Info 17, Schooljaar 2015 - 2016

4
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 17 14 januari 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Beste ouders en kinderen. Het jaar 2016 is nog maar net begonnen en in de stra- ten van Weert heeft het rood, geel en groen alweer z’n intrede gedaan. Ook op school wordt al voorzichtig vooruit gekeken naar de 3 dolle dagen, maar meer nog naar de “groeëte OBS Muuëlenakker Schoeëloptocht” op de vrijdag voor deze drie dagen. Voor deze optocht is meester Wil weer op zoek naar muzikanten voor zijn eigen “Kepel vör eine daâg”. Zij mogen zich melden bij meester Wil. Kom even langs of mail naar: [email protected] Wij wensen ook nu weer iedereen veel leesplezier! SEO SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Een goed begin” Wij feliciteren (alvast)……. Wij feliciteren (alvast)……. Lucas Dumont 14 januari 1-2D Mees Verheul 16 januari 4A Robbe Hölzken 17 januari 1-2D Hakan Kocpinar 17 januari 5B Niek Lambrichts 17 januari 6B Meester John 19 januari Pepijn Wulms 20 januari 1-2D Meester Peter zoekt…(nog altijd) Meester Peter zoekt…(nog altijd) Deze week mochten ze voor ‘t eerst sinds lange tijd weer naar school. Juichend kwamen ze binnen en elke dag weer blij en opgewekt naar huis. Het is genieten én hard werken op de KoaLa AZC school! Naast het vele harde werken moet er ook zo nu en dan ruimte zijn om te ontspannen. Meester Peter is hiervoor nog altijd op zoek naar verschillend constructiemateri- aal. Wie heeft er thuis nog ergens onge- bruikte K’nex, Lego of bouwblokken liggen? Meester Peter, maar vooral de kinderen in zijn groep zijn er heel erg blij mee! Alle kleine beetjes helpen…....samen wordt het vanzelf een volle kist! Als je iets kunt missen of niet meer gebruikt, mag je het inleveren bij groep 4A op Molenakker 2. Alvast heel erg bedankt!

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker te Weert.

Transcript of Info 17, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 17, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 17

14 januari 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.Beste ouders en kinderen.

Het jaar 2016 is nog maar net begonnen en in de stra-ten van Weert heeft het rood, geel en groen alweer z’n intrede gedaan. Ook op school wordt al voorzichtig vooruit gekeken naar de 3 dolle dagen, maar meer nog naar de “groeëte OBS Muuëlenakker Schoeëloptocht” op de vrijdag voor deze drie dagen.

Voor deze optocht is meester Wil weer op zoek naar muzikanten voor zijn eigen “Kepel vör eine daâg”.

Zij mogen zich melden bij meester Wil. Kom even langs of mail naar:

[email protected]

Wij wensen ook nu weer iedereen veel leesplezier!

SEOSEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Een goed begin”

Wij feliciteren (alvast)…….Wij feliciteren (alvast)…….

Lucas Dumont 14 januari 1-2D

Mees Verheul 16 januari 4A

Robbe Hölzken 17 januari 1-2D

Hakan Kocpinar 17 januari 5B

Niek Lambrichts 17 januari 6B

Meester John 19 januari

Pepijn Wulms 20 januari 1-2D

Meester Peter zoekt…(nog altijd)Meester Peter zoekt…(nog altijd)

Deze week mochten ze voor ‘t eerst sinds lange tijd weer naar school. Juichend kwamen ze binnen en elke dag weer blij en opgewekt naar huis.

Het is genieten én hard werken op de KoaLa AZC school!

Naast het vele harde werken moet er ook zo nu en dan ruimte zijn om te ontspannen. Meester Peter is hiervoor nog altijd op zoek naar verschillend constructiemateri-aal.

Wie heeft er thuis nog ergens onge-bruikte K’nex, Lego of bouwblokken liggen?

Meester Peter, maar vooral de kinderen in zijn groep zijn er heel erg blij mee!

Alle kleine beetjes helpen…....samen wordt het vanzelf een volle kist!

Als je iets kunt missen of niet meer gebruikt, mag je het inleveren bij groep 4A op Molenakker 2.

Alvast heel erg bedankt!

Page 2: Info 17, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 17 / 14 januari 2016 Pagina 2

Wist je dat………Wist je dat………

Wist je dat….. Als je kind structureel gebruik maakt van de tablet, dit invloed heeft op zowel de fijne motoriek als op de soci-aal-emotionele ontwikkeling? Wij, Denise en Sabrina, stagiaires groep 1-2, hebben tijdens onze afstudeeropdracht een onderzoek gedaan naar de invloeden van de tablet op zowel de fijne moto-riek als op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jonge kind. Uit onderzoek blijkt dat er vele negatieve uitkomsten zijn, maar deze uitkomsten zijn met name gebaseerd op kinderen die structureel (lees: overwegend) gebruik ma-ken van de tablet. Een van de uitkomsten op het sociaal-emotionele gebied is dan, dat zowel de omgang met andere leeftijdgenootjes als ook het inleven in anderen hierbij in gevaar kan komen. Een van de uitkomsten op het gebied van de motoriek is dan, dat er te weinig/geen gebruik meer gemaakt wordt van andere materia-len, zoals de bouwblokken, tekenen en knippen. Wanneer uw kind maar voor een beperkte tijd gebruikt maakt van de tablet en het niet ten koste gaat van andere materialen, is de tablet een geschikt aanvullend speelleermiddel.

Staat ‘t al in de agenda????Staat ‘t al in de agenda????

Nieuwe datum Schoolfotograaf!!!

Dinsdag 23 februari 2016

Nieuws vanuit de ouderraadNieuws vanuit de ouderraad

Graag willen wij jullie via deze info op de hoogte bren-gen over welke project- en themadagen voor onze leer-lingen mede door ons enthousiast team met liefst 18 leden worden georganiseerd. Dit vanuit ons gezamenlijk belang “samen maken we school”.

We zijn er erg trots op dat wij deze activiteiten onze leerlingen kunnen bieden. Daarnaast vergadert de OR ongeveer 6 keer per jaar. De vergaderingen zijn voor alle ouders toegankelijk Uiteraard hangt aan al deze gezellige project- en thema-dagen een prijskaartje. De OR vraagt daarom voor elk kind per schooljaar een vrijwillige bijdrage voor het financieren van de activiteiten, zoals schoolreisjes, vieringen, sinterklaas- en kerstfeest. De bijdrage is wel-iswaar geheel vrijwillig, maar zonder geld kunnen we geen projectdagen en extra activiteiten organiseren. Voor de kinderen die ná de kerstvakantie op school zijn ingestroomd, geldt overigens een kleinere bijdrage. Aan ouders van kinderen die na 1 mei de school bezoeken wordt geen bijdrage voor het lopende schooljaar meer gevraagd. Als u vragen heeft ten aanzien van de financi-ële bijdrage kunt u altijd contact opnemen met onze penningmeester of het bestuur van school via email-adres [email protected]. De ouderbijdrage en de bestemming van de bijdrage wordt, op voordracht van de OR, vastgesteld door de Medezeggenschapsraad (MR). De OR zoekt versterking! Bent u een ouder die graag betrokken is bij de school van uw kind, en zijn cijfers helemaal voor u weggelegd dan is dit jouw kans om bij ons team aan te sluiten. Er is op dit moment een vacature vrij voor een penning-meester.

De penningmeester is belast met alle financiële trans-acties van de Ouderraad. Ook leg je het financiële be-leid vast in de jaarbegroting. Taken en verantwoorde-lijkheden zijn o.a. het verzorgen van de administratie van inkomsten en uitgaven, kasbeheer, opstellen van balans, resultatenrekening en begroting, het doen van betalingen en het zorgdragen voor inning van schoolbij-dragen.

Natuurlijk staat het de penningsmeester vrij om een bijdrage te leveren aan de projecten die er gedurende het jaar worden georganiseerd door de ouderraad. Wilt u meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze secretaris: Wendy van Heugten, [email protected], tel nr. 06-21144104.

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Activiteitenkalender OR 2015/2016

Sinterklaas 04 december 2015

Eindejaarsviering 17 december 2015

Carnaval 5 februari 2015

Schoolfotograaf 23 februari 2015

Projectweek 14 t/m 18 maart 2015

Open dag 20 maart 2015

Schooolreisje 09 juni 2015

Laatste schooldag 21 juli 2015

Page 3: Info 17, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 17 / 14 januari 2016 Pagina 3

Herinnering abonnementen overblijvenHerinnering abonnementen overblijven

De datum van de 3e incassering voor het overblijfabon-nementsgeld zal omstreeks 5 februari plaatsvinden.

Nieuwe abonnementen/wijzigingen worden t/m vrijdag 29 januari aangenomen. Daarna geldt de volgende in-casseringstermijn.

De volgende incasseringsdatum is omstreeks 20 april. Buiten een abonnement kunt U altijd gebruik maken van een strippenkaart.

Voor vragen kunt U terecht bij de overblijfbalie op Mo-lenakker 1 of 2, ‘s morgens van 8.20 uur - 9.30 uur.

of bij:

Petra Koppen penningmeester overblijfcommissie OBS Molenakker 0495-546687 | 06-22612459 [email protected]

Leerlingenraad schooljaar 2015 Leerlingenraad schooljaar 2015 -- 2016 2016

Van Links naar rechts:

Meester Jacques, Milan, Loes, Fenne, Finn

Cursus Kinder EHBOCursus Kinder EHBO

De voorlichtingsavonden met het thema Kinder EHBO zijn vorig jaar met veel enthousiasme bezocht!

Daarom wil ik u graag op de hoogte houden van de ko-mende cursus data waarvoor u zich nog kunt inschrij-ven.

Op 14 April is er nog plaats van 19.00-22.00 uur in Kelpen.

Ik merk dat vaders soms een drempel over moeten als het gaat om EHBO verlenen… Daarom verzorg ik op 17 februari van 19.00-22.00 in Echt Kinder EHBO alleen voor papa’s. Inclusief borrelnootjes en bier (0%)…

De cursus kost €60,- pp inclusief BTW en certificaat. Vaak wordt de cursus geheel of deels vergoed bij je zorgverzekering!!

Kunt u niet op deze datum maar heeft u wel interesse? Ik kom ook bij u thuis vanaf 4 personen om de cursus te verzorgen.

Tijdens de cursus leert u o.a.;

Omgaan met verslikken, stikken, Reanimeren van Kind & Baby, omgaan met de AED (demo bij volwassen pop en uitleg AED bij kinderen), brandwonden, vergiftiging, voorwerpen in oog, neus, oor, tand door de lip, insecten beten en steken… etc.

Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact met me op:

Tessa Zijlstra-Paal, [email protected];

06-23225087

Molenakker 3.0Molenakker 3.0

Dinsdagavond heeft de werkgroep “Molenakker 3.0” een fijne bijeenkomst gehad met een groepje ouders, onze klankbordgroep.

Samen hebben we opnieuw van gedachten gewisseld over OBS Molenakker nu, maar vooral over OBS Molen-akker in de toekomst.

Een van de onderwerpen die we besproken hebben was het "ouderportaal", onze nieuwe manier van communi-ceren.

Nog dit schooljaar gaan we hiermee van start. Binnenkort meer hierover.

Wat doet de leerlingenraad?

Voorstellen en ideeën van klasgenoten (of van kinderen uit andere groepen) bespreken

Goed luisteren naar wat medeleerlingen “vinden” en dat bespreken

Eigen voorstellen/ideeën bespreken

Wat gaat goed / wat kan beter?

Samen oplossingen bedenken voor probleempjes

Je groep laten weten wat er besproken is

Ongeveer 1x per 2 maanden is er een vergadering

Page 4: Info 17, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 17 / 14 januari 2016 Pagina 4