de Peel Bruist april 2013

36
DE PEEL APRIL 2013 WWW.DEPEELBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN! ROKJESDAG DIE ENE DAG IN HET VOORJAAR moeder VOOR OF NA JE DERTIGSTE? view with

description

de Peel Bruist april 2013

Transcript of de Peel Bruist april 2013

Page 1: de Peel Bruist april 2013

de peel April 2013 www.depeelbruist.nl grAtis meenemen!

rokjesdagDie ene Dag in het voorjaar

moedervoor of na je Dertigste?

viewwith

Page 2: de Peel Bruist april 2013

Nieuw Veerhuisjesmenu onbeperkt eten v.a.

€ 22,50

Het Veerhuis Boerdonk

B o s s c h e w e g 3 1 , B o e r d o n k | T 0 4 9 2 - 4 6 1 8 8 9

w w w. r e s Ta u r a n T h e T v e e r h u i s . n l

Hét bourgondische restaurant van Deurne

in de eerlyckheidNostalgische HerbergheH

Bourgondische Eerlijkheid

Stationsstraat 113, Deurne | 0493 321654www.indeheerlyckheid.nl

vanaf nu geopend!

2

Page 3: de Peel Bruist april 2013

22

21

8

18

uitgever Nederland Bruist C.V.

FrAnchisemAnAger KemmeKoolen bv

eindredActie Nederland Bruist

vormgeving KemmeKoolen

themAteksten Nederland Bruist

oplAge Gedrukte uitgave 7.500 exemplaren

en 1.600 ex als pdf (e-mailabonnementen en

downloads van de website)

Advertentie Aquisitie

Frank Kemme, 0655392667

contAct de peel bruist

Vossenbeemd 111e, 5705 CL Helmond

Tel. 0492 590939, [email protected]

www.depeelbruist.nl

contAct hooFdkAntoor

Nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

Colofon

Copyright nederland Bruist C.v. het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. © 2012 nederland Bruist C.v. Merknaam De Peel Bruist is een merknaam en eigendom van nederland Bruist C.v. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. nederland Bruist C.v. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. in dezelfde reeks verschijnen o.a. ook: 't gooi, alkmaar, apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat (B), Kapellen, ede de veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, reeshof, de amerstreek, de Langstraat, etten-Leur, de grensstreek, nijmegen, noordoost Brabant, Wijchen, oss, roosendaal, veenendaal, Zeeland en Zutphen

Wij weten er wel raad mee!Maak kans op een kapitaalinjectie vanaf € 25.000,- tot zelfs een € 1.000.000,-

Ben jij een innovatieve ondernemer of heb je een super idee?

www.superstarterpeelland.nl

36

6

viewwith

Inhoud3

Page 4: de Peel Bruist april 2013

w w w . i n t r o - d e u r n e . n l

Stationsstraat 18 - DeurneTel.: 0493 - 31 63 67

INTRO Adv. PB Zomer 2013 162x162mm goed.indd 1 10-01-13 14:10

viewwith

Page 5: de Peel Bruist april 2013

Dit gratis magazine is mogelijk gemaakt door onze adverteerders!

voorwoord VAn DE REDACTIE

Fluitende vogels, de geur van heerlijke bloesem, overvolle terrassen en ijsjes om van te smullen... Het is weer lente en dat is te merken. Mensen worden vrolijker zodra de zon begint te schijnen. Wanneer pakken wij vrouwen voor de eerste keer onze zomergarderobe? Ofwel wanneer is de eerste rokjesdag? Zorg er dan voor dat je voeten toonbaar zijn. Kloven, lelijke nagels en andere problemen kunnen goed worden behandeld. Laat je voeten verwennen bij Deborah, we stellen haar even aan u voor.

Ook in deze uitgave: De gemiddelde leeftijd om kinderen te krijgen is erg hoog in Nederland. Veel vrouwen willen eerst carrière maken. Is dat wel een bruisende ontwikkeling? Over starten gesproken, we zijn op zoek naar de 'superstarter' van de regio. Heb jij een subliem idee en wil je dat ten uitvoer brengen? Doe mee en win je startkapitaal met Superstarter!

We hebben een bruisend bezoek aan Nuova Sardegna, een geweldige wijnzaak met de beste wijnen die direct uit Italië worden geïmporteerd en Gezond Fit en mooi, om strak in je vel te zitten. Ik ben ook erg trots op een andere klassezaak in onze bruisende regio: We stellen Bianca Looymans van Amiez Shoes & Accessiores even aan u voor.

Verder deze maand: de evenementen, de maandelijkse items; recept (heerlijke smooties), de horoscoop en de puzzel.

De Peel Bruist is méér dan alleen dit gedrukte magazine, we zijn ook zeer actief met socialmedia. Like ons op Facebook en maak kans op twee van de vier Peelpeuzelboekjes!

Veel leesplezier en een fijne Koninginnedag! Bruisende groeten,

Bruisende lezers…

viewwith

5

Page 6: de Peel Bruist april 2013

De30’ersdeadlineDe leeftijd waarop Nederlandse vrouwen kinderen krijgen stijgt. Dit komt onder andere omdat we ons tegenwoordig vrij laat settelen en veel vrouwen eerst carrière willen maken voordat ze zich op de kleintjes richten. Een bruisende ontwikkeling of niet?

6

Page 7: de Peel Bruist april 2013

De gemiddelde leeftijd waarop een Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt is 29 jaar. Hiermee bezet Nederland in Europa de derde plaats als het gaat om het krijgen van kinderen op latere leeftijd. In 1970 lag deze leeftijd op 24 jaar en werden negen van de tien kinderen voor het dertigste levensjaar van de moeder geboren. Mede door de verbeterde technologie – die het mogelijk maakt om steeds later aan kinderen te beginnen – is dat nu nog maar vijftig procent.

In tegenstelling tot zo’n veertig jaar geleden hebben vrouwen tegenwoordig veel meer keuzemogelijkheden en is het krijgen van kinderen - voorheen nog op nummer één op ons wensenlijstje - van zijn troon gestoten door een goede studie, carrière maken en reizen. Pas als deze doelen bereikt zijn, lijken velen plek te hebben voor vieze poepluiers, flesjes en babytaal. Een andere belangrijke reden om het moederschap nog even uit te stellen, is het niet kunnen vinden van de ideale partner en een instabiele bankrekening.

Vooroordelen Hoewel het krijgen van kinderen op latere leeftijd steeds normaler lijkt te worden, is het een veelbesproken onderwerp waarbij vooroordelen niet onder stoelen of banken worden gestoken. Want is het niet zo dat naarmate de leeftijd stijgt de

vruchtbaarheid afneemt? En mocht het wel lukken, is de kans op een kindje met een afwijking dan niet veel groter dan bij een zwangerschap op jongere leeftijd? En wat als je straks de vijfendertig bent gepasseerd en de juiste man nog steeds niet hebt gevonden? Dit zijn allemaal vragen die de gemoederen flink bezig houden.

Je kunt je afvragen of de argumenten om op latere leeftijd een gezin te stichten wel de echte reden zijn voor de toenemende verlate zwangerschappen. Zo hoor je geregeld vrouwen roepen dat carrière maken en kinderen krijgen met een extra papadag, kinderopvang en een vaste oppas prima te combineren zijn. Datzelfde geldt voor de reislustige moeder. Hoe waanzinnig is het dat je de eerste paar levensjaren van je koter de hele wereld rond kunt reizen zonder rekening te hoeven houden met schoolvakanties en andere verplichtingen. En ook als single vrouw is het tegenwoordig geen enkel probleem om een kind te krijgen. Waarom wachten op je prins op het witte paard als je eierstokken al jaren rammelen en een donorbank de perfecte match kan vormen?

Voor welke optie je uiteindelijk ook kiest, mensen zullen altijd een oordeel hebben: zowel positief als negatief. Dat hoeft jouw keuze echter niet te beïnvloeden.

7

Page 8: de Peel Bruist april 2013

www.iNverNO.NL POSteLStrAAt 38C SOmereN t 0493-472441

viewwith

Page 9: de Peel Bruist april 2013

BRuIsEnD BEzoEk | BIAnCA looymAns Amiez

K a n a a L s t r a at 1 1 B , s o M e r e n , 0 4 9 3 - 8 2 0 0 1 1 , W W W. a M i e Z s h o e s . n L

Klasse herken je direct

aMieZ, exCLusieve DaMessChoenen & aCCessoires is een sChitte-

renDe ZaaK in soMeren. Mooie en MoDieuZe sChoenen Maar ooK

tassen, arMBanDen, hoeDen, shaWLs, rieMen, PorteMonnees en

ChunKs PrijKen in een Mooie entourage

Bianca Looymans is eigenaar van amiez. Ze heeft een goede neus voor alles wat mooi is en heeft dan ook een hoogwaardige collectie. 'We kennen onze klanten en weten waar ze naar zoeken.' en... bij amiez wil je graag gezien worden.

Atelier do Sapato

Bruno Premi

D'aquasparta

EGO by Alberto Gozzi

Fabrik+

Fred de la Bretoniere

Laura Bellariva

Liebeskind Berlin

Metro Sneakers

Roberto D'angelo

Shabbies Amsterdam

Si by Sinela

SLB by Lou Lou

Unisa

Uno8Uno by Alberto Gozzi

Via Vai

Bianca Looymans

9

Page 10: de Peel Bruist april 2013

www.waargroenzinkrijgt.nl

Profi teer nu en ontvang meer arbeid +15%

tot mrt 2014

tijdelijk

‘Ze luisteren goed naar wensen en nemen deze als uitgangspunten’

– Relatie over de samenwerking

D U P R É G R O E N P R O J E C T E N , S L E G E R S S T R A A T 7 5 , H E L M O N D [ T ] 0 4 9 2 5 2 3 3 3 0 I N F O @ D U P R E - G R O E N P R O J E C T E N . N L

Page 11: de Peel Bruist april 2013

DITjEsEn/dAtjes

Wil je als vrouw een man aan de haak slaan via een datingsite? Post dan een foto waar je gelukkig op kijkt. muziek zal nooit ‘op’ raken. Er zijn oneindig veel combinaties te maken met akkoorden, instrumenten, etc. Werk je in de horeca? Trek dan een rood shirt aan! Dan krijg je meer fooi (van mannen).De oventemperatuur kan bij een crematie oplopen tot 1400 graden Celsius omdat vet goed brandt. Door stress op jonge leeftijd (pesten, geweld) word je sneller oud. ons brein ziet niet alleen sexy billboardvrouwen, maar ook alledaagse vrouwen als pakketjes lichaamsdelen.Wetenschappelijk bewezen: altijd blijven lachen. Want lachen vermindert stress, zelfs een neplach werkt.Eenzaamheid is schadelijker voor je gezondheid dan roken.

Probeer het maar niet te ontkennen, want iedere persoon vertelt 1 à 2 leugens per dag.

www.waargroenzinkrijgt.nl

Profi teer nu en ontvang meer arbeid +15%

tot mrt 2014

tijdelijk

‘Ze luisteren goed naar wensen en nemen deze als uitgangspunten’

– Relatie over de samenwerking

D U P R É G R O E N P R O J E C T E N , S L E G E R S S T R A A T 7 5 , H E L M O N D [ T ] 0 4 9 2 5 2 3 3 3 0 I N F O @ D U P R E - G R O E N P R O J E C T E N . N L

11

Page 12: de Peel Bruist april 2013

B E D R I J F S A D M I N I S T R AT I E E N A D V I E S

W W W . E X T R A - A C C O U N T A N C Y. N L

Leuker kunnen wij het WEL maken! Uitbesteden aan een professional...

Ook loonadministratie! Bel voor een

vrijblijvende afspraak 06 5359 0469

w w w. h e l m o n d. b i o m e t r i s c h c e n t r u m . n l

Vossenbeemd 110-B [email protected]

Dyslexie, dyscalculie, AD(H)D of autisme?Deze klachten kunnen worden behandeld met neurofeedback.

Als je hersens niet goed werken kun je die trainen.

Bij BMC trainen we de hersenactiviteit bij kinderen op een leuke manier. Hierdoor verbeteren de prestaties van de hersenen en nemen klachten af, of verdwijnen zelfs helemaal.

Neem contact op met Irene Diepstraten (neurofeedback-therapeut) voor een kosteloos, informatief gesprek.

ATLASCORRECTIENieuw bij Michiel Koolen praktijk voor fysiotherapie

en natuurlijke geneeswijzen

Trompstraat 6, helmond,

[email protected]

0492-553892 / 06 28068576

Meer dan FysiotherapieMichielKoolen

w w w . m i c h i e l k o o l e n . n l

viewwith

12

Page 13: de Peel Bruist april 2013

gADgETs/bAby

Roze wolk stiksels:

VOOR DE Mini-jOUin sPe. De stiKseLs Zijn verKrijgBaar Bij h&M. WWW.hM.CoM

van boven naar beneden:Girl hemd € 9,95Baby t-shirt € 4,95Girl top € 19,95Baby shorts € 7,95Meiden trouser € 12,95

13

Page 14: de Peel Bruist april 2013

m u s e u m • b l o t e v o e t e n p a d • t h e e t u i n

b e l e e f h e t i n d e p e e l

K o m o o k g e n i e t e n !

Griendtsveenseweg 80, Deurne T 0493 [email protected] | www.toonkortoomspark.nl

m u s e u m • b l o t e v o e t e n p a d • t h e e t u i n

b e l e e f h e t i n d e p e e l

m u s e u m • b l o t e v o e t e n p a d • t h e e t u i n

b e l e e f h e t i n d e p e e l

Peelpeuzelen2013

het Peelpeuzelboekje is verkrijgbaar bij de vvv’s in aarle-rixtel, asten, Deurne, gemert-Bakel, helmond, Mierlo en someren. Kijk ook eens op www.peelpeuzelen.nl voor alle deel-nemende bedrijven en hun smakelijke aanbod.

Gratis proeven van speciale peuzelgerechtjeser op uit met het Peelpeuzelboekje en onderweg ge-nieten van lekkere Peelse gerechtjes. ook komend sei-zoen valt er weer te proeven van de mooiste hapjes. en het Peelpeuzelboekje 2013 is nu al verkrijgbaar! een mooi cadeau-idee voor bijvoorbeeld een verjaardag.

www.peelpeuzelen.nl

15 vouchers voor heerlijke gerechten voor € 15,-

KOOPZONDAG 28 APRIL

viewwith

14

Page 15: de Peel Bruist april 2013

Maandag 1 aprilMotorzegening Milheeze en toertocht 100km

Aanvang 9.30u

22ste Paasblues Estafette Asten, Ommel en HeusdenOptredens van nationale en interna-tionale bluesartiesten. 15.00u – 18.30u en 20.30 – 22.00u www.blastblues.nl

Woensdag 3, 10, 17 en 24 aprilTorenexpositie en rondleiding Museum AstenAanvang 9.30 – 12.00u, alleen op woensdagen en op afspraak www.museumasten.nl

Woensdag 3 aprilRoofvogelmiddag bij valkenier Albert Loomans 14.00 – 15.30 Waardjesweg 15, Asten

Vrijdag 5 en zaterdag 6 aprilMusicals Helmond 20.15u, Cultuurcentrum, Deurne

Zaterdag 6 aprilRommelmarkt Scouting Helenaveen14.00 – 16.30

Zondag 7 aprilDe Wit Deurne LentewandelingAanvang 7.30u Helicon Nederlands Hippisch Cen-trum, Deurne Afstanden: 30 – 25 – 20 – 15 – 10 – 5

Nationaal Museum weekendBroodbakken12.00 – 17.00u Keizerin Marialaan 5 te Helmond www.janvisser-museum.nl

Queen Mania

Aanvang 21.00u. Cultuurcentrum, Martinetplein 1 te Deurne

Vrijdag 12 en zondag 14 april Toneelvoorstelling 'Tel uit je winst'. 20.00 – 22.15u Gemertseweg 2 te Bakel www.parochiehuisbakel.nl

Vrijdag 12 april Tribute NightEen Engelse topavond met the Coldplayer (Tribute to Coldplay) en

Synchronicity (Tribute to The Police) Aanvang 21.00u Cultuurcentrumcentrum, Deurne

Zaterdag 13 april Benefietavond 'Deurne gaat voor Alpe d'HuZes'20.30 – 00.00u De Reizende Man, Liesselseweg 183 te Deurne www.deurnegaatvooralpehuzes.nl

Zondag 14 aprilBoerenbondmuseum GemertBoter maken, brood bakken, knutse-len 13.00 – 17.00u, www.boerenbondmuseum.nl

Woensdag 17 april PubQuiz PleinVijf daagt jou uit!Aanvang: 20.00u. Boetiek Hotel Plein Vijf, Markt 5 te Deurne

Zaterdag 20 en zondag 21 april Nationale Open Golfdagen

10.00 – 18.00u, Hooizak 7 te Bakel www.opengolfdag.nl

Zaterdag 20 april Shotgun ShadowOpen All Night Show met Erwin Nyhoff en Desoto! Aanvang 20.30u Cultuurcentrum, Deurne www.shotgunshadow.nl

apri

l 201

3 ev

enem

ente

n in

de

peel

viewwith

15

Page 16: de Peel Bruist april 2013

Zondag 21 april 25e Peelland Truckrun12.00 – 17.00u Vertrek vanaf Daalder 7 in Deurne www.truckstar.nl

Dinsdag 23 april Lezing: Expeditiereis naar de Kilimanjaro20.00 – 22.00u Bibliotheek, Markt 14 te Deurne www.bibliotheekhelmondpeel.nl

Donderdag 25 april 16e Grooët Gímmers DikteejAanvang 20.00u Pandelaar 106 te Gemert Contact: 0492366444

Vrijdag 26 april Maybe June muziekfestivalDeze vijfkoppige band uit Eind-hoven speelt popmuziek met een vleugje jazz, soul en funk Aanvang 21.00u Cultuurcentrum, Martinetplein 1 te Deurne

Zondag 28 aprilHistorische optocht Gemert

Aanvang 14:00 uur. Ridderplein. De tocht gaat naar het Boerenbonds-museum.

Oranje braderie11.00 - 16.00u Brouwhorst te Helmond

Koopzondag Centrum Helmond12.00-17.00u

Helmondse eendenrace Honderden badeendjes worden losgelaten voor de terrassen van het havenplein. 14.00 - 17.30u Havenweg te Helmond

Maandag 29 april Royal Music Night Deurne

Met Charly Luske en Edsilia Rom-bley, Koninklijke Harmonie Deurne en pop sKoor. Aanvang 21.00u Markt, Deurne www.royalmusicnight.nl

Koninginnenacht HelmondEr zullen diverse muzieksoorten op een tweetal podia worden neergezet op de Steenweg en het Havenplein

Dinsdag 30 aprilKortebaandraverij12.00 - 19.00u Kanaaldijk Noord West te Helmond

Slingermarkt 06.00 - 19.30u Frans Joseph v Thielpark te Helmond

Koninginnedag Gemert

Ridderplein te Gemert www.vvvdepeel.nl

Koopzondag (koninginnedag) Deurne12.00 - 17.00u Winkelcentrum, Wolfsberg te Deurne

Apri

l 201

3 ev

enem

ente

n in

de

peel

viewwith Kijk voor meer

evenementen in de regio op: www.vvvdepeel.nl

16

Page 17: de Peel Bruist april 2013

PlatOO is een bestuur van veer­

tien openbare basisscholen en

scholen voor algemeen toegan­

kelijk onderwijs in zuidoost Bra­

bant.

De scholen van PlatOO zijn toe­

gankelijk voor iedereen en staan

voor kwalitatief goed onderwijs.

Uw kind verdient een maximale

ontwikkeling, in een schoolom­

geving met veel aandacht voor

zelfstandig en taakgericht wer­

ken. Naast cognitieve vakgebie­

den is er ruimte voor creatieve,

sociale, emotionele en lichame­

lijke ontwikkeling van uw kind.

W E T h o u D E R V A n n u n E n s T R A A T 1 2 A , h E l m o n D . W W W . P l A T o o . n l [ T ] 0 4 9 2 - 3 9 2 1 1 2 , I n f o @ P l A T o o . n l

Passie Prestatie PlatOO

Laarbeek | Geldrop-Mierlo | Gemert-Bakel | Nuenen | Son en Breugel | Asten | Deurne | Someren

viewwith

17

Page 18: de Peel Bruist april 2013

de drie Koningen van Italië;

Barolo DOCG

Brunello DOCG

Amarone DOC

Nuova Sardegna levert

o.a. aan de volgende

restaurants in de regio:

Mangiare, Olijf, Avant-Garde,

't Parlement, Vintage,

In de Heerlyckheid,Wiesen,

Auberge Nassau, De Zwaan,

Aglio Olio, De Cuijt, Dijk 9,

Soprano's, Truffel, Wijnsfeer,

Truffelaer, Promessa,

De Beleving, Heer Kocken,

Quatre Bras, Dolce Vita,

Van Gaelen

Kitty en raimondo schirru, de drijvende krachten achter nuova sardegna

viewwith

18

Page 19: de Peel Bruist april 2013

een Mooie KennisMaKing Met een heLMonDs BeDrijf Dat DuiZenDen fLessen Wijn oP voorraaD heeft Liggen. Zij riCht ZiCh oP het verKoPen van De Beste KWaLiteits Wijnen, uitsLuitenD uit itaLië. voorDeLig Door De reChtstreeKse iMPort, ZonDer tussenhanDeL.

bruisend bezoek, nuoVA sARDEgnA ITAlIAAnsE WIjnEn

Superieure Italiaanse wijnen in De Peel

rooseinDsestraat 37h, heLMonD, 06 21541253, [email protected]

het uitgebreide wijnassortiment wordt samengesteld door raimondo schirru. hij selecteert persoonlijk alle wijnen uit alle streken van italie. hij kent alle wijnhuizen en weet bij elke wijn de achtergrond. De interesse voor de italiaanse producten die hij voert is hem van thuis uit meegegeven. raimondo verloochent zijn italiaanse afkomst niet en schakelt naadloos over van de helmondse naar de italiaanse taal. 'Zonder ita-liaanse taal kun je daar geen zaken doen. De gemiddelde italiaanse wijnboer spreekt echt geen engels hoor vertelt hij lachend.'

ruim tien jaar geleden begonnen Kitty en raimondo hun zaak in helmond en inmid-dels bestaat de klantenkring uit gerenommeerde (top)restaurants en bedrijven, maar nuova sardegna bedient ook de particuliere wijnliefhebber. naast wijnen hebben zij ook de beste olijfolie (extra vergine), een ruim assortiment aan grappa’s, Limoncello en sanbernardo water.

Door het organiseren van wijnproeverijen en wijn-spijsavonden proberen raimondo en Kitty de klanten warm te krijgen voor de producten van italiaanse bodem. Ze hebben het persoonlijk contact met hun klanten hoog in het vaandel staan. 'als u wilt genieten van onze wijnen dan willen wij hier graag persoonlijk over vertellen en onze passie voor die wijn aan u overbrengen'.

19

Page 20: de Peel Bruist april 2013

van MeeLstraat 1a heLMonD | 0492 537392 | WWW.ruyssenaars-vDBroeK.nL

Fysiotherapie Ruyssenaars|van den Broek Bekkenfysiotherapie Helmond Oefentherapie Helmond Podotherapie Footmore Ergotherapie Helmond Psychologie Dwarshuis Fitness en Personaltraining YorAction

Nijverheidsweg 43 Mierlo | Tel. 0492 66 12 11 | [email protected] | www.swinkelsmierlo.nl

Openingstijden: Ma t/m vrij 7.00 - 18.00 uurZat 8.00 - 13.00 uur

De robot mower:dé manier om uw gazon

te onderhouden

Page 21: de Peel Bruist april 2013

joLanDa van genneP is natuurgeneesKunDige en eigenaar van De

geZonDheiDsstuDio Die inMiDDeLs vijf jaar in heLMonD is gevestigD.

Lekker in je velBRuIsEnD BEzoEk | jolAndA vAn gennep gEzonD fIT & mooI

De meeste mensen zullen deze studio ken-nen door de goede resultaten op het gebied van (plaatselijk) afvallen. gezond fit & Mooi maakt gebruik van Qsence apparatuur die werkt met laagfrequente ultrasone geluidsgol-ven waarbij vet veilig, pijnloos en met blijvend resultaat wordt verwijderd. een behandeling met het effect van liposuctie, zonder een pijnlijke operatie, risico’s of bijwerkingen.

naast deze succesvolle behandelmethode heeft deze studio meer disciplines om mooier en gezonder te worden. een gezonde huid geeft een mooie uitstraling en heeft meer aandacht nodig naarmate u ouder wordt. Met behulp van fotobiomodulatie wordt het verou-deringsproces van de huid en het lichaams-weefsel effectief tegengegaan. het vermindert rimpels en lijntjes en maakt de huid van uw gezicht, nek, decolleté en handen weer elastisch, stevig en soepel. en door middel van elektronische spierstimulatie van Bailine worden de spieren in je gezicht getraind, zodat de huid haar elasticiteit weer terugkrijgt.

niet alleen het uiterlijk is belangrijk om je ge-zond te voelen. een gezond voedingspatroon en een bewuste leefwijze is essentieel voor een goed functionerend lichaam en geest. gezond fit & Mooi is uw coach voor een goed leef- en eetpatroon en adviseert u over voe-ding en supplementen. als natuurgenees-kundige heeft jolanda kennis van nes (nutri-energetics systems), met name op het gebied voeding en kwantumgenees-kunde. Problemen met uw gezondheid kunnen worden aangepakt en klachten verdwijnen.

Maak vrijblijvend kennis met deze gezondheid studio en bel jolanda van gennep voor een afspraak.

Bailine Helmond Weg op den heuvel 139, helmond

0492 521821

[email protected]

w w w. A F S L A n k E n H E L M O n D . n L

viewwith

21

Page 22: de Peel Bruist april 2013

| |||| ||||| ||||| ||

||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||

SKIRT DAYjarenlang begon de lente pas als Martin Bril in zijn column in het parool en later de volkskrant ‘rokjesdag’ had uitgeroepen. het was zijn observatievermogen waardoor hij met precisie ieder jaar deze term gebruikte om de eerste zomerse dag van het jaar aankondigde waarop, alsof op afspraak, alle vrouwen een rokje lijken te dragen. Brils fascinatie voor dit fenomeen had niets te maken met erotiek, zoals velen dachten, maar met het door hem waargenomen gegeven dat vrouwen - als bij geheime afspraak - opeens massaal op straat verschenen met blote benen en een rok.

SPELREGELS sinds het overlijden van Bril is de discussie ieder jaar hetzelfde: wanneer is het rokjesdag? het bedrijf Wikibros heeft de oplossing en ontwikkelde een app om dat te bepalen: skirt alert. rokjesdag valt namelijk niet op een vaste datum, maar is afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet het natuurlijk warm genoeg zijn, en mag het niet te hard waaien. als aan deze voorwaarden voldaan is, dan kan een dag rokjesdag worden genoemd. Maar zoals Bril ooit

Lang, kort, knielengte, gestreept, met ruit, stoer of netjes: het is lente en dat betekent dat de rokjes weer massaal uit de kast mogen. Zonder panty of maillot de straat op, rokjesdag 2013 komt eraan. Bruist is er klaar voor, jij ook?

rokjes: inverno someren

22

Page 23: de Peel Bruist april 2013

| |||| ||||| ||||| ||

||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||

De roKjesBaroMeter schreef: ‘een waarschuwing is geboden, want als iets op rokjesdag van toepassing is, is het wel onvoorstelbaarheid. Blote benen werken pas als ze massaal zijn’.

ROCK DE ROkWil jij de eerste zonnige dag van het jaar inluiden met een kekke rok, maar heb je geen zin of tijd om te shoppen? Check dan aan de hand van onze rokjesbarometer welke rok het beste bij jou past.

APPELFIGuuRvrouwen met een appelfiguur zijn voller rond hun middel. rondingen zijn mooi, maar veel vrouwen willen er toch niet te veel nadruk op leggen. De truc is om dan schuine strepen te gebruiken, zodat je wel mooi vol oogt, maar niet te breed. een kledingstuk dat niet mag ontbreken in jouw kast is de rok die om het middel sluit.

PEERFiGUUReen peerfiguur heb je als je wat smaller bent van boven dan onder je taille. Met je kleding leg je daarom de nadruk op je bovenlichaam. Dit doe je door zwarte en donkere rokken te dragen in combinatie met lichtere tops. het perfecte item voor jou is een rok die aan de bovenkant strak zit en aan de onderkant uitloopt.

ZAnDLOPERFIGuuRBij een zandloperfiguur draait het allemaal om accentueren. hoe je dit doet? Draag strak aansluitende en getailleerde kleding in effen stoffen. vermijd te drukke patronen op je kleding. in jouw kledingkast ligt uiteraard een kokerrok.

ATLETISCH FiGUURMet een atletisch figuur bedoelen we een slank, gespierd figuur met weinig rondingen. om rondingen juist te creëren kun je je kleding aanpassen. Kleding met veel tierelantijntjes en rokken met een hoge taille zijn onmisbaar in jouw zomergarderobe.

23

Page 24: de Peel Bruist april 2013

24

Page 25: de Peel Bruist april 2013

Burg. van Houtlaan 4a | Helmond | 0492 522 857 | www.verstappenHelmond.nl

Samen maken we

van uw huis een thuis

Page 26: de Peel Bruist april 2013

i R E n E S w i n k E L S |   L a a r D o n K 1 6 ,   s t i P h o u t

0 4 9 2 – 5 2 9 2 3 9 | W W W. s o u r C e s D e B e a u t e . n L

T E C H n i S P A

Z u i d K o n i n g i n n e w a l 3 6 , H e l m o n d 0 4 9 2 5 2 3 6 6 6

W W W . B o g a e r t s - o P t i e K . n L

M e r e l s t r a a t H e l M o N d 0 6 - 2 4 5 6 4 6 0 6

BalletstudioankdeVoogd.nlalgemene dansvorming hiphop

jazz/modern peuterdans

klassiekballet kidswing

breakdance

streetjazz

bodyfit

zumba

pilates

VooR ons suCCEsVollE mAgAzInE BRuIsT zIjn WE oP zoEk nAAR EnThousIAsTE, gEmoTIVEERDE VERkoPERs/ onDERnEmERs DIE oP fRAnChIsEBAsIs EEn BRuIsEnD glossy mAgAzInE WIllEn uITgEVEninteresse? Bel dan met nederland Bruist, Marcel Bossers, 06 34590975 of mail naar [email protected].

Page 27: de Peel Bruist april 2013

Pa r K W e g 2 0 , h e L M o n D , 0 4 9 2 5 2 2 9 3 4 i n f o @ P r i n s s e n . C o M

Openingstijdendi - do 8.30 - 18.00 u

vr 8.30 - 20.15 uza 8.00 - 16.15 u

op maandag geslotenheren zonder afspraak!

w w w . P r i N S S e N . C O m27

Page 28: de Peel Bruist april 2013

WWW.MeDisChPeDiCure-en-WeLLness.nL

28

Page 29: de Peel Bruist april 2013

vier jaar geleden was ze directiesecretaresse en heeft ze haar carrière een andere wending gegeven. Ze heeft de opleiding pedicure versneld afgerond en aangevuld met Medisch Pedicure. Ze mag nu probleemvoeten be-handelen zoals reumatische- en diabetische aandoeningen. Maar ook alle zogeheten risicovoeten met kans op complicaties in het algemeen.

De zomer komt eraan en het is nu de tijd om te werken aan je voeten. Mooie voeten die gezien mogen worden, vrij van kloven en

met mooie nagels. Probleemnagels kunnen cosmetisch worden gecamoufleerd met toepassing van specialistische technieken.

veel aandoeningen van teennagels zijn goed te behandelen en met eenvoudige hulpmiddelen zoals nagelbeugeltjes die in(ge)groeiende nagels voorkomen. ook orthesiologie technieken die een druk-punt van uw voet ontlast. een op maat gemaakte teenspreider kan het terugkeren van een likdoorn uitstellen of voorkomen.

voetproblemen kunnen vaak eenvoudig worden voorkomen door goede specialistische technieken en schoenadvies. schimmelnagels ofwel mycose nagels zijn infecties veroor-zaakt door parasitaire schimmels. het is een hardnekkige aandoening die een grondige be-handeling vereist. Deborah heeft hiervoor een professionele behandeling dat dit probleem in de kiem smoort.

Deborah is aangesloten bij de branchevereni-ging Provoet, is gecertificeerd met ProCert en aangesloten bij de ketenzorg, waardoor medi-sche behandelingen door de zorgverzekeraar worden vergoed.

BRuIsEnD BEzoEk | deborAh, medisch pedicure

Passie voor mooie voetenDeBorah van hoof WerKt ZeLfstanDig aLs MeDisChe PeDiCure. haar sPe-CiaLisatie Ligt oP het vLaK van risiCovoeten van DiaBetisChe en reuMati-sChe KLanten. Ze is geDreven en heeft ooK ervaring in het WerKen Met Mensen Met een verstanDeLijKe en/of LiChaMeLijKe BePerKing.

Medische en Cosmetische voetbehandelingen & Wellness

BrouWhuisseDijK 16, heLMonD, 0492 764276, [email protected]

Laat je verwennen met een heerlijke voeten massage en met een Courtin wellness voetbehan-delig. Heerlijk om te ondergaan, gezel-lig en leuk om cadeau te doen!

WWW.MeDisChPeDiCure-en-WeLLness.nL

29

Page 30: de Peel Bruist april 2013

Openingstijden:winter (oktober t/m maart)di t/m za : vanaf 17.00 uur

zo: vanaf 12.00 uurzomer (april t/m september)

di t/m zo : vanaf 12.00 uur

Reeweg 6 | Asten | T 0493 692 406 Dit recept is mogelijk gemaakt door:

Openingstijden:winter (oktober t/m maart)di t/m za : vanaf 17.00 uur

zo: vanaf 12.00 uurzomer (april t/m september)

di t/m zo : vanaf 12.00 uur

Reeweg 6 | Asten | T 0493 692 406

La grande abbuffata‘Tradizione di famiglia’

Iedere zondag vanaf 16.00 uur het Italiaanse familiebuffetVolgens goed Italiaans gebruik het hoogtepunt van de week, lekker en gezellig tafelen met uw dierbaren.

2 uur lang onbeperkt genieten van 4­gangen proeverijbuffet.Met koude en warme voorgerechten, soepen en salades, pasta en ovengerechten, vlees­ en visspecialiteiten en pizza... Als afsluiter is er een kaasplateau, Italiaanse ijskar en zoetigheden.

Prijs € 22,50 p.p. voor volwassen, kinderen van 3­12 jaar € 9,50 p.p. U kunt vanaf 16.00 uur reserveren (Kinderen kunnen zich vermaken op onze speelzolder)

Benvenuti a Innesto, dove la vita è bella

viewwith

Page 31: de Peel Bruist april 2013

recept smoothie

Dit recept is mogelijk gemaakt door:

Openingstijden:winter (oktober t/m maart)di t/m za : vanaf 17.00 uur

zo: vanaf 12.00 uurzomer (april t/m september)

di t/m zo : vanaf 12.00 uur

Reeweg 6 | Asten | T 0493 692 406

lekker, licht en supergezondsmoothies zijn niet alleen lekker, maar ze zijn bovendien supergezond, gemakkelijk en leuk om te maken met je eigen kinde-ren of misschien die van de buren.Wat heb je nodig? eerst en vooral een blender of staafmixer, glazen (voorgekoeld) en een rietje. voor een mooi glas reken op ca 200 - 250 ml per persoon. Kies de ingrediënten in je drankje.

Ingrediënten Welke kleur of smaak wil je? Zoek er vers of bevroren fruit bij. of andersom, wat voor (overrijp) fruit ligt er nog in je koelkast of op je fruitschaal?

yoghurt of kwark

ijsblokjes (niet nodig bij bevroren fruit)

vruchtensap

rood: aarbeien, frambozen, rode bessen, rode druiven(pitloos), bramen, grapefuit

oranje: sinaasappels, meloen, nectarine, mango, abrikoos, pruim

geel: banaan, citroen, limoen, annanas, peren

groen: druiven en kiwi met banaan

BereidingswijzeDoe de vruchten, vruchtensap, yoghurt en eventueel ijsblokhes in de blender. Mix dit goed door tot een smeuïge massa. schenk het in een koel glas en drink het met een rietje.

smakelijk!

Smoothies

3131

Page 32: de Peel Bruist april 2013

www.fuxdeliacosmetics.nl

één ampul Nutri Sensation gratis!

Bij aankoop van drie doosjes met ampullen(alle combinaties mogelijk)

Dr. GrandelFuxdelia Cosmetics

Nog één keer in je leven afvallen ...maar dan goed

www.ladyline.nl www.facebook.com/ladylinehelmond

• Gezonde voeding; geen pillen, poeders ed.• Individuele, op maat gemaakte programma’s • Personal coaching• Effectieve beweging• Huidverbetering

Slank de zomer inWij geloven niet in dieetwonderen of andere afslank-sprookjes. Wel in onze eigen aanpak en in jou. Kom langs en vertel ons je verhaal en doel. Wij luisteren en gaan graag met je in gesprek. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Je bent van harte welkom.

Stationsplein 2-4, HelmondTelefoon: 0492-523 763

als bestegetest door deUniversiteit van

Wageningen

32

Page 33: de Peel Bruist april 2013

horoscoop

RAM 21 maart – 20 aprilram, soms moet je water bij de wijn doen. Zoals in je relatie. Kijk welke mogelijkheden er zijn, zodat jullie beiden tevreden zijn. Dat geeft een beter gevoel dan ertegen ingaan.

STIER 21 april – 20 mei sommige ideeën lopen deze week op niets uit, stier. Dat komt omdat ze verouderd zijn en niet meer passen in je leven. Misschien is het tijd voor een beetje verandering.

TWEELINGEN 21 mei – 20 juni iemand die jij een tijd geleden hebt geholpen, doet nu iets voor jou terug. Zie het niet als iets vanzelfsprekends, maar wees er dankbaar voor. en laat dat ook merken, tweeling.

KREEFT 21 juni – 22 juli Kreeft, als je merkt dat je onzeker wordt in sociale situaties, pak het dan eens helemaal anders aan. je zult zien dat het meteen zijn vruchten afwerpt.

LEEuW 23 juli – 22 augustus een opgeruimd hoofd begint met een opgeruimd huis, Leeuw. Kijk ook of je wat kunt doen met geur. Lavendel bijvoorbeeld, is perfect voor meer rust.

MAAGD 23 augustus – 22 september Maagd, wees niet zo kritisch. je hoeft niet perfect te zijn. Wees blij met wie je bent. je zult zien dat je daardoor ook meer ontspannen met anderen omgaat.

WEEGSCHAAL 23 september – 22 oktober Weegschaal, ben je elke keer aan het malen als je alleen bent? of als je net in bed ligt? Probeer je ergens anders op te focussen, zodat je niet te veel piekert.

SCHORPIOEN 23 oktober – 22 november voel je je onrustig, schorpioen? geïrriteerd? Laat het er niet bij zitten en onderzoek waarom je je zo voelt. ook een gesprek met een vriend of vriendin kan je inzicht geven.

BOOGSCHuTTER 23 november – 21 decemberje gaat deze maand over je grenzen heen, Boogschutter. Zeg daarom afspraken af als je je niet goed voelt of geen fut hebt. het is echt niet nodig om je daar schuldig over te voelen.

STEENBOK 22 december – 20 januari steenbok, je aandacht ligt vooral bij je carrière en netwerken. Maak een plan, zodat je gericht te werk kunt gaan. en vergeet niet te ontspannen. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

WATERMAN 21 januari – 19 februari je krijgt deze maand iets in je schoot geworpen wat je erg aanspreekt, Waterman. iets waardoor je je rijker voelt, hoewel het geen geld of materie hoeft te zijn. Wees er blij mee.

VISSEN 20 februari – 20 maart vissen, de komende tijd voel je je fijn op je werk. Misschien is er iets veranderd, zoals nieuwe collega’s. een goede tijd om je zakelijke contacten warm te houden.

3333

Page 34: de Peel Bruist april 2013

Het ‘Warandelingetjes’ menudi t/m do € 23,50 vr t/m zo € 26,50

Zoveel gangen als u wenst! Kijk voor de diverse gerechten (ca. 28) op onze website.

Tevens 3-gangen Weekmenudi t/m do € 21,50 vr t/m zo € 24,50

Voorgerecht; keuze vis of vlees of soep, hoofd-gerecht; keuze vis of vlees en dessert; keuze uit 2 desserts of koffie/thee chocolaterie.

voor reserveren bel 0492-536361

vernieuwend concept:bij Paviljoen de Warande

De Kluis 2 , HelmonD | 0492 536361 | WWW.paviljoenDeWaranDe.com

geopenD van Di tot en met Zo vanaf 11.00u | KeuKen vanaf 12.00u

Page 35: de Peel Bruist april 2013

35

eerste prijs

All-in Dinerbon voor twee personen bij restaurant de Steenoven ter waarde van € 75,-

steenovenweg 21, helmond | 0492 - 507507www.restaurantdesteenoven.nl

Tweede prijs

Peelpeuzelen 4 boekjes met 15 vouchers voor heerlijke gerechten tw.v. € 60,-

www.vvvdepeel.nl vvv's gemert-Bakel, Deurne, asten, someren, Mierlo, helmond en Laarbeek. voor meer indormatie kijk op www.peelpeuzelen.nl

puzzel & win!

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.

u kunt uw oplossing voor 20 april sturen naar: [email protected] of per post naar Nederland Bruist, antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda, o.v.v. De Peel Bruist.

De winnaars van de puzzel worden gebeld en bekendgemaakt op www.depeelbruist.nl

i y w z p t c p w b v n p g u z v c d q w d e a d l i n e l j f r a l p x a m q g g c e v k g g u k k e w e n s e n l i j s t t c i a l v q q g q n q a b h r s h n r l e e b h e x h i a k g l t d g x e i n a i r l z r d o y b e u d k e n s b y s i x g l e a r m y l i f t j y k c g y s m a o e h d b n t j a t t h d w i r p n m b t j d i e r a r a y f h v t r b x w m e j s e a z p t e a e c t t u o d r d c n l s f i n n g z j v x o m e y f q w i d g g d r u w a d t e n b n w s f w l j c q d k c w o o m a r f

argumenten babytaal deadline kinderen kinderopvang kleintjes leeftijd levensjaren moederschap vruchtbaarheidwensenlijst zwangerschap

35

Page 36: de Peel Bruist april 2013

Wij weten er wel raad mee!Maak kans op een kapitaalinjectie vanaf € 25.000,- tot zelfs een € 1.000.000,-

Ben jij een innovatieve ondernemer of heb je een super idee?

www.superstarterpeelland.nl

Wij weten er wel raad mee!Maak kans op een kapitaalinjectie vanaf € 25.000,- tot zelfs een € 1.000.000,-

Ben jij een innovatieve ondernemer of heb je een super idee?

www.superstarterpeelland.nl

viewwith