Woeker Najaar 2013

24
Programma Najaar 2013 a5 148_245.indd 1 22-05-2013 12:26:43

description

Ontdek hier de najaarsprogrammatie '13 in gc De Woeker

Transcript of Woeker Najaar 2013

Page 1: Woeker Najaar 2013

Programma Najaar 2013

a5 148_245.indd 1 22-05-2013 12:26:43

Page 2: Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 2 22-05-2013 12:26:43

Page 3: Woeker Najaar 2013

VOORWOORD

Na een al te lange winter en - tenminste terwijl we dit schrijven - ocharme, nog nauwelijks wat lente, moeten we alweer een najaar

aankondigen. Een najaar in De Woeker weliswaar, dat zich gelukkig, ongeacht het weer, mooi en warm aankondigt.

Een nieuw boekje bovendien, ligt voor u. Het heeft ons wat moeite gekost om van ons schitterend programmaboekje afscheid te nemen, maar een mens moet al een keer dúrven veranderen. Wij zijn zelf blij met het resultaat en hopen van u hetzelfde! Aan de opdeling van ons seizoen in een najaars- en een voorjaarsprogrammatie en dus het werken met twee boekjes, houden we vast. We hopen dat u ze algauw evenzeer zal gaan koesteren als de vorige versies.

Cultuur staat onder druk in deze moeilijke economische tijden, maar toch doet De Woeker dapper voort. Niet àlles blijkt mogelijk in De Woeker, dat weet u al langer dan vandaag, dus trachten we ons nog meer te profileren met voorstellingen op maat van onze charmante zaal. Dat is toch wat we horen bij publiek zowel als bij artiesten. De Woeker blijft een heel aangename plek om theater, muziek, humor, dans… te brengen én mee te beleven. Klein maar fijn. Direct contact. Intiem.

De verkoop van ons najaarsprogramma 2013 start opnieuw op de zaterdag van de Bierfeesten en opnieuw zorgen we voor een boeiende culturele omkadering. Klein maar fijn. Direct contact. En de intimi-teit van een lekker Oudenaards biertje, de trots van onze stad, in het gepaste glas!

Bijzondere aandacht vragen we voor de activiteiten van Jeugd & Muziek en onze collega’s van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. We spreken af dat zij zich toeleggen op de klassieke muziek, in de breedste betekenis van het begrip. We zijn er zeker van dat onze trouwe Woekerbezoekers meerdere keren hun gading zullen vinden in hun programmatie.

Het Festival van Vlaanderen organiseren we hoe dan ook samen. U zal bij nader toezien een rode folkdraad vinden in ons aanbod van komend najaar: History of Folk, Folk Songs door Revue Blanche en de Midwinter Tales van Lais. Zowaar een fantastisch folktrio - ja, Lais op zich natuurlijk al ! - maar we bedoelen vooral het geheel van de drie concerten, dat we u ten stelligste kunnen aanraden.

Eigenlijk kunnen we dat voor elke voorstelling apart, stuk voor stuk, afzonderlijk doen, sterk aanbevelen. Dus: Komen …* !

Guy Hove, Schepen van Cultuur en het Woekerteam

* Kijken, luisteren, genieten, lachen, een traan wegpinken, een glas drinken, gezellig napraten… àlles, behalve Eten!

Programma Najaar 2013

a5 148_245.indd 3 22-05-2013 12:26:43

Page 4: Woeker Najaar 2013

Door het hoge grasDe Piepkes

Frederik Sioen (jawel, Sioen!), Roland Van Campenhout (jawel, Roland!) en Pieter-Jan De Smet (jawel, PJDS!) noemen zichzelf 'de Piepkes' omdat ze vinden dat het zo hoort. In een wereld waar kinderen

vaak ouder lijken dan hun ouders, waar de staart niet noodzakelijk met de kop verbonden is en waar Klein Pierke zichzelf God waant, struinen de Piepkes door het hoge gras.

Gewapend met Nederlandstalige liedjes uit eigen knapzak en een mond vol hart bezingen zij de wereld vanuit hun kinderlijke verbeelding. Eerst en vooral omdat ze dat graag doen, niks is zo uitdagend als een fijn lied voor kinderen maken, maar evengoed omdat er nog zoveel liedjes niet zijn geschreven. En omdat ouders ook maar mensen zijn, zingen de Piepkes hun liedjes ook voor hen.

'Door het hoge gras' is een concert voor kinderen vanaf 5 jaar (ouders toegelaten). - Kaarten: 5 euro / 10 euro volwassenen

Zaterdag 14 september 17.30u.

Is er een dokter in de zaal ?Kamagurka / Merel Moistra / Intgeniep

Kamagurka trekt opnieuw naar het theater. Om er zijn absurde kijk op de wereld te verkondigen. Wie zin heeft mee te kronkelen ontdekt een fascinerende wereld waar niks is wat het lijkt.

Onder Kama’s vleugels presenteert "Dokter in de zaal?" ook de Nederlandse cabaretière Merel Moistra en de Vlaamse jonge honden Intgeniep.

Merel Moistra is een vrouw. En dat is ze altijd al geweest. De dokter zei ooit 'het is een jongentje', maar dat bleek een vergissing. Een paar operaties later is het foutje rechtgezet en staat niks haar nog in de weg om als cabaretdiva de wereld te veroveren. Het is telkens een kwestie van seconden alvorens het publiek aan haar roodgeverfde lippen hangt.

Intgeniep kennen we nog van Humorologie en het Leids Cabaret Festival. Muzikaal, spitsvondig en bevreemdend herkenbaar.

Geniet in De Woeker van een avond met drie bijzondere humoracts.

Merel Moistra, Jo Tambuyzer, Maarten Schuermans, Wouter Voorspoels en Kamagurka - Kaarten: 15 euro

Vrijdag 20 september 20.30u.

1409

2009

concert voor kinderen

humor

1 De Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 4 22-05-2013 12:26:44

Page 5: Woeker Najaar 2013

1 De Woeker Najaar 2013

SinatraVernieuwd Gents Volkstoneel

Veertig jaar geleden kreeg supporterslokaal Sorgeloos het onverwachte bezoek van Frank Sinatra. Slechts enkele bevoorrechten smaakten toen het genoegen om van dichtbij kennis te maken

met The Voice. Tijdens een jaarlijkse reünie doen de laatste getuigen er alles aan om de herinnering aan die avond levend te houden. Gemakkelijk wordt hen dat niet gemaakt, want ongeloof en afgunst is hun deel. Maar er zijn bewijzen, muzikale en tastbare.

Strangers in the Night in een Gents volkscafé.

Tekst: Jo Van Damme - Spel: Tanya Zabarylo, Dirk Buyse en Bob De Moor - Piano: Rik De Bonne - Regie: Walter Janssens Kaarten: 15 euro

Donderdag 26 september 20.30u.

VaderlandBert Kruismans

Na intensief toeren door Vlaanderen en Wallonië heeft Bert Kruismans een ontdekking gedaan: België heeft dringend helden nodig! En daarvoor heeft hij een uniek plan bedacht.

"Voor Eddy Merckx gingen we door het lint!" stelt Kruismans. "We stonden in 1986 uren op de Grote Markt van Brussel de nationale voetbalploeg op te wachten uit Mexico! Maar dat soort dingen wordt door mijn kinderen afgedaan met "Ja pa, dat was in de vorige eeuw". Vandaag moet iedereen zijn eigen held en voorbeeld zijn. De hoogste levels in videogames, het meeste likes op facebook, het meeste media-aandacht… Maar échte helden, die missen we.

De voorbije jaren is Kruismans intensief op tournee geweest in Wallonië. Het heeft hem doen kennismaken met een land dat hij alleen kende uit de verhalen van zijn vader en uit vergeelde geschiedenisboeken. Daarom maakte hij zijn voorstelling 'Vaderland' over geschiedenis, heimwee, politiek, helden, vaderschap en het verband tussen dat alles.

Speciaal voor deze show componeerde hij een aantal nieuwe liedjes, die hij ook zelf live brengt om zo een nieuw genre te lanceren: de stand-upmusical.

Tekst: Peter Perceval en Bert Kruismans - www.kruismans.com Kaarten: 15 euro

Vrijdag 27 september 20.30u.

theater

humor

[email protected] 2

2609

2709

a5 148_245.indd 5 22-05-2013 12:26:44

Page 6: Woeker Najaar 2013

HistrologieHistory of FolkMaandacht

Wat is folk? Waar komt het vandaan? Hoe klonk folk toen en hoe klinkt het vandaag? Kent folkmuziek een revival dankzij de boombals en de vele festivals zoals Labadoux en Dranouter? Laïs en Bob Dylan kent

vrijwel iedereen, maar wie zijn Rum en Malicorne nu ook weer?

Wouter Mattelin, de begeesterde presentator van het programma Allez Allez op Radio 1 en folkliefhebber, neemt het publiek mee langs een aantal legendarische ankerpunten binnen het genre.

Naast hem een folkformatie die zorgt voor de muzikale illustratie: Eva De Roovere, die haar carrière startte bij Kadril, Hans Quaghebeur, ook ex-Kadril en Tom Theuns, folkkunstenaar en oprichter van Ambrozijn.

Wouter Mattelin: verteller - Eva De Roovere: zang - Tom Theuns: zang, banjo, folkgitaar, sitar - Hans Quaghebeur: draailier, doedelzak, fluit, accordeon - Tim Vandenbergh: contrabas - Seraphine Stragier: viool, harp, cello - Kaarten: 15 euro

Donderdag 3 oktober 20.30u.

Sarah Ferri

Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone begon ze met het schrijven

van eigenzinnige en creatieve songs. Hun donker, sprookjesachtig karakter werd gaandeweg beïnvloed door de naakte eerlijkheid van seventies folk en zonnige gipsy jazz swing uit de fifties.

In de zomer van 2008 won Sarah het concours ‘Jonge Wolven’. Gaandeweg schreef ze arrangementen voor backing vocals en omringde ze zich met straffe muzikanten.

Tijdens de drukke festivalzomer 2011 werd er koortsachtig gewerkt aan de opnames van haar debuutplaat ‘Ferritales’. De release van dit gekoesterd pareltje vond plaats in februari 2012.

Tijdens een concert in The Music Village werd Sarah Ferri opgemerkt door de AB en werd ze opgenomen in het project 'Artist in Residence'.

Radio 1 stelde voor de selectie van On Air: Onmiskenbaar talent, Sarah Ferri. Wat een stem! En met dat fijne bossa nova-ritme van 'Springair' worden wij ten huize Radio 1 ondanks de sneeuw helemaal warm en vrolijk. Zonder pretentie, maar met bakken naturel en charme pakt ze ons in minder dan twee minuten volledig in.’

Kaarten: 15 euro

Vrijdag 25 oktober 20.30u.

muziek

muziek

3 De Woeker Najaar 2013

0310

2510

a5 148_245.indd 6 22-05-2013 12:26:45

Page 7: Woeker Najaar 2013

ZwermHenk Rijckaert

Misschien heb je ooit al eens een zwerm spreeuwen gezien. Misschien ook niet.

Misschien ben je ooit door een zwerm dondervliegjes gefietst. Misschien ook niet.

Misschien heb je ooit op TV een school vissen gezien. Misschien heb je geen TV.

De schichtige sierlijkheid waarmee een zwerm beweegt. Hoe de zwerm plots van richting verandert zonder dat één vogel piept 'drie, twee, een, naar rechts!' Niemand zit aan het stuur, niemand bepaalt de richting, en toch gaan ze allemaal dezelfde kant uit.

In de zwerm bepaalt tegelijk iedereen en niemand waar het naartoe gaat.

Zo is het ook met ons. We gaan allemaal samen een richting uit. Wij als zwerm mensen. Niemand zit aan het stuur, het heeft geen zin te schreeuwen naar de chauffeur ‘naar links!’. Want niemand is de chauffeur en we zijn het allemaal. Wij… de zwerm.

Henk Rijckaert is sinds het succes van de TV-reeks Zonde van de Zendtijd een absolute smaakmaker bij het grote comedypubliek.

Tekst, spel en muziek: Henk Rijckaert - www.henkrijckaert.be Kaarten: 10 euro

Zaterdag 26 oktober 20.30u.

SpeelvogelPiv Huvluv

Professor Dr. Emeritus R. Van den Burg-Sethovens houdt een lezing over 'Het Gezonde Kind' en de gevaren van een ongebreidelde fantasie voor de ontwikkeling van het kind. Piv kent de professor heel

goed: hij moet er als kind vaak heen om te praten. Piv speelt namelijk graag alleen, vanuit zijn fantasie, met eenvoudige dingen uit zijn omgeving. De moeder van Piv vindt dat maar niks. Ze moet en zal een speelkameraadje voor hem vinden…

Piv speelt ook tegenover kinderen de troeven uit die hij als comedian steeds achter de hand heeft: een unieke vertelstijl, ongebreidelde fantasie, herkenbare situaties en milde, complexloze humor.

Kaarten: 5 euro / 10 euro volwassenen

Dinsdag 29 oktober 15u.

humor

Comedy voor kinderen (+8 jaar)

3 De Woeker Najaar 2013 [email protected] 4

2610

2910

a5 148_245.indd 7 22-05-2013 12:26:45

Page 8: Woeker Najaar 2013

5 De Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 8 22-05-2013 12:26:47

Page 9: Woeker Najaar 2013

GitaarmanRik Van Uffelen en Geert Waegeman

"Gitaarman" is de enige monoloog die de Noor Jon Fosse geschreven heeft. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste hedendaagse toneelschrijvers.

In het stuk ontmoeten we een man in het midden van een persoonscrisis. Hij is een straatmuzikant die vertelt over zijn leven en zijn observaties. Hij was een man met een plan, maar gaandeweg raakt hij zijn toekomstperspectief kwijt. "Ik heb niets te winnen en niets te verliezen" zegt hij meermaals. "Hij is gekomen door een vrouw en gebleven door een zoon".

De acteur Rik Van Uffelen heeft een indrukwekkend palmares. Hij maakte onder andere deel uit van Toneelgroep Amsterdam en speelde in grote theaters in Duitsland. In België is hij bekend van diverse films en van de hoofdrol in 'Terug naar Oosterdonk'.

Geert Waegeman brengt live muziek. - Kaarten: 15 euro

Donderdag 31 oktober 20.30u.

Jongen tochRaf Walschaerts

Raf Walschaerts doet eindelijk haarfijn uit de doeken wat er gebeurd is die nacht van 14 op 15 oktober 2008 (toen hij wakker werd in een bos, in zijn ondergoed, vastgebonden aan een boom). Hij vertelt

dit keer ZIJN versie van de feiten. Schaamteloos gekleurd door zijn eigen bril, dat wel. Met oogkleppen om u tegen te zeggen, dat ook. Lachwekkend, pathetisch en grotesk, dat zeker, maar wél uit het hart gegrepen.

Jongen toch. (een persoonlijk relaas van een persoonlijk leven)

Raf walschaerts maakt al jaren lang unieke voorstellingen met Kommil Foo, ook deze solo situeert zich weer op het kruispunt van cabaret, toneel en concert. Een piano, een gitaar, een lijf dat gemaakt lijkt om te vertellen.

Over 'ZOON', Walschaerts' vorige solo-voorstelling schreef de standaard: "Dat Walschaerts het allemaal verkocht krijgt, ermee ontroert en doet grinniken, heeft niks met theater of comedy te maken. Hij is een rasperformer. Moederziel alleen speelt hij, maar Zoon is compleet."

Kaarten: 15 euro

Vrijdag 8 november 20.30u.

theater

muziektheater

<

<

5 De Woeker Najaar 2013 [email protected] 6

3110

0811

a5 148_245.indd 9 22-05-2013 12:26:47

Page 10: Woeker Najaar 2013

Oud GoudFrank Cools

Weet je nog wel, die avond in de regen, Witte rozen, Het minirokje, Sophietje, Margrietje, Que sera sera,… Liedjes die je maar een heel klein beetje vergeten bent. Liedjes die je doen wiegen, huppelen, neuriën.

Liedjes die je naar een zakdoek doen grijpen. Liedjes die je terugvoeren naar de dansvloer, de eerste geliefde, de tweede…

Frank Cools snuisterde in oude dozen vol Nederlandstalige partituren. Alleen de allermooiste liedjes haalde hij er uit. En nu zingt hij ze. Zoals bijna niemand ze zingen kan. Met ukelele. En met grenzeloos respect.

Kaarten: 8 euro senioren / 10 euro

Donderdag 14 november 15u.

Recht zal zijn wat ik zeg!Theater Malpertuis

Zijn politici stemmenkanonnen als ze het goed kunnen zeggen? En wie honoreert tegenwoordig de politici? Zijn het de journalisten, het volk, de televisieprogramma’s, de kijkcijfers?

Dat is toch waar je onwillekeurig aan moet denken als je kijkt naar "Recht zal zijn wat ik zeg", waarin de jonge acteurs Thomas Janssens en Matthias Meersman zich uitsloven in retoriek en welsprekendheid, en het publiek uiteindelijk mag beslissen wie van hen beiden het best gesproken heeft.

Gebaseerd op een werkelijk plaatsgegrepen volksvergadering in het oude Griekenland, waarin de politicus Ktesifon voorstelt zijn collega Demosthenes vanwege zijn verdiensten een gouden krans toe te kennen in het theater. Het zou nu zoiets zijn als een bekend politicus honoreren in de stadsschouwburg omdat hij altijd spreekt en handelt in naam van het volk.

Janssens en Meersman brengen hun betoog met zoveel gloed dat iedereen meegesleurd wordt in dit politieke discours over de fundamenten van de democratie en verantwoordelijkheid van politicus en burger daarbinnen.

Een relevante voorstelling in het licht van de nakende verkiezingen in 2014. Een intelligente en provocerende regie.

Knack: "Knetterend toneel. Sterk teksttheater dat een groot vraagteken plaatst bij de integriteit van politici."

De Morgen: "Het is alsof Socrates zelf je eventjes in de ogen kijkt. Woordkunst van de bovenste plank."

Van en met: Thomas Janssens en Matthias Meersman tekstbewerking, coaching en eindregie: Piet Arfeuille Kaarten: 12,50 euro

Vrijdag 15 november 20.30u.

muziek

theater

muziek

7 De Woeker Najaar 2013

1511

1411

a5 148_245.indd 10 22-05-2013 12:26:47

Page 11: Woeker Najaar 2013

De onverbiddelijke zoener en het meisje in de fleurKris De Bruyne / Mira / Gijs Hollebosch

Onlangs is een nieuw trio geboren. Drie muzikale bondgenoten, niet bang voor het hobbelige pad. Mira en Kris brengen de mooiste selectie uit hun eigen werk, dat ze zingen met en voor elkaar. Soms mag dat schuren en snijden. Soms ruw, soms teder, absurd en rebels, maar altijd doordrongen

van het poëtische bluesgevoel dat hen zo sterk bindt.

We keren terug in de tijd.

Maart 2007. Kris De Bruyne kijkt tv. Een frisse verschijning neemt plaats achter de piano: singer-songwriter Mira. Ze zingt live "De Onverbiddelijke Zoener". Danig onder de indruk van Mira’s eigenzinnige versie van zijn nummer, belt hij de jonge zangeres op. Een muzikale verwantschap wordt hen gewaar.

Herfst 2012. Kris De Bruyne ontmoet Gijs Hollebosch, een fantastisch fijnbesnaarde multi-instrumentalist. Ze touren al gauw samen En dan covert Mira een tweede nummer van De Bruyne, het fragiele 'Wachten Op Morgen'. Het idee ontstaat om de affiniteit voor elkaars werk te vertalen in een samenwerking. Ook Gijs Hollebosch twijfelt geen moment om mee te gaan in de muzikale plannen van Mira en Kris.

Mira: zang en toetsen - Gijs Hollebosch: gitaar, dobro, slide, mandoline, lap steel, banjo, bass en zang - Kris De Bruyne: zang en gitaar www.mira-online.be - www.krisdebruyne.be - www.gijshollebosch.be Kaarten: 15 euro

Zaterdag 23 november 15u.

muziek

7 De Woeker Najaar 2013 [email protected] 8

2311

a5 148_245.indd 11 22-05-2013 12:26:48

Page 12: Woeker Najaar 2013

muziek

Shimmer and GlowDouglas Firs

Douglas Firs is het alter ego van Gertjan Van Hellemont - je kent hem als de gitarist naast The Bony King of Nowhere - en tegelijk de naam van zijn groep.

Moeilijk? De muziek is dat niet: debuut 'Shimmer & Glow' bevat 11 glasheldere songs die beelden oproepen van uitgestrekte Amerikaanse vlakten.

Soms wordt er gerockt, dan weer kringelt er een countrydeuntje op (Tought It Was You) en in Dirty Dog wordt zelfs met blues gemorst.

Douglas Firs – halve finalist op de jongste twee edities van de Rock Rally – heeft zijn zaadje geplant in de schaduw van sequoia’s als Neil Young, James Taylor en Bob Dylan.

Op tijd en stond water geven en binnen afzienbare tijd staat er een trotse spar. Eentje om met Kerst in je living te zetten.

Kaarten: 12,50 euro

Vrijdag 6 december 20.30u.

Midwinter TalesLaïs

Annelies, Nathalie en Jorunn brengen je warmte tijdens de koude winterdagen en laten zich hiervoor begeleiden door de sfeervolle klanken van hammond, cello of harp. Bekende

Laïsnummers, covers uit 'Songs we embrace', nieuw materiaal en dit alles in verschillende talen, het zijn de ideale ingrediënten voor een gezellige avond in een uniek decor. Drie engelachtige stemmen, twee muzikanten en een kop chocolademelk of glühwein: je garantie voor een hartverwarmend concert.

Annelies Brosens, Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts: zang - Seraphine Stragier: cello, harp, viool Niels Verheest: hammond - Kaarten: 15 euro O.-L.-Vrouw Geboortekerk van Pamele, Oudenaarde

Zondag 8 december 17.30u.

muziek

9 De Woeker Najaar 2013

0612

0812

a5 148_245.indd 12 22-05-2013 12:26:48

Page 13: Woeker Najaar 2013

GEZIEN DE OMSTANDIGHEDENeen seksueel sprookje met een realistisch eindePascale Platel

Toen ik nog irreëel was - in mijn feeperiode dus - ging ik regelmatig naar café 'Almost Feemos' en daar kwam ik af en toe Jackie The Ripper tegen.

Hij wilde altijd joints roken met mij. En daarna vrijen. Maar ik had geen vagina. Dat vond ik zelf ook zeer spijtig.

Gezien de omstandigheden … zou ik eigenlijk beter zwijgen, maar vanavond ga ik toch eens uit de biecht klappen.

Volgens mij gaat "Gezien de Omstandigheden" over mijn verleden als fee op een Zweeds lichtschip, botten, de (kleine) dood, en de allesomvattende liefde die ik aan boord leg wanneer ik een massage geef, maar het kan ook over iets anders zijn. Als u het zegt.

Van en met Pascale Platel - Dramaturgie: Mieke Versyp Bewegingsadvies: Marie De Corte - Decor- en lichtontwerp: Geert Vanoorlé - Kostuum: Thomas Delanote - Productie: Stefanie da Silva Lemos - Technisch verantwoordelijke: Kristof Morel - Coproductie: les ballets C de la B, C-mine cultuurcentrum Genk - In samenwerking met CAMPO - Met steun van de Vlaamse overheid - Met dank aan: Wannes Gyselinck

Zaterdag 14 december 20.30u.

Veel is mogelijkDe Schedelgeboorten

"Veel is mogelijk" is van een onbeschrijflijk mooie, grappige droefheid. Het viertal Schedelgeboorten brengt een kakelverse lading muzikale en visuele humor om duimen en vingers van af te likken.

Indrukwekkend smoelenwerk en ogenschijnlijk zeemzoete liedjes met een stevige hoek af. Dé uitgelezen kans om je geestelijk gezondheidspeil op niveau te houden tijdens de zware overlevingstocht die het leven heet!

Dit wil en mag je voor geen geld ter wereld missen.

De Standaard schreef: "De Schedelgeboorten slaan spijkers met koppen. Lachen met de pijn van het zijn".

De Schedelgeboorten: Wouter Van Lierde, Rik Tans, Danny Van Rietvelde en Francis Wildemeersch - Regie: Frans Van der Aa Kaarten: 15 euro

Donderdag 19 december 20.30u.

theater/humor

muziektheater/humor

9 De Woeker Najaar 2013 [email protected] 10

1412

1912

a5 148_245.indd 13 22-05-2013 12:26:48

Page 14: Woeker Najaar 2013

Programma Jeugd en Muziek najaar 2013i.s.m. De Stedelijke Academie voor Muziek en Woord

Een dag met Eric Melaerts

Eric Melaerts ademt muziek! Als muzikale duizendpoot verdient hij zonder twijfel een podium in onze reeks ”Een dag met...”. Melaerts raakte aanvankelijk vooral bekend als gitarist van Soulsister en Clouseau. Daarnaast was hij ook gastmuzikant bij tal van artiesten en groepen, zoals o.a. Bart Peeters, Guido Belcanto, Helmut Lotti, Rocco Granata en Will Tura.

Naast muzikant is Eric Melaerts ook een succesvol producer, van o.a. Stan van Samang. Samen met Jean Blaute ontwikkelde hij bovendien drie edities van de succesvolle muziektheatertournee ”Gedeelde Adoraties”, waarin zij zich de vrijheid namen om van jazz naar kleinkunst via The Beatles over Clement Peerens en de Nieuwe Snaar te hoppen. Vraag om het even wat over muziek en gij zult geantwoord worden, door the master himself!

Info en tickets: SAMW, Woeker 3, 9700 Oudenaarde [email protected] / 055/390.360

zaterdag 28 september 10.30u., 11.30u. - G.C. De Woeker

Festival van Vlaanderen

Revue Blanche – Folk Songs

Heel wat klassieke componisten lieten zich inspireren door volksmuziek of arrangeerden volksliederen. Zij wisten elk op hun eigen manier de geest en ziel van een volk te verklanken. Revue Blanche laat u met het programma “Folk Songs” genieten van composities van Manuel de Falla en Jacques Ibert. Voor de prachtige afzonderlijke bundel “Folk Songs” gecomponeerd door Luciano Berio, krijgt Revue Blanche bovendien gezelschap van enkele zeer talentvolle jong Belgische musici.

Lore Binon: sopraan - Caroline Peeters: fluit Kris Hellemans: altviool - Anouk Sturtewagen: harp Tom De Cock & Yves Goemaere: percussie - Renaat Ackaert: cello - Dries Tack: klarinet

Info en tickets: De Woeker 20u00 – O.L.V.-Geboortekerk van Pamele, Oudenaarde

donderdag 17 oktober 20u. - O.L.V.-Geboortekerk van Pamele, Oudenaarde

11 De Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 14 22-05-2013 12:26:49

Page 15: Woeker Najaar 2013

Programma• Manuel de Falla, Siete Canciones Populares Españolas

• Jacques Ibert, Deux Interludes

• Jacques Ibert, Entr’Acte

• Luciano Berio , Folk Songs

11 De Woeker Najaar 2013 [email protected] 12

Kerstconcert i.s.m. de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord

Manneke van glas

Een totaalproject met Muziek, Woord, dans, en beeldende kunst rond het boek Manneke van glas (Gregie De Maeyer; uitgeverij Avberbode)

Lucht, water, vuur en zand, daar kon Victor glas mee maken. Hij droomde van het kind dat Veronica wou, maar in Manneke blies hij leven.

Een verhaal over een breekbaar bestaan.

Basisscholen kunnen een bijhorende workshop “Manneke van glas” boeken.

Info en tickets: SAMW, Woeker 3, 9700 Oudenaarde / [email protected] / 055/390.360

vrijdagavond 20 december 19.30u. - Sint-Jozefskerk Oudenaarde

a5 148_245.indd 15 22-05-2013 12:26:50

Page 16: Woeker Najaar 2013

PRAKTISCHE INFO

Als u De Woeker een warm hart toedraagt, kan op deze

pagina het logo van uw bedrijf of zaak afgebeeld staan.

Interesse ? [email protected] of 055 33 51 35 (Piet Blondeel)

13 De Woeker Najaar 2013

ReserverenIn de bibliotheek, Vleeshuis, Markt 35 in Oudenaarde en op 055/30 13 66

Openingsurenmaandag en woensdag: van 14u tot 18udinsdag en vrijdag: van 14u tot 20udonderdag: van 10u tot 18uzaterdag: van 10u tot 16u

Ook via www.oudenaarde.be, Cultuur, De Woeker of [email protected]

U kan zien welke voorstellingen eventueel al uitverkocht zijn.Aan de kassa in De Woeker vanaf 1u vóór de voorstelling.

Vrije-keuze-abonnementenVanaf 3 voorstellingen naar keuze, krijgt u 10% korting.

Vanaf 5 voorstellingen naar keuze, krijgt u 20% korting.

Op het kindertarief geven we geen abonnementskorting.

CJP-houders en +55 jaar krijgen 10% korting, maar kunnen deze niet cumuleren met abonnementskorting.

Last day ticketsJongeren tot 26 jaar kunnen de dag van de voorstelling zelf, kaarten kopen aan halve prijs!

PlanningAbonnementen kan u reserveren op de Abonnementenverkoopdag op zaterdag 29/06/13 vanaf 20u in De Woeker.Wij sturen het abonnementenformulier als afzonderlijke bijlage mee.

Online of via mail lukt dit vanaf woensdag 03/07/13.

Losse kaarten zijn te koop vanaf 19/08/13 vanaf 14u, of in de Bibliotheek, of via de site of via mail.

BetalenU betaalt altijd vooraf!

Betalen kan contant of via bancontact. Wij geven u de kaarten mee, behalve op Abonnementenverkoopdag!

Of u betaalt via overschrijving op rekening 091-0122409-24 van De Woeker.Vermeld de voorstelling/het abonnement waarvoor u betaalt.

Na de ontvangst van uw betaling sturen we u de kaarten op.

TermijnenHet volledige abonnement moet u in één keer betalen uiterlijk 14 dagen na reservatie.

Losse kaartenmeer dan een maand voor de •voorstelling gereserveerd: ten laatste één maand nadien betalen;minder dan één maand vooraf •gereserveerd: ten laatste 8 dagen voor de voorstelling;minder dan 8 dagen vooraf •gereserveerd: ten laatste 15 minuten voor aanvang van de voorstelling.

In dit laatste geval betaald u ook best niet meer via overschrijving.

KassaDe kassa van De Woeker is open vanaf één uur vóór de de voorstelling.

Vanaf dan kan u ons daar ook bellen op 055/39 03 63

Programmatie, nog vragen?Bel naar 055/33 51 35De Woeker, Woeker 3, 9700 Oudenaarde

a5 148_245.indd 16 22-05-2013 12:26:50

Page 17: Woeker Najaar 2013

Als u De Woeker een warm hart toedraagt, kan op deze

pagina het logo van uw bedrijf of zaak afgebeeld staan.

Interesse ? [email protected] of 055 33 51 35 (Piet Blondeel)

13 De Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 17 22-05-2013 12:26:50

Page 18: Woeker Najaar 2013

Bierhall de BièreEINE - OUDENAARDE - RONSE

www.claryssedranken.be

a5 148_245.indd 18 22-05-2013 12:26:50

Page 19: Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 19 22-05-2013 12:26:50

Page 20: Woeker Najaar 2013

Telescopische tribunes

Mobiele tribunes & podia

Vaste tribunes & zitsystemen

Theatertechnieken

COS nvArend de Keyserestraat 89700 Oudenaardetel. +32 55 21 15 [email protected]

www.cos.be

a5 148_245.indd 20 22-05-2013 12:26:50

Page 21: Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 21 22-05-2013 12:26:50

Page 22: Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 22 22-05-2013 12:26:50

Page 23: Woeker Najaar 2013

a5 148_245.indd 23 22-05-2013 12:26:50

Page 24: Woeker Najaar 2013

Woeker 3 • 9700 Oudenaarde • [email protected]

a5 148_245.indd 24 22-05-2013 12:26:50