Human Dynamics Jaarverslag 2009

2
JAARVERSLAG Human Dynamics 2009

description

HD Jaarverslag 2009

Transcript of Human Dynamics Jaarverslag 2009

Page 1: Human Dynamics Jaarverslag 2009

JAARVERSLAG

Human Dynamics

2009

Page 2: Human Dynamics Jaarverslag 2009

Jaar verslag Human Dynamics 2009.

Doel: De visie van jong Leren geeft aan uit te gaan van o.a. eenheid in verscheidenheid. Feit is dat mensen allemaal verschillend zijn en vanuit die hoedanigheid ook allemaal anders denken, voelen en doen.

Human Dynamics geeft ons een kader waarin we samen leren kijken, handelen en leren omgaan met verschillen. We hebben een gezamenlijke taal tot onze beschikking die ons woorden kan geven om over de verschillen te praten. Dit geeft een toevoeging aan onze manier van denken, handelen, samenwerken en communiceren.

Wat is er gerealiseerd in 2009:

11 Teams hebben een tweedaagse training gehad waarbij leerkrachten de mogelijkheid krijgen hun eigen dynamiek te ontdekken.

In alle teams waarbij scholing heeft plaatsgevonden zijn practitioners vervolgens in teamvergaderingen aanwezig geweest om de training te evalueren, een vervolg te geven aan en ondersteuning te bieden bij mogelijke hulpvragen van scholen en samen kijken hoe Human Dynamics hierin een rol kan spelen.

5 Practitioners hebben het eerste jaar hun certificaat gehaald van de training Practitioner.

Alle practitioners hebben in december 2009 een start gemaakt met het vormgeven van hun specialisatie, denk aan het geven van trainingen, het ontwikkelen van tools om HD en Meervoudige Intelligentie te matchen of een verdieping te maken in Human Dynamics en leren.

Ouders zijn over Human Dynamics geïnformeerd per ouderbrief en in de schoolspecifieke nieuwsbrieven van school.

Met de GMR en het bestuur is er geëvalueerd met als resultaat het tweede jaar het de pilot wordt gecontinueerd.

Het BM wordt geregeld geïnformeerd over de stand van zaken.