Wijchen Bruist juni 2013

36
vertier Budget krokante ASPERGES NAVARONE is klaar voor het grote succes ZOMER 2013 WWW.NEDERLANDBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN! WIJCHEN

description

Wijchen Bruist juni 2013

Transcript of Wijchen Bruist juni 2013

Page 1: Wijchen Bruist juni 2013

vertierBudget

krokante asperges

NavaroNe is klaar voor het grote succes

zomer 2013 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!wijchen

Page 2: Wijchen Bruist juni 2013

adviesgroep sociale ZekerheidEverardushof 9, 6602 DW Wijchen

[email protected]

T 06-50504840 / 024-3510563Spreekuuradres: Renbaan 3

L.A.M. (Leon) de Groot HeupnerJuridisch Adviseur

2

Page 3: Wijchen Bruist juni 2013

Hoelang bent u al actief met uw bureau? Twaalf jaar.

Wat is uw expertise en welke doelgroep doet een beroep op u? Als professioneel rechtshulpverlener voer ik hoofdzakelijk juridische procedures in geval van arbeidsongeschiktheid.Opdrachtgevers zijn particulieren, werkgevers, rechtsbijstand-verzekeraars, letselschade specialisten en advocaten, accountants, vakbonden en patiëntenverenigingen.

U werkt landelijk, maar hoe verloopt het contact met de meeste cliënten? Steeds meer via internet en via de mail, maar het persoonlijke contact blijft het belangrijkste.

Hoe weten die klanten uw organisatie te vinden?Via mond op mond, internet, de pers en in 2005 ben ik betrokken geweest bij een documentaire van “Zembla” over de herkeuringen van het UWV en daarvan verneem ik dat men dat nog weet.

U geeft op uw site aan ook voor Eigen Risicodragers te werken. Wat houdt dat in? Sinds een aantal jaren kunnen werkgevers kiezen de ZW en de WIA zelf uit te voeren en het risico onder te brengen bij een verzekeraar. Zij zijn echter voor een aantal zaken -zoals beslissingen over de uitkering van hun (ex) werknemers- nog afhankelijk van het UWV. Indien men daarmee geconfronteerd wordt, is expertise m.b.t. de sociale zekerheid gewenst.

Wat is de meest spraakmakende zaak die u af heeft gewikkeld? Dat zijn er meerdere, maar één springt daaruit. Het betreft een succesvol afgesloten arbeidsongeschiktheidszaak tegen het UWV van een ex Dutchbatter die gevochten heeft in Sebrenica en die onlangs met inzet van Geert-Jan Knoops zijn schadezaak tegen de staat succesvol heeft afgewikkeld. Daags na de uitspraak mailde hij, dat hij me bedankte en dat zijn succesvol verlopen arbeidsongeschiktheidszaak mede van invloed is geweest op zijn schadezaak.

Zit u klem tussen regelgeving en praktijk? Aarzel niet, bel ons!

En? Dat geeft voldoening. Toch?

Als u een zaak niet succesvol hebt afgewikkeld hoe voelt u zich dan? Dat is altijd een beetje zuur en geeft een gevoel van verlies, maar daar moet je mee kunnen omgaan. Er bestaat altijd een spanningsveld tussen gelijk hebben en gelijk krijgen en echte harde garanties voor succes zijn nooit te geven. Je doet je uiterste best en je hoopt dat dat gezien en gewaardeerd wordt.

Noem eens een zaak die minder succesvol is verlopen? In de periode 2002-2005 heb ik een onderzoek geleid naar het door het UWV ingevoerde nieuwe keuringssysteem. Conclusie was dat het systeem niet deugt. Het rapport dat toen is opgesteld is aangeboden aan de Tweede Kamer en de minister van Sociale Zaken heeft erop gereageerd.Het antwoord was ontwijkend en teleurstellend en het rapport is onder in de lade verdwenen. Er is met drie deskundigen zo’n 600 uur pro deo aan gewerkt. Jammer, maar all in the game, (zie www.cbbseenblackbox.nl)

Hoe ziet u de toekomst op het gebied van de Sociale Zekerheid in Nederland? Ik denk dat er steeds meer geprivatiseerd gaat worden analoog aan de mogelijkheid over te gaan naar Eigen Risicodragen. Momenteel geldt dat voor de WIA en ZW, maar men studeert al jaren op de WW. Ook de AOW zou wel eens een ander privaat leven kunnen gaan krijgen.

Heeft u nog tips voor de lezer? Mijn vrouw en ik zaten onlangs op een terras en hadden wat te eten en drinken besteld, toen vlak voor ons een jonge vrouw een Tia kreeg. Er wordt snel geoordeeld over hen die ongelukkigerwijs arbeidsongeschikt zijn geworden. Besef dat het je zomaar kan overkomen.

3

Page 4: Wijchen Bruist juni 2013

• Huid- en

oedeemtherapie Wijchen

Heilige Stoel 50-02 • 6601 VM WijchenTelefoon: 024-6411698E-mail: [email protected]

NIEUW: Behandeling Kalknagels H

uid

- en o

edeem

thera

pie

Wijch

en

Unieke laserbehandeling voor kalknagels in Wijchen e.o.

De feiten op een rij:• Inmiddels bewezen methode met groot succes• Unieke nieuwe behandelmethode• Effectieve behandeling door lasertherapie• Eenvoudig• Maximale resultaten voor de lange termijn

Meer weten over de laserbehandeling van kalknagels? Of andere vragen? Neem gerust contact op.

Burchtstraat 56 WijchenTel. 024-6415719

S A

L E

4

Page 5: Wijchen Bruist juni 2013

uitgever Nederland Bruist… C.V.

Franchise manager Fausto Sassen

eindredactie Nederland Bruist

vormgeving Mirjam Kuus

sales Fausto Sassen

oplage 10.000 Exemplaren

contact wijchen bruist... Fausto Sassen

Tel. 077-3200179, Mob. 06-19872572,

[email protected]

contact hooFdkantoor Nederland Bruist... C.V.,

[email protected], www.nederlandbruist.nl

www.belgiebuist.be

ColofonIn mijn voorwoord van afgelopen keer durfde ik zowaar te beweren dat het voorjaar nu wel echt begonnen was… Daarna volgde het koudste voorjaar van de afgelopen jaren. Ik ga nu dus geen voorspellingen meer doen over een heerlijk warme zomer, maar man wat hebben we er zin in!

Daar waar de meesten nu langzaam aan vakantie denken, moeten de mannen van Navarone juist vol aan de bak deze zomer. De band rondom Merijn van Haren uit Balgoy en Kees Lewiszong uit Bergharen toert dit jaar veel festivals af om hun nieuwe plaat te promoten en was al te zien in DWDD en op Noorderslag.

Wie ook flink aan de weg timmert, of liever gezegd over de weg holt, is een van de snelste mannen van het land op de vijf kilometer: Jesper van der Wielen. Wijchen Bruist sprak hem over zijn toekomstplannen en het mooie loopevenement De5vanWijchen, waarvan hij ambassadeur is.

Of je nu thuis blijft of de komende weken afreist naar zonnige oorden, vergeet deze Bruist niet mee te nemen. Wij hebben ‘m extra zomers gemaakt!Veel leesplezier!

Fausto Sassen

Bruisende lezer,

024 - 34 34 714drukkerwijchen

wijv e r s t a a n o n s v a k

5

Page 6: Wijchen Bruist juni 2013

Jongens uit Bergharen en Balgoy stelen de show:

Navarone is klaar voor grote succes

Tekst: Patricia de Ryck

Foto’s: Menno Hendriks

Page 7: Wijchen Bruist juni 2013

Navarone maakt volgens de zanger ‘rock-muziek, met een basis in de jaren zeventig, gecombineerd met elementen uit allerlei andere genres en de spirit van nu’. “We maken veel gebruik van spullen uit de jaren zeventig en laten ons inspireren door de muziek die wij mooi vinden - dat loopt uiteen van grunge, alternative en psychedelica, tot country, filmmuziek en dus de 70’s rock.” De liefde voor muziek is er bij de familie van Haren echt met de paplepen ingegoten. “Mijn moeder is erg creatief en mijn vader is helemaal in to muziek. De goede bands hoorde ik dus al vroeg. Op m’n vijfde was ik zelfs rockabilly verslaafd. Mijn ouders hebben me ook altijd gestimuleerd om er voor te gaan.”

Op de muziekschool in Wijchen begint het allemaal. “Daar ontmoette ik via via Kees Lewiszong uit Bergharen. Samen met een aantal vrienden zijn we een bandje gestart. We speelden veel en deden zelfs een tourtje met The Golden Earring. Waar Kees en ik echt de ambitie hadden om verder in de muziek te

gaan – en daar ook onze vervolgopleiding op uitkozen - hadden de andere jongens dat niet. Op de Rockacademie en het Popconservatorium kwamen we uiteindelijk andere gemotiveerde gasten tegen met wie we verder zijn gegaan als Navarone.”

DeBuutalBumJaren werken de jongens aan een debuutalbum. In de zomer van 2012 is het zover: A Darker Shade of White’ is klaar. Merijn vertelt dat ze praktisch alles zelf hebben gedaan - van het ontwerp van de hoes tot het uitbrengen van de plaat en het regelen van optredens.De muziek hebben ze in één keer opgenomen bij een vriend in zijn studio. “Het is vervolgens gemixt door een producer in Nashville, die zelfs een Grammy heeft gewonnen. Echt te gek dat zo’n succesvolle man dat voor ons wilde doen. In totaal is er echt een hoop tijd en geld in gaan zitten. Het is zo fijn dat onze familie ons gesteund heeft, want zonder hen was dit ons niet gelukt”, vertelt de dankbare frontman.

“En dan ligt er een plaat waar je trots op bent. Maar horen anderen dat ook? Wordt het opgepakt en wordt je gevraagd voor optredens, zodat je geld gaat verdienen en de lening bij je ouders kunt aflossen? Of heb je vier, vijf jaar iedere week gerepeteerd voor niets? Gelukkig gaat het de heren voor de wind en wordt er ‘super positief gereageerd’.

rustig van de zomer genieten? Dat geldt niet voor de heren van Navarone. De band, die ontstaan is in Wijchen, is dit jaar definitief doorgebroken. Frontman merijn van Haren uit Balgoy vertelt hun verhaal.

Page 8: Wijchen Bruist juni 2013

succes“Het klinkt gek, maar we waren er op dat moment echt klaar voor.” En dat was nodig ook, want dat was nog maar het begin. “De derde week van januari was een belangrijke week. Zaterdags speelden we op Noorderslag – hét showcasefestival voor de muziekindustrie - en op vrijdag stonden we in De Wereld Draait Door. Gelukkig is die studio heel klein, waardoor je niet echt beseft dat je voor een miljoenenpubliek staat te spelen. Hierdoor waren we totaal niet zenuwachtig. Matthijs van Nieuwkerk en Ali B., die op dat moment te gast was, waren beide ook erg enthousiast.”

Dat enthousiasme vinden de heren ook terug in de zalen waar ze spelen tijdens hun eerste tour. “Het was praktisch overal uitverkocht en het publiek reageerde goed op onze nummers. Ik heb er helaas wel minder van kunnen genieten omdat ik

door stemproblemen heel berekenend moest zingen.” En ook op Paaspop, waar ze tegelijkertijd met Di-Rect staan geprogrammeerd, is het druk. “Bij een eerste optreden is het eigenlijk nooit druk, maar bij ons stond het continu vol.”

En er staat nog meer te gebeuren. Zo doen ze mee aan de Rock ’n Rally naar Sziget, waarbij ze tussendoor optreden en gevolgd worden door 3FM en tv. Daarnaast spelen ze op 6 september in Heeswijk-Dinther akoestisch met strijkers en een harpiste. “Dat is zo bijzonder. Het is geweldig om dat te mogen doen.”

Meer informatie en concertagenda op www.navaronemusic.com.

8

Page 9: Wijchen Bruist juni 2013

De sfeervolste woonDecoratie en lanDelijke meubelen touwslagersbaan 3 wijchen www.degoudenengel.com

een leuke Zomercollectie.... kom snel sfeerProeven! beZoek ook eens onZe nieuwe website

Page 10: Wijchen Bruist juni 2013

MARI VAN RENST w e e w i e l e r s p e c i a l i s t

Marconistraat 2 Wijchen Telefoon (024) 6419653 www.marivanrens.nl • [email protected]

MARI VAN RENST w e e w i e l e r s p e c i a l i s t

Marconistraat 2 Wijchen Telefoon (024) 6419653 www.marivanrens.nl • [email protected]

Goed advies,slim vervangen? Handyman heeft ‘t!

Touwslagersbaan 8d, 6602 AK Wijchen. Tel.: (024) 645 06 [email protected] www.handyman.nl

10

Page 11: Wijchen Bruist juni 2013

VaKaNTIEBOEKENaankomst bij opa en oma, terug in Nederland en het volledige menu van het door oma met liefde bereide welkomsteten (bij de beschrijving van oma’s gebraden kippetjes liep bij mijn lief het water weer in de mond).Tijdens het lezen maakten we met de mobiele telefoon foto’s van passages in of plaatjes bij de tekst en deelden die via What’s app met de jonge jongens van destijds, inmiddels zelf vaders van kinderen in dezelfde leeftijd. We bekeken de vakantieboeken vanwege onze zoektocht naar de ideale vakantiebestemming. Die zoektocht voerden we uit met laptop en iPad op tafel, zodat we van de diverse campings die we in een gidsje tegenkwamen (dat dan weer wel) de website konden bezoeken. Via Google Maps inspecteerden we de locatie op hun ligging en natuurlijk werden de recensie-sites niet overgeslagen. Gemakshalve rekenden we meteen de reistijd uit, ook die van de camping naar de gewenste bezienswaardigheden.De vakantieboeken brachten ons zo’n dertig jaar terug in de tijd. Het is onvoorstelbaar hoeveel het dagelijkse (vakantie) leven in deze periode is gewijzigd met de komst van “pinnen”, het Schengenverdrag, het world wide web, de Euro en de smartphone. Mijmerend bij een glaasje wijn vroegen we ons af hoe onze kinderen over dertig jaar terugkijken op de vakanties die we nu plannen, dan de vakanties van hun jeugd. Wat vinden we nu de normaalste zaak van de wereld, wat over dertig jaar met verbazing zal worden gelezen? We kunnen het, twee wijntjes verder, niet bedenken. We sluiten de pc af, leggen de iPad weg en bellen met mijn schoonouders dat we bij hen op de camping komen staan. Want één ding is uit de vakantieboeken wel gebleken; alhoewel ook zij inmiddels hun vakantiebestemming via internet uitzoeken, geven zij aan onze kinderen tijdloos mooie herinneringen aan hun jeugdvakanties.

Op de keukentafel lagen de vakantieboeken die mijn schoonmoeder bijhield over de jaren 1978, 1980 en 1982. Ze roken behóórlijk muf. Maar toen we de groene multomappen opsloegen en het keurige handschrift op lijntjespapier begonnen te lezen, verstreken de uren alsof het spannende romans waren. We lazen over de dagelijkse bezigheden van een gezin met drie jonge jongens, aangevuld met een feitelijke opsomming van bezochte plaatsen, het weer, de dagtemperatuur en de kwaliteit van de camping. Dit alles verlevendigd met een enkele échte foto, kassabonnetjes, wisselkoersen en toegangskaartjes. De verslagen gingen verder over wachttijden en controles bij de douane, de prijzen aan de pomp, over wekelijkse bezoekjes aan een postkantoor om geld te wisselen en even naar opa en oma te telefoneren. Bij geen gehoor moesten ze daar een week wachten op een volgende poging, alhoewel achterin de multomap bewaarde kaarten en brieven een levendige vakantiecorrespondentie bewezen. De vakantieboeken sluiten steevast af met de vermelding van het tijdstip van Caren Schipperus

Page 12: Wijchen Bruist juni 2013

Sterrebosweg 19A Wijchen T 024-6421257www.hoopkeukengemak.nl

voor foodies & lekkerbekken

Verrijk uw gerechten deze zomer metcedarwood oVenVellen of BBQ Planken!

Spoorstraat 2 Wijchen

T 024 6417641

www.bogaertsoptiek.nl

a frame for u

Zesweg 142 Wijchen • T 024 641 23 65

[email protected] • www.gebrvandenbroek.com

Aannemer in GWWGrondverzetmachines

TransportSiergrind en splitten

Zand- en grindhandelSteenhandel

BestratingmateriaalSpecialist in gebakken straatwerk

12

Page 13: Wijchen Bruist juni 2013

Krokante asperges met coullis van champignonIngrediënten (voor 4 personen): 8 asperges of 8 oesterzwammen, 120 ml sojasaus (doorzichtig), 2 eetlepels saké, 50 ml kookwijn, 150 g kastanjechampignons + 4, 1 sjalot, 1 teen knoflook, ½ komkommer, sushi azijn, 8 radijsjes (punt), 200 g zeekraal, panko, ei, bloem

1. Asperges. Doe de sojasaus, saké en mirin in een pan en breng aan de kook.

2. Voeg de asperges toe en laat ze 5 tot 10 minuten garen. Ze mogen beetgaar zijn, dus mag je zelf bepalen.

3. Haal de asperges uit de marinade en bewaar beiden.4. Champignoncoullis. Maak de champignons schoon,

pel en snijd de sjalot en knoflook fijn.5. Bak de champignons met de sjalot en knoflook in een

beetje zonnebloemolie.

6. Doe de champignons in een kleine keukenmachine en draai fijn. Voeg net zoveel marinade toe tot het een gladde saus wordt. Let op dat hij niet te dun wordt.

7. Komkommer. Halveer de komkommer en snijd op de mandoline dunne plakken. Marineer deze in de sushiazijn.

8. Radijs. Snijd ook de radijs en de 2 champignons in dunne plakjes.

9. Zeekraal. Maak de zeekraal schoon en smoor deze in een beetje olie.

10. Haal de pan van het vuur en voeg de champignonplakjes toe.

11. Frituren. Frituur de asperges. Haal ze eerst door bloem, dan ei en tot slot door de panko.

12. Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken.13. Serveren. Maak een mooie presentatie van alle items.

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door Het Kook college Wijchen.

Kijk ook op: www.kookcollegewijchen.nl

Page 14: Wijchen Bruist juni 2013

Bud

get

Vakantie vieren, het is een van onze favoriete bezigheden. Jammer genoeg zijn we door allerlei omstandigheden steeds meer genoodzaakt om op onze uitgaven te letten. Bruist ging op zoek naar leuke, inspirerende en betaalbare vakantietips.

vertier

14

Page 15: Wijchen Bruist juni 2013

COuCHsurfen Couchsurfen wordt steeds populairder. Het is een goedkope, moderne en sociale manier van reizen. In ruil voor gratis overnachtingen, wisselen reizigers levensverhalen en interesses uit. De website couchsurfing.org is waar het allemaal gebeurt. Reizigers maken hier een profiel aan waarop zij aangeven waar zij naar op zoek zijn of wat zij te bieden hebben. Dit kan een slaapplaats zijn, maar ook een kop koffie of een rondleiding door de stad.

En zoals de naam al zegt, is het ontbijt inbegrepen bij de prijs. LastMINuTE Als je niet gebonden bent aan een bepaalde periode of bestemming kan een lastminutevakantie een uitkomst zijn. Een land of streek dat een jaar wat minder goed verkoopt dan dat vooraf verwacht was, kan zeker net buiten het seizoen vaak resulteren in leuke koopjes. Let wel op! Tussen de vele aanbiedingen die je op het web voorbij ziet komen, zitten altijd een aantal lokkertjes die qua prijs uiteindelijk aardig tegenvallen. tip: lees altijd de kleine lettertjes en voorwaarden.

Couchsurfen wordt steeds populairderJeugd HErBErgEen jeugdherberg is een goedkope en gezellige manier om je nacht door te brengen. Veel mensen denken dat deze slaapplekken alleen voor jongeren zijn bedoeld, maar in veel jeugdherbergen zijn volwassenen ook meer dan welkom. Deze manier van vakantie vieren is goedkoper dan een overnachting in een hotel en een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Houd er wel rekening mee dat je je slaapkamer deelt met een stuk of vijf anderen.

BED & Breakfast Iets soortgelijks is de bed and breakfast. Voor deze manier van slapen betaal je vaak wel iets meer dan bij een jeugdherberg, maar dan heb je wel je eigen kamer. Vaak heeft een bed and breakfast veel stijl en kan de gastheer of –vrouw je leuke plekjes en uitjes in de omgeving wijzen.

HuIzENruIL Hoewel het al jaren kan, weten veel mensen niet dat je via huizenruil.com de meest fantastische vakantie kunt hebben in andermans woning. Huizenruilers ruilen hun huizen, flats, appartementen of villa’s in een periode die voor beide partijen geschikt is. Maar natuurlijk kun je ook bij vrienden en bekenden informeren wat ze met hun huis doen als ze op vakantie zijn. Op deze manier ontdek je op een goedkope manier de mooiste plekjes in binnen- en buitenland.

15

Page 16: Wijchen Bruist juni 2013

“PASSIE VOOR PERFECTIE & INTERIEUR”WWW.MARCUSSE.NL

Alex Willemsstraat 2A • 6645 BJ Winssen • T (0487) 52 16 01 • F (0487) 52 33 69 • [email protected] • www.marcusse.nl

Openingstijden:Maandag t/m donderdag: 9.00 - 18.00 uurVrijdag: 9.00 - 20.00 uurZaterdag: 9.00 - 16.00 uurDinsdagmiddag gesloten

GORDIJNEN • VLOERBEDEKKING • BINNEN- EN BUITENZONWERING

woninginrichting

Met meer dan al veertig jaar ervaring weet Woninginrichting Marcusse een creatieve invulling te geven aan uw woonwensen. Daarbij zien wij geen enkel detail over het hoofd en vertalen wij uw woonwensen in een combinatie van kleur, sfeer en karakter. Wij zoeken altijd samen met u naar een sfeervolle en decoratieve oplossing. De mogelijkheden in de producten zijn zo divers, dat wij iedere individuele woonwens kunnen invullen. Bovendien voegen we daar nog een stuk ervaring en expertise aan toe waardoor u verzekert bent van een smaakvolle en duurzame oplossing die perfect past bij uw woonomgeving en waar u jarenlang plezier van heeft.

Page 17: Wijchen Bruist juni 2013

Want als jouw huid straalt, doe jij dat ook!

puzzel & Win!

m i c r o d e r m a b r a s i e p s v p s c h o o n h e i d s r s p i e u n g j r g f h m r z q i e r h r q b j a r w s j o t d o c e u u b c h q c c i w t j c k i s i r i e m f v n d y j g j j a u d i b d t w j u e j t q g x l l p m m c a e e x u o e n j a i t r p v k r n r b q q e x q n s a o e f w b g a i s h m b l t a a b l f m j o g l n h r e r i t t l s h f u v l j y g o b o t i m e l n m p g y q u s l p u o e v e q e d v g l q h h e x t x k g m t w w e d f w k i e k d g j r l i c r q h w d i j n m x schoonheid verbetering huidanalyse gezichtsbehandeling resultaat huidprobleem specialisatie acne antitox microdermabrasie rimpels webshop

Winnend  woord:  gezichtsbehandeling  

Win een antitox gezichtsbehandeling bij Beauty & relax lounget.w.v. € 89,-!Wat moet je doen?Streep 11 van de 12 hier onder staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site.

schoonheid - verbetering - huidanalyse gezichtsbehandeling - resultaat huidprobleem - specialisatie - acne - antitox microdermabrasie - rimpels - webshop

oplossing inzenden via: www.nederlandbruist.nl/puzzelOf opsturen naar: Nederland Bruist C.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. Wijchen Bruist-zomer 2013.Inzenden kan tot 1 juli 2013.

Helpt jou Het mooiste uit jouw Huid te Halen.

Ringlaan 13 | 6602 DR WIJCHEN | 024-6455676www.beautyandrelaxlounge.nl

www.beautyandrelaxshop.nl

Page 18: Wijchen Bruist juni 2013

Bek

ijk o

nze

bro

chur

e o

p: m

oza

iekw

ijche

n.nl

OKTOBER

za.

21

20.1

5 uu

r M

onte

zum

aw

o.

25

14.3

0 uu

r Ro

n Bo

ns &

Joc

hem

van

Gel

der

vr.

27

20.1

5 uu

r Ha

ns L

iber

gza

. 28

20

.15

uur

Soun

dos

en J

enni

fer

vr.

08

20.1

5 uu

r De

And

erso

nsza

. 09

20

.15

uur

Tilt

vr.

15

20.1

5 uu

r Su

burb

iaza

. 16

20

.15

uur

Stef

an P

opdo

. 28

20

.15

uur

Suza

n Se

eger

svr

. 29

20

.15

uur

Paul

ien

Corn

elis

seza

. 30

20

.15

uur

Buuu

tvrij

za.

07

20.1

5 uu

r Si

lves

ter

vr.

13

19.3

0 uu

r Ju

ngle

Boo

kza

. 14

20

.15

uur

Mar

tin S

imek

za.

21

20.1

5 uu

r Op

era

Fam

ilia

do.

09

20.1

5 uu

r N

ienk

e Rö

mer

& F

rede

rik B

rom

vr.

10

20.1

5 uu

r Sc

hudd

endo

. 23

20

.15

uur

Leon

v/d

Zan

den

za.

25

20.1

5 uu

r Ra

palje

do.

30

20.1

5 uu

r Ev

a en

K&

Mvr

. 31

20

.15

uur

Butte

rbea

ns

za.

01

20.1

5 uu

r Sp

eelm

an e

n Sp

eelm

ando

. 06

20

.15

uur

Karin

Blo

emen

vr.

14

20.1

5 uu

r Be

atle

s Re

viva

lzo

. 16

13

.00

uur

Arth

ur, d

e m

usic

alvr

. 21

20

.15

uur

Nin

a Ju

neza

. 22

20

.15

uur

LOS

do.

27

20.1

5 uu

r N

iet S

chie

ten

vr.

14

20.1

5 uu

r Qu

atro

Ven

tos

za.

15

20.1

5 uu

r Po

olvo

gel

do.

20

20.1

5 uu

r Be

rt Ga

brië

lsza

. 22

20

.15

uur

Pate

r Moe

skro

envr

. 28

20

.15

uur

Erw

in N

yhof

fza

. 29

20

.15

uur

Brok

stuk

ken

vr.

04

20.1

5 uu

r M

ax v

/d B

urg

za.

05

20.1

5 uu

r Tr

ane

met

Tui

tevr

. 11

20

.15

uur

Soph

ie e

n Au

kelie

nza

. 12

14

.30

uur

Rob

& E

mie

l 'Ts

jong

ejon

ge'

za.

12

20.1

5 uu

r Ro

b &

Em

iel '

Gekn

ipt e

n Ge

scho

ren'

SEPTEMBER NOVEMBER DECEMBER JANUARI FEBRUARI MAART APRILOKTOBER

do.

03

20.1

5 uu

r Al

fred

v/d

Heuv

el e

.a.

vr.

04

20.1

5 uu

r Re

né v

an M

eurs

za.

05

20.1

5 uu

r He

t gro

ot n

iet t

e ve

rmijd

enzo

. 06

14

.30

uur

Jacq

ues

Vrie

nsdo

. 10

20

.15

uur

Rory

de

Groo

tvr

. 11

20

.15

uur

Kitty

Tre

pels

van

Mil

za.

12

20.1

5 uu

r RU

2vr

. 25

20

.15

uur

Enge

Bur

enza

. 26

20

.15

uur

Enge

Bur

en

OKTOBER

vr.

11

20.1

5 uu

r Ki

tty T

repe

ls v

an M

il

20.1

5 uu

r Ki

tty T

repe

ls v

an M

il

vr.

25

20.1

5 uu

r En

ge B

uren

20

.15

uur

Enge

Bur

en

20.1

5 uu

r En

ge B

uren

12½

jaar

!

Oo

ster

weg

179

6602

HL

Wijc

hen

(024

) 645

03

47

The

ater

seiz

oen

2013

/ 2

014

adv Mozaiek Bruist.indd 1 08-05-13 17:38

Page 19: Wijchen Bruist juni 2013

Bek

ijk o

nze

bro

chur

e o

p: m

oza

iekw

ijche

n.nl

OKTOBER

za.

21

20.1

5 uu

r M

onte

zum

aw

o.

25

14.3

0 uu

r Ro

n Bo

ns &

Joc

hem

van

Gel

der

vr.

27

20.1

5 uu

r Ha

ns L

iber

gza

. 28

20

.15

uur

Soun

dos

en J

enni

fer

vr.

08

20.1

5 uu

r De

And

erso

nsza

. 09

20

.15

uur

Tilt

vr.

15

20.1

5 uu

r Su

burb

iaza

. 16

20

.15

uur

Stef

an P

opdo

. 28

20

.15

uur

Suza

n Se

eger

svr

. 29

20

.15

uur

Paul

ien

Corn

elis

seza

. 30

20

.15

uur

Buuu

tvrij

za.

07

20.1

5 uu

r Si

lves

ter

vr.

13

19.3

0 uu

r Ju

ngle

Boo

kza

. 14

20

.15

uur

Mar

tin S

imek

za.

21

20.1

5 uu

r Op

era

Fam

ilia

do.

09

20.1

5 uu

r N

ienk

e Rö

mer

& F

rede

rik B

rom

vr.

10

20.1

5 uu

r Sc

hudd

endo

. 23

20

.15

uur

Leon

v/d

Zan

den

za.

25

20.1

5 uu

r Ra

palje

do.

30

20.1

5 uu

r Ev

a en

K&

Mvr

. 31

20

.15

uur

Butte

rbea

ns

za.

01

20.1

5 uu

r Sp

eelm

an e

n Sp

eelm

ando

. 06

20

.15

uur

Karin

Blo

emen

vr.

14

20.1

5 uu

r Be

atle

s Re

viva

lzo

. 16

13

.00

uur

Arth

ur, d

e m

usic

alvr

. 21

20

.15

uur

Nin

a Ju

neza

. 22

20

.15

uur

LOS

do.

27

20.1

5 uu

r N

iet S

chie

ten

vr.

14

20.1

5 uu

r Qu

atro

Ven

tos

za.

15

20.1

5 uu

r Po

olvo

gel

do.

20

20.1

5 uu

r Be

rt Ga

brië

lsza

. 22

20

.15

uur

Pate

r Moe

skro

envr

. 28

20

.15

uur

Erw

in N

yhof

fza

. 29

20

.15

uur

Brok

stuk

ken

vr.

04

20.1

5 uu

r M

ax v

/d B

urg

za.

05

20.1

5 uu

r Tr

ane

met

Tui

tevr

. 11

20

.15

uur

Soph

ie e

n Au

kelie

nza

. 12

14

.30

uur

Rob

& E

mie

l 'Ts

jong

ejon

ge'

za.

12

20.1

5 uu

r Ro

b &

Em

iel '

Gekn

ipt e

n Ge

scho

ren'

SEPTEMBER NOVEMBER DECEMBER JANUARI FEBRUARI MAART APRILOKTOBER

do.

03

20.1

5 uu

r Al

fred

v/d

Heuv

el e

.a.

vr.

04

20.1

5 uu

r Re

né v

an M

eurs

za.

05

20.1

5 uu

r He

t gro

ot n

iet t

e ve

rmijd

enzo

. 06

14

.30

uur

Jacq

ues

Vrie

nsdo

. 10

20

.15

uur

Rory

de

Groo

tvr

. 11

20

.15

uur

Kitty

Tre

pels

van

Mil

za.

12

20.1

5 uu

r RU

2vr

. 25

20

.15

uur

Enge

Bur

enza

. 26

20

.15

uur

Enge

Bur

en

OKTOBER

vr.

11

20.1

5 uu

r Ki

tty T

repe

ls v

an M

il

20.1

5 uu

r Ki

tty T

repe

ls v

an M

il

vr.

25

20.1

5 uu

r En

ge B

uren

20

.15

uur

Enge

Bur

en

20.1

5 uu

r En

ge B

uren

12½

jaar

!

Oo

ster

weg

179

6602

HL

Wijc

hen

(024

) 645

03

47

The

ater

seiz

oen

2013

/ 2

014

adv Mozaiek Bruist.indd 1 08-05-13 17:38

Bek

ijk o

nze

bro

chur

e o

p: m

oza

iekw

ijche

n.nl

OKTOBER

za.

21

20.1

5 uu

r M

onte

zum

aw

o.

25

14.3

0 uu

r Ro

n Bo

ns &

Joc

hem

van

Gel

der

vr.

27

20.1

5 uu

r Ha

ns L

iber

gza

. 28

20

.15

uur

Soun

dos

en J

enni

fer

vr.

08

20.1

5 uu

r De

And

erso

nsza

. 09

20

.15

uur

Tilt

vr.

15

20.1

5 uu

r Su

burb

iaza

. 16

20

.15

uur

Stef

an P

opdo

. 28

20

.15

uur

Suza

n Se

eger

svr

. 29

20

.15

uur

Paul

ien

Corn

elis

seza

. 30

20

.15

uur

Buuu

tvrij

za.

07

20.1

5 uu

r Si

lves

ter

vr.

13

19.3

0 uu

r Ju

ngle

Boo

kza

. 14

20

.15

uur

Mar

tin S

imek

za.

21

20.1

5 uu

r Op

era

Fam

ilia

do.

09

20.1

5 uu

r N

ienk

e Rö

mer

& F

rede

rik B

rom

vr.

10

20.1

5 uu

r Sc

hudd

endo

. 23

20

.15

uur

Leon

v/d

Zan

den

za.

25

20.1

5 uu

r Ra

palje

do.

30

20.1

5 uu

r Ev

a en

K&

Mvr

. 31

20

.15

uur

Butte

rbea

ns

za.

01

20.1

5 uu

r Sp

eelm

an e

n Sp

eelm

ando

. 06

20

.15

uur

Karin

Blo

emen

vr.

14

20.1

5 uu

r Be

atle

s Re

viva

lzo

. 16

13

.00

uur

Arth

ur, d

e m

usic

alvr

. 21

20

.15

uur

Nin

a Ju

neza

. 22

20

.15

uur

LOS

do.

27

20.1

5 uu

r N

iet S

chie

ten

vr.

14

20.1

5 uu

r Qu

atro

Ven

tos

za.

15

20.1

5 uu

r Po

olvo

gel

do.

20

20.1

5 uu

r Be

rt Ga

brië

lsza

. 22

20

.15

uur

Pate

r Moe

skro

envr

. 28

20

.15

uur

Erw

in N

yhof

fza

. 29

20

.15

uur

Brok

stuk

ken

vr.

04

20.1

5 uu

r M

ax v

/d B

urg

za.

05

20.1

5 uu

r Tr

ane

met

Tui

tevr

. 11

20

.15

uur

Soph

ie e

n Au

kelie

nza

. 12

14

.30

uur

Rob

& E

mie

l 'Ts

jong

ejon

ge'

za.

12

20.1

5 uu

r Ro

b &

Em

iel '

Gekn

ipt e

n Ge

scho

ren'

SEPTEMBER NOVEMBER DECEMBER JANUARI FEBRUARI MAART APRIL

do.

03

20.1

5 uu

r Al

fred

v/d

Heuv

el e

.a.

vr.

04

20.1

5 uu

r Re

né v

an M

eurs

za.

05

20.1

5 uu

r He

t gro

ot n

iet t

e ve

rmijd

enzo

. 06

14

.30

uur

Jacq

ues

Vrie

nsdo

. 10

20

.15

uur

Rory

de

Groo

tvr

. 11

20

.15

uur

Kitty

Tre

pels

van

Mil

za.

12

20.1

5 uu

r RU

2vr

. 25

20

.15

uur

Enge

Bur

enza

. 26

20

.15

uur

Enge

Bur

en

12½

jaar

!

Oo

ster

weg

179

6602

HL

Wijc

hen

(024

) 645

03

47

The

ater

seiz

oen

2013

/ 2

014

adv Mozaiek Bruist.indd 2 08-05-13 17:34

Page 20: Wijchen Bruist juni 2013

Het ‘Hof van Kaatje’ is een unieke kinderspeelboerderij voor de allerkleinsten van 0 – 6 jaar.De kinderen kunnen de dieren van dichtbij bekijken en zelf aaien. Daarnaast kunnen de kleine kinderen zich helemaal uitleven op de springkussens, de zandbakken met water, rondrijden op de traptrekkers en klimmen en verstoppen in de strotent.Terwijl de kinderen zich prima vermaken, kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met een lekkere versnapering op ons overdekte terras of lekker buiten in de zon.

Openingstijden: woensdag 13.00 - 17.30 uur vrijdag, zaterdag en zondag 10.00 – 17.30 uurTijdens de schoolvakanties zijn wij extra geopendvan woensdag t/m maandag van 10.00 - 17.30 uur

Gagelvenseweg 4, 6604 BE Wijchen024-6421567 [email protected]/hethofvankaatje

Bed and BreakfastKinderboerderij / SpeelweideBoerengolf / HuifkarFamilie- en kinderfeestjesSchoolreisjes

Page 21: Wijchen Bruist juni 2013

De komende editie wordt in Wijchen een groot internationaal muzikaal feest. op de Dag van Wijchen, woensdag 17 juli 2013, is het in de hele gemeente één groot feest. Duizenden wandelaars die onze mooie gemeente bezoeken tijdens hun sportieve tocht.Net als voorgaande jaren vieren we in Wijchen ons eigen vierdaagsefeest.

maaNDag 15 juli Op het marktplein beginnen we ons Vierdaagsefeest met de Internationale Vierdaagse Parade, een spectaculaire muziekshow van internationale orkesten. Na het succes van de eerste editie vorig jaar, verzorgen internationale orkesten wederom een mooie show. Muzikanten uit Duitsland, Engeland, Denemarken, Zweden en Zwitserland zijn deze maandagavond te gast om u te laten genieten van een mooie avond in het hartje van Wijchen. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis.

DiNsDag 16 juliOp de dinsdagavond is het weer de beurt aan het Vierdaagseorkest. Een avondvullende show met zang en dans van dit inmiddels in de hele omgeving bekende orkest. Ruim 100 muzikanten laten u aan de vooravond van de Dag van Wijchen alvast in de stemming komen. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. Dit concert wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Wijchen, Rabobank en Sterrebosch.

WoeNsDag 17 juliDe Dag van Wijchen: al vroeg komen de wandelaars door onze mooie gemeente. Eerst in Alverna, vervolgens naar Wijchen Zuid, Balgoij, Niftrik en dan door het centrum via Woezik op weg naar Beuningen en naar de finish in Nijmegen. In Wijchen is er langs de route op diverse podia gezellige muziek.In het centrum van Wijchen is het de gehele dag goed toeven met muziek en gezellige terrasjes.

Kortom, vele internationale muzikanten en gasten tijdens de Vierdaagseweek in Wijchen. U komt toch zeker ook?

Voor alle informatie over de wandeltocht zelf verwijzen wij u naar www.4daagse.nl

vierdaagse in Wijchen

Bron: www.wijchen.nl

Het ‘Hof van Kaatje’ is een unieke kinderspeelboerderij voor de allerkleinsten van 0 – 6 jaar.De kinderen kunnen de dieren van dichtbij bekijken en zelf aaien. Daarnaast kunnen de kleine kinderen zich helemaal uitleven op de springkussens, de zandbakken met water, rondrijden op de traptrekkers en klimmen en verstoppen in de strotent.Terwijl de kinderen zich prima vermaken, kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met een lekkere versnapering op ons overdekte terras of lekker buiten in de zon.

Openingstijden: woensdag 13.00 - 17.30 uur vrijdag, zaterdag en zondag 10.00 – 17.30 uurTijdens de schoolvakanties zijn wij extra geopendvan woensdag t/m maandag van 10.00 - 17.30 uur

Gagelvenseweg 4, 6604 BE Wijchen024-6421567 [email protected]/hethofvankaatje

Bed and BreakfastKinderboerderij / SpeelweideBoerengolf / HuifkarFamilie- en kinderfeestjesSchoolreisjes

21

Page 22: Wijchen Bruist juni 2013

“Mijn doel? Jong en oud kennis

laten maken met de hardloopsport!”

De 21-jarige jesper van der Wielen uit Wijchen is professioneel hardloper en behoort tot de top van Nederland. Hij is binnen vijf jaar tijd uitgegroeid van regionaal naar internationaal talent. Hoogtepunten in zijn prille atletiekcarrière zijn een medaille op het eK <23 jaar en deelname aan het eK senioren in 2012 in Helsinki.

virusSinds de oudejaarscross in Soest is Jesper niet meer in actie gekomen tijdens wedstrijden. “Ik heb in augustus 2012 een virus opgelopen. Het gaat alleen over met rust en daarom zit ik noodgedwongen langs de kant”, zegt Jesper. Wie denkt dat hiermee de ambities van de jonge Wijchenaar zijn getemperd heeft het aan het verkeerde eind. “Het gaat stukje bij beetje beter en inmiddels zit ik al weer aan zes trainingen per week. Ik hoop nu snel vooruit te gaan en het aantal trainingen op te bouwen. Als het mee zit loop ik begin juni weer wedstrijden”, aldus Jesper.

amBassaDeurSinds vorig jaar is Jesper ambassadeur van de 5 van Wijchen, een nieuwe ambitieuze hardloopwedstrijd voor zowel recreant als wedstrijdloper. Behalve dat hij zelf mee loopt, is Jesper mede verantwoordelijk voor het aantrekken van topatleten voor de Gala Run. “Er zijn in de regio met name wegwedstrijden voor recreanten. Mij leek het leuk om aan een groot publiek te laten zien wat wedstrijdlopen is en hoe snel dat gaat”, vertelt Jesper. ”Daarnaast voelt hij zich niet alleen ambassadeur van de 5 van Wijchen. “Als professioneel atleet voel ik me ook ambassadeur van het hardlopen in de regio”, vult Jesper aan.

Jesper van der Wielen

22

Page 23: Wijchen Bruist juni 2013

5 vaN WijcHeNVan der Wielen: “Eind augustus, wanneer de 5 van Wijchen gehouden wordt, zijn er nog niet zoveel wedstrijden. Daarnaast onderscheidt de 5 van Wijchen zich van andere wedstrijden in de regio. De afstand 5 kilometer is een korte afstand voor een wegwedstrijd, maar hierdoor gaat het razend snel. De 5 van Wijchen richt zich met de Gala Run vooral op nationale toppers en toppers uit de regio. Het is nog even afwachten welke atleten daadwerkelijk aanwezig zullen zijn maar ik kan garanderen dat er weer een ijzersterk deelnemersveld aan de start zal verschijnen,” aldus van der Wielen.

Op zaterdag 24 augustus vindt de 5 van Wijchen plaats. Dit is een gecertificeerde 5 kilometer wegwedstrijd en wordt georganiseerd door Atletiek Vereniging Wijchen.De wedstrijd wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Jesper van der Wielen, snelste Nederlander op de 5 kilometer in 2012. Hij zal tevens als ambassadeur van de wedstrijd deelnemen. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen; een 5 km voor recreanten en een 5 km Gala Run.

5 Km recreaNteN Deze wedstrijd is voor iedereen vanaf 11 jaar toegankelijk.

Wijchen

De tijdregistratie gebeurt aan de hand van de ChampionChip van My Laps. Op het terrein van Atletiek Vereniging Wijchen bruist het van gezelligheid met een groot terras, een feesttent en muziek!

gala ruNOnder aanvoering van Wijchens trots Jesper van der Wielen zal een groep regionale en nationale topatleten aan de start verschijnen. Snelle tijden, muziek, show en een professionele presentatie maken de Gala Run tot een spektakel voor het publiek.

programma:18:00 uur 5 km recreanten18:45 uur Prijsuitreiking recreanten19:00 uur Gala Run19:25 uur Prijsuitreiking Gala Run20:00 uur Feest

iNscHrijveNVoorinschrijven kan tot en met 21 augustus 2013 via www.5vanwijchen.nl. Op de dag zelf kunt u zich na inschrijven tot drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Wilt u liever niet mee doen? U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken!

23

Page 24: Wijchen Bruist juni 2013

professionele kunstenaarsbenodigdheden

en lijstenmakerij

Op zoek naar professionele kunstenaarsbenodigdheden? Pro Art in Nijmegen is al meer dan twintig jaar hét adres voor beroepskunstenaars, serieuze amateurs en kunststudenten.

Wie voor de winkel van Pro Art staat moet zich niet voor de gek laten houden door die smalle gevel. In de gezellige winkel aan de Van Welderenstraat in Nijmegen ligt en staat namelijk een werkelijk E-N-O-R-M assortiment aan verf, penselen, doek en tal van andere materialen, grondstoffen en gereedschappen op je te wachten. Alleen maar kwaliteitsproducten, van alle bekende merken. Uiteraard voorzien van een passend advies over materiaal en materiaalgebruik.

In augustus 2011 heeft Pro Art de lijstenmakerij van Eclips overgenomen. De professionele en ervaren lijstenmaker Clemens Coppens is van woensdag t/m zaterdag aan het werk. Clemens heeft 30 jaar ervaring als lijstenmaker bij Teunissen Lijstenmakerij. Bij Pro Art kunt u dus ook terecht voor inlijsten, restauratie, opplakken, opspannen en schoonmaken van uw schilderijen en prenten. De keuze in lijsten is bovendien enorm.

Wij zien u graag terug in de van Welderenstraat 47 te Nijmegen!

Onze openingstijden zijn:ma 12.00-17.30 di t/m vr 9.00-17.30 do koopavond tot 21.00za 9.30-17.00

Van Welderenstraat 47 | Nijmegen | 024 3822222 | www.pro-art.nl [email protected]

24

Page 25: Wijchen Bruist juni 2013
Page 26: Wijchen Bruist juni 2013

ZOMER! DÉ tijD om Weer sportieF te FietseN!

Na een lange winter staan veel mensen weer te popelen om de racefiets, mountainbike of hybride/fitnessbike weer uit de schuur te halen om weer op pad te gaan in onze mooie en gevarieerde regio. De mogelijkheden om de fietssport te beoefenen zijn uitgebreid. Zo kan men de bossen in met de mountainbike.

De mountainbike is er tegenwoordig in diverse soorten, zoals de van oudsher bekende 26 inch wielmaat, nieuwkomer 29er en tegenwoordig zelfs een 3de wielmaat de 650b, ook wel 27 inch genoemd. Elk van deze mountainbikes heeft zijn specifieke eigenschappen zoals snelheid, wendbaarheid, grip en comfort. Laat u bij de keus van uw nieuwe aanschaf daarom goed informeren bij uw specialist van het land van Cuijk en omstreken. Het wielrennen heeft ondanks negatieve verhalen in de media niet aan populariteit ingeleverd. Integendeel, steeds meer mensen ontdekken het nut en genot dat deze sport kan brengen met als bijkomend feit: je ziet eens wat meer van onze verrassend mooie en uiterst gevarieerde regio.

Voor een ultieme sportbeleving zijn er uiteraard ook talloze accessoires beschikbaar, zoals fietsnavigatie, hartslagmeters, houders voor verschillende soorten mobiele telefoons, zadeltassen, handige compacte fietspompjes en bidons met houders. Ook kleding kan bijdragen aan een positieve sportbeleving. Goede fietskleding heeft een juiste balans als het gaat om comfort en functionaliteit. Als specialist in het sportieve fietsen kunnen wij u advies op maat geven op basis van onze jarenlange ervaring, dit alles in een rustige ambiance. Uiteraard meten wij u alvorens u een keus maakt op om zodoende tot een passend maatadvies te komen.

ook voor een sportieve fiets bent u bij Hans lemmens tweewielers aan het juiste adres!

cuBe 2013tosKaNa

26

Page 27: Wijchen Bruist juni 2013

Hans lemmens tweewielers cuijk is al jarenlang een begrip op het gebied van alles wat met fietsen te maken heeft.

Wij bieden u de grootste collectie elektrische fietsen, tourfietsen, racefietsen, mountainbikes, hybrides, stadsfietsen en kinderfietsen in de regio en ver daarbuiten. In onze 1850 m2 grote showroom vindt u de volledige collecties van de topmerken Koga, Gazelle, Batavus, Trek, Sparta, Cube, Bulls, Cortina, Alpina, Loekie en Pegasus.

Om er zeker van te zijn dat uw fiets altijd op maat is afgesteld, bieden wij u een meting aan volgens het Shimano Bike Fitting systeem. Het maken van een proefrit is in de winkel en bij goede weersomstandigheden buiten ook mogelijk.

HaNs lemmeNs tWeeWielers:

het juiste adresTevens hebben wij meer dan dertig testfietsen om uitvoerig te proberen, van elektrische fietsen tot 29-er’s en full-suspension mountainbikes.

Naast onze grote keuze in fietsen hebben wij uiteraard ook een ruim assortiment race- en atb kleding en regenkleding voor dames, heren en kinderen (indoor en outdoor), helmen, schoenen, accessoires en onderdelen van de merken SPIUK, Agu, BBB, Bontrager, Pearl Izumi, Nalini, Fast Rider, Shimano, Sram, Ortlieb, Lezyne en nog vele andere merken.

Het ervaren team van Hans Lemmens staat u graag te woord met deskundig advies en uiteraard staan wij voor de van ons bekende service! Zoals de gratis haal- en brengservice in een straal van twintig kilometer.

27

Page 28: Wijchen Bruist juni 2013

Want.. juist nu kan een foute keuze je duur komen te staan. Een gedegen studiekeuze onderzoek kan tijd én geld besparen. Scholieren en studenten

Zit je op de middelbare school en heb je geen idee over je vervolgstudie? Weet je niet zeker of je de opleiding, die je zou

willen volgen aan kunt? Of studeer je inmiddels en denk je dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt? Aarzel niet en neem

contact op met LetsWork!. Samen kijken we naar de vragen en twijfels, die je hebt. Om meer zicht te krijgen op je studie-

mogelijkheden wordt gebruik gemaakt van betrouwbaar testmateriaal (dus geen fun-tests), gesprekken en opdrachten.

Natuurlijk zijn ouders van harte welkom om de vragen van hun kind toe te lichten. LetsWork! werkt samen met het Maaswaal

College.

Werkenden

Ook als je een baan hebt en graag eens je carrière onder de loep wilt nemen, kan

LetsWork! je helpen bij het kiezen van het juiste vervolgtraject, bv een cursus,

opleiding of een complete carrièreswitch. Indien nodig wordt gebruik gemaakt van

testmateriaal en opdrachten. In overleg met jou stellen we een gedegen

toekomstplan op.

LetsWork!

LetsWork! is een psychologisch adviesbureau en biedt begeleiding bij vragen

op het gebied van studie, beroep en loopbaan. Annemiek Reith is opgeleid

als beroepskeuzeadviseur en arbeids- en organisatiepsycholoog. Ze heeft

oog en oor voor de vragen van haar cliënten en neemt de tijd om samen met

de cliënt tot een onderbouwde beslissing te komen. Er wordt alleen weten-

schappelijk verantwoord testmateriaal ingezet en er wordt gewerkt volgens

de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

LetsWork! Daar kun je op vertrouwen!

MEER WETEN?

Neem contact op en we gaan aan de slag.

STUDEREN? Investeer NU in een juiste Keuze!

LOOPBAANVRAGEN? Investeer NU in je eigen toekomst!

studie | beroep | loopbaan

Bijsterhuizen 24-29

6604 LK Wijchen

T +31(0)24 64 535 88

E [email protected]

I www.lets-work.nu

drs. Annemiek Reith - van Hall

Registerpsycholoog NIP

Page 29: Wijchen Bruist juni 2013
Page 30: Wijchen Bruist juni 2013

Gastheer en chef-kok Angelo Petralia verrast in het gezellige Italiaanse familierestaurant Da Angelo Delicatezza & Trattoria de klant met (h)eerlijke Italiaanse delicatessen: vers bereide pasta’s, lasagna, ravioli en eigen sauzen. Bij Da Angelo kunt u ook verse maaltijden meenemen en Italiaanse delicatessen kopen:• Diverse soorten olijfolie• De echte Prosciutto di Norcia• Voortreffelijke wijnen uit Umbrië• Heerlijke truffel uit NorciaWe verzorgen catering voor bedrijven en particulieren en kookworkshops. Maandag tot en met zondag geopend, voor openingstijden zie onze website!

prinsenweg 3 a molenhoek | t. 024 388 08 [email protected] | www.da-angelofood.nl

3-gangen keuzemenu € 29,50Uiteraard ontbreken de gerechten met truffel hierin niet

Iedere maandag, dinsdag en woensdag vanaf 17.00 uur:

Osteria (proeverij) met de authentiekeItaliaanse gerechten € 29,50

HeerlijKe italiaaNse gerecHteN!

Kerkplein 5 Wanroij

048 5471067

[email protected]

www.bijties.nl

Kasteellaan 2 Wijchen Tel.: 024-6451010

www.annekewijchen.nl

NIEUW: LEKKER LUNCHEN BIJ ANNEKE!

30

Page 31: Wijchen Bruist juni 2013

juni:Zaterdag 8 juni Theaterfestival in het centrum van Wijchen. Meer info op www.wijchenallround.nl

Zaterdag 8 juni strong Viking Obstacle run rondom Recreatiegebied De Berendonck De Strong Viking Obstacle Run is een uitdagende wedstrijd waarbij deelnemers de strijd aangaan zoals de Vikingen dat deden op een parcours van 19 kilometer en maar liefst 30 hindernissen Meer info op www.stronvikingrun.nl

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden weer de clubkampioenschappen golf plaats op Burggolf Wijchen. Zondag 9 juni tussen 12:00 en 14:30 zal de apotheose van de kampioenschappen op de laatste holes plaatsvinden. Meer info op www.golfbaan-wijchen.nl

Zondag 9 juni Hernense stratenmarkt in het centrum van Hernen. Naast een grote markt zijn er tal van evenementen en kinderattracties. Meer info op www.stratenmarkt.nl

Zondag 16 juni jaarlijkse Buitenrommelmarkt op het schoolplein bij het dorpshuis te Balgoij.De opbrengst komt ten goede aan de Harmonie. Op deze Markt staan geen handelaren. Alle spullen zijn opgesteld in gesorteerde kramen met een grote diversiteit van antiek tot elektrische apparatuur. Meer info op www.kenv-balgoy.nl

Zaterdag 22 juni dansfestival in het centrum van Wijchen Verschillende dansgroepen demonstreren zeer diverse dansstijlen. Meer info op: www.wijchenallround.nl Zaterdagavond 22 en zondagmiddag 23 juni viert het dweilorkest de neutekrakers Alverna haar 25-jarig jubileum in het Dorpshuis de Oase, met een feestavond en receptie m.m.v. diverse dweilorkesten en artiesten. Meer info op: www.neutekrakers.nl

Zaterdag 29 juni nederlandse Veteranendag In het kasteel is deze dag een bijeenkomst voor Wijchense Veteranen.

juli:

Zaterdag 6 en zondag 7 juli KerkdorpentochtElke dag verschillende routes door de mooiste plekjes van de kerkdorpen van Wijchen. Voor aanvangstijden van de verschillende afstanden en meer info kijkt u op: www.posthoorn-wijchen.nl

Zaterdag 6 juli vindt al weer voor de 9e keer het Gevelconcert plaats.Bijna honderd muzikanten uit diverse (dweil)orkesten brengen in het horecastraatje van Wijchen ter hoogte van Café Anneke - Difference - Sterrebosch gedurende 1,5 uur vanaf balkons, daken, steigers, podia en uit ramen een uniek concert ten gehore. Aanvang 22.30 uur.

Zom

er 2

013

even

eMen

Ten

31

Page 32: Wijchen Bruist juni 2013
Page 33: Wijchen Bruist juni 2013

Zaterdag 13 t/m dinsdag 16 juli Kermis in Hernen De kermis in Hernen wordt ook dit jaar georganiseerd door Festina Lente. Vier dagen plezier in het centrum van Hernen.

Maandag 29 juli tot vrijdag 2 augustus Okie dokiedorpHet kindervakantiedorp vindt ook dit jaar weer plaats in het Oosterpark. Meer info op www.okiedokiedorp.nl

AuGusTus:Zaterdag 24 augustus de 5 van Wijchen Een 5 km hardloopwedstrijd voor recreanten (open inschrijving voor iedereen) en een 5 km Gala Run voor de (sub)top van Nederland (op invitatie). Meer info op: www.avwijchen.nl

Zondag 25 augustus de Kunstmarkt Wijchen van Wijchen, met ongeveer 80 deelnemers in de Kasteeltuin. Meer info op: www.kunstmarktWijchen.nl Zaterdag 31 Augustus Anneke’s night of the Proms Openluchtconcert door het grootste podium showorkest van Nederland, “Benny’s Big Show Orkestra”. Meer info op www.cafeanneke.nl

sePTeMBer:Zondag 1 september Wijchen PresentTheater ‘t Mozaïek, Oosterweg 179, 6602 HL Wijchen www.wijchenpresent.nlVerenigingen, stichtingen of instellingen die zich presenteren, promoten door middel van workshops en demonstraties. Ook dit jaar vindt Wijchen Present weer plaats in Theater ’t Mozaïek. Aanmelden en info op www.wijchenpresent.nl

Zondag 1 september rommelmarkt saltshof

Zaterdag 7 t/m maandag 9 september Kermis Balgoij Zondag 8 septemberKoopzondag in het centrum van Wijchen

Zondag 8 september 10e Oude Voertuigendag in de achtertuin van kasteel Wijchen Oldtimerevenement voor auto’s, vrachtauto’s, motoren, bromfietsen, enz. gemaakt vòòr 1981. Meer info op: www.oudevoertuigendag.nl

Zom

er 2

013

even

eMen

Ten

Kijk voor het allerlaatste nieuws en evenementen in Wijchen op:

33

Page 34: Wijchen Bruist juni 2013

maZDa cX-5: De compacte crossover suv met sKYactiv tecHNologYDe Mazda CX-5 is het eerste productiemodel dat volledig ontwikkeld is met onze nieuwe SKYACTIV TECHNOLOGY en ‘KODO - Soul of Motion’ designtaal en belichaamt het pure rijplezier dat de rode draad vormt door onze geschiedenis. Deze compacte crossover SUV verbeeldt de opwinding die we als kinderen voelden bij de ervaring van beweging.We hebben design, gebruiksgemak en comfort voorop gesteld, zonder afbreuk te doen aan veiligheid en brandstofefficiëntie. De kwaliteit en veelzijdigheid van deze compacte SUV hebben een lange levensduur, want de auto past bij iedere interesse, levensfase of levensstijl.Dynamische rijprestaties en rijplezier met SKYACTIV TECHNOLOGY

MAZDA NIEUWS!

Al ons pionierswerk zit in onze compleet nieuwe SKYACTIV TECHNOLOGY. Deze technologie is voor het eerst volledig geïntegreerd in de Mazda CX-5. Deze compacte crossover biedt een werkelijk aangename rijervaring. De geavanceerde motor-, transmissie-, onderstel- en carrosserietechnologieën zorgen samen voor verfijnde en brandstofefficiënte rijprestaties.

Het onderstel zorgt voor een lichte, directe besturing en een wendbaarheid die zelden in SUV’s aangetroffen worden. De motor en de transmissie geven een dynamisch rijgedrag met een grote efficiëntie, terwijl de Active Torque All-Wheel Drive het vermogen naar de wielen met de meeste grip leidt. De lichte en tegelijk sterke carrosserie zorgt voor veiligheid van topniveau, gecombineerd met uitstekende aerodynamica.

34

Page 35: Wijchen Bruist juni 2013

De NieuWe maZDa 6Op zoek naar de ware aard van beweging, keken we verder dan de norm. Zoals we dat al generaties lang met volle overgave doen. We vonden inspiratie in atletische vormen in de natuur.Het design van de nieuwe Mazda6 vangt beweging en snelheid in iedere lijn. En u voelt die beweging dankzij SKYACTIV TECHNOLOGY, die rijden dynamischer dan ooit maakt.

MAZDA NIEUWS!

AUTOBEDRIJFMEGENS B.V.Nieuweweg 76 • 6603 BR Wijchen • Tel. 024 - 642 02 [email protected] • www.mazdamegens.nl

AUTOBEDRIJFMEGENS B.V.Nieuweweg 76 • 6603 BR Wijchen • Tel. 024 - 642 02 [email protected] • www.mazdamegens.nl

AUTOBEDRIJFMEGENS B.V.Nieuweweg 76 • 6603 BR Wijchen • Tel. 024 - 642 02 [email protected] • www.mazdamegens.nl

AUTOBEDRIJFMEGENS B.V.Nieuweweg 76 • 6603 BR Wijchen • Tel. 024 - 642 02 [email protected] • www.mazdamegens.nl

35

Page 36: Wijchen Bruist juni 2013

Touwslagersbaan 11, Wijchen Telefoon (024) 6418543 www.markswijchen.nl

We coffee!

Telefoon (024) 6418543 www.markswijchen.nl

Touwslagersbaan 11, Wijchen Telefoon (024) 6418543www.markswijchen.nlTouwslagersbaan 11, Wijchen Telefoon (024) 6418543www.markswijchen.nl

We coffee!We coffee!

Meervoudig fi nalistDutch Barista Championship

FinalistDutch Latte Art Championship

Lunchroom / Coffee lounge

Mark's achterpagina 2013_voorstel2.indd 1 2/21/2013 11:38:11 PM