Info 11, Schooljaar 2015 - 2016

2
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 11 19 november 2015 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Beste ouders en kinderen. In onze info deze week de voorlopige laatste oproep voor het AZC, maar vooral een grote dankjewel voor alle geleverde spulletje. Daarnaast een verslag van het bezoek van groep 8 aan de moskee en natuurlijk onze vaste items. Ga er maar eens lekker voor zitten en neem onze info goed door! Wij wensen iedereen weer veel leesplezier! SEO SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Elkaar respecteren” Wij feliciteren (alvast)……. Wij feliciteren (alvast)……. Lina Ouchene 21 november 5A Ran Smeets 21 november 7B Eloy Vaes 21 november 6B Morris Raafs 22 november 7B Wij heten van harte welkom…. Wij heten van harte welkom…. Wij heten Mats Gense uit groep 1E, Stijn Hupperetz uit groep 1C en Rens van Dusseldorp uit groep 1C van harte welkom. Mats, Stijn en Rens, wij wensen jullie een fijne tijd in onze school! Dag van de rechten van het kind Dag van de rechten van het kind Vrijdag is het 20 november en besteden wij net als alle andere scholen van onderwijsstichting Eduquaat weer aandacht aan de internationale dag van de rechten van het kind. Wij gaan op deze dag, maar ook in de daarop volgende periode nadrukkelijk aandacht besteden aan de rechten van alle kinderen. Ook laten we deze dag de kinderen kennis maken met het goede doel waar we tijdens onze eindejaarsviering geld voor gaan inzamelen. De stichting waar wij dit jaar voor gaan werken is “Project Francois”. “Project Francois” is onderdeel van “Stichting naar school in Haïti.” Marijke Zaalberg is de oprichtster van deze stichting. Er zijn, verdeeld over Haïti, verschillende schooltjes. Wij gaan samen aan de slag voor een klein schooltje in Boucan Carre.

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 11, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 11, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 11

19 november 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.Beste ouders en kinderen.

In onze info deze week de voorlopige laatste oproep voor het AZC, maar vooral een grote dankjewel voor alle geleverde spulletje. Daarnaast een verslag van het bezoek van groep 8 aan de moskee en natuurlijk onze vaste items.

Ga er maar eens lekker voor zitten en neem onze info goed door!

Wij wensen iedereen weer veel leesplezier!

SEOSEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Elkaar respecteren”

Wij feliciteren (alvast)…….Wij feliciteren (alvast)…….

Lina Ouchene 21 november 5A

Ran Smeets 21 november 7B

Eloy Vaes 21 november 6B

Morris Raafs 22 november 7B

Wij heten van harte welkom….Wij heten van harte welkom….

Wij heten Mats Gense uit groep 1E, Stijn Hupperetz uit groep 1C en Rens van Dusseldorp uit groep 1C van harte welkom.

Mats, Stijn en Rens, wij wensen jullie een fijne tijd in onze school!

Dag van de rechten van het kindDag van de rechten van het kind

Vrijdag is het 20 november en besteden wij net als alle andere scholen van onderwijsstichting Eduquaat weer aandacht aan de internationale dag van de rechten van het kind.

Wij gaan op deze dag, maar ook in de daarop volgende periode nadrukkelijk aandacht besteden aan de rechten van alle kinderen. Ook laten we deze dag de kinderen kennis maken met het goede doel waar we tijdens onze eindejaarsviering geld voor gaan inzamelen.

De stichting waar wij dit jaar voor gaan werken is “Project Francois”. “Project Francois” is onderdeel van “Stichting naar school in Haïti.” Marijke Zaalberg is de oprichtster van deze stichting. Er zijn, verdeeld over Haïti, verschillende schooltjes. Wij gaan samen aan de slag voor een klein schooltje in Boucan Carre.

Page 2: Info 11, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 11 / 19 november 2015 Pagina 2

Hulp voor het AZCHulp voor het AZC

Hallo allemaal,

Afgelopen week heb ik van het Rode Kruis te horen gekregen dat de Welkomwinkel als zodanig gesloten wordt.

De Welkomwinkel diende in eerste instantie als eer-ste opvang. Het lijkt er echter op dat (een groot deel van) de mensen die nu in het AZC in Weert zitten, hier ook gaan blijven.

Om deze reden zal de Welkom winkel niet meer dage-lijks geopend zijn. De winkel is vanaf deze week al-leen op dinsdag en in nood/ indien nodig, open.

Dat betekent dat het Rode Kruis (bijna) geen spullen meer nodig heeft. Wat het Rode Kruis nog steeds heel goed kan ge-bruiken aangezien hier een tekort aan is, zijn :

Shampoo

Douchegel

Deodorant

stevige (boodschappen)tassen

buggy’s / kinderwagens.

Deze spullen kunnen nog steeds ingeleverd worden op school. Ik zorg dan dat ze in het AZC terecht komen. Andere zaken zoals kleren en schoenen zijn niet meer nodig. Graag wil ik jullie namens het Rode Kruis heel harte-lijk danken voor alle spullen die wij de laatste weken mochten verzamelen. De vluchtelingen zijn daar echt ontzettend blij mee.

Met vriendelijke groet,

Kiki Hengeveld-Munten

Bezoek aan de moskeeBezoek aan de moskee

We zijn op maandag 9 november naar de mos-kee geweest in Fatima.

We waren met de fiets, toen we er waren gingen we naar binnen en moes-ten we onze schoenen uit doen.

Eerst vertelde de imam wat over zichzelf in het Turks, Nazli vertaalde het.

Daarna vertelde hij over de moskee en over de islam. Hij vertelde dat iedereen mag geloven wat hij wil en dat iedereen welkom is in de moskee. Hij zei ook dat er heel veel dingen hetzelfde zijn in het moslim en katholieke geloof.

Alle kinderen hadden vragen voorbereid en mochten die aan hem stellen.

We gingen bidden en hij deed het voor. Hij had ook een pak aan.

Meisjes en jongens doen het anders, en in een andere lo-kaal.

Er komen meer mannen dan vrouwen naar de moskee, daarom is het lokaal voor mannen groter dan het lokaal voor vrouwen.

Op het laatst gingen we naar het vrouwenlokaal. Daarna hadden we een groepsfoto gemaakt.

Toen moesten we gaan, en kregen we chocola. Het was leuk en interessant wat hij allemaal vertelde.

Volgende week een verslagje van ons bezoek aan de Paterskerk

Groetjes Xiu en Nazli : ) Van groep 8B!!!

De bodem is in zicht!De bodem is in zicht!

In de groepen 3 raakt de schatkist al erg snel leeg met al die harde wer-kers. Heeft iemand thuis nog leuke spulletjes die wij in onze schatkist mo-gen doen? Alleen hele en complete spulletjes natuurlijk ;-) Je mag ze dan op Molenakker 1 inle-veren bij juf Saskia.

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].