Wijkblad Info-Oost editie oktober 2011

Click here to load reader

 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Het wijkblad van Helmond-Oost.

Transcript of Wijkblad Info-Oost editie oktober 2011

 • GEZOCHT DIVERSE VRIJWILLIGERS GEZOCHT BARVRIJWILLIGERS: Wij zoeken nog enkele betrouwbare mensen vanaf 18 jaar om bij verschillende gelegenheden onze beheerders en/of barvrijwilligers mede te ondersteunen. Dit kan overdag en/of s avonds voorkomen. KIENOMROEPER: We zoeken nog een reserve omroeper voor de kienavond die 1x per maand op vrijdagavond gehouden word. HULP BIJ KINDERAKTIVITEITEN: Wij kunnen nog hulp gebruiken om te helpen met knutselen tijdens de kinderaktiviteiten 2x per maand op dinsdagavond.

  RUIMTE TE HUUR Op de donderdagavond zijn er nog mogelijkheden om de grote zaal te huren voor uw vereniging of activiteit.

  CARTRIDGE INZAMELPUNT U kunt nog steeds lege cartridges inleveren in wijkhuis de Lier. Alleen cartridges zonder verpakking erom. De doos staat bij de ingang in de hal. Er mogen geen batterijen ingeleverd worden, deze kunt u in diverse bouwmarkten en winkels inleveren.

  KINDERACTIVITEITEN DE LIER Kinderen vanaf groep 3 t/m 5 2e dinsdag van de maand van 18.30 - 20.00 uur. Kinderen vanaf groep 6 t/m 8 4e dinsdag van de maand van 18.30 - 20.00 uur. Uitgezonderd vakanties. Zit uw kind buiten de wijk op school informeer dan via email en/of geef u op voor de nieuwsbrief van deze activiteit: [email protected]

  Voor meer informatie over bovenstaande berichten: [email protected] of tel.: 544478

  RABOJEUGDLAND IN SPORTHAL DE BRAAK Kun jij sneeuwballen vangen? Kom dan naar sporthal de Braak tijdens de Winterpret van RaboJeugdland! Op dinsdag 25 oktober gaat RaboJeugdland voor de 13e keer van start! Dit sport-, spel-, en doefestijn vindt ook nu weer plaats in sporthal De Braak in Helmond en duurt t/m vrijdag 28 oktober. Er zijn weer tal van activiteiten zoals schminken, trampoline springen, sneeuwballen vangen, klim in de windtunnel, knutselen, surfen, diverse behendigheidsspelletjes en op donder- en vrijdag is er ook een klimwand, air hockey, tattooshop en haargel maken. Eigenlijk teveel om op te noemen. Alle Helmondse basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8, mogen deelnemen aan dit evenement. De meeste kinderen ontvangen in oktober alle informatie via hun eigen basisschool of via de diverse media. Kijk ook voor meer informatie op www.jeugdlandhelmond.nl.

  Kaartverkoop De kaartjes kosten 2,-- per dagdeel per persoon. Kom op tijd want op=op! De entreekaartjes voor RaboJeugdland zijn te verkrijgen bij deze Rabobank kantoren: Kerkstraat Woensdag 12 oktober van 13.00 16.00 uur Donderdag 13 oktober van 09.30 17.30 uur Vrijdag 14 oktober van 09.30 17.30 uur zaterdag 15 oktober extra verkoop van 9.30-13.00

  Mierlo-Hout en Stiphout Woensdag 12 oktober van 13.00 16.00 uur Donderdag 13 oktober van 09.30 17.30 uur Vrijdag 14 oktober van 09.30 17.30 uur

  Extra verkooppunten Boekhandel de Ganzenveer, Primera in winkelcentrum De Bus, Albert Heijn Dierdonk en Wijkhuis De Lier. Kaartjes zijn hier te koop op: Woensdag 12 oktober van 13.00 18.00 uur Donderdag 13 oktober van 09.00 18.00 uur Vrijdag 14 oktober van 09.00 18.00 uur (wijkhuis De Lier verkoopt alleen op woensdag en sluit om 17.00 uur).

  GEVONDEN In week 34 is er in de Wethouder van Wellaan een zwart tasje gevonden. Ben je het verloren, bel dan 542834.

 • 7

  COMPUTERCURSUS voor ouderen en beginners

  U kunt zich weer inschrijven voor de volgende cursus. Deze start na de grote vakantie op de vrijdagmiddag.

  Velen gingen u voor. Leeftijden? Onze oudste deelneemster tot nu toe was 88 jaar en geslaagd. U bent nooit te oud om te leren. Een computer aangeschaft en u weet niet wat u er allemaal mee kunt doen? Bang dat u iets verkeerd doet of dat er iets kapot gaat? U hebt weinig of geen computer ervaring?

  Dan is deze cursus misschien iets voor u.

  In 8 bijeenkomsten wordt u in uw eigen tempo en op uw niveau geleerd om te gaan met de computer. U leert het gebruik van het toetsenbord en muisbesturing. U maakt kennis met vele tips en trucs die het makkelijker maken om te gaan met uw computer n met een aantal leuke en bruikbare programmas. U leert uw computer op orde te houden door bestandsbeheer. Verder wordt er op ingegaan hoe u op de computer eenvoudige instellingen kunt maken. Uiteraard komt het gebruik van het internet en het e-mailen ook aan de orde. Kortom, een cursus waarin u de basisvaardigheden van de computer leert. Typevaardigheid is niet vereist, wel dat u in het bezit bent of gebruik kunt maken van een computer. Deze cursus wordt gehouden op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het wijkhuis. Inschrijven kan dagelijks tijdens de openingstijden. Het cursusgeld, inclusief lesmateriaal en een kop koffie of thee, bedraagt 50,-, gelijktijdig te voldoen bij inschrijving. Na afloop wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

  COMPUTERCURSUS voor gevorderden (8 bijeenkomsten)

  Bij voldoende deelnemers start september, anders later. Er zijn nog plaatsen vrij.

  Deze cursus is bestemd voor diegenen die al aardig met de computer weten om te gaan. Ook als vervolg op de beginnerscursus. In deze cursus maakt u kennis met het Microsoft Office 2000-2003pakket met daarin de programmas Excel, Acces, PowerPoint en Word. Met deze onderdelen van het Microsoft Office pakket gaan we vervolgens oefenen en u leert hoe u deze programmas in de praktijk kunt gebruiken. Met Excel maakt u een eenvoudige boekhouding of huishoudbudget en controleert u de energienota enz. enz. U hebt een grote postzegel-, cd-, dvd- of andere verzameling? Deze programmas houden voor u alles netjes en overzichtelijk op orde. U maakt kennis en leert omgaan met PowerPoint. Met dit programma gaat u met uw (eigen) digitale fotos en/of tekst presentaties of een diashow maken. Verder maakt u kennis met vele tips en trucs voor Word. NIEUW: U maakt in deze cursus ook kennis met het fotobewerkingsprogramma Photoshop en de vele manieren om fotos te bewerken. Typevaardigheid is niet vereist. Voor deze cursus is het wel van belang dat u zelf in het bezit bent van een computer en een Microsoft Office pakket 2000-2003. Huiswerk kan deel uitmaken van deze cursus. Aan het eind van de cursus wordt een certificaat van deelname uitgereikt. Deze cursus is op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Cursusgeld bedraagt 55,- inclusief een kop koffie of thee en eventuele lesmaterialen.

  CURSUS DIGITALE FOTOBEWERKING EN ARCHIVERING, maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur

  Bij voldoende deelnemers: start september, 4 bijeenkomsten. Hiervoor zijn nog plaatsen vrij.

  Bijna iedereen is tegenwoordig in het bezit van een digitale camera of gsm met camera. Aan het maken van digitale fotos zijn weinig of geen kosten verbonden. Er worden dan ook heel veel digitale fotos gemaakt. Maar hoe maak je deze fotos zichtbaar op de computer? U hebt oude (beschadigde) fotos en wilt deze bewerken en weer netjes maken? In deze cursus maakt u kennis met het archiveren, beheren en bewerken van uw digitale fotos. U maakt kennis met programmas om uw digitale fotos veilig als back-up op te slaan zodat u altijd een reservebestand heeft. Tevens maakt u kennis met programmas om uw fotos in diastijl te vertonen. Voor deze cursus is enige basisvaardigheid van het toetsenbord en muisgebruik vereist. U kunt tijdens de cursus gebruik maken van uw eigen opslagmedium zoals memorycards of usb-stick. Het cursusgeld, inclusief eventuele lesmaterialen, freeware-programmas en een kop koffie of thee, bedraagt 30,-.

 • STEUNPUNT ROZENHOF - PROGRAMMA OKTOBER Steunpunt Rozenhof heeft voor de maand oktober weer een gevarieerd programma weten op te stellen. Hieronder een summiere opsomming met begin- en eindtijden van de activiteiten. U bent van harte welkom. De zaal is 30 minuten voor aanvang open.

  04 oktober Kienen vanaf 20.00 uur. 07 oktober Film: De kleine Waarheid deel 2 van 19.30-22.30 uur. 20 oktober Muziektheater Priamore van 20.00-23.00 uur. 21 oktober Film: De kleine Waarheid deel 3 van 19.30-22.30 uur..

  Dagelijks Eetpunt Rozenhof, gezellig eten voor 55 jaar en ouder. Iedere woensdagmiddag: Koersballen van 13.45-16.00 uur. Contributie 1,50 per maand. Iedere donderdagmiddag: Sjoelen van 14.00-16.00 uur. Iedere donderdagavond: Biljartclub Nieuw Rozenhof van 19.30-22.30 uur. Iedere vrijdagochtend: "MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN" van 9.30-10.30 uur. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met: Franka van den Boomen, Cordinator van Steunpunt Rozenhof. Telefoon: 0492-544410. Aanwezig: dinsdag, woensdag en vrijdag (in principe).

  INFORMATIEMIDDAG PATINTENRECHT IN STEUNPUNT ROZENHOF De voorlichtingsbijeenkomst patintenrecht gaat uitvoerig in op de rechten van de patint. Aan de orde komen bijvoorbeeld: het recht op informatie / het recht op toestemming / het Elektronisch Patinten Dossier en het Elektronisch Medicatie Dossier / het recht op inzage in het medisch dossier / het recht op privacy / het klachtrecht / wilsonbekwaamheid / het recht op een tweede mening (second opinion). Tip: Neem een vriend(in) of familie mee naar de uitleg. Samen hoor je meer dan alleen. Een lekkere kop koffie of thee wordt door Savant aangeboden. Datum: 25 oktober 2011 van 14.00 tot 16.00 uur. Zaal open: 13.45 uur. Locatie: Ontmoetingszaal.

  INFORMATIEAVOND: EEN GEZONDER LEVEN MET EEN LAGER CHOLESTEROL Op dinsdag 4 oktober organiseert Service Apotheek Leliestraat in samenwerking met Remedica een informatieavond over "een gezonder leven met een lager cholesterol". Van de volwassenen in Nederland heeft 1 op de 8 een verhoogd cholesterol. Dit leidt tot een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen. Dit risico kan verkleind worden door gezond te leven en een goede behandeling van uw verhoogde cholesterol. De avond vindt plaats in wijkhuis "de Lier", aanvang 19.30uur. Aanmelden bij Service Apotheek Leliestraat, tel.: 0492-543557. Met vriendelijke groeten, J. Lardinois, apotheker

  ANNATHEATER Zaterdag 1 oktober Dikke