Trustnews - april 2011

16
Geïntegreerd bedrijfssysteem HEALTH@WORK STROOMLIJNT PROCESSEN BIJ ATTENTIA SHAREPOINT ZORGT VOOR extra dynamiek bij Adhesia VIRIT: Investeer NIET langer in IT! IT... our second nature

description

Nieuwsbrief van Trustteam

Transcript of Trustnews - april 2011

Page 1: Trustnews - april 2011

Geïntegreerd bedrijfssysteem HealtH@Workstroomlijnt processen bij attentia

SharePoint zorGt voor extra dynamiek bij adhesia

virit: investeer niet langer in it!

it... our second nature

Page 2: Trustnews - april 2011

TrusTTeam KorTrijKHospitaalweg 1BB-8510 Marke+32 (0)56 23 46 06

Voor meer informatie neem contact op met Trustteam:

Page 3: Trustnews - april 2011

BedrijfSSoftware:

van controle naar verant-WoordelijkHeid

IN DIT NUMMER

COLOFON

SharePoint zorgt voor extra dynamiek bij Adhesia 4

Microsoft SharePoint 2010: het samenwerkingsplatform voor bedrijven 6

eID : de kaart van de toekomst! 7

Geïntegreerd bedrijfssysteem Health@Work stroomlijnt processen bij ATTENTIA 8

Bedankt beste klanten! 10

Vacatures Trustteam 10

VIRIT: Investeer NIET langer in IT! 12

Een audit door Trustteam: waarom? 13

Telefonie - Voice over IP (Cisco Callmanager) Minder kosten, meer productiviteit 14

Welkom in ons Service Center te Izegem 15

UITgEVER: Lemarco Sneeuwbeslaan 17 B7 B-2610 Wilrijk +32 (0)3 827 26 36 [email protected]

REdAcTIE: Ken Holsters, dries Van damme, Patrick dalle

AdVERTENTIES: HP, Trend Micro Belgium, Trustteam

gRAfIScHE oPMAAK: Lemarco - Lutz Stange TRU

STN

EWS

3

Wie het vroeger had over bedrijfssoftware nam vaak woorden zoals “controle”, “automatisering”, “planning” en “procesoptimalisatie” in de mond. Ging het er immers niet om, de efficiëntie van bedrijfsprocessen zo naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen?

Wat ben je echter met een softwaresysteem waarvan 80% van de functies ongebruikt blijft? onderweg zijn IT bedrijven soms vergeten dat het de medewerkers in het bedrijf zijn, die iedere dag opnieuw het beste van zichzelf willen geven en ook rekenen op bedrijfssoftware om hen daarin te ondersteunen.

Wie succesvol wil zijn, zal niet alleen moeten controleren, maar ook medewerkers motiveren en meer verantwoordelijkheid geven om hun taak zo goed mogelijk uit te voeren.

ook bij Trustteam hebben we vandaag steeds meer aandacht voor de eindgebruiker. de race naar steeds meer functionaliteiten heeft plaats gemaakt voor meer eenvoud. Zonder de integriteit van het systeem aan te tasten, laat de technologie ons toe om met gepersonaliseerde schermen de eindgebruiker een meer aangename ervaring te bieden. Zodat ook hij het beste van zichzelf blijft geven.

Wij wensen u alvast een aangename lectuur!

Page 4: Trustnews - april 2011

TRU

STN

EWS

4

de activiteiten van Adhesia steunen op drie pijlers: arbeidsgeneeskunde, risicobeheer en opleiding rond veiligheid en gezondheid. de organisatie met hoofdzetel in Brussel levert diensten voor 160.000 medewerkers van 13.000 klanten, waarvan zowat een derde actief is in de bouwnijverheid.

centraal bij de werking van Adhesia staat Health@Work, de ERP-oplossing die Adhesia samen met zijn IT-partner Trustteam ontwikkelde en die intussen ook bij enkele andere externe diensten in gebruik is. In Health@Work beheert Adhesia onder meer de medische rapporten en klantgebonden documenten. daarnaast wilde het bedrijf een centraal systeem waarin alle andere documentatie op een uniforme manier beschikbaar zou zijn en dat tegelijk de samenwerking en informatieuitwisseling tussen de medewerkers zou ondersteunen.

Alle documentatie bevond zich verspreid over het bedrijf”, legt Jo Tacq uit. “Voor het kwaliteitssysteem was er een aparte oplossing, maar verder was er geen gestandaardiseerde aanpak. Sommige documenten bestonden alleen in het Nederlands, andere alleen in het frans.” Voor medewerkers die op zoek waren naar

SharePoint zorGt voor extra dynamiekbij adHesia

PROFIEL:

Adhesia is een erkende externe dienst voorbescherming en preventie op het werk. de organisatie telt 200 medewerkers, verspreid over 5 administratieve en 21 medische centra.

OPLOSSING:Trustteam bouwde de oplossing IntrAdhesia op basisvan Microsoft SharePoint. Het platform vult debehoefte in naar het centraal en veilig beheren endelen van informatie en documentatie.

VOORDELEN:• Centrale, beveiligde en vlot consulteerbare bron van informatie en documentatie• Tijdwinst, verhoogde efficiëntie en productiviteit, verbeterde dienstverlening aan klanten• Centrale bron van rapportering• Geoptimaliseerde procedures via standaard workflows• Basis voor uitbreiding, onder meer met forum en op lange termijn een chatfunctie• Volledig gehost bij Trustteam

Page 5: Trustnews - april 2011

TRU

STN

EWS

5

specifieke informatie, had Adhesia geen centrale plaats waar ze konden aankloppen. Bovendien was de toegang tot de informatie niet gekoppeld aan de rol of functie van de medewerkers.

CENTRALE ONTSLUITING

Adhesia en Trustteam tekenden een oplossing uit op basis van Microsoft SharePoint. Jo Tacq: “de doelstelling was met dat systeem alle beschikbare informatie en documentatie centraal te ontsluiten, en tegelijk over een centrale bron voor rapportering te beschikken. We hebben de mogelijkheden van verschillende technologische platformen met elkaar vergeleken. Al snel bleek echter dat SharePoint ons functioneel de beste oplossing zou bieden, met op termijn ook de meeste mogelijkheden rond verdere uitbreiding.”

Het platform kreeg de naam IntrAdhesia mee. Het bevat onder meer alle gevalideerde documenten voor risicobe-heersing en opleiding, gevalideerde medische documen-ten met richtlijnen, alle procedures en functiebeschrijvin-gen van het kwaliteitssysteem, enzovoort. Alle informatie en documentatie die de medewerkers nodig hebben bij de

uitvoering van hun opdrachten, kunnen ze nu centraal in IntrAdhesia raadplegen. Dat zorgt voor meer efficiëntie en productiviteit. Tegelijk is ook de veiligheid van de docu-menten gewaarborgd. In functie van hun rol binnen het bedrijf krijgen de medewerkers al dan niet toegang tot be-paalde documentatie. Verder zijn de interne verslagen – die Adhesia vroeger via e-mail verspreidde – nu via het SharePoint-platform beschikbaar.

MEER TRANSPARANTIE

SharePoint biedt echter veel meer dan alleen een centraleinformatiebank. “Het is een systeem dat onze medewerkers beter laat samenwerken”, zegt griet Knudde, coördinator marketing en communicatie bij Adhesia. “Zo is er een functie voor people search voorzien. daarmee kunnen onze medewerkers de contactgegevens van de collega’s opzoeken.“

“Medewerkers die een aanpassing in de software wilden vragen, namen vroeger vaak rechtstreeks contact op met Trustteam. dat maakte het beheer van de aangevraagde aanpassingen bijzonder moeilijk.” Wie vandaag een re- quest for change wil indienen, kan dat via IntrAdhesia. De workflow in het systeem zorgt voor sturing van de goedkeuringsprocedure binnen Adhesia en zorgt ervoor dat de aanvraag automatisch op de juiste plaats bij Trustteam terechtkomt. Jo Tacq: “IntrAdhesia zorgt daarbij ook voor meer transparantie – en voor meer dialoog tussen het bedrijf en de medewerkers. Via het systeem kunnen de medewerkers de status van hun aanvraag opvolgen.”

“Alle informatie en documentatie die de medewerkers nodig hebben bij de uitvoeringvan hun opdrachten, kunnen ze centraal in IntrAdhesia raadplegen. Dat zorgt voor meer efficiëntie en productiviteit. Tegelijk is ook de veiligheid van de documenten gewaarborgd.”

Jo Tacq, directeur support services bij Adhesia

V.l.n.r.: Jo TaCQ en GrieT Knudde, adhesia

Page 6: Trustnews - april 2011

WAT IS SHAREPOINT?

MICROSOFT SHAREPOINT 2010 VERGEMAkkELIjkT DE SAMENWERkING TUSSEN MENSEN. MET SHAREPOINT 2010 kUNNEN UW WERkNEMERS WEBSITES OPzETTEN waar ze informaTie delen meT anderen, doCu-MENTEN VAN BEGIN TOT EIND BEHEREN EN RAPPORTEN PUBLICEREN WAARDOOR IEDEREEN BETERE BESLISSIN-GEN kAN NEMEN.

Microsoft SharePoint 2010:Het samenWerkingsplatform voor bedrijven

TRU

STN

EWS

6

Microsoft SharePoint 2010 beschikt over een krachtige, eenvoudig te implementeren infrastructuur die de pro-ductiviteit van uw bedrijf kan helpen verhogen. dankzij flexibele implementatieopties kunt u het systeem zodanig aanpassen dat uw werknemers effectief kunnen werken in een veilige omgeving. Het gecentraliseerde beheer en de managementfuncties zorgen ervoor dat u controle houdt over een systeem waarmee u meteen kunt inspelen op elke nieuwe behoefte in uw bedrijf.

WAAROM MICROSOFT SHAREPOINT GEBRUIkEN?

de functies van SharePoint 2010 zijn op elkaar afgestemd zodat uw bedrijf snel kan inspelen op veranderende be-drijfsbehoeften. Met SharePoint 2010 kunnen uw werk-nemers ideeën en expertise delen, oplossingen op maat bieden voor specifieke behoeften en de juiste bedrijfsinfor-matie vinden om betere beslissingen te kunnen nemen.

DE VOORDELEN VAN MICROSOFT SHAREPOINT

• Bevat uitstekende samenwerkingsfuncties en een enkel platform voor het beheren ervan en helpt uw werkne- mers hun ideeën te delen en samen te werken op de manier die zij wensen.

• Verhoogt de productiviteit van uw werknemers en biedt de vertrouwde Microsoft Office-gebruikservaring, waar- door uw werknemers snel en eenvoudig toegang krijgen tot de juiste bedrijfsinformatie die zij nodig hebben voor hun werk.

• Verlaagt de kosten doordat u intranet, extranet en in- ternetsites op een enkel platform consolideert, in ei- gen beheer of op een “cloud” platform.

• Laat u toe om het beste uit twee werelden te halen: kant- en-klare toepassingen en een platform voor maatoplos- singen; u kunt de functies van SharePoint 2010 ongewij- zigd gebruiken of snel veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor specifieke bedrijfsbehoeften bouwen.

• deel documenten met uw collega’s, beheer projec- ten samen met uw partners en publiceer informatie voor klanten.

WENST U MEER INFO OVER SHAREPOINT 2010?

contacteer ons op +32 (0)56.23.46.06 of via [email protected]

Page 7: Trustnews - april 2011

eid : de kaart van de toekoMSt!trustteam bezorgt fitnessclub justfit primeur

BENT U OP zOEk NAAR SOFTWARE OP MAAT VOOR ToepassinGen zoals ToeGanGsConTrole, (KlanTen)reGisTraTie, eleKTronisChe in-sChriJVinGen, … diT GeComBineerd meT een ACCURATE DATABASE?

DAN IS TRUSTTEAM DE GESCHIkTE PARTNER OM U EEN OPLOSSING OP MAAT TE BIEDEN!

jUSTFIT EN TRUSTTEAM HEBBEN DE HANDEN IN ELkAAR GESLAGEN OM ALS EERSTE FITNESSCLUB IN BELGIë TE kUNNEN UITPAkkEN MET REGISTRATIE EN TOEGANGSCONTROLE VIA eID.

eenVoudiG, KosTenBesparend, snel, laaG-drempeliG, … eID HEEFT VERSCHEIDENE VOOR-DELEN.

Johan Museeuw en gella Vandecaveye aan de eId-kiosk van fitnesscentrum JUSTFIT

“Dankzij eID beschikken wij over de meest recente adresgegevens, zodat onze database voor klantenbeheer steeds up-to-date is. Bovendien hoeven wij geen extra lidkaart aan te maken, wat ook voor de klant een voordeel is, want het bespaart weer plaats in de portefeuille.”

Myriam Minne, Marketing & PR Manager, JUSTFIT

TRU

STN

EWS

7

BENT U OP zOEk NAAR MAATSOFTWARE?

contacteer ons op +32 (0)56.23.46.06 of via [email protected]

Page 8: Trustnews - april 2011

8

TRU

STN

EWS

GeïnteGreerd BedrijfSSySteeM HealtH@Workstroomlijnt processen bij attentia

de (externe) dienst preventie & bescherming van ATTEN-TIA helpt de werkplaatsrisico’s onder controle te houden en het welzijn & de gezondheid van uw medewerkers te bevorderen. door het aanbieden van logistieke steun, ad-vies en concrete oplossingen zorgt ATTENTIA ervoor dat mensen in een gezonde en veilige werkomgeving kunnen werken.

Johan Puttaert, Automatisation Business Partner bij AT-TENTIA: “onze dienst voor preventie en bescherming is het resultaat van verschillende fusies. daardoor werkten we met verschillende softwaretoepassingen die niet met elkaar geïntegreerd waren. dit vormde een hinderpaal bij het implementeren van een nieuwe visie en bij het inte-greren van de daarop aansluitende processen. Bovendien willen we onze klanten innovatieve software kunnen aan-bieden die technologisch up-to-date is. ”

SELECTIETRAjECT VOOR NIEUW BEDRIjFSSYSTEEM

Begin 2007 werd een selectietraject ingezet voor een nieuw bedrijfssysteem. ATTENTIA vertrok hiervoor vanuit een uit-gebreide behoefteanalyse met als voornaamste vereiste een systeem dat alle interne en externe processen automa-tiseert en stroomlijnt.

“DOOR DE IMPLEMENTATIE VAN HEALTH@WORk kONDEN WE ééN VISIE EN ééN MANIER VAN WERkEN OPLEGGEN ENVerliep de Bpr (Business proCess reenGineerinG) Veel eenVoudiGer, Ten Voordele Van onze KlanTen. ”

Johan Puttaert, Automatisation Business Partner, ATTENTIA

PROFIEL:

ATTENTIA is een P&o-dienstenleverancier (Personeelen organisatie) die zorgt voor engagement, welzijnen performantie van mensen en organisaties.

ATTENTIA ondersteunt haar klanten zowel in hunoperationele P&o-administratie (loonadministratie,kinderbijslag, juridisch advies, een gezonde en veiligewerkomgeving, …) als in hun strategisch P&o-beleidvan ‘attract’ tot ‘exit’ van mensen.

OPLOSSING:Trustteam implementeerde bij de business unit preventie en bescherming van ATTENTIA de oplossing Health@Work ter vervanging vanverschillende losse softwaretoepassingen.

VOORDELEN:• standaardoplossing health@work specifiek ontwikkeld voor diensten voor preventie en bescherming• draagt bij tot een eengemaakte visie en bedrijfsprocessen• Tijdswinst en efficiëntere inzetbaarheid van de medewerkers• rechtstreekse toegang tot informatie voor de klanten• sectorkennis van Trustteam

Page 9: Trustnews - april 2011

TRU

STN

EWS

9

ATTENTIA evalueerde zowel maatontwikkelingen als stan-daardoplossingen. Uit een shortlist van 6 kandidaten ble-ven er twee echte kanshebbers over. Het feit dat Trustteam hun sectorkennis gebundeld had in een pakket, het feit dat het pakket ontwikkeld was in Microsoft .NET en SQL Server en de uitgebreide mogelijkheden (functionaliteiten) van het pakket hebben uiteindelijk de doorslag gegeven.

Na de selectiefase werd een projectteam opgericht waarin medewerkers van beide partijen actief betrokken waren. door een goed project- en timemanagement werd de doel-stelling om per 1 januari 2008 op te starten, gehaald.

CHANGE MANAGEMENT

de belangrijkste uitdagingen van de implementatie van een nieuwe bedrijfstoepassing was het op één lijn brengen van de verschillende werkmethodes binnen iedere afdeling en de verspreide data naar één consistent systeem te con-verteren. Voor deze zaken kon ATTENTIA rekenen op de expertise van Trustteam.

Johan Puttaert: “We wilden het project professioneel aan-pakken om rework achteraf te vermijden. Het consolideren van drie databases was een huzarenstukje dat we samen met Trustteam tot een goed einde hebben gebracht.”

FUNCTIONEEL EN TOEkOMSTGERICHT

door over te stappen van een doS-gebaseerde naar een Windows-gebaseerde oplossing kon ATTENTIA nog meer procesgericht gaan werken dan vroeger. Health@Work stuurt de gebruiker bij het invoeren van nieuwe informatie (zoals bijvoorbeeld bij het creëren van een nieuw medisch dossier) waardoor meer gegevens worden ingevoerd en een hogere accuraatheid van informatie wordt bekomen.

“door de implementatie van Health@Work konden we veel eenvoudiger één visie en één manier van werken opleg-gen. Het pakket stuurt onze processen aan wat onze klan-ten ten goede komt.” voegt Johan Puttaert eraan toe.

PERMANENTE OPTIMALISATIE

Vanaf 2009 ging onze aandacht voornamelijk naar het fine-tunen van het systeem op basis van onze ervaringen na de eerste 12 maanden in gebruik.

Vandaag kan ATTENTIA ten volle genieten van de meer-waarde van Health@Work. Johan Puttaert: “We kunnen onze medewerkers nu inzetten voor taken met meer toe-gevoegde waarde. Niet alleen bij de planning werken we veel efficiënter; ook de integratie met ons boekhoudsys-teem zorgt voor flink wat tijdswinst.” Het nieuwe systeem zorgt niet alleen voor een interne efficiëntieverbetering, het automatiseert en optimaliseert ook de communicatie met onze klanten.

BESLUIT

Informaticapartner Trustteam vormt vandaag het aan-spreekpunt voor de softwaretoepassing Health@Work bij ATTENTIA. ”Sinds we samenwerken met Trustteam zijn we een nieuwe weg ingeslagen, hun sectorkennis en hun ondersteuning stellen wij sterk op prijs” besluit Johan Puttaert.

“WAT ONS VOORAL BEkOORDE IS DAT TRUSTTEAM kON UITPAkkEN MET EEN PAkkETONTWIkkELD VOOR ONzE SECTOR WAARDOOR WIj NIET VAN NUL AF AAN ALLES MOESTENonTwiKKelen.”

Johan Puttaert, Automatisation Business Parner,ATTENTIA

Page 10: Trustnews - april 2011

DOOR ONzE GROEI zIjN WE STEEDS ACTIEF OP zOEk NAAR ENTHOUSIASTEEN POLYVALENTE MEDEWERkERS OM ONS TEAM TE VERSTERkEN.

ONTDEk ONzE ACTUELE VACATURES OP ONzE WEBSITE:WWW.TRUSTTEAM.BE/VACATURES

AARzEL NIET EN STUUR UW CV DOOR NAAR [email protected].

TRUSTTEAM kORTRIjk | HOSPITAALWEG 1BB | 8510 MARkE | +32 (0)56 23 46 06 | WWW.TRUSTTEAM.BE

Bedankt BeSte klanten!

dankzij jullie zijn Wij de snelst groeiende kleine onderneming van West-vlaanderen!

nood aan een nieuwe uitdaGinG binnen een jonge, dynamiscHe onderneming?TRUSTTEAM BIEDT OPLOSSINGEN OP HET VLAk VAN SOFT-ware, neTworKinG en seCuriTy. ons Team TelT in To-TAAL 55 MEDEWERkERS IN BELGIë EN 10 SOFTWARE ONT-WIkkELAARS IN ROEMENIë.

VOOR ONzE VESTIGING IN kORTRIjk zIjN WE MOMENTEEL OP zOEk NAAR NIEUWE COLLEGA’S:

FUNCTIONEEL ANALIST:

Je bent lid van de afdeling Software en staat in voor de vertaling van de businessbehoeften van de klant naar de software engineers. Je zet de behoeften van de klanten om in een technisch uitwerkbaar model. TRU

STN

EWS

10

Je structureert, schematiseert en modelleert de vraag van de klant tot duidelijke functionele vereisten. Aan de hand van jouw analyse vatten de ontwikkelaars de eigenlijke programmatie aan.

Je bent verantwoordelijk voor de uitwerking van nieuwe functionaliteiten binnen een bestaand pakket, en dit in nauwe samenwerking met verschillende klanten en de productmanager.

WILT U NET ALS ALEx AAN DE SLAG IN EEN ONDERNEMING MET DOORGROEIMOGELIjkHEDEN?

“Het is een enorm boeiende job en ik ben blij dat ik bij Trustteam de kans heb gekregen om door te groeien. Naast de jonge en toffe onderneming die me de

kans geeft elke dag bij te leren, heb ik een job die ik iedereen zou aanraden.”

Alexander Vererfe, op één jaar tijd doorgegroeid van Service Desk Engineer tot System Engineer bij Trustteam.

Page 11: Trustnews - april 2011

TRU

STN

EWS

11

vacatures truStteaMCISCO ENGINEER

Je bent lid van de afdeling Infrastructuur en je staat in voor de configuratie, installatie en het onderhoud van alle net-werkapparatuur (LAN, WAN, WLAN) en VoIP-projecten bij onze klanten.

Je analyseert de huidige netwerk- en telefoniesituatie bij de klant om zo een oplossing voor te kunnen stellen, aan-gepast aan de specifieke noden van de klant. Je staat ook in voor de implementatie, documentatie en opvolging van deze projecten.

Je bent voor je collega’s het aanspreekpunt voor wat be-treft complexe netwerk- en VoIP-problemen en onder-steunt hen in het dagelijkse onderhoud van de geïmple-menteerde oplossingen.

IT SYSTEM ENGINEER

Je bent lid van de afdeling Infrastructuur en je staat in voor installatie van software, hardware en netwerkapparatuur. Je bent het gezicht bij onze klanten en helpt hen met inci-denten en minor changes. deze incidenten zijn van allerlei aard en hebben vooral betrekking op standaard Microsoft Windows client/Server als ook op kleine en grote LAN & WAN netwerk omgevingen.

IT SERVICE DESk ENGINEER

Je bent lid van de support afdeling en behandelt software-, netwerk- en hardware -incidenten. Je bent het eerste aan-spreekpunt voor onze klanten en je helpt hen met inci-denten en minor changes. deze incidenten zijn van allerlei aard en hebben vooral betrekking op standaard Microsoft Windows client/Server als ook op kleine en grote LAN & WAN netwerk omgevingen.

PROFIEL

AANBOD

INTRESSE?

• Je hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden• Je bent een sterke teamplayer, maar kan ook zelfstandig werken• Je bent in staat om de juiste prioriteiten te stellen• Je durft initiatief nemen en bent stressbestendig, gedreven en leergierig• Je laat je niet afschrikken door een hardnekkig probleem of een gezonde portie werkdruk• Je kunt logisch denken en mensen overtuigen

Wij bieden een boeiende en stabiele job in een groeiend bedrijf met een dynamische cultuur en collegiale sfeer. Binnen een mensgerichte en waardegedreven omgeving die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt, krijg je kansen om mee te groeien. Uiteraard hoort hierbij een aantrekkelijk loon.

Solliciteren kan via [email protected] (gelieve CV en motivatiebrief bij te voegen). indien u verdere vragen heeft, kan u terecht bij: pieter spiesschaert, hospitaalweg 1B, 8510 marke (Kortrijk), +32 (0)56.23.46.06 of via onze website www.trustteam.be/vacatures

Page 12: Trustnews - april 2011

12

TRU

STN

EWS

Geen GroTe inVesTerinGen, BeTaal enKel heTGeen U EFFECTIEF GEBRUIkT

VIRIT, dit is uw fysieke of virtuele serveromgeving in ons beveiligd datacenter. U hoeft hierbij niet te investeren in apparatuur en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw serverinfrastructuur, wij doen dit voor u.

BeVeiliGd en alTiJd ToT uw BesChiKKinG …

Uw virtuele of fysieke servers bevinden zich in onze profes-sionele datacenters, beveiligd tegen stroomuitval, brand, diefstal en overstroming.

…. Van op elKe loCaTie

Van op elke locatie met internetverbinding connecteren uw gebruikers op een beveiligde manier met de servers in ons datacenter. Uw gebruikers krijgen op elk moment hun ei-gen vertrouwde omgeving.

GEEN FINANCIëLE VERRASSINGEN MEER:

Maar VIRIT is meer dan dat. Voor een vast bedrag per maand per user neemt Trustteam ook het volledige server-beheer en -onderhoud op zich en geniet u van een all-in support met duidelijk afgesproken SLA’s.

BESPAAR EN MAAk MEER TIjD VOOR UW CORE BUSINESS:

de voordelen voor u zijn direct voelbaar. U zult onmiddel-lijk meer tijd kunnen vrijmaken voor uw ‘core business’. Bo-vendien zult u ook besparen op de kosten van uw IT sup-port omdat uw servers door onze specialisten op de voet gevolgd worden. In geval van afwijkingen van de norma-le werking wordt er direct actie ondernomen. Zo worden problemen voorkomen en komt uw bedrijfsvoering niet in gevaar.

VIRIT BIEDT U:

• Uw virtuele servers in onze beveiligde datacenters• Active directory, fileserver, mailserver, database, … functionaliteit• centrale internettoegang• Security (firewall, antivirus, antispam, …)• Office functionaliteit• Back-up en restore (back-up to disc, disc to tape)• Proactive support en servermonitoring• Helpdesk

VOORDELEN VAN VIRIT

• geen investering in serverinfrastructuur• Uw budget onder controle: vaste prijs per user• Uw eigen virtuele omgeving in een professioneel datacenter, beveiligd tegen brand, diefstal, over- stroming en stroomuitval met replicatie naar ons backup-datacenter• gegarandeerde up-time• Proactief beheer van uw serveromgeving• Back-up en restore door Trustteam• Besparing op stroomverbruik • centrale upgrade van software (nieuwe versies slechts één keer installeren op de server i.p.v. op elke Pc)• Remote gebruikers krijgen op elk moment hun eigen vertrouwde omgeving en programma’s

WENST U MEER INFO OVER VIRIT?

Contacteer ons op +32 (0)56.23.46.06 of via [email protected]

virit: inveSteer

lanGer in it!

niet

Page 13: Trustnews - april 2011

TRU

STN

EWS

13

een audit door trustteam:

waaroM?

Contacteer ons op +32 (0)56 23.46.06

Voldoet uw netwerk nog aan uw verwachtingen? Is het klaar voor de uitdagingen van de komende jaren? Met een netwerkaudit wordt uw netwerkinfrastructuur volledig in kaart gebracht en met een objectieve blik geëvalueerd door onze specialisten. Knelpunten worden onderzocht en geanalyseerd:

• Vooraf wordt samen met u bepaald waar u knelpunten ervaart en wordt de scope van de audit afgebakend. Het volledige netwerk kan in kaart gebracht worden of er wordt gefocust op bepaalde functionele gebieden zoals virtualisatie, e-mail platform, back-up, beveili- ging, high-availability, …

• Vervolgens maakt Trustteam een inventaris van de net- werkcomponenten zoals servers, werkstations, routers, … en beschrijven we hun rol in het netwerk.

• Nadat het netwerk in kaart gebracht is wordt een rap- port opgemaakt waarin de zwakke punten van het net- werk worden beschreven en waarin we voorstellen tot optimalisatie formuleren. de audit is de basis voor de aanpassing van uw netwerk aan de huidige en toekom- stige behoeften.

Uw bedrijf beschikt over tal van vertrouwelijke informatie die zowel binnen als buiten het bedrijf beschermd moet worden. Bestaande beveiligingssystemen kunnen in veel gevallen omzeild worden waardoor uw netwerk onderhevig is aan ongewenste risico’s en bedreigingen.

Daarnaast is uw netwerk cruciaal met het oog op een snelle en betrouwbare gegevensuitwisseling. Downtime of zelfs een te lage performantie kunnen u handenvol geld kosten.

• In welke mate kunnen onbevoegde gebruikers zich via het Internet toegang verschaffen tot uw netwerk?

• Zijn de verschillende componenten in uw netwerk voor- zien van de meest recente security upgrades en patches?

• In welke mate hebben interne gebruikers toegang tot vertrouwelijke documenten en informatie?

• Wat zijn gekende kwetsbaarheden en in welke mate werd hiermee rekening gehouden bij de implementatie van nieuwe technologieën?

Page 14: Trustnews - april 2011

14

BIj TRUSTTEAM BENT U AAN HET jUISTE ADRES VOOR DE BESTE PROFESSIONELE TELEFONIE EN VOIP-OPLOSSINGEN.

Minder koSten, meer productiviteit

telefonie - voice over iP (ciSco callManaGer)

Zakelijk bellen over het internet werkt kostenbesparend, denk maar aan medewerkers in het buitenland. Bovendien zorgen vergaderingen via de telefoon of via het internet (onze video conference mogelijkheden) voor lagere reis-kosten en een hogere productiviteit.

ook uw klanten hebben baat bij onze telefonie diensten. Via oproepverwerking, voicemail, automatische receptio-niste,… worden zij immers sneller bediend.

door een gecombineerd telefonie- en gegevensnetwerk kan uw IT-verantwoordelijke alles bovendien eenvoudig beheren.

ook een koppeling van telefooncentrale aan outlook of oproepsystemen behoort tot de mogelijkheden.

WENST U INFO OP MAAT VAN UW ONDERNEMING?

contacteer ons op +32 (0)56 23.46.06of vul het contactformulier in op www.trustteam.be/voip-telefonie-cisco.

Page 15: Trustnews - april 2011

welkom in ons service center te izegemU kAN BIj ONS TERECHT VOOR ALLERHANDE hersTellinGen, afhalinG Van BesTellinGen, …

GenTsesTraaT 34, 8870 izeGem

OPENINGSUREN:

MAANDAG TOT EN MET DONDERDAG:

9u30-12u00 EN 13u00-18u00

VRIjDAG: 9u00-12u00 EN 13u00-18u00

U kAN ONS BEREIkEN OP HET NUMMER +32 (0)51 31.21.47 OF VIA MAIL OP [email protected]

TRU

STN

EWS

15

Page 16: Trustnews - april 2011

it…our Second natureGedeGen VaKmansChap, KlanTGeriChTheid en GeVoel Voor KwaliTeiT:TRUSTTEAM IS DE ALLROUND ICT PARTNER VOOR UW kMO.

Trustteam is een dynamische, professionele IcT-partner die zijn klanten totaaloplossingen biedt op het niveau van infrastructuur, software, security en communicatie.

Wij willen ons onderscheiden door een competente en servicegerichte aanpak waarbij het belang van de klant steevast centraal staat.

Het opbouwen en in stand houden van een langetermijnrelatie is voor ons dan ook één van de hoekstenen in de samenwerking met onze klanten.

ons gemotiveerd team van 65 medewerkers staat alvast klaar om u met raad en daad bij te staan bij het in stand houden en uitbouwen van uw infrastructuur.

TRUSTTEAM kORTRIjkHospitaalweg 1BB-8510 Marke+32 (0)56 23 46 06

SOFTWAREINFRASTRUCTUUR COMMUNICATIE

• Microsoft Sharepoint

• oplossingen voor gezondheidszorg

• Softwaretoepassingen op maat (eId)

• databasegedreven webtoepassingen

• Installatie van IT netwerken• Virit• Totaal onderhoud van uw IT gebeuren• Audit• Security - Beveiliging van uw spraak- en datacommunicatie - firewalls & intrusion detection - VPN - Authenticatie

• cisco telefooncentrales

• VOIP met Microsoft Unified communications

• Microsoft Lync Server 2010

ONzE SERVICE DESk BIEDT 7 DAGEN OP 7 GESPECIALISEERDE SUPPORT VOOR ELk VAN DEzE AFDELINGEN.