Borgwaardigheden 37 najaar 2014

16
BORGWAARDIGHEDEN Het blad voor de Borgward liefhebber Nr. 37 Najaar 2014

description

Clubblad Borgward Club Nederland

Transcript of Borgwaardigheden 37 najaar 2014

BORGWAARDIGHEDEN Het blad voor de Borgward liefhebber

Nr. 37 Najaar 2014

2

De specialist voor de Borgward Groep

Handel in oldtimeronderdelen voor

Borgward, Hansa, Goliath en Lloyd

Sedan, Coupé, Combi, Cabrio, Vrachtwagens

Wij zijn voortdurend op zoek naar originele Borgward onderdelen.

Als u in het bezit bent van deze „oude lief-hebberstukken“ en u wilt ze wel kwijt,

neem dan contact met ons op. Wij willen ze graag kopen of ruilen. Bied ons in elk geval „alles“ aan.

AutoDus GmbH

Oldtimer Ersatzteile und Handel Niederrheinstr. 327, 40489 Düsseldorf

Tel: +49-211-69568373

www.AutoDus.de

Email: [email protected]

Anjo Bosman Gildestraat 2a 6883 DB Velp

www.bosmanclassics.nl

Tel: 06-17161302

Hét bedrijf voor uw Borgward in Advies, Begeleiding en Taxaties

Onderhoud, Reparaties en Restauraties

Altijd onderdelen op voorraad voor uw Borgward!

Borgward Onderdelen

Nieuw - Gebruikt Reproductie

R.A.F. Steen

Aalsburg 20-15

6602VK Wijchen

Tel: 024 - 64 17 030

Fax : 024 - 64 56 291

Mob : 06 – 305 617 52

[email protected]

Reparatie en in- en verkoop van autoradio’s uit de periode

1950 tot 1985

Fred Vermeulen

Themislaan 19 1702 AS Heerhugowaard

06-33307014

[email protected]

3

In deze uitgave……… In deze uitgave………..............................................................................................3 Van de Bestuurstafel .............................................................................................4 Geslaagde Borgward Club Nederland najaarsrit 2014.................................................5 Evenementen agenda ............................................................................................7 60e Verjaardag Borgward Isabella ...........................................................................9 Trouwen met een Isabella Coupé .......................................................................... 10 Restauratie van de Borgward 2400 deel II ............................................................. 11 Isabella in de media ............................................................................................ 12 Oldtimerbeurs Leek............................................................................................. 12 Verslag Algemene Leden Vergadering.................................................................... 13

Officieel clubblad van Borgward Club Nederland Secretariaat : p/a Antoon Vervoort, Eerschotsestraat 40, 5491 AC St OEDENRODE, Tel. 0413-474819 Bankrekeningnummer 393191397 (BIC: RABO NL2U, IBAN: NL27 RABO 0393191397) t.n.v. Borgward Club Nederland te Apeldoorn Voorzitter Bert Haan 0598-614235 [email protected] Secretaris Antoon Vervoort 0413-474819 [email protected] Penningmeester Martin Bilthof 055-5220127 [email protected] Website/ Nieuwsbr. Fred Vermeulen 072-5710588 [email protected] Algemeen Frank Kuster 0313-419315 [email protected] Marius Varekamp 0174-627203 [email protected] Ondersteuning Vincent v.d. Velden 050-5263765 [email protected]

Algemeen De Borgward Club Nederland (BCN) heeft de inhoud van deze nieuwsbrief met de grootst mogelijke zorg samengesteld; desondanks kunnen er onbedoeld typefouten voorkomen. Informatie in deze nieuwsbrief is echter ook afkomstig van derden (ad-verteerders, FEHAC e.a.). Deze derden zijn zelf verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van deze informatie. BCN draagt voor de inhoud en voor de geplaatste advertenties/mededelingen geen enkele verantwoordelijkheid en sluit hierbij iedere aansprakelijkheid uit.

Doelstelling In goede staat houden van auto’s van het voormalige Borgward-concern (Borgward, Lloyd, Hansa en Goliath), het bevorderen van informatie-uitwisseling, waaronder het regelen van ontmoetingen / evenementen en het behartigen van gemeenschappelijke belangen van de verenigingsleden.

4

Van de Bestuurstafel Voor u ligt thans het laatste clubblad van dit jaar 2014. Terugkijkend kunnen we vast-stellen dat de weergoden ons het afgelopen seizoen zeer gunstig gezind zijn geweest, waardoor we ook volop van onze oldtimers hebben kunnen genieten. Dit was zeker het geval tijdens onze najaarsrit op 28 september vanuit het hotel Bad Boekelo. De rit was uitgezet door clublid Paul ter Steege en zijn vader met ondersteuning van clublid Piet Neinders. Het was een bijzonder geslaagde dag en vanaf deze plaats heel veel dank aan de orga-nisatoren. Aan de deelnemende leden en hun partners werd nog een aandenken in het kader van het tienjarig bestaan van onze club uitgedeeld in de vorm van een balpen met opschrift. Bij mij in de Borgward zaten Piet Neinders en zijn vrouw. Tijdens de rit deed Piet de volgende uitspraak: “Ik woon bijna mijn hele leven in Twente, maar ik kom van-daag op plekjes, waar ik nog nooit geweest ben en ook heb ik nooit geweten, dat het hier zo mooi is.” Deze uitspraak zegt genoeg over deze rondrit. Je komt inderdaad op plekjes waar je anders nooit komt en dan zie je maar hoe mooi ons land is. Elders in dit blad treft u een verslag van dit evenement aan. Ons eerstvolgende clubevenement is de nieuwjaarsbijeenkomst die zal worden gehouden op zondag 25 januari a.s. Nadere gegevens zullen u nog worden toegezonden. Zoals u allen misschien weet, is de “Stichting Autobelangen” druk bezig de nieuwe wet-geving inz. de belastingvrijstelling voor oldtimers van tafel te krijgen. Het laatste nieuws is dat er in 2015 een vijftal rechtspraken, die representatief zijn voor alle gevallen, tegen de overheid wordt gevoerd met als doel de maatregel van tafel te krijgen. De zaak is in handen van advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam. Gelukkig treft de aangenomen wetswijziging onze Borgwards niet, want die zijn alle ouder dan 40 jaar. We wachten wel af. Zoals in het vorig clubblad is vermeld zijn de voorbereidingen voor de meerdaagse 2015 in volle gang. Het belooft een geweldig evenement te worden, dus houd het weekend van 1, 2 en 3 mei alvast vrij. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk. Tot slot wil ik u allen, namens het bestuur, fijne feestdagen in december en een goede jaarwisseling toewensen. Hopelijk tot de 25ste januari op onze nieuwjaarsbijeenkomst! Bert Haan, voorzitter.

5

Geslaagde Borgward Club Neder-land najaarsrit 2014 Op zondag 28 september 2014 vond de jaarlijkse najaarsrit van onze Borgward Club Nederland in het Twentse land plaats.

Een twintigtal equipes had zich hiervoor verzameld bij Sandton Bad Boekelo. Sommigen hadden het zekere voor het onzekere genomen en waren de dag er-voor reeds gearriveerd in deze lommer-rijke omgeving. Zo had Tinus Vet zich de moeite getroost om de authentieke Borgward ‘Service truck’ uit 1951 per trailer aan te voeren.

Na de dagopening door de voorzitter en koffie met appelgebak (twee punten vormden bijna het Borgwardlogo) op kosten van de clubkas, ving de door he-ren ter Stege en Neinders uitgestippelde toerrit aan.

Het was goed om te zien dat praktisch elk model Isabella in de fraaie stoet ver-tegenwoordigd was. De fraaie ‘Service vrachtauto sloot heel toepasselijk als be-zemwagen de rij.

Leuk dat veel passanten klapten of hun duim opstaken en er weinig of geen on-derbrekingen in deze aparte Borgward fi-le ontstond. Misschien dat men daar in Tukkerland minder haast heeft of in elk geval genoot van het mooie weer en de-ze schitterende nostalgische stoet.

Het was dan ook een lust voor het oog voor zowel de passanten-toeschouwers als de Borgward-deelnemers. En niet al-leen de auto's want de rit die richting Twentekanaal – Delden - Borne naar het terras van restaurant ’t Hoogspel’ leidde, gaf een goed beeld van de prachtige om-geving. Tijd om even gezellig bij een hapje (dat dan terecht weer wel op eigen kosten) en

6

drankje in het zonnetje, bij te kletsen met zicht op het Borgward wagenpark. Geen slechte zondagbesteding ... . Maar er diende uiteraard ook weer gereden te worden.

Dus zette de stoet zich voort richting Beckum-Haaksbergen en Delden naar Bad Boekelo. Kans om de weg kwijt te raken, was er met deze rij Borgwards ei-genlijk niet, ook niet voor de lone-riders..Maar wel attent dat Paul ter Stee-ge zekerheidshalve voor eventuele pech-gevallen of analfabeten die toch de route niet zouden kunnen vinden, zijn mobiele nummer op de routebeschrijving had ge-plaatst. Gelukkig hoefde niemand hier echt gebruik van te maken.

Interessant was de uiteenzetting die Dick Neinders gaf over het landhuis Zonne-beek, dat in 1906 werd gebouwd in op-dracht van de textielfabrikant Jan Ber-nard van Heek en zijn Amerikaanse vrouw Edwina Burr Ewing. Het ontwerp van architect Arend G. Beltman is geïn-

spireerd op het landhuis van de groot-moeder van Edwina in Nashville, gelegen in het zuiden van de Verenigde Staten. De familie Ewing stond model voor de TV-serie ‘Dallas’ en de villa werd daarom ook vaak ‘Klein Denver’ genoemd. Mooi dat we zo op een zondagmiddag ook nog even een stukje cultuur konden meepakken ... . En nog mooier was dat alle equipes weer ongeschonden- zonder enige vorm van pech bij het resort Bad Boekelo terugkeerden.*)

*) En dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Zo knalde een onoplettende mede-weggebruiker tijdens de Biltse Oldtimer-rally een paar weken geleden bij een stoplicht keihard achterop de tot dan toe schitterende witte Borgward Isabella Coupé van Henk van Doorn. De Coupé werd dan ook zwaar beschadigd en levert een forse klus op voor Anjo Bosman op.

tekst: Pim van de Werd

7

Evenementen agenda 1 Nov Auto Salon Noord Brabant 1 Nov Nationale Ford onderdelen-

dag Barneveld 2 Nov Auto Salon Noord Brabant 2 Nov Snertrit Zevenbergen 8 Nov Oldtimer Motor en Brom-

fietsbeurs Giethoorn 9 Nov Triumph onderdelen Beurs

Houten 15 Nov 46e Nacht Om de Langejan

Amersfoort 16 Nov Museumrit GCCC 16 Nov Oldtimerbeurs Automobie-

len en Hotrod Rosmalen 17 Nov Oldtimerbeurs Automobie-

len en Hotrod Rosmalen 16 Nov Toerrit Beaujolais (zie ho-

mepage) 22 Nov 16e Star Rally 29 Nov Motor Show Essen (D) 29-30 Nov Oldtimerbeurs Flowerdome

Eelde 30 Nov Motor Show Essen (D) 1-7 Dec Motor Show Essen (D) 20-21 Dec 30e Dreamcar International

Kortrijk (B) 21 Dec Kerstrit Utrecht GCCC 2015

3 Jan 38e Oldtimer Documenta-

tiebeurs Vught 3-4 Jan Kever Winter Festijn Auto-

tron Rosmalen 8-10 Jan MECC Maastricht 10-11 Jan Oldtimer Motor

Brom/Fietsbeurs Rosmalen 11 Jan MECC Maastricht 25 Jan Nieuwjaarsbijeenkomst

Borgward Club Nederland 4-8 Feb RetroMobile Paris 6-8 Feb Bremen Classic Motorshow 08 Feb Midwinter Classic Monnic-

kendam 28 Feb 8e Oldtimer Tweewieler-

beurs Zuidbroek

6-8 Mrt Antwerpse Int. Oldtimer-beurs.

14-15 Mrt Britisch Cars and Lifestyle Rosmalen

15 Mrt 21e DAF verzamelbeurs As-ten

20-21 Mrt Veterama Hockenheimring Oldtimerbeurs

21 Mrt 7e Oldtimerbeurs Genk 22 Mrt 7e Oldtimerbeurs Genk 22 Mrt Veterama Hockenheimring

Oldtimerbeurs 5-6 Apr 30e N-Hollands Oldtimer

Festival Venhuizen 5 Apr 1e HOT rit Hazerswoude

Dorp 6 Apr Hyacintenrit Hillegom 15-19 Apr Techno Classica Essen (D) 17 Apr KlassiekerWeekend Ame-

land 18 Apr 10e Int. Oldtimerbeurs

Hamont (B) 18-19 Apr Int. Oldtimerbeurs Automo-

bielen Rosmalen 18-19 Apr KlassiekerWeekend Ame-

land 26 Apr 16e Venniper Koninginnerit

Nieuw Vennep 1-3 Mei Borgward Club Nederland,

Betuwe treffen 3 Mei 2e HOT rit Hazerswoude

Dorp 10 Mei Rock Around the Jukebox

Rosmalen 22 Mei 22e Trabant weekend Zee-

wolde 23 Mei Oldtimerfestival Balkbrug 24 Mei Oldtimerfestival Balkbrug 25 Mei Oldtimerdag Liempde 29-31 Mei 10e Oldtimerweekend De

Walm Zundert 29-31 Mei Flevoklassiekers Weekend 31 Mei Hunebeddentocht Borger 6 Juni 39e Oldtimer Documenta-

tiebeurs Vught 7 Juni 3e HOT rit Hazerswoude

Dorp

8

7 Juni De Diemse Toren Classic 7 Juni 3e Oldtimerdag Oudheus-

den 12 Juni Oldtimerweekend Groede 12-14 Juni Coppa Classic Westerlo (B) 13 Juni Vroem Joure 13-14 Juni Oldtimerweekend Groede 20 Juni 28e Oldtimerdag Vianen 21 Juni Oldtimershow Losser 21 Juni 31e Oldtimerdag Lelystad 25 Juni Oldtimerclub Leusden Sau-

erlandtrip 27 Juni 17e Oldtimer Tourtocht As-

peren 27 Juni VVDK Oldtimershow 28 Juni Oldtimerdag Saasveld 28 Juni 23e Racident Oldtimer Tour

Zwolle 4 Juli 12e Oldtimerdag Noord-

scheschut 4 Juli 16e Oldtimershow St.Nyk 5 Juli 3e HOT rit Hazerswoude

Dorp 5 Juli Oldtimerdag Termunterzijl 5 Juli Japan Classic Sunday

Gemert 18 Juli Oldtimerfestival Horst 19 Juli Oldtimerfestival Horst

2 Aug 4e HOT rit Hazerswoude

Dorp 15 Aug Oldtimerdag Ruinerwold 22-23 Aug Oldtimerbeurs Auto-

mielen Motoren en Brom-fietsen

23 Aug Kabroemmm 6 Sept 5e HOT rit Hazerswoude

Dorp 12-13 Sept 5e Unimog Oldtimershow

Schildwolde 19-20 Sept Oldtimerfestival Meddo

Winterswijk 4 Okt 6e HOT rit Hazerswoude

Dorp 9-10 Okt Veterama Mannheim Oldti-

merbeurs (D) 17-18 Okt Rock Around the Jukebox

Rosmalen 19 Okt Oude VoertuigenDag Boe-

kelo 21-22 Nov Oldtimerbeurs Automobie-

len en Hotrod 28-29 Nov Oldtimerbeurs Auto Motor

Bromfiets Tractor

9

60e Verjaardag Borgward Isabella BREMEN. 60 jaar geleden kwam

Helmut Rahn uit de achterhoede op-zetten en Duitsland werd wereld-

kampioen voetbal. In dat zelfde jaar kwam de legendarische Borgward

Isabella op de markt. Borgward-Club Bremen en de Schuppen Eins hebben

op deze verjaardag op zondag 12 juli gevierd.

De Isabella was het meest succesvolle model van de Borgward-Gruppe, die op de 10e juni 1954 eerst onder de naam Hansa 1500" van de band liep.

De latere naam „Isabella" was niet het product van marktonderzoeken, maar een spontane ingeving van Borgward. Toen gevraagd werd welke naam men op de nog streng geheime serie modellen moest zetten voor testritten in het weg-verkeer, zou de auto-fabrikant Carl Frie-drich Wilhelm Borgward geantwoord hebben: „Dat zal me een worst zijn; schrijf er voor mijn part maar Isabella op." Het moderne concept en het elegan-te uiterlijk van deze middenklasser werd bij de introductie in 1954 enthousiast begroet. Met haar sierlijke carrosserie-vorm viel de Isabella in de smaak van het publiek en was vanaf de eerste dag een verkoopsucces.

Tot aan het productie einde in 1961 werden in totaal 202.862 exemplaren van de ‘Schönen aus Bremen’ gebouwd. De Isabella, die voor vele mensen tot op heden als de droomauto van het “Wirt-schaftswunder” geld, was verkrijgbaar in de varianten Limousine, Kombi, Coupe en Cabriolet.

De “Schuppen Eins”, het nieuwe Oldti-mercentrum voor Bremen en omgeving, en de Borgward-Club Bremen hebben al-le Borgward Isabella rijders uit de regio op 12 juli uitgenodigd voor de jubileum-viering. De gasten en bezoekers konden zich aan talrijke Borgward voertuigen en andere oldtimers en vergapen en van een gezel-lige koffietafel genieten.

Aan de Konsul Smidt Straße 20-22 in de overzeese stad was ook een grote ver-jaardagtaart die gratis onder de bezoe-kers verdeeld werd. De expositie vond overwegend weersonafhankelijk plaats in de expositiegebouwen en eindigde om 16.00 uur. Op dezelfde dag werd in “Schuppen Eins” bovendien de nieuwe expositie rond het legendarische voertuig geopend. Deze liep tot begin augustus.

Meer informatie over dit museum op : www.schuppeneins.de

10

Trouwen met een Isabella Coupé Regelmatig krijg ik de vraag van mensen of zij kunnen trouwen met mijn Borg-ward Isabella Coupé. Steevast is dan mijn antwoord “Dat zal niet gaan, want zij is al met mij getrouwd”. Voor een bevriend stel heb ik een uitzon-dering gemaakt.

Het was wel passen en meten, maar ik heb ze erin gekregen.

Eerst de bruidegom ophalen bij zijn oma in Bovenkarspel en daarna de bruid bij de ouderlijke woning.

De eerste serie foto’s worden gemaakt bij de molen ‘Seres’ en de ‘Overhaal’.

Dan gaan we over de dijk naar Swifter-bant en Dronten. De trouwplechtigheid vindt plaats in ‘De Waterlely’ in Natuurpark Lelystad.

Daarna weer terug naar Enkhuizen voor het feest. Na totaal 250 km en een ge-lukkig bruidspaar kwamen we weer thuis. Fred Vermeulen

11

Restauratie van de Borgward 2400 deel II

Als eerste werd de auto volledig gede-monteerd.

Nadat de auto compleet gedemonteerd was, moest hij gestraald worden. We hadden samen met Uli Kotte iemand ge-regeld die ter plaatse onze auto’s kon stralen. Behalve de deuren, de scher-men, de motorkap en de kofferdeksel en het dak.

Vóór het stralen had ik twee stalen fra-mes gebouwd die onder de auto’s ge-monteerd moesten worden. Ik had de maat van de as-bevestigingen van vóór- en achteras opgemeten en haaks in el-kaar gelast. Toen we de frames wilden monteren, kwamen we erachter dat de maten tussen de vóór- en achteras links en rechts ca 20 mm verschil hadden … . Dus frames losslijpen en monteren onder de auto’s en weer vastlassen. Na het stralen werden beide auto’s meteen in de epoxy-primer gezet en daarna konden we gaan lassen aan alle rotte plekken.

De dorpels waren compleet weg, en de-len van de vloer ook.

Om de dorpels te kunnen maken, heb ik een mal moeten maken om de rondingen erin te krijgen.

Nadat ik de dorpels thuis compleet in el-kaar gelast had, konden we de dorpels aan de auto’s gaan bevestigen.

Jos Cent

12

Isabella in de media Borgward wordt ook vandaag de dag nog gebruikt voor reclamedoeleinden van ge-vestigde bedrijven

In een DEENS (!) autoblad "MotorClassic" van september-oktober 2014 kwam ik deze A4 reclame van Bosch tegen. Dat is toch leuk nietwaar? Pim v.d. Werd

Oldtimerbeurs Leek

Heel veel aanmeldingen voor deelname aan de 19e Oldtimer & Classic Beurs in Sportcentrum Leek.

De beurs werd gehouden van vrijdag 10 t/m zondag 12 oktober 2014. En met heel veel nieuwe oldtimers en motoren.

Ook Borgward Club Nederland was weer vertegenwoordigd op de Oldtimerbeurs in Leek. Deze keer door Dirk Spoelstra en Simon Talsma die met hun Borgward Isabella aanwezig waren.

Er was veel belangstelling van een en-thousiast publiek. De volgende beurs vindt plaats in Eelde op 29 en 30 november 2014. De club wordt hier vertegenwoordigd door Bert Haan en Vincent van der Velden.

13

Verslag Algemene Leden Vergade-ring Borgward Club Nederland (BCN), 1 juni 2014 om 11:00 uur te Roden

(meerdaagse) Aanwezig:

Bert Haan (voorzitter), Antoon Vervoort (secretaris, coördinator Fehac en be-heerder clubshop), Martin Bilthof (pen-ningmeester), Frank Kuster (bestuurslid), Marius Varekamp (bestuurslid), Vincent van der Velden (vice-voorzitter en techn. adviseur), Margreet Bilthof (notuliste) en 20 leden Afwezig met kennisgeving: Fred Ver-meulen (webmaster en redacteur club-blad)

1. Opening en vaststelling agenda

De voorzitter opent de vergadering om 11:00 uur en heet de aanwezigen wel-kom. Een speciaal welkom aan Wim Kooter omdat hij apart voor de ALV is gekomen. De voorzitter wenst namens alle cluble-den de zieken Arts, Hulscher, Rosier, Sluis en Zurek beterschap. 2. Vaststelling notulen Algemene Leden Vergadering dd. 1 juni 2013

te Noordwijkerhout De notulen worden goedgekeurd en on-dertekend door de voorzitter en de se-cretaris. 3. Mededelingen en ingekomen

stukken

Er zijn geen mededelingen. Er zijn geen ingekomen stukken. 3a. Voorlezen jaarverslag.

De voorzitter leest het jaarverslag voor. De leden hebben er geen aanvullingen op. 4. Financieel verslag penningmees-ter De penningmeester geeft toelichting op het kasoverzicht 2013 en de begroting 2014.

Harm Bil vindt de kosten van het club-blad hoog. De reactie van de penningmeester hierop is dat de toner veel kost. 5. Verslag kascommissie

Bert Ipenburg en Joop Ordelman hebben de kas gecontroleerd en in orde bevon-den. Bert Ipenburg stelt voor de penning-meester te dechargeren en de vergade-ring gaat daarmee akkoord. 6. Benoeming lid kascommissie. Aftredend Bert Ipenburg.

Voorstel Bestuur: benoemen reser-velid Bert Ipenburg treedt af en Wim Kooter wordt kascommissielid. De voorzitter stelt voor om een reserve-lid aan te stellen in geval van verhinde-ring. Het reservelid zal voortaan vervolgens vast kascommissielid worden. Bert Ipenburg treedt aan als reservelid. De vergadering gaat akkoord met het voorstel voor een reservelid. 7. Bestuursverkiezing. Aftredend en herkiesbaar zijn Vincent van der

Velden, Fred Vermeulen, Antoon Vervoort Niemand heeft zich aangemeld als kandi-daat. De aftredende bestuursleden worden door de leden herkozen.

8. Gebruik ledenlijst ihkv de wet

op de privacy De voorzitter geeft uitleg over deze wet. De lijst kan worden verspreid onder de leden, maar mag niet worden uitgereikt aan personen buiten de Borgwardclub Nederland. Leden kunnen bezwaar maken tegen vermelding, waarna de betreffende ge-gevens geschrapt worden. 9. PR activiteiten De voorzitter licht de stand van zaken toe. In de vorige ALV heeft Ton van der Meer voorgesteld om een PR commissie op te richten.

14

Ton is uitgenodigd op de Bestuursverga-dering van 3 mei 2014 en hij heeft toen een aantal zaken gepresenteerd. Oda van den Ameele vraagt of het be-stuur ideeën heeft over de PR, omdat de continuïteit van onze activiteiten van be-lang is. Duidelijk is dat bekendheid en verjonging van de club lastige items blijven, omdat publiciteit vaak duur is en jongeren in andere zaken geïnteresseerd zijn. Het bestuur zal dit onderwerp verder uit-diepen in de volgende bestuursvergade-ring. Het punt kom terug op de agenda van de ALV in 2015. 10. Deelname Oldtimerdag Ruiner-wold 16 augustus 2014

Vincent van der Velden geeft aan dat het daar heel onveilig is, omdat het overvol is met auto’s en mensen. Christien Vossebelt stelt voor om indivi-dueel te gaan en niet als club. Besloten wordt om in elk geval niet in clubverband te gaan.

11. Terugblik op meerdaagse 2014 Christien Vossebelt: Prima. Simon Talsma: Mooie rit, maar chaotisch. Voorin werd te hard gereden, zodat bij elkaar blijven een probleem was. Het is beter als er contact wordt gehouden tus-sen de voorste en achterste auto. Wouter Broers geeft complimenten voor hotel, eten en organisatie. De conclusie is, dat de rit voortaan niet langer moet zijn dan 60 km en dat er niet meer dan één interessant onderdeel in moet zitten.

12. Organisatie najaarsrit 2014 Deze staat gepland voor 28 september of 5 oktober in Twente. De conclusie is, zoals reeds eerder, dat de rit kort moet zijn en dat het accent op het samenzijn moet liggen. Bericht aan de leden volgt. 13. Welke locatie meerdaagse 2015

Het bestuur stelt de Betuwe voor als lo-catie. Joke Ipenburg zal zich erin verdie-pen.

Zij stelt voor om de meerdaagse begin mei te houden omdat alle fruitbomen dan volop in bloei staan.

14. Wat verder ter tafel komt

Er zijn geen vragen of opmerkingen.

15. Rondvraag Badges

Uta Talsma vraagt naar de badges. Daar is inderdaad niet aan gedacht. Mar-tin Bilthof zal de badges voortaan weer uitdelen.

Clubblad Nico van den Ameele vindt dat in ons clubblad ook de evenementen van onze eigen club moeten worden vermeld. Dit is een aandachtspunt voor de redac-teur van het clubblad. Simon Talsma heeft gehoord dat Neder-landse oldtimers APK gekeurd moeten zijn als ze in Duitsland gaan rijden. Antoon Vervoort geeft aan dat de regels van het land waar het kenteken is uitge-geven, geldig zijn in het buitenland.

16. Sluiting

De voorzitter sluit de vergadering om 12u20, bedankt de aanwezigen voor hun inbreng en wenst eenieder een goede thuiskomst.

15

Aangeboden:

Op dit moment geen advertenties

Gezocht:

Op dit moment geen advertenties Vraag en Aanbod: Advertenties t/m 3 regels zijn gratis mits deze betrekking hebben op de Club doelstel-lingen. Voor alle overige advertenties (¼, ½, 1/1 pagina) gelden zakelijke tarieven; deze zijn opvraag-baar bij de redactie. Adverteren! Mail uw advertentie aan [email protected] of stuur uw advertentie naar het secretariaat.

Gespecialiseerd in Borgward V.J.M. van der Velden

Peizerweg 154

9727 AR Groningen

Telefoon: 050-5257329 mobiel: 06-54321584

Telefax: 050-5281157 [email protected]

16

UITTERLINDEN

AUTOSCHADE

Hemelstraat 20, 5425 VT De Mortel Tel. 0492 – 36 27 08