De Boeck Magazine (april 2016)

8
Interactieve scenario’s in acute verloskunde Klinisch redeneren en evidence-based practice Auteurs: Danny Peeters, Leen Van den Eeden NIEUW Verschijnt in mei 2016 Met Interactieve scenario’s in acute verloskunde oefenen studenten verloskunde en ervaren vroedvrouwen de klinische situaties waarmee ze dagelijks te maken krijgen. Parate kennis van de urgentieprotocollen is immers even belangrijk als doordacht anti- ciperen op mogelijke risico's. Door op basis van wisselende casussen een interactief rollenspel aan te gaan, dagen deze Interactieve scenario's in acute verloskunde u als vroedkundige uit om uw kennis en inzicht op peil te houden. Met deze set kaarten kunt u steeds variëren- de scenario's samenstellen die u ook mogelijk op de werkvloer tegenkomt. De uitgewerkte protocollen zijn evidence-based en bouwen voort op de verlos- kundige basiskennis van iedere vroedvrouw. 01 - 03 Health Care 02 Editoriaal 04 Management en organisatie 05 Accountancy 06 Handel - expeditie vervoer 07 Communicatie Marketing 08 Algemene info DE BOECK MAGAZINE APRIL 2016 VOOR HET HOGER ONDERWIJS HEALTH CARE Interactieve scenario’s in acute verloskunde Klinisch redeneren en evidence- based practice ISBN 978 90 455 5845 5 € 39, 90 1

description

 

Transcript of De Boeck Magazine (april 2016)

Page 1: De Boeck Magazine (april 2016)

Interactieve scenario’s in acute verloskunde Klinisch redeneren en evidence-based practiceAuteurs: Danny Peeters, Leen Van den Eeden

NIEUW

Verschijnt in mei 2016

Met  Interactieve scenario’s in acute verloskunde  oefenen studenten verloskunde en ervaren vroedvrouwen de klinische situaties waarmee ze dagelijks te maken krijgen. Parate kennis van de urgentieprotocollen is immers even belangrijk als doordacht anti­ciperen op mogelijke risico's.

› Door op basis van wisselende casussen een interactief rollenspel aan te gaan, dagen deze Interactieve scenario's in acute verloskunde u als vroedkundige uit om uw kennis en inzicht op peil te houden. Met deze set kaarten kunt u steeds variëren­de scenario's samenstellen die u ook mogelijk op de werkvloer tegenkomt.

› De uitgewerkte protocollen zijn evidence-based en bouwen voort op de verlos­kundige basiskennis van iedere vroedvrouw.

01 - 03 Health Care

02 Editoriaal

04 Management en organisatie

05 Accountancy

06 Handel - expeditie vervoer

07 Communicatie Marketing

08 Algemene info

DE BOECKMAGAZINE APRIL 2016

VOOR HET HOGER ONDERWIJS

HEALTH CARE

Interactieve scenario’s in acute verloskunde

Klinisch redeneren en evidence­based practice

ISBN 978 90 455 5845 5

€ 39, 90

1

Page 2: De Boeck Magazine (april 2016)

Beste docent

Het academiejaar loopt stilaan ten einde en dat betekent dat u opnieuw moet kiezen welk lesmateriaal u volgend jaar zult gebruiken. Mogelijk leverden ontmoetingen en ervaringen het afgelopen jaar nieuwe inzichten op en pakt u het in de toekomst anders aan, of net niet? Wij staan in elk geval opnieuw voor u klaar met tal van nieuwe en her­werkte titels en up­to­date (digitaal) materiaal. Daarbij luisteren we ook graag naar uw mening. Grasduint u dus zeker eens in ons aanbod, bestel een beoordelingsexemplaar en test het materiaal dat aan uw noden voldoet meteen uit.

Samen sterk aan de start

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we de meeste van onze titels ook digitaal aan via ons platform De Boeck Kiosk. Wilt u slechts een deel van een uitgave gebruiken? Via onze Printing On Demand­service (POD) stelt u eenvoudig en snel uw boek samen, helemaal op maat van uw lessen. Vindt u een uitgave niet terug op de POD­website of in de Kiosk? Laat het ons dan zeker weten. Om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen bij uw lesopdracht, komen we graag aan uw vraag tegemoet. Samen staan we sterk aan de start!

Het uitgeefteam hoger onderwijs

Kanker Inzichten en vooruitzichtenAuteur: Prof. dr. Filip Lardon

NIEUW

Verschijnt in augustus 2016

Kanker. Inzichten en vooruitzichten  is bedoeld voor  elke student-zorgverlener in een opleiding gezondheidszorg, biomedische wetenschappen of laboratorium­technologie die zijn of haar  kennis over de huidige inzichten en toekomst-perspectieven over kanker wil uitbreiden. Het boek begint bij wat kanker precies is, hoe vaak de ziekte voorkomt, hoe en waarom ze in het lichaam ontstaat en hoe een tumor groeit en welke gevolgen dat heeft. Daarna komen de klinische aspecten, zoals diagnosestelling, de voor­uitzichten voor de patiënt en de huidige en nieuwe (toekomstige) behandelings-methoden  aan bod. Het wetenschappelijk kankeronderzoek en de  nieuwste kennisontwikkelingen krijgen daarbij bijzondere aandacht.

In een tweede deel spitst het boek zich specifiek toe op een aantal vaak voor komende kankertypes. De uitgebreide aandacht voor de  recentste wetenschappelijke inzichten en de impact daarvan op de bestaande en nieuwe behandelingen van kanker, vormen een cruciaal instrument voor elke student ­zorgverlener die in aanraking komt met oncologische patiënten of betrokken is bij wetenschappelijk kankeronderzoek.

EDITORIAAL

HEALTH CARE

Kanker

Inzichten en vooruitzichten

ISBN 978 90 455 5841 7

€ 27, 35

Digitaal boek

ISBN 978 90 455 5842 4

€ 19,15

POD (printing on demand)

maak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

2

Page 3: De Boeck Magazine (april 2016)

Smartkit voor verpleegkundigenAuteurs: Petra Verluyten, Maria Deneire, Toon Quaghebeur, Hilde Rombauts

HERWERKT

Verschijnt in april 2016

Smartkit voor verpleegkundigen is een heel praktisch boek dat in een verstaanbare taal de belangrijkste professionele gedragscompetenties van nieuwe verpleegkundigen bundelt. De Smartkit heeft haar wortels in de praktijk, maar is een waardevol didactisch instrument dat de aangeleerde vaardigheden van nieuwe verpleeg kundigen omzet naar de dagelijkse patiëntenzorg. Praktische tips, suggesties en feedback zetten de verpleegkundige elke dag opnieuw op de juiste weg.

In deze herwerkte editie voegen de auteurs, naast de domeinspecifieke leer resultaten van de opleiding tot bachelor in de verpleegkunde, ook de acht competenties voor verpleegkunde toe, die sinds januari 2016 de Belgische competenties voor verpleegkunde vormen. Ook het thema ‘feedback’ komt specifiek aan bod.

InfectiepreventieLeidraad voor zorginstellingenAuteurs: Rika De Bens, Luc Knaepkens

HERWERKT

Verschijnt in augustus 2016

Infectiepreventie  wil zorgverleners  een  leidraad  voor de  dagelijkse  praktijk voering bieden. Dit boek richt zich vooral tot de zorgverleners in zorginstellingen waar veel mensen met een verminderde immuniteit onder één dak verblijven, zoals zieken huizen, woonzorg­centra en psychiatrische verzorgingstehuizen.  Het boek werd grondig herwerkt en bestaat uit twee delen. Het  eerste  deel  behandelt vooral de  voorzorgsmaatregelen  om kruisinfecties te bestrijden, zoals de standaard­voorzorgsmaatregelen, handhygiëne, reiniging en desinfectie. Het  tweede  deel  gaat over infecties die frequent voorkomen, maar waarover nog veel onduidelijkheid bestaat, zoals ebola, de ziekenhuisbacterie MRSA, Clostridium difficile, influenza, het zikavirus en epidemieën met diarree. Door de opbouw is het boek zeer geschikt voor gebruik in zowel acute als chronische zorginstellingen.

Infectiepreventie

Leidraad voor zorginstellingen

ISBN 978 90 455 5757 1

€ 36,00

Digitaal boek

ISBN 978 90 455 5911 7

€ 25,20

POD (printing on demand)

maak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

Smartkit voor verpleegkundigen

ISBN 978 90 455 5769 4

€ 13,25

3

Page 4: De Boeck Magazine (april 2016)

Mens en organisatieAuteurs: Dries Berings, Styn Grieten, Trui Steen

HERWERKT

Verschijnt in augustus 2016

De  spanning tussen mens en organisatie  is een thema dat elke medewerker, elke manager en elke toekomstige werknemer aangaat. Het zoeken naar passen­de antwoorden op de inherente en onvermijdelijke spanningen tussen mens en organisatie houdt zowel de ‘reflective practitioner’ als de wetenschapper bezig.  In de  herwerkte editie  wordt een grondige actualisering doorgevoerd op basis van nieuw wetenschappelijk onderzoek met veel referenties naar werken van 2010 en later. Er wordt ook extra aandacht besteed aan recente managementtheorieën en praktijken  zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen, diversiteitsmanagement en integrale kwaliteitszorg.

Mobilisaties en manipulaties van de wervelkolomAuteurs: Barbara Cagnie, Vincent Dewitte, Tom Barbe, Axel Beernaert, Bart Vanthillo

HERWERKT

Verschijnt in juli 2016

Mobilisaties en manipulaties van de wervelkolom is een praktisch boek dat een duidelijk overzicht biedt van de verschillende mobilisatie- en manipulatietechnieken in de klinische praktijk. De student kinesitherapeut kan er gemakkelijk mee aan de slag en leert de technieken op een veilige manier toe te passen aan de hand van klinische algoritmes.

Naast de specifieke mobilisatietechnieken komen een aantal harmonische technieken aan bod. Deze passieve oscillerende mobilisaties zijn bij heel veel patiënten nuttig door hun pijninhiberende en anti­inflammatoire werking.

Het eerste deel gaat kort in op de principes en theoretische achtergrond van mobilisaties en manipulaties. Het tweede deel bespreekt de technieken per regio: de cervicale wervelkolom en de cervicothoracale overgang, de thoracale wervelkolom en de ribben, de lumbale wervelkolom en de thoracolumbale overgang, het sacro­iliacale gewricht en het sacrococcygeale gewricht.

MANAGEMENT EN ORGANISATIE

Mens en organisatie

ISBN 978 90 455 5529 4

€ 34,55

POD (printing on demand)

maak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

Mobilisaties en manipulaties van de wervelkolom

ISBN 978 90 455 5762 5

€ 42,60

POD (printing on demand)

maak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

HEALTH CARE

4

Page 5: De Boeck Magazine (april 2016)

Herwerkte uitgaven 2016Implementatie van de aangepaste boekhoudwetgevingSinds 1 januari 2016 is de vernieuwde  Belgische boekhoudwetgeving  een feit: naar aanleiding van het koninklijk besluit van 18 december 2015 zijn o.a. de jaarrekening en het minimum algemeen rekeningstelsel gewijzigd. Opdat u en uw stu­denten met het meest geactualiseerde materiaal aan de slag kunnen gaan, verschijnen onze volgende boekhoudboeken in een herwerkte editie, aangepast aan de vernieuwde wetgeving:

ACCOUNTANCY

Algemeen boekhoudenAuteurs: Christine Van Liedekerke, Guy Walraevens

Verschijnt in juni 2016

Vennootschaps boekhoudenAuteurs: Jo Van den Bossche, André Chiau

Verschijnt in juni 2016

Boekhouden voor het beleidAuteurs: Christine Van Liedekerke, Guy Walraevens, Els Koolen, Luk Van Haute

Verschijnt in juni 2016

Financial accounting Auteurs: Ann Jorissen, Nadine Lybaert, Jacques Vanneste

Verschijnt in juni 2016

Het systeem van dubbel boekhoudenAuteurs: Christine Van Liedekerke, Guy Walraevens

Verschijnt in juni 2016

ISBN 978 90 455 5531 7

€ 46,50

inclusief digitale oefenmodule

Digitaal boek

ISBN 978 90 455 5532 4

€ 32,90

ISBN 978 90 455 5526 3

€ 34,85

inclusief digitale oefenmodule

ISBN 978 90 455 5534 8

€ 27,20

inclusief digitale oefenmodule

Digitaal boek

ISBN 978 90 455 5535 5

€ 19,30

ISBN 978 90 455 5754 0

€ 52,30 (2 delen)

ISBN 978 90 455 5756 4

€ 17,60

inclusief digitale oefenmodule

Ook beschikbaar via PODmaak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

5

Page 6: De Boeck Magazine (april 2016)

Internationale handels- en betalingstechniekenAuteurs: Lieve Lombaert, Bea Walters

HERWERKT

Verschijnt in juni 2016

Internationale handels- en betalingstechnieken  is een basiswerk dat studenten weg­wijs maakt in de boeiende wereld van de internationale handel en logistiek. De inhoud en structuur zijn volledig afgestemd op het praktijkgericht en zelfsturend onderwijs in opleidingen van de professionele bachelor. In het handboek verwerft de student inzicht in de belangrijkste begrippen en verrichtingen van de buitenlandse handel. De tekst wordt rijkelijk geïllustreerd met cijfermateriaal, schema’s en afbeeldingen.

In deze vijfde editie wordt de nieuwe Europese douanewet  (Douanewetboek van de Unie) die vanaf 1 mei 2016 ingaat, verwerkt en toegelicht. Het begeleidende caseboek biedt de mogelijkheid tot groeps­ en duo­leren en geeft de student de kans om de voeling met de praktijk te toetsen door export­ en importcases te analyseren.

Docenten kunnen ook een bijbehorende PowerPointpresentatie en een oplossingen-bundel downloaden.

Transport EconomicsAuteurs: Gust Blauwens, Peter De Baere, Eddy Van de Voorde

HERWERKT

Verschijnt in augustus 2016

Transport Economics has become a well­developed discipline with branches in many areas of economic science. Consequently, it is not easy for a reader to acquire a general overview. Many good books on transport economics are restricted to one particular per­spective. The purpose of the present textbook goes beyond that:

› it combines four different perspectives in a single volume to provide a general overview;

› the reader can restrict himself to whatever part he finds to be of particular interest;› it allows the reader to choose whether or not to examine the mathematical

techniques presented. Those who wish can skip the formulas and mathematical passages and still retain an interesting and coherent text.

Transport Economics, more than ever, will encourage rational analysis and contributeto successful decisions, both within transport firms and in policymaking.

HANDEL – EXPEDITIE - VERVOER

Transport Economics

ISBN 978 90 455 5530 0

€ 62,00

POD (printing on demand)

maak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

Internationale handels- en betalingstechnieken

ISBN 978 90 455 5758 8

€ 28,95

POD (printing on demand)

maak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

6

Page 7: De Boeck Magazine (april 2016)

Gids voor professionele communicatie Met erkenning bereik je meerAuteur: Karine Smets

HERWERKT

Verschijnt in augustus 2016

Gids voor professionele communicatie benadert communiceren vanuit een unieke invals­hoek. Erkenning voor de gesprekspartner staat daarbij centraal. Als basisvaardigheid bij uitstek om erkenning te geven, gaat de auteur van start met 'luisteren', een zwaar onder­schatte competentie.

De reflectievragen zetten de lezer aan tot nadenken over zijn communicatieve vaardig­heden, de eerste stap om te kunnen werken aan je interpersoonlijke competenties. De checklists na ieder hoofdstuk wapenen de lezer met de nodige praktijktips om zelf een goede communicator te worden. De verschillende cartoons zorgen voor een luchtige noot tussendoor. Nieuw bij deze tweede editie is het hoofdstuk over zelferkenning en het extra materiaal dat wordt aangeboden via de methodewebsite http://communicatie.deboeck.com.

COMMUNICATIE

Gids voor professionele communicatie

Met erkenning bereik je meer

ISBN 978 90 455 5755 7

€ 27,00

POD (printing on demand)

maak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

Marktonderzoek in rechte lijn Auteurs: Marc De Laet, Pol Toye

HERWERKT

Verschijnt in april 2016

Hoe pakt u als marktonderzoeker, eventmanager of marketeer een marktonderzoek concreet aan?  Marktonderzoek in rechte lijn  begeleidt u stap voor stap door het volle­dige onderzoeksproces en bespreekt de belangrijkste technieken van kwantitatief en kwalitatief onderzoek:› helder en toegankelijk taalgebruik;› talrijke praktijkvoorbeelden en cases;› praktijkgerichte oefeningen. 

Het boek is een handige leidraad voor alle studenten en marketingpractici die een markt­onderzoek in al zijn facetten willen ontwerpen, uitvoeren, opvolgen of uitbesteden.

Met bijbehorende PowerPointpresentatie en oplossingen voor de docent. In deze her­werkte editie werden de cases aangepast aan de actualiteit.

MARKETING

Marktonderzoek in rechte lijn

ISBN 978 90 455 5760 1

€ 31,40

Digitaal boek

ISBN 978 90 455 5761 8

€ 22,30

POD (printing on demand)

maak een simulatie via

http://pod.deboeck.com

7

Page 8: De Boeck Magazine (april 2016)

Neem dan contact op met onze key account manager Line De Caluwé. Zij staat u graag te woord.

Line De Caluwé[email protected]+32 (0)472 91 08 08

klantendienst tel. 0800 99 613

fax 0800 99 614

[email protected]

uitgeverij de boeck nv

Belpairestraat 20

2600 Berchem

www.deboeck.com

uitgeverij tel. 03 200 45 00

fax 03 200 45 99

[email protected]

DE BOECKMAGAZINE APRIL 2016

HEBT U VRAGEN OVER ONZE UITGAVEN?

IDEE VOOR EEN UITGAVE? Hebt u een idee voor een educatief uitgeef project? Dan bekijken wij graag met u de mogelijkheid om samen te werken. Bezorg ons uw idee voor een nieuwe uitgave via [email protected] en wij nemen contact met u op.

PRINTING ON DEMANDWenst u slechts een deel van een uitgave te gebruiken? Dan kunt u voor al onze uitgaven kiezen voor Printing On Demand. U selecteert zelf welke hoofdstukken uit het boek en welke afwerking u wenst. Printing On Demand kan al vanaf 10 exemplaren.

Voor een prijssimulatie of bestelling kunt u terecht op http://pod.deboeck.com.

Vindt u de titel van uw keuze nog niet terug? Dan komen wij graag aan uw vraag tegemoet.

BESTELLEN KUNT U VIA:› de boekhandel› [email protected]› http://hoger.deboeck.com

Als u via onze website bestelt, nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

CATALOGUS 2016 - 2017De papieren catalogus met onze uitgaven voor het hoger onderwijs kunt u aanvragen via [email protected]. De catalogus voor het volwassenenonderwijs en voor professionals kunt u digitaal raadplegen viahttp://hoger.deboeck.com.

DIGITAAL BOEKVoor uw gebruiksgemak bieden we onze titels ook digitaal aan via ons platform De Boeck Kiosk.http://kiosk.deboeck.com

Vindt u de titel van uw keuze nog niet terug?Dan komen wij graag aan uw vraag tegemoet.

Wat is een digitaal boek? Uw digitale aankoop omvat een licentie die geldig is tot het einde van het lopende academiejaar. U kunt uw digitaal product online consulteren op ons platform, De Boeck Kiosk, via een webbrowser op pc, Mac of tablet.

Wat zijn de voordelen?› Online en offline beschikbaar› Compatibel met de meeste digitale dragers› Markeringen aanbrengen› Notities en video­ en audiofragmenten toevoegen