Info 12, Schooljaar 2015 - 2016

2
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 12 26 november 2015 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Beste ouders en kinderen. Ook deze week een korte, maar daarom niet minder interessante info! Veel oproepjes, veel bedankjes en een mooi verslag van een excursie door kinderen van groep 8. In school is het ondertussen een en al Sinterklaas wat de klok slaat…..en…..wie weet vindt hij vrijdag 4 de- cember de weg naar school wel!? Ga er maar eens lekker voor zitten en neem onze info goed door! Wij wensen iedereen weer veel leesplezier! SEO SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Elkaar respecteren” Wij feliciteren (alvast)……. Wij feliciteren (alvast)……. Jimi Frederiks 26 november 1-2E Emmily Breijs 27 november 1-2C Semme Hermans 27 november 1-2A Jip Meijs 27 november 4B Dion Blankers 28 november 4A Freek Prast 29 november 7B Jordy Bongers 1 december 7B Evie Wolter 1 december 8B Romée Wolter 1 december 8B Evi Hesse 2 december 4B Wij heten van harte welkom…. Wij heten van harte welkom…. Wij heten Quinn Aben uit groep 1E van harte welkom. Quinn, wij wensen je een fijne tijd in onze school! Gezocht: Vogelkooi (2x) Gezocht: Vogelkooi (2x) Wie heeſt er thuis nog een oude vogelkooi voor ons nieuwe huis- dier "waku waku". Dit is de rekenvogel van groep 4B. We zoeken een verblijf voor hem! Wie kan ons helpen? En dan nog dit……… Groep 4A is niet alleen op zoek naar een oude vogelkooi, maar vooral ook nog naar een eigen “Waku Waku” reken- vogel. (vogelhandpop) Wie maakt ook deze groep blij?

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 12, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 12, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 12

26 november 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.Beste ouders en kinderen.

Ook deze week een korte, maar daarom niet minder interessante info! Veel oproepjes, veel bedankjes en een mooi verslag van een excursie door kinderen van groep 8.

In school is het ondertussen een en al Sinterklaas wat de klok slaat…..en…..wie weet vindt hij vrijdag 4 de-cember de weg naar school wel!?

Ga er maar eens lekker voor zitten en neem onze info goed door!

Wij wensen iedereen weer veel leesplezier!

SEOSEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Elkaar respecteren”

Wij feliciteren (alvast)…….Wij feliciteren (alvast)…….

Jimi Frederiks 26 november 1-2E

Emmily Breijs 27 november 1-2C

Semme Hermans 27 november 1-2A

Jip Meijs 27 november 4B

Dion Blankers 28 november 4A

Freek Prast 29 november 7B

Jordy Bongers 1 december 7B

Evie Wolter 1 december 8B

Romée Wolter 1 december 8B

Evi Hesse 2 december 4B

Wij heten van harte welkom….Wij heten van harte welkom….

Wij heten Quinn Aben uit groep 1E van harte welkom.

Quinn, wij wensen je een fijne tijd in onze school!

Gezocht: Vogelkooi (2x)Gezocht: Vogelkooi (2x)

Wie heeft er thuis nog een oude vogelkooi voor ons nieuwe huis-dier "waku waku". Dit is de rekenvogel van groep 4B. We zoeken een verblijf voor hem! Wie kan ons helpen? En dan nog dit……… Groep 4A is niet alleen op zoek naar een oude vogelkooi, maar vooral ook nog naar een eigen “Waku Waku” reken-vogel. (vogelhandpop) Wie maakt ook deze groep blij?

Page 2: Info 12, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 12 / 26 november 2015 Pagina 2

Bezoek aan de PaterskerkBezoek aan de Paterskerk

Op maandag 16 november zijn wij naar de Paterskerk geweest. Toen we daar aankwamen met de fiets stond pater Heesterbeek ons op te wachten. Daarna liepen we naar binnen naar het achterste deel van de kerk toen moch-ten we in grote banken gaan zitten aan de zijkant.

Hij verteld ons over Parijs en Anne en Liv mochten een kaars aansteken voor de slachtoffers van de aanslagen. Verder vertelde hij een stukje van het verhaal uit de bijbel. Over een jongen die zijn leven verpest had en dat hij terug ging naar zijn vader en dat zijn vader nog steeds van hem hield, zo is god ook zei hij.

Daarna mochten we een aantal vragen stellen over din-gen die er in de kerk staan en gaf hij antwoordt. Het was een leuke en interessante middag! Jules en Tycho, Groep 8B.

Inzamelplekken “gesloten”Inzamelplekken “gesloten”

Beste allemaal. Zoals jullie in de vorige info al hebben kunnen lezen stoppen we op school met het inzamelen van spullen voor ‘t AZC.

Het Rode kruis heeft aangegeven dat zij geen spullen meer nodig hebben. De inzamelingsplaatsen op school zijn dus niet meer nodig. Dinsdag zijn beide plaatsen voor het laatst leeg gemaakt.

Dank voor jullie hulp

Handig met ‘t wisbordje!Handig met ‘t wisbordje!

In groep 3a zitten al hele knappe kinderen.

Het lijkt wel groep 4!

Er worden al hele zinnen op het wisbordje geschreven!

Zoals :”Koen maakt een hut”.

Knap hoor!

Knutselmateriaal overblijvenKnutselmateriaal overblijven

De overblijf-knutsel-moeders wil-len iedereen bedanken voor alle knutselspullen. De opbrengst n.a.v. de oproep in de info was geweldig en ze zijn ruim voldoen-de voorzien van wc en keukenrol-len, eierdoosjes en glazen potjes!

Dankjewel allemaal!

Open Dag Open Dag -- De Rooi PannenDe Rooi Pannen

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].