Castlefest 2006

8
Veel plezier!! Zet alvast in je agenda: Castlefest III: 3, 4 en 5 augustus 2007

description

Castlefest programma 2006

Transcript of Castlefest 2006

Page 1: Castlefest 2006

Veel plezier!!Zet alvast in je agenda:

Castlefest III: 3, 4 en 5 augustus 2007

Page 2: Castlefest 2006

Festival of LightFestival of Light

4, 5 en 6 Augustus 2006

Kasteel Keukenhof, Lisse

Lees snel verder

Castlefest is een festival ter ere van de zon, die bij de Kelten werd vereerd als de god Lugh. Deze god bracht de mensen veel goede dingen.Zo leerde hij ons om graan te verbouwen en hij verwarmt de aarde, zodat het graan kan rijpen en wij te eten hebben. Het oude Keltische oogstfeest Lughnasadh is aan deze god gewijd.

Tot op de dag van vandaag vieren heidenen en kelten dit feest ieder jaar rond begin Augustus, ook op Castlefest!

Programma

Page 3: Castlefest 2006

DE VOLGENDE ACTIVITEITEN KUNT U BEKIJKEN, BEZOEKEN EN MEEMAKEN OP CASTLEFEST:

LARP (LIVE ACTION ROLEPLAYING)

ArcanaArcana staat bekend om zijn op rollenspel gerichte evenementen en laten u daar op CastleFest graag kennis mee maken. 15 minuten rollenspel: probeer het gewoon eens uit!

Castlefest LRP toernooiOntdek op een speelse manier dat LRP meer inhoudt dan alleen op elkaar in slaan met veilige schuimrubber wapens. Wil je zelf kennis maken met Live Role Play? Doe dan op Castlefest mee met het LRP toernooi van Rollen spel vereniging Maerquin. Strijd je als dappere ridder voor de mooie prinses? Of kom je als barbaar alleen om indringers van je land te verjagen? Alles en niets moet ( behalve niet anders dan je aan een paar regeltjes houden zodat het leuk blijft) Ook dit jaar zijn er voor de winnaars leuke LRP prijzen in de wacht te slepen.

RE-ENACTMENT

De Zwarte Zwaan De Zwarte Zwaan is een laat middeleeuwse ambachtsgroep. Zij zullen diverse ambachten gaan demonstreren waaronder; tin gieten,

leer bewerken en verven met natuurlijke verfstoffen. Natuurlijk verkopen zij ook diverse door hun zelfgemaakte waren waaronder tinnen speldjes, leren buidels, natuurlijk geverfde wollen garens en zijde sjaals. Zij zijn te vinden op de middeleewse markt.

Clan MacBranEen Schots kampement, waar allerlei demo’s te zien zijn van het dagelijks leven in de schotse Highlands van vroeger tijden.

Demonstraties van het kampleven van toen, eten, kleding, tenten, wapens en veel meer. Ook in de kinderveldslag zullen zij meevechten!

De Ridders van PendragonDe Ridders van Pendragon zijn een re-enactmentgroep die de vroege middeleeuwen uitbeelden. De Ridders van Pendragon proberen een beeld te scheppen van hoe de verschillende volken vroeger leefden.

Zwaardvechtshows van de orde der NoorderwindZwaardkunstvereniging de Orde der Noorderwind is een groep van een tiental mensen die een passie delen voor de Europees middeleeuwse zwaard)krijgskunsten. Op Castlefest zullen zij bij hun kampement spectaculaire zwaardvechtshows/demonstraties geven. De orde der Noorderwind is te vinden bij het LARP gedeelte.

AllemansendDeze groep piraten komt met een knallend kamp op Castlefest. Zij zullen het leven van piraten laten zien vanuit de vroegere tijden als nooit tevoren.

Page 4: Castlefest 2006

KUNST EN CULTUUR

Mystics kunsttentMaar liefst 12 kunstenaars werken samen om kunst op een unieke manier te vertegenwoordigen op Castlefest. Naast een ongebruikelijk grote expositie organiseert ‘Mystics’verschillende activiteiten om mystieke kunst voor elke bezoeker interessant te maken. Een groot videoscherm laat korte animaties zien voor jong en oud, deze zijn uiteraard gemaakt in samenwerking met exposerende kunstenaars.

pure fantasy SchrijversmarktOok Pure Fantasy zal daar aanwezig zijn. Fantasy-auteurs zullen er wokshops en lezingen geven voor een ieder die een carrière als schrijver nastreeft. Belangstellenden kunnen, net als vorig jaar, weer aan tafel schuiven bij kinder, fantasy- en SF-boekenschrijver Tais Teng. Auteurs die verder aanwezig zullen zijn: Clement Roorda, Marieke Nijkamp, Rob Vrolijk (alias Pedro Millar), Ron Puyn (alias Jack Lance), Thomas Olde Heuvelt, Alex de Jong, Martijn Lindeboom en Remco Nieboer, Jan Dirk Westerman en meer. Ook zullen de verenigingen NCSF (Holland SF) en SF Terra acte de presence geven. Pure Fantasy ‘huisillustratoren’ Jos Weijmer en Henning Janssen zullen in de tent een permanente expositie van hun werk tonen.

Buikdansshows door: Birgit en Galina.Op Castlefest zullen Birgit en Galina verschillende buikdans shows geven. Mis dit niet, dit is een orientaalse indruk om nooit meer te vergeten.

ARTIESTEN

Johannes de NarJohannes de Nar is een simpele ziel uit de 14de eeuw, die mensen vermaakt door truuks te doen met lepels en ballen. Hij heeft ervaring met vele soorten publiek en is vaak te vinden op fantasy-festivals en middeleeuwse evenementen.

Jannes de GoochelaarJannes de Goochelaar is de enige goochelaar van Nederland die zijn acts op historische bronnen baseert maar…zelfs de knapste historicus staat hier voor raadsels! De magie van het verleden komt wel heel dichtbij! Zie het op zaterdag en zondag!

Heks KromhoutHeks Kromhout van het Wilgenwoud. Wat is daar over te zeggen want zelf spreekt ze geen woord. Haar gezicht spreekt echter boekdelen! Heks Kromhout is een pantomime heks die al heel veel harten gestolen heeft en komt op de vrijdag. Een act voor jong en oud!

Kelten zonder grenzen: Deidre Dit theaterstuk zal worden uitgevoerd door Lies Sommer en Coca Roman. Zij hebben de Ierse tekst van het verhaal vertaald en bewerkt tot een theatertekst welke begeleid wordt door passende live gespeelde muziek.

Page 5: Castlefest 2006

HET GOEDE DOEL

Stichting B.O.MHet doel van stichting B.O.M. is om het volk op de hoogte te houden van zaken die wegens diverse redenen niet via de massamedia wordt aangeboden. Stichting B.O.M. is een stichting zonder winstoogmerk. Het kritische en onafhankelijke aspect zal niet worden ingeleverd om meer financiëel vermogen te vergaren.

MUZIEK

Rosa CrvxEen verbazende combinatie van theater en muziek, dat is waar Rosa Crvx voor staat. De verschillende showelementen, zoals de met modder besmeurde dansers maken de muziek nog levensechter. Deze band is het voorbeeld van mensen met een oneindige fantasie. Rosa Crvx blijft je het hele optreden door verbazen! Dit jaar zullen zij komen met een zeer uitgebreide en op alle fronten verrassende show.

MorningMorning is opgericht tijdens zomer 2000 door Saskia van Heugten (vocals) en drummer Mauro Pi. In de herfst van 2000 kwamen daar gitarist Pol Bannier en Stijn Bannier (synths) bij. Morning speelt een mix van progressieve rock en plain heavy metal.

RapaljeIerse, Schotse (en Nederlandse) folk op eigenwijze wijze. De verscheidenheid aan muziekinstrumenten en een afwisselend repertoire van Ierse en Schotse dansmelodien, 3 stemmig gezongen liederen en een originele presentatie maakt een optreden van Rapalje tot een bijzondere act.

KelpiaDeze uit Finland afkomstige dames zullen op geheel eigen wijze verschillende kleine shows geven. Ze maken hierbij gebruik van instrumenten als Tin Wistle, violen en de fluit. Kelpia zal ook een optreden verzorgen bij het kampement van Clan MacBran en zal assisteren bij de dansworkshop op zaterdag.

Faun Deze gigantisch populaire Duitse band bestaat uit 3 heren en 2 dames die sinds 2002 samen zijn als Faun. De muziek die zij spelen valt onder verschillende stromingen, zelf karakteriseren zij de muziek als paganfolk en middeleeuws. Faun heeft op diverse festivals door heel Europa gespeeld.

OmniaGekleed in neo-Keltische kostuums brengen de muzikanten hun Bardische kunst, omringd door een enorme hoeveelheid bizarre akoestische instrumenten zoals de Neo-Keltische harp, slideridoo, dubbelfluiten, wardrums etc. Ze geven een wereld weer waar de Goden nog spreken door de stemmen van de natuur....

Page 6: Castlefest 2006

PaganFolk SpecialFaun en Omnia hebben al meerdere keren samen opgetreden, maar wat ze tijdens Castlefest gaan doen is uniek voor Nederland. Ze hebben een hele speciale show die zo groots en geweldig is dat het zonde is om deze te missen. Deze PaganFolk Special zal plaatsvinden op de zaterdagavond. Mis het dus niet.

The Thirsty DogThe ThirstyDog is een live band, die pas echt goed tot zijn recht komt in het rumoer van de nacht. Stil zitten luisteren hoeft dan ook allerminst, meeklappen, meezingen of anderszins meeleven, maakt de band alleen maar enthousiaster en beter.

FanachWortelend in het Ierse groen, getrokken uit de Hollandse klei, speelt Fanach op verschillende plaatsen. Razende reels, dorstige drankliederen en zinderende zeemansballades.

SiroccoSirocco is herkenbaar aan haar eigenzinnige toon en ondoorgrondelijke ritmes. De muziek is tijdloos, gevarieerd en licht melancholisch. Ze laat zich beïnvloeden door middeleeuwse muziek, zigeunerklanken, Ierse folk en Arabische melodieën. Sirocco gebruikt akoestische instrumenten waaronder viool, bouzouki, cello en percussie, meerstemmige zang.

KIJKEN EN LUISTEREN

Abe de VertellerLuister en huiver naar deze verhalenverteller. Abe vertelt uit de Keltische en Noordse mythologie, maar ook op zijn tijd een grimmig sprookje. Zijn verhalen zijn heftig, bloedstollend, soms hartverwarmend, vaak schuddebuikend. Menig elf, reus, heks en godheid zal de revue passeren. Dit alles gebracht met de passie en inspiratie van een ware verteller...

Verhalenverteller: Donderelf In de tijd dat huizen alleen verwarmd werden door houtvuren, dat kaarslicht en het licht van flambouwen de enige verlichting was, was sprokenvertellen een geliefd tijdverdrijf op lange winteravonden.Veel van de verhalen die Philip van der Zee vertelt vinden hun oorsprong in de natuur, hoe de zon aan de hemel komt, waarom de herten bang zijn voor de wolven en hoe de mensen aan het vuur gekomen zijn.

Page 7: Castlefest 2006

Muziekgroep Donderelf en de FlierefluiterEva, Rijk, Theresia en Philip spelen o.a. middeleeuwse volksmuziek, zingen vrolijke liedjes. Met zijn vieren spelen ze al vele jaren in Archeon maar ook op vikingmarkten op kastelen en vele andere gelegenheden hebben zij hun klanken ten gehore gebracht. sic thing(k)sWat hij precies doet weten wij ook niet.

The Ball GuyHe’s got glass balls and he’s not afraid to use them.Be mesmerized and Hypnotized.

WORKSHOPS

De heidense bendeWie meer wil weten over verschillende natuurreligies kan terecht bij “de heidense bende”. Arwen Evenstar van de Haagse wicca coven Imladris, de Amsterdamse druiden Torc & Ivy van de orde van de Esp, een sjamaan en Aswulf van de asatru vieren samen het Festival of Light ter ere van Lugh en iedereen is welkom. Bij de tent kunt u het programma vinden van de workshops die bij Imladris gehouden worden. Deze gaan onder andere over onderwerpen zoals; Lugh, “oogst en offer”, amuletten en talismans en heidendom in de nieuwe tijd. Ook kinderen kunnen er van alles doen (voor 0,50) zoals een balonnengevecht houden, een geluksarmband maken of je laten beschilderen met een echte Keltische swirly. Deze “heidense bende” is te vinden tussen de gothic- en paganmarkt in.

DansworkshopTussen de optredens door zullen er dansinstructies gegeven worden. Er zullen instructies en demonstraties gegeven worden van eenaantal dansen (Gigue, Tovercirkel, Scottisch, An Dro en Polka) en natuurlijk mag iedereen meedoen. Er zal tijdens de optredens ruimte genoeg zijn om de geleerde dansen goed in de praktijk te kunnen brengen. De tijden van deze instructies staan in het tijdschema op de bladzijde hierna.

Mystics kunstworkshopsBij de stand van Mystics zullen er teken/schilderworkshops gegeven worden onder begeleiding van de aanwezige kunstenaars. Wil je deelnemen aan een van deze workshops is het raadzaam om je eigen materialen mee te nemen.

PaljasTijdens Castlefest zullen de mensen van Paljas aanwezig zijn opzoek naar nieuwe straatartiesten. Tijd en locatie worden ter plekke met de mensen van Paljas afgesproken. Er zal geen vast podium aanwezig zijn, maar mogelijkheden genoeg om iets mee te doen. Er zullen wel beperkt attributen aanwezig zijn om te gebruiken.

Kunst op straatIn dit kamp kunnen kinderen op borden met schoolverf met krijtjes de mooiste tekeningen maken. Ook bieden deze mensen een open schilder atelier aan voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen en kan men een handboogschietdemonstratie krijgen. Dit kan je vinden bij de mystics kunst tent in de buurt.

Page 8: Castlefest 2006

Subcultures boardgamesDit jaar zal Subcultures weer een tent vullen met allerhande spellen: D&D, Star Wars, Machiavelli, Carcassonne en natuurlijk Munchkin.Ook verzorgen we demonstraties en workshops miniatuurschilderen. De geschilderde miniaturen kun je vervolgens zelf besturen in een demonstratie partijtje Confrontation, Warmachine of Hordes.Verder zal de finale van het Nederlands Kampioenschap Chaos Arena 2006 plaatsvinden.

ETEN EN DRINKENNatuurlijk is ook het eten en drinken volledig in stijl. Zo wordt het drinken geschonken in aardewerken mokken, en het eten geserveerd op aardewerken borden.

KINDERSPEURTOCHTOok aan de kinderen is gedacht. Zo komt er een heuse ridderspeurtocht over het hele terrein waar de schildknapen en ook de jonkvrouwen opgeleid kunnen worden tot echte ridder of jonkvrouwe. Ze zullen hier een aantal vaardigheden leren zoals het ontwijken van de tegenstander en ringsteken te “paard”. Als ze deze speurtocht hebben voltooid worden de kinderen tot ridder geslagen. Daarna hebben wij deze dappere ridders en jonkvrouwen nodig om Castlefest te verlossen van indringers! In een grote veldslag gaan we deze indringers met zijn allen proberen weg te jagen! Doen jullie mee?

Vrijdag Zaterdag Zondag

13:00 Fanach 11:30 Kelpia + Dansworkshop 12:00 Sirocco 14:15 Rapalje 12:45 Omnia “Romantic pagan breakfast” 12.45 Fantus Modeshow 16:15 Omnia 13:45 Faun “Accoustisch concert” 13:15 Thirsty Dog 18:45 Fantus Modeshow 14:15 Fantus Modeshow 14:15 Omnia 19:15 Morning 15:00 Thirsty Dog 15:45 Faun 20:30 Sic Thing(k)s 16.15 Rapalje 17:00 Rapalje 21:00 Rosa Crvx 17:45 Dans Workshop 22:30 Vuurshow 18.00 Omnia “PaganFolk Special” 20.00 Faun “PaganFolk Special” 21.30 VuurshowTijden onder voorbehoud