Indicatoren Sociale Huurmonitor Q3 2013

1
Neem voor meer informatie of uitgebreidere analyses contact op met WoningNet Onderzoek en Advies (email: [email protected]) Indicatoren Sociale Huurmonitor Q3 2013 Definities Actief woningzoekende = De woningzoekende heeft minimaal 1 goede of foute reactie geplaatst op het vrijgekomen aanbod in het betreffende kwartaal. Verhuringen = Dit zijn alle woningen die als verhuurd zijn gemeld. Zowel bemiddelde woningen als woningen die via de media (inclusief nieuwbouw) zijn geadverteerd. Slaagkans = Het aantal verhuringen in het betreffende kwartaal gedeeld door het aantal actief woningzoekenden in dezelfde periode. De slaagkans geeft de verhouding weer tussen het aantal verhuringen (de geslaagden) en degenen die reageerden op de aangeboden woningen (de actieven). Het gaat hierbij om woningen die via het aanbodmodel in de media zijn aangeboden. Gemiddelde wachttijd = De tijdsduur in jaren die een woningzoekende staat geregistreerd op het moment van acceptatie van een woning (de verhuring). Het gaat hierbij uitsluitend om verhuringen die via de media zijn aangeboden via het aanbodmodel (inclusief nieuwbouw en exclusief alle verhuringen aan voorrangsgroepen). Gemiddelde zoektijd = Het gemiddeld aantal jaren dat een woningzoekende ingeschreven staat, berekend vanaf de eerste reactie tot op het moment dat deze een woning accepteert. Het gaat hierbij om uitsluitend woningen die via de media zijn aangeboden via het aanbodmodel (inclusief nieuwbouw en exclusief alle verhuringen aan voorrangsgroepen).

description

Woningzoekenden zijn in het 3e kwartaal van 2013 minder actief op zoek naar een woning dan in de vergelijkbare periode in 2012. Er is sprake van een daling van ruim 7%. De slaagkans stijgt tegelijkertijd flink. Bron: WoningNet en CorporatieNL

Transcript of Indicatoren Sociale Huurmonitor Q3 2013

Page 1: Indicatoren Sociale Huurmonitor Q3 2013

           

Neem voor meer informatie of uitgebreidere analyses contact op met WoningNet Onderzoek en Advies (email: [email protected])

Indicatoren Sociale Huurmonitor Q3 2013

Definities Actief woningzoekende = De woningzoekende heeft minimaal 1 goede of foute reactie geplaatst op het vrijgekomen aanbod in het betreffende kwartaal. Verhuringen = Dit zijn alle woningen die als verhuurd zijn gemeld. Zowel bemiddelde woningen als woningen die via de media (inclusief nieuwbouw) zijn geadverteerd. Slaagkans = Het aantal verhuringen in het betreffende kwartaal gedeeld door het aantal actief woningzoekenden in dezelfde periode. De slaagkans geeft de verhouding weer tussen het aantal verhuringen (de geslaagden) en degenen die reageerden op de aangeboden woningen (de actieven). Het gaat hierbij om woningen die via het aanbodmodel in de media zijn aangeboden. Gemiddelde wachttijd = De tijdsduur in jaren die een woningzoekende staat geregistreerd op het moment van acceptatie van een woning (de verhuring). Het gaat hierbij uitsluitend om verhuringen die via de media zijn aangeboden via het aanbodmodel (inclusief nieuwbouw en exclusief alle verhuringen aan voorrangsgroepen). Gemiddelde zoektijd = Het gemiddeld aantal jaren dat een woningzoekende ingeschreven staat, berekend vanaf de eerste reactie tot op het moment dat deze een woning accepteert. Het gaat hierbij om uitsluitend woningen die via de media zijn aangeboden via het aanbodmodel (inclusief nieuwbouw en exclusief alle verhuringen aan voorrangsgroepen).