Kattebel April 2011

8
het leven zoals het is ... in onze school | jaargang 8 | nr.3 - april 2011 | een uitgave van de ouderraad i.s.m. de school In deze Kattebel Foto’s gezond ontbijt p.4 Knipplakpaashaas p.6 Geheime elfjes p.7 En nog veel meer... Dit krantje werd mogelijk door de financiële steun van : Citroën Garage Bal, Mechelsesteenweg 260, Lier ; Brasserie De Smis- sche, Mechelsesteenweg 198, Lier ; Dancing De Volmolen, Molenstraat 60, Lier ; Drukkerij De Bie, Nijverheidstraat 6, Duffel. Schoolfeest op 28 mei Het schooljaar zal deze keer be- kroond worden met een dag vol leuke spelletjes en activiteiten: een themawandeling met aansluitend de kans om samen gezellig bij te praten rond de barbecue. Het thema van het schoolfeest is Hol- lywood en filmsterren, dus glitter en glamour zijn verzekerd! Wie een paar jaar geleden de sprookjes- wandeling heeft meegedaan, weet ongeveer wat te verwachten. Als locatie hebben we gekozen voor de buurt van de scoutster- reinen op Kloosterheide (Marnix- dreef), waar we nadien ook het ter- ras opstellen om honger te stillen en dorst te lessen. Hou de boekentas van je spruit in de gaten voor meer informatie en bekijk alvast je video-opname van de Oscar-ceremonie voor extra in- spiratie! Het laatste tri- mester Binnen drie maanden zit het schooljaar er weer op. Kinderen die vorig jaar nog kleuters waren kun- nen nu voor het eerst helemaal zelf lezen. Onze zesdejaars beginnen aan de laatste loodjes in de lagere school. Elk schooljaar hetzelfde, maar telkens weer mijlpalen voor onze leerlingen. Reden genoeg dus om te feesten, dit jaar doen we dat op 28 mei! De school is dringend op zoek naar vrijwilligers! Zwemouders voor één of meer van deze don- derdagen (telkens van 9u30 tot 11u15): 28 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni, 23 juni Er wordt verwacht dat je de angsti- ge kinderen watergewenning geeft. Natuurlijk krijg je hiervoor de nodige uitleg! Fruitouders voor één of meer van volgende woensdagen (telkens van 8u45 tot 9u30): 27 april, 4 mei, 11 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni voor het schillen en verdelen van fruit in het kader van de fruitdagen. Een klusjesman/vrouw voor het opknappen van kleine her- stellingen in de school. Indien geïnteresseerd, gelieve contact op te nemen met juf. Ni- cole op het nummer van de school: 03/480.12.20 of via email: direc- [email protected]

description

De Kattebel is de schoolkrant van basisschool Heilige Familie in Lier (België)

Transcript of Kattebel April 2011

p.1

het leven zoals het is ... in onze school | jaargang 8 | nr.3 - april 2011 | een uitgave van de ouderraad i.s.m. de school

In deze KattebelFoto’s gezond ontbijt p.4

Knipplakpaashaas p.6

Geheime elfjes p.7

En nog veel meer...

Dit krantje werd mogelijk door de financiële steun van : Citroën Garage Bal, Mechelsesteenweg 260, Lier ; Brasserie De Smis-sche, Mechelsesteenweg 198, Lier ; Dancing De Volmolen, Molenstraat 60, Lier ; Drukkerij De Bie, Nijverheidstraat 6, Duffel.

Schoolfeest op 28 meiHet schooljaar zal deze keer be-

kroond worden met een dag vol leuke spelletjes en activiteiten: een themawandeling met aansluitend de kans om samen gezellig bij te praten rond de barbecue. Het

thema van het schoolfeest is Hol-lywood en filmsterren, dus glitter en glamour zijn verzekerd! Wie een paar jaar geleden de sprookjes-wandeling heeft meegedaan, weet ongeveer wat te verwachten.

Als locatie hebben we gekozen voor de buurt van de scoutster-reinen op Kloosterheide (Marnix-dreef), waar we nadien ook het ter-ras opstellen om honger te stillen en dorst te lessen.

Hou de boekentas van je spruit in de gaten voor meer informatie en bekijk alvast je video-opname van de Oscar-ceremonie voor extra in-spiratie!

Het laatste tri-mesterBinnen drie maanden zit het

schooljaar er weer op. Kinderen die vorig jaar nog kleuters waren kun-nen nu voor het eerst helemaal zelf lezen. Onze zesdejaars beginnen aan de laatste loodjes in de lagere school. Elk schooljaar hetzelfde, maar telkens weer mijlpalen voor onze leerlingen. Reden genoeg dus om te feesten, dit jaar doen we dat op 28 mei!

De school is dringend op zoek naar vrijwilligers!

Zwemouders voor één of meer van deze don-

derdagen (telkens van 9u30 tot 11u15): 28 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni, 23 juni

Er wordt verwacht dat je de angsti-ge kinderen watergewenning geeft. Natuurlijk krijg je hiervoor de nodige uitleg!

Fruitouders voor één of meer van volgende

woensdagen (telkens van 8u45 tot 9u30): 27 april, 4 mei, 11 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni

voor het schillen en verdelen van fruit in het kader van de fruitdagen.

Een klusjesman/vrouw voor het opknappen van kleine her-

stellingen in de school.

Indien geïnteresseerd, gelieve contact op te nemen met juf. Ni-cole op het nummer van de school: 03/480.12.20 of via email: [email protected]

p.2

Carnavaltrommels•K1

liedje van ridders en prinsessen•K3

Een ridder op een wit, wild paard,zwaait gevaarlijk met zijn zwaard.

ha hi ho, gekke ridder met je zwaard,ha hi ho, gekke ridder op je paard. de ridder trekt een boze snuit,de prinses die lacht hem uit.ha hi ho, gekke ridder met je zwaard,ha hi ho, gekke ridder op je paard.‘

De griezelige tovenaar’•K2

In het bos woont een griezelige to-venaar.Die maakt daar vreemde drankjes

klaar.Daar doet hij rare dingen mee.Hokuspilatus Hopsikee.

Hij maakt van een mug een olifanten van een boom een neus.En als hij erg zijn best doet,maakt hij van een dwerg een reus!

Knutselen•KR1

De volgens in de tuinbeginnen luid te fluiten.Het regent niet en het wordt warm,Dus knutselen wij lekker buiten!

Oeps!“Juf, mijn potlood moet dringend

gepuntigd worden!”

Uit het eerste leerjaar

Letterfeest•1A

Na een heel trimester te leren le-zen, schrijven en rekenen, vonden we het tijd om “ons kunnen “ eens te tonen aan de mama’s en papa’s.

Daarom organiseerden we op 2 februari een Letterfeest.

De zenuwen waren aanwezig, sommigen hadden er zelfs een sla-peloze nacht aan overgehouden.

Met veel trots brachten onze ka-poenen hun liedjes, dansjes en versjes voor.

Op het einde mochten we het zelfgemaakt lettercakeje afgeven aan onze mama’s en papa’s.

En van onze juffen kregen we nog een echt letterdiploma!

Marc De Bel•4A

Marc De Bel is komen voorlezen omdat het vijfde de supervliegprijs had gewonnen!

Het vierde mocht mee komen luisteren!

Hij heeft verteld hoe hij schrijver is geworden en dat is gekomen door dat hij een verhaal aan het voorle-zen was in de klas. Er was geen einde aan en Marc De Bel besloot er zelf een einde aan te verzinnen en zo is hij schrijver geworden.

Hij heeft ook verteld over zichzelf. Het was erg grappig. Marc De Bel had ook een kistje bij zich en daar zat zijn eerste boek in dat hij had geschreven: “Het ei van oom Trot-ter.”.

Het was een fijne ervaring!

Tik, tik, tik, zo doen de stokjes. Tik, tik, tik, ja zo doen zij

p.3

Amaryllis De Bast, 4 A

Gestrikt!•2A

Dat is het thema waar 2A enkele weken rond gewerkt hebben.

• Kleren wassen in een tobbe,

• kleren laten drogen,

• kleren netjes opvouwen,

• kleren strijken,

• schoenen poetsen en opblin-ken,

• knutselpopjes aanpassen met modieuze stofjes, …

Het zat er allemaal bij.

Vonden we dit tof?En of! En niet alleen wij, maar ook

onze ouders waren in de wolken. Nu kunnen we hen thuis helpen. Zo zie je maar: “gestrikt” worden kan leuk zijn!

Als als als …•3B

Als ik een kabouter ben… glip ik door alle spleetjes en gaatjes. Als ik binnen ben, ga ik naar de ijskast

en eet ik alles op. Daarna kijk ik of op de tafel iets lekkers staat. Als het feest is twijfel ik niet. Ik glip

naar binnen. Ik eet en drink zoveel ik kan. De volgende dag sta ik op en neem ik een duik in het frisse

water. Daarna surf ik op een eend. Ik kijk goed uit dat ik niet wordt

platgetrapt. Ook in het water kijk

ik uit dat ik niet word opgegeten of word meegesleurd door een vis-haak. Het is leuk om klein te zijn.

Diemas Morreel 3B

Geheime Elfjes •3A

De bibiiotheek schreef een wed-strijd uit voor alle klassen uit de 2e graad rond het thema ‘geheimen’. Alle kinderen van de klas moesten een elfje i.v.m. het thema “Gehei-men” schrijven. Al deze elfjes wer-den op een collage samengebracht worden. We maakten daarvan een kast met een spiegel boven. Ach-ter de spiegel zit een kluis met een ontcijferboekje. 3A won de wed-strijd van de bib en mocht een au-teurslezing bijwonen.

Tot eind april kan je in de biblio-theek van Lier nog gaan kijken naar de elfjescollage van 3A.

Het Lezeliertje is nu officieel geopend!•5A

Het eerste leerjaar kwam er mee luisteren naar een mooi verhaal. Het is een leuk leeslokaal waar kin-deren afwisselend kunnen komen luisteren naar een mooi verhaal dat wordt voorgelezen door een oma, opa, mama of papa van een leer-ling. Marc De Bel kwam er ook één keer voorlezen voor de kin-deren van het vierde en het vijfde leerjaar. Er zijn heel mooie stoeltjes

en boeken die door de kinderen zelf gelezen kunnen worden. Er is verwarming en licht en er zijn mooie tekeningen op de muur ge-schilderd die door de kinderen zelf ontworpen zijn (een huis, een re-genboog, ...). De kinderen die een kaartje hebben, moeten zeker eens komen. Het is er lekker warm. Leuk dus als het buiten 0° is.

Thomas, 5A

Ruzie•6B

Tijdens de les muzische vorming mochten we een gedichtje of een toneeltje maken over ruzie of over iets dat in ons eigen leven al wel eens gebeurt. Het is gebaseerd op de kortfilm ‘Koest’ van Simone van Dusseldorp.

Ruzie is niet fijn,het doet je heel veel pijn!Echte vrienden zijn niet voor even maar voor heel je leven.Roddelen en liegen is elkaar be-driegen.Kwets elkaar nietdan heb je toch allebei verdriet.

Hannah, Bieke, Luna en Lisa uit 6B

Oeps!•UitK3

“Ik lust zwarte pijn” (marsepein)

“Wij eten bij een feest altijd taart en cadeautjes.”

“Ik wil met de koeien slapen want die hebben melk. En soms heb ik geen melk en dan kan ik niet goed slapen.”

p.4

Gezond ontbijtOp 17 februari genoten onze leerlingen van een heerlijk gezond ontbijt!

alle foto’s vind je op

www.fali.be

p.5

p.6

Knip-plak-paashaas

Template and Design by: Christopher Bonnette ©2009 MACULA.TV All rights reserved.

Arm

Arm

Hoofd voor Hoofd achter

Lichaam voor

Lichaam achter

Binnenkant mond boven

Binnenkant mond onder

knippen

p.7

Roken•6A

Je kunt aan alles verslaafd gera-ken: drugs, tabak, snoep,… Maar ik wil het hebben over roken.

In een sigaret zitten drie schade-lijke delen: teer, nicotine en kool-monoxide. Teer is een zwart, kle-verig spul. Als je de sigarettenrook inademt, blijven er kleine deeltjes teer in de longen achter, wat zeer schadelijk is. Nicotine is een stof die samen met de rook in de lon-gen komt. Daarna komt het in het bloed terecht en zorgt het ervoor dat je hart sneller gaat slaan. Het werkt dus harder dan nodig en kan zo in de problemen komen. Kool-monoxide is een zeer giftig gas dat ook in de uitlaatgassen van auto’s zit. De zuurstof in het bloed wordt voor een deel vervangen door het gas en dat kan er o.a. voor zorgen dat je aderen verstopt raken.

Ik vind dat als je dit allemaal weet, het de moeite waard is om er nooit mee te beginnen of er zo vlug mo-gelijk mee te stoppen.

Amira, 6a

Gruffalo’s•K4

Kapper Mario...•KR2

Bij onze gekke kapper Mario-o-oDaar luisteren we naar de radio-o-oEn als hij dan mijn lange haren wast, wast, wastDan danst hij van de spoelbak naar de sham-poo-kast

Bij onze gekke kapper Mario-o-oDaar luisteren we naar de radio-o-oHij kiest het mooiste schaartje uit zijn rek-rek-rekEn knipt mijn haren kort, dat kriebelt in mijn nek!

Bij onze gekke kapper Mario-o-oDaar luisteren we naar de radio-o-oDe haardroger, die blaast mijn haartjes droog, droog, droog‘k Kijk in de spiegel en ik steek mijn duim omhoog.

Bij onze gekke kapper Mario-o-oDaar luisteren we naar de radio-o-oMijn mama geeft hem nu een beetje geld, geld, geldIk krijg een snoepje dan is hij mijn grote held!

p.8

ActiviteitenkalenderMei:maandag 02 mei: .................. facultatief verlofdinsdag 03 mei: .................... levend verkeerspark 6de leerjaarwoensdag 04 mei: ................netbalontmoeting 5de en 6de leerjaardonderdag 05 mei: ...............poppenkast voor alle kleutersdonderdag 05 mei: ...............zwemmen 4de, 5de en 6de leerjaarmaandag 09 mei: .................schoolreis kleutersdinsdag 10 mei: ....................sportdag 3de en 4de leerjaarwoensdag 11 mei: ................autoluwe schooldagdonderdag 12 mei: ............... theatervoorstelling 5de en 6de leerjaardonderdag 12 mei: ...............zwemmen 1ste, 2de en 3de leerjaarma 16 - vr 20 mei: ................zeeklassen 5de en 6de leerjaardinsdag 24 mei: .................... roefelhuwelijk 4de leerjaarwoensdag 25 mei: ................voetbalontmoeting 5de en 6de leerjaardonderdag 26 mei: ...............zwemmen 1ste, 2de en 3de leerjaarzaterdag 28 mei: ...................schoolfeest

Juni:woensdag 01 juni: ................ rapport lagere schooldonderdag 02 juni: ...............O.H.Hemelvaart : vrijafdonderdag 02 juni: ...............Vormselvrijdag 03 juni: ......................vrijafdonderdag 09 juni: ...............zwemmen 1ste, 2de en 3de leerjaarmaandag 13 juni: ..................Pinkstermaandag : vrijafwoensdag 15 juni: ................openklasdag nieuwe kleutersdonderdag 16 juni: ...............zwemmen 4de, 5de en 6de leerjaardonderdag 16 juni: ............... federaal verkeerspark 4de leerjaardonderdag 23 juni: ...............zwemmen 1ste, 2de en 3de leerjaardonderdag 23 juni: ............... federaal verkeerspark 5de leerjaarvrijdag 24 juni: .......................voorstelling ‘Lotta’ 2de leerjaarmaandag 27 juni: ...................afscheidsviering 6de leerjaardinsdag 28 juni: .....................oudercontact KS en 1ste tot 5de ljdonderdag 30 juni: ................halve dag school. De grote vakantie begint

om 12.00 uurdonderdag 30 juni: ................ fuif 6de leerjaar

ColofonBedankt!Dank aan iedereen die teksten, te-

keningen en foto’s aanleverde.

De volgende KattebelDe volgende Kattebel krijg je bij het

einde van het schooljaar. Wil je iets laten verschijnen? Bezorg het dan ten laatste op 10 juni via e-mail op [email protected]. Teksten liefst in de e-mail zelf typen/plakken met zo weinig mogelijk opmaak. Foto’s en tekeningen toevoegen als bijlage.

FamilieniewsGeboorte :7/12/2010 : Bas, broertje van

Anna Geuens (K1)

9/2/2011 : Vic, broertje van Anna Raignier (K1)

Huwelijk :4/2/2011 : Griet Wyckmans en

Bart Verelst, mama van Yarrick Faes (5A)

Overlijden :7/1/2011 : Monique Van Heupen,

oma van Liam (3A) en Maximme (6A) Van den Broeck

8/1/2011 : Mia Ceulemans, oma van Sophia Cisse (K2)

14/1/2011 : Frans, Bakkovens, opa van Yannis Hofmans (4A)

Veilige schoolomgevingEen rustigere schoolomgeving kunnen we samen creëren.

Door je kinderen te voet of met de fiets naar school te bren-gen. Of door met de auto wat verder weg te parkeren, en het laatste korte stuk naar de schoolpoort te voet af te leggen. Op die manier krijgen we een autoluwe omgeving aan de schoolpoort. Dit moet het voor alle kinderen, ouders en leer-krachten mogelijk maken om op een rustige en veilige manier te voet of per fiets op school aan te komen of te vertrekken.

Wat betreft het ophalen van de kinderen aan het einde van de schooldag, willen we graag wijzen op de verschillende rijen die, onder begeleiding van een leerkracht, vertrekken op onze school. Twee van deze rijen steken het kruispunt van de ring over. Je kan dan in die omgeving de wagen parkeren, en je kinderen opwachten op het eindpunt van de rij. Je zult bovendien merken dat u sneller en rustiger kan vertrekken. Op het kaartje vind je meer info over alle rijen