Autoplus Mei editie Oost 2012

Click here to load reader

 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé autokrant van het Noorden editie Oost Mei 2012

Transcript of Autoplus Mei editie Oost 2012

 • GRATIS, ONAFHANKELIJK EN ALTIJD ONDERWEG

  Test op pagina 3.

  Test op pagina 13.

  Ford heeft een belangrijke primeur, de ultrazuinige Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic Lease 5-deurs hatchback.Daarmee is Ford de eerste autofabrikant die in het C-segment een model biedt met benzinemotor en metmaximaal fiscaal voordeel. Bij registratie vr 1 juli 2012 geldt gn motorrijtuigenbelasting (MRB), gn BPMen slechts 14% bijtelling. Wees er dus als de kippen bij! Lees verder op pagina 6.

  Scan de codes met je mobiel!

  In oktober 2011 maakten we almelding van het feit dat er bijAutomat in Veendam grote din-gen stonden te gebeuren. Auto-mat Veendam was na acht jaardusdanig uit zn jasje gegroeid,dat uitbreiding van het pandnoodzakelijk werd. Nu in april2012 zijn de plannen verwe-zenlijkt en is zowel de show-room als de werkplaats enormgegroeid. Autoplus nam eenkijkje in Veendam en had eenprettig gesprek met KlaasKlinkhamer.

  Tekst en fotos: Evert Flapper

  VeranderingenDe ruimte waar vroeger onzewerkplaats zat, zo begint Klaas,is nu bij de showroom aange-trokken en loopt nu dus over devolle breedte van het pand, waar-door de showroom twee keer zogroot is geworden en ruim 400m2 beslaat. Wat bij binnenkomstdirect in het oog springt, is deschitterend gecoate epoxy-vloerwaarmee het hele pand is uitge-rust. Er komen nog wel eens klan-ten binnen, aldus Klaas, die vra-gen of ze schaatsen onder moetenbinden, want het lijkt inderdaadnog het meest op een ijsvloer.

  Door die vloer straalt de winkelnu een en al transparantie uit. Debredere gangpaden tussen destellingen maken het de klant nueen stuk gemakkelijker om te vin-den wat ie zoekt. Uiteraard is hetassortiment automaterialen flinkuitgebreid en staat het nu stuk-ken overzichtelijker en logischeropgesteld.

  En dan de werkplaats. Die zit nuachterin het pand en om daar tekunnen komen moet je buiten omhet pand van Tulp Keukens heenen zo door naar achteren, waar je

  via een grote roldeur heel gemak-kelijk de werkplaats kunt inrijden.Onze werkplaats is nu ruim 250 m2

  en vijf keer zo groot als de vorige.Er staan nu twee bruggen, waar-door we extra capaciteit kunnengenereren. U kunt met bijna iederautomerk bij ons terecht, aange-zien we zijn voorzien van demodernste diagnose-apparatuuren sinds kort ook de beschikkinghebben over apparatuur voor dekoplampafstelling.

  Wat ik ook nog wel even vermeldwil hebben is dat je nu vanuit de

  showroom zo de werkplaats inkunt kijken. Ook daarmee willenwe de transparantie van onsbedrijf benadrukken, want wehebben geen geheimen, de klantmag weten wat we doen als wemet zijn/haar auto bezig zijn.

  Door deze ingrijpende verbouwingkunnen we onze klanten ng beterbedienen en om die reden zie ikde toekomst dan ook met veelvertrouwen tegemoet. Iedereen isvan harte welkom in ons prachtigenieuwe pand, zo besluit Klaasoptimistisch het gesprek.

  Transportweg 1a9645 KZ VeendamT 0598-468275www.automatveendam.nl

  Fikse uitbreiding bij Automat Veendam!

  Vanaf 24 mei bij:

  Ook voor Lancia ga je naar Winter

  www.winterautocentrum.nl

  Lees verder op pagina 7 t/m 10.

  Lees verder op pagina 15.

  Uw partner in originele onderdelenAutomaterialen-BandenGereedschappen-OliePlaatwerk-Bumpers-VerlichtingExport/Import-Automotive Parts

  T: 06-51102165 [email protected]

  Wij leveren niet aan particulieren

  BAANBREKEND!BAANBREKEND!PRIJSVRAAG!

  AUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 11 - MEI-EDITIE OOST 2012/OPLAGE: 40.000 EX.

  Volg ons ook op Twitter:

  @autoplusonline

  De kandidaat voor deze prijsvraagkwamen we tegen bij St. MuseumCanadian Allied Forces 1940-1945aan de Ulgersmaweg 51 in Gro-ningen. Een bezoekje aan dit schit-terende museum is cht absoluut demoeite waard en kunnen we ieder-een dan ook van harte aanbevelen!(www.canadianalliedforces.com).Lees verder op pagina 15.

 • De Peugeot 208 is er al vanaf 12.990. Genoemde adviesprijs is incl. btw, excl. kosten rijklaarmaken, eventueel vernislak, verwijderingsbijdrage en leges. Wijzigingen en fouten voorbehouden.

  NIEUW. DE PEUGEOT 208 NU BIJ ONS IN DE SHOWROOM!

  AL VANAF 12.990

  Gem. verbr. 208 (afh. van type motor) l/100 km: 3,4-5,8; km/l: 29,4-17,2; CO2: 87-135 gr/km.b ( fh ) l k k l

  NEFKENS Assen Aziweg 9 Tel.: (0592) 37 71 77 Groningen Koldingweg 27 Tel.: (050) 544 55 00 Stadskanaal Kathodeweg 1 Tel.: (0599) 69 70 70 Veendam Transportweg 24 Tel.: (0598) 69 80 80 Winsum Het Aanleg 2 Tel.: (0595) 44 45 46 Roden Ceintuurbaan Noord 116 Tel.: (050) 309 73 10 www.nefkensnoord.nl

  Gemiddeld brandstofverbruik LPG: 6,5 l/100 km, 15,3 km/l, Benzine: 5,0 l/100 km, 20,0 km/l. CO2-uitstoot: 110 g/km.

  Mazda2 Navigator GT BiFuel vanaf 16.190,- en Mazda 2 BiFuel Cool vanaf 13.990,-. Prijzen zijn exclusief kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage. Drie jaar algemene garantie tot maximaal 100.000 km. Drie jaar lakgarantie. Twaalf jaargarantie tegen doorroesten van binnenuit. Drie jaar Mazda Euro Service. Genoemde brandstofkosten gebaseerd op huidige prijzen bij geselecteerde aanbieders. Vraag ons naar de voorwaarden van de genoemde actie.

  Ja, dat kan! Met de 50/50 deal rijdt u al een Mazda2 Navigator GT BiFuel vanaf 8.095,-.:gn]f\a]fhjgl]]jlmnYf*&)(($%YYfdmp]]fkhgjla]n]Y[[]kkgaj]k$Z]lYYdlm_]]f:HEen geen wegenbelasting tot 2014. En een volle tank kost maar 20,-.

  Mazda2 Navigator GT BiFuel

  Af_]Zgmo\ EYr\Y%fYna_Yla]kqkl]]emet TomTom software 9mlgeYlak[`] Yaj[gf\alagfaf_

  Da[`le]lYd]f).%af[`n]d_]f?L%E\Yckhgad]j?L%Eafl]ja]mj]fklg]dZ]cd]\af_

  kan dat

  volle tankEenvoor 20,-

  Nu vanaf 8.095,-

  Met50/50

 • T E S T P e u g e o t 2 0 8 Tekst: Evert Flapper Fotografie: Mark PijlMet dank aan: Nefkens Noord Roden 3Jaargang 11 - Mei-editie 2012Net zoals telefoons, computers encameras de laatste jaren sterk zijnveranderd, biedt ook de nieuwePeugeot 208 een concept van denieuwste generatie: compactebuitenmaten, uitstekende pres-taties (nieuwe maatstaven quagewicht en CO2-uitstoot), veelbinnenruimte en een royale toe-passing van digitale technieken.Autoplus testte de nieuweling enwas na afloop van n dingzeker: dit is met recht weer eensterk nummer te noemen!

  Ex- en interieurToen we m voor het eerst in het echttegenkwamen dachten we vandoen te hebben met de 508, maarnader beschouwd bleek het om denieuwe 208 te gaan. Niet zo ver-wonderlijk die verwarring, want denieuwe 208 is grotendeels geboet-seerd naar diezelfde 508. Vooralde voorkant vertoont veel overeen-komsten en is dan ook het nieuwegezicht van het Franse merk.

  De 206, maar ook de 207, haaldennooit de grote verkoopaantallen vande oer-205 en dat had voor eenbelangrijk deel te maken met hunuiterlijk. Met de nieuwe 208 gooitPeugeot het rigoureus over eenandere boeg. Zo is ie lichter, kleiner,zuiniger n n stuk fraaier gewor-den. Dankzij een kortere overhangvoor n achter, is ie bijna 10 cen-timeter korter dan het vorige model.Zn wielbasis is gelijk gebleven en

  men is er zelfs in geslaagd om debinnenruimte, dankzij een aantalslimme designconstructies, ngruimer te maken. Het exterieur isbijzonder geslaagd, ingetogener,beschaafder, stijlvoller n dus min-der schreeuwerig. Peugeot is goedbezig en zou met recht kunnen zeg-gen weer over een sterk nummerte beschikken!

  Ook bij het interieur zijn chiquestappen voorwaarts gemaakt envallen een aantal innovaties op. Zois er het bijzondere dashboard, datje moet zien in combinatie met het

  opvallend kleine ovalen stuurwiel opracegame-formaat. Doordat hetinstrumentarium een flink stuk hogeris geplaatst, kijk je als bestuurderver het stuur heen de klokken-winkel in. Peugeot spreekt van eenhead-updisplay, want de informatievalt in het directe blikveld van debestuurder. Heel apart. Je bent weleven in de weer met de instelling vande bestuurdersstoel (zet m maargewoon op standje bokhoogte) n

  van het stuur (zo laag mogelijk), maardan kijk je er ook echt verheen.Het zal niet bij iedereen lukken, zodenken wij. Zoals te doen gebrui-kelijk is de 208 er in 3- en in 5-drsuitvoering. Het gamma kent drieuitrustingsniveaus: Acces, Activeen Allure. Wij reden die laatste in5-drs uitvoering met een 1.6 VTibenzinemotor aan boord en diemoet 18.750,- kosten. De 208 iser trouwens al vanaf 12.990,-

  maar dan praten we over het 3-drsbasismodel met 1.0-liter motor, dienaar verwachting vanaf 1 september2012 leverbaar is. Zeer benieuwdhoe onze 208 rijdt, draaien we decontactsleutel snel om!

  OnderwegDe juiste zithouding achter het stuuris even zoeken, vanwege de reedsgenoemde head-updisplay, maareenmaal gevonden, kunnen wekoerszetten naar onze testbaan inEmmen. De 208 schakelt prima enhet stuurgedrag is lekker direct.Dankzij het heerlijke stuurtje voeltie aan als een kart en zo agiel rijdtdeze 208 ook. Zn 1.6-liter VTi met120 pk is een prima motor, sleurt mbinnen de 10 seconden naar de 100en we klokten n top van 190 km/u.De motor is stukken lichter gemaakt,wat het brandstofverbruik ten goedekomt. Bij 120 km/u in de vijfde ver-snelling is de motor ietwat rumoerigen missen we eigenlijk een brood-nodige 6e versnelling. Nu we tochaan het zeuren zijn, in de stad en in

  de file zou een start/stopsysteem ookwel handig zijn. Als je een auto in demarkt zet die voor het merk eennieuw tijdperk moet inluiden, is hetontbreken daarvan een beetje raar,toch? Tot zover de minpuntjes.

  Over de kwaliteit, de ergonomie ende indeling van het interieur willen wede loftrompet steken, want dat be-vindt zich voor een auto uit dit seg-ment op een verbazingwekkend hoogniveau. Petje af. Mooie materialen,fraaie, goed afleesbare klokken, eenprachtig centraal beeldscherm datgoed in het zicht en perfect binnenhandbereik zit. En klein puntje waar-over we vielen: de cruise control be-diening. Die zit, zoal