Info 03, Schooljaar 2013 - 2014

3
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Wij lopen rustig in de gang” De ene week weet je niet waar je alle info moet plaatsen, de week erna moet je enorm je best doen om de info gevuld te krijgen. Deze week een dunne versie van onze info. Onze OR gaat weer van start en een uitnodiging voor hun vergadering vinden jullie in deze info. Ook, opnieuw, aandacht voor het brigadieren. Voor veiligheid zorgen we samen! En dan natuurlijk, zoals elke week, onze jarigen. Veel leesplezier! HERINNERING: 1 sept. as. worden de overblijfabonnementen weer automatisch geïncasseerd. Met vriendelijke groet, de Overblijfcommissie Overblijfnieuws INFO INFO INFO Jaargang 22 nr. 03 Jaargang 22 nr. 03 Jaargang 22 nr. 03 29 augustus 2013. 29 augustus 2013. 29 augustus 2013. Zoals jullie wellicht weten maakt onze school deel uit van Onderwijsstichting Eduquaat. Samen met OBS de Uitkijktoren, OBS de Graswinkel, OJBS de Duizendpoot, Brede school Moesel, BS. Het Dal en BS. St. Jozef verzorgen wij uitdagend onderwijs aan een groot deel van de Weerter basisschooljeugd. In de zomervakantie is de vernieuwde website van Eduquaat online gegaan. Een website waar jullie informatie kunnen vinden over Eduquaat zelf, maar ook informatie kunnen vinden over de 7 Eduquaatscholen en hun activitei- ten. Neem eens een kijkje! WWW.EDUQUAAT.NL Website Eduquaat

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 03, Schooljaar 2013 - 2014

Page 1: Info 03, Schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Wij lopen rustig in de gang”

De ene week weet je niet waar je alle info moet plaatsen, de week erna moet je enorm je best doen om de info gevuld te krijgen. Deze week een dunne versie van onze info.

Onze OR gaat weer van start en een uitnodiging voor hun vergadering vinden jullie in deze info. Ook, opnieuw, aandacht voor het brigadieren. Voor veiligheid zorgen we samen! En dan natuurlijk, zoals elke week, onze jarigen.

Veel leesplezier!

HERINNERING: 1 sept. as. worden de overblijfabonnementen weer automatisch geïncasseerd.

Met vriendelijke groet, de Overblijfcommissie

Overblijfnieuws

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22

nr. 0

3

Jaar

gang

22

nr. 0

3

Jaar

gang

22

nr. 0

3

29 a

ugus

tus

2013

.29

aug

ustu

s 20

13.

29 a

ugus

tus

2013

.

Zoals jullie wellicht weten maakt onze school deel uit van Onderwijsstichting Eduquaat. Samen met OBS de Uitkijktoren, OBS de Graswinkel, OJBS de Duizendpoot, Brede school Moesel, BS. Het Dal en BS. St. Jozef verzorgen wij uitdagend onderwijs aan een groot deel van de Weerter basisschooljeugd. In de zomervakantie is de vernieuwde website van Eduquaat online gegaan. Een website waar jullie informatie kunnen vinden over Eduquaat zelf, maar ook informatie kunnen vinden over de 7 Eduquaatscholen en hun activitei-ten. Neem eens een kijkje! WWW.EDUQUAAT.NL

Website Eduquaat

Page 2: Info 03, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 2 I N F O N R . 0 3 , 2 9 A U G U S T U S 2 0 1 3

In de info vermelden we wekelijks welke nieuwe informatie er op de site geplaatst is. Kijk daarvoor (o.a. onder “informatie”) op www.obsmolenakker.nl .

De volledige uitslag van de tevredenheidenquête (over ons > uitslag ouderenquête)

Agenda OR-Vergadering 2 september (school>OR>agenda)

Open dag Judith’s dancepoint: 1 september (informatie >open dagen)

Nog actueler: onze Facebook-pagina. Inmiddels hebben we al 354 trouwe vrienden!

http://www.facebook.com/pages/OBS-Molenakker/172225099503574

Ook zetten we voorzichtig al stapjes in Twitterland. Volg ons! https://twitter.com/@obsmolenakker

Nieuw op onze site

Wij feliciteren (alvast)…. Nienke de Groot 29 augustus 7A

Vince Knechten 29 augustus 4A

Boaz Verrips 31 augustus 1-2B

Zinedine Bouchiba 01 september 1-2B

Minthe Schaeken 01 september 3A

Robin Haanen 02 september 8B

Robin van Roon 02 september 1-2D

Brigadieren Vorige week hebben we in de INFO het belang van brigadieren nog eens

even aan de orde gesteld. Maar ook het belang van voldoende brigadier-ouders. We hebben ook gevraagd om even na te denken. Graag willen we op korte termijn een nieuwe groep brigadier-ouders opleiden. Dat is een cursusje van ongeveer 2 uur. Na de cursus en de officiële aanstelling worden jullie, samen met een leerling uit groep 7 of 8, ingezet. Hoe vaak en welke dagen? Dat mogen jullie zelf aan-geven. Maar voor het zover is, moeten er eerst ouders zijn die deze mooie taak op zich willen nemen. Laat ons weten als je belangstelling hebt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de groepsleer-kracht of met juffrouw Hanny, meester Wil of meester Jacques. Na-tuurlijk kun je ook terecht bij de huidige brigadier-ouders. En ....je kunt ook (het nu nog lege) intekenlijstje naast de trap Mo-lenakker 2 gebruiken om je belangstelling kenbaar te maken. Wie is de eerste??? We zijn benieuwd.

Page 3: Info 03, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 3 I N F O N R . 0 3 , 2 9 A U G U S T U S 2 0 1 3

Uitnodiging / Agenda OR-vergadering

UITNODIGING OUDERRAADVERGADERING Maandag 2 september 2013 Aanvang: 20.00 (Molenakker 1)

Agenda

Opening en welkom

Post, mededelingen, notulen 20 juni 2013

Projectindeling

Concept vergaderschema:

Dinsdag 5 november

Woensdag 8 januari

Donderdag 13 maart

Maandag 6 mei

Donderdag 26 juni

Mededelingen Team

Financiën (financieel verslag 2012-2013 + begroting 2013-2014)

Rondvraag

Sluiting

Informatie in de info of op de site?! In onze INFO informeren wij jullie over allerlei zaken die met onze school te maken hebben : uitstapjes, projecten, leuke ervaringen in de groep, dit ben ik kwijt, verjaardagen, nieuws van de OR of MR, nieuwe leerlingen enz. enz. Maar we willen ouders en kinderen ook op de hoogte stellen van activiteiten die na schooltijd plaatsvinden. Leuke, leerzame, sportieve, kunstzinnige en-noem-maar-op activiteiten voor kinderen. Dit aanbod vanuit bijv. sport-verenigingen en culturele instellingen vinden jullie in de rubriek “nieuw op onze site”. We plaatsen hierin alleen info die voor kinderen bestemd is.

En dan nog: Onze INFO wordt al jaren zeer gewaardeerd. En toch …….. opmerkingen/reacties zijn altijd welkom