Conceptboek Hall of Fame

download Conceptboek Hall of Fame

of 14

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Conceptboek voor opdrachtgever: Hall of Fame-Tilburg.

Transcript of Conceptboek Hall of Fame

 • ANNE BAREMANRICK VAN KESTEREN

  NIENKE SMEETSSAM JANSSENNINE SEELEN CO2A

 • INHOUDSOPGAVEDEBRIEFING

  Incognoctum

  Tweede Hans

  De cultuurfabriek

 • DEBRIEFINGAchtergrond opdrachtgever

  De opdrachtgever is Hall of Fame. De afgelopen jaren heeft de Hall of Fame zich geprofileerd als een jongeren centrum, een cultuurfabriek met een urbanuitstraling. Jongeren kunnen zich ontwikkelen op gebied van muziek, theater, dans, kunst en sport.

  In December 2011 heeft de Hall of Fame een nieuwe lo-catie aangenomen. De Hall90 achter het Station in Til-burg. Jongeren kunnen zich thuis voelen in de Hall of Fame, vrij zijn en krijgen alle ruimte om te experimenteren.

  De missie van de Hall of Fame is een broedplaats te cre-ren voor jongeren van diverse subculturen. De Hall of Fame geeft de ruimte voor experimentele vrijheid en talentontwik-keling met integere begeleiding en advies van ervaringsdes-kundigen. Het stimuleren van creativiteit en het out of the box denken. De koers van de Hall of Fame is dat ze bin-nen enkele jaren een landelijk begrip zijn, een voorbeeld van het positieve karakter een culturele broedplaats te zijn.

  De opdrachtDe opdracht die wij van de Hall of Fame hebben gekregen is: Hoe kun-nen wij meer bezoekers generen? Wij zullen als projectgroep moeten gaan onderzoeken welk beeld Tilburgers hebben van de Hall of Fame.

  De workshops die de HoF geeft lopen slecht. Dit komt door:- Subsidie loopt terug- CKV budgetten nemen af (middelbare scholen/ROC)

  Welke communicatie middelen/reclame zetten ze nu al in? En op welke manier zouden wij nieuwe communica-tie middelen kunnen inzetten om meer bezoekers te generen.

  - Social Media: Facebook- Flyers, posters, maandflyers- Advertenties in stadskrant Tilburg- Persberichten- Mond tot mond reclame

 • De doelgroepDe Hall of Fame ziet jongeren (skaters, muzikanten, dansers etc.) als haar voornaamste doelgroep, ze richten zich op de jongerencultuur. Maar daarnaast benadrukken ze dat iedereen welkom is. De HoF biedt een uitge-breid en wisselend assortiment van workshops en cursussen voor scholen, particulieren en bedrijven op gebied van muziek, dans, kunst en cultuur. Met hun diverse aanbod aan workshops willen ze iedereen aanspreken. Vrijwilligers vallen ook onder de doelgroep van de HoF, ze willen mensen en-thousiast maken om daar een steentje bij te dragen (met name studenten).

  De doelstellingen1. Toename in culturele diversiteit van de bezoekers

  2. Kruisbestuiving tussen maatschappij en Hall of Fame

  3. Stimuleren van zelfredzaamheid van jongeren

  4. Professionalisering van het vaste team

 • MOODBOARD

 • INCOGNOCTUMVisie: In het mysterie van de nacht kan men zich overgeven aan het creatieve alter ego.

  Tijdens de nachtelijke uren in ons leven, doen we vaak andere dingen dan die we overdag doen. Dingen die we in het licht niet kunnen, doen of durven. Soms zijn dat zelfs dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Incognoc-tum geeft je de vrijheid om s nachts iemand anders te zijn, iemand die je graag wil zijn, maar normaal gesproken niet durft te zijn. In alle vrijheid die het concept je biedt, kun je vanaf nu doen wat je wilt en al je creativiteit de vrije loop laten.

  Open nacht

  Wat is er leuker dan een open dag, maar dan uitgevoerd in het mysterie van de nacht? Een open nacht is spannend, mysterieus en origineel. De welbekende museumnacht in Amsterdam trekt jaarlijks zon 26.000 bezoekers. Reden genoeg om een eigen feestje van de nacht te houden. Be-zoekers moeten wat extra cafene naar binnen werken, maar gelukkig is dat genoeg te halen in de Hall of Fame. Men kan workshops doen, een dansje wagen in de hal, hun kunsten vertonen of ontwikkelen op de skatebaan en hun vragen stellen aan vrijwilligers en andere aanwezigen.

  Ball of Fame

  Een goed concept van de grond krijgen, kan niet alleen gerealiseerd worden. Hall of Fame zal de samenwerking aangaan met interessante bedrij-ven die kunnen sponseren, meewerken en meedenken. Niets is belangrijker dan de band warm te houden met deze organisaties. Daarom is er het gemaskerd bal: Ball of Fame. We blijven in de mysterieuze sferen van Incognoctum, maar gaan het gesprek aan met (potentile) samenwerkings-partners. Het gemaskerde bal is geheel in stijl van de nacht en ook de samenwerkingspartners krijgen de mogelijkheid om workshops te volgen.

 • Samenwerkingspartners

  Om een nachtprogramma te verwezenlijken is het gebruikelijk dat er vergunningen worden aangevraagd, daarom is de gemeente Tilburg een belangrijke factor binnen het concept. Rond de tafel gaan met gemeente Tilburg is daarom niet alleen handig, maar ook noodzake-lijk. Om de nachtelijke activiteiten tot stand te kunnen brengen, zou een samenwerking aan kunnen worden gegaan met de nachtburgemeester van Tilburg. Om juist niet te concurreren met de horeca, is een optie om met ook hen rond de tafel te gaan om samen te werken. Stappers bij, bijvoorbeeld de heuvel, het aantrekkelijk maken om niet rond te blijven han-gen na sluitingstijden maar om juist te afteren bij de Hall of Fame valt onder die optie.

  Communicatie

  Om de aandacht te trekken van potentile bezoekers en om geheel in stijl van Incognoctum te blijven, past een ludieke guerrilla actie het meeste bij dit concept. Met behulp van posters, glow in de dark-verf en een snelle boodschap, kunnen we een semi-geheime boodschap in de stad creren, die alleen s nachts te bekijken is door het effect van de glow in de dark-verf. Ook op social media wordt uitgebreid verslag gedaan van de plannen voor het concept.

  PersoneelHet personeel draagt allemaal dezelfde shirts en iedereen heeft daarop een ei-gen ster. Elke avond is er de Ster van de Nacht bepaald onder het perso-neel, voor dat stukje extra persoonlijke benadering en een beetje exclusiviteit.

  Fysieke omgeving

  Donker, neon, fakkels, lichtshow in bomen buiten, kattenogen op de grond.

 • MOODBOARD

 • TWEEDE HANSVisie: Iedereen en alles verdient een tweede kans om creativiteit te helpen verrijken.

  Wat is er erger dan fouten maken en daar gestraft voor worden zonder een tweede kans te krijgen? Bij Tweede Hans heeft iedereen recht op de tweede kans die hij verdient. Tweede Hans helpt iedereen die zich aansluit bij de Hall of Fame en geeft hen de ruimte om hun creativiteit te verrijken. Naast Tweede Hans worden ook andere voor de hand liggende inspiratievolle personen ingezet om het de bezoeker aantrekkelijk te maken deel te nemen aan bijvoorbeeld de workshops.

  Producten

  De workshops worden aangeboden door professionals en studenten die excellent zijn op de disciplines die de workshops aanbie-den. Tweede Hans is niet zomaar iemand. Deze ambassadeur van het concept wordt maar liefst verkozen door bezoekers en vrien-den van de Hall of Fame. Zodra Tweede Hans is verkozen, zal hij (of zij!) filmpjes van de workshops maken zodat iedereen ook thuis kan zien wat de mogelijkheden zijn bij de Hall of Fame. De bezoekers betalen Tweede Hans-prijzen (toegang met korting dus) voor alle workshops.

  Netwerk

  De professionals en studenten die de workshops aanbieden, zijn breed georinteerd op dat betreffende vak- of deelgebied en hun netwerk rijkt ver, zodat de deelnemers zich ook verder kunnen ontwikkelen, als zij dat zouden willen. Om de workshops tot stand te kunnen brengen, wordt contact en samenwerking gezocht met tweedehandswinkels zoals bijvoorbeeld La Poubelle in Tilburg voor materialen, netwerk en dergelijken.

  Communicatie

  Tweede Hans krijgt een gepersonaliseerde eigen pagina op Facebook waarbij hij zijn vrienden en fans regelmatig op de hoogte kan houden. De filmpjes die hij van de work-

  shops maakt worden hier geplaatst en geven ruimte voor reactie en interactie. Tweede Hans is een ideaal kanaal om storytelling in te zetten en tot de verbeelding te spreken.

 • Personeel

  Het personeel wordt actief ingezet om mee te werken als Tweede Hans en krijgt de mogelijkheid om het gezicht van de Hall of Fame te worden.

  Fysieke omgeving

  Er wordt veel gebruik gemaakt van tweedehands producten en materi-alen. Verder spreekt Tweede Hans zelf natuurlijk tot de verbeelding.

 • MOODBOARD

 • DE CULTUURFABRIEKVisie: Mensen bouwen hun eigen cultuur: we creren, inspireren en transforme-ren.

  In een fabriek gaan de processen stapsgewijs. Zo ook in de cultuurfabriek. De cultuurfabriek is een culturele broedplaats, waarbij tijdens elke stap gepaste begeleiding wordt aangeboden. De bezoekers en vrijwil-ligers van de Hall of Fame worden uitgedaagd om hun eigen creatieve wereld te creren en ontwikkelen.

  Producten

  In de cultuurfabriek worden alle gemaakte spullen tijdens de workshops verkocht in een ingericht winkel-tje. Hierdoor worden de mensen gelokt naar de workshops, aangezien het niet elke dag voor komt dat jouw zelfbedachte en gemaakte product wordt verkocht in een fysieke winkel. Naast de winkel, wordt er een ruimte gecreerd als creatieve broedplaats, waar bezoekers terecht kunnen om inspiraties met elkaar te delen en ideen op te doen. Ten slotte is er ruimte voor exposities van de gemaakte producten.

  NetwerkSamenwerking met winkels zoals de Wereldwinkel, kunsti-ge hogescholen en bedrijven in de creatieve sector zoals Mundial.

  Communicatie

  Op de website van Hall of Fame wordt een uitgebreide pagina gemaakt met uitleg over de exposi-ties/tentoonstellingen en worden werken vertoond. Nieuwe werken worden uitgebreid bijgehouden en gepromoot via de sociale mediakanalen. Op festival Mundial kan er bijvoorbeeld een stand worden geplaats voor mensen die iets creatiefs willen doen of maken. Zie het als workshops in het klein.

 • Personeel

  In een fabriek gaan de processen stapsgewijs. Bij elke stap staat e