Info 2, Schooljaar 2015 - 2016

3
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 02 10 september 2015 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. De 2e info van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. We zijn de zomervakantie alweer bijna vergeten en allemaal goed gewend geraakt aan de eigen, nieuwe groep. De kinderen van groep 4 weten al goed de weg op Mo- lenakker 2 en ook de “nieuwe” kleuters lopen al zeer zelfverzekerd rond op “de grote ronde school”. In deze info ook dit keer weer de vaste rubrieken die jullie van ons gewend zijn, maar daarnaast ook informa- tie over o.a. het overblijven, de kinderpostzegels en natuurlijk….de Kermis in Weert. We wensen iedereen ook dit keer weer veel leesplezier! SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Denk na….voor je wat zegt.” Wij feliciteren (alvast)……. Amy Hofman 10 september 5A Mecx Meijs 10 september 5A E-Jay Timmermans 10 september 6B Timo Koppen 11 september 1-2D Romy Mulder 12 september 5A Iris Feller 13 september 4B Sten Huijben 13 september 7B Juf Kitty 14 september Zoë de Laat 15 september 6B Jacco Bongers 16 september 8B Danique van Cranenbroek 16 september 5A Chantall (Eduquaat) 16 september Begeleiding Kermis Op vrijdag 25 september is het weer zover! Wij vieren dan samen met de kinderen de projectdag kermis. Wij zijn nog altijd op zoek naar ouders (opa’s/oma’s) die ‘s ochtends een groepje kinderen willen begeleiden bij een wandeling langs de kermisattracties. Wij doen ons best U in te delen bij het groepje van Uw eigen kind, tenzij U dit niet wenst. Wilt U helpen, kijk op de lijst bij de klassendeur of stuur even een mailtje naar [email protected] (of naar de leerkracht van Uw kind), met daarin de volgen- de gegevens: Naam (voor- en achternaam): Ouder van (naam leerling): Uit groep: Samen maken we er ook dit jaar weer een gezellig kermisfeest van!

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 2, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 2, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 02

10 september 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.

De 2e info van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. We zijn de zomervakantie alweer bijna vergeten en allemaal goed gewend geraakt aan de eigen, nieuwe groep.

De kinderen van groep 4 weten al goed de weg op Mo-lenakker 2 en ook de “nieuwe” kleuters lopen al zeer zelfverzekerd rond op “de grote ronde school”.

In deze info ook dit keer weer de vaste rubrieken die jullie van ons gewend zijn, maar daarnaast ook informa-tie over o.a. het overblijven, de kinderpostzegels en natuurlijk….de Kermis in Weert.

We wensen iedereen ook dit keer weer veel leesplezier!

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Denk na….voor je wat zegt.”

Wij feliciteren (alvast)…….

Amy Hofman 10 september 5A

Mecx Meijs 10 september 5A

E-Jay Timmermans 10 september 6B

Timo Koppen 11 september 1-2D

Romy Mulder 12 september 5A

Iris Feller 13 september 4B

Sten Huijben 13 september 7B

Juf Kitty 14 september

Zoë de Laat 15 september 6B

Jacco Bongers 16 september 8B

Danique van Cranenbroek 16 september 5A

Chantall (Eduquaat) 16 september

Begeleiding Kermis

Op vrijdag 25 september is het weer zover!

Wij vieren dan samen met de kinderen de projectdag kermis.

Wij zijn nog altijd op zoek naar ouders (opa’s/oma’s) die ‘s ochtends een groepje kinderen willen begeleiden bij een wandeling langs de kermisattracties.

Wij doen ons best U in te delen bij het groepje van Uw eigen kind, tenzij U dit niet wenst.

Wilt U helpen, kijk op de lijst bij de klassendeur of stuur even een mailtje naar [email protected] (of naar de leerkracht van Uw kind), met daarin de volgen-de gegevens:

Naam (voor- en achternaam):

Ouder van (naam leerling):

Uit groep:

Samen maken we er ook dit jaar weer een gezellig kermisfeest van!

Page 2: Info 2, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 2 / 10 september 2015 Pagina 2

ParkerenParkeren

Dit schooljaar zullen we jullie met enige regelmatigheid informeren over VEILIGheid in en rond school. Zoals we in de vorige info al hebben geschreven, heeft VEILIG te maken met verkeersveiligheid, maar zeker ook met “het-zich-veilig-voelen” (prettig-voelen, geaccep-teerd-voelen, niet-gepest-worden, gehoord-en-gezien-worden enz.) in school. Deze keer een stukje over verkeersveiligheid.

In de vorige INFO stond een uitleg (met foto) over par-keren op de Laarderweg. Helaas was deze informatie niet juist.

Even opfrissen (nieuw voor ouders die kinderen pas op school hebben).

Al jaren besteden we in school en via deze INFO veel en vaak aandacht aan het parkeren; het parkeergedrag van ouders en oppassers.

Helaas. Borden, (onregelmatige) controles door politie en/of stadswacht, gesprekken ………..…… het parkeer-probleem rondom school is niet opgelost en leidt nog vaak tot ergernis.

De veilige bereikbaarheid van de school hebben we goed geregeld, maar de praktijk is weerbarstig. We gaan geen lange verhalen meer schrijven, maar wel kort en duidelijk aangeven wat wel en niet mag. Hopelijk met (meer) succes.

Parkeren op de Oude Laarderweg

Niet voor de oprit van al onze buren!!!!!

Spreek elkaar aan

Let op de borden.

En …………. heel lastig. Je mag niet parkeren vanaf nummer 14 tot aan het paadje Stellingmolen (is maar een heel klein stukje). Daarna weer wel tot aan het volgende verkeers-bord (mag dus wel, maar liever niet).

Eerder en vaker hebben we in overleg met buurtbewo-ners en gemeente namelijk gevraagd om een parkeer-verbod op deze plek, maar we hebben helaas nog geen positieve reactie ontvangen. Inmiddels is overigens weer actie hierover ondernomen.

Even voorstellenEven voorstellen

Hallo allemaal, Ik zal me even voorstellen. Ik ben Denise de Haart en ben 19 jaar oud. Ik woon in Weert samen met mijn ouders, broer en tweelingzus. Ik volg de opleiding onderwijsassis-tent op het Gilde in Weert. Ik zit in mijn laatste jaar. Komend half jaar loop ik stage in de groepen 1 en 2. De groep van juf Claudia en juf Martje wordt mijn basis groep en daarnaast zal ik ook in de andere groepen ondersteu-nen.

Je kunt me op dinsdag, woens-dag en donderdag tegen komen in school. Na schooltijd ben ik met veel ver-schillende dingen bezig. Mijn sporten zijn paardrijden en boot-camps. Ik hou ook van leuke uit-jes met vriendinnen of met mijn zus. In de avonden pas ik op bij 2 verschillende gezinnen. Ook ben ik erg dol op mijn twee konijnen.

Nieuws van het overblijvenNieuws van het overblijven

De datum van de 1e incassering voor het overblijfabon-nementsgeld zal omstreeks 18 sept. plaatsvinden i.p.v. 1 sept., omdat het schooljaar laat is begonnen.

Abonnementen/wijzigingen worden t/m vrijdag 11 sep-tember aangenomen. Daarna geldt de volgende incasse-ringstermijn.

De volgende incasseringsdatum is omstreeks 15 nov. 2015.

Voor vragen kunt U terecht bij de overblijfbalie op Mo-lenakker 1 of 2, ‘s morgens van 8.20-9.30 uur.

of bij:

Petra Koppen penningmeester overblijfcommissie OBS Molenakker 0495-546687 | 06-22612459 [email protected]

InloopInloop--avondavond

Donderdag 10 september aanstaande staat de jaarlijkse inloop-avond weer op de planning.

Tussen 18.00 en 19.00 uur mag je samen met papa en mama, opa en oma, broer en zus een kijkje komen ne-men in de klas. Tot dan!

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Page 3: Info 2, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 2 / 10 september 2015 Pagina 3

Eerste hulp voor kleine ongelukjesEerste hulp voor kleine ongelukjes

Beste ouders,

Reservekleding gevraagd:

op Molenakker 1 hebben we graag oude kleding : on-derbroeken, joggings, leggings, oude broeken, in de kleutermaten ( mag ook iets groter).

We hebben het hard nodig, dus heel graag bewaren voor ons!!

Dank jullie wel!

De leerkrachten van Molenakker 1!

Kinderpostzegelactie 2015Kinderpostzegelactie 2015

Vanaf woensdag 23 september tot en met vrijdag 2 ok-tober 2015 gaan ruim 185.000 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 5.000 basisscholen op pad om kinderpostze-gels, kaarten en kinderpleisters te verkopen.

Ook dit jaar doen de kinderen uit groep 7 en 8 van onze school mee. Met de opbrengst van de actie krijgen kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslan-den kansen op een betere toekomst.

Over Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels biedt kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. Het is een kinderhulporgani-satie voor kinderen door kinderen, met als belangrijkste inkomstenbron de jaarlijkse Kinderpostzegelactie. Met de opbrengst steunt Kinderpostzegels honderden pro-jecten. In Nederland richt de stichting zich op kinderen die op school extra steun nodig hebben, op pleegzorg, het voorkomen van kindermishandeling en vluchtelin-genkinderen. Belangrijke aandachtsgebieden in het bui-tenland zijn toegang tot onderwijs, meisjesrechten, pleegzorg en het bestrijden van kinderarbeid.

Dit jaar ook weer online verkoop!

De kinderen krijgen dit jaar ook weer de mogelijkheid om online te verkopen op mijnkinderpostzegelactie.nl. Als uw kind meedoet met de online actie kunt u ze een handje helpen met een bericht op Facebook of Twitter. Kijk op kinderpostzegels.nl voor meer informatie.

Even voorstellenEven voorstellen

Hoi!

Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Sabrina Peters, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Weert. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding onderwijsassisten-te, dit volg ik bij het Gilde in Weert.

Ik loop stage in groep 1-2E bij juf Floor en juf Yvonne op de dinsdag, woensdag en donder-dag. Jullie zullen mij zien tot medio februari.

Mijn hobby’s zijn winkelen, met vriendinnen afspreken en daarnaast volg ik nog een thuisstudie bij de NHA als nagelstyliste.

Ik kijk erg uit naar het komend half jaar!

De eerste notenDe eerste noten

Traditiegetrouw worden de eerste walnoten uit onze eigen notenbom aangeboden aan Meester Jacques.

Meester Jacques heeft dit schooljaar de 1e noten van Basma, Vera en Lisa gekregen.

Ze waren “notentrots”.