript of Autoplus Maart editie Oost 2010

 • PAKMEE PAK MEE

  PAKMEEPAKMEE

  PAKMEEPAKME

  EPA

  KMEEPAKMEE

  AUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 9 - MAART-EDITIE OOST 2010/OPLAGE: 40.000 EX.

  EDITIE OOST-GRONINGEN

  De C3, die in 2002 op de markt kwam,was enigszins gedateerd geraakt enschreeuwde om een opvolger. Die iser nu, en wat voor n. Lees verder op pagina 5.

  HET WERKT ECHT, HANDIGE HANSVoor alle voorkomende montageklussen op maat!Neem voor een vrijblijvende offerte contact op met:

  HANS VAN PUTTENM: 06-34963316

  www.wassenmetgevoel.nl

  Stoere Zwaardvechter!Driewerf Driewerf Comfort!Stofzuigen gratis!

  Op 19 maart jl. was de feestelijkeprijsuitreiking bij MiniWheels in Peize,waar de gelukkige prijswinnaar dehoofdprijs in ontvangst mocht ne-men, een 1:18 schaalmodel van deauto die moest worden geraden.

  Tekst: Evert FlapperFoto: Anne Hoekstra

  Jaguar MkII De goede oplossing moest een JaguarMkII 3.8L uit 1961 zijn. Deze prachtigeoldtimer kwamen we tegen op de web-site van Garage Timmer in Hoogkerken is te koop. Kijk voor meer informatiemaar eens op: www.garage-timmer.nl.Jaguar presenteerde in 1959 de MkII,een sterk verbeterde 2.4 en 3.4 Saloon.Korte tijd later verschijnt ook de bere-

  sterke 3.8-liter variant, met een 3.781cc 6-cilinder van 220 pk, goed voor eentop van 201 km/u. Deze variant werddankzij zijn snelheid, zijn luxe en zijnprima rijeigenschappen erg populaironder het criminele gilde. Zo zeer zelfsdat de politie niet anders kon dan ookMkIIs in te zetten bij achtervolgingen,wilde men de criminelen kunnen bij-benen. Met 30.070 exemplaren is de3.8 de meest verkochte versie en deproductie van de MkII eindigt in 1967.

  De prijswinnaarEr waren weer honderden goedeoplossingen gemaild en veel mensenstuurden ook een briefkaartje, waar-voor dank! De hoofdprijs ging ditkeer naar de heer Gerry Huizinga uitGroningen. Hij mocht uit handen vanVanita Lenting van MiniWheels Peizehet prachtige 1:18 schaalmodel vande Jaguar MkII in ontvangst nemen.

  Voor het ter beschikking stellen vandeze prijs willen we MiniWheelsPeize uiteraard hartelijk danken.

  Onze prijswinnaar willen we langsdeze weg nogmaals van harte feli-citeren met zijn fantastische prijs.Het 1:18 schaalmodel van deJaguar MkII zal vast een mooiplekje krijgen in de vitrinekastnaast de andere schaalmodellen!

  Prijsuitreiking bij MiniWheels in Peize!

  Vanita Lenting van MiniWheels Peize en prijswinnaar Gerry Huizinga

  De nieuwe Terios, de compacte SUV van het Japanse merk Daihatsu, heeft een face-lift ondergaan. Autoplus kreegde stoere Japanse zwaardvechter een dag mee en voelde m eens stevig aan de tand op onze testbaan in Emmen.Lees verder op pagina 3.

  Weet u welk merk en welk type autodit is. Stuur ons dan een e-mail op:info@autoplusonline.nl, o.v.v. uw naam,adres, woonplaats en telefoonnummer.Of stuur een briefkaartje naar: Autoplus,Akeleiweg 200, 9731 JD Groningen

  (tevens o.v.v. uw naam, adres, woon-plaats en telefoonnummer). De prijs-uitreiking zal in week 15 plaatsvindenbij MiniWheels aan de Havenstraat inPeize. De prijswinnaar wordt geacht deprijs zlf aldaar te komen ophalen!

  Autoplus stelt dit keer een fantasti-sche hoofdprijs ter beschikking: een1:18 schaalmodel van de auto die umoet raden, alsmede twee TT Worldtribunekaarten voor de SuperleagueFormula Grand Prix Assen op 16 meia.s! Meer info over dit evenement oppagina 9 van deze krant.

  Het schaalmodel wordt ons terbeschikking gesteld door Miniwheelsin Peize. Kijk voor meer info op: www.miniwheels-online.com . De vrijkaartjes voor de SuperleagueFormula Grand Prix Assen wordt onster beschikking gesteld door de orga-nisatie van de Superleague FormulaGrand Prix Assen. Allen hartelijk dankdaarvoor!

  Uw oplossing graag e-mailen ofopsturen vr 9 april a.s., danmaken we in onze april-editie deoplossing en ook de winnaarbekend. Tot dan!

  Prijsvraag: WAT HEBBEN WE HIER?

  De sluitingsdatum is op 9 april!

  www.sf-assen.com

  BINNENKORT TE ZIEN IN MUSTSEE!

  OrigineleSpark-dag!Spark-dag!

  Lees verder op pagina 7.

  De ware essentievan het racen!

  Lees verder op pagina 15.

  Superleague FormulaGrand Prix Assen

  14-16 mei14-16 mei

  Lees verder op pagina 9.

 • Autobedrijf Tulp BVBorgercompagniesterstraat 82

  9611 KC Sappemeer tel 0598 - 393227

  Ideaal voor in de stadperfect voor daar buiten!

  www.auto-tulp.nl

  Autobedrijf M. Rijks BVCabrio

  Alfa Romeo Spider2.2 JTS Exclusivefull-optionsnieuw

  Nissan Micra CC1.6 16v Tekna Plus2006, 12.173kmleer, cruise, clima

  Alfa Romeo Spider2.0 T.Spark Lusso2001, 33.552kmleer, audio, lmv

  Mazda MX5 Miata1.6i 16v TurboGetuned, 170pkleer, audio, hardtop

  Daihatsu Materia1.5 16v Soul2008, 13.500kmaudio, lmv, airco

  Alfa Romeo GTV2.0 T.Spark Lusso2002, 7900kmairco, leer, lmv

  Opel Astra2.2 Coup2001, 137.239kmairco, leer , lmv

  Mini Cooper1.6 16v cooper2004, 108.350 kmairco, audio, lmv

  Toyota YarisMazda DemioRenault ClioDaihatsu Cuore (2x)Suzuki Alto (Automaat)Fiat SeicentoFiat PuntoAlfa Romeo 155Mazda MPVVW Golf

  3.500 3.500 4.500

  2.500 2.500 4.500 1.950 950 500

  Tot 5.000,=

  Occassion v/d maand

  Daihatsu Terios ExpeditionMei 2008, 24.985km

  Nassaustraat 85, 9675 EN Winschoten, www.rijtex.nl

  Voor de meest actuele voorraad zieonze website: www.rijtex.nl

  Vaste lage prijs:APK-Keuring

  35,-incl. alle toeslagen !!

  6JID7:9G>?; I?::G9HB6 7#K#De Zwaaikom 6, 9641 KV VEENDAM , Tel. 0598 622 112

  Ook belastingtechnisch goed gebouwd.

  Een degelijke kooiconstructie, zes airbags,

  antislipregeling, ABS, anti-whiplash hoofd-

  steunen. En ook nog een krachtige 1.2 TSI

  (77kW) motor onder de kap. De koda

  Octavia zit boordevol met de nieuwste

  techniek. Maar ook belastingtechnisch

  steekt ie goed in elkaar. Want dankzij de

  1.2 TSI motor mag deze Octavia rekenen

  op een groen A-label. Dat betekent dat u

  slechts 20% bijtelling betaalt. Over de toch

  al gunstige prijs. Want u rijdt de Octavia 1.2

  TSI al vanaf E 18.700,- en least vanaf E439,- per maand. Zo hoeft u zich niet langer

  blauw te betalen.

  De `dYV DXiVk^V TSI met '% W^_iZaa^c\# VanafE 18.700,-.

  Brandstofverbruik gemiddeld 5,7 - 7,7 L/100 km (1 op 13 - 17,5 ) CO2 emissie 134-180.

  Genoemde vanaf prijs is incl. BTW en BPM, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Leasebedrag is excl. BTW en brandstof per maand via koda leasing o.b.v. 48 mnd en 20.000 km per jaar full operational lease. Excl. verzekering en eigen risico ` 500,- per gebeurtenis. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeelding kan meeruitvoeringen bevatten.

 • T E S T D a i h a t s u T e r i o s Tekst: Evert Flapper Fotografie: Mark Pijl 3Jaargang 9 - Maart-editie Oost 2010De nieuwe Terios, de compacte SUVvan het Japanse merk Daihatsu,heeft een face-lift ondergaan. Aanhet exterieur zijn de wijzigingenminder in het oog springend danin het interieur en inwendig zijn deveranderingen het meest ingrij-pend te noemen. Autoplus kreegde stoere Japanse zwaardvechtereen dag mee en voelde m eensstevig aan de tand op onze test-baan in Emmen.

  Ex- en interieurZoals gezegd zijn de wijzigingen aanhet exterieur minimaal te noemen.Wat aan de voorkant in het oogspringt, zijn de strak ontworpen gril-le en de aangepaste bumper, waar-door de aerodynamica sterk is ver-beterd. Andere verbeteringen aanhet exterieur zijn de voor- en achter-lichtunits van helder glas, de hardewielkoffer in de kleur van de carros-serie en de nieuwe achterbumper.Stuk voor stuk elementen die deTerios er beter uit laten zien. Ook hetinterieur is aangepakt. De Terios isuitgerust met een nieuw ontworpeninstrumentarium, mooiere, zachterematerialen en luxe zaken zoals audio-bediening op het stuurwiel en climatecontrol zijn standaard op het meren-deel van de verschillende uitvoerin-gen. Optioneel kan de Terios worden

  uitgerust met lederen bekleding enautomatische transmissie. Geblevenzijn de sterke troeven van de Terios,zoals de riante binnenruimte. Hoewelde Terios van buiten oogt als eencompacte SUV, is de ruimte in hetinterieur en de bagageruimte verbluf-fend: vijf volwassenen incl. bagage isgeen enkel probleem. Andere sterke punten zijn de makke-lijke instap, de comfortabel hoge zit,de vlakke laadvloer en het ontbrekenvan een tildrempel.

  2WD TrophyAlle versies van de Terios worden aan-gedreven door een krachtige 1.5 DVVT-motor die bij 6.000 toeren een maxi-maal vermogen van 77 kW (105 pk)levert. Wij kregen de 2WD Trophy-uit-voering mee met aandrijving op deachterwielen en een handgeschakeldevijfversnellingsbak. Uiteraard is de Teriosook verkrijgbaar met permanente 4WDen beide versies kunnen met automa-

  tische transmissie worden uitgerust.Naar welke versie uw voorkeur uitgaat,hangt af van uw eigen gebruiksdoel-einden, maar als u het ons zou vragen,gingen we voor de 4WD. Toch verwachtde importeur dat de meeste mensenzullen kiezen voor de 2WD, vanwege znzuiniger brandstofverbruik, zn lagereaanschafprijs en het feit dat het meren-deel van de kopers never-nooit-nietoffroad zal gaan met zn Terios.

  Wat ons betreft jammer, want de nieu-we Terios is er gewoon voor gemaakt,hij heeft de looks, maar mag pas metrecht een chte all-rounder wordengenoemd in 4WD-uitvoering!

  Rij- en weggedragOns testexemplaar was opgeleukt meteen aantal stoere accessoires: side-bars, spatbordverbreders, dikke PirelliScorpion-banden met prachtige 235/-55R17-velgen en als klap op de vuur-pijl, twee vuistdikke uitlaatpijpen. Hetgeeft m een ng robuuster aanzien,waardoor we sterk de neiging moetenonderdrukken om niet meteen het on-verhard te gaan opzoeken. We blijvenechter braaf op het verhard. Door zncompacte afmetingen voelt de Terioszich al sn