Info 31, Schooljaar 2014 - 2015

4
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 23, nr. 31 23 april 2015 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Morgen, vrijdag 23 april: Koningsspelen 2015! Deze speciale dag gaan we ook dit jaar weer gezellig en sportief invulling geven. We starten in alle groepen met een Koningsontbijt en daarna wordt de tijd aangenaam en vooral sportief in- gevuld met spelletjes op de speelplaats en een speciaal sportcircuit voor de groepen 4 t/m 8 op de velden van SV Laar. ‘s Middags volgt voor de groepen 1 t/m 6 een speciale “Koningsmaandsluiting”. Aanstaande maandag hebben alle kinderen een dagje vrij i.v.m. Koningsdag. Dinsdag gaan we vervolgens weer fris en fruitig aan de slag én richting de lange meivakantie. Voor nu wensen we iedereen weer veel leesplezier! SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Tot 10 tellen…..” Wij feliciteren (alvast)……. Lars Niessen 24 april 1C/2C Tobias Nuijens 24 april 8B Meester Louis 26 april Liv Beckers 27 april 1B/2B Isabel Pluijmen 27 april 5B Floris van Dooren 28 april 6A Roos Frenken 28 april 1A/2A Alissa Heijmans 28 april 8B Sjoerd Kirkels 28 april 5A Pleun Stultiens 29 april 7A/8A KNVB schoolvoetbal Het voetbalelftal van OBS Molenakker bestaat uit kin- deren van de groepen 7 en 8. Voor het eerste toernooi werd er gevoetbald tegen de D2 van Laar. Dat was een oefenwedstrijd, die hadden we gewonnen met 2-1. Toen gingen we op 18 maart naar Eindse Boys, daar hadden we 4 wedstrijden. De eerste hadden we 1-1 gelijk gespeeld. Daarna hadden we weer een wedstrijd, die wonnen we met 5-0. En toen speelden we gelijk met 0-0. Toen kwam de belangrijkste wedstrijd, die moesten we winnen anders waren we niet door. Geluk- kig wonnen we met 1-0. Sjors scoorde het winnende doelpunt en toen was iedereen super blij. Op 18 april moesten we naar Linne. Daar was het toer- nooi voor de tweede ronde. Heel makkelijk voor ons, want we hadden de eerste met 4-0 gewonnen , de tweede met 1-0, de derde met 3-0 en de vierde hadden we met 1-1 gelijk gespeeld. Toen gingen we nog naar Bacio een ijsje eten om onze overwinning te vieren. Op 13 mei gaan we naar de regiofinales in Heythuysen. Mats, Daan, Keanu PS. Omdat 13 mei in de meivakantie valt, zullen er best spelers zijn die op vakantie zijn en niet mee kunnen doen. Als dat zo is, dan zo snel mo- gelijk afmelden bij meester Louis: [email protected]

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 31, Schooljaar 2014 - 2015

Page 1: Info 31, Schooljaar 2014 - 2015

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 23, nr. 31

23 april 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.

Morgen, vrijdag 23 april: Koningsspelen 2015!

Deze speciale dag gaan we ook dit jaar weer gezellig en sportief invulling geven.

We starten in alle groepen met een Koningsontbijt en daarna wordt de tijd aangenaam en vooral sportief in-gevuld met spelletjes op de speelplaats en een speciaal sportcircuit voor de groepen 4 t/m 8 op de velden van SV Laar.

‘s Middags volgt voor de groepen 1 t/m 6 een speciale “Koningsmaandsluiting”.

Aanstaande maandag hebben alle kinderen een dagje vrij i.v.m. Koningsdag.

Dinsdag gaan we vervolgens weer fris en fruitig aan de slag én richting de lange meivakantie.

Voor nu wensen we iedereen weer veel leesplezier!

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Tot 10 tellen…..”

Wij feliciteren (alvast)…….

Lars Niessen 24 april 1C/2C

Tobias Nuijens 24 april 8B

Meester Louis 26 april

Liv Beckers 27 april 1B/2B

Isabel Pluijmen 27 april 5B

Floris van Dooren 28 april 6A

Roos Frenken 28 april 1A/2A

Alissa Heijmans 28 april 8B

Sjoerd Kirkels 28 april 5A

Pleun Stultiens 29 april 7A/8A

KNVB schoolvoetbal

Het voetbalelftal van OBS Molenakker bestaat uit kin-deren van de groepen 7 en 8. Voor het eerste toernooi werd er gevoetbald tegen de D2 van Laar. Dat was een oefenwedstrijd, die hadden we gewonnen met 2-1.

Toen gingen we op 18 maart naar Eindse Boys, daar hadden we 4 wedstrijden. De eerste hadden we 1-1 gelijk gespeeld. Daarna hadden we weer een wedstrijd, die wonnen we met 5-0. En toen speelden we gelijk met 0-0. Toen kwam de belangrijkste wedstrijd, die moesten we winnen anders waren we niet door. Geluk-kig wonnen we met 1-0. Sjors scoorde het winnende doelpunt en toen was iedereen super blij.

Op 18 april moesten we naar Linne. Daar was het toer-nooi voor de tweede ronde. Heel makkelijk voor ons, want we hadden de eerste met 4-0 gewonnen , de tweede met 1-0, de derde met 3-0 en de vierde hadden we met 1-1 gelijk gespeeld. Toen gingen we nog naar Bacio een ijsje eten om onze overwinning te vieren.

Op 13 mei gaan we naar de regiofinales in Heythuysen.

Mats, Daan, Keanu

PS. Omdat 13 mei in de meivakantie valt, zullen er best spelers zijn die op vakantie zijn en niet mee kunnen doen. Als dat zo is, dan zo snel mo-gelijk afmelden bij meester Louis: [email protected]

Page 2: Info 31, Schooljaar 2014 - 2015

Nummer 31 / 23 april 2015 Pagina 2

Meedenken over onze schoolMeedenken over onze schoolMeedenken over onze school

Een aantal ouders heeft gereageerd op ons verzoek om mee te denken over de toekomst van onze school. En-kele spontane reacties op het bericht in de INFO en ook enkele ouders vanuit OR/MR of via OR/MR. Het was vorige week woensdag een inspirerende, leerzame en ook gezellige avond waar we met elkaar naar de toe-komst (van het onderwijs en dus ook onze school) ge-keken hebben. De wereld verandert snel en het onder-wijs / de school dus ook. Wat betekenen computers

voor het toekomstige onderwijs? Wat moeten kinderen vooral – in school - leren? Wat leren kinderen buiten schooltijd? Hoe verbind je school en thuis? Wat is de rol van ouders in de veranderende school? Voor welk be-roep gaan kinderen leren? Zo maar een paar vragen/thema’s die besproken zijn.

Leerlingen, leerkrachten en ouders maken samen de school. De inbreng van allen is van belang om de school van toekomst vorm te geven. In school gaan we na-tuurlijk ook in gesprek met de leerlingen.

We hebben met ou-ders (we noemen het “onze klankbord-groep”) een eerste inventarisatie gemaakt en gaan verder in ge-sprek.

Wordt vervolgd dus.

KinderEHBOKinderEHBOKinderEHBO

2 mooie en drukbezochte avonden vorige week. Leer-zaam en gezellig zoals we al heel snel op facebook kon-

den lezen.

Met dank aan Tessa Zijlstra, moeder van Finn uit groep 1D , die deze informatieavond verzorgd heeft. Compli-ment.

Het was de 1e gezamenlijke informatieavond van onze school en Kinderopvang Humanitas en ook de 1e informatieavond voor ouders en opa’s en oma’s (en oppassers). In allerlei opzicht bijzondere en geslaagde avonden.

Ook veel dank aan onze ouderraad voor de organisatie en verrassend (lekker) waren de leuke cakejes met een hartje. Hartverwarmend is het thema van het schooljaar van alle Eduquaatscholen en hart is ook de vertaling

van het bedrijfje van Tessa “Cuore”.

Wie meer info wil weten over “Cuore” -> www.cuorereanimatie.nl

Page 3: Info 31, Schooljaar 2014 - 2015

Nummer 31 / 23 april 2015 Pagina 3

SchoolfotograafSchoolfotograafSchoolfotograaf

Beste ouders,

Maandag 13 april zijn de schoolfoto’s gemaakt! Nog even ter herinnering: Net als vorig jaar gaan we de schoolfoto’s op school verkopen. Komende week is er op onderstaande dagen de gelegenheid om de fotopakketten te komen bekijken en direct contant te kopen (a.u.b. zoveel mogelijk ge-past betalen). Een compleet fotopakket kost € 9.00. Dinsdagmiddag 28 april, 13.00-16.00 uur Woensdagochtend 29 april, 8.15-13.00 uur Dit vindt plaats op Molenakker 1

OR Commissie Schoolfotograaf

Nieuwe vloerenNieuwe vloerenNieuwe vloeren

In de meivakantie worden in alle toiletruimtes in Molen-akker 1 nieuwe vloeren gelegd. Al langere tijd hebben we vaker te maken met “blijvend” onfrisse geuren. Met

deze nieuwe vloeren hopen we dat dit probleem is op-gelost.

Ook in Molenakker 2 komen enkele nieuwe vloeren. De vloeren van een aantal toiletruimtes vertonen (nu al) scheuren, waardoor vervanging noodzakelijk is. Helaas een onverwachte kostenpost.

Kampioenen!Kampioenen!Kampioenen!

En ze zijn door! "Onze jongens" zijn door naar de regio-

finales van de KNVB schoolvoetbalkampioenschappen.

Goed bezig mannen!

Zonnepanelen op schoolZonnepanelen op schoolZonnepanelen op school

Deze week is er een begin gemaakt met de plaatsing van zonnepanelen op het (plat)dak van Molenakker 1.

Eind mei zullen er ook zonnepanelen op Molenakker 2 worden geplaatst.

Op deze manier willen we duurzaam energie opwekken.

In de klas zal tijdens het plaatsen van de zonnepanelen hier extra aandacht aan worden besteed.

Kinderen leren en zullen ervaren dat de zon een waar-devolle en onmisbare energiebron is.

Opbrengst UNICEFOpbrengst UNICEFOpbrengst UNICEF---loop 2015loop 2015loop 2015

Ook dit jaar heeft weer een flink aantal kinderen het beste beentje voorgezet tijdens de UNICEF-loop.

Dit jaar hebben 81 kinderen van onze school meegelopen en zij hebben samen € 2285,40 bij elkaar

gebracht.

Super gedaan jongens en meisjes!

Page 4: Info 31, Schooljaar 2014 - 2015

Nummer 31 / 23 april 2015 Pagina 4

Informatie schoolreis 2015Informatie schoolreis 2015Informatie schoolreis 2015

Beste ouders,

Hier volgt al wat eerste informatie over het schoolreisje.

Dit schooljaar staat het schoolreisje gepland op dinsdag 23 juni.

Voor het opgeven om te begeleiden bij de groepen 1-2 en 3 zijn we er dit jaar weer vroeg bij!

Dit kan namelijk al vanaf vrijdag 24 april tot en met vrijdag 22 mei via de lijsten op de klassendeuren.

Dinsdag 26 mei hangt op de deur wie er mee mag!

Groetjes,

De schoolreiscommissie!

Groep 1,2 en 3

Op de klassendeuren hangt vanaf morgen een lijst waarop iedereen zich kan opgeven.

Voor de groepen 1-2 hebben we 6 ouders nodig (inclusief de 2 groepenouders)

Voor de groepen 3 zoeken we 4 ouders (inclusief de 2 groepenouders)

Ouders die vorig jaar niet mee zijn geweest bij het betreffende kind krijgen voorrang.

Op de intekenlijst kan dit d.m.v. kruisjes genoteerd worden.

Opgeven kan altijd!

Groepenouders mogen sowieso mee.

Wanneer een groepenouder niet mee kan, loot de leerkracht een andere ouder die zich opgegeven

heeft.

Groep 4 tot en met 7

De groepenouders mogen meegaan.

Wanneer een groepenouder niet mee kan, loot de leerkracht een andere ouder.