Fondslijst Transfer 2011-2012

12
Transfer, een fantastisch vertrekpunt voor een wereldbaan! Mbo Reizen Schooljaar 2011-2012

description

Overzicht van de titels behorende bij de methode Transfer voor mbo Reizen

Transcript of Fondslijst Transfer 2011-2012

@Caribbean@of@malediven@

<<bv. door vliegtuigraampje Transfer>>

Transfer, een

fantastisch

vertrekpunt

voor een

wereldbaan!

Mbo ReizenSchooljaar 2011-2012

fondslijst_Transfer_DEF.indd 3 07-03-11 17:28

Met Transfer

praktijkgericht

op reis naar een

wereldbaan!

fondslijst_Transfer_DEF.indd 4 07-03-11 17:28

Soepele transfer dankzij de doorlopende leerlijnTransfer biedt leermiddelen voor mbo niveau 3 Verkoper Reizen en niveau 4 Manager Verkoop Reizen. De materialen sluiten perfect op elkaar aan en kennen een vergelijkbare opbouw en organisatie zodat de overgang van uw studenten van niveau 3 naar niveau 4 probleemloos verloopt. De leermiddelen zijn opti-maal afgestemd op het taalniveau van de doelgroep en de complexiteit van het beroep.

Vertrekpunt: beroepspraktijk

Transfer slaat een brug tussen onderwijs en bedrijfs-leven door de dagelijkse beroepspraktijk centraal te stellen. In ieder onderwijsblok krijgt de student te maken met een beroepsspecifi eke situatie die hij zich eigen maakt via opdrachten en activiteiten. Hierin komen alle benodigde kennis, vaardigheden en at-titudes aan de orde.

Samenwerking met specialisten

Bij de ontwikkeling van Transfer is samengewerkt met toonaangevende bedrijven uit de reisbranche, waaronder Oad, D-reizen, NS Hispeed, BCD Travel en Holiday Cars. Dit heeft geresulteerd in specialis-tische trainingen en opdrachten en in fi lms die een interessant kijkje geven in de reisbranche. Voor de ontwikkeling van niveau 4 hebben topmanagers uit de branche hun visie gegeven op het vak van de manager verkoop reizen.

Betrouwbare classificatie volgens Competent in ReiswerkDe materialen van Transfer zijn opgebouwd volgens de systematiek van Competent in Reiswerk (CiR). Dankzij een indeling in basis, gevorderd en compe-tent ziet u eenvoudig op welk niveau een opdracht is waar een student aan werkt. Zo weet u precies waar hij in zijn ontwikkeling staat.

Compleet reisprogramma

Transfer is opgebouwd volgens het nieuwste kwalifi -catiedossier Reizen en dekt het volledige beroepsge-richte deel af. Zo weet u zeker dat uw studenten hun bestemming bereiken en met de juiste bagage aan de start van hun carrière in de reisbranche verschijnen.

Stap voorbereid aan boord met methodetransfer.nlDe docent stapt als reisbegeleider goed voorbereid aan boord dankzij de uitgebreide docentenwebsite www.methodetransfer.nl. Hier vindt u onder meer docentenhandleidingen, antwoordmodellen en ver-antwoordingsdocumenten.

Meer details over het reisprogramma van Transfer vindt u verderop in onze brochure. Wij voegen regelmatig nieuwe onderdelen aan ons aanbod toe zodat wij u kunnen blijven verrassen met unieke bestemmingen en avontuurlijke rondreizen. Heeft u speciale wensen? Wij bieden ook mogelijkheden voor maatwerk.

Transfer is een methode die past binnen de opleidingen voor

mbo Reizen niveau 3 en 4. Zelfstandig werken en onderwijs

op maat zijn kern begrippen. Transfer is volgens het nieuwste

kwalificatiedossier ontwikkeld voor de toekomstige Verkoper

Reizen en Manager Verkoop Reizen, werkzaam bij een

vakantiereis bureau, touroperator of zakenreisbureau.

Met activiteiten en opdrachten die uit de praktijk gegrepen

zijn, wordt de student goed voorbereid

op zijn toekomstige (reis)wereldbaan!

Soepele transfer dankzij de

Transfer is een methode die past binnen de opleidingen voor

mbo Reizen niveau 3 en 4. Zelfstandig werken en onderwijs

op maat zijn kern begrippen. Transfer is volgens het nieuwste

kwalificatiedossier ontwikkeld voor de toekomstige Verkoper

Reizen en Manager Verkoop Reizen, werkzaam bij een

vakantiereis bureau, touroperator of zakenreisbureau.

Met Transfer

praktijkgericht

op reis naar een

wereldbaan!

fondslijst_Transfer_DEF.indd 5 07-03-11 17:29

Verkoper Reizen

Basis vakantiereizen en touroperating

ISBN: 978 90 6053 884 5 | Prijs: € 175,00

In de map Transfer Verkoper Reizen Basis vakantiereizen en tourope-rating krijgt de student alle bouwstenen aangereikt om zich de basis van het vak eigen te maken. In opdrachten rond beroepssituaties is een logische koppeling gelegd tussen het soort reis, de bestem-mingen, vervoer, verblijf, verzekeringen en aanvullende diensten en producten, maar ook met de bijbehorende houding en vaardighe-den. Zo leert de student stapsgewijs een verkoopgesprek te voeren. De student maakt kennis met het werken bij een vakantiereisbureau, maar kruipt ook in de huid van een medewerker touroperating. Ook trends en ontwikkelingen en duurzaam toerisme nemen een belang-rijke plaats in de methode in.

Gevorderd en competent vakantiereizen, touroperating en zakenreizen

ISBN: 978 90 6053 882 1 | Prijs: € 175,00

In de map Transfer Verkoper Reizen Gevorderd en competent vakantiereizen, touroperating en zakenreizen tilt de student zijn basiskennis en -vaardigheden naar een hoger niveau. Hij gaat aan de slag met meer uitdagen-de reizen en situaties, zoals maatwerk, sabbaticals, telefonische verkoopgesprekken en klachtengesprekken. Er is veel aandacht voor commerciële vaardigheden. Ook het werken bij een zakenreisbureau komt in deze map aan bod.

Praktijkmap Competent in Reiswerk

ISBN: 978 90 3720 148 2 | Prijs: € 38,50

Met de Praktijkmap Verkoper Reizen beschikt u over één standaard voor de beoordeling van uw studenten in de beroepspraktijk. De praktijkmap is in kleur uitgevoerd en is voorzien van handige tabbladen zodat de menukaartsystematiek van Competent in Reis-werk volledig tot uiting komt. Naast de ontwikkelingsgerichte en kwalifi cerende gedeeltes van de LTTR is de map voorzien van een aanvulling met concrete opdrachten op basis-, gevorderd en competent niveau.

Verkoper ReizenInbegrepen bij de reis ‘Verkoper Reizen’• toegang tot www.transferreizen.nl

met: • films

• naslagwerk en trainingen• interactieve opdrachten• leerobjecten

• weblinks• topografietraining met Wereld

2011 van Global Visuals (zie ‘All inclusive’).

• oefenen in Toeristiek TravelSearch (zie ‘All inclusive’)

• materiaal voor de docent (zie ‘Voor de reisleider’).

Niet inbegrepen bij de reizen van TransferTaal, Rekenen, LLB zijn niet inbegrepen bij de reizen van Transfer. Kijkt u hiervoor bij ‘Optionele excursies’.

Speciale wensen?Wij bieden ook maatwerk aan. Kijkt uhiervoor bij ‘Reizen op maat’.

Reis­programma

fondslijst_Transfer_DEF.indd 6 07-03-11 17:29

Manager Verkoop Reizen

Prepaid DigiCode Manager Verkoop Reizen

ISBN: 978 90 6053 901 9 | Prijs: € 99,50

Met de Prepaid DigiCode Manager Verkoop Reizen krijgt de student toegang tot www.managerverkoopreizen.nl. Hier vindt hij uitgebreide vragen en opdrachten, bronmaterialen en weblinks die hem helpen zich het beroep van manager verkoop reizen eigen te maken. De vragen en opdrachten zijn volgens de methodiek van Compe-tent in Reiswerk ingedeeld op een basis-, gevorderd en competent niveau. De student maakt niet alleen kennis met de reisbranche, zijn functie, taken en verantwoordelijkheden, maar leert ook alle facetten van het operati-oneel leidinggeven en personeelsplanning en -ontwikkeling. De werkmaterialen kunnen worden ondersteund door het boek ‘Even voorstellen: Manager Verkoop Reizen’.

Even voorstellen: Manager Verkoop Reizen

ISBN: 978 90 6053 856 2 | Prijs: € 60,00

Het boek ‘Even voorstellen: Manager Verkoop Reizen’ beschrijft op praktijkgerichte wijze de reisbranche inclusief trends en alle facetten van de functie manager verkoop reizen. Topmanagers uit de branche geven in interviews hun visie op het vak. Het boek geeft handvat-ten om succesvol te zijn op gebied van operationeel leidinggeven en personeelsplanning en -ontwikkeling. Het geeft duidelijk weer hoe de manager verkoop reizen de regie in handen kan nemen om de koers van het verkooppunt te bepalen en resultaat neer te zetten. Een boek voor mbo-studenten Manager Verkoop Reizen niveau 4, maar ook voor de toekomstige en zittende manager in de reisbranche.

Inbegrepen bij de reis ‘Manager Verkoop Reizen’• toegang tot www.managerverkoop­

reizen.nl met: • werkmaterialen

• naslagwerk • weblinks• antwoordmodellen en hand­

leidingen voor de docent (zie ‘Voor de reisleider’).

fondslijst_Transfer_DEF.indd 7 07-03-11 17:29

Lijndiensttarieven en tickets: basiskennisISBN: 978 90 5844 136 2 | Prijs: € 33,75In dit boek komen de basisprincipes van het bereke-nen van lijndiensttarieven aan de orde.

Gids voor gidsenISBN: 978 90 5844 175 1 | Prijs: € 22,50Een handzaam boek voor gidsen, met checklists en praktijkvoorbeelden, geschikt voor zelfstudie. Het boek is ook in het Engels verkrijgbaar.

Toeristische kennis van de lage landenISBN: 978 90 5844 123 2 | Prijs: € 34,00Dit boek geeft een beeld van het toeristisch-recrea-tieve aanbod in Nederland en de grensgebieden in België en Duitsland.

Toerisme in Nederland: achtergronden en informatieISBN: 978 90 7517 401 4 | Prijs: € 34,00Een boek waarin Nederland per toeristisch onder-werp wordt behandeld.

Mondelinge communicatie aan de balieISBN: 978 90 5844 071 6 | Prijs: € 39,50Diverse technieken worden behandeld, zoals telefoontechnieken, verkooptechnieken en presen-tatietechnieken.

Reserveren: het reisbureau in de praktijk!ISBN: 978 90 5844 127 0 | Prijs: € 37,00Een boek dat voorbereidt op de praktijk, waarin alle handelingen rondom het maken van een reservering aan bod komen.

Schriftelijke communicatie rond de balieISBN: 978 90 5844 072 3 | Prijs: € 41,25Onderwerpen als (zakelijke) correspondentie, tekstopbouw en folderteksten schrijven komen aan de orde. Ook is er aandacht voor spelling en gram-matica.

Eff ectief personeelsbeleid in de toeristisch-recreatieve organisatieISBN: 978 90 5844 091 4 | Prijs: € 34,50Stap voor stap wordt het traject van in dienst nemen en begeleiden van een (nieuwe) werknemer bespro-ken vanuit de optiek van een leidinggevende.

VakantiebestemmingenISBN: 978 90 5844 117 1 | Prijs: € 44,50De toeristische topografi e van alle landen, gerang-schikt op alfabetische volgorde per werelddeel.

Productkennis: vervoer, verblijf, verzekeringenISBN: 978 90 5844 118 8 | Prijs: € 51,25Alle kennis die een verkoper reizen nodig heeft op het gebied van vervoersoorten, accommodaties en verzekeringen passeert in afzonderlijke hoofdstuk-ken de revue.

Oefenboek voor reissomberekeningenISBN: 978 90 5844 101 0 | Prijs: € 39,50Reissommen van eenvoudig tot moeilijk, met uitleg en volop oefenmateriaal.

Met een groep op reis: reisleider, gids, hostessISBN: 978 90 5844 070 9 | Prijs: € 43,75Een op mbo-niveau geschreven boek voor de reislei-der, gids en host.

Praktijk reisbureauISBN: 978 90 5844 120 1 | Prijs: € 21,50Dit boek gaat in op de factoren waarmee een startende reisbureauondernemer te maken krijgt.

Verkoop: van advies naar reserveringISBN: 978 90 5844 103 4 | Prijs: € 34,50Goede communicatie, gesprekstechniek, verkoop-techniek: hoe leid je het gesprek van advies naar resultaat?

Wet en recht in toerisme en recreatieISBN: 978 90 5844 112 6 | Prijs: € 37,00Alle begrippen op het gebied van wet en recht uit de kwalifi catiedossiers Reizen en Leisure & hospitality komen in dit boek aan de orde.

Voor de reisleider

Aanbevolen literatuur bij de leermiddelen van Transfer

Upgrade your stay

fondslijst_Transfer_DEF.indd 8 07-03-11 17:29

Methodewebsite voor docenten

De docent die met Transfer werkt, stapt goed voorbereid aan boord dankzij www.methodetransfer.nl. Op deze methodewebsite vindt u ondersteuning in de vorm van docentenhandleidingen, antwoordmodellen, beoordelingscriteria en verantwoordings-documenten. Met behulp van een DigiCode kunt u toegang krijgen tot dit materiaal. De DigiCode voor docenten biedt tevens toegang tot de bronnenwebsite voor studenten www.transferreizen.nl en www.managerverkoopreizen.nl. U vraagt een DigiCode aan via de website van Edu’Actief: www.edu-actief.nl.

Maatwerk via het CDS

Elke school zijn eigen op maat gemaakte leerlijn? Dat kan met Edu’Actief. Via het Content Delivery Systeem (CDS) kan elke school naar eigen inzicht de door ons ontwikkelde leerlijn voor Reizen afstemmen op de eigen organisatie. De leerlijn kan worden ingericht naar de wensen van de school. De werkmaterialen van Transfer kunnen naar eigen inzicht in een volgorde worden geplaatst en eigen projecten van de school kunnen in de leerlijn worden opgenomen. Maar ook verwijzingen naar andere bronnen dan Transfer kunnen gebruikt worden. Denk aan theorieboeken van andere aanbieders die op deze manier ge-koppeld kunnen worden aan de leerlijn van Transfer.Nadat de leerlijn is vastgesteld door het docententeam kan Edu’Actief de materialen naar behoefte leveren. Digitaal via het CDS dat gekoppeld kan worden in nagenoeg alle elektronische leeromgevingen zoals N@tschool. Maar de materialen kunnen ook via printing-on-demand op papier geleverd worden.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten: € 90,- (inclusief 19% btw) per jaar per student, ongeacht de richting of het aantal studenten.

Kijk op www.methodetransfer.nl voor een uitgebreide toelichting bij CDS: Maatwerk voor iedere school of neem contact met ons op.

Methodewebsite voor docenten

De docent die met Transfer werkt, stapt goed voorbereid aan boord dankzij www.methodetransfer.nl. Op deze methodewebsite vindt u ondersteuning in de vorm van docentenhandleidingen, antwoordmodellen, beoordelingscriteria en verantwoordings-

Elke school zijn eigen op maat gemaakte leerlijn? Dat kan met Edu’Actief.

de materialen naar behoefte leveren. Digitaal via het CDS dat gekoppeld kan

Voor de reisleider

Reizen op maat

fondslijst_Transfer_DEF.indd 9 07-03-11 17:29

Met de leermiddelen van Transfer Verkoper

Reizen leidt u uw student op voor de praktijk.

Daarom bieden wij naast de werkmaterialen

niet alleen volop bronmaterialen en opdrachten

aan via www.transferreizen.nl, maar zorgen wij er ook voor dat

uw student zijn topografische kennis kan trainen via Wereld 2011 en

dat hij verkooptechniek en systeemgebruik kan oefenen via Toeristiek

TravelSearch.

Global Visuals – Wereld 2011

Digitale topografi etraining: het kan met de programma’s van Global Visuals. Het betekent een tijdsbesparing voor de docent en een prettige leerwijze voor de student. Dat vindt Edu’Actief ook. Daarom bieden wij scholen die gebruikmaken van Transfer Verkoper Reizen het programma Wereld 2011 aan. De student heeft toegang tot de topografi ekaarten via www.transferreizen.nl, de bronnenwebsite bij de materialen.

Global Visuals is een educatieve uitgever van digitale media en heeft diverse producten ontwikkeld:• Nederland 2011 – topografi etraining van Nederland• Wereld 2011 – topografi etraining van de wereld• Airport 2011 – IATA-luchtvaarttraining en -toetsing• C-Test – programma voor scholen om digitaal toetsen af te nemen.

De digitale trainings- en toetsingsprogramma’s van Global Visuals zijn zowel bedoeld voor individuele gebrui-kers als voor het toeristisch onderwijs en bedrijfsleven. Global Visuals levert maatwerk en ondersteuning per school. Uitgeverij Edu’Actief b.v. werkt met Global Visuals samen voor de methodes voor mbo Reizen (Transfer) en Leisure & hospitality (ReCREATIEf ).

Kijk voor meer informatie op www.globalvisuals.nl.

Toeristiek TravelSearch

Praktijkervaring is bepalend om leerlingen klaar te stomen voor de toekomst. Daar hoort ook het gebruik van echte zoek-, boek- en informatiesystemen bij, net als in het reisbureau. Om het werken met Transfer nog dichter bij de praktijk te brengen, is Edu’Actief een samenwerking aangegaan met TSi Solutions - Toeristiek.

Leerlingen die met Transfer werken, kunnen nu op school zelfstandig aan de hand van praktijkopdrachten oefenen in Toeristiek TravelSearch. Daarmee kan de leerling op eenvoudige wijze de opbouw en structuur van het verkoopgesprek praktiseren, met ondersteuning van realistische en up-to-date informatie. Ook additionele producten zoals autohuur en verzekeringen worden meegenomen.

Kijk voor meer informatie op www.methodetransfer.nl.

Daarom bieden wij naast de werkmaterialen

niet alleen volop bronmaterialen en opdrachten

aan via www.transferreizen.nl, maar zorgen wij er ook voor dat

All inclusive

fondslijst_Transfer_DEF.indd 10 07-03-11 17:29

Transfer dekt het volledige beroepsgerichte

deel van het kwalificatiedossier af. Taal, Rekenen

en Burgerschap (LLB) zijn niet in de methode

geïntegreerd. Hiervoor bieden andere methodes

van Edu’Actief uitkomst.

Taal op niveau voor Nederlands

Taal op niveau is een optimale mbo-methode Nederlands. Deze methode biedt structuur en houvast door taalop-drachten per taalvaardigheid aan te bieden op het eigen niveau van uw studenten.

Het startassessment is beschikbaar via de methodewebsite www.taalopniveau.info. Op basis van de resul-taten van het startassessment weet u welke katernen uw studenten nodig hebben. Uw studenten werken zelf standig en maken een eindtoets om het vereiste taalniveau aan te tonen. Deze eindtoets is gemaakt door expertisecentrum ITTA volgens de richtlijnen van de onderwijsinspectie en is te vinden op de website.

Rekenpraktijk voor Rekenen

Rekenpraktijk is een digitale adaptieve mbo-methode en biedt uitdagende rekenopgaven in een contextrijke omge-ving aan op het eigen niveau van uw studenten. Per blok maakt uw student een starttoets waarmee wordt bepaald welke onder-werpen hij onvoldoende beheerst en verplicht is te doorlopen. De niet-verplichte onderwerpen kunnen desgewenst worden ingezien en geoefend. Uw studenten werken zelfstandig en maken een eindtoets om het vereiste rekenniveau aan te tonen. Kijk voor meer informatie op www.rekenpraktijk.com.

Context! voor Burgerschap

Context! is een complete mbo-methode voor Burgerschap. Daarmee kunt u uw studenten goed voorbereiden op hun rol in de samenleving. De methode is geschikt voor alle oplei-dingen en voor alle niveaus. U kunt met Context! werken op de manier die u zelf prettig vindt: klassikaal, als coach of in de rol van mentor.

Context! ondersteunt u daarbij met de uitgebreide methodesite www.methodecontext.nl. U heeft als docent zicht op het werk van uw studenten via een digitale registratiekaart. Met behulp van de 360 graden feedback heeft u zicht op de competentieontwikkeling van de studenten. Context! biedt u kant-en-klare toetsen voor formatieve toetsing. U hoeft dus zelf geen toetsen te maken. Dat is wel zo makkelijk!

en Burgerschap (LLB) zijn niet in de methode

geïntegreerd. Hiervoor bieden andere methodes

van Edu’Actief uitkomst.

Optioneleexcursies

fondslijst_Transfer_DEF.indd 11 07-03-11 17:29

Naam school/onderwijsinstelling:

Contactpersoon:

Schooladres:

Postcode + plaats:

Telefoonnummer:

E-mailadres: @

Ik wil graag een beoordelingsexemplaar aanvragen van de titel(s)*:

ISBN Titel  

978 90 6053 884 5 Transfer Verkoper Reizen Basis vakantiereizen en touroperating

978 90 6053 882 1 Transfer Verkoper Reizen Gevorderd en competent vakantiereizen  

978 90 3720 148 2 Transfer Verkoper Reizen Praktijkmap Competent in Reiswerk  

978 90 6053 856 2 Transfer Even voorstellen: Manager Verkoop Reizen

978 90 5844 117 1 Vakantiebestemmingen  

978 90 5844 118 8 Productkennis: vervoer, verblijf, verzekeringen  

978 90 5844 101 0 Oefenboek voor reissomberekeningen  

978 90 5844 103 4 Verkoop: van advies naar reservering  

978 90 5844 127 0 Reserveren: het reisbureau in de praktijk!  

978 90 5844 136 2 Lijndiensttarieven en tickets: basiskennis  

978 90 5844 175 1 Gids voor gidsen  

978 90 5844 070 9 Met een groep op reis: reisleider, gids en hostess  

978 90 5844 123 2 Toeristische kennis van de lage landen  

978 90 7517 401 4 Toerisme in Nederland: achtergronden en informatie  

978 90 5844 091 4 Eff ectief personeelsbeleid in de toeristisch-recreatieve organisatie

978 90 5844 071 6 Mondelinge communicatie aan de balie  

978 90 5844 072 3 Schriftelijke communicatie rond de balie  

978 90 5844 112 6 Wet en recht in toerisme en recreatie  

978 90 5844 120 1 Praktijk reisbureau

*Geef uw wens aan door middel van aanvinken. Wij verstrekken één beoordelingsexemplaar per

opleiding. Er worden alleen verzend- en administratiekosten in rekening gebracht.

Ik wil graag een presentatie ontvangen over de methode Transfer!

Voorkeur dag/datum: Aantal personen:

Stuur de bon naar:Uitgeverij Edu’Actief b.v., t.a.v.: afdeling Marketing & CommunicatieAntwoordnummer 74, 7940 VB MEPPEL

U kunt ook een e-mail met uw aanvraag en gegevens sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘Transfer’ of u kunt de bon faxen naar 0522 235 222.

Hebben wij u geïnspireerd om te ‘boeken’?

M/V

fondslijst_Transfer_DEF.indd 12 07-03-11 17:29

fondslijst_Transfer_DEF.indd 13 07-03-11 17:29

Kijk voor meer informatie over Transfer op www.methodetransfer.nl.

Uitgeverij Edu’Actief b.v.

Postbus 1056

7940 KB Meppel

+31 (0)522 235 235

marketing@edu­actief.nl

www.edu­actief.nl

fondslijst_Transfer_DEF.indd 2 07-03-11 17:28