Info 5, Schooljaar 2015 - 2016

4
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 05 01 oktober 2015 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Beste ouders en kinderen. Een super projectdag “kermis” gevolgd door een paar prachtige kermisdagen. Wat hebben we genoten alle- maal! De rust keert langzaam weer terug op school en samen met de kinderen gaan we ons opmaken voor de jaarlijk- se kinderboekenweek. Dit jaar met het thema: “RAAR, MAAR WAAR”. Wat zul- len we ons verbazen de komende tijd. Voor nu wensen we iedereen ook dit keer weer veel leesplezier! SEO SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Eerlijk spel” Wij feliciteren (alvast)……. Wij feliciteren (alvast)……. Jony Keulen 3 oktober 3B Karsten Vink 3 oktober 7B Fleur Derksen 4 oktober 5B Anna Gajic 4 oktober 3A Revi Gielis 4 oktober 6A Ihab Ait Oumghar 5 oktober 7B Yonie Beris 5 oktober 7-8A Sjoerd Roelofsen 6 oktober 1-2D Meester Peter 6 oktober Freek Wolters 7 oktober 8B Even voorstellen Even voorstellen - onze verkeersouders onze verkeersouders Van links naar rechts: Edith Molenkamp, Marianne Ouden- aarde en Caroline van Eijck Onze school heeft ook een werkgroep ”verkeer”. In de- ze werkgroep zitten ouders (verkeersouders) en nms. school Hanny (administratie), meester Wil en meester Jacques. Deze werkgroep bespreekt alle “verkeerszaken”, waaronder bijv. brigadieren, parkeren, verkeerslessen, verkeersexamen groep 7. De verkeers- ouder is een schakel tussen ouders, kinderen en school. Caroline heeft deze maand afscheid genomen als ver- keersouder. Zij heeft deze taak 5 jaar voor onze school vervuld. Heel hartelijk dank hiervoor. Edith doet dit werk ook al enkele jaren en nieuw als verkeersouder is Marianne. Van harte welkom. Jullie kunnen de verkeersouders altijd aanspreken als je mee wil werken aan de bevordering van een veilige ver- keersomgeving voor allen. Over “verkeer” informeren wij jullie ook met enige re- gelmaat via deze INFO.

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 5, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 5, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 05

01 oktober 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.Beste ouders en kinderen.

Een super projectdag “kermis” gevolgd door een paar prachtige kermisdagen. Wat hebben we genoten alle-maal!

De rust keert langzaam weer terug op school en samen met de kinderen gaan we ons opmaken voor de jaarlijk-se kinderboekenweek.

Dit jaar met het thema: “RAAR, MAAR WAAR”. Wat zul-len we ons verbazen de komende tijd.

Voor nu wensen we iedereen ook dit keer weer veel leesplezier!

SEOSEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Eerlijk spel”

Wij feliciteren (alvast)…….Wij feliciteren (alvast)…….

Jony Keulen 3 oktober 3B

Karsten Vink 3 oktober 7B

Fleur Derksen 4 oktober 5B

Anna Gajic 4 oktober 3A

Revi Gielis 4 oktober 6A

Ihab Ait Oumghar 5 oktober 7B

Yonie Beris 5 oktober 7-8A

Sjoerd Roelofsen 6 oktober 1-2D

Meester Peter 6 oktober

Freek Wolters 7 oktober 8B

Even voorstellen Even voorstellen -- onze verkeersoudersonze verkeersouders

Van links naar rechts:

Edith Molenkamp,

Marianne Ouden-aarde

en

Caroline van Eijck

Onze school heeft ook een werkgroep ”verkeer”. In de-ze werkgroep zitten ouders (verkeersouders) en nms. school Hanny (administratie), meester Wil en meester Jacques. Deze werkgroep bespreekt alle “verkeerszaken”, waaronder bijv. brigadieren, parkeren, verkeerslessen, verkeersexamen groep 7. De verkeers-ouder is een schakel tussen ouders, kinderen en school.

Caroline heeft deze maand afscheid genomen als ver-keersouder. Zij heeft deze taak 5 jaar voor onze school vervuld. Heel hartelijk dank hiervoor.

Edith doet dit werk ook al enkele jaren en nieuw als verkeersouder is Marianne. Van harte welkom.

Jullie kunnen de verkeersouders altijd aanspreken als je mee wil werken aan de bevordering van een veilige ver-keersomgeving voor allen.

Over “verkeer” informeren wij jullie ook met enige re-gelmaat via deze INFO.

Page 2: Info 5, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 5 / 01 oktober 2015 Pagina 2

Sporten in clubverband Sporten in clubverband -- Voor iedereen Voor iedereen

Veel kinderen zijn lid van een sport-club. Dat is heel mooi, want veel be-wegen is goed en gezond. Dat hoe-ven we niet uit te leggen.

Helaas is de - hoge - contributie voor ouders vaak een probleem om zoon of dochter aan te melden bij een sportclub. Gelukkig zijn er rege-lingen die deze ouders in staat stelt om hun kind(eren) toch in clubver-band te laten sporten.

Ouders kunnen voor een financiële tegemoetkoming terecht bij de stichting Leergeld (staat ook in onze schoolkalender) : www.leergeldweert.webklik.nl

Ook kan contact opgenomen worden met meester Jac-ques. Die kan bemiddelen bij het jeugdsportfonds. Meer informatie hierover : www.jeugdsportfonds.nl

Fakkelestafette / Kamp Vught (1)Fakkelestafette / Kamp Vught (1)

We moesten vroeg opstaan en we gingen meteen met de bus naar kamp Vught.

Toen we daar aankwamen begon het allemaal met een film over iemand die in het kamp leefde en daarna in een ander kamp is overleden. Na de film kregen we een rond-leiding over het kamp dat zag er spectaculair uit maar ook eng. Er was overal prikkel-draad en muren van 4 meter hoog. Er was ook een ruimte met heel veel bedden, het

was er bijna altijd koud.

Na de rondleiding gingen we met de bus naar Valkenswaard en daar gingen we survivallen. Daar hebben we getokkeld van 10 meter hoog en nog andere leuke dingen gedaan zoals in een tunnel onder de grond gekropen.

Daarna gingen we terug met de bus terug naar Weert.

Daan Pinger en Jacco Bongers van OBS Molenakker

Fakkelestafette / Kamp Vught (2)Fakkelestafette / Kamp Vught (2)

Eerst moesten we ons verzamelen bij sporthal Bosho-ven. Toen iedereen er was gingen met de bus naar kamp Vught. Daar kregen we een film te zien en die film ging over een meisje genaamd : Roosje Mozes .Zij en haar hele familie was Joods en toen de Duitsers er ach-ter kwamen, gingen zij naar kamp Vught.

Daarna gingen Roosje, haar half broertje en haar moe-der naar Westerborg en werden vergast. Haar vader stierf in kamp Vught en haar zus heeft de oorlog over-leefd. Na de film kregen we een rondleiding bij een barak en een crematorium. Na deze rondleiding gingen we met de bus naar een survival baan daar gingen wij klimmen in de bomen en we gingen onder de grond in het donker waar je niks zag en vaak je hoofd en knieën stootte aan hobbels. Je ging wel vaak de verkeerde kant op. vervolgens gingen we weer terug naar huis. De volgende dag gingen we weer op pad. Want we waren uit gelood om de volgende dag om mee te gaan naar monumenten door de omgeving van Weert. Daar moch-ten we van alles doen zoals: bloemen leggen, gedicht voordragen, foto’s maken, sfeerverslag maken, inter-view houden en vlaggen dragen. We hadden 7 monu-menten en we gingen van monument naar monument en we hadden ook veel lekkers gekregen . op het laat-ste gingen we naar het nieuwe stadhuis daar kwamen alle routes bij elkaar. Want er waren 3 routes. Wij zaten in route 1. Toen kregen alle kinderen een vlag. Toen liepen wij in een stille tocht naar Sint Romulduskapel achter de atleten aan, want die hadden ook de routes gerent. En toen kregen wij een toespraak van de bur-germeester en toen dragen een gedicht voor al die mensen en dat gedicht hadden wij gemaakt. Toen noemden ze alle namen van gestorven mensen van Weert. Daarna zieden ze steeds present. Toen mochten wij naar huis.

Ananya en Loes (groep 7/8A)

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Page 3: Info 5, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 5 / 01 oktober 2015 Pagina 3

Kinderboekenweek 2015Kinderboekenweek 2015

woensdag 7 t/m zondag 18 oktober In het thema van dit jaar “RAAR, MAAR WAAR!”, draait alles om Natuur, Wetenschap en Techniek. Het thema gaat o.a. over robots, proefjes, ruimtevaart, dieren, natuur, techniek, nieuwe media, uitvindingen en vervoer. Het is heerlijk om uit te zoeken hoe iets in el-kaar zit, om experimentjes uit te voeren of om een be-paalde techniek toe te passen. In de boeken die we dit jaar voor school gekocht heb-ben, vind je antwoorden op veel grappige vragen, kun je lezen hoe iets werkt of hoe je een bepaald proefje moet uitvoeren. In de Kinderboekenweek leest je meester of juf een keer extra voor of doen jullie samen een proefje in de klas. Ga zelf ook maar eens op zoek in onze bieb naar boe-ken met een geel, rood of groen label. In die boeken vind je veel vragen èn antwoorden over hoe iets werkt. Wist je trouwens, RAAR, MAAR WAAR, dat de stadsbibliotheek gratis is voor kinderen? er veel leuke activiteiten plaatsvinden in de bieb,

niet alleen nù maar eigenlijk heel vaak? alle Eduquaat scholen meedoen aan de Kinder-

boekenweek? dat ook de peuterspeelzaal meedoet? dat de peuters dan gezellig bij de kleuters op be-

zoek gaan en dat ze dan samen naar een ver-haaltje gaan luisteren?

je het boekje “Per Ongelukt” van Simon van Der Geest gratis krijgt als je een kinderboek koopt bij de boekwinkel?

dit een mooi en ontroerend boekje is? Mies van Hout het mooiste boekje heeft gete-

kend? er heel veel leuke sites met spelletjes en informa-

tie zijn over de Kinderboekenweek?

de meesters en juffen de Kinderboekenweek star-ten met een kort toneelstukje?

we allemaal het Kinderboekenweek-lied gaan le-ren?

het een gezellige en leerzame week wordt? Groetjes van de werkgroep leesbevordering.

Wij heten van harte welkom….Wij heten van harte welkom….

Wij heten Stan Klaessens groep 1-2E, Tijn Evers groep 1-2A, Floris Janssen groep 1-2B, Sen Ramae-kers groep 1-2B van harte welkom. Stan, Tijn, Floris en Sen wij wensen jullie een fijne tijd in onze school!

Wij nemen afscheid van…...Wij nemen afscheid van…...

Wij nemen afscheid van…….. Rodaina Belghali groep 5A, Nawel Bleg-hali groep 1-2C, Ihab Mdihni groep 6A, Nihal Mdihni groep 5A en Smahan Mdihni groep 1-2D.

Wij wensen jullie veel plezier en succes op jullie nieuwe school.

Tips van het CJGTips van het CJG

Werk en gezin combineren Het ouderschap en de opvoeding van kinderen kosten de nodige energie. Het is dus geen wonder dat ouders zich af en toe gestrest of vermoeid voelen. Hier eenvou-dige tips die een positieve bijdrage kunnen leveren!

Leer kinderen om zelf dingen te doen. Hoe beter je kind leert om voor zichzelf te zorgen, hoe meer tijd jij hebt om je ‘s ochtends voor het werk klaar te maken. Denk hierbij aan: zelf aankleden, zelf eten, schooltas inpakken.

Zorg dat het thuis goed geregeld is. Als ouder ga je met een gerust hart werken als je weet dat er goed voor je kind(eren) wordt gezorgd tijdens en na schooltijd.

Stel voor het thuiskomen vaste regels in. Veel conflicten in een gezin zijn te voorkomen als het eerste uur bij thuiskomst prettig verloopt. Be-groet partner en kinderen, vraag hoe het ging en toon belangstelling. Bedenk dat je kind ook moe is en (juist nu je gaat koken) aandacht van je wil.

Lees hier meer over het com-bineren van opvoeding en werk.

Page 4: Info 5, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 5 / 01 oktober 2015 Pagina 4

Popcorn eten!Popcorn eten!

Tijdens de projectdag kermis hebben de groepen 3 en groep1/2E samen popcorn gebakken op het schoolplein.

Dat was gezellig! Jules uit groep 3 liet even zien hoe het moest.

Projectdag KermisProjectdag Kermis

Rekenen in groep 1Rekenen in groep 1--2E2E

In onze klas staat een oude knopendoos.

In kleine groepjes gingen de kinderen meteen aan de slag!

Knopen in rijtjes leggen, groepjes maken, tellen, sorte-ren op kleur en vorm.

Heel leuk en zeer leer-zaam!

HelloHello

Good morning, mam and dad.

Bye bye

See you later

Het kan zomaar zijn dat jullie kinderen binnenkort “een aardig woordje” Engels spreken. Of een Engels liedje zingen. Laat je verrassen.

Dit schooljaar krijgen de kinderen in alle groepen En-gelse les. In enkele groepen is al gestart en in de ko-mende maanden zullen alle kinderen kennismaken met de Engelse taal. We hebben een mooie methode aan-geschaft die kinderen via een heel gevarieerd aanbod inderdaad “een aardig woordje “ Engels leert.

Dus niet alleen Engels in groep 7 en 8, maar nu al van-af groep 1. En natuurlijk rustig aan. De methode heet niet voor niets “take it easy”.