Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

7
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 30 21 april 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Info nr. 30. Het getal 30 in de maand april was tot voor enkele ja- ren onlosmakelijk verbonden met Koninginnedag. Inmiddels heeft het getal 30 nog maar weinig met deze speciale dag te maken. 27 april is tegenwoordig de dag dat Nederland oranje kleurt. Onze school neemt hier op vrijdag 22 april alvast een voorproefje op tijdens de jaarlijkse koningsspelen. Na deze dag gaan we allemaal genieten van een lange meivakantie. We zien elkaar weer terug op maandag 9 mei! Voor nu wensen we iedereen weer veel leesplezier. Team OBS Molenakker SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: Let op je taalgebruikVakantierooster Beste ouder(s) Na de meivakantie begint de laatste periode van dit schooljaar. Een periode waar naast het gewoneschoolwerk ook heel veel activiteiten plaatsvinden, zoals bijv. het schoolreisje, de schoolverlatersdagen voor groep 8, rapporten en rapportgesprekken, kennisma- kingsmiddag, de laatste schooldag en ook de voorberei- dingen voor het nieuwe schooljaar. Die voorbereidingen starten overigens al eerder. Verderop in deze INFO vinden jullie de kalender voor het nieuwe schooljaar, nu aangevuld met de vrije dagen voor de kinderen van groep 1-2 en groep 3-4. Tegen het einde van dit schooljaar krijgen jullie weer onze mooie – jaarlijkse - schoolkalender. De komende tijd zullen we jullie natuurlijk ook informe- ren over alle andere nieuwe-schooljaar-zaken”, zoals bijv. de groepsverdeling. De groepsverdeling is meestal niet zo gemakkelijk. Het aantal leerlingen moet verdeeld worden over het aantal leerkrachten dat op school werkzaam is (mag zijn ). Dat laatste noemen we for- matie en die is op dit moment is nog niet duidelijk. Zodra volledig duidelijk is wie komend schooljaar op OBS Molenakker mag werken, kan de verdeling ge- maakt worden. Dat kan betekenen dat bestaande groe- pen anders of weer anders verdeeld moeten wor- den. Van belang is dat we weten hoeveel leerlingen we in het nieuwe schooljaar welkom mogen heten. Daarom ook onze vraag in een vorige INFO om nieuwe leer- lingen zo spoedig mogelijk in te schrijven. Geef dit a.u.b. ook door aan vrienden of bekenden die overwe- gen om zoon of dochter aan te melden. Mochten er nu al vragen zijn over het nieuwe school- jaar, dan is bekend dat te allen tijde contact met mij opgenomen kan worden. De deur staat altijd open. Graag wens ik, nms. het schoolteam, kinderen en jullie (voor zover van toepassing) een hele fijne vakantie. Jacques Franssen

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker te Weert.

Transcript of Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 30

21 april 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.

Info nr. 30.

Het getal 30 in de maand april was tot voor enkele ja-ren onlosmakelijk verbonden met Koninginnedag.

Inmiddels heeft het getal 30 nog maar weinig met deze speciale dag te maken. 27 april is tegenwoordig de dag dat Nederland oranje kleurt. Onze school neemt hier op vrijdag 22 april alvast een voorproefje op tijdens de jaarlijkse koningsspelen.

Na deze dag gaan we allemaal genieten van een lange meivakantie.

We zien elkaar weer terug op maandag 9 mei!

Voor nu wensen we iedereen weer veel leesplezier.

Team OBS Molenakker

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontw ikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Let op je taalgebruik”

Vakantierooster

Beste ouder(s)

Na de meivakantie begint de laatste periode van dit schooljaar. Een periode waar naast het “gewone” schoolwerk ook heel veel activiteiten plaatsvinden, zoals bijv. het schoolreisje, de schoolverlatersdagen voor groep 8, rapporten en rapportgesprekken, kennisma-kingsmiddag, de laatste schooldag en ook de voorberei-dingen voor het nieuwe schooljaar. Die voorbereidingen starten overigens al eerder.

Verderop in deze INFO vinden jullie de kalender voor het nieuwe schooljaar, nu aangevuld met de vrije dagen voor de kinderen van groep 1-2 en groep 3-4. Tegen het einde van dit schooljaar krijgen jullie weer onze mooie – jaarlijkse - schoolkalender.

De komende tijd zullen we jullie natuurlijk ook informe-ren over alle andere “nieuwe-schooljaar-zaken”, zoals bijv. de groepsverdeling. De groepsverdeling is meestal niet zo gemakkelijk. Het aantal leerlingen moet verdeeld worden over het aantal leerkrachten dat op school werkzaam is (mag zijn ). Dat laatste noemen we for-matie en die is op dit moment is nog niet duidelijk.

Zodra volledig duidelijk is wie komend schooljaar op OBS Molenakker mag werken, kan de verdeling ge-maakt worden. Dat kan betekenen dat bestaande groe-pen anders of weer anders verdeeld moeten wor-den. Van belang is dat we weten hoeveel leerlingen we in het nieuwe schooljaar welkom mogen heten. Daarom ook onze vraag in een vorige INFO om nieuwe leer-lingen zo spoedig mogelijk in te schrijven. Geef dit a.u.b. ook door aan vrienden of bekenden die overwe-gen om zoon of dochter aan te melden.

Mochten er nu al vragen zijn over het nieuwe school-jaar, dan is bekend dat te allen tijde contact met mij opgenomen kan worden. De deur staat altijd open.

Graag wens ik, nms. het schoolteam, kinderen en jullie (voor zover van toepassing) een hele fijne vakantie.

Jacques Franssen

Page 2: Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 30 / 21 april 2016 Pagina 2

Koningsspelen vrijdag 22 april 2016

Op 22 april, de laatste vrijdag voor de meivakantie, wordt de vierde editie van de Koningsspelen gehou-den.

Landelijk doen honderdduizenden kinderen uit het ba-sisonderwijs mee aan sportieve activiteiten die elke school naar eigen wens en inzicht mag invullen.

Ook OBS Molenakker gaat er weer een leuke sportieve dag van maken. Alle kinderen van de school (behalve groep 5,6 deze kinderen eten thuis wel een ontbijtje) beginnen met het koningsontbijt in de klas. De groepen 5-6 eten na het sporten nog samen in de klas! Daarna spelen de groepen 1-2 op het schoolplein aller-lei spelletjes in circuitvorm. Deze spellen worden bege-leid door de leerlingen van groep 7/8 en 8. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 spelen een spel-lencircuit op het voetbalveld van SV Laar. 08.50-10.20 uur groep 5-6

10.30-12.00 uur groep 3-4 13.15-14.45 groep 7-8

Voor alle kinderen van de hele school;

zorg deze dag voor: Bord en bestek voor het ontbijt

Een sportieve outfit

We maken er samen een leuke-sportieve dag van!

Knutselzondagmiddag bij Annamolen Keent

“Neem drie of vier lege kokers van een rol toiletpapier mee of twee lege kokers van een keukenrol. En zelf een schaartje meebrengen is ook makkelijk. Dan ma-ken we daar samen een leuke windmolen of watermo-len van.” Dat advies geeft Jan Croonen van Molen-stichting Weerterland aan kinderen (leeftijd vanaf 6, 7 jaar) die zondagmiddag 1 mei komen knutselen bij de Annamolen aan de Keenterstraat.

Molenstichting Weerterland organiseert op zondagmid-dag 1 mei in de molen een knutsel-, kleur-, bak-. ont-dek- en doemiddag. Wat oudere kinderen kunnen een windmolen knutselen. Jongere kinderen kunnen naar hartenlust kleuren of een eenvoudig model van een windmolen inkleuren en daarna in elkaar frutselen. Uiteraard staan lijm, kleurstiften en overige materialen ter beschikking.

Bovendien zijn bakker Jo Roelofsen en zijn vrouw Marij in de molen aanwezig om met de kinderen molenkoek-jes en andere lekkernijen te bakken.

Deze knutselmiddag op de 1e zondagmiddag van de maand duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Voor kinderen die mee willen knutselen wordt een bijdrage in de kosten van € 2,00 gevraagd.

Ouders en begeleiders kunnen de kinderen bij het knutselen meehelpen maar zij kunnen natuurlijk ook de molen bezichtigen.

Mededeling overblijven

Beste ouders/verzorgers,

In tegenstelling tot wat wij eerder hebben laten we-ten, zal de incassering van de overblijfabonnementen niet rond 20 april plaatsvinden, maar rondom 2 mei.

Dit wegens een technische storing van de bank.

Groet, Penningmeester Overblijfcommissie

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Page 3: Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 30 / 21 april 2016 Pagina 3

Dat verdient een bloemetje

Met een bloemetje wensten we onze 9 nieuwe ouder-brigadiers hartelijk welkom en veel succes. We zijn, mede namens alle kinderen, heel blij dat het aantal brigadiers nu weer uitgebreid is.

Na de meivakantie zullen niet alleen deze ouders, maar ook de kinderen van de groepen 7 ingezet worden. Alle leerlingen zijn geslaagd en ook dat verdient een com-pliment.

Samen maken we school. Samen maken we de weg van en naar school veilig(er).

Ouders die ook graag willen brigadieren (er gaat een hele korte cursus aan vooraf), kunnen dat altijd even doorgeven aan Hanny Doensen ([email protected]). De e.v. cursus vindt plaats in het nieuwe schooljaar.

Workshop Spark Tech Lab

Hallo,

Komende meivakantie organiseert het Spark Tech Lab in Weert weer diverse leuke activiteiten voor kinderen.

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar maken tijdens de workshops onder begeleiding een leuke technische gadget, waarbij ze dit jaar kunnen kiezen uit: de ‘Jeep’ of de ‘Muizenvalauto’. Uiteraard mag iedereen het ge-maakte product mee naar huis nemen!

De workshops vinden plaats op 2 verschillende dagen van 10:00 tot 12:00 uur:

Maandag 25 april: Muizenvalauto

Dinsdag 26 april : Jeep

Kosten:

Deelname aan een workshop kost € 7,- p.p. voor de muizenvalauto of 12,- p.p. voor de Jeep.

De kosten van de workshop zijn inclusief alle materiaal, gebruik gereedschap en professionele begeleiding, te voldoen voor aanvang workshop.

Locatie: Spark Tech Lab, Molenveldstraat 153 in Weert

Aanmelden:

Per workshop kunnen maximaal 30 kinderen deelne-men. Wees er dus snel bij, vol is vol!

Aanmelden voor één van de workshops kan via www.sparktechlab.nl/aanmelden

Ouderportaal OBS Molenakker

Beste ouders,

Nog maar enkele ou-ders moeten zich nog aanmelden voor ons ouderportaal en dan

zijn we compleet!

Het ouderportaal zal dan ook snel het reguliere mail-verkeer met ouders gaan overnemen en ook het ziek-melden en verlof aanvragen kan dan volledig via het ouderportaal gaan lopen.

In de volgende info meer informatie over de mogelijk-heden van het ouderportaal.

Het ouderportaal is te benaderen via de desktopcompu-ter, maar er is ook een handige app te vinden in de appstore voor de tablet en smartphone.

Let op!

De eerste aanmelding kan alleen via een desktop

computer / laptop en niet via de app!

Via de volgende link kun je een instructievideo bekijken over het aanmelden met het token!

Klik hier voor de instructie video!!

( https://youtu.be/3qLQrXGHNKo?list=PLUs3Q4FCs1ntHPewmwSrHNU_s8pMk3nEZ )

Via deze info zullen we jullie als ouder blijven informe-ren!

Voor vragen over dit ouderportaal kunnen jullie mailen naar [email protected] Jullie krijgen dan zo snel mogelijk antwoord op jullie vragen.

Succes met de eerste aanmelding en het verdere ge-bruik!

Team OBS Molenakker

Al nieuwsgierig? Hier vind je extra informatie: www.basisonline.nl/Ouderportaal

Page 4: Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 30 / 21 april 2016 Pagina 4

Parkeren!

Daar ………………………zijn we weer.

Het niet-parkeren op de Oude Laarderweg wordt goed opgevolgd. Daarvoor compliment. Het is nu mooi over-zichtelijk.

Echter en helaas zien we steeds vaker auto’s gepar-keerd of langer stilstaan op de kiss&ride zone, de vent-weg voor Molenakker 1.

Let op : de politie gaat hierop de komende tijd speciaal toezien.

En …..…zoals bekend ……...een bekeuring krijgen is niet prettig.

Actieve hulpouders gezocht voor schoolreisje van de groepen 1 t/m 3

Vanaf woensdag 20 april t/m vrijdag 13 mei 2016 kunt u zich opgeven als hulpouder tijdens het jaarlijkse schoolreisje op donderdag 9 juni 2016.

De intekenlijsten hangen op de deur van de groepen 1 t/m 3. Vanaf groep 4 gaan alleen de groepenouders mee op schoolreisje. De volgorde van inschrijven heeft geen invloed op deel-name. Deelname n.a.v. loting! Op dinsdag 17 mei zullen de namen van hulpouders die mee gaan kenbaar gemaakt worden. Ook deze lijst vindt u weer op de deur van de groep. Groetjes, Werkgroep schoolreisje.

Wij feliciteren…….

Naomi Hendrikx 22 april 1-2E

Lars Niessen 24 april 3B

Meester Louis 26 april

Liv Beckers 27 april 3A

Isabel Pluijmen 27 april 6B

Floris van Dooren 28 april 7-8A

Roos Frenken 28 april 1-2E

Sjoerd Kirkels 28 april 6A

Pleun Stultiens 29 april 7-8A

Milan Blankers 30 april 7B

Janou Schepens 30 april 1-2C

Merel Teeven 1 mei 6B

Myrthe Beelen 6 mei 7-8A

Kai van Gansewinkel 6 mei 1-2D

Diloy Geven 6 mei 3B

Siwei Luo 7 mei 1-2E

Liv Princen 7 mei 8B

Luca van den Camp 8 mei 6B

Finn Castermans 8 mei 6A

Lauren van Gerven 8 mei 7-8A

Jari Weekers 11 mei 5A

Wij heten welkom….

Wij heten Isa Hesen uit groep 1D en Jailey Kuijpers uit groep 1A van harte welkom in onze school. Isa en Jai-ley, wij wensen jullie een fijne tijd in onze school!

U10 = kampioen!

Het U10 team van BAL is zaterdag 16 april kampioen geworden in de 2e klasse tot 10 jaar. Het team heeft een fantastisch seizoen gehad. Alle spelertjes hebben het hele seizoen er hard voor gewerkt. Zaterdag in de laatste wedstrijd ging alles perfect. In een grandioze overwinning met veel samenspel werd Black Shots uit Helmond verslagen. In de laatste seconde viel met een echte "buzzerbeater" nog een driepunter raak die BAL op 100 punten zette. In het U10 team van BAL zitten 4 spelertjes Van OBS Molenakker: Dion Blankers, Dain Klomp, Gijs Cruijssen en Mees Hermans.

Page 5: Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 30 / 21 april 2016 Pagina 5

Dichtkunst uit groep 5

In groep 5a hebben we met taal Haiku’s en Limericks gemaakt. Hieronder staan twee voorbeelden.

De rest is te lezen op het raam van ons lokaal.

Groetjes groep 5.

Page 6: Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 30 / 21 april 2016 Pagina 6

Update verkeerssituatie

OBS Molenakker 1 & 2

Update verkeerssituatie Molenakker 1 en 2

Op 15 februari hebben alle kinderen een flyer op school uitgedeeld gekregen. Deze flyer ging over de bestaan-de en gewijzigde verkeerssituatie rond beide locaties. Tot onze vreugde kunnen wij concluderen dat heel veel ouders en verzorgers de flyer ter harte hebben geno-men. Op beide locaties zijn veel positieve verbeterin-gen tot stand gekomen. Super! Wij willen dan ook alle ouders en begeleiders en kinderen, hartelijk danken voor de fantastische medewerking.

Er zijn nog een aantal punten die misschien voor som-mige mensen nog wat lastig zijn maar die wij nog even onder de aandacht willen brengen.

OBS Molenakker 1:

Op het schoolterrein aan de Oude Laarderweg wordt door een enkeling nog regelmatig fout geparkeerd. Hier mag alleen geparkeerd worden in de daarvoor aanwezige parkeervakken. Er mag dus niet geparkeerd worden langs het fietspad of naast de twee vaste con-tainers. De borden bieden hierover duidelijkheid. Houdt u hier alstublieft aan, voor ieders veiligheid.

OBS Molenakker 2:

De parkeerhaven aan de Molenakkerdreef wordt regel-matig gebruikt door onze schoolbussen en taxi’s. Het is niet toegestaan om deze plek op gezette tijden te gebruiken om – even snel – een leerling in of uit een auto te laten stappen. Hierdoor kunnen bussen geen gebruik maken van de parkeerhaven. Zo ging het afgelopen vrijdag even mis. Voor half 9 in de ochtend stond er een auto geparkeerd op de parkeerhaven, waardoor de schoolbus hier niet kon parkeren. De bus-chauffeur heeft geprobeerd een onwenselijke verkeers-situaties te veroorzaken en is daarom doorgereden. Hij is via de Molenakkerdreef en de Ringbaan Noord rond-gereden om terug te keren naar school. Dit heeft er-voor gezorgd dat de bus later is aangekomen en de wachtende kinderen en hun leraar later bij de gymzaal zijn aangekomen. Wilt u dus bij aanvang van school en bij het uitlopen van school geen gebruik maken van deze parkeerhaven.

Edith Molenkamp

Verkeersouder OBS Molenakker

Brede school activiteiten

Afgelopen weken zijn de leerkrachten van groep 1 en 2 op bezoek geweest bij de peuters. Ze mochten een kringmoment meemaken, en dat was heel gezellig.

Daarna zijn de peuters, mét hun leidsters, op bezoek geweest in alle groepen 1-2. De juf deed een rekenles-je, en de peuters mochten mee doen.

Stippen tellen van het lieveheersbeestje, stekels tellen van de egels, en visjes tellen in het water, gecombi-neerd met liedjes en bewegingen. Wat was het leer-zaam en gezellig!

Fijn dat we zo goed kunnen samenwerken!

Page 7: Info 30, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 30 / 21 april 2016 Pagina 7