Info 37, Schooljaar 2013 - 2014

3
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “denk na...voor je wat zegt” Vandaag, donderdag 19 juni, genieten alle kinderen weer van het jaarlijkse schoolreisje. Al- leen de kinderen van groep 8 blijven op school om hard te werken aan de musical. Mocht er nog een beetje energie over zijn na de schoolreis dan kunnen de kinderen tussen 15.30 en 17.30 uur nog terecht in het wijkpark waar ze gratis en voor niks kunnen deelnemen aan de Urban Sports Tour Weert. In deze info naast de gebruikelijke rubrieken o.a. ook belangrijke infor- matie m.b.t. het nieuwe schooljaar. Veel (lees-) plezier allemaal! INFO INFO INFO Jaargang 22 nr. 37 Jaargang 22 nr. 37 Jaargang 22 nr. 37 19 juni 2014. 19 juni 2014. 19 juni 2014. Groep 2 leest voor Kinderen van groep 2 lezen voor in onze Kinderopvang KDV4me. En dat was heel leuk!!!!!

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 37, Schooljaar 2013 - 2014

Page 1: Info 37, Schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“denk na...voor je wat zegt”

Vandaag, donderdag 19 juni, genieten alle kinderen weer van het jaarlijkse schoolreisje. Al-leen de kinderen van groep 8 blijven op school om hard te werken aan de musical. Mocht er

nog een beetje energie over zijn na de schoolreis dan kunnen de kinderen tussen 15.30 en 17.30 uur nog terecht in het wijkpark waar ze gratis en voor niks kunnen deelnemen aan de

Urban Sports Tour Weert.

In deze info naast de gebruikelijke rubrieken o.a. ook belangrijke infor-

matie m.b.t. het nieuwe schooljaar.

Veel (lees-) plezier allemaal!

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22

nr. 3

7

Jaar

gang

22

nr. 3

7

Jaar

gang

22

nr. 3

7

19 ju

ni 2

014.

19 ju

ni 2

014.

19 ju

ni 2

014.

Groep 2 leest voor Kinderen van groep 2 lezen voor in onze Kinderopvang KDV4me. En dat was heel leuk!!!!!

Page 2: Info 37, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 2 I N F O N R . 3 7 , 1 9 J U N I 2 0 1 4

Wij feliciteren (alvast)…. Karlijn van Lierop 19 juni groep 8A

Anna Pisters 19 juni groep 5B

Izzie Salmans 21 juni groep 3B

Daan Springer 21 juni groep 8A

Juf Linda 21 juni

Bas Janssen 24 juni groep 6B

Olaf Peeters 25 juni groep 6B

Stukkie fietsen? Open Dag Slagwerkgroep

Groene tip Juni Nu het vaker warm is, drinken we meer water. Dat is erg gezond! Als er bekers in de klas staan, doe er dan niet meer water in dan je nodig hebt. En wil je graag koud, fris water, vang het ‘lauwe’

water dan op in de gieter. Zo hebben de planten er nog plezier van! Het water dat je gebruikt voor het wassen van groente kun je ook prima opvangen en gebruiken

om je planten water te geven. Heb je nog tips: stuur ze naar [email protected]

Page 3: Info 37, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 3 I N F O N R . 3 7 , 1 9 J U N I 2 0 1 4

Belangrijke informatie voor ‘t nieuwe schooljaar Nog een kleine 3 weken en dan waaieren we allen uit. Tot die tijd staan in school nog vele activiteiten op het pro-gramma. Zo ook de kennismakingsmiddag met de nieuwe leerkracht/groep op donderdagmiddag 3 juli. Nieuwe leerlingen en hun ouders krijgen nog een uitnodiging per post. De leerlingen van de groepen 8 heb-ben dan een vrije middag.

Op deze kennismakingsmiddag krijgen alle briefkinderen (het oudste kind van elk gezin) onze bekende en weer heel mooie – nieuwe - schoolkalender. Daarin staan o.a. de data van vakanties, vrije dagen, verjaardagen leerkrach-ten, rapportgesprekken, speciale themadagen en ook andere informatie over bijv. overblijven, financiën, ouderraad. Vast en zeker krijgt ook deze kalender een mooi en overzichtelijk plekje in huis.

In de kalender staan natuurlijk ook de foto’s en namen van onze leerkrachten. Deze pagina is wel gewijzigd en niet alleen door de nieuwe foto’s. Een aantal leerkrachten staat er niet meer bij en een aantal “oude” gezichten weer wel.

Om met dat laatste te beginnen. In het nieuwe schooljaar zijn de dames Karin Nijskens, Liesbeth Willems en Sandra van Lierop weer in onze school werkzaam. Het afgelopen jaar hebben zij op OBS de Graswinkel en basisschool ’t Dal gewerkt en in het schooljaar 2014-2015 zijn zij dus weer Molenakkerjuf. Ze hebben er zin in! We heten de juffen natuurlijk (weer) van harte welkom.

Juffrouw Gemma (Maréchal) en meester John (Driessen) werken vanaf het nieuwe schooljaar volledig in een boven-schoolse taakstelling. Voor een aantal dagen per week waren Gemma en John al werkzaam voor de Stichting Edu-quaat; vanaf augustus dus volledig. Gemma is belast met alle taken rondom Passend Onderwijs en John heeft taken in de 7 Eduquaatscholen m.b.t. ICT en de onderwijskundige ontwikkelingen die daarmee samenhan-gen. Zij zijn wel nog op onze school te “zien”, maar hebben geen specifieke school- en/of klassentaken op Molenak-ker. We wensen Gemma en John heel veel succes en een woord van dank voor hun – jarenlange - geweldige inzet voor onze school is op zijn plaats. Hun inzet voor onze school blijft natuurlijk wel bestaan vanuit hun bovenschoolse taakstelling.

En dan nemen we ook nog afscheid. De juffen Yvonne Charlier en Sandra Verspeek gaan – op eigen verzoek - el-ders binnen onze Stichting aan de slag. Yvonne gaat naar OBS de Duizendpoot in Stramproy en Sandra naar OBS de Graswinkel. Ook deze dames bedanken we voor hun grote en ook jarenlange inzet voor OBS Molenakker en natuur-lijk wensen we ook Yvonne en Sandra heel veel succes in de nieuwe werkomgeving.

Tot slot : meester Patrick werkt het komende schooljaar een aantal dagen op andere scholen. Iets meer dan 1 dag heeft hij klassentaken in onze school. Ook Patrick wensen we succes in deze nieuwe taakstelling. Het schooljaar 2015-2016 is Patrick weer volledig in onze school werkzaam.

Een nieuw schooljaar dus met diverse wijzigingen. Hoe dan ook gaan we er weer met z’n allen een fijn schooljaar van maken.

De groepsverdeling maken we donderdag 26 juni bekend. Volgende week is dus bekend welke leerkracht de groep van jullie kind gaat begeleiden. Voor kinderen en ouders altijd een spannend moment.

Papier hier! Papier Hier!

Alle kinderen vinden het heerlijk om te knutselen en te tekenen. Wij raken door ons knutsel-tekenpapier heen. Wie kan ons helpen? Wie heeft er voor ons afgeschreven, maar goed bruik-baar knutsel– en/of tekenpapier?