Info 23, Schooljaar 2013 - 2014

5
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “niet zoveel letten op elkaar” Info 23. Cito, veiligheid in het verkeer, groene tips, verjaardagen, poppenkast, oudergesprekken en nog veeeeeel meer! Ook dit keer wensen wij iedereen weer veel leesplezier! INFO INFO INFO Jaargang 22 nr. 23 Jaargang 22 nr. 23 Jaargang 22 nr. 23 13 februari 2014. 13 februari 2014. 13 februari 2014. Wijzigingen Citotoetsen en Entreetoetsen De afgelopen jaren werd in de groepen 6 en 7 rond april altijd de Entreetoets afgenomen. Dit schooljaar is besloten dat we de toets niet meer gaan afnemen. Daarvoor in de plaats nemen we de halfjaarlijkse LOVS-toetsen af (in juni), zoals we dat ook doen in alle andere groepen. Dit besluit is genomen op bestuursniveau. Alle scholen van Stichting Eduquaat conformeren zich aan dit besluit. Verder is het zo dat Cito met ingang van het schooljaar 2013/2014 de normen van een aantal toetsen heeft her- zien. Het gaat om de LOVS-toetsen Begrijpend Lezen, Rekenen-Wiskunde en Spelling, die we elk jaar in januari/ februari en in juni afnemen. In het rapport van de kinderen van de groepen 4 t/m 8 is een brief toegevoegd waarin Cito de verande- ringen uitlegt.

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 23, Schooljaar 2013 - 2014

Page 1: Info 23, Schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“niet zoveel letten op elkaar”

Info 23.

Cito, veiligheid in het verkeer, groene tips, verjaardagen, poppenkast, oudergesprekken en nog veeeeeel meer!

Ook dit keer wensen wij iedereen weer veel leesplezier!

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22

nr. 2

3

Jaar

gang

22

nr. 2

3

Jaar

gang

22

nr. 2

3

13 fe

brua

ri 20

14.

13 fe

brua

ri 20

14.

13 fe

brua

ri 20

14.

Wijzigingen Citotoetsen en Entreetoetsen De afgelopen jaren werd in de groepen 6 en 7 rond april altijd de Entreetoets afgenomen. Dit schooljaar is besloten dat we de toets niet meer gaan afnemen. Daarvoor in de plaats

nemen we de halfjaarlijkse LOVS-toetsen af (in juni), zoals we dat ook doen in alle andere groepen.

Dit besluit is genomen op bestuursniveau. Alle scholen van Stichting Eduquaat conformeren zich aan dit besluit. Verder is het zo dat Cito met ingang van het schooljaar 2013/2014 de normen van een aantal toetsen heeft her-zien. Het gaat om de LOVS-toetsen Begrijpend Lezen, Rekenen-Wiskunde en Spelling, die we elk jaar in januari/

februari en in juni afnemen. In het rapport van de kinderen van de groepen 4 t/m 8 is een brief

toegevoegd waarin Cito de verande-ringen uitlegt.

Page 2: Info 23, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 2 I N F O N R . 2 3 , 1 3 F E B R U A R I 2 0 1 4

Wij feliciteren (alvast)…. Ruud Janssen 13 februari 4B

Danique Janssen 15 februari 5B

Rowena Doeze 17 februari 3A

Senna Palmen 17 februari 8A

Nazli Bas 18 februari 6B

Nikki Donkers 18 februari 1-2A

Finn Steijvers 18 februari 6B

Jasper Ramaekers 19 februari 7A

1e rapporten Deze maand vinden de rapportgesprekken met ouders plaats. De afspraken hierover zijn gemaakt. De kinderen krijgen hun 1e rapport vlak voor de carnavalsvakantie mee naar huis en na de vakantie moet het rapportmapje weer ingeleverd worden bij de leerkracht .

In het rapportboekje vinden jullie een voorwoord, alle rapporten, overzicht CITO-toetsen en een speciale brief die uitleg geeft over deze toetsen. Het voorwoord wordt in het volgende rapport aangepast. Daarin nemen we dan op op welke wijze het rapportpunt samengesteld wordt.

Het rapportpunt is een middeling van 3 “soorten” verzamelde gegevens. Naast de punten voor de toetsen die bij de methode horen, nemen we ook de score van de CITO-toetsen mee. CITO-toetsen worden twee keer per jaar afge-nomen (jan/febr en mei/juni). Om die reden hebben we ook 2 rapporten per jaar. Maar naast alle toetsen speelt ook de professionele mening van de leerkracht een belangrijke rol bij de totstandkoming van het rapportpunt: de leerkracht beoordeelt de toepassing van de leerstof tijdens het leerproces. Op basis van deze 3 gegevens wordt het rapportpunt dus bepaald.

Rapportgesprekken blijven heel belangrijk. Tijdens die gesprekken worden niet alleen de prestaties van de kinderen besproken (toelichting op de punten) , maar ook het algemeen functioneren/welbevinden van jullie kind.

Rapportgesprekken blijven heel belangrijk, maar …………. met vragen over `hoe doet mijn kind het` kan iedere ouder vanzelfsprekend te allen tijde een afspraak maken. Maak liever een afspraak te veel dan te weinig, staat zo ook in onze schoolgids. En uiteraard nemen leerkrachten contact op als daar aanleiding toe is.

Emailadressen Via deze info informeren wij jullie bijna wekelijks over onze school en andere school gerelateerde zaken. Ook via de mail informeren docenten en directie jullie regelmatig.

Het is daarom belangrijk dat wij als school over de juiste, meest recente mailadressen beschikken. Wij vragen jullie daarom dan ook vriendelijk om bij wijziging het nieuwe mailadres direct door te geven op school via [email protected] Een CC-tje naar de leerkracht(en) van jullie kinderen is dan meteen erg prettig.

LET OP: het mailadres waarop jullie de info willen ontvangen dienen jullie zelf te wijzigen! Te nemen stappen:

Uitschrijven met ’t oude adres via de link onder aan de info-mail

Inschrijven met het nieuwe mailadres via onze website (onder aan de homepage!!)

Page 3: Info 23, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 3 I N F O N R . 2 3 , 1 3 F E B R U A R I 2 0 1 4

Ik kwam thuis en las in de Kidsweek dat de rugzakjes, die wij hebben ingezameld voor Unicef, zijn gestolen door het Volksbevrijdingsleger in Zuid-Soedan. We vinden dit een schande, we hebben het geld ingezameld voor kin-

deren in oorlogsgebieden en niet voor het Volksbevrijdingsleger. Ook Unicef is woedend, ze konden hun ogen niet geloven.

Ze schreven letterlijk: “De kinderrechtenorganisatie Unicef geloofde haar ogen niet toen ze deze week foto’s zag uit Zuid-Soedan. Op de foto staan soldaten van het Volksbevrijdingsleger met knalblauwe

rugzakjes om. Die rugzakjes waren bedoeld voor kinderen in het oor-logsgebied. De soldaten hebben ze dus gewoon gepikt. Unicef is woe-dend. In Zuid-Soedan is veel ellende door de oorlog. Ruim een derde

van de bevolking lijdt honger.”

Robin Onckels, namens groep 8b

Unicef Rugzakjes

Nieuwe Locatie!!! Snackbar in gr. 4B! In groep 4b was er een snackbar in de klas. De hele klas heeft besteld, betaald en heerlijk gegeten.

Jij komt toch ook met de hele familie?

Poppenkast Floris en Vince uit groep 1/2 b hebben een prachtige voorstelling gegeven met de poppenkastpoppen.

W e h e b b e n mogen genieten van het sprookje “Roodkapje” en “Hans en Grietje”

Natuurlijk hoorde daar een buiging en een applaus bij.

Page 4: Info 23, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 4 I N F O N R . 2 3 , 1 3 F E B R U A R I 2 0 1 4

Vijf animaties waarin ouders praktische tips krijgen om de verkeersveiligheid van kinderen zèlf te vergroten. Die willen we jullie natuurlijk niet onthouden.

De vijf onderwerpen die centraal staan zijn:

goede fietsverlichting

veilige routes naar school

het juiste autostoeltje

goed zicht in het verkeer

remweg van auto’s

Iedere animatie geeft jullie tips om zelf mee aan de slag te gaan.

-> www.anwb.nl/verkeersveiligheid/watiedereoudermoetwetenoververkeersveiligheid

Tips van ANWB Streetwise

In de info vermelden we wekelijks welke nieuwe informatie er op de site geplaatst is. Kijk daarvoor op onze vernieuwde homepage: www.obsmolenakker.nl .

Nog actueler: onze Facebook-pagina. Inmiddels hebben we al 404 trouwe vrienden!

http://www.facebook.com/pages/OBS-Molenakker/172225099503574

Of volg ons op Twitter! https://twitter.com/@obsmolenakker

Nieuw op onze site

De bespaartips van deze maand komen van de leerlingen van groep 4a:

Trek de stekker uit als je het apparaat niet gebruikt!

Moeten de smartborden wel de hele dag aanstaan?

Zet de verwarming niet op de hoogste stand.

Opmerking bij het tweede puntje: Het opwarmen van de beamer bij het aanzetten van het smartboard kost steeds extra energie.

Het smartboard kan natuurlijk wel uit als je met je groep gaat gymmen of zwemmen en de rest van de dag niet meer in de klas komt.

En het is goed om je meester of juf er aan te herinneren het smartboard om 15 uur meteen uit te zetten!

Dankjewel voor het meedenken, jongens en meisjes! Goed bezig!

Groene Tip(s) Februari

Page 5: Info 23, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 5 I N F O N R . 2 3 , 1 3 F E B R U A R I 2 0 1 4

Elders in deze INFO vinden jullie enkele leuke animaties van de ANWB. De moeite waard!!!

Zoals bekend besteden we veel aandacht aan verkeersveiligheid rondom school. Onze en dus jullie kinderen moeten veilig naar school kunnen / onze school veilig kunnen bereiken.

Daarom nog eens even gemaakte afspraken op een rijtje.

Parkeer de auto op de juiste plaatsen en zeker niet voor de uitritten van onze buurtbewoners

Let op de borden!!! Waar mag je wel en niet parkeren!!! Er vindt (on-)regelmatig controle plaats en een bon is duur!!!

Haal de kinderen bij Molenakker 2 op bij de voetbalkooi en NIET bij de steen (ingang onverharde parkeerplaats)

Vertel uw kinderen dat ze lopend met de fiets langs wachtende ouders (paadje Molenakker 1) naar Molenakkerplein gaan.

Zorg dat de fiets in orde is.

Kom zoveel mogelijk te voet naar school.

Onlangs hebben we nog een gesprek met de gemeente Weert gehad (zie de brief) Er vinden geen - nieuwe - aanpassingen plaats. Samen moeten we zorgen voor een verkeersveilige situatie rondom school. En dat kan ook als we ons houden aan de afspraken.

Veilig naar school, dat doen we samen.

Veilig in het verkeer

Deze brief is ook terug te vinden op onze website