Info 33, Schooljaar 2014 - 2015

3
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 23, nr. 33 21 mei 2015 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Heerlijk! Wat hebben we weer genoten van de welver- diende 2 weken meivakantie. Thuis of op een leuk va- kantieadres heeft iedereen even kunnen bijtanken. Inmiddels zijn we alweer bijna een week flink aan het werk en zijn we begonnen aan de laatste 8 weken voor de zomervakantie. Elk jaar weer een gezellige maar drukke periode. Om maar even wat in willekeurige volg- orde te noemen: CITO-toetsen, rapporten met bijbeho- rende gesprekken, schoolreis, musical, schoolkamp en aanstaande vrijdag het WST. Wij hebben er zin in! In deze info weer de gebruikelijke items met daarnaast allerlei nieuws en nieuwigheden. We wensen iedereen weer veel leesplezier! SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Let op je taalgebruik!” Wij feliciteren (alvast)……. Pieter van Dooren 23 mei 4B Emme aan den Boom 26 mei 1D/2D Esra Kocpinar 27 mei 8B Gerda (Risse) 27 mei Wij heten van harte welkom…... Wij heten Janou Schepens uit groep 1B, Kai van Gansewinkel en Joost Smolenaars uit groep 1D van harte welkom in onze school. Janou, Kai en Joost, we wensen jullie een fijne tijd in onze school!

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 33, Schooljaar 2014 - 2015

Page 1: Info 33, Schooljaar 2014 - 2015

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 23, nr. 33

21 mei 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.

Heerlijk! Wat hebben we weer genoten van de welver-diende 2 weken meivakantie. Thuis of op een leuk va-kantieadres heeft iedereen even kunnen bijtanken.

Inmiddels zijn we alweer bijna een week flink aan het werk en zijn we begonnen aan de laatste 8 weken voor de zomervakantie. Elk jaar weer een gezellige maar drukke periode. Om maar even wat in willekeurige volg-orde te noemen: CITO-toetsen, rapporten met bijbeho-rende gesprekken, schoolreis, musical, schoolkamp en aanstaande vrijdag het WST.

Wij hebben er zin in!

In deze info weer de gebruikelijke items met daarnaast allerlei nieuws en nieuwigheden.

We wensen iedereen weer veel leesplezier!

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Let op je taalgebruik!”

Wij feliciteren (alvast)…….

Pieter van Dooren 23 mei 4B

Emme aan den Boom 26 mei 1D/2D

Esra Kocpinar 27 mei 8B

Gerda (Risse) 27 mei

Wij heten van harte welkom…...

Wij heten Janou Schepens uit groep 1B, Kai van Gansewinkel en Joost Smolenaars uit groep 1D

van harte welkom in onze school.

Janou, Kai en Joost, we wensen jullie een fijne tijd

in onze school!

Page 2: Info 33, Schooljaar 2014 - 2015

Nummer 33 / 21 mei 2015 Pagina 2

Franciscusschool naar NederweertFranciscusschool naar NederweertFranciscusschool naar Nederweert

Eerder lieten wij jullie weten dat basisschool St. Francis-cus Laar in het nieuwe schooljaar mogelijk tijdelijk (gedurende de verbouwing van de school) in onze school gehuisvest zou moeten worden. Inmiddels heeft de school besloten naar Nederweert te gaan. In basis-school de Bongerd kan St Franciscus met alle groepen en opvang terecht. Dat had hun uitdrukkelijke voor-

keur.

Wij hebben steeds laten weten dat ze van harte welkom waren, maar dan wel op 2 locaties. Dat stuitte op verzet van schoolteam en MR.

De Bongerd is nu voor St Franciscus de gewenste oplos-sing; wij wensen allen veel succes in Nederweert.

SchoolfotograafSchoolfotograafSchoolfotograaf

Beste ouders, Nog even ter herinnering! De bij bestellingen voor de schoolfoto’s kunnen alleen nog deze week, tot uiterlijk vrijdag 22 mei a.s., middels het bij bestellingen formulier dat bij het fotopakket zit ingeleverd worden bij Bram, aan de balie van Molenak-ker 1, inclusief het gepaste geld. Daarna is het niet meer mogelijk om de foto’s nog bij te bestellen! OR Commissie Schoolfotograaf

Open dag Rode Kruis afd. WeertOpen dag Rode Kruis afd. WeertOpen dag Rode Kruis afd. Weert

Op zaterdag 13 juni houdt het Rode Kruis afd. Weert e.o. een Open Dag.

Wilt u zien wat onze vrijwilligers allemaal doen en meer horen over de inzet van het Rode Kruis, dan bent u van-af 11.00 uur – 16.00 uur van harte welkom in het ge-bouw aan de Boerhaavestraat 15A in Weert.

Er is een noodhospitaal waar EHBO-demonstraties gegeven worden.

Er wordt gratis een instructie reanimatie gege-ven.

Kinderen kunnen door de hulpverleners verbon-den worden.

U kunt een kijkje nemen in de ambulance. Onze Bikers geven een demonstratie in het stads-

park.

Verder zijn er stands met informatie over de EHBO-cursussen, de noodhulp en evenementenhulp, jongeren en Serious Request, ‘de Brug maatjes’, bijzondere vakanties, bloeddonorbe-

geleiding bij Sanquin en het Tracing Team Limburg.

Speciaal voor bezoekers van de Open Dag rijdt er een treintje van het centrum naar het Rode Kruisgebouw aan de Boerhaavestraat. Ook de muziekkapel Klinkkloar loopt al spelend door de binnenstad om u de weg te wijzen naar het Rode Kruis-gebouw. Om 14.00 uur is daar de prijsuitreiking aan scholieren basisgroep 8 voor het mooiste Rode Kruis-verhaal.

Kortom, voor iedereen, van jong tot oud, is de Open Dag een evenement om niet te missen.

Bovendien hebben we voor u koffie/thee met een heer-

lijke wafel.

Page 3: Info 33, Schooljaar 2014 - 2015

Nummer 33 / 21 mei 2015 Pagina 3

Mad ScienceMad ScienceMad Science

Blijven experimenteren tijdens de zomervakantie met Mad Science!!

Krijg jij nooit genoeg van Mad Science....?? Dat komt goed uit, want de inschrijving voor de Zomer Vakantie-dagen is gestart! Ben je tussen de 6 en 12 jaar, dan kun je je opgeven voor een fantastische week vol met avontuurlijke en educatieve proefjes en experimenten. Tijdens deze week kun je ervaren, voelen, proeven, zien, horen, ruiken en echt beleven waar (Mad) Science nu werkelijk voor staat!

Het doel van onze Mad Science Vakantiedagen is het uitdagen van jonge breinen om op een avontuurlijke en

speelse manier nog meer te leren over wetenschap en techniek. We bieden kinderen de mogelijkheid om de wereld om hen heen te ontdekken en hierdoor beter te begrijpen.

Door talloze experimenten, activiteiten en demonstra-ties leren wij de kinderen principes en methoden waar ze later op terug kunnen vallen. Observeren, analyseren en conclusies trekken zijn immers belangrijke vaardig-heden, voor nu en later.

De vakantiedagen worden op verschillende locaties door heel Limburg georganiseerd. Nieuwsgierig geworden

naar al onze leuke en spannende activiteiten? Kijk snel op de website van Mad Science http://nederland.madscience.org/ of bel naar 088-030 33 10

Namens alle gekke professoren van Mad Science, Hopelijk tot ziens in de zomervakantie!

KNVB SchoolvoetbalKNVB SchoolvoetbalKNVB Schoolvoetbal

Het voetbalelftal van OBS Molenakker is er vorige week woensdag niet in geslaagd om de districtsfinale in Ne-derweert te bereiken.

In Heythuysen verloor het team in de regiofinale geen enkele wedstrijd, wel speelde het twee keer gelijk en dat was één keer teveel.

De Achtbaan uit Melick ging er daarom met de winst vandoor, zij speelden alleen tegen onze school gelijk. Al met al toch prima gedaan, jongens!!!

Tenslotte wil ik de leiders Danny de Leeuw, Ron Moo-nen en Bram Pluijmen bedanken voor hun inzet en na-tuurlijk ook alle chauffeurs en supporters.

Op zaterdag 6 juni zijn de districtskampioenschappen op de velden van Merefeldia in Nederweert. Inzet is dan een plek in de landelijke finale in Zeist.

Meester Louis

Rogstaekers De Legende Rogstaekers De Legende Rogstaekers De Legende tijdens de 10 Pinksterculiancetijdens de 10 Pinksterculiancetijdens de 10 Pinksterculiance