De krant van Chambéry mei 2014

13

description

buurtwerk, Wmkj, Chato, dienstencentrum, agenda, menu,...

Transcript of De krant van Chambéry mei 2014

Wijkwerking Chambéry • Chambérystraat 24, 1 040 Etterbeektel 02 646 20 57 • fax 02 639 1 3 03 • [email protected] • www.chambery.be

De

kran

tva

nC

ham

béry

MIJN

WIJK

MEI 201 4

Fotoreportage intergenerationeelfietsproject Chambéry-Chambéry ..... 2

Conversatiefatels ..... 3Wijkfeesten, apéros & feest van de buren ..... 4Algemeen vergadering: 20 jaar in de buurt ..... 4

20 jaar terug, 20 jaar voorruit:gesprek met Ouarda ..... 6

Cycle power parcours ..... 5

Vaste activiteiten & diensten ..... 7Restonieuws & project EntourÂge ..... 8

Zinneke parade 201 4 ! ..... 1 0Programma uitstappen,

cursussen & infosessies ..... 9,1 0 &1 1

..... 1 2 &1 3

Wijkwerking

WMKJ

Dienstencentrum

Agenda & Menu

Alsje

mijhe

btgelezen...g

eefm

ijdo

oraa

neenvriend

(in)o

fiem

anduitjebu

urt!

Nieuwe data

heropeni

ng restau

rant

• VRIJDAG 9 MEI

1 4:00-1 6:00

feesteli jke opening

• MAANDAG 1 2 MEI

start maaltijden

Cham

béry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambé

ry,o

hou

i!C

ham

béry

,oh

oui!

Cha

mbé

ry,o

hou

i!C

ham

béry

,oh

oui!

Cha

mbé

ry,o

hou

i!C

ham

béry

,oh

oui!

Cha

mbé

ry,o

hou

i!C

ham

béry

,oh

oui!

Cha

mbé

ry,o

hou

i!C

ham

béry

,oh

oui!

Cha

mbé

ry,o

hou

i!C

ham

béry

,oh

oui!

Cha

mbéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! C

hambéry, oh

oui!Cham

béry,ohoui!C

hambéry,oh

oui!Cham

béry,ohoui!C

hambéry,oh

oui!Cham

béry,ohoui!C

hambéry,oh

oui!Cham

béry,ohoui!C

hambéry,oh

oui!Cham

béry,ohoui!C

hambéry,oh

oui!Cham

béry,oho

De eerste étapes van onze intergenerationele fietsproject Chambéry-Chambéry zijnintussen afgelegd. De vierentwintig uren van de fiets bracht onze Chambery-équipe naarhet Zoniënwoud.Voor de fietsvierdaagse in Brugge, vonden we ook nog wat nieuweploegmaats: van 5 tot 70 jaar, iedereen verscheen in topvorm aan de start. Bijgestaan dooreen varken en wat kippen van de boerderij waar we verbleven, maakten we er eenhartverwarmende voorjaarsronde van. Er zijn nog enkele beproevingen te gaan: CyclePower Parcours 1 4 mei, Week van de Fiets van 7 tot 1 1 jul i… Jij fietst toch ook?

een geweldig intergenerationeel fietsproject !

Het leven zoals het is... Chambéry-Chambéry:

2WIJKWERKING

Nederlandse "conversatietafel" Editoriaal:2 kaarsen blazen

Deze maand luiden we onze wijkkrant inmet een klassieker: ‘in mei leggen allevogels een ei’. Wie in de stad de kansheeft om het vogelgedrag van de laatsteweken te observeren zal gemerkt hebbendat al le stadsvogels druk in de weerwaren met het bouwen van hun nest.

En als we dit nu naar de werking van hetwijkhuis vertalen kunnen we echt welzeggen dat ook wij de afgelopen wekenbezig waren om ons nestje verder uit tebouwen. De medewerkers van hetdienstencentrum, resto en Chato zijndruk in de weer geweest om ons warmeChambéry-nestje veil ig te stel len. Zonderde uitbreidingswerken aan de keuken zouhet moeil i jk worden om de socialeinspectie te overtuigen van ons zinvolwijkrestaurant! Wanneer jul l ie deze krantin handen hebben is ons ei gelegd : delaatste aanpassingswerken aan de keukenen het resto zijn hopelijk achter de rug!Het stof is weggeblazen, de verfpottenzijn geledigd, de deuren gaan na 3 wekensluiting weer open! Op vrijdag 9 mei is ereen feesteli jke rondleiding voorzien inhet resto en de nieuwe keukens. Wezullen dan ook onze 8e kaars uitblazenvoor onze 20e verjaardag!

Zaterdag 1 0 mei nodigen we iedereen uitom mee te gaan naar de Zinneke Paradein het centrum van Brussel. Wie er 2 jaargeleden bij was weet dat dit eenongelofeli jke namiddag wordt! Voor wiehet nog nooit meemaakte: niet twijfelenhet loont de moeite.Vooral om te zienhoe onze jongeren en ouderen uitEtterbeek het beste van zichzelf hebbengegeven de afgelopen maanden!

Eind mei blazen we nog een kaars uit: opvrijdag 30 mei vindt het jaarl i jks feest vande buren plaats. Chambéry zal voor de 2e

keer deelnemen en zal tijdens het gezell igsamenzijn onder de buren de zaadjes vanhet project ‘groene wijken - quartiersverts ‘ verder laten kiemen. Jul l ie komentoch ook? Lees meer in deze krant.

3 WIJKWERKING

Sinds februari volgen een negental mensen van ver-schil lende leeftijden en origine de MO-lessen van Brus-sel leer, bedoeld voor mensen die al een goedebasiskennis Nederlands hebben en hun Nederlandswil len oefenen. Deze ‘lessen’ of noem het ‘praatklassen’gaan steeds over bepaalde thema’s. Voor deze reeks van30u werd gekozen voor het thema ‘duurzame’ samen-leving. Er werd al gepraat over ‘gezonde’ voeding enduurzaam eten, over slapen en stress, over de ecologi-sche voetafdruk. Dit gebeurt op een interactieve manier.Zo deden de cursisten al stressoefeningen, of vulden zeeen enquête in op internet over hun voetafdruk. Debedoeling is ook dat ze de straat opgaan en mensen in-terviewen of projecten bezoeken.

We vroegen aan een paar cursisten hoe zij deze ‘praat-groep’ ervaren. De meesten zijn hier om hun Neder-lands te verbeteren en vooral hun Nederlands teoefenen. Zo is er Roza, een oudere dame die Nederlandsleerde op het werk maar het nu niet meer kan spreken.Of François, die langere tijd in Marokko verbleef en geenNederlands meer gesproken heeft. Carina is hier altijdnaar de les geweest en wil haar Nederlands nu verderoefenen. Armen werkt op Chambéry en profiteert ervandat deze lessen op het werk georganiseerd worden omzijn Nederlands verder te oefenen.

Het ziet er alvast een gezell ig boeltje uit. Wim probeertieders’ mening te vragen over een bepaald onderwerp enzorgt er op die manier voor dat iedereen aan bod komt.Er wordt alvast heel wat behoorlijk Nederlands gepraat.Nieuwe woorden worden ijverig in een schriftje opge-schreven. Ook tijdens de pauzes wordt er nagepraat.

In mei is deze reeks afgelopen. Bij voldoende interessezal een nieuwe thema-reeks van 1 5u voor de zomerwordt opgestart:

ELKE DINSDAG VAN 9:00 TOT 1 2:00OP 27 MEI, 3, 1 0, 1 7 & 24 JUNI

Geïnteresseerd?Je kan inschrijven aan het onthaal.

onthaalCham

béry &

0264

620

57inl ichtin

gen&

inschrijvin

gen

meiBUUR

TWER

Kprogr

amma

Dinsdag 3/06 om1 9:00Grote zaalGratis

feest van de buren & project groene wijk

Vrijdag 30/05vanaf 1 5:00ChambérystraatGratis

Misschien is het u al opgevallen: voor het huis nr 36 in de Chambérystraat staat er eenmooie plantenbak met daarin aardbeiplantjes en boontjes en een bord van “les incroya-bles comestibles” erop. (Wilt u meer weten over het concept? Neem dan een kijkje opde website http://incredibleediblebelgium.wordpress.com of lees meer hierover in devolgende uitgave van de krant).Buurtbewoonster Catherine heeft de plantenbak tijdens onze ateliers in het kader vanhet project groene wijken zelf in elkaar getimmerd en het resultaat mag gezien worden!Het is de eerste bloembak die buiten werd geplaatst, binnenkort zullen er op ver-schil lende plaatsen in de Chambéry- en in de Phil ip Baucqstraat nog andere bakken op-duiken!In mei is het opnieuw feest van de buren. Naar jaarl i jkse gewoonte komen overal inBrussel en in verschil lende Europese landen buren samen om een glaasje te drinken, eenhapje te eten en wat bij te praten. Waarom? Om elkaar beter te leren kennen. De be-wonersgroep van het groene wijkenproject wil dit initiatief eveneens als aanleidingnemen om een gezell ig feestje organiseren in de straat, weliswaar niet op 1 6 mei (de"officiële" dag van het feest van de buren) maar op vrijdag 30 mei .Het concept: iedereen brengt iets mee om te eten of te drinken, wij zorgen voor tafels,stoelen en muziek en bieden verschil lende creatieve workshops aan met een link naarhet groene wijken project. Dus afspraak op 30 mei vanaf 1 5:00 in de Chambérystraat!Heb je zelf een idee of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op tenemen met Christine.

4

wijkfeesten en aperos van de Foyer

U kent zeker de wijkfeesten van de wijk Rolin, Bon-celles, en de Nieuwe Laan. Gedurende enkele jaren or-

ganiseert de Foyer rond de Jacht feesten voor dewijkbewoners. Chambery is bijna altijd op post met anima-

tie voor jong en minder jong. In 201 4 gaan er wijkfeestendoor op twee plaatsen: Rolin en de collectieve tuinen aan de

Nieuwe Laan.Naast deze feesten lanseert de Foyer dit jaar ook een nieuw project : de

apero's van de Foyer op woensdagen van 1 4:00 tot 1 8:00. Het opzet van dezeapero's is de uitwisselingen tussen bewoners bevorderen,groepen bewoners in de bloemetjes te zetten en de wijk-activiteiten bevorderen. Elke apero heeft enkele stands: debar, het onthaal, voorstel l ing van activiteiten, en van actievebewoners, voorstel l ing van een meewerkende partner enanimatie voor de kinderen.Iedereen is welkom! Aarzel niet om langs te komen: u zalJul l ie zul len er buurtbewoners ontmoeten die jul l ie kennen,en misschien is Chambéry ook daar met een verrassing!

Wij nodigen iedereen van harte uit op de open Algemene vergadering van WijkhuisChambéry die plaatsvindt op dinsdag 3 juni om 1 9:00. Wie reeds een algemene ver-gadering van Chambéry meemaakte weet dat dit een avond is vol boeiende uitwisselin-gen rond één of meerdere thema’s die inspirerend zijn voor het samenleven van jong enminder jong in Etterbeek. Dit jaar laten we ons inspireren door ‘20 jaar Chambéry-wer-king in Etterbeek’. Wat is er op die 20 jaar veranderd in de wijk en welke invloed heeftonze werking en de werking van vele andere partners op het reilen en zeilen in onzegemeente? We kijken niet al leen terug naar het verleden maar hopen samen met jul l ieeen aantal l i jnen uit te tekenen voor de toekomst! Jul l ie zijn al lemaal welkom. Er wordt

voor een hapje en een drankje gezorgd.

algemene vergadering: 20 jaar werken in de wijk !

APEROS1 4:00-1 8:00• woensdag 1 4/05Nieuwe Laan• woensdag 25/06Fort de Boncelles• woensdag 1 7/09 in RolinCommandant Ponthier

WIJKWERKING

FETES DE QUARTIER1 2:00-1 8:00• zondag 4/05 in RolinCommandant Ponthier• zondag 7/09collectieve tuinen aan deNieuwe Laan

C

hambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!Chambéry,ohoui!C

ham

béry

,oh

oui!

Cha

mbé

ry,o

hou

i!C

ham

béry

,oh

oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, oh oui! Chambéry, ohoui!C

hambéry,oh

oui!Cham

béry,ohoui!C

hambéry

Woensdag1 4/05 om1 4:30

HET LEVEN ZOALS HET IS …CHAMBÉRY-CHAMBÉRY.EEN GEZOND,INTERGENERATIONEEL

& SOCIAAL FIETSPROJECT !

MET ZOVEEL MOGELIJK JONGE BRUSSELAARS OP DE FIETS!Verschil lende jeugdhuizen in Brussel hebben het plan opgevatom een grote stadsfietstocht te maken: het Cycle PowerParcours. Dit zal plaats vinden woensdag 14 mei in de na-middag. De WMKJ van Chambéry zal mee doen, in het kadervan de project Chambéry-Chambéry: onze fietsactiviteiten

van deze jaar! Bedoeling is om met zoveel mogelijk Brusselse kinderen en jongerenop de fiets te kruipen, van overal rond Brussel tot in het hartje van de stad. En zo-veel mogelijk samen. Omdat alle jonge Brusselaars mogen weten dat het kan en dathet leuk is om samen te fietsen in de stad. Zin om meer daarover te weten? Neemcontact met Wouter op, via het onthaal of bel 02 646 20 57. Kijk ook op internet ophttp://cyclepowerbrussels.org

VrouwencoöperatieveU herinnert zich misschien nog of bent er zelfs bij ge-weest: in december vorig jaar organiseerde Chambéryeen brunch ten voordele van een startende vrouwen-coöperatieve, die argannoten verwerkt in Marokko.Tot nu toe werkte de coöperatieve op de boerderij vanéén van de leden in afwachting van de oprichting van eeneigen gebouw op een terrein vlakbij . Ondertussen zijn delang verwachte subsidies eindelijk gestort en de werkenkonden van start gaan. Zoals u kan zien is de werf al goed

opgeschoten. Well icht zal het nu niet meer langduren voordat de vrouwen naar hun eigen loka-len kunnen verhuizen. Wordt vervolgd… .

cycle power parcours

Sinds februari volgen een negental mensen van ver-schil lende leeftijden en origine de MO-lessen van Brus-sel leer, bedoeld voor mensen die al een goedebasiskennis Nederlands hebben en hun Nederlandswil len oefenen. Deze ‘lessen’ of noem het ‘praatklassen’gaan steeds over bepaalde thema’s. Voor deze reeks van30u werd gekozen voor het thema ‘duurzame’ samen-leving. Er werd al gepraat over ‘gezonde’ voeding enduurzaam eten, over slapen en stress, over de ecologi-sche voetafdruk. Dit gebeurt op een interactieve manier.Zo deden de cursisten al stressoefeningen, of vulden zeeen enquête in op internet over hun voetafdruk. Debedoeling is ook dat ze de straat opgaan en mensen in-terviewen of projecten bezoeken.

We vroegen aan een paar cursisten hoe zij deze ‘praat-groep’ ervaren. De meesten zijn hier om hun Neder-lands te verbeteren en vooral hun Nederlands teoefenen. Zo is er Roza, een oudere dame die Nederlandsleerde op het werk maar het nu niet meer kan spreken.Of François, die langere tijd in Marokko verbleef en geenNederlands meer gesproken heeft. Carina is hier altijdnaar de les geweest en wil haar Nederlands nu verderoefenen. Armen werkt op Chambéry en profiteert ervandat deze lessen op het werk georganiseerd worden omzijn Nederlands verder te oefenen.

Het ziet er alvast een gezell ig boeltje uit. Wim probeertieders’ mening te vragen over een bepaald onderwerp enzorgt er op die manier voor dat iedereen aan bod komt.Er wordt alvast heel wat behoorlijk Nederlands gepraat.Nieuwe woorden worden ijverig in een schriftje opge-schreven. Ook tijdens de pauzes wordt er nagepraat.

In mei is deze reeks afgelopen. Bij voldoende interessezal een nieuwe thema-reeks van 1 5u voor de zomerwordt opgestart:

ELKE DINSDAG VAN 9:00 TOT 1 2:00OP 27 MEI, 3, 1 0, 1 7 & 24 JUNI

Geïnteresseerd?Je kan inschrijven aan het onthaal.

PaaskampHet kamp was top (kijk maar naar de foto’s)! Kinderen,tieners, monitoren, stagiaires, kookploeg én vaste wmkj-ploeg genoten van hun verblijf in Botassart. Bedanktal lemaal voor de 5 onvergeteli jk mooie dagen!!

WMKJ/WIJKWERKING5

20 jaar terug, 20 jaar vooruit:

Lang leve Chambéry!

In deze wijkkrant nemen we jullie een heel jaar mee omeen beter beeld te krijgen op 20 jaar Chambérywerking inEtterbeek.We gaan hiervoor in gesprek met een heleboelmensen die van ver ofdichtbij Chambéry hebben ziengroeien.Vandaag hebben we een afspraak met Ouarda diein het verleden deel uitmaakte van de poetsploeg.

G ESPREK

Hoe ben je bij Chambéryterecht gekomen?Het is via het Ocmw.

Herinner-je de eerste werkdaghier?Ja, ik was zeer gestresseerd. Het wasde eerste keer dat ik in België gingwerken. Daar heb ik Anna ontmoet,ze heeft me goed onthaalt. In feitewas ik hier eerder geweest: ik zochtwerk in de keuken en heb daar metSylvie over gesproken, toenmalig chefkok. Ze zei me dat er geen plaatsvacant was op dat moment. Kortetijd nadien werd ik opgebeld doorHannan van de dienst OCMW: erwas een plaats bij Chambery. En zoben ik bij jul l ie terecht gekomen enwas zeer tevreden.

Hoe wist je dat Chambéry be-stond?Euh dat herinner ik me niet meerprecies.

Via vrienden of buren? Je woon-de in de Nothombstraat in dieperiode?Ja, ik woonde daar, maar vriendenhebben me niet over Chambéry ge-sproken. Ik herinner me het nu, hetwas Hannan. Ze had me de eerstekeer voor een interview gestuurdom te koken. We waren met driekandidaten en Ida werd gekozen, ikhad geen geluk. Enkele maanden later,werd ik opnieuw door Hannan ge-contacteerd dit keer om dedienstploeg te versterken.

Hoe lang ben je bij Chambérygeweest?Anderhalf jaar.

Hoe was het?Ik ben begonnenmet Nederlands teleren. Nadien computerlessen met Roland, een keer perweek. Nadien hebben jul l ie mij eenvorming voorgesteld voor logistiekassistent bij Groep Intro. Er warenook mensen van Aksent, een anderdienstencentrum. Dank zij jul l ie hulpheb ik een job bij Aksent kunnenkrijgen. Deze bestond uit poetsen enuitstapjes met bejaarde mensen: dankzei Aksent heb ik België ontdekt.Daar heb ik 2 jaar onder PTP con-tract gewerkt.

En nadien?Ik heb mijn opleiding logistiek as-sistent beëindigd.

Je volgde tegelijkertijd opleidingen werkte bij Aksent.Ja, ik kon tegelijkertijd werken bijAksent en mijn vorming volgen.

Lukte dit?Ja mijn opleiding was 2 maal perweek s'morgens.

Die opleiding heeft u veel ge-holpen?Ik heb een maand stage gedaan in dekliniek Baron Lambert, dit wastijdens de Ramadan, dit was zeermoeil i jk. En drie maanden stage inhet bejaarden tehuis Beauport.Daarna heb ik mijn examen afgelegden ben ik geslaagd. Mensen vanChambéry zijn thuis gekomen vooreen feestje en ik heb een cadeauontvangen. Nadien heeft Aksent mevoorgesteld een opleiding hulpver-pleging te doen. Ik heb dit gepro-beerd, maar na een tijdje zag ik in dathet te moeil i jk voor me was.

Wat heb je toen gedaan?Ik heb gesoll iciteerd bij een

kinderkribbe en bij de VGC. Zehebben beiden geantwoord.

Voor de kinderkribbe moestik te vroeg opstaan. Ik heb dejob niet aangenomen, en dejob bij de VGC aanvaard.

Heb je daar acheraf geenspijt van gehad?

Neen.

En hoe lang werk je nu voorVGC?Sinds maart 2009. Eerst met eencontract van bepaalde duur, nadienhebben ze me gezegd dat als ik goedpresteerde, ik een contract vanonbepaalde duur zou krijgen. Ik hadgeluk.

Betekent dit dat ze tevredenover jou zijn?(lacht) Blijkbaar wel. Ik ken iedereenhier. Ik werk in al le gemeenschap-centra. Dat zijn er 22 en ik maakdeel uit van de mobiele ploeg. Elkedonderdag of vrijdag krijg ik deplanning voor de volgende week.

Wat is het verschil tussenwerken bij Chambéry en bij deVGC?Chambéry is werken zoals thuis, eengrote famil ie. Eerst heb ik ergens an-ders gewerkt: dat was moeil i jk voormij. Ik zag dat het in Chambéry tochanders was, er was een goede sfeer.Soms zijn er centra's waar je werkten waar je niemand ziet. En als er ie-mand passert is het soms als hij/zij jeniet zag. Ik heb er reeds over ge-sproken bij VGC tijdens de evalua-ties.

Om dit interview de beëindigen,kan je een herinnerig, een anek-dote vertellen verbonden aanChambéry?Ik denk aan mijn werk tijdens devakantie in jul i . We werkten allensamen, en dan bereidden samen onzemaaltijden. Dat waren echt mooiemomenten.

6

Een gesprek met OuardaAbdelahoui

VASTE ACTIVITEITEN(info bij Dorien)

De passerelOntspanningsruimte met mogelijkheid totkaarten, gezelschapsspelletjes spelen,kranten lezen, koffie drinken, bil jart.Maandag tot vrijdag 1 2:00-1 5:00Woensdag 9:30-1 5:00 NIEUW!!!

CybercaféGratis toegang tot computers en internet.Maandag & dinsdag 1 3:30-1 6:30

Conversatietafel NederlandsDinsdag 9:00-1 2:00Informatie & inschrijving in Chambéry & bijhet Huis van het Nederlands op 501 66 60

Cursussen informaticaBeginners : dinsdag1 0:00-1 2:00Gevorderden: woensdag 1 0:00-1 2:00

KaartenSamen kaarten op de passerel.Dinsdag 1 3:30-1 6:00 & vrijdag 1 3:30-1 6:30

HobbyclubCreatief werken voor volwassenen, metbegeleiding. Dinsdag 1 4:00-1 6:00

Café philoMannenpraatgroep ism CGG.Tweewekelijks dinsdag 1 4:00-1 5:30

Créa café NIEUW!!!Zelfstandig werken aan creatieve projecten,breien, haken, schilderen...Woensdag 9:30-1 2:00

SitgymOok voor mensen met fysieke beperkingen.Vrijdag 1 0:30-1 1 :30

SpoedgevallenAmbulancebrandweer

PolitieElectriciteitGasreukWaterproblemenAntigifcentrumCardstop (bankkaart kwijt)

Doc Stop(identiteitsdoc.)

1 00 (vast)1 1 2 (gsm)

1 0102 274 40 7702 274 40 4402 739 52 1 1070 245 245

070 344 344

0800 21 23 21 23

}

Vaste diensten en activiteiten van het lokaal dienstencentrum

VASTE DIENSTEN

Sociaal restaurantVoor iedereen, ongeacht leeftijd ofinkomen. Maandag tot vrijdag 1 1 :30-1 3:30. Prijs 7€ (niet gedomicil ieerd inEtterbeek), 4€, of 3€ voor Omnio &Vipo-statuut (info bij Wendy)

Vervoerdienst• Vervoer van & naar het sociaal res-taurant: gratis• Boodschappendienst: 2€• Vlaamse seniorenclub de Maalbeek:2,5€ (info bij El isabeth)

BoodschappendienstBen je niet meer in staat om zelfgrote boodschappen te doen?Dan kan je beroep doen op dezedienst. In groep tweewekelijks opwoensdag om 1 4:00 (info bij Veerle)

PedicureTijdeli jk geen pedicure

ZorgregisseurWens je informatie, raad of steun bijhet organiseren van jouw thuiszorg,aarzel dan niet om een beroep tedoen op onze zorgregisseur, Willeke.Zij probeert samen met jou tezoeken naar passende hulp (zoalspoetshulp, maaltijden aan huis,...)zodat je langer thuis kan blijvenwonen (info bij Wil leke, Zorg ActiePlan).

KlusjesdienstAllerlei klussen voor mensen met eenlaag inkomen & ouderen (info bijChristine, CHATO)

DE CHAMBERY PASS

Wat ? Geeft vermindering opde prijzen van het restauranten allerhande activiteiten vanhet dienstencentrum.

Wie ?• al le inwoners van Etterbeek• medewerkers vanEtterbeekse organisaties,• nederlandstal igen uitomliggende gemeentes, diegeen lokaal dienstencentrumop hun grondgebied hebben(Elsene, Sint Gil l is, Oudergem).

Hoe ? Te verkrijgen aan hetonthaal, met identiteitkaart enmutualiteitsvignette.Verplichtte tonen bij het betalen van demaaltijd.

DIENSTENCENTRUM

De krant van Chambéry, Mijn wijkLe journal de Chambéry, Mon quartierUitgave van vzw Buurtwerk ChambéryPublication de la Maison de quartier Chambéry asblrue de Chambérystraat 24 • 1 040 Etterbeektel 02 646 20 57 • fax 02 639 1 3 [email protected] • www.chambery.bemaandblad • verantwoordelijke uitgever : Olivia Vanmechelenjaargang 1 8 nr 5 • mei 201 4 • geen uitgave in augustusFoto’s van de activiteiten kunnen gebruikt worden voor promotionele

doeleinden. Indien u dit niet wenst, gelieve dit aan te geven.

Wacht-diensten

Huisartsen02 242 43 44

Tandartsen02 426 1 0 26

Apothekers0900 40 090

Dierenartsen02 479 99 90

Voor meer informatieover al onze diensten& activiteiten, kan jeterecht bij het onthaal

& via telefoonop 02 646 20 57

MAANDAG TOT VRIJDAG

8:30-1 4:00WOENSDAG

8:30-1 7:00

TIJDENS SCHOOLVAKANTIE

maandag tot vrijdag9:00-1 3:00

7

DC & resto

nieuwtjes

Het is bijnazover! Op

het momentdat dit boekje

uitkomt, zijn wede laatste hand aan

het leggen aan de ver-nieuwde keuken van het sociaal res-taurant. De aannemer maakt deaansluiting tussen het nieuwe ge-deelte en de reeds bestaande keu-ken, de keukentoestel len wordengeïnstal leerd en de vloer van hetrestaurant wordt vernieuwd.Dit renovatieproject heeft veel voe-ten in de aarde gehad en is een zes-tal jaar geleden gegroeid totdat wenu eindelijk de werken hebben kun-nen aanvatten. Door een aanzienli jkesubsidie van het Federaal Impuls-fonds voor het Migrantenbeleid enbijkomende steun van de VGC kun-nen we nu beschikken over een

EntourÂge

8

In april organiseerden we ‘Luisterdagen Betere Buurt’.Op deze dagen brachten we ouderen, buurtbewoners enChambéry-vrijwil l igers rond de tafel om hun verhaal over‘ouder worden in de buurt’ met ons te delen. Mensenvan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) begeleidden ditgesprek. De schat aan informatie die we tijdens die dagenverzamelden zullen we gebruiken om het project En-tourÂge vorm te geven. Nogmaals harteli jk dank aan alleaanwezigen!Wat houdt dit nieuwe project EntourÂge nu eigenlijkprecies in? Dat vertellen we jul l ie uitgebreid op woens-dag 28 mei! Die namiddag organiseren we een grote BarEntourÂge (zie pagina 1 1 ) : een gezell ig moment waarwe onze plannen voor het project zullen voorstel len enje ook zelf je inbreng kan doen over hoe we eenBuurtzorg Netwerk kunnen uitbouwen. Het zoufantastisch zijn als ook jij er bij bent!Tot dan! Willeke & Ruben

aparte vaatwasruimte, een koel-kamer, een koude keuken en eenwarme keuken! Eveneens is er eenbureau voorzien, een ruimte voorhet keukenpersoneel en eenstockeerruimte. Dit is een giganti-sche verbetering waar we reuze blijmee zijn!Het restaurant is sinds de openingeind 1 994 enorm gegroeid. Van een1 5-tal maaltijden per dag in 1 994naar een 1 30-tal maaltijden in 201 4.De nieuwe keuken is dan ook eenprachtige geschenk voor het 20-jarigjubileum van het sociaal restaurant.Dankzij Cera hebben we nieuw keu-kenmateriaal kunnen kopen. Zodatwe niet al leen openen met een nieu-we keuken, maar ook met degelijk enprofessioneel materiaal.Om de heropening van het restau-rant optimaal voor te bereiden,hebben we langer tijd nodig dan de

geplande twee weken. Bedankt alvastvoor jul l ie begrip. De feestelijkeopening gaat niet door op 6 meizoals voorzien, maar op vrijdag9 mei van 1 4:00 tot 1 6:00. Zokrijgen jul l ie al lemaal de kans om denieuwigheden te bezichtigen. Ditwordt gedaan met een hapje en eendrankje en een speech van onzevoorzitster. Vanaf maandag 1 2mei zijn jullie weer welkomvoor een lekkere en gezondemaaltijd. Daarnaast mogen jul l ie jeverwachten aan een mooie fotore-portage in de Chambéry krant vanjuni van de vernieuwde keuken.

Sinds 1 april is Mofidde Chato

renovatieploeg komenvervoegen. Hij is uit Irak

afkomstig en viaNederland in België

terechtgekomen. Eenvriend heeft hem in

contact gebracht metChambéry. Hij is bl i j nu

aan de slag te kunnen,want thuisbl i jven zonder

werk vindt hij moeil i jk.Welkom Mofid!

Abdessamad heeftgedurende twee jaar vooronze renovatieploeggewerkt. Hij was eenaangename en door dehele ploeg gewaardeerdecollega. Abdessamad is uitChambéry vertrokkenmaar toch niet uit debuurt. Hij kon vanaf 22april als klusjesman in eenvervangingscontract aande slag voor De drieAppelbomen in Etterbeek.Wij hopen dat hij van degelegenheid gebruik maakten af en toe nog eensbinnen springt bij ons. Wijhopen ook dat hij gauween contract van langeduur zal vinden… . Het gaje goed, Abdessamad enbedankt voor je inzetop Chambéry!DC/PORTRETTEN

inlichtingen

&

inschrijvin

gen

dienstence

ntrum

progr

amma

Met de steun van het Impulsfondsvoor het Migrantenbeleid

hobbyclubactiviteit

Elke dinsdag 1 4:00-1 6:00Gratis

In mei is Aicha, de stagiaire bij dc verantwoordelijk voorde hobbyclub. Ze stelde het programma op en zal hetatelier zelf begeleiden. We verwelkomen ook Miriam,onze nieuwe vrijwil l igster bij de hobbyclub. Zij werkt ookin het restaurant en op de passerel, dus je zal haar vast algezien hebben.

6/05 : geen hobbyclub

1 3/05 : Wij organiseren een multiculturele keuken ,met op het menu een chocoladetaart en een marokkaansgebak. Ons opzet is een formule te vinden om lekker teeten en niet duur, wij zoeken recepten voor ieders beurs.

20/05 : Onze keuze gaat naar recyclage, gezien het be-lang voor de omgeving. In dit atelier gaan we zaken diewe normaal wegsmijten omvormen tot interessante din-gen die we kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Ditatelier is niet te missen! Opgelet : Voor deze activiteithebben we veel plastic flessen (van 1 ,5-2l) nodig, dus ie-dereen die er heeft, mag die binnenbrengen!

27/05 : De pottenbakkerij komt aan bod : klei aanrakenis goed voor de huid en kalmeert. We gaan allerlei zakenmaken : potten, vazen ..., ik reken op jul l ie en jul l ie ver-beelding.

créa café NIEUW!activiteit

Op aanvraag van Nelly, één van onze klanten in het restaurant, organiseren we vanafapril het créa café. Iedereen met creatieve projecten en zin om te knutselen, breien,haken, schilderen… is welkom. Er zal geen lesgever zijn en je brengt je eigen materiaalmee. Het doel? Samen met anderen creatief zijn, want al leen is maar alleen hé! Iederewoensdag van 9:30-1 2:00 op de passerel. Ben je niet zo creatief, maar wil je graag dekrant lezen, even bijbabbelen of een spel spelen? Dan ben je uiteraard even welkom!Sidonie zal je verwelkomen voor een lekkere tas koffie of thee.

DIENSTENCENTRUM

NIEUWE DATA HEROPENING RESTAURANT• Openingsfeestje op vrijdag 9 mei 1 4:00-1 6:00 (we serveren die dag geen maaltijd)• Resto terug open op maandag 1 2 mei.• Chambéry & de restaurant zijn gesloten op donderdag 1 , donderdag 29 & vrijdag 30 mei.

Goei dag, mijn naam is Aicha,ik loop stage in Chamberysedert de maand maart, inhet kader van mijn vormingals cultureel werkster in deinterculturele ontwikkelingaan het brussels centrumvoor interculturele actie(CBAI). Ik woon in Brussel,en ben moeder van driekinderen. Ik hou van sociaalwerk, contact met mensen,ontmoetingen, en ervaringendie ik nog niet gehadheb.Deze stage zal metoelaten om beter hetvrijwil l igerswerk te kennen.Wat hen motiveert om zichop dat vlak in te zetten. Ikzal ook andere activiteitenontdekken, zoals de

hobbyclub die ik elkedinsdag organiseer.

inlichtingen

&inschrijvin

gen

onthaalCham

béry &

0264

620

57

meidienstence

ntrum

program

ma

9

infosessie: mantelzorg ism Ziekenzorg CMactiviteit

Zorgen voor, je relatie wordt anders. De relatie tussenmantelzorger en de chronisch zieke is een kwetsbare relatie. Stilaan

ontstaat er meer een zorger-verzorgende relatie, kinderen worden de‘zorgende ouders’, partners de zorgverleners, rollen worden herverdeeld, taken andersingevuld. Dit hoeft zeker niet altijd problematisch te zijn, integendeel zelfs, vaak is zorgdragen ook een positief gegeven. Dat het echter een hele uitdaging is om de relatiewederkerig en deugddoend te houden staat vast. In deze infosessie bekijken we samendeze uitdaging en haar bijbehorende valkuilen.

Maandag 5 mei1 4:00-1 6:00Grote zaal. Gratis

Elke woensdag9:30-1 2:00Op de passerelGratis

centrumraadinspraa

k

Donderdag 1 5/05van 1 0:00 tot 1 2:00Grote zaal. Gratis

Woensdag1 4/05: Colruyt28/05: Delhaizeom 1 4:00 in ChambéryPrijs 2€

boodschappendienstdienst

Onze boodschappendienst: een leuk groepsmoment! Zie je er tegenop om met zwareboodschappen te zeulen, vind je het wel leuk om samen boodschappen te doen? Ieder-een die een chambérypass heeft kan met ons mee. We vertrekken om 1 4:00 opChambéry met de minibus en we worden weer thuis afgezet voor de prijs van 2€. Erkunnen 5 personen mee naar de supermarkt met Super Robert en Super Claude. In-schrijven is nodig en kan aan het onthaal. Als je ziek bent of om een andere reden nietzelf je boodschappen kan doen, vraag dan meer informatie bij Veerle.

inlichtingen

&inschrijvin

gen

onthaalCham

béry &

0264

620

57

meidienstence

ntrum

program

ma

voorronde Koninging Elisabeth wedstrijd zang

zinneke parade

activiteit

Ook dit jaar krijgen we weer de kans om de voorrondes van dekoningin Elisabeth wedstrijd mee te maken. Na een preselectie opbasis van dvd werden er 73 kandidaten tot de eerste publieke ron-de toegelaten. Elke kandidaat zal twee werken naar keuze zingen(opera-aria’s, oratoriumaria’s, Lieder of melodieën) in verschil lendetalen en met pianobegeleiding. Op vrijdag 1 6 mei worden de namenvan de 24 halve final isten aan het einde van de avond bekend ge-

maakt. De plaatsen zijn beperkt, duswees er als de kippen bij!

Vrijdag 1 6/05Afspraak om 1 4:00 in desalon van Chambéry(daarna met tram 81 )of om 1 4:30 ter plaatse:Flagey Studio 4, Heil igKruisplein, ElseneGratis

activiteit

De voorbije maandenheeft een enthousiaste

groep met kinderen, tienersen zelfs een mama hard ge-

werkt aan de Zinnekeparade: zemaakten een reuzegitaar (naar

voorbeeld van de gaffofoon van Guust Fla-ter), “kanten” kostuums en oefenden verschil lende

gitaarritmes. In de weekends ontmoetten ze de anderegroepen van de Zinnode Etterbeek, wat voor een gezell i-ge ambiance onder de deelnemers zorgde.De kroon op het werk wordt de Zinnekeparade op 1 0mei. Iedereen die wil komen kijken is bijzonder welkom,het wordt zeker een mooi, bont evenement. Een grotefolkloristische, surrealistische en typische Brusselse stoetdie om de 2 jaar door de straten en lanen van Brusseltrekt. De Zinneke Parade wil inwoners, verenigingen enscholen van de verschil lende wijken van Brussel samenkrijgen rond een gemeenschappelijk project.Ook Chambéry doet mee, met een heuse reuzegitaarzullen ze dansen, over straat lopen en muziek maken. Dehobbyclub ook maakte de kostuums. Wie de Zinnekepa-rade al eens gezien heeft, weet dat het de moeite is. Alsje met ons mee wil , vergeet niet in te schrijven! Op diemanier kunnen we plaatsen op de tribune reserveren.

1 0DIENSTENCENTRUM

Inspraak is heel belangrijk voor ons! Het dienstencentrum iser voor en door jul l ie, dus spreken we af om op donderdag1 5 mei ons oor bij jul l ie te luisteren te leggen. Heb je goedeideeën, zit er je iets dwars? Iedereen is welkom! Ter info, hetverslag van de vorige centrumraad kan je vinden aan de kassa.

Zaterdag 1 0/05Afspraak om 1 4:00 insalon Chambéry(uur onder voorbehoud)of om 1 4:45 ter plaatse:tribune aan de Beurs opde AnspachlaanParade zelf vanaf 1 5:00Gratis

café philo

Dinsdag 20/05Afspraak om 1 3:1 5 in desalon van Chambéryof om 1 3:45 in delokettenzaal van het metro-station Montgomery. Gratis

verjaardagsfeestactiviteit

Vrijdag 27/06, 1 4:00-1 6:00Grote zaal achterhuisPrijs: gratis voor dejarigen van mei & juni1 € voor de anderen

Wil je gevierd en uitgenodigdworden op het verjaardags-feest… dan moet je je in-schrijven aan het onthaal.Vergeet ook niet adresver-anderingen door te geven. Degegevens van de Chambéry-pas worden niet automatischdoorgegeven. Wij moeten deprivacy respecteren.

Je verjaardag vieren, is vieren dat je leeft en dat je ditleven mag delen met de mensen om je heen. Iedere tweemaanden maken we er een groot feest van, hieperdepiep,hoera! Deze maand vieren we de verjaardag van de jari-gen van mei: Marie-Jeanne, Dominique, Aurore, Jean,Monica, André, Marie-Madeleine, Josiane, Jeaninne, Mar-leen, Geneviève, Anna, Robert, Christiane & Rose. Dit

feest zal plaatsvinden op vrijdag 27 juni, voor dejarigen van mei en juni. Kom en vier met ons mee!1 1

activiteit

Dinsdag 20/05 1 4:00-1 6:00Afspraak in de salon. Gratis

Sinds januari 201 4 organiseren we om de 2 weken café philo, een praatgroep voor man-nen. Allerhande thema’s kunnen aan bod komen, we praten over vroeger over nu, overEtterbeek en over de wereld, al les is mogelijk. Chambéry organiseert deze gratis activi-teit ism CGG, een NL talige organisatie die zich inzet voor de geesteli jke gezondheid.Mikis is de verantwoordelijke van deze activiteit. Meer informatie bij Dorien.

DIENSTENCENTRUM

bar EntourÂge

infosessie: verkiezingen

wandeling ism Femmaactivit

eit

We trekken erop uit om sameneen wandeling te maken, want jehoeft niet ver te reizen om ook inhet Brusselse mooie, rustige hoekjes te vinden. J i j komttoch ook??? Organisatie: Femma Etterbeek, Anita &Bertje.Voor goede stappers. Nl-tal ige organisatie.

instuif /speelzaal inspraak moment

activiteit

Woensdag 28/05 om 1 4:00Grote zaal. Gratis

activiteit

Zondag 25 mei komt dichterbij , deze keer stemmen we regionaal, federaal en Europees. Zo-veel keuzes, zoveel l i jsten, zoveel partijen. Zie je door het bos de bomen niet meer? Of wil jesamenkomen om met anderen hierover te praten? Kom dan zeker langs! Dorien legt je uithoe de kiesniveaus in elkaar zitten, welke partijen er zijn en waar ze voor staan. We zullen jeniet vertellen op wie je moet stemmen, maar met alle andere vragen kunnen wij je helpen.

Ons nieuwe project EntourAge staat voor een leeftijdsvriendelijke buurt. We zetten in op deuitbouw van burenhulp door de uitbouw van een vrijwil l igersnetwerk, begeleiding op maat voormensen die het wat moeil i jker krijgen, en het aanpassen van de woonomgeving. Deze namiddagstel len we in een gezell ige sfeer de uitbouw van het vrijwil l igersnetwerk voor. Wat houdt hetproject in? Wat gaan we doen voor ouderen? Hoe gaan we onze vrijwil l igersgroep uitbou-wen?… We willen ook graag jouw idee daarover horen. Dit openingsmoment vormt het start-schot voor het nieuwe Chambéry - project: iedere geïnteresseerde met een hart voor ouderenin onze buurt van harte welkom! (ook als je zelf niet wil of kan meewerken aan het project)

Woensdag 21 /05 om1 5:00In de instuif. Gratis

inspraak

Instuif, speelruimte, het verlengde van de passerel… onze gezell igste ruimte van heel Chambéryverdiend wat extra aandacht. Daarom willen we graag nadenken met jul l ie over de inrichtingvan deze ruimte. Willen we roze muren, of een zetel, wil len we een groot schaakbord of eenprikbord. Daarnaast wil len we ook samen bekijken hoe we deze ruimte gaan gebruiken, welkeafspraken maken we zodat iedereen er zich welkom voelt. Zowel voor de vrijwil l igers en ge-bruikers van het dienstencentrum als de jongeren en vrijwil l igers van de WMKJ.

Donderdag 22/051 4:00-1 6:00 Grote zaal. Gratis

(zie ook artikel pagina 8)

in l ichtingen&

inschrijvingenonthaal Chambéry & 02 646 20 57

mei

d ienstencentrumprogramma

1 4:30 cycle power parcours: kinderen & jongeren fietsendoor de stad /les enfants et les jeunes à vélo en ville

1 /05

2/05

4/05

5/05

6/05

7/05

9/05

9/05

1 0/05

1 2/05

1 3/05

1 4/05

1 5/05

1 6/05

AGENDA

Buurtwerk Chambéry Maison de quartier

agenda

Wordt verwacht in juni / Prévu en juin

het restaurant & Chambéry zijn geslotenle restaurant & Chambéry sont fermés

1 0:30-1 1 :30 sitgym1 3.30-1 6.30 kaarten / jeux de cartes

1 2:00 à 1 8:00 buurtfeest/ fête dequartier à Rolin (Comdt. Ponthier)

1 3.30-1 6.30 cybercafé1 4:00-1 6:00 infosessie: mantelzorgséance d'info: aidants proches

9:00-1 2:00 conversatie lessen /table de conversation en néerlandais

1 0:00-1 2:00 informatica beginners1 3.30-1 6.30 cybercafé1 3.30-1 6.00 kaarten / jeux de cartes

9:30-1 2:00 créa café1 0:00-1 2:00 informatica gevorderden

1 0:30-1 1 :30 sitgym1 3.30-1 6.30 kaarten / jeux de cartes

NIEUWE DATA /NOUVELLE DATE

1 4:00 Zinneke parade

1 3.30-1 6.30 cybercafé

1 0:00-1 2:00 informatica beginners1 3.30-1 6.30 cybercafé1 3.30-1 6.00 kaarten / jeux de cartes1 4:00-1 6:00 hobbyclub

9:30-1 2:00 créa café1 0:00-1 2:00 informatica gevorderden1 4:00 boodschappen/service de courses1 4:00-1 8:00 apéro du Foyer:

avenue nouvelle nieuwelaan

1 0:00-1 2:00 centrumraadconseil de centre

1 0:30-1 1 :30 sitgym1 3.30-1 6.30 kaarten / jeux de cartes1 4:00 wedstrijd koninging Elisabethconcours reine Elisabeth zang / chant

donderdag

vrijdag

zondag

maandag

dinsdag

woensdag

vrijdag

vrijdag

zaterdag

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

dinsdag

maandagmaandag

woensdag

vrijdag

1 9/05

20/05

21 /05

22/05

23/05

26/05

27/05

28/05

29/05

30/05

3/06

2/069/06

25/06

27/06

mei

NIEUW•NOUVEAU

1 3.30-1 6.30 cybercafé

1 0:00-1 2:00 informatica beginners1 3:1 5 wandeling met Femma

promenade avec Femma1 3.30-1 6.30 cybercafé1 3.30-1 6.00 kaarten / jeux de cartes1 4:00-1 6:00 hobbyclub1 4:00-1 6:00 café philo

9:30-1 2:00 créa café1 0:00-1 2:00 informatica gevorderden1 5:00 discussion sur la salle de jeuxinstuif speelzaal inspraak moment

1 4:00-1 6:00 verkiezingen infos élections

1 0:30-1 1 :30 sitgym1 3.30-1 6.30 kaarten / jeux de cartes

1 3.30-1 6.30 cybercafé

9:00-1 2:00 conversatie lessentable de conversation en néerlandais

1 0:00-1 2:00 informatica beginners1 3.30-1 6.30 cybercafé1 3.30-1 6.00 kaarten / jeux de cartes1 4:00-1 6:00 hobbyclub

9:30-1 2:00 créa café1 0:00-1 2:00 informatica gevorderden1 4:00 boodschappen / service de courses1 4:00 bar EntourÂge

het restaurant & Chambéry zijn geslotenle restaurant & Chambéry sont fermés

1 0:30-1 1 :30 sitgym1 3.30-1 6.30 kaarten / cartes

algemeen vergadering van Chambéryassemblée générale de Chambéry

het restaurant & Chambéry zijn geslotenle restaurant & Chambéry sont fermés

1 4-1 8 apéro du Foyer: Fort de Boncelles

1 4:00

9 de KAARS9 e BOUGIE1 5:00 feest van de buren & project groene wijkfête des voisins & projet quartier vert

1 2

zie p.8&1 1

NIEUW•NOUVEAU

NIEUW•NOUVEAU

NIEUW•NOUVEAU

verjaardagfeestfête d'anniversaire

8de KAAR

S

8e BOUGIE 1 4:00-1 6:00 feest opening nieuwe keuken

fête d'ouverture de la nouvelle cuisine

1 1 .30 >1 3.30 • van maandag tot vrijdag • du lundi au vendredi7 € • 4 € met Chambéry pass • 3 € met Chambéry pass &Vipo/Omnio

vrijdagvendredi

maandaglundi

dinsdagmardi

woensdagmercredi

donderdagjeudi

vrijdagvendredi

maandaglundi

dinsdagmardi

woensdagmercredi

donderdagjeudi

vrijdagvendredi

maandaglundi

dinsdagmardi

woensdagmercredi

donderdagjeudi

vrijdagvendredi

9/05

1 2/05

1 3/05

1 4/05

1 5/05

1 6/05

1 9/05

20/05

21 /05

22/05

23/05

26/05

27/05

28/05

29/05

30/05

sociaal restaurantrestaurant social

mei

menu

MENU

chocolat

Sudoku(metdankaan/merciàDominique)

1 5:00 feest van de buren & project groene wijkfête des voisins & projet quartier vert

Feestelijke opening nieuwe keuken & restaurant 1 4:00-1 6:00Fête d'ouverture de la nouvelle cuisine & du restaurant 1 4:00-1 6:00

Tomatensoep met balletjes, kalkoenfilet met champignonsaus, kroketten, sla, chocomousseSoupe tomates boulettes, fi let de dinde, sauce aux champignons, croquettes, salade, mousse au

Pastinaaksoep, varkensgebraad, aardappelen, boontjes, yoghurt met vruchtencoulisSoupe de panais, carré de porc, pommes de terre, haricots verts, yaourt au coulis de fruit

Slasoep, bl inde vink, aardappelen, erwten en wortelen, rabarbertaartSoupe de salade, oiseau sans tête, petits pois et carottes, tarte à la rhubarbe

Erwtensoep, Mexicaanse kip, rijst, pannacottaSoupe de petits pois, poulet à la mexicaine, riz, pannacota

Soep van de dag, Alaska polak met witte wijnsaus, puree, fijne groentjes, cornettoSoupe du jour, Alaska Polak sauce au vin blanc, purée, légumes fins , cornetto

Wortelsoep, kippenbil , currysaus met ananas, rijst, huisgemaakte appelcakeSoupe de carottes, cuisse de poulet, sauce curry à l 'ananas, riz, cake aux pommex maison

Groentenbouil lon, rosbeef, aardappelsalade en rauwkost, huisgemaakte yoghurt met vruchtencoulisBouil lon de légumes, rosbeef, salade de pdt et crudités, yaourt maison au coulis de fruits

Ajuinsoep, bal letjes in tomatensaus, frietjes, salade, appelsienSoupe à l’oignon, boulettes sauce tomate, frites, salade, orange

Slasoep, gepaneerd varkenslapje, natuuraardappelen, erwten en worteltjes, rabarbertaartSoupe de salade, tranche de porc pané, pdt nature, petits pois et carottes, tarte à la rhubarbe

Soep van de dag, verse zalm, pasta met tomatensaus en spinazie, cornettoSoupe du jour, saumon frais, pâtes sauce tomate à la crème et aux épinards, cornetto

Champignonsoep, spaghetti bolognaise, tarte tatinSoupe de champignons, spaghetti bolognaise, tarte tatin

Pastinaaksoep, Mexicaanse kip, rijst, yoghurt met vruchtencoulisSoupe de panais, poulet mexicain, riz, yaourt au coulis de fruit

Kervelsoep, steak met pepersaus, frieten, sla, fruitcocktailSoupe de cerfeuil , steak sauce poivre, frites, salade, cocktail

Restaurant gesloten (Onze Lieve Heer Hemelvaart)Restaurant fermé (Ascension)

Restaurant gesloten (brugdag)Restaurant fermé (pont)

de fruits

TOT 9 MEI: RESTAURANT GESLOTENWEGENS RENOVATIE • JUSQU'AU 9 MAI: RESTAURANT FERMÉ POUR TRAVAUX

NIEUWE DATANOUVELLE DATE