Info 16, Schooljaar 2015 - 2016

5
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 16 7 januari 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Beste ouders en kinderen. Op de eerste plaats voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar (het mag nog net….) Al eerder lieten we weten dat dit jaar, 2016, voor OBS Molenakker een speciaal jaar zal zijn. We nemen af- scheid van juf Nelle, meester Jos, meester Peter en wat verderop in het jaar ook van Meester Jacques. Ook vieren we in 2016 het 25-jarig bestaan van onze school In meerdere opzichten een speciaal jaar dus. Zoals we dit gewend zijn zetten we er met elkaar weer flink de schouders onder en “maken we samen school” met kin- deren, ouders en team! In deze extra-lange info weer de nodige informatie over genoemde en andere onderwerpen. Wij wensen iedereen weer veel leesplezier! SEO SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Een goed begin” Wij feliciteren (alvast)……. Wij feliciteren (alvast)……. Olivia Holtrop 7 januari 1-2D Luuk Janssens 7 januari 7-8A Revi Boelen 8 januari 7-8A Lucas Hupperetz 9 januari 1-2A Liza Marrees 9 januari 5A Ian van den Tillaar 9 januari 8B Michael Bruekers 10 januari 7-8A Kaat Scheffers 11 januari 8B Thijn Hilgers 13 januari 1-2C Ward Huysmans 13 januari 7-8A Bedankt! Bedankt! Wij zijn als OBS Molenakker trots op iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen! Samen hebben we maar liefst € 993,15 voor Project François bij elkaar gebracht. Samen maken we school. Ook voor de kinderen op Haïti! Dankjewel allemaal.

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker te Weert.

Transcript of Info 16, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 16, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 16

7 januari 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.Beste ouders en kinderen.

Op de eerste plaats voor iedereen de beste wensen

voor het nieuwe jaar (het mag nog net….) Al eerder lieten we weten dat dit jaar, 2016, voor OBS Molenakker een speciaal jaar zal zijn. We nemen af-scheid van juf Nelle, meester Jos, meester Peter en wat verderop in het jaar ook van Meester Jacques.

Ook vieren we in 2016 het 25-jarig bestaan van onze school

In meerdere opzichten een speciaal jaar dus. Zoals we dit gewend zijn zetten we er met elkaar weer flink de schouders onder en “maken we samen school” met kin-deren, ouders en team!

In deze extra-lange info weer de nodige informatie over genoemde en andere onderwerpen.

Wij wensen iedereen weer veel leesplezier!

SEOSEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Een goed begin”

Wij feliciteren (alvast)…….Wij feliciteren (alvast)…….

Olivia Holtrop 7 januari 1-2D

Luuk Janssens 7 januari 7-8A

Revi Boelen 8 januari 7-8A

Lucas Hupperetz 9 januari 1-2A

Liza Marrees 9 januari 5A

Ian van den Tillaar 9 januari 8B

Michael Bruekers 10 januari 7-8A

Kaat Scheffers 11 januari 8B

Thijn Hilgers 13 januari 1-2C

Ward Huysmans 13 januari 7-8A

Bedankt!Bedankt!

Wij zijn als OBS Molenakker trots op iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen!

Samen hebben we maar liefst € 993,15 voor Project François bij elkaar gebracht.

Samen maken we school.

Ook voor de kinderen op Haïti!

Dankjewel allemaal.

Page 2: Info 16, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 16 / 7 januari 2016 Pagina 2

Uutrooping Kroeënpaar 2016Uutrooping Kroeënpaar 2016

Het Kroeënpaar 2016 van vv De Beesterbolle is bekend:

Kroeënpreens is Luuk Janssens en de

kroeënpreenses is Lauren van Gerven!

Luuk en Lauren zitten allebei in groep 8a van juf Sabri-na en meester Louis.

De adjudanten van het Kroeënpaar zijn

Nori Clement en Dion Moris.

Prefisiat allemaol.

Maaktj d'r 'ne schoeëne tieëd van same!

Staat ‘t al in de agenda????Staat ‘t al in de agenda????

Nieuwe datum Schoolfotograaf!!!

Dinsdag 23 februari 2016

Even voorstellen 1Even voorstellen 1

Beste ouders en kinderen,

Via deze weg wil ik me graag even voorstellen.

Mijn naam is Sanne Leijssen en sinds afgelopen maandag werk ik in groep 4A in plaats van meester Peter. Ik ben 26 jaar en woon in Stramproy.

In mijn vrije tijd ga ik graag tennissen, hardlopen en leuke dingen ondernemen met mijn vrienden & vriendin-nen. Ook vind ik het leuk om verschillende plekken van de wereld te zien.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het basisonderwijs in combinatie met studeren.

Aan de volgende groepen heb ik langere tijd lesgege-ven: groep 8, groep 6/7/8, groep 2/3, groep 7/8, groep 3/4 en tot aan de kerstvakantie gaf ik fulltime les aan groep 4 in Eindhoven.

Tussendoor heb ik gestudeerd voor gymdocent en heb ik de opleiding Master ‘Special Educational Needs’ tot gedragsspecialist behaald.

Ik ga er samen met jullie als ouders en natuurlijk met jullie kinderen een fijne en leerzame tijd van maken op OBS Molenakker!

Sanne Leijssen

Tips van het CJGTips van het CJG

Op 20 januari is het wereldknuf-feldag. Knuffelen is van levensbe-lang. Waarom is knuffelen/lichamelijk contact zo belangrijk voor kinderen?

Neem de tijd om te knuffelen. Knuffelen of even rollebollen doet iedereen goed. Neem daarom regelmatig even de tijd om je kind te knuffelen.

Het is ook belangrijk dat kinderen leren dat ze alleen hoeven te knuffelen wanneer ze dat zelf willen. Leer ze om hun grenzen aan te geven en respecteer dat.

Kinderen die veel worden aangeraakt groeien be-ter, zijn minder vaak ziek, leren makkelijker, heb-ben meer lichaamsbesef, zijn socialer en commu-niceren beter.

Lees hier meer over de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Page 3: Info 16, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 16 / 7 januari 2016 Pagina 3

Even voorstellen 2Even voorstellen 2

Hallo allemaal, Graag wil ik mijzelf via deze weg kort voorstellen. Mijn naam is Sanne Teeuwen en zoals jullie hebben kunnen lezen in de nieuwsbrief van voor de vakan-tie, start ik vanaf donderdag 7 ja-nuari 2016 op donderdag en vrij-dag als juf van groep 8b. Zelf woon ik sinds 2010 ook op de Molenakker, maar meestal was ik vijf dagen in de week weinig in het Weertse te vinden. De afgelopen jaren heb ik namelijk in Geldrop en Eind-hoven als leerkracht in verschillende jaargroepen (groep 1 t/m 8) gewerkt. Momenteel werk ik op maandag en dinsdag in Eindho-ven (groep 7) en vanaf nu ook op donderdag en vrijdag in groep 8b op OBS Molenakker. Zelf ben ik in 1987 in Weert geboren en woonde ik tot 2010 op Boshoven. Mijn middelbare schoolperiode heb ik op de Philips van Horne doorgebracht en daarna was het voor mij al snel duidelijk welke vervolgopleiding ik zou gaan volgen, de PABO in Eindhoven. Na mijn opleiding ben ik meteen aan het werk gegaan en heb daarnaast de gymopleiding gevolgd. In mijn vrije tijd squash ik graag of ga ik een stuk wan-delen, maar ik vind het ook heerlijk om met een lees-boek op de bank te zitten. Ik heb er veel zin in om er, samen met juf Nelle en de kinderen van groep 8b, een leuke en leerzame tijd van te maken. Ik wens iedereen het beste voor het nieuwe jaar! Tot ziens Juf Sanne Teeuwen

Workshop goed slaappatroon aanlerenWorkshop goed slaappatroon aanleren

Als kinderen een goed slaappatroon hebben, geniet het hele gezin hiervan. In deze workshop krijg je tips om je kind makkelijk naar bed te laten gaan, in bed te laten blijven, door te laten slapen en 's ochtend niet te vroeg uit bed te laten komen Ook geven we informatie over oorzaken van slaappro-blemen. Met deze tips en informatie maak je een per-soonlijk plan om de problemen rond het naar bed gaan en/of het slapen aan te pakken. Dat leer je in deze workshop! Twee uur aan de slag met dit onderwerp, samen met andere ouders die hetzelfde willen leren. Wanneer: Woensdag 20-01 van 9.00-11.00 uur Waar: ’t Vlaegelke, Vurensteeg 2 in Posterholt Voor wie: ouders van kinderen tot 10 jaar Kosten: gratis workshop, verplichte aanmelding Meer informatie en aanmelden: www.cjgml.nl

UitnodigingUitnodiging

‘Opvoeden in tijden van ziekte’

Het Toon Hermans Huis Weert organiseert in samen-werking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg op dinsdag 19 januari 2016 een thema-avond met als onderwerp ‘Opvoeden in tijden van ziek-te’.

Als ziekte je gezin teistert, brengt dat onzekerheid en stress met zich mee. Toch kan het ons allemaal overko-men: jij of je partner wordt ernstig ziek. Of binnen je familie of vriendengroep is iemand ziek. Je kind een gelukkige jeugd geven, is wat ouders wil-len. Maar opvoeden is een hele opgave en valt soms niet mee. Zeker in tijden dat ziekte de agenda en sfeer

in huis bepalen. Deze avond komen vragen aanbod als:

hoe geef ik mijn kind, ondanks al mijn zorgen, toch genoeg aandacht?

wat kan ik wel of niet aan mijn kind vertellen?

wat kan mijn kind aan?

hoe ben ik een 'goed genoeg' ouder?

hoe help ik mijn kind de situatie te begrijpen?

Er is voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen ervaringen en/of vragen.

Gastsprekers Als gastsprekers hebben we Marleen Faber en Gerard Brouwer uitgenodigd. Beide zijn preventiewerkers in de geestelijke gezondheidszorg. Gerard werkt bij Met ggz en Marleen bij Vincent van Gogh. Preventie heeft als doel de geestelijke gezondheid van mensen te bevorde-ren en te voorkomen dat mensen ernstige problemen ontwikkelen. Preventie helpt mensen om hun problemen in een vroeg stadium zelf aan te pakken.

Wanneer: dinsdag 19-01 2016 van 19.30-21.30 uur Waar: Toon Hermans Huis Weert, Graaf Jacobstraat 1 Voor wie: Ouders en andere geïnteresseerden Kosten: gratis toegang Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk: www.cjgml.nl

Page 4: Info 16, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 16 / 7 januari 2016 Pagina 4

Meester Peter zoekt…Meester Peter zoekt…

Aanstaande maandag gaan de kinderen op de Koala AZC-school eindelijk echt aan de slag. Ze hebben er zin in en hebben zelf ook al flink meegeholpen bij de inrichting van de school. Ook zijn alle de leermateria-len klaargelegd. De kinderen willen maar wat graag gaan beginnen om hun eerste woordjes Nederlands te gaan leren

Naast het vele harde werken moet er ook zo nu en dan ruimte zijn om te ontspannen. Meester Peter is hiervoor op zoek naar verschillend constructiemateriaal.

Wie heeft er thuis nog ergens ongebruikte K’nex, Lego of bouwblokken liggen?

Meester Peter, maar vooral de kinderen in zijn groep zijn er heel erg blij mee!

Alle kleine beetjes helpen…....samen wordt het vanzelf een volle kist! Als je iets kunt missen of niet meer gebruikt, mag je het inleveren bij groep 4A op Molenakker 2.

Alvast heel erg bedankt!

De kracht van Positief OpvoedenDe kracht van Positief Opvoeden

Opvoeden is de meeste dagen een leuke en dankbare taak. Toch kennen we allemaal situaties waar we geen raad mee weten. Boos, schoppen of slaan, overstuur, gewoon niet luisteren; het is herkenbaar gedrag voor iedere ou-der. En hoe gaan we daar nou goed mee om, hoe kunnen we dat gedrag voorkomen of ombuigen?

Positief opvoeden is een methode die hier handvatten voor geeft. Het is geen manier om perfecte kinderen te krij-gen. Maar een manier om als opvoeder op een positieve manier de ontwikkeling van je kind te stimuleren.

In deze interactieve lezing worden de basisprincipes uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Er is voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen ervaringen en/of vragen.

Wanneer: Donderdag 14 januari van 19.30-21.30 uur

Waar: Chatelainplein 31 in Echt

Voor wie: Ouders/verzorgers van kinderen van 0-12 jaar

Aanmelden: aanmelden is niet verplicht, wel gewenst: www.cjgml.nl of [email protected]

De lezing is een onderdeel van de Triple P-methode die staat voor Positief Pedagogisch Programma. Een consu-lent in het CJG verzorgt de avond. De medewerkers van het CJG zijn op diverse niveaus getraind in deze metho-diek.

CJG staat voor Centrum voor Jeugd en Gezin en is een plek waar ouders, kinderen en jongeren terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien.

Page 5: Info 16, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 16 / 7 januari 2016 Pagina 5