Conceptboek Showblik

download Conceptboek Showblik

of 40

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  218
 • download

  3

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Conceptboek Showblik

 • VoorwoordVoor u ligt het issuuboek van Niels van der Reest en Manon van de Graaf. Het platform Zapnet isonderzocht. Een platform vol met showbizznieuws.Allereerst is er een interview afgenomen met Mike Vaandering, oprichter Zapnet.

  Verder in dit conceptboek is er gekeken naar hoe de organisatie in elkaar zit. Wie is doelgroep en wat zijn de trends. Ook is de markt volledig onderzocht, want hoe zit het eigenlijk met showbizznieuws in de markt.

  Wat komt u nog meer tegen? Een tijdlijn gemaakt van Zapnet met alle belangrijke gebeurtenissen van het bedrijf. Een conceptboom met hoe het concept van Zapnet op dit mo-ment in elkaar zit en zijn er nieuwe kernwaarden en een visie ontwikkeld. Als klap op de vuurpijl is er ook een hele nieuwe naam bedacht.

  Veel leesplezier!

  Manon van de Graaf 2222361Niels van der Reest 2214120

  Klas: CO2F

 • ProbleemanalyseUit het interview met Mike Vaandering is naar voren gekomen dat Zapnet geen duidelijk probleem heeft, maar het toch niet red op de markt. Zij hebben geen visie en waarden opgeschreven, dat is ook een van de redenen waarom zij zich niet goed kunnen positioneren.

 • OnderzoekHieronder is een deel van het onderzoek te lezen wat is uit-gevoerd om meer over Zapnet te weten te komen en in wel-ke markt hij zich bevind. Er is gekeken naar de organisatie en doelgroep van Zapnet, trend binnen hun markt en de markt waarin zij zich bevinden. Het complete interview is terug te lezen in de bijlage. Ook zijn de tools die zijn gebruikt voor het onderzoek terug te lezen in de bijlage.

  OrganisatieZapnet is een website met het laatste entertainment nieuws voor iedereen. De commercile doelgroep ligt in de leeftijd 20-49 jaar. Zapnet is een positieve site en ze willen dat de bezoekers zich fijn voelen. Gasvrijheid online staat daarom centraal.

  Zapnet blijft achter op het gebied van mensen binden. Er is veel concurrentie. Het is allemaal nog niet zo raar, want Zapnet bestaat pas 2 jaar en de bedenker van het platform is een jonge jongen.

  DoelgroepDe doelgroep van Zapnet ligt tussen de leeftijd van 20 - 49 jaar. Dit is een leeftijd dat graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook vinden zij het belangrijk dat er verdieping in de verhalen zitten, zij willen geen droge kost en saaie verhalen.

  Ze willen positief nieuws, interessant onderwerpen waarbij ze kunnen ontspannen. Steeds meer mensen hechten ook meer waarde aan interactiviteit.

 • TrendWanneer er wordt gekeken naar trends op de markt van Zapnet, word er gezien dat er veel veranderingen komen. Onder andere veranderingen op gebied van technologie. Mensen zijn steeds meeronline afhankelijk en kunnen bijna niet meer zonder een leven via social media.Daarnaast zijn de traditionele kanalen toe aan een verandering, door teverschuiven naar onder andere online.

  Mensen kunnen niet meer leven met alleen maar tekst. Men wilt juist visueel geprikkeld worden.

  Vanwege de crisis iscrowdfunding een opkomend ding binnen deze markt. Door middel van crowdfunding kunnen verschillende projecten worden gefinancieerd wanneer er te weinig startcapitaal is.

  MarktWanneer er wordt gekeken naar de markt waarin Zapnet zich bevind, wordt er gezien dat er veel concurrentie is, omdat men steeds vaker het nieuws via internet leest. Concurrentie van Zapnet isonder andere WTF.nl of Zap-pen.blog.

 • Conceptboom

  In de conceptboom staat beschreven wat onder andere voort kwam uit het interview met Mike Vaandering.

 • December 2011Het idee

  Januari 2012Oprichting

  Maart 2012Lancering website 12 maart 2012Eerste post

  Juni 2012Tweede redacteur

  Tijdlijn

 • Valuefit

  Organisatie Doelgroep TrendMeer binding creren

  Snel op de hoogte Technologischeveranderingen

  Positief Interactie Online afhankelijkJeugdig Ontspanning BeeldcultuurSterke concurrentie verdieping Crowdfunding

  Uit de organisatie-, doelgroep- en trendanalyse is er een conclusie getrokken (zie kopje onderzoek). Deze conclusies zijn vervolgens in onderstaande tabel gezet (de valuefit) uiteindelijk zijn er uit elk rijtje wat woorden met elkaar gekoppeld. Op de volgende pagina vindt u uitleg over de value-fits. Aan de hand van deze valuefit is de visie ontwikkeld, daar-over later meer.

 • Valuefit 1: Positief - Interactie - Technologische veranderingen

  In de tijd van web 2.0 vinden er ontzettend veel technologische veranderingen plaats. Mensen zoeken op ver-schillende sociale platformen de interactie met elkaar op. We leven in een wereld waarbij mensen niet alleen meer ontvanger zijn, maar ook invloed hebben. Ze worden prosumers (producent en consument in n.Er is al genoeg negativiteit in de wereld en mensen zoeken de positiviteit op door connecties met andere mensen te zoeken.

  Valuefit 2:Meer binding creren - Ontspanning - Beeldcultuur

  In de tijd van digitalisering draait het meer en meer om binding te creren bij je bezoekers. Mensen willen niet alleen kaal nieuws, maar zijn op zoek naar een beleving. Daarom wordt in deze tijd beeldcultuur ook erg hoog aangeprezen. Het gaat niet meer alleen om teksten, maar mensen willen het ook voor zich zien. Mensen zijn op zoek naar ontspanning en manieren om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen. Nieuws over showbizz boeit hen.

 • KernwaardenKernwaarden dragen bij aan de visie. Ze zijn nodig om de visie te formuleren en beschrijven hoe je aankijkt tegen dingen. Het is dus de manier van denken en doen. Die leg je vervolgens vast in kernwaarden. Dit zijn de kernwaarden van Showblik. Vervolgens zijn ze alle drie gevisualiseerd in de vorm van een plaatje.

  Positiviteit: Zapnet kijkt op een vrolijke manier naar de wereld. Zo komt hij enthousiast en hoopvol over. Door positiviteit in het leven te roepen, ontsnapt Zapnet aan alle negativiteit in de wereld.

  Ontspanning:Zapnet vindt ontspanning belangrijk in het nieuws wat we brengen. Zij bieden de bezoeker luchtige onderwerpen en houdt niet van te zware onderwerpen. Mensen komen niet op het platform voor hard nieuws, maar vermaak,leuke nieuwtjes en weetjes. Het entertainmentnieuws wordt met een positieve en ontspannen flow gebracht.

  Interactie:Zapnet vindt het publiek erbij betrekken n van de belangrijkste dingen. Door interactie aan te gaan met de mensen, worden wij sterker en beter. Zapnet speelt in op wat er te horen en te zien is en komen daardoor achter nieuwe verhalen.

 • Positiviteit

 • Interactie

 • Ontspanning

 • Uitleg VisieOp veel platforms met showbizznieuws staat veel negativiteit. Open een willekeurige website en je komt er vanzelf achter. Denk aan de reacties die bezoekers achterlaten op een bericht. Andere mensen gaan daar weer op reageren. Mensen trekken elkaar zo mee in een negatief spiraal. Voor Showblik geldt het mag allemaal positiever. Door mensen met elkaar te verbinden doormiddel van het platform Showblik wordt er een stukje positiviteit van de dag meegeven en zien mensen het ook zelf. Mensen steken elkaar min of meer aan.

  Visie

  Wij zien:Dat negativiteit op showbizzsites overheerst en dat positief nieuws daardoor wordt weggevaagd.

  Wij vinden:Dat iedereen dingen positiever moet gaan benaderen en zien.

 • Durf te verbindenen zie het positieve!

 • Tone of VoiceDe kernwaarden positiviteit, ontspanning en interactie zijn be-langrijke pijlers voor de tone of voice. Zonder deze kernwaarden is er geen Showblik. Met kernwaarden wilt u zich onderscheiden van de rest en dat wordt doorgevoerd in de tone of voice, die vooral gericht is op positiviteit.

  Showblik gelooft in positiviteit en brengt alles op het platform op een luchtige manier. Er zit groei in door positiviteit. Negativiteit is er al te veel. Een platform maken waar de trotsheid vanaf straalt. Dat is het doel.

 • Als conceptnaam is er uiteindelijk gekozen voor Showblik. Er wordt voor Zapnet geadviseerd om de naamswijziging door te voeren. Dit omdat er werd geconstateerd datmensen Zapnet assioceren met de kinderzender Zapp.

  Showblik is een platform met het laatste entertainmentnieuws over televisie. Het is eerlijk en brengt alles op een zo positief mogelijke manier.

  Showblik is letterlijk een blik werpen op het entertainmentnieuws. Voor Showblik is het belangrijk dat zij verdieping en uitlichting geven op hun website. Nieuwe programmas worden volledig uitgelicht, interviews met de sterren, kleine nieuwsfeitjes niets is te gek.

  Uit de gebeurtenissen op televisie wordt er ook nieuws gehaald, maar Showblik is absoluut geen roddelplatform. Positiviteit staat hoog in het vaandel.

  Conceptnaam

 • ConceptdragersAls conceptdragers voor het concept Showblik isgekozen voor een logo en voor video. Het logo valtonder de communicatiedrager en video wordt geplaatst onder product en/of dienst.

  CommunicatiedragerBij een nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw logo en een hele nieuwe stijl. Waar het oude logo van Zapnet een schotel uitstraalde als ontvanger voor televisie is er in de Showblik vormgeving voor gekozen om het meer smoel te geven, meer naar de richting van show en televisie toe te trekken. Het gevoel mee te geven.

  Oud Logo:

 • De letters SHOW vallen in het logo op. Het staat letterlijk voor showbizz. Denk daarbij aan een retro lettertype. Het is smeuiig en letterlijk show. De cirkels in de letters staan voor de spotlights. De O wijkt af van de S, H en W. De O staat voor het televisiescherm daar waar het allemaal gebeurt. Show-blik brengt televisienieuws vandaar de vertaling naar een beeldscherm. Het beeldscherm is het beeld-merk. Het scherm geeft letterlijk een blik op het shownieuws, maar het scherm staat voor meer (meer informatie over de koppeling is te lezen onder het kopje product en/of dienst). De lette