Info 38,Schooljaar 2015 - 2016

download Info 38,Schooljaar 2015 - 2016

of 4

 • date post

  03-Aug-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker te Weert.

Transcript of Info 38,Schooljaar 2015 - 2016

 • Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: p.vdbosch@koalaschool.nl

  INFO Jaargang 24, nr. 38 30 juni 2016

  OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

  Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - info@obsmolenakker.nl

  Beste ouders en kinderen.

  Hadden we vorige week een info van nauwelijks 2 kant-jes, deze week weer een ouderwetse dikke info met heeeeeeel veel informatie over het nieuwe schooljaar.

  Ga er maar weer eens even goed voor zitten.

  Samen maken we op OBS Molenakker school!

  Veel leesplezier!

  Team OBS Molenakker

  SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

  (Sociaal Emotionele Ontw ikkeling)

  centraal in onze school.

  Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

  Denk na..voor je wat zegt

  Wij feliciteren (alvast).

  Femke Molenkamp 5B 30 juni

  Juul Verkennis 4A 6 juli

  Even voorstellen (1)

  Hallo allemaal!

  Mijn naam is Michiel Hendriks. Nu ben ik nog een paar weken Meester Michiel van groep 8 in Pey/Echt.

  Een paar weken geleden ben ik samen met mijn partner Ruud en onze lieve maar ook eigenwijze (en ook iets te dikke) kater Ties weer in Weert komen wonen. En daar ben ik heel erg blij omomdat ik Weert een heel ge-zellige stad vind.

  Wat ontzettend gaaf dat ik komend schooljaar mag be-ginnen op obs Molenakker..en dan ook nog eens in groep 8. Dat is helemaal te gekIk vind het namelijk heel erg leuk om met leerlingen en hun ouders goed na te denken over de grote stap naar het V.O.

  Op school vind ik bijna alles even leuk maar het aller-liefste geef ik Geschiedenis, Aardrijkskunde en Spelling.

  De komende tijd zal ik al eens een paar keer komen kijken op school; ik ben reuze benieuwd naar alles!

  Tot na de zomervakantie en groetjes!

  Michiel

 • Nummer 38 / 30 juni 2016 Pagina 2

  Kaart in actie

  Vorige week hebben alle kinderen een pakketje kaar-ten meegekregen. Kaarten die ze zelf gemaakt hebben (met naam op achterzijde). In een begeleidend schrij-ven hebben we jullie het hoe en waarom uitgelegd.

  Nog even kort hierover het volgende:

  In oktober staat 25 jaar OBS Molenakker ge-pland. Dat gaan we zoals bekend - groots vieren. Een feestweek met o.a. creatieve work-shops, een schoolreisje voor alle groepen, een speciale opening en een spectaculaire afsluiting voor alle leerlingen. Meer informatie later.

  Een feestweek voor en door kinderen. Ook in de voorbereiding willen we de kinderen betrek-ken. Daarom deze kaartenactie. De actie le-vert een hopelijk mooie financile bijdrage op voor de bekostiging van de feestweek.

  Deelname aan de kaartenactie is uiteraard niet verplicht. Niet verkochte kaarten moeten wel ingeleverd worden.

  Onze deelname aan deze actie is zonder risico. Dat betekent dat wij als school geen kosten ma-ken en 2,00 per verkocht setje krijgen. Het risico is voor de ondernemer (alle niet verkochte setjes, drukkosten enz.). Vandaar dat niet het totale bedrag voor school is.

  Uiteraard berichten we jullie t.z.t. over de op-brengst.

  Werkgroep OBS Molenakker 25 jaar

  Even voorstellen (2)

  Ik ben Yvonne Hermans en woon hier in Weert samen met mijn man Rik en onze 2 kinderen (Lotte 8 jaar en Luuk 6 jaar). Wat leuk dat ik volgend schooljaar op OBS Molenak-ker mag werken in groep 4! En dan ook nog eens sa-men met juf Sandra, die ik al kende van het handbal-len bij HV Rapiditas.

  Nu werk ik nog met veel plezier op SBO de reis van Brandaan in Eindhoven. Ik heb voornamelijk in de bo-venbouw lesgegeven, maar heb zin om weer eens helemaal wat anders te gaan doen.

  Misschien zie je me binnenkort een keer rondlopen op school, want ik kom natuurlijk al af en toe kijken om de school vast een beet-je te leren kennen.

  Tot na de vakantie!

  Even voorstellen (3)

  Hoi allemaal,

  Mijn naam is Bas Bouwman. Ik ben 32 jaar oud en woon in Weert samen met mijn vrouw Linda. Mis-schien kennen jullie haar: zij werkt op BS Het Dal.

  Ik ga komend jaar werken bij Eduquaat, waarvan 1 dag in de week in groep 8 op OBS Molenakker.

  Hier heb ik heel veel zin in!

  Op dit moment werk ik in Helmond op CBS De Rank. Daar geef ik les aan groep 8 en ben ik ICT'er.

  Naast het lesgeven zing ik in een bandje en voetbal ik bij SV Laar, jullie waarschijnlijk wel bekend.

  Tot komend schooljaar!

  Groet, Bas

  Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideenbus is hiervoor bedoeld.

  Schrijf een mailtje naar:

  ideeenbus@obsmolenakker.nl.

 • Nummer 38 / 30 juni 2016 Pagina 3

  Nieuwe schooljaar

  We zitten nu in de laatste schoolweken van schooljaar 2015-2016. Dat betekent ook dat de vakantie in zicht is / komt!!! Een mooi vooruitzicht voor allemaal, voor kinderen, ouders en leerkrachten. Over een tijdje komen de voorbereidingen voor die vakantie, voor nu zijn voor ons de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar aan de orde.

  In eerdere infos hebben we jullie al over diverse zaken genformeerd. In deze INFO weer een vervolg.

  Al eerder hebben we laten weten het aantal leerlingen onverwacht toeneemt. Dat is heel prettig en dat bood ons de mogelijkheid om in het nieuwe schooljaar 2 groepen 8 te formeren. In het nieuwe school-jaar is de groepsverdeling nu als volgt :

  5 groepen 1-2

  alle andere leerjaren 2 groepen; dus 2 groepen 3, 2 groepen 4 enz.

  In het nieuwe schooljaar zullen we een aantal nieuwe leerkrachten welkom heten. Deze leerkrachten stel-len zich elders in deze INFO kort aan jullie voor. Tijdens de kennismakingsmiddag van 14 juli zullen zij kennismaken met de leerlingen. Zoals elk jaar kunnen jullie da na schooltijd ook even kennisma-ken met de nieuwe leerkracht(en) van jullie kind(eren). Meer informatie volgt nog.

  Door het vertrek van juf Nelle (vanaf komend schooljaar volledig naar de KoaLa AZC school) zal, zoals in INFO 34 al verteld, meester Michiel Hendriks ons team komen versterken. In die INFO informeerden wij jullie ook over het plotselinge vertrek van juf Liesbeth. In haar plaats komt juf Yvonne Hermans-Brandes. Daarnaast zullen we ook meester Bas Bouwman welkom heten. Meester Bas zal 1 dag op onze school werk-zaam zijn in groep 8.

  De verdeling van de leerlingen van de groepen 1 t/m 3 is nog niet volledig rond. Die krijgen jullie volgende week. De leerkrachten van de groepen zijn wel bekend.

  Voor de groepen 4 t/m 8 is de verdeling wel al bekend. In onderstaand overzicht lezen jullie naar welke leerkracht de huidige groep gaat. De groepen 8 zijn nieuw samengesteld. De ouders en leerlingen zijn hier-over natuurlijk al eerder genformeerd.

  Groep 1-2 A Juf Sabrina Juf Marij

  Groep 1-2 B Juf Bea Juf Karin

  Groep 1-2 C Juf Sonja

  Groep 1-2 D Juf Sanne L(eijssen)

  Groep 1-2 E Juf Sanne T(eeuwen)

  Groep 3A Juf Claudia Juf Martje

  Groep 3B Juf Saskia

  Huidige groep

  Van

  Gaat naar

  Wordt groep

  3A Juf Karin / Linda Juf Sandra / Yvonne 4A

  3B Juf Saskia Juf Floor / Yvonne 4B

  4A Juf Sanne Juf Karin/Linda 5A

  4B Juf Liesbeth/Sandra Meester Patrick 5B

  5A Meester Patrick Meester Wil 6A

  5B Meester Wil Juf Kitty 6B

  6A Juf Kitty Meester Roy 7A

  6B Meester Roy Juf Sabine 7B

  Meester Louis / Bas 8A

  Meester Michiel 8B

 • Nummer 38 / 30 juni 2016 Pagina 4

  Tips van het CJG

  Veilig de zomer door

  Na een lange en drukke schoolperiode is het eindelijk zomervakantie, tijd om als gezin samen leuke dingen te on-dernemen.

  Ga je dag-uitjes doen of op een lange vakantie, denk dan aan een goede voorbereiding. Heb je zonnebrand mee, maar denk ook aan de paspoorten of evt. vaccinaties. Begin op tijd met alles te regelen.

  Zomers wordt er bij veel gezinnen lekker gebarbecued. Houd rekening met de plek waar je kind speelt en zet de barbecue niet in de buurt van deze plek. Teken met krijt een lijn op de tegels, of maak een lijn van stenen. Bespreek de regels duidelijk met je kind.

  Ga je naar een speeltuin of een dagje naar zee, zorg dan dat je kind je telefoonnummer bij zich heeft bv op SOS-kinderarmbandje of met watervaste stift op de arm.

  Lees hier meer over de vakantie met kinderen.