Woeker Najaar 2013

Click here to load reader

 • date post

  26-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Ontdek hier de najaarsprogrammatie '13 in gc De Woeker

Transcript of Woeker Najaar 2013

 • Programma Najaar 2013

  a5 148_245.indd 1 22-05-2013 12:26:43

 • a5 148_245.indd 2 22-05-2013 12:26:43

 • VOORWOORD

  Na een al te lange winter en - tenminste terwijl we dit schrijven - ocharme, nog nauwelijks wat lente, moeten we alweer een najaar aankondigen. Een najaar in De Woeker weliswaar, dat zich gelukkig, ongeacht het weer, mooi en warm aankondigt.

  Een nieuw boekje bovendien, ligt voor u. Het heeft ons wat moeite gekost om van ons schitterend programmaboekje afscheid te nemen, maar een mens moet al een keer drven veranderen. Wij zijn zelf blij met het resultaat en hopen van u hetzelfde! Aan de opdeling van ons seizoen in een najaars- en een voorjaarsprogrammatie en dus het werken met twee boekjes, houden we vast. We hopen dat u ze algauw evenzeer zal gaan koesteren als de vorige versies.

  Cultuur staat onder druk in deze moeilijke economische tijden, maar toch doet De Woeker dapper voort. Niet lles blijkt mogelijk in De Woeker, dat weet u al langer dan vandaag, dus trachten we ons nog meer te profileren met voorstellingen op maat van onze charmante zaal. Dat is toch wat we horen bij publiek zowel als bij artiesten. De Woeker blijft een heel aangename plek om theater, muziek, humor, dans te brengen n mee te beleven. Klein maar fijn. Direct contact. Intiem.

  De verkoop van ons najaarsprogramma 2013 start opnieuw op de zaterdag van de Bierfeesten en opnieuw zorgen we voor een boeiende culturele omkadering. Klein maar fijn. Direct contact. En de intimi-teit van een lekker Oudenaards biertje, de trots van onze stad, in het gepaste glas!

  Bijzondere aandacht vragen we voor de activiteiten van Jeugd & Muziek en onze collegas van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. We spreken af dat zij zich toeleggen op de klassieke muziek, in de breedste betekenis van het begrip. We zijn er zeker van dat onze trouwe Woekerbezoekers meerdere keren hun gading zullen vinden in hun programmatie.

  Het Festival van Vlaanderen organiseren we hoe dan ook samen. U zal bij nader toezien een rode folkdraad vinden in ons aanbod van komend najaar: History of Folk, Folk Songs door Revue Blanche en de Midwinter Tales van Lais. Zowaar een fantastisch folktrio - ja, Lais op zich natuurlijk al ! - maar we bedoelen vooral het geheel van de drie concerten, dat we u ten stelligste kunnen aanraden.

  Eigenlijk kunnen we dat voor elke voorstelling apart, stuk voor stuk, afzonderlijk doen, sterk aanbevelen. Dus: Komen * !

  Guy Hove, Schepen van Cultuur en het Woekerteam

  * Kijken, luisteren, genieten, lachen, een traan wegpinken, een glas drinken, gezellig napraten lles, behalve Eten!

  Programma Najaar 2013

  a5 148_245.indd 3 22-05-2013 12:26:43

 • Door het hoge grasDe Piepkes

  Frederik Sioen (jawel, Sioen!), Roland Van Campenhout (jawel, Roland!) en Pieter-Jan De Smet (jawel, PJDS!) noemen zichzelf 'de Piepkes' omdat ze vinden dat het zo hoort. In een wereld waar kinderen

  vaak ouder lijken dan hun ouders, waar de staart niet noodzakelijk met de kop verbonden is en waar Klein Pierke zichzelf God waant, struinen de Piepkes door het hoge gras.

  Gewapend met Nederlandstalige liedjes uit eigen knapzak en een mond vol hart bezingen zij de wereld vanuit hun kinderlijke verbeelding. Eerst en vooral omdat ze dat graag doen, niks is zo uitdagend als een fijn lied voor kinderen maken, maar evengoed omdat er nog zoveel liedjes niet zijn geschreven. En omdat ouders ook maar mensen zijn, zingen de Piepkes hun liedjes ook voor hen.

  'Door het hoge gras' is een concert voor kinderen vanaf 5 jaar (ouders toegelaten). - Kaarten: 5 euro / 10 euro volwassenen

  Zaterdag 14 september 17.30u.

  Is er een dokter in de zaal ?Kamagurka / Merel Moistra / Intgeniep

  Kamagurka trekt opnieuw naar het theater. Om er zijn absurde kijk op de wereld te verkondigen. Wie zin heeft mee te kronkelen ontdekt een fascinerende wereld waar niks is wat het lijkt.

  Onder Kamas vleugels presenteert "Dokter in de zaal?" ook de Nederlandse cabaretire Merel Moistra en de Vlaamse jonge honden Intgeniep.

  Merel Moistra is een vrouw. En dat is ze altijd al geweest. De dokter zei ooit 'het is een jongentje', maar dat bleek een vergissing. Een paar operaties later is het foutje rechtgezet en staat niks haar nog in de weg om als cabaretdiva de wereld te veroveren. Het is telkens een kwestie van seconden alvorens het publiek aan haar roodgeverfde lippen hangt.

  Intgeniep kennen we nog van Humorologie en het Leids Cabaret Festival. Muzikaal, spitsvondig en bevreemdend herkenbaar.

  Geniet in De Woeker van een avond met drie bijzondere humoracts.

  Merel Moistra, Jo Tambuyzer, Maarten Schuermans, Wouter Voorspoels en Kamagurka - Kaarten: 15 euro

  Vrijdag 20 september 20.30u.

  1409

  2009

  concert voor kinderen

  humor

  1 De Woeker Najaar 2013

  a5 148_245.indd 4 22-05-2013 12:26:44

 • 1 De Woeker Najaar 2013

  SinatraVernieuwd Gents Volkstoneel

  Veertig jaar geleden kreeg supporterslokaal Sorgeloos het onverwachte bezoek van Frank Sinatra. Slechts enkele bevoorrechten smaakten toen het genoegen om van dichtbij kennis te maken

  met The Voice. Tijdens een jaarlijkse renie doen de laatste getuigen er alles aan om de herinnering aan die avond levend te houden. Gemakkelijk wordt hen dat niet gemaakt, want ongeloof en afgunst is hun deel. Maar er zijn bewijzen, muzikale en tastbare.

  Strangers in the Night in een Gents volkscaf.

  Tekst: Jo Van Damme - Spel: Tanya Zabarylo, Dirk Buyse en Bob De Moor - Piano: Rik De Bonne - Regie: Walter Janssens Kaarten: 15 euro

  Donderdag 26 september 20.30u.

  VaderlandBert Kruismans

  Na intensief toeren door Vlaanderen en Walloni heeft Bert Kruismans een ontdekking gedaan: Belgi heeft dringend helden nodig! En daarvoor heeft hij een uniek plan bedacht.

  "Voor Eddy Merckx gingen we door het lint!" stelt Kruismans. "We stonden in 1986 uren op de Grote Markt van Brussel de nationale voetbalploeg op te wachten uit Mexico! Maar dat soort dingen wordt door mijn kinderen afgedaan met "Ja pa, dat was in de vorige eeuw". Vandaag moet iedereen zijn eigen held en voorbeeld zijn. De hoogste levels in videogames, het meeste likes op facebook, het meeste media-aandacht Maar chte helden, die missen we.

  De voorbije jaren is Kruismans intensief op tournee geweest in Walloni. Het heeft hem doen kennismaken met een land dat hij alleen kende uit de verhalen van zijn vader en uit vergeelde geschiedenisboeken. Daarom maakte hij zijn voorstelling 'Vaderland' over geschiedenis, heimwee, politiek, helden, vaderschap en het verband tussen dat alles.

  Speciaal voor deze show componeerde hij een aantal nieuwe liedjes, die hij ook zelf live brengt om zo een nieuw genre te lanceren: de stand-upmusical.

  Tekst: Peter Perceval en Bert Kruismans - www.kruismans.com Kaarten: 15 euro

  Vrijdag 27 september 20.30u.

  theater

  humor

  cc.de.woeker@oudenaarde.be 2

  2609

  2709

  a5 148_245.indd 5 22-05-2013 12:26:44

 • HistrologieHistory of FolkMaandacht

  Wat is folk? Waar komt het vandaan? Hoe klonk folk toen en hoe klinkt het vandaag? Kent folkmuziek een revival dankzij de boombals en de vele festivals zoals Labadoux en Dranouter? Las en Bob Dylan kent

  vrijwel iedereen, maar wie zijn Rum en Malicorne nu ook weer?

  Wouter Mattelin, de begeesterde presentator van het programma Allez Allez op Radio 1 en folkliefhebber, neemt het publiek mee langs een aantal legendarische ankerpunten binnen het genre.

  Naast hem een folkformatie die zorgt voor de muzikale illustratie: Eva De Roovere, die haar carrire startte bij Kadril, Hans Quaghebeur, ook ex-Kadril en Tom Theuns, folkkunstenaar en oprichter van Ambrozijn.

  Wouter Mattelin: verteller - Eva De Roovere: zang - Tom Theuns: zang, banjo, folkgitaar, sitar - Hans Quaghebeur: draailier, doedelzak, fluit, accordeon - Tim Vandenbergh: contrabas - Seraphine Stragier: viool, harp, cello - Kaarten: 15 euro

  Donderdag 3 oktober 20.30u.

  Sarah Ferri

  Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl van nachtegalen zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone begon ze met het schrijven

  van eigenzinnige en creatieve songs. Hun donker, sprookjesachtig karakter werd gaandeweg benvloed door de naakte eerlijkheid van seventies folk en zonnige gipsy jazz swing uit de fifties.

  In de zomer van 2008 won Sarah het concours Jonge Wolven. Gaandeweg schreef ze arrangementen voor backing vocals en omringde ze zich met straffe muzikanten.

  Tijdens de drukke festivalzomer 2011 werd er koortsachtig gewerkt aan de opnames van haar debuutplaat Ferritales. De release van dit gekoesterd pareltje vond plaats in februari 2012.

  Tijdens een concert in The Music Village werd Sarah Ferri opgemerkt door de AB en werd ze opgenomen in het project 'Artist in Residence'.

  Radio 1 stelde voor de selectie van On Air: Onmiskenbaar talent, Sarah Ferri. Wat een stem! En met dat fijne bossa nova-ritme van 'Springair' worden wij ten huize Radio 1 ondanks de sneeuw helemaal warm en vrolijk. Zonder pretentie, maar met bakken naturel en charme pakt ze ons in minder dan twee minuten volledig in.

  Kaarten: 15 euro

  Vrijdag 25 oktober 20.30u.

  muziek

  muziek

  3 De Woeker Najaar 2013

  0310

  2510

  a5 148_245.indd 6 22-05-2013 12:26:45

 • ZwermHenk Rijckaert

  Misschien heb je ooit al eens een zwerm spreeuwen gezien. Misschien ook niet.

  Misschien ben je ooit door een zwerm dondervliegjes gefietst. Misschien ook niet.

  Misschien heb je ooit op TV een school vissen gezien. Misschien heb je geen TV.

  De schichtige sierlijkheid waarmee een zwerm beweegt. Hoe de z