Info 11, Schooljaar 2014 - 2015

5
OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Beste ouders en kinderen. Nog een paar nachtjes…….. En dan zet Sint ook voet aan wal in Weert. Dit jaar zelfs alweer voor de 100e keer. Lang, lang geleden kwam de Sint voor ‘t eerst naar Weert per…..trein! In latere jaren stopte “de Spanje” net vóór de Stadsbrug en dit jaar voor het eerst net na deze brug. Spannend hoor. Deze week weer een goed gevulde info. Neem er even de tijd voor. We wensen jullie weer veel leesplezier! SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Elkaar respecteren” Wij feliciteren (alvast)……. Tess Smeets 15 november 6A Áron Szilágyi 15 november 1/2C Ferris Titulaer 15 november 1/2A Juf Nelle 16 november Jelke Pinxten 18 november 8B Kinderrechten Op donderdag 20 november a.s. vindt de jaarlijkse Dag van de Rechten van het Kind plaats. Ook dit jaar staan we daarbij stil op OBS Molenakker en hebben samen met de andere Eduquaatscholen een goed doel voor onze jaarlijkse actie gekozen. Dit jaar ligt dat goed doel dichter bij “huis”. Er is name- lijk gekozen voor : Ook dit jaar zullen voor of na ons kerstdiner weer prachtige werkstukjes van de kinderen verkocht gaan worden. De opbrengst van deze verkoop gaat volledig naar het Toon Hermans Huis Weert. Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Jaargang 23, nr. 11 Jaargang 23, nr. 11 13 november 2014 13 november 2014 INFO INFO

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 11, Schooljaar 2014 - 2015

Page 1: Info 11, Schooljaar 2014 - 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 ­ OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert ­ 0495-539067 ­ [email protected]

Beste ouders en kinderen.

Nog een paar nachtjes……..

En dan zet Sint ook voet aan wal in Weert. Dit jaar zelfs alweer voor de 100e keer. Lang, lang geleden kwam de Sint voor ‘t eerst naar Weert per…..trein! In latere jaren stopte “de Spanje” net vóór de Stadsbrug en dit jaar voor het eerst net na deze brug. Spannend hoor.

Deze week weer een goed gevulde info. Neem er even de tijd voor.

We wensen jullie weer veel leesplezier!

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Elkaar respecteren”

Wij feliciteren (alvast)……. Tess Smeets 15 november 6A

Áron Szilágyi 15 november 1/2C

Ferris Titulaer 15 november 1/2A

Juf Nelle 16 november

Jelke Pinxten 18 november 8B

Kinderrechten

Op donderdag 20 november a.s. vindt de jaarlijkse Dag van de Rechten van het Kind plaats.

Ook dit jaar staan we daarbij stil op OBS Molenakker en hebben samen met de andere Eduquaatscholen een goed doel voor onze jaarlijkse actie gekozen.

Dit jaar ligt dat goed doel dichter bij “huis”. Er is name-lijk gekozen voor :

Ook dit jaar zullen voor of na ons kerstdiner weer

prachtige werkstukjes van de kinderen verkocht gaan worden.

De opbrengst van deze verkoop gaat volledig naar het

Toon Hermans Huis Weert.

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Jaargang 23, nr. 11Jaargang 23, nr. 11

13 november 201413 november 2014 INFOINFO

Page 2: Info 11, Schooljaar 2014 - 2015

Pagina Pagina 22 nr. 11 / 13 november 2014nr. 11 / 13 november 2014

Uitstapje naar de boer. Op dinsdag 4 november ging groep 7b naar de boerde-

rij van de familie Krol.

Het eerste wat we deden was slootje springen. Toen kwam boerin Rian naar buiten en samen met boer Gert

gingen ze ons van alles vertellen over de koeien op de boerderij.

Wij werden in twee groepen gesplitst, ik ging met Gert naar binnen. We zagen een paar koeien die zwanger

waren, dat zag je aan de gespannen uiers. Toen liepen we naar de melkrobot. Er kwam een koe in te staan en we mochten kijken hoe die gemolken werd. Eerst

maakt de melkrobot de spenen schoon en daarna werd de koe automatisch gemolken. Iets verderop lag een

koe die aan het herkauwen was.

In de pauze kregen we allemaal wat te drinken en daar-na nam de boerin ons mee. We gingen bij de kleine

koeien kijken, eentje had huidkanker en zag er heel zielig uit. Daarna gingen we naar de kalfjes, die waren

heel schattig. Ze hadden een flesje aan het hok han-gen, waaraan ze zelf konden zuigen. De boerin zei dat als je je hand voor de mond zou houden, het kalfje aan

je hand gaat zuigen. Ik deed dat en dat was echt vies. We gingen verder en kwamen langs een hok waarin

een mini-lapjespoes zat. We mochten haar vasthouden en knuffelen, dat was heel schattig, lief en zacht.

Tenslotte gingen we nog een keer slootje springen en

natuurlijk hoorden we even later een plons. Olaf moest met een natte broek naar huis. Het was een heel inte-

ressante morgen op de boerderij.

Familie Krol bedankt.

Evie Wolter, 7b

Weerter schrijvers in het Keenter Hart overhandigen boekenhuisjes

Wat was het gezellig in het Keenter Hart waar Annie van Gansewinkel en Erik van Os een sprankelende avond rond boeken voor kinderen en ouders verzorg-den. Om half zeven werd iedereen met een taartje en ranja, thee of koffie welkom geheten. Het was tenslotte feest op deze verlate afsluiting van de Kinderboekenweek. Ruim een uur later ging iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis. Alle kinderen hadden zich goed uitgeleefd bij het maken van werkstukken voor de tentoonstelling. De mooiste taarten, een feestvarken, een wensboom, de zeven to-rens van het spiegelpaleis, zelf geschreven boekjes en ontworpen boekomslagen, ze waren allemaal te bewon-deren. De verraste uitroepen van de ouders over zo’n mooie tentoonstelling deed jullie dan ook glunderen.

Page 3: Info 11, Schooljaar 2014 - 2015

Pagina Pagina 33 nr. 11 / 13 november 2014nr. 11 / 13 november 2014

Annie en Erik mochten aan elke Eduquaat school een boekenhuisje overhandigen. Omdat wij op twee locaties zitten kregen wij er zelfs twee.

Het is de bedoeling dat je dat kastje vult met boeken die jezelf niet meer leest maar er toch nog goed uitzien. Iedereen mag zo’n boekje dan mee naar huis nemen, lezen en na het gelezen te hebben weer terug in het kastje zetten. Zo kunnen veel kinderen er plezier aan beleven. Eigenlijk een gratis “minibieb” dus. We zijn benieuwd wie het kastje als eerste gaat vullen en er gebruik van gaat maken. In elk geval wensen we jullie veel leesplezier! Namens de werkgroep leespromotie, juf Nelle

Mijn ervaringen als topsporter Zoals jullie weten Basketball ik al een tijdje. Sinds dit seizoen is er een grote uitdaging voor mij.

Ik zit op de basketball academie Limburg onder 14 jaar eredivisie. Nu ben ik hard aan het werk als een topspor-ter. 4 dagen per week trainen en in het weekend de wedstrijden.

De wedstrijden zijn echt op hoog niveau dus er moet hard gewerkt worden. Tijdens mijn trainingen is het af toe ook best zwaar. Ook krijg ik niet alleen training van mijn eigen coach maar ook van een top coach/trainer uit Belgrado van de topclub Red ster Belgrado, waar ik ontzettend veel van leer. Techniek op het schieten en de balhandelingen.

Ook ga ik in de kerst vakantie met mijn team op trai-ningstage naar Belgrado waar ik echt naar uitkijk!!! Training stage is ook niet zomaar iets. Heel hard wer-ken want in Belgrado zijn ze keihard. Ook mag ik de wedstrijd bijwonen van het herenteam op hoogste ni-veau waar 18.000 mensen naar toe komen want bas-ketball leeft echt in Belgrado.

De wedstrijden zijn ook op hoog niveau omdat ik vaak

ver weg moet spelen. Speel nu in een heel nieuw team wat wel heel anders was dan ik gewend was. Heb weer een super leuk team. We beginnen steeds naar elkaar te groeien omdat het niet meer alleen om het winnen gaat maar ook leren van elkaars kwaliteiten. En het doel is beter worden.

Afgelopen weekend hebben we hele mooie wedstrijd gespeeld tegen Nijmegen wild cats. De wedstrijd was heel belangrijk was voor ons. Omdat we steeds meer naar elkaar groeien als team en supermooie spel werd gespeeld werden we beloond om heel snel de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ik speelde een enorme goeie derde kwart waar ik al snel 11 punten maakte met een mooie 3tje. Verder was ik heel fel op de bal in de de-fence en pakte veel mooi styles. De coach Ralf was trots op me.

Gewonnen met 68-44 en van de 7e plek naar de 5e ge-stegen. Afgelopen weekend uit wedstrijd tegen Den Helder ook weer zeer goede wedstrijd gewonnen 63-43 nu weer gestegen naar de 4e plek!!!

Mijn volgende thuis wedstrijd is op zaterdag 22-11—2015 om 11.00 tegen Rosmalen als jullie zin en tijd hebben kom mij aanmoedigen in sporthal Boshoven ;)

Ik heb het enorm na mijn zin als topsporter en er komt snel een vervolg over mijn ervaringen in Belgrado.

Groetjes Joevany Wilson

Page 4: Info 11, Schooljaar 2014 - 2015

Pagina Pagina 44 nr. 11 / 13 november 2014nr. 11 / 13 november 2014

Sinterklaas is op komst

Sint komt ons vrijdag 5 december bezoeken,

en kijkt dan in alle hoeken. deze week krijgen de groepen 6-7-8 € 2,50 mee naar huis,

zodat ze een surprise kunnen maken thuis. Over een gedicht wordt dan goed nagedacht,

en dit wordt op verzoek van de leerkracht mee naar school gebracht.

Knutselaars van groep 1 t/m 5, roept Sint van de daken, hebben jullie zin om woensdagavond 19-11 iets leuks op M1 te maken.

Kom ouders, steek uw handen uit de mouwen, zodat we samen iets moois voor de Sint kunnen bouwen.

Opgeven kan via de lijst op de deur van de klas,

dan is iedereen weer in zijn sas. Wie kan ons helpen aan grote dozen, dan kan Sint de pakjes hierin lozen. Heeft u er misschien een paar staan,

dan met grote spoed naar M1 gegaan.

OR Sintcommissie

Op een grote paddenstoel…..

Woensdag 5 november zijn alle kinderen van groep 1-2, dankzij de hulp van papa’s, mama’s en opa en oma’s, paddenstoe-len gaan zoeken in de wijk.

Wat was het leuk. Er waren ook kabou-ters!!!!

We hebben paddenstoelen gezien op steel-tjes met een hoed, maar ook die aan de boom groeien.

We hebben gemeten hoeveel handjes er om de stam van een boom kunnen. We hebben heel veel bladeren gevonden maar niet zo-veel eikeltjes en dennenappels.

Page 5: Info 11, Schooljaar 2014 - 2015

Pagina Pagina 55 nr. 11 / 13 november 2014nr. 11 / 13 november 2014

Werkzaamheden Biesterbrug & Stadsbrug (volledige brief is te vinden op onze website onder “nieuws”