Fautlooz April 2011

20
April 2011 Programma's tot eind juni Brusselstraat Nieuws Zeepkistenrace

description

De fautlooz van April

Transcript of Fautlooz April 2011

Page 1: Fautlooz April 2011

April 2011

Programma's tot eind juniBrusselstraat Nieuws

Zeepkistenrace

Page 2: Fautlooz April 2011

2Op 16 en 17 april is iedereen van harte welkom in de de kantine van Osta Meerbeke, alwaar Chiro Toontje opnieuw zijn eetfestijn organiseert!Om ons kamphuis in Westende te bekostigen, hebben we jullie steun hard nodig, maar voor wat hoort wat, en daarom willen we je graag een prachtig menu aanbieden:

- Varkensgebraad met diverse sauzen- Kip, fine champagne of nature- Spaghetti Pesto

En op de koop toe een uitgebreide drank- en dessertkaart!Op zaterdag kan je van 17u30 tot 20u30 bij ons terecht, op zondag van 11u30 tot 14u30.

Bij deze Fautlooz zitten de steunkaarten die jij, beste chirolid, zoveel mogelijk mag verkopen aan familie en vrienden. Het is niet zozeer de bedoeling dat je alle kaarten verkoopt of dat je zelf met de kaarten komt eten — dat maakt niet zoveel uit. Verkoop ze vooral aan mensen die anders niet zouden komen, of die ons wel graag steunen maar er dat weekend jammergenoeg niet bij kunnen zijn.Oh, en als je komt eten, vergeet dan niet de overschot van je kaarten en het geld mee te nemen! Graag rekenen we de kaarten af bij het binnenkomen.

Eetfestijn in Osta Meerbeke

Page 3: Fautlooz April 2011

Inhoud

2

4

8

10

14

16

17

19

Eetfestijn

Brusselstraat Nieuws

Programma's Speelclub

Programma's Rakkers

Programma's Toppers

Programma's Aspi's

Zeepkistenrace

Wie contacteren?

Page 4: Fautlooz April 2011

4 Brusselstraat NieuwsMet praktische informatie

Roderik&Leen hebben er een kindje bij

Oudhoofdleider Roderik en zijn vrouw Leen, ook wel gekend als onze twee-jaarlijkse kookploeg op kamp, hebben er een kindje bijgekregen! Suzette heeft nu een zusje dat naar de naam Lina luistert. Het is duidelijk wie het zwakke geslacht wordt in de familie Vanderkelen! Nog eens heel erg proficiat via deze weg.

Michaël is de prins

Carnaval Ninove is al enkele weken geleden gepasseerd. Vele van jullie leiders liepen mee in de stoet met de losse groep Veur Tier Toisj. Daar waar we vorig jaar nog laatste waren, stegen we dit jaar maar liefst tien plaatsen in de rang-schikking: 15de op 25 groepen is heel verdienstelijk, al zeggen we het zelf! We waren dan ook mooi verkleed als Japanse kraanvogelvouwers. Bij Veur Tier Toisj hebben we de gewoonte van onze eigen prins te verkiezen, en na drie jaren van heerschappij gaf aspileider Dries de fakkel door aan speelclubleider Michaël. Nog steeds één van Chiro Toontje dus! We zijn erg trots op Michaël, die zichzelf nu een jaar VTT-prins mag noemen.

Verbouwingen en wafels

Als je dit leest, zijn de verbouwingen aan het achterste lokaal volop bezig. Als alles goed gaat, zullen we vanaf nu elke zondag de vooruitgang kunnen zien aan het dak. Het oude eraf, een nieuw dak erop. Als dat gedaan is, moeten de nieuwe verwarmingstoestellen nog geïnstalleerd worden, en dan is het aan ons voor de afwerking. Het grootste deel van dit project wordt betaald door de stad Ninove en de Dekenale Werken (waarvoor dankuwel!), maar om onze eigen inbreng te bekostigen, hebben we dit jaar opnieuw een wafelverkoop gedaan. Van de 230 dozen artisanale vanillewafels zijn er nog zo'n 90-tal over, dus zij die er nog willen, aarzel niet en contacteer groepsleider Simon op [email protected] of 0498 46 32 36. Eén doos van 700g kost 5€. Vanaf meer dan twee dozen leveren we eventueel aan huis, al kan je natuurlijk elke zondag je gewenste aantal dozen meenemen. Vraag nog eens rond, het zijn lekkere wafels hoor!

Page 5: Fautlooz April 2011

Met praktische informatie

Pull-overs

De leidingsploeg loopt al een tijdje rond met onze gloednieuwe zwarte pull-overs met groot wit logo. Ondertussen wordt de tweede bestelling geplaatst voor de leden die er al één besteld hadden. Wie er nog één wil, laat het weten aan Dries op [email protected]. De versie met kap kost 20€, die zonder kap slechts 15€.

Kamp Westende: kampvoorstelling

De zomer komt eraan, dat merk je buiten wel. We kijken al keihard uit naar het kamp in Westende, van 22 tot 31 juli (voor de speelclub vanaf 25 juli)!Op zondag 3 juli om 17u is de kampvoorstelling in onze lokalen, alwaar alle prakti-sche zaken uit de doeken wordt gedaan. En er wordt ook een tipje van de sluier van het kampthema opgelicht...

Nieuwe Financieel Verantwoordelijke

Erik De Gendt geeft de supervisie op de chirofinanciën door aan verse oudleider David Catteuw. We danken via deze weg Erik voor zijn trouw, wakend oog, en alvast ook David voor zijn nieuw engagement.

Page 6: Fautlooz April 2011

6 Moppentrommel

Jantje komt op school en zegt: Ik heeft bij mama geslapen. De meester zegt: Neen, Jantje! Ik heb bij mama geslapen! Jantje: Aaah! Was jij daar ook?

De directeur kwam binnen in de stoutste klas van de school. Hij vroeg wie er stout was geweest en een jongen zei dat hij een spijker onder de juf haar stoel had gelegd.De directeur was woedend en zei : Foei,dat mag niet, 100 regels straf schrijven!Dan zei een meisje dat ze snippers door het raam had gegooid, maar de directeur zei dat dat niet zo erg was. Opeens komt er een jongen binnen vol met blauwe plekken en de directeur vraagt wie hij is. De jongen antwoordt en zegt dat hij Jan Snippers heet.

Kleine Anatool zegt tegen zijn mama: Later wil ik rijk worden en een groot huis hebben met keigrote kamers. Maar geen badkamer! Waarom geen badkamer, Anatool? Vroeg mama.Omdat ik stinkend rijk wil worden, zei hij.

Jantje: “Papa? Weet jij hoe zout de zee is?”Papa: “Neen Jantje, dat weet ik niet!” Jantje: “Oh, dan vraag ik het wel aan een andere kwal."

Jommeke en Filiberke maken een boswandeling.Onderweg vinden ze een tamme kastanje met de bolsterer nog rond.Filiberke: "Kijk Jommeke, hier ligt een ei van een egel!"

Meester: "Hoe heten wezens die zowel op het land als in het water kunnen leven?"Jantje: "Duikers meester!"

Meester: "Jantje, verzin eens een zin waar het woord ei in voor komt"Jantje; "Gisteren heb ik een lekkere cake gegeten"Meester: "En waar is nu het ei?"Jantje: "In de cake meester!"

Page 7: Fautlooz April 2011

7

Page 8: Fautlooz April 2011

8 Speelclub

Jawel, jawel, beste Speelcubhelden, dit is de laatste Fautlooz voor het kamp! Een kamp dat binnekort weer aan de deur staat,een kamp dat weer dreigt ongeloofelijk plezant te worden! Oefen maar alvast jullie speel-spieren, lach-spieren, goed humeur-spieren en lach-spieren! Oei dat was er eentje te veel precies. Jullie leiders verwachten jullie dan ook de komende weken in jullie vertrouwdechirokostuum, zo fier als een gieter en dol-enthousiast, want wij gaan ze daar op kamp eens een poepje laten ruiken!!! (eigenlijk altijd, niet alleen op kamp)

Sterke chirogroeten van jullie leiders:Simon de Vitesse en Michael de Dartelende

4/04: Omaba tegen Faddaki!Onze grootse natie wordt aangevallen door boozaardige Westerlingen, de grote leider roept de elite-toontjetroepenop om hem en de legendarische schatten te beschermen.

10/04: vandaag worden in Ninove de Paralympics georganiseerd. Michael doet dan weer zijn gekke sokken aan enSimon neemt zijn wolfhond mee. Komt dat zien!

za-zo 16-17/4: eetfestijn: geen chiro, maar trek gerust je uniform aan en kom jullie bui-ken vullen op ons eetfestijn in de kantine van Osta Meerbeke

24/04: We begeven ons op glad ijs! Ijs van de schaatsbaan wel te verstaan! en voor wie

Page 9: Fautlooz April 2011

9

het nog niet door heeft, we gaan schaatsen! Lange broek en wanten verplicht!

1/05: Dag van de arbeid, we gaan eens lekker ontspannen.

8/05: Speelclub- en rakwidag!

15/05: We gaan op daguitstap naar Mechelen! Ten laatste om 8u45 aan het station, lunchpakket en minstens 5€ zakgeld meenemen!

22/05: waterspelletjes

29/05: Morgen is't geen school, ik speel op mijn viool. Morgen is't geen klas, ik speel op mijn kabas! geen chiro vandaag.

5/06: het jaar 12 na je zus. Nefertiti is verdwenen! Achnaton zal het geweten heb-ben. Wij gaan hem samen met de rakkers eens aan de tand voelen.

zaterdag 11/06 (18-20u): Gisteren scheen de zon zo hard dat we nu wat last heb-ben aan onze ogen. Blindenspelletjes zijn demax!

19/06: Morgen ist geen viool, ik speel op mijn kabas. Morgen is't geen viool, ik ga niet naar de klas! geen chiro vandaag.

zaterdag 25/06 (18-20u): Door de nucleaire ramp in Japan gebeuren hier rare din-gen. Vandaag spelen we siamese spelletjes.

Zondag 3 juli: kampvoorstelling vanaf 17u

Page 10: Fautlooz April 2011

10 Rakkers

3/04: Vandaag spelen we samen met de speelclub het grote Omaba-tegen-Faddaki spel

10/04: Het grote Eskimo(lees: Inuit) spel

16/17-04: Ons jaarlijkse eetfestijn in Osta Meerbeke!Lekker!

24/04: Omdat we ondertussen de zon wel weer beu zijn, gaan we schaatsen! Breng een lange broek, een paar dikke kousen, handschoenen en €2 mee!

1/05: Het grote 1 mei spel

8/05: We spelen vandaag samen met andere speelclubbers en rakwi’s want het is Speelclub- en Rakwidag!

15/05: We gaan naar Mechelen, jullie worden aan het station van Ninove verwacht ten laatste om 8u45. Neem een lunchpakket en een kleine 10 euro zakgeld mee want we bezoeken het speelgoedmuseum!

29/05: geen chiro

5/06: Groepsspel

Zaterdag 11/06: (18u-20u) Haal je kneedhanden maar uit je chirobroek, want vandaag leert Piet Huysentruyt ons koekjes bakken!

19/06: geen chiro

Zaterdag 25/06: (18u-20u) Caféspelen

Zondag 3 juli: kampvoorstelling vanaf 17u

Page 11: Fautlooz April 2011
Page 12: Fautlooz April 2011
Page 13: Fautlooz April 2011

FautloozFoto

Page 14: Fautlooz April 2011

14

Hallo, toppers, het wordt een hete zomer! Met zachte kernbriesjes, maar wij blijven zeker niet binnen, want toppers zijn er om spelletjes te winnen. Mathias De Sock, Karel Kauw, Maxime Van Franst

zo 3/4: het Ronde van Vlaanderen-spel, een spel voor de echte leeuw van Vlaanderen. Vergeet je benen niet te scheren!

zo 10/4: We spelen een spel vandaag, gemaakt door de aspi’s, jullie wel bekend

za-zo 16-17/4: eetfestijn: geen chiro, maar trek gerust je uniform aan en kom jullie buiken vullen op ons eetfestijn in de kantine van Osta Meerbeke

zo 24/4 + zo 1/5: het wordt tijd dat we beginnen aan onze zeepkist. Als je thuis nuttig gerief hebt liggen, aarzel niet om ze mee te nemen

zaterdag 7/05: zeepkistenrace in Meerbeke, vanwege de Jeugdraad! We spreken om 10u30 af aan de chiro. Voorzie een lange broek, handschoenen en een t-shirt of pull met lange mouwen (verplicht vanwege de organisatie).

zo 15/5: Daguitstap naar Mechelen. Ten laatste om 8.45 aan het station van Ninove, neem 5 euro mee voor de uitstap plus wat drinkgeld en een lunchpakket

zo 22/5: Feest in het bos spel, dit spel belooft een waar feest te worden

zo 29/5: geen chiro

zo 5/6: zeeslag en zwemmen, vergeet geen zwemgerief!!!

za 11/6: dropping, be prepared

zo 19/6: geen chiro

za 25/6: dauwspelletjes, maar pas op : het kan nat aan de voeten worden!!

zo 3/7: kampvoorstelling op de chiro, om 5u

Toppers

Page 15: Fautlooz April 2011

15

Page 16: Fautlooz April 2011

16 Aspi'sJaja, een spannend seizoen, dit voorjaar! Met enkele klassiekers en nieuwe belof-tes. We hopen jullie elke week te zien voor spetterende spelen uit onze toptien!

3/04: Zoek de BV! Een groot spel met de Ronde als decor.10/04: Jullie krijgen geen chiro, jullie geven chiro! Daarom worden jullie ook op de ver-gadering verwacht op vrijdag 8 april om 20u.16/17-04: eetfestijn in Osta Meerbeke. We zijn van dienst, maar niet zozeer in de keu-ken! Graag laten weten aan jullie leiders wie wanneer kan helpen.24/04: We beginnen aan de bouw van onze zeepkist. Daarnaast proberen we enkele vintage spelen uit van het oudste spelboek-je in de chiro.

1/05: We testen onze zeepkistzaterdag 7/05: zeepkistenrace in Meerbeke, vanwege de Jeugdraad! We spreken om 10u30 af aan de chiro, met de fiets. Voorzie een lange broek, handschoenen en een t-shirt of pull met lange mouwen (verplicht vanwege de organisatie).15/05: Daguitstap naar Mechelen. Ten laat-ste om 8u45 aan het station! Lunchpakket en minstens 5€ meenemen, en als het mooi weer is ook een waterpistool:-).22 mei: We gaan op avontuur, en vertrek-ken al op 21 mei... meer info volgt nog...29/05: geen chiro

5/06: We adopteren de rakkers en speel-club, wegens leiders met examens (behalve jullie twee kapoenen:-)). Dus opnieuw een beetje “hoe geef ik chiro”, maar deze keer nemen jullie twee leiders het voortouw.zaterdag 11/06 van 19u tot 21u: Enter the chill Zone... niks te moeilijk vandaag, even relaxeren tijdens de examens! 19/06: geen chirozaterdag 25/06 van 18 tot 20u: Als afslui-ter van het seizoen gaan we bowlen in de Tragel. Afspraak om 17u45 aan het station van Ninove.zondag 3 juli: kampvoorstelling in de loka-len vanaf 17u.

Page 17: Fautlooz April 2011

17 Zeepkistenrace

Nu de vlottentocht vanaf dit jaar niet meer mag doorgaan, heeft de Ninoofse jeugdraad een nieuw evenement in het leven geroepen: de zeepkistenrace! Het volgende hebben we van de site www.zeepkistenrace.be:De race zal plaatsvinden te Meerbeke in de Tenbergstraat en de Tenbergketsop zaterdag 7 mei. Er zal geracet worden in twee categorieën (12 tot 16 jaar en 16+)en per team van max. 5 leden.Er zullen prijzen uitgereikt worden voor de zowel de origineelste als de snelste zeepkisten.Het dagschema ziet er als volgt uit:vanaf 11u30: Inschrijven en keuren zeepkisten aan de start13u: Start van de race, we smijten ons naar beneden15u30: Pauze en efkes bekomen van de eerste schrik met een drankske16u: Tweede manche, elke zeepkist mag het een tweede keer proberen18u30: Prijsuitreiking voor de snelste en origineelste kisten per categorie

Zowel de toppers als aspi’s doen hieraan dus mee. We starten de voorbereidingen al eind april, kijk maar na in je programma’s. Ouders moeten op 7 mei zeker komen supporteren! Chiro Toontje gaat voor meervoudig goud, want voor minder gaan we nooit.

Page 18: Fautlooz April 2011
Page 19: Fautlooz April 2011

19 Wie contacteren?

Als je met vragen zit over de chiro, aarzel dan niet om één van de leiders te contacteren. Hieronder vind je terug bij welke leider je het best bent om je spe-cifieke vraag te beantwoorden.

AlgemeenSimon Huijghe, [email protected] of 0498 46 32 36

AfdelingenSpeelclub: Michaël Ex [email protected] of 0474 64 52 95

Rakkers: Pieterjan [email protected] of 0497 65 30 97

Toppers: Mathias De [email protected] of 0494 40 26 13

Aspi's: Simon [email protected] of 0498 46 32 36

KAMPMathias De [email protected] of 0494 40 26 13

UNIFORM (tweedehands aankoop)Michaël Ex [email protected] of 0474 64 52 95

Page 20: Fautlooz April 2011

Fautlooz is een uitgave van CHIRO TOONTJE NINOVEen verschijnt driemaandelijks injanuari, april, juli en septemberAls je zelf ook bij onze Chiro wil komen, dan is dat geen enkel probleem. Kom gewoon langs op zondag of bel onze groepsleiderSimon Huijghe0498463236

Chiro Toontje NinoveBrusselstraat 43-459400 NinoveEr is Chiro-werking elke zondag vanaf 14 uur voor alle jongens vanaf 6 jaar.

Sam (Rakkers)

Dries (Kerels&Aspi's)

Pieterjan (Rakkers)

Michael (Speelclub)

Karel (Toppers)

Simon (Kerels&Aspi's)

Mathias (Toppers)

Simon (Speelclub)

Maxime (Toppers)

Het Kampseizoen is open.

Wie graag een vriendje meeneemt op kamp, kan zijn vriendje ook al eens op zondag

meebrengen!

Chiro Toont je Westende aan zee, een prachtige plaats om 10 dagen te vertoeven.