de Langstraat Bruist april 2013

48
APRIL 2013 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL DE AMERSTREEK/DE LANGSTRAAT COMBI ROKJESDAG DE EERSTE MOOIE DAG VAN HET JAAR moeder WORDEN VOOR OF NA JE DERTIGSTE

description

de Langstraat Bruist april 2013

Transcript of de Langstraat Bruist april 2013

Page 1: de Langstraat Bruist april 2013

april 2013 gratis meenemen!www.nederlandbruist.nlde amerstreek/de langstraat COMBI

rokjesdagde eerste mooie dag

van het jaar

moederworden voor of na je dertigste

Page 2: de Langstraat Bruist april 2013

visie sophie mensink bestiert haar kinderdagverblijf met hart en ziel én een duidelijke visie. alles voor de kinderen! Zo is ze in 1997 begonnen en zo gaat het nog steeds. een hecht team van goed opgeleide leidsters geeft je kind de mogelijkheid zich in een veilige omgeving te ontwikkelen. je zoon of dochter leert er van jongs af aan om met anderen om te gaan, samen te spelen en te delen.

ervaring als moeder wil je het liefst vaste en ervaren leidsters. dat lijkt ons logisch. wat is het dan heerlijk om te weten dat bij Kdv ‘t...huys maar liefst de helft van de medewerkers al meer dan 10 jaar in dienst is! dit jaar vieren anouska, annemiek, suzan, Corine, jelske, Patricia en tamara zelfs hun 12,5-jarig jubileum of hebben dat al gevierd.

O, help! de zorg voor je kindje moet je uit handen geven en natuurlijk wil je alleen het allerbeste! kinderdagverblijf ‘t...huys begrijpt dat en neemt alle tijd om je goed te kunnen oriënteren. eigen onderzoek is natuurlijk beter, maar wij van Bruist hebben al even voor je binnengekeken. Warm ontvangst. een goed kinderdagverblijf ontvangt je professioneel en gastvrij. ook wanneer je onverwacht op de stoep staat. Bij kdV ‘t...huys ben je altijd welkom, al gaat de zorg voor de kinderen uiteraard voor en kun je niet zomaar naar binnen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de deur persoonlijk voor je opengemaakt. Wel zo verstandig!

net als thuis

maar wij van Bruist hebben al even voor je binnengekeken.

2

Page 3: de Langstraat Bruist april 2013

net als thuis Hoofdstraat 21 I 5171 dJ KaatsHeuvel

(0416) 283792 [email protected] www.KInderdagverblIJftHuys.nl

net als thuis de leidsters vullen de opvoeding van jouw als ouder aan en hechten veel waarde aan goed overleg met de ouders. er zijn drie stamgroepen: de vosjes, de wolfjes en de jagertjes. Ze hebben ieder een mix van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, zoals in een groot gezin. je kind kan op deze manier 4 jaar lang in dezelfde groep blijven, met overwegend dezelfde vriendjes en leidsters.

het contact er is eigenlijk altijd wel tijd om een praatje te maken, maar alles wordt ook genoteerd in een schriftje: of je kindje goed gegeten en geslapen heeft en of het vrolijk of juist stilletjes was die dag…. ook als er iets bijzonders is gebeurd, weet je dat meteen. Bovendien kun je een gesprekje aanvragen met de leiding. en het afscheidsboek dat je krijgt als je kind naar de basisschool gaat, is een onbeschrijflijk mooi cadeau. het bezorgt menig moeder tranen in de ogen.

activiteiten Ben je zelf geen ‘creabea’ en hou je niet van zingen? geen probleem. Bij Kdv ‘t...huys krijgt je kind alle benodigde impulsen voor een creatieve ontwikkeling,net als beweging en buitenlucht. de ruimtes zijn er groot en de buitenspeelplaats is zelfs gedeeltelijk overdekt. met een vrolijke bolderkar trekken ze er bovendien regelmatig op uit. tijdens de activiteiten die worden ondernomen bij Zorgcentrum de eekhof maken jong en oud veel plezier. echt heel waardevol.

Conclusie Kdv ‘t...huys heeft een goede prijs voor de beste zorg en is voordelig in de regio. dat kinderen er gewoongelukkig zijn, zie je aan de blije toetjes! meer weten? Bel of mail dan naar Kdv ‘t...huys via [email protected]

3

Page 4: de Langstraat Bruist april 2013

eigenaar en personal trainer Jeroen pörtzgen en mede-eigenaar Carol pörtzgen weten precies hoe we die paar centimeter te veel kunnen wegsporten! strongsports werkt met gediplomeerde en ervaren trainers en specialisten. met nieuwe en innovatieve trainingsmethodes veranderen zij jouw body in het beste wat het kan zijn. Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, scheur deze pagina dan elke maand uit het magazine en ga thuis aan de slag.

neem voor meer informatie of een gratis proefl es van 30 minuten contact op met:strOngspOrtsreigersbosweg 145144 ma waalwijktel. [email protected]

 

Sexy kuiten ons doel: over 9 maanden weer strak in ons vel zitten.

de kuiten worden nog weleens vergeten tijdens de training. jammer, want gestroomlijnde kuiten maken de benen sexy en zorgen ervoor dat je

pumps nog mooier staan en broeken beter passen. doe jij mee?

Actief neem in iedere hand een dumbell, of een ander voorwerp van ruim 1 kilo. ga rechtop staan met de voeten op heupbreedte en je knieën licht gebogen. houd je handen en de dumbells voor je. span de bekkenbodem- en buikspieren aan, houd je schouders naar achteren en je borst naar voren. dit is de beginpositie van de oefening.

zorg voor een actieve houding.

Stapsgewijsvanuit deze positie gaan we werken aan sexy kuiten. doe een grote stap naar voren met je linkerbeen en plaats je knie boven de enkels.

Breng je rechterknie naar de grond en houd je tenen onder je voet. duw de billen naar achteren en verplaats het gewicht naar je kuiten. houd je rug recht en je handen met de dumbells voor je. rust even en blijf aan je ademhaling denken.

Gestrekt vanuit positie twee duw je je lichaam weer omhoog en ‘stap je het been weer bij’. stoot de dumbells uit (omhoog). houd de buikspieren aangespannen en blijf mooi rechtop staan. rust even uit en herhaal de oefening.

Herhaal 10 x en wissel vervolgens van been. Doe totaal 2 sets.

straKKemissie

Inhoud

6

20

9

2827

30

44

Colofon

uitgever Nederland Bruist C.V.

manager Marcel Bossers

Office manager Marion Schoonenberg

vOrmgeving & traffic Nederland Bruist

eindredactie Nederland Bruist

themateksten Lon te Poel

acquisitie Lindsey van Gils en Marcel Bossers

cOntact de amerstreek / de langstraat bruist

Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

T 076-7115340, M 06-52318255

[email protected]

[email protected]

Like ons op facebook.com/delangstraatbruist

cOntact hOOfdkantOOr

Nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

www.belgiebruist.be

Like ons op facebook.com/nederlandbruist

Copyright nederland Bruist C.v. het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2009 nederland Bruist C.v. merknaam de amerstreek/de Langstraat is een merknaam en eigendom van nederland Bruist C.v. deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. nederland Bruist C.v. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. in dezelfde reeks verschijnen ook: ‘t gooi, alkmaar, apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, ede/de veluwe, de waterweg, de Zaanstreek, den Bosch, Breda, reeshof, etten-Leur, de grensstreek, nijmegen, noord-oost Brabant, wijchen, oss, roosendaal, veenendaal, Zeeland, Zutphen.

Page 5: de Langstraat Bruist april 2013

April doet wat hij wil. En dat betekent dat het deze maand alle kanten op kan gaan met het Hollandse weer. Ik hoop oprecht dat we nu eindelijk eens kunnen gaan genieten van een biertje op het terras, een ontbijtje in de tuin en de vrolijkheid die hiermee gepaard gaat. Heerlijk toch!

Om alvast een beetje in de stemming te komen, lees je in deze bruisende editie alles over zomers koken in het interview met Mathijs Vrieze op pagina 10 en besteden we op pagina 18 aandacht aan rokjesdag 2013. Want zo optimistisch als ik ben, denk ik dat deze maand

het winterse straatbeeld gaat veranderen in een blote benen parade. Dames opgelet: wil je de eerste zonnige dag van het jaar inluiden met een kekke rok? Check dan onze rokjesbarometer op pagina 19.

Zoals je van ons gewend bent, lees je ook in deze editie alles over de ondernemers bij jou in de buurt, hebben we een aantal leuke weetjes voor je op een rij gezet en creëer je sexy kuiten met de handige oefeningen van StrongSports op pagina 27.

Geniet van deze heerlijke maand.

ZOnnIge taferelen

Bruisend de toekomst

tegemoetveel leesplezier,marcel bossers

Page 6: de Langstraat Bruist april 2013

De30’ersdeadlineDe leeftijd waarop Nederlandse vrouwen kinderen krijgen stijgt. Dit komt onder andere omdat we ons tegenwoordig vrij laat settelen en veel vrouwen eerst carrière willen maken voordat ze zich op de kleintjes richten. Een bruisende ontwikkeling, of niet?

De gemiddelde leeftijd waarop een Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt is 29 jaar. Hiermee bezet Nederland in Europa de derde plaats als het gaat om het krijgen van kinderen op latere leeftijd. In 1970 lag deze leeftijd op 24 jaar en werden negen van de tien kinderen voor het dertigste levensjaar van de moeder geboren. Mede door de verbeterde technologie – die het mogelijk maakt om steeds later aan kinderen te beginnen – is dat nu nog maar vijftig procent.

In tegenstelling tot zo’n veertig jaar geleden hebben vrouwen tegenwoordig veel meer keuzemogelijkheden en is het krijgen van kinderen - voorheen nog op nummer een op ons wensenlijstje - van zijn troon gestoten door een goede studie, carrière maken en reizen. Pas als deze doelen bereikt zijn, lijken velen plek te hebben voor vieze poepluiers, fl esjes en babytaal. Een andere belangrijke reden om het moederschap nog even uit te stellen is het niet kunnen vinden van de ideale partner en een instabiele bankrekening.

Vooroordelen Hoewel het krijgen van kinderen op latere leeftijd steeds normaler lijkt te worden, is het een veelbesproken onderwerp waarbij vooroordelen niet onder stoelen of banken worden gestoken. Want is het niet zo dat naarmate de leeftijd stijgt de

vruchtbaarheid afneemt? En mocht het wel lukken, is de kans op een kindje met een afwijking dan niet veel groter dan bij een zwangerschap op jongere leeftijd? En wat als je straks de vijfendertig bent gepasseerd en de juiste man nog steeds niet hebt gevonden? Dit zijn allemaal vragen die de gemoederen fl ink bezighouden.

Je kunt je afvragen of de argumenten om op latere leeftijd een gezin te stichten wel de echte reden zijn voor de toenemende verlate zwangerschappen. Zo hoor je geregeld vrouwen roepen dat carrière maken en kinderen krijgen met een extra papadag, kinderopvang en een vaste oppas prima te combineren zijn. Datzelfde geldt voor de reislustige moeder. Hoe waanzinnig is het dat je de eerste paar levensjaren van je koter de hele wereld rond kunt reizen zonder rekening te hoeven houden met schoolvakanties en andere verplichtingen. En ook als single vrouw is het tegenwoordig geen enkel probleem om een kind te krijgen. Waarom wachten op je prins op het witte paard als je eierstokken al jaren rammelen en een donorbank de perfecte match kan vormen?

Voor welke optie je uiteindelijk ook kiest, mensen zullen altijd een oordeel hebben: zowel positief als negatief. Dat hoeft jouw keuze echter niet te beïnvloeden.

Page 7: de Langstraat Bruist april 2013

De gemiddelde leeftijd waarop een Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt is 29 jaar. Hiermee bezet Nederland in Europa de derde plaats als het gaat om het krijgen van kinderen op latere leeftijd. In 1970 lag deze leeftijd op 24 jaar en werden negen van de tien kinderen voor het dertigste levensjaar van de moeder geboren. Mede door de verbeterde technologie – die het mogelijk maakt om steeds later aan kinderen te beginnen – is dat nu nog maar vijftig procent.

In tegenstelling tot zo’n veertig jaar geleden hebben vrouwen tegenwoordig veel meer keuzemogelijkheden en is het krijgen van kinderen - voorheen nog op nummer een op ons wensenlijstje - van zijn troon gestoten door een goede studie, carrière maken en reizen. Pas als deze doelen bereikt zijn, lijken velen plek te hebben voor vieze poepluiers, fl esjes en babytaal. Een andere belangrijke reden om het moederschap nog even uit te stellen is het niet kunnen vinden van de ideale partner en een instabiele bankrekening.

Vooroordelen Hoewel het krijgen van kinderen op latere leeftijd steeds normaler lijkt te worden, is het een veelbesproken onderwerp waarbij vooroordelen niet onder stoelen of banken worden gestoken. Want is het niet zo dat naarmate de leeftijd stijgt de

vruchtbaarheid afneemt? En mocht het wel lukken, is de kans op een kindje met een afwijking dan niet veel groter dan bij een zwangerschap op jongere leeftijd? En wat als je straks de vijfendertig bent gepasseerd en de juiste man nog steeds niet hebt gevonden? Dit zijn allemaal vragen die de gemoederen fl ink bezighouden.

Je kunt je afvragen of de argumenten om op latere leeftijd een gezin te stichten wel de echte reden zijn voor de toenemende verlate zwangerschappen. Zo hoor je geregeld vrouwen roepen dat carrière maken en kinderen krijgen met een extra papadag, kinderopvang en een vaste oppas prima te combineren zijn. Datzelfde geldt voor de reislustige moeder. Hoe waanzinnig is het dat je de eerste paar levensjaren van je koter de hele wereld rond kunt reizen zonder rekening te hoeven houden met schoolvakanties en andere verplichtingen. En ook als single vrouw is het tegenwoordig geen enkel probleem om een kind te krijgen. Waarom wachten op je prins op het witte paard als je eierstokken al jaren rammelen en een donorbank de perfecte match kan vormen?

Voor welke optie je uiteindelijk ook kiest, mensen zullen altijd een oordeel hebben: zowel positief als negatief. Dat hoeft jouw keuze echter niet te beïnvloeden.

7

Page 8: de Langstraat Bruist april 2013

[oPen]

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout

Tel. 0162-470 480

[email protected]

www.chiropractieoosterhout.nl

Rug- en nekklachten

aRtRose (‘slijtage’)

ischias

heRnia

tintelingen

hoofdpijn etc.

WWW.DECIJFERCOMPANY.NLT. 013 - 822 15 55

In de webshop van www.mijncadeaushop.nl vindt u niet alledaagse en originele

cadeaus zoals kaarsen, olielampen en fakkels met

gekleurde vlammen. Iedere maand heeft

mijncadeaushop.nl een gratis cadeau voor u bij

uw bestelling. Kijk snel op onze website

www.mijncadeaushop.nl en bestel een uniek cadeautje.

[email protected]

Page 9: de Langstraat Bruist april 2013

heRnia

tintelingen

hoofdpijn etc.

Thaise weldaad

Een hectische baan, de opvoeding van de kinderen en een druk sociaal leven, drijven ons soms tot het uiterste. Met een traditionele Thaise massage bij Dao Ruang komen lichaam en geest tot rust en gaat er een wereld voor je open.

Oorsprong thaise massage, ook wel Yogamassage genoemd, kan terugkijken op een lange geschiedenis van therapeutisch genezen en vindt zijn wortels in India. Het is een bijzondere vorm van lichaamstherapie waarbij je, in verschillende uitgangshoudingen, series van ritmische massagegrepen en drukpunten ondergaat.

Massage thaise massage is gebaseerd op een systeem van energielijnen, Sen genaamd, die de energie volgen zoals die door het lichaam stroomt. Gedurende de massage wordt er met handen, voeten en ellebogen druk uitgeoefend op bepaalde

soepelheid en de flexibiliteit van het lichaam verhoogt.

Heb je last van bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten? Onderschat dan de kracht van thaise massage niet en zoek het eens in deze hoek. Dao ruang zorgt voor verlichting.

punten in het lichaam en wordt de energie weer in balans gebracht. Het doel van de masseur is om met het fysieke lichaam ook het emotionele of psychische lichaam te bereiken. Doorgaans duurt de behandeling ongeveer een uur.

Effect thaise massage helpt preventief tegen veel moderne kwalen als chronische vermoeidheid, rug-, nek- en schouderklachten, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding. Verder wordt de ademhaling dieper, verbetert de spierelasticiteit en vermindert de spierspanning. Ook het zenuwstelsel wordt met deze massage gestimuleerd, waardoor er meer activiteit ontstaat en de

Voor meer informatie over traditionele Thaise massage of het maken van een afspraak, bel 0416-312806 of 06-30727313, www.dao-ruang.nl Heistraat 38, Sprang-Capelle

9

Page 10: de Langstraat Bruist april 2013

De zomer past goed bij mij“

Page 11: de Langstraat Bruist april 2013

De zomer past goed bij mij“

”Mathijs Vrieze (1980) is de lekker-én-gezondkok van Nederland.

Hij schreef meerdere kookboeken die stuk voor stuk bestsellers werden en

is een veelgevraagd tv-kok. Daarnaast heeft hij een zonnig karakter en een bijbehorende voorliefde voor de zomer.

We spraken met hem over zomers koken, vakantie en zijn boek ‘De

smaak van Liefde’.

kokMathijs Vrieze

Interview

11

Page 12: de Langstraat Bruist april 2013

ZomerGezond en lekker eten kan bij uitstek in de zomer. niet voor niets het favoriete seizoen van Mathijs Vrieze: “Ieder seizoen heeft zijn charmes. Maar de zomer past goed bij mij. Je eet vanzelf wat lichter. frisse en fruitige salades, geroosterde kip. en alles groeit en bloeit, dus je hoeft je ingrediënten dus niet van over zee te halen. Ik ga graag de markt op of langs de groenteboer om te kijken wat voor moois er ligt. nederlandse tomaten of aardbeien. een maaltijdsalade draai je makkelijk in elkaar.” Mathijs houdt best van een mooi stuk vlees of een lekker visje, maar hij gaat er bewuster mee om en laat het steeds vaker staan. “als je weet hoeveel voeding en water er nodig is om tot honderd gram vlees te komen, dan weet je wat vlees eten voor belasting is van het milieu. als ik vlees eet, kies ik biologisch vlees en bij vis let ik erop dat ik vis van duurzame vangst koop. Zeker twee keer in de week eet ik vegetarisch.”

Bee

ld: S

tudi

o V

oorh

uis,

Sas

kia

Kerk

hoff

VakantieOok tijdens zijn vakanties houdt Mathijs ervan om

culinair te genieten en inspiratie op te doen. “Ik ben een echte thailandliefhebber en probeer ook invloeden uit de thaise keuken in mijn gerechten

te verwerken.” Hij legt uit dat hij op reis altijd kijkt waar de locals gaan eten. “als je als toerist in thailand bent, ben je geneigd om restaurants

binnen te stappen die er van buiten mooi uitzien. Maar dat zegt vaak niks over de kwaliteit. Ik

probeer juist in kleine straatjes de authentieke restaurants te vinden waar de locals komen. Daar

ziet het er misschien kneuterig uit en je zit er op plastic stoeltjes, maar ik heb er de lekkerste curry’s

gegeten. Ik zou het liefste de hele wereld nog culinair willen ontdekken. Zien hoe de mensen in

andere landen leven en koken.”

Koken met liefdeHet was ook op vakantie dat zijn idee voor het boek ‘De smaak van liefde’ ontstond. “In thailand koken de mensen met liefde. Daarom smaken die curry’s zo geweldig. Ze nemen er de tijd voor en ze proeven aandachtig of er meer knofl ook of lemongrass door moet. Ga maar na, als mensen voor hun partner koken of voor hun date, dan doen ze beter hun best. Door met liefde en passie te koken, bewust met het eten bezig te zijn, smaakt het ook beter.” Het kookboek inspireert niet alleen om heerlijk te koken voor de mensen van wie je houdt, het is ook een mooi cadeau voor je geliefden. “Daarom heb ik mijn eigen hoofd dit keer maar van de cover afgehaald en een mooi hart op de voorkant gezet”, lacht Mathijs vrolijk.

Page 13: de Langstraat Bruist april 2013

VakantieOok tijdens zijn vakanties houdt Mathijs ervan om

culinair te genieten en inspiratie op te doen. “Ik ben een echte thailandliefhebber en probeer ook invloeden uit de thaise keuken in mijn gerechten

te verwerken.” Hij legt uit dat hij op reis altijd kijkt waar de locals gaan eten. “als je als toerist in thailand bent, ben je geneigd om restaurants

binnen te stappen die er van buiten mooi uitzien. Maar dat zegt vaak niks over de kwaliteit. Ik

probeer juist in kleine straatjes de authentieke restaurants te vinden waar de locals komen. Daar

ziet het er misschien kneuterig uit en je zit er op plastic stoeltjes, maar ik heb er de lekkerste curry’s

gegeten. Ik zou het liefste de hele wereld nog culinair willen ontdekken. Zien hoe de mensen in

andere landen leven en koken.”

Koken met liefdeHet was ook op vakantie dat zijn idee voor het boek ‘De smaak van liefde’ ontstond. “In thailand koken de mensen met liefde. Daarom smaken die curry’s zo geweldig. Ze nemen er de tijd voor en ze proeven aandachtig of er meer knofl ook of lemongrass door moet. Ga maar na, als mensen voor hun partner koken of voor hun date, dan doen ze beter hun best. Door met liefde en passie te koken, bewust met het eten bezig te zijn, smaakt het ook beter.” Het kookboek inspireert niet alleen om heerlijk te koken voor de mensen van wie je houdt, het is ook een mooi cadeau voor je geliefden. “Daarom heb ik mijn eigen hoofd dit keer maar van de cover afgehaald en een mooi hart op de voorkant gezet”, lacht Mathijs vrolijk.

13

Page 14: de Langstraat Bruist april 2013

East meets West

Instituut voor Tacoyotrainingen

Peter en Annette van Broekhuizen

Heksenkring 10, 4823 JS Breda

Telefoon 076 - 54 11 552

www.tacoyobreda.nl

[email protected]

TACOYO - De meest veelzijdige training van dit moment!

Hoewel de naam TACOYO Oosters klinkt, staat het als afkorting voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress.Het is een groepsgerichte training op geleide van muziek (jaren 80, top 40 en klassiek) waarbij professionele begeleiding aanwezig is. De oefeningen worden aangepast aan het individuele niveau van de deelnemer en zijn daarom geschikt voor een grote doelgroep – je traint op je eigen niveau.

TACOYO helpt mensen, die hun overgewicht willen verminderen, hun conditie willen opbouwen of levert een bijdrage aan revalidatie na een ziekte.

De oefeningen hebben een preventieve werking op nek-, schouder- en rugklachten. Veel spiergroepen worden tegelijk getraind, de coördinatie en lenigheid verbeterd en er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en ontspanning.

TACOYO - De gezonde manier om te bewegen en te ontstressen!

VRAAG NU 3 GRATIS

PROEFLESSEN AAN!

De lessen worden gegeven

in Breda en Oosterhout!

Tacoyo_Adv_Bruist_Amerstreek.ind1 1 13-03-2013 11:40:59

Column/YvOnne

heb jij ook zo aan de buis gekluisterd gezeten? ik móest gewoon naar onze koningin blijven kijken. weloverwogen had ze haar besluit genomen; een nieuwe generatie was aan zet. die opmerking zette mij aan het denken. want wat betekent dat

yvonne Huisman (44) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org).

eigenlijk, als de veertiger van nu het voor het zeggen krijgt? onze generatie (ja ik behoor er ook toe) is geboren in een tijd waarin the sky the limit was. vrijheid en eigenwaarde kregen alle ruimte. en daar pasten die welbekende plaatjes van onze vrolijk hossende prins als geen ander in. een mooi vooruitzicht! helaas is het tij alweer gekeerd. de crisis is toegeslagen, de roep om waarden en normen neemt toe, matigen is ons nieuwe toverwoord. en de prins? die heeft zich helemaal aangepast. Zijn stralende blik van weleer is verdwenen; serieuzere zaken vragen zijn aandacht. dus misschien gaat er met de komst van onze nieuwe koning toch niet zó veel veranderen. stiekem vind ik dat wel jammer. want hoe mooi zou het zijn om te leven in een land waar het elke dag feest is? nou ja, dan moeten we die slingers zelf maar weer ophangen …

Onze generatie is geboren in een tijd waarin the sky the limit was.

Wie hangtde slingers op?

Page 15: de Langstraat Bruist april 2013

Column/YvOnne

heb jij ook zo aan de buis gekluisterd gezeten? ik móest gewoon naar onze koningin blijven kijken. weloverwogen had ze haar besluit genomen; een nieuwe generatie was aan zet. die opmerking zette mij aan het denken. want wat betekent dat

yvonne Huisman (44) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org).

eigenlijk, als de veertiger van nu het voor het zeggen krijgt? onze generatie (ja ik behoor er ook toe) is geboren in een tijd waarin the sky the limit was. vrijheid en eigenwaarde kregen alle ruimte. en daar pasten die welbekende plaatjes van onze vrolijk hossende prins als geen ander in. een mooi vooruitzicht! helaas is het tij alweer gekeerd. de crisis is toegeslagen, de roep om waarden en normen neemt toe, matigen is ons nieuwe toverwoord. en de prins? die heeft zich helemaal aangepast. Zijn stralende blik van weleer is verdwenen; serieuzere zaken vragen zijn aandacht. dus misschien gaat er met de komst van onze nieuwe koning toch niet zó veel veranderen. stiekem vind ik dat wel jammer. want hoe mooi zou het zijn om te leven in een land waar het elke dag feest is? nou ja, dan moeten we die slingers zelf maar weer ophangen …

Onze generatie is geboren in een tijd waarin the sky the limit was.

Wie hangtde slingers op?

15

Page 16: de Langstraat Bruist april 2013

Franchisenemers gezocht Heb jij altijd al voor jezelf willen beginnen met zo weinig mogelijk risico? nederland Bruist zoekt enthousiaste ondernemers in nederland en België die op franchisebasis een stadsmagazine willen uitgeven. Kun jij goed overtuigen, ben jij commercieel ingesteld en werk jij graag zelfstandig? Dan ben je bij nederland Bruist aan het juiste adres.

Meer wetenBen je nieuwsgierig geworden en zou je graag meer willen weten? neem dan contact op met Marcel Bossers voor het maken van een afspraak.

tel. 06-34590975e-mail: [email protected]: www.nederlandbruist.nl en www.belgiebruist.be

ROKJESDAGDIE ENE DAG IN HET VOORJAAR

moederVOOR OF NA JE DERTIGSTE?

APRIL 2013 GRATIS MEENEMEN!WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

DE AMERSTREEK/DE LANGSTRAAT COMBI

www.faCeBooK.Com/amerstreeKBruist

‘like’ ons op Facebook

ROKJESDAGDIE ENE DAG IN HET VOORJAAR

moederVOOR OF NA JE DERTIGSTE?

APRIL 2013 GRATIS MEENEMEN!

WWW.NEDERLANDBRUIST.NL

DE AMERSTREEK/DE LANGSTRAAT COMBI

Page 17: de Langstraat Bruist april 2013

uitstraling het verschil maken.’ Als voor-beeld vertelt De Koning over zelfstandigen in de bouw en klussers: ‘Ze vertellen mij dat ze meer/makkelijker werk krijgen doordat ze meer opvallen in hun eigen kleding.’

Niet alleen verenigingen, sportclubs en bedrijven bestellen bij Stuff -Company, ook als par� culier kun je er terecht. ‘Pas hebben we voor een trouwerij nog van alles gedaan en met carnaval maken we veel originele opdrukken.’ Echt vanaf 1 exemplaar dus!

‘Kleding met een boodschap’

‘1 exemplaar? Prima!’

‘Een logo, eigen ideeën of een ontwerp van ons; alles kan op kleding gedrukt worden’

Stuff -CompanyKarperweg 26-C Raamsdonksveerinfo@stuff -company.nl

info@li� lestuff .nlwww.li� lestuff .nl

Kleding dragen we iedere dag en al� jd met een reden. Omdat het koud is, maar ook omdat we bij een vereniging zi� en, werkkleding nodig hebben of omdat we professioneel willen overkomen. Bijna al� jd is je kleding dan voorzien van een logo of een andere opdruk. Stuff -Company bedrukt al deze kleding, van 1 exemplaar tot grotere par� jen.

de leukste kraamcadeaus en kleding voor je eigen kindjes helemaal zelf. Origineler kan niet!’

Veel ZZP’ers en bedrijven zien de kracht van het bedrijfslogo en/of webadres op hun kleding. ‘Zeker in deze economisch onzekere � jden kan een professionele

‘Van T-shirts, polo’s en overhemden tot werkkle-ding en veiligheidskleding (Hi-Vis), we leveren en bedrukken alles’, zegt eigenaar Stefan de Koning. ‘Maar denk ook aan andere soorten tex� el, zoals sloven, shorten, pe� en, sportkleding enzovoort. Als het van tex� el is, kunnen wij het bedrukken.’

Voor de kleinste kleding is er zelfs een aparte webshop onder de naam Li� lestuff .nl, waar je zelf een ontwerp kan maken of uploaden, waarna het op het gekozen kledingstuk wordt gedrukt. ‘Hier is veel meer mogelijk dan een standaard plaatje en een naam in één kleur’, benadrukt De Koning. ‘Je maakt hier

LittleStuffmakes life fun

17

Page 18: de Langstraat Bruist april 2013

| |||| ||||| ||||| ||

||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||

SKIRT DAyjarenlang begon de lente pas als martin Bril in zijn column in het Parool en later de volkskrant ‘rokjesdag’ had uitgeroepen. het was zijn observatievermogen waardoor hij met precisie ieder jaar deze term gebruikte om de eerste zomerse dag van het jaar aankondigde waarop, alsof op afspraak, alle vrouwen een rokje lijken te dragen. Brils fascinatie voor dit fenomeen had niets te maken met erotiek, zoals velen dachten, maar met het door hem waargenomen gegeven dat vrouwen - als bij een geheime afspraak - opeens massaal op straat verschenen met blote benen en een rok.

SPELREGELS sinds het overlijden van Bril is de discussie ieder jaar hetzelfde: wanneer is het rokjesdag? het bedrijf wikibros heeft de oplossing en ontwikkelde een app om dat te bepalen: skirt alert. rokjesdag valt namelijk niet op een vaste datum, maar is afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet het natuurlijk warm genoeg zijn en mag het niet te hard waaien. als aan deze voorwaarden voldaan is, dan kan een dag rokjesdag worden genoemd. maar zoals Bril ooit

Lang, kort, knielengte, gestreept, met ruit, stoer of netjes: het is lente en dat betekent dat de rokjes weer massaal uit de kast mogen. Zonder panty of maillot de straat op, rokjesdag 2013 komt eraan. Bruist is er klaar voor, jij ook?

18

Page 19: de Langstraat Bruist april 2013

| |||| ||||| ||||| ||

||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||| ||||

de roKjesBarometer schreef: ‘een waarschuwing is geboden, want als iets op rokjesdag van toepassing is, is het wel onvoorstelbaarheid. Blote benen werken pas als ze massaal zijn.’

ROCK DE ROkwil jij de eerste zonnige dag van het jaar inluiden met een kekke rok, maar heb je geen zin of tijd om te shoppen? Check dan aan de hand van onze rokjesbarometer welke rok het beste bij jou past.

APPELFIGUURvrouwen met een appelfi guur zijn voller rond hun middel. rondingen zijn mooi, maar veel vrouwen willen er toch niet te veel nadruk op leggen. de truc is om dan schuine strepen te gebruiken, zodat je wel mooi vol oogt, maar niet te breed. een kledingstuk dat niet mag ontbreken in jouw kast is de rok die om het middel sluit.

PEERFIGuuReen peerfi guur heb je als je wat smaller bent van boven dan onder je taille. met je kleding leg je daarom de nadruk op je bovenlichaam. dit doe je door zwarte en donkere rokken te dragen in combinatie met lichtere tops. het perfecte item voor jou is een rok die aan de bovenkant strak zit en aan de onderkant uitloopt.

zANDLOPERFIGUURBij een zandloperfi guur draait het allemaal om accentueren. hoe je dit doet? draag strak aansluitende en getailleerde kleding in effen stoffen. vermijd te drukke patronen op je kleding. in jouw kledingkast ligt uiteraard een kokerrok.

ATLETISCH FIGuuRmet een atletisch fi guur bedoelen we een slank, gespierd fi guur met weinig rondingen. om rondingen juist te creëren kun je je kleding aanpassen. Kleding met veel tierelantijntjes en rokken met een hoge taille zijn onmisbaar in jouw zomergarderobe.

19

Page 20: de Langstraat Bruist april 2013

scheidingsbemiddelaar?“Er zijn meerdere namen gangbaar voor dit

beroep. Populair is scheidingscoach, maar

mediator wordt ook vaak gebruikt.

Wij zijn bemiddelaar omdat we stellen op een

onpartijdige manier helpen om de moeilijke

stappen in het scheidingsproces te zetten.

Bij ons aan tafel is uiteraard aandacht voor

de juridische en financiële aspecten van een

scheiding, maar nadrukkelijk ook voor de

emotionele aspecten. Ook is er veel aandacht

voor kinderen en hoe het ouderschap er straks

uit gaat zien, dit is tenslotte iets dat blijft.”

een eerste kennismaking met Nancy van stokkum

scheidiNgs

Waarom zouden mensen bij 2divorce aankloppen, zijn jullie anders dan de rest?“Belangrijk kenmerk van 2Divorce is dat de

bemiddelaar van alle markten thuis is.

Je hoeft niet met meerdere adviseurs aan

tafel. We maken altijd eerst kennis met de

nieuwe klanten en toetsen dan ook of het stel

bemiddelbaar is. Er moet wel een basis zijn

om goed uit elkaar te willen gaan. We bieden

de klant een dienstverlening aan die leidt tot

het gewenste resultaat in de vorm van een

scheidingsconvenant en indien van toepassing

een ouderschapsplan. We rekenen hier een

vaste prijs voor, ongeacht het aantal gesprekken

zodat de klant weet waar hij of zij aan toe is.”voor alles wat blijft...

BemiddeliNg

Links Nancy en rechts Liana

en liana de ruiter van 2divorce scheidingsbemiddeling.

20

Page 21: de Langstraat Bruist april 2013

Samen  verjaardagen  vieren.  Steeds  meer  ouders  kunnen  dat  met  hun  ex.  Zij  zien  een  toekomst,  na  de  scheiding.  

En  daarin  blijft  genoeg  over  voor  iedereen.  

Scheiden met begrip

Nancy  van  Stokkum  [email protected]  06  -­  5012  9118Tilburg  eo  

Voor  alles  wat  blijft...

2divorce.nl

is het belangrijk dat er een klik is tussen jullie en de klant?“Ja, dit is heel belangrijk. Als bemiddelaar

hoor, lees en zie je alles van je klant en dit

kan alleen als er onvoorwaardelijk vertrouwen

is. We denken ook mee met de klant, omdat

we heel goed begrijpen dat het een moeilijke

periode is waarin je zelf niet altijd helder kunt

nadenken. We kijken naar de voor- en nadelen

en bespreken deze zodat eenieder zijn eigen

beeld hierover kan vormen.”

Waarom hebben jullie gekozen voor dit vak?“We vinden het mooi om mensen te helpen.

Nu kunnen we mensen helpen met één van de

moeilijkste stappen in hun leven. Je doet het

ergens voor, dat voelt gewoon erg goed. Het

helpt natuurlijk ook dat we een ruime ervaring

hebben op het gebied van echtscheidingen op

zowel juridisch als sociaal vlak.”

Wat is de eerste stap?“Lijkt het u wat om op deze begripvolle wijze

uit elkaar te gaan? Neem contact op voor een

eerste gratis kennismakingsgesprek.”

Voor de regio’s: Tilburg-Dongen-Dongen Vaart-Molenschot-

Hulten-Dorst-Oosteind-Rijen, Drimmelen, Kaatsheuvel

en Waalwijk kunt u terecht bij Nancy van Stokkum,

mail naar: [email protected] of bel naar 06-50129118.

Voor de regio’s :Breda-Den Hout-Geertruidenberg-Hoge en

Lage Zwaluwe-Oosterhout-Raamsdonk- Raamsdonksveer-

Wagenberg en Made kunt u terecht bij Liana de Ruiter,

mail naar [email protected] of bel naar 076-3020017.

21

Page 22: de Langstraat Bruist april 2013

EEn vErtrouwdE naam voor EEn stijlvollE uitvaart

uitvaartzorg KoningVlierlaan 29 - 4907 AC Oosterhout - Tel. 0162 - 49 99 88

Mob. 06 - 25 06 22 54 - www.uitvaartzorgkoning.nl

Haarinstituut

KeizersdijK 81 | 4941 Gd ra amsdonK veer | tel. 0162-521884 | w w w.olpoda.com

olpoda de juiste weG voor Haarproblemen!

olpoda verzorGt ooK HaarwerKen en maatwerK.

bezOrgers gezoCHt!nederland bruIst zOekt bezOrgers om dIt magazIne eén Keer per maand te bezorgen bIJ:

- adverteerders- wInKels- wachtruimtes- HoreCagelegenHeden

Interesse?neem dan telefonisch contact met ons op en vraag naar marion schoonenberg tel.: 076-7115340

Page 23: de Langstraat Bruist april 2013

Heeft u gebitswensen?CDC Complete tandzorg in Best staat al jaren

bekend om hun ervaring in gebitsrenovaties

en cosmetische behandelingen. Kwaliteit,

persoonlijke begeleiding, sfeervolle ambiance

en hulp bij tandartsangst is waar het bij

CDC om gaat. Alles onder één dak voor

een snelle behandeling. Eenmaal door CDC

geholpen, wordt het gebit ieder half jaar

onder houden en geeft CDC garantie,

oplopend tot 10 jaar.

Nu met gratis

intake en narcose*

VOL=VOL* Kijk voor de voorwaarden van deze actie op onze website.

CDC... en u kunt weer lachen

De Rijn 15684 PJ Best

T 0499 - 37 88 25F 0499 - 32 94 66

[email protected]

Kijk op www.cdctand-

zorg.nl/acties en maak

deze maand alvast een

vrijblijvende afspraak.

Page 24: de Langstraat Bruist april 2013

WWW.NLHAIRWORKS.NL

PRUIKEN TOPPIK    

EXTENSIONS     HAARWERKEN     

NL Hairworks    Frieslandstraat 22

5144 EG WAALWIJKTel; 04 16 - 85 46 20Tel; 06 - 53 30 02 [email protected]

Talrijke haaroplossingen voor beginnende, tijdelijkeen permanente kaalheid.

Studio MarinailS Lijsterbesstraat 19, Waspik

teL. 06-12635700 - na 19.00 [email protected]

Creatief, flexibel & passie voor lekkers is onze

kracht!

Ons assortiment bestaat uit:

Boulanger bonbons

Thee en koffiebonen van Fleur de Café

Snoepgoed

Cadeaus op maat

U kunt ons vinden op het adres:

Hoofdstraat 1b, 5121JA RIJEN

WWW.EVERYTHINGSWEET.NL

Page 25: de Langstraat Bruist april 2013

25

Page 26: de Langstraat Bruist april 2013

eigenaar en personal trainer Jeroen pörtzgen en mede-eigenaar Carol pörtzgen weten precies hoe we die paar centimeter te veel kunnen wegsporten! strongsports werkt met gediplomeerde en ervaren trainers en specialisten. met nieuwe en innovatieve trainingsmethodes veranderen zij jouw body in het beste wat het kan zijn. Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, scheur deze pagina dan elke maand uit het magazine en ga thuis aan de slag.

neem voor meer informatie of een gratis proefl es van 30 minuten contact op met:strOngspOrtsreigersbosweg 145144 ma waalwijktel. [email protected]

 

Sexy kuiten ons doel: over 9 maanden weer strak in ons vel zitten.

de kuiten worden nog weleens vergeten tijdens de training. jammer, want gestroomlijnde kuiten maken de benen sexy en zorgen ervoor dat je

pumps nog mooier staan en broeken beter passen. doe jij mee?

Actief neem in iedere hand een dumbell, of een ander voorwerp van ruim 1 kilo. ga rechtop staan met de voeten op heupbreedte en je knieën licht gebogen. houd je handen en de dumbells voor je. span de bekkenbodem- en buikspieren aan, houd je schouders naar achteren en je borst naar voren. dit is de beginpositie van de oefening.

zorg voor een actieve houding.

Stapsgewijsvanuit deze positie gaan we werken aan sexy kuiten. doe een grote stap naar voren met je linkerbeen en plaats je knie boven de enkels.

Breng je rechterknie naar de grond en houd je tenen onder je voet. duw de billen naar achteren en verplaats het gewicht naar je kuiten. houd je rug recht en je handen met de dumbells voor je. rust even en blijf aan je ademhaling denken.

Gestrekt vanuit positie twee duw je je lichaam weer omhoog en ‘stap je het been weer bij’. stoot de dumbells uit (omhoog). houd de buikspieren aangespannen en blijf mooi rechtop staan. rust even uit en herhaal de oefening.

Herhaal 10 x en wissel vervolgens van been. Doe totaal 2 sets.

straKKemissie

 

26

Page 27: de Langstraat Bruist april 2013

eigenaar en personal trainer Jeroen pörtzgen en mede-eigenaar Carol pörtzgen weten precies hoe we die paar centimeter te veel kunnen wegsporten! strongsports werkt met gediplomeerde en ervaren trainers en specialisten. met nieuwe en innovatieve trainingsmethodes veranderen zij jouw body in het beste wat het kan zijn. Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, scheur deze pagina dan elke maand uit het magazine en ga thuis aan de slag.

neem voor meer informatie of een gratis proefl es van 30 minuten contact op met:strOngspOrtsreigersbosweg 145144 ma waalwijktel. [email protected]

 

Sexy kuiten ons doel: over 9 maanden weer strak in ons vel zitten.

de kuiten worden nog weleens vergeten tijdens de training. jammer, want gestroomlijnde kuiten maken de benen sexy en zorgen ervoor dat je

pumps nog mooier staan en broeken beter passen. doe jij mee?

Actief neem in iedere hand een dumbell, of een ander voorwerp van ruim 1 kilo. ga rechtop staan met de voeten op heupbreedte en je knieën licht gebogen. houd je handen en de dumbells voor je. span de bekkenbodem- en buikspieren aan, houd je schouders naar achteren en je borst naar voren. dit is de beginpositie van de oefening.

zorg voor een actieve houding.

Stapsgewijsvanuit deze positie gaan we werken aan sexy kuiten. doe een grote stap naar voren met je linkerbeen en plaats je knie boven de enkels.

Breng je rechterknie naar de grond en houd je tenen onder je voet. duw de billen naar achteren en verplaats het gewicht naar je kuiten. houd je rug recht en je handen met de dumbells voor je. rust even en blijf aan je ademhaling denken.

Gestrekt vanuit positie twee duw je je lichaam weer omhoog en ‘stap je het been weer bij’. stoot de dumbells uit (omhoog). houd de buikspieren aangespannen en blijf mooi rechtop staan. rust even uit en herhaal de oefening.

Herhaal 10 x en wissel vervolgens van been. Doe totaal 2 sets.

straKKemissie

27

Page 28: de Langstraat Bruist april 2013

Bedrijf: tandprothetiek vlaszak, Boschstraat 11 in Breda, tel. 076-5812280, [email protected], www.tppvlaszak.nl

wat heeft tandprothetiek vlaszak te bieden?

“team Vlaszak bestaat uit een tandprotheticus, implantoloog en tandtechnici. In

ons eigen laboratorium maken we voor elke mond een mooi en perfect passend

kunstgebit of klikgebit op implantaten. Samen zorgen wij ervoor dat onze patiënten

de dag beginnen met een glimlach. Binnenkort zal ons team versterkt worden met een

mondhygiëniste.”

Bruisendezaken:

Email: Tel.: 076 - 58 12 280

[email protected]

28

Page 29: de Langstraat Bruist april 2013

Bruisende wanneer is een bezoek aan jullie aan te raden?“een gebit kan als het niet goed functioneert, gaan irriteren als kauwen of bijten bijvoorbeeld niet

meer probleem- en pijnloos gaat. Deze irritaties kunnen ontstaan als er gaatjes in het gebit zitten

of als er tanden afgebroken zijn of ontbreken. Gelukkig is het vandaag de dag niet meer nodig om

gebukt te gaan onder het uiterlijk van je gebit en kunnen wij patiënten weer laten stralen. Ook

prothesedragers kunnen bij ons terecht met klachten als: loszitten, verlies van smaak, pijn bij het

eten en te ‘kunstmatige’ uitstraling. Door goed te luisteren naar de wensen van de patiënt komen

we samen tot het beste resultaat.”

wat doet een tandprotheticus?“een tandprotheticus is

gespecialiseerd in het aanmeten

en vervaardigen, repareren en

onderhouden van gebitsprothesen

en andere uitneembare prothetische

voorzieningen. Hij heeft alle kennis

in huis om samen met de patiënt te

komen tot een perfect passend gebit.

Onze tandprotheticus is technisch

en medisch-biologisch opgeleid om

tandprotheses aan te meten én te

vervaardigen, zonder tussenkomst

van de tandarts.”

welke soorten protheses zijn er?“Hoewel het aantal prothesedragers

in nederland aan het afnemen is,

zijn er nog steeds heel veel mensen

die een volledige gebitsprothese

(kunstgebit) dragen. een

overkappingsprothese, ook wel

klikgebit of klikprothese genoemd,

is een kunstgebit dat met behulp

van implantaten wordt bevestigd.

ter vervanging van één of meerdere tanden of kiezen wordt er

gebruik gemaakt van een partiële prothese of frameprothese en

wordt er nauw samengewerkt met de tandarts.”

Is een verwijzing van de tandarts noodzakelijk?“een verwijzing van de tandarts is niet nodig om een

gebitsprothese door een tandprotheticus te laten aanmeten.

Iedereen kan rechtstreeks contact met ons opnemen. Wanneer

iemand een kunstgebit of klikgebit aan laat meten, worden de

kosten hiervan - afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij

- grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed.” 29

Page 30: de Langstraat Bruist april 2013

dItJesen/datjes

wil je als vrouw een man aan de haak slaan via een datingsite? post dan een foto waar je gelukkig op kijkt. muziek zal nooit ‘op’ raken. er zijn oneindig veel combinaties te maken met akkoorden, instrumenten, etc. werk je in de horeca? trek dan een rood shirt aan! dan krijg je meer fooi (van mannen).de oventemperatuur kan bij een crematie oplopen tot 1400 graden Celsius omdat vet goed brandt. door stress op jonge leeftijd (pesten, geweld) word je sneller oud. Ons brein ziet niet alleen sexy billboardvrouwen, maar ook alledaagse vrouwen als pakketjes lichaamsdelen.wetenschappelijk bewezen: altijd blijven lachen. want lachen vermindert stress, zelfs een neplach werkt.als een klauwkikkervrouwtje met urine van een zwangere vrouw wordt geïnjecteerd, legt ze zelf binnen no time eitjes.

ARTIC DENTAL DONGENMARTIjN VERMEuLEN nam afgeLoPen jaar de tandartsPraKtijK van jos Krijnen aan de PR. BERNHARDSTRAAT 25 in dongen over en heeft een duideLijKe visie aLs het gaat om de Kernwaarden van Zijn kLINISCH TANDTECHNISCH LABORATORIuM.

Zowel bij de uitstraling en klantvriendelijkheid als het personeel en de service dient men kwaliteit te ervaren en zorgt hij er hoogstpersoonlijk voor dat die hoge kwaliteitseisen gehaald worden. of het nu gaat om implantaten, kroon- en brugwerk of gebitsprotheses, alles wordt met de nodige zorg in eigen laboratorium vervaardigd. martijn: “als een cliënt bij ons komt volgt er een intakegesprek en bekijken we samen met de cliënt wat de mogelijkheden zijn. indien

nodig worden er afspraken ingepland met de tandarts.” op deze manier kan martijn vermeulen naast de nodige vakkennis die hij en zijn team in de loop der jaren hebben opgebouwd een hoge kwaliteit garanderen.

ervaar het ook door een afspraak te maken.artic dental is op maandag t/m donderdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur.

Ook op het gebied van vergoedingen van de zorgverzekering kan hij u goed adviseren. Vaak wordt er 75% van de kosten van een volledig

boven en/of onderprothese vergoed. kortom: het is duidelijk dat hier iemand aan het werk is met

een passie voor het vak.

Per 1 januari 2013 gelden de tandartstarieven

van 2011!!!

artiC dentaL

Pr. Bernhardstraat 25

5104 hC dongen

teL. 0162-315066

waar vakkennis en service samengaan

30

Page 31: de Langstraat Bruist april 2013

dItJesen/datjes

wil je als vrouw een man aan de haak slaan via een datingsite? post dan een foto waar je gelukkig op kijkt. muziek zal nooit ‘op’ raken. er zijn oneindig veel combinaties te maken met akkoorden, instrumenten, etc. werk je in de horeca? trek dan een rood shirt aan! dan krijg je meer fooi (van mannen).de oventemperatuur kan bij een crematie oplopen tot 1400 graden Celsius omdat vet goed brandt. door stress op jonge leeftijd (pesten, geweld) word je sneller oud. Ons brein ziet niet alleen sexy billboardvrouwen, maar ook alledaagse vrouwen als pakketjes lichaamsdelen.wetenschappelijk bewezen: altijd blijven lachen. want lachen vermindert stress, zelfs een neplach werkt.als een klauwkikkervrouwtje met urine van een zwangere vrouw wordt geïnjecteerd, legt ze zelf binnen no time eitjes.

31

Page 32: de Langstraat Bruist april 2013

wat is het verhaal achter broeders gezondheidswinkel?“In 1939 begon de familie Broeders met een winkel in

Oosterhout en in bijna 75 jaar is de winkel uitgegroeid tot een

grote gezondheidswinkel die vandaag de dag geleid wordt door

de derde generatie, Wim en Hélène Melis-van Kampen.”

Broeders GezondheidswinkelKeiweg 7 • 4901 JD Oosterhout

Tel. 0162 - 45 32 23

info@broedersgezondheidswinkel.nlwww.broedersgezondheidswinkel.nl

Onze gezondheidstip voor u:Uit recent onderzoek is gebleken

dat er een duidelijk verband bestaat tussen GSM-straling van mobiele telefoons en klachten als slapeloosheid, hoofdpijn,

migraine, duizeligheid, chronische vermoeidheid en gebrek aan

concentratie. U kunt deze klachten voorkomen met de bij ons

verkrijgbare PXD Mobichip. Deze zorgt ervoor dat u gezond kunt bellen, omdat de GSM-straling onschadelijk wordt gemaakt.

bruisende zaken:

broeders gezondheidswinkelKeiweg 7 4901 Jd oosterhouttel. 0162-453223, fax. 0162-434738info@broedersgezondheidswinkel.nlwww.broedersgezondheidswinkel.nl

wat verkopen jullie?“We zijn eigenlijk een combinatiewinkel met aan

de ene kant biologische natuurvoeding (zowel vers

als droogwaren) en dieetvoeding (o.a. glutenvrij.

suikervrij) en aan de andere kant een natuurlijke

drogisterij met homeopathie, vitamines, mineralen &

voedingssupplementen en natuurlijke cosmetica &

lichaamsverzorging.”

waarom komen klanten graag naar jullie winkel?“Ons personeel is hoog opgeleid in ‘natuurlijke’

gezondheid en klanten kunnen dus met al hun

gezondheidsvragen bij ons terecht en krijgen

gratis gezondheidsadvies. Met meer dan 10.000

verschillende artikelen op voorraad beschikken wij

over een uitgebreid assortiment. en mocht een klant

een specifiek artikel willen hebben, dan kan men dat

tot eind van de middag bestellen en het de volgende

morgen ophalen.”

wat bieden jullie voor extra’s?“naast de fysieke winkel in het centrum van Oosterhout

beschikken wij ook over een uitgebreide webshop, waarbij

standaard binnen twee werkdagen thuis wordt geleverd.

In hetzelfde pand is ook Gezondheidscentrum Oosterhout

gevestigd en daarin werken op dit moment ruim vijftien artsen

en therapeuten die zich met name op complementaire, niet-

reguliere of natuurlijke geneeswijzen richten.”

Page 33: de Langstraat Bruist april 2013

Maasroute Bruist met 2 foto's en logo.indd 1 3/17/2013 9:44:34 PM

Page 34: de Langstraat Bruist april 2013

Bel voor gratis en deskundig advies 0416-320452 of

bezoek onze website www.tppzembowicz.nl

• U heeft een loszittend kunstgebit en/of wilt een nieuw kunstgebit

• U wilt meer weten over de implantaatgedragen prothese (klikgebit)

• Reparaties klaar terwijl u wacht (na telefonische afspraak)

• Behandelingen op afspraak

Lid van Organisatie Nederlandse Tandprothetici

Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV • Hertog Janstraat 1a • 5141 KJ Waalwijk • www.tppzembowicz.nl

Page 35: de Langstraat Bruist april 2013

gadgets/babY

Roze wolk stiksels:

VOOR DE MINI-jOu IN SPE. de stiKseLs Zijn verKrijgBaar Bij h&m. www.hm.Com

van boven naar beneden:Girl hemd € 9,95Baby t-shirt € 4,95Girl top € 19,95Baby shorts € 7,95Meiden trouser € 12,95

35

Page 36: de Langstraat Bruist april 2013

PARODONTIUMhealth & care

Eerste Zeine 124a

5144 AM Waalwijk

T +31 (0)416 - 65 23 33

‘t Bezige bijtje

tel: 06-18203883www.tbezigebijtje.nl

• Scrap- en 3D materialen• Fournituren• Brei- en haakmaterialen• Verstelwerkzaamheden• Workshops

Keizersdijk 584941 GG Raamsdonksveer

Nederlands productBescherm uw kind en gezintegen de risico’s van het internet!

Internetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en Kinderslot

Is uw kind al beveiligd tegen Digipestenen contact met onbekenden op het internet?Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de kinderen op het internet te maken

krijgt met mensen die zich anders voordoen dan dat ze in de werkelijkheid zijn

(Grooming). Digipesten, bedreigingen, webcamseks, etc. via MSN en Social Media

(zoals Facebook) nemen door de anonimiteit steeds grotere vormen aan. Iedereen

denkt: Ik ben toch niet te achterhalen.

Bruist helpt uw kind veilig gebruik te maken van het internet.

Koop nu YourSafetynet home met maar liefst 20% korting en betaal € 19,95 in

plaats van € 24,95. Ga naar www.yoursafetynet.com/bruist en download

YourSafetynet home.

Geschikt voor1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s

20%korting

AlarmknopVia de unieke alarmknop kunnen alle beelden en teksten met één druk op de knop eenvoudig op uw computer worden vastgelegd.

130305 YSH Adv Bruist v2.indd 1 19-03-13 22:47

Grieks Restaurant

Klappeijstraat 3, Oosterhout Tel: 0162-423921

www.akropolisoosterhout.nl

Driegangen keuzemenu

inclusief saladebuffet

€17,95

Akropolis CAFÉ - BOTENVERHUUR VAN DEN DIEPSTRATEN

Kano’s Roeiboten Motorboten Kajuitboten Sloepen

Café - Botenverhuur Van den Diepstraten Biesboschweg 6 4924 BB Drimmelen Telefoon: +31 (0)162-682385 www.diepstraten-botenverhuur.nl

“Ontdek de Biesbosch” in een boot van Diepstaten Botenverhuur

Page 37: de Langstraat Bruist april 2013

Nederlands productBescherm uw kind en gezintegen de risico’s van het internet!

Internetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en KinderslotInternetfilter, Tijdklok en Kinderslot

Is uw kind al beveiligd tegen Digipestenen contact met onbekenden op het internet?Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de kinderen op het internet te maken

krijgt met mensen die zich anders voordoen dan dat ze in de werkelijkheid zijn

(Grooming). Digipesten, bedreigingen, webcamseks, etc. via MSN en Social Media

(zoals Facebook) nemen door de anonimiteit steeds grotere vormen aan. Iedereen

denkt: Ik ben toch niet te achterhalen.

Bruist helpt uw kind veilig gebruik te maken van het internet.

Koop nu YourSafetynet home met maar liefst 20% korting en betaal € 19,95 in

plaats van € 24,95. Ga naar www.yoursafetynet.com/bruist en download

YourSafetynet home.

Geschikt voor1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s1, 3 of 5 PC’s

20%korting

AlarmknopVia de unieke alarmknop kunnen alle beelden en teksten met één druk op de knop eenvoudig op uw computer worden vastgelegd.

130305 YSH Adv Bruist v2.indd 1 19-03-13 22:47

Page 38: de Langstraat Bruist april 2013

Het is nu de tijd om uw houten vloer op te knappen. Prijzen vanaf € 10,-. In de maanden april en mei 15% korting!

Maandag op afspraakDinsdag op afspraakWoensdag 10.00 - 17.30 uurDonderdag 10.00 - 17.30 uurVrijdag 10.00 - 17.30 uurZaterdag 10.00 - 16.00 uur

Page 39: de Langstraat Bruist april 2013

budget/babYkamerVoor weinig geld een droomkamer voor je baby, het kan! Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

BuDGET

Tweedehands Een budget babykamer

begint vaak met tweedehands spullen. Met een likje

verf lijkt een commode of een ledikantje weer zo goed

als nieuw. Doe er je voordeel mee en kijk eens rond op

Marktplaats, Speurders, eBay en Baby-Dump. Vergeet niet

rond te neuzen bij familie en vrienden.

aanBiedingen heel simpel, maar koop vooral spulletjes die in de aanbieding zijn. dit kan tientallen tot honderden euro’s schelen.

Multifunctioneel meubels speciaal gemaakt voor baby’s zien er vaak erg schattig uit, maar na een aantal jaar zijn de kids er uitgegroeid. neem daarom meubels die jaren mee kunnen, zoals een grote kledingkast of een multifunctioneel bureau dat ook als commode kan dienen.

Creatief ook als je kleintje er is,

kun je de babykamer op een goedkope manier blijven restylen.

wees creatief en maak van het voedingskussen een leuke

poef door middel van een vrolijke hoes.

fleurige muurmuurverf en behang zijn soms best duur. Kies voor een strakke witte babykamer en fl eur deze op met opvallende muurstickers. nog goedkoper: teken op een stuk behang een favoriet fi guur en plak deze met een beetje behangplaksel op de muur.

39

Page 40: de Langstraat Bruist april 2013

Damesmode & Accessoires

Graag tot ziens bij StrenZa. - St. Josephstraat 161a - 5104 ED Dongen

Wij gaan stoppen!!!Graag willen wij al onze klanten via deze weg

bedanken voor het welgestelde vertrouwen.

Totale leegverkoop met hoge kortingen!!!

Page 41: de Langstraat Bruist april 2013

fiLmPje PaKKenRomantische leugens valentino is een succesvolle maserati-verkoper en heeft een relatie met monique, de dochter van zijn baas. hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. maar valentino heeft één probleem; hij is namelijk geen italiaan. als zijn vader een hartaanval krijgt, doet hij een emotioneel beroep op zijn zoon. valentino stemt in, maar als snel dreigt zijn promotie tot directeur hierdoor volledig in het water te vallen. en erger nog; door alle smoezen begint monique te twijfelen aan zijn liefde. om de vrouw van zijn dromen te behouden, zal valentino zijn italiaanse masker af moeten zetten. Nu in de bioscoop

bInnen/buiten

zAPPEN VANAF jE SOFA Bijzondere ziekenhuisverhalen na het succes van het eerste seizoen komt net5 deze maand met het tweede seizoen van de serie dokters. in deze scripted realityserie staan bijzondere ziekenhuisverhalen centraal. dit nieuwe seizoen volgen we de vertrouwde artsen, maar sluit er ook een nieuw gezicht aan: Kinderarts en Kno-arts orlando Boogaard. de verhalen in dokters zijn op waarheid gebaseerd en worden vertolkt door acteurs en ervaringsdeskundigen. Dokters is vanaf maandag 1 april iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij Net5.

Boekje lezen

Hollandse regen april doet wat hij wil. wij zien de bui al hangen en halen de zon in huis met de gids enjoY-rainy days in nederland. valt je dag letterlijk in het water omdat het buiten weer eens echt hollands regent? Blader dan door deze eigentijdse en vrolijke gids en laat je verrassen door de leuke tips. van thuisshoppen, gezichtsmaskers maken en het pimpen van je schoenen tot het bezoeken van musea, bioscoop en restaurant; heel veel adresjes passend bij het thema worden uitgebreid beschreven. uitgeverij mo’media € 10,95

Page 42: de Langstraat Bruist april 2013

aan de slag?

1. Ga naar www.fotodealer.nl en

download onze gratis software.

2. Maak met je eigen foto(’s)

een jaarboek.

3. Vul bij je bestelling de code

‘FDCANVAS13’ in en klik op

‘Code instellen’.

4. Je ontvangt je bestelling

binnen 3-5 werkdagen.

Gebruik de volgende actiecode voor je bestelling: FDCANVAS13 (geldig t/m dinsdag 2 april 2013)

Fotodealer nl•

Bestel extra voordelig een canvasdoek met jouw voorjaarsfoto!

Fotoboeken • kalenders

agenda’s • Canvas doeken

luxe wanddeCoratie • wenskaarten

nu 25% korting op alle canvasdoeken bij Fotodealer.nl

ExclusiEf voor Bruist lEzErs

42

Page 43: de Langstraat Bruist april 2013

puzzel & win!

argumenten babytaal deadline kinderen kinderopvang kleintjes

leeftijd levensjaren moederschap vruchtbaarheidwensenlijst zwangerschap

Fotodealer nl•

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.Vul het juiste antwoord in op onze site en maak kans op een fotoboek t.w.v. € 30,-

Oplossing sturen via:www.nederlandbruist.nl/puzzelof sturen naar: Nederland Bruist C.V.t.a.v. april De Amerstreek BruistAntwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

t.w.v. € 30,- aangebOden dOOr fOtOdealer.nl

Deze maand:

fotoboek t.w.v. € 30,-

43

Page 44: de Langstraat Bruist april 2013

PRO

GR

AMM

A Toerisme & uITpunt Waalwijk

EVENEMENTEN IN APRIL WWW.uITINWAALWIjk.NL

1 APRIL VOORjAARSMARkT In en rond Den Bolder in Waspiktijdens de voorjaarsmarkt in het paasweekend is er een grote braderie, vlooienmarkt, straattheater en zijn er optredens van verschillende artiesten. 3 APRIL T/M 7 APRIL

kERMIS - Waalwijkde kermis in waalwijk is ook dit jaar weer een feest van gezelligheid. vele fraaie en spectaculaire attracties staan garant voor spanning, sensatie maar bovenal plezier. voor de jonge kermisvierders is er ook volop keuze. Zo staat er een draaimolen, kan op avontuur gegaan worden in de Buggy’s en kunnen acrobatische hoogstandjes gemaakt worden bij de trampolines. waag je liever een gokje, pas dan maar op. voor je het weet heb je je handen vol met één of meerdere van de vele fraaie prijzen die er te winnen zijn. ook aan de smulapen is gedacht. er is volop keuze uit de vele typische kermislekkernijen die te verkrijgen zijn.

6 APRIL MuSEuMWEEkEND IN HET LEDER- EN SCHOENENMuSEuM - Waalwijkhet schoenenmuseum in waalwijk doet mee aan het museumweekend. het museumweekend vindt plaats in het weekend van 6 en 7 april.

6 APRIL VRIjMARkT VOOR kINDERENSprang-Capellewat heb je in de aanbieding? Zelf gebakken koekjes, sieraden, speelgoed, boeken en nog veel meer. heb je een kraampje gevuld of kom jij je verzameling aanvullen?

11 APRIL WORkSHOP DOELGERICHT BESTuREN Balade - Waalwijkde tijden zijn niet gemakkelijk voor vrijwilligersorganisaties, maar de kansen onverminderd groot! het is goed als elke organisatie weet wat het wil en wat het kan. dit komt interactief aan bod, met als doel dat u weet waar u voor staat en hoe u dat kunt bereiken. tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: visie, missie en doelen,

44

Page 45: de Langstraat Bruist april 2013

2013

goede keuzes maken aan de hand van een sterkte-zwakte analyse (swot), Communicatie en Pr voor een sterke identiteit en imago voor ledenwerving, vrijwilligers en bestuur, financiën, bestuurstaken en bestuurscultuur.

19 APRIL jEuGDDISCO IN BuuRTHuIS VRIjHOEVESprang-CapelleLekker dansen en muziek luisteren voor de basisschooljeugd.van 18.30 tot 20.00 uur een disco voor de groepen 3, 4 en 5 van de basisschool. van 20.30 tot 22.30 uur zijn de groepen 6, 7 en 8 welkom.

21 APRIL

THEMACONCERT DE LIEDERTAFEL IN THEATER DE LEEST - Waalwijk

28 APRIL

STRAATTHEATERFESTIVAL IN HET CENTRuM – WaalwijkKijk niet vreemd op als je vandaag allerlei vreemde snuiters in het waalwijkse centrum tegenkomt. elk jaar weer een fantastische belevenis, het waalwijkse straattheater!

28 APRIL

kOOPzONDAG IN HET CENTRuM - Waalwijk

28 APRIL

GILDENDAG IN BESOyEN - Waalwijkvoor het publiek is er van alles te zien.

demonstraties vendelen, tamboeren,

tentoonstelling gildezilver, vaandels, vendels,

standaarden, vrije deelname luchtgeweerschieten

en jeu de boules, uitgebreide horeca, muziek, etc.

meer weten over deze evenementen of kijken

wat er te doen is in waalwijk, waspik of sprang-

Capelle? op www.uitinwaalwijk.nl heeft u alle

uitgaansinformatie binnen handbereik!

45

Page 46: de Langstraat Bruist april 2013

DesignerNails

Bij Designer Nails kunt u ook terecht voor:

Designer NailsTel. 06-52688053

http://www.designernails.nlWilhelminastraat 51 - Drunen

Designer Nails is distributeur van

Behandeling alleen op afspraak

Opleidingen (Acryl/Gel) Nagelproducten Workshops (o.a. Gellak)

PhaxPure Bodyfashion | Hoge Ham 107 | 5104 JC DONGEN

Tel. 0162-371050 | www.purebodyfashion.nl | Volg ons op

Cyell Mammacare Badmode

Summer 2013

Page 47: de Langstraat Bruist april 2013

Natuurlijktomaat.nl en Henriettes

staan voor ambachtelijke producten

van de beste tomaten gekweekt door

Alfons en Henriëtte van den Hoek.

We kweken vijf soorten tomaten.

Daarnaast telen we ook nog andere

kasgroenten. Van onze tomaten

maken we saus voor soep en

pasta zonder toevoegingen, puur

natuur en dat proef je. We geven

kookworkshops in onze bijzondere

keuken op een unieke plaats;

in de kwekerij. We verzorgen

rondleidingen, uitstapjes en hebben

een bijzondere vergaderlocatie tussen

de tomatenplanten. Kom gerust eens

langs dan kunnen wij je uitgebreid

informeren over de mogelijkheden.

Graag tot ziens in onze kwekerij.

Alfons en Henriëtte

Kook de kipfilets en snij ze in blokjes. uien, pepertjes en champignons klein snijden. suiker, ketjap en azijn in een koekenpan verwarmen, fruit hierin de gesnipperde ui. voeg de pepertjes en de champignons toe en laat even rustig doorbakken. voeg de Henriettes tomatensaus en kipfilet toe, laat alles nog even sudderen. serveer met nasi of frietjes

reCept/natuurlijktOmaat.nl

RO

DE

HA

AN

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pot Henriettes ambachtelijke tomaten basissaus voor pasta (350 ml)4 kipfilets2 eetlepels suiker 2 eetlepels ketjap4 eetlepels azijn2 rode pepertjes of 2 theelepels sambal 2 bakjes champignons3 uien

Kleindongenseweg 81 5106 ab, dongen, tel: 0162 313426, fax: 0162 323797mob: 06 30211261 - www.natuurlijktomaat.nl

wat maak jij met Henriettes ambachtelijke basissaus?stuur je recept voor het einde van deze maand naar [email protected] maakt dan kans op een heerlijk verspakket van natuurlijk tomaat. en je recept verschijnt in de volgende editie van bruist.

47

Page 48: de Langstraat Bruist april 2013

TUINMEUBELEN

SERREMEUBELEN

PARASOLS

BBQ’S

BUITENVERLICHTING

ACCESSOIRES

St. Bavostraat 106Rijsbergen (Breda)Openingstijden: www.jenb.nl

BIJZONDER IN BUITENMEUBELEN.

ERVAAR DE BIJZONDERE KWALITEIT EN KLASSE IN BUITENMEUBELEN.

J&B113006 Advertentie Etten-Leur Bruist 162x162.indd 1 19-02-13 09:11