Tennisnieuws najaar 2014

16
Najaar 2014 Trudy Geul-Klaren Een verenigingsmens pur sang Najaarscompetitie 2014 Voorjaarscompetitie 2015 TAR pepernoten toernooi ROOD en ORANJE 30 november a.s. THEMATRAINING dubbelspel voor senioren 30 november a.s.

description

 

Transcript of Tennisnieuws najaar 2014

Page 1: Tennisnieuws najaar 2014

Najaar 2014

Trudy Geul-Klaren Een verenigingsmens pur sang

Najaarscompetitie 2014

Voorjaarscompetitie 2015 TAR pepernoten toernooi

ROOD en ORANJE

30 november a.s. THEMATRAINING

dubbelspel voor

senioren

30 november a.s.

Page 2: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Maandag 20:00-22:00 uur Pasjeavond voor speelsterkte 8 en 9

Page 3: Tennisnieuws najaar 2014

Tennisvereniging Victoria

Kralingseweg 226

3062 CG Rotterdam

telefoon 010-2424425

www.tv-victoria.nl

Bestuur:

Voorzitter:

Charley Veels a.i.

[email protected]

Secretaris:

Eric van Randwijck

[email protected]

Penningmeester:

Pieter de Wit

penningmeester@tv-

victoria.nl

Technischecommissie:

[email protected]

Ledenadministratie:

Mieke Das

[email protected]

Webmaster:

[email protected]

vacature

Recreatie- en

veteranentennis

Johan van der Horst

[email protected]

Colofon

Redactie

Pery Bos

Terugblik 2014 van het Bestuur van TV Victoria

U heeft recentelijk in de kranten kunnen lezen dat het niet goed gaat met de aantallen le-den van de Tennisclubs in Nederland. Tennisverenigingen raken steeds meer leden kwijt en sommige dreigen zelfs te verdwijnen. Daarvoor waarschuwt de tennisbond KNLTB. In 2010 zaten er nog ruim 700.000 Nederlanders bij een tennisvereniging. Dat zijn er nu nog 615.000, zo'n 14 procent minder. Alleen al het afgelopen jaar verloren verenigingen 21.000 leden.

Bij Victoria Tennis hebben we deze ontwikkeling de laatste jaren sterk aan den lijve kunnen ondervinden, het aantal leden is de afgelopen 2 jaar met ruim 200 gedaald voornamelijk jeugdleden.

Er zijn richtcijfers van de KNLTB die aangeven dat voor een goede exploitatie van een ten-nisvereniging ca 80-100 leden per baan nodig zijn. Voor onze 12 banen zouden we dan ca 1100 leden nodig hebben voor een gezonde exploitatie maar we zitten momenteel op iets meer dan de helft daarvan. Hierdoor komt de exploitatie onder druk wat zich uit in een zui-nig financieel beleid van de penningmeester en een relatief hoge contributie vergeleken bij de meeste tennisclubs in de omgeving (hierbij dient opgemerkt te worden dat onze contri-butie de laatste 5 jaar niet meer verhoogd is).

Aan de positieve kant van dit verhaal staan natuurlijk de mooie omstandigheden waaronder wij kunnen tennissen op Victoria met een prachtig complex van goed onderhouden gravel tennisbanen (met dank aan onze onvolprezen groundsman Peter Soek) en een clubhuis dat de erenaam “countryclub” draagt zoals toenmalig premier Lubbers memoreerde bij de opening in 1990.

Terwijl de daling van het aantal leden zich al inzette in 2012 bleek eind 2013 dat deze ten-dens zich ook zou voortzetten in 2014 waardoor een ernstig financieel tekort dreigde te ontstaan. Om niet tot een contributie verhoging over te hoeven gaan zijn plannen ontwik-keld om 4 buitenbanen te verhuren aan TAR waardoor de begroting weer in evenwicht ge-bracht kon worden. In een roerige ALV van 6 maart 2014 zijn deze plannen goedgekeurd vervolgens in het afgelopen jaar tot uitvoering gebracht. Terwijl de opbrengsten van de verhuur hebben bijgedragen aan de sluitende exploitatie over 2014 wordt nu verder over-legd over de positieve en negatieve ervaringen van dit experiment.

Als tennisbestuur proberen we onze leden te binden door een ruime beschikbaarheid van goede banen (die wonderlijk snel drogen na hevige regens), door een uitgebreid program-ma van KNLTB tenniscompetitie voor jeugd en senioren, zowel in de voorjaars- als najaars-competitie en door een aantrekkelijk programma voor onderlinge en open toernooien. De laatste 2 jaar zijn op verzoek van de KNLTB de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen gespeeld. Verder waren er 2 internationale toernooien van hoog niveau: de University Ga-mes en het HDI Gerling Rotterdam Open. Daarnaast was er op maandagavond pasjes-avond en op donderdag avond 67Nites onder leiding van André Festen. Helaas blijken deze activiteiten die toch bedoeld zijn om leden met elkaar te laten kennismaken en te laten tennissen niet veel deelnemers op te leveren.

Een hoogtepunt van het afgelopen jaar was het kampioenschap van het 1ste gemengde zondag team in de 1ste klasse en de promotie naar de Hoofdklasse. De laatste keer dat Hoofdklasse gespeeld werd was in 2007 na degradatie uit de Eredivisie in 2006.

Het bestuur van TV Victoria bestond afgelopen jaar uit Ellen Lems (voorzitter), Eric van Randwijck (secretaris), Pieter de Wit (penningmeester) en Judith Ver-beek (jeugdzaken). Op 1 oktober trad Ellen af als voorzitter en bestuurslid in verband met drukke werkzaamheden. Als waarnemend voorzitter is Charley Veels benoemd. Bij de eerstvolgende ALV zal hij voorgedragen worden als voorzitter van TV Victoria.

De communicatie van Tennis met de leden en promotie buiten de vereniging heeft een nieuwe impuls gekregen door de grote inzet van Pery Bos voor het gebruik van verschillen-de communicatie kanalen, zoals de Nieuwsbrief, Facebook en de website. Een samenvat-ting van alle gebeurtenissen verschijnt in de digitale versie van Victoria Tennisnieuws dat 3 keer per jaar verschijnt.

Voor het komende jaar worden weer activiteiten gepland op diverse gebieden zoals de KNLTB competitie, onderlinge en open toernooien en de instuif avonden op maandag en donderdag. Al deze evenementen zullen weer getoond worden in de Activiteitenkalender Victoria Tennis 2015 die tijdig gepubliceerd zal worden. Tevens worden plannen ontwikkeld om de banen te benutten voor het creëren van extra inkomsten om de financiële exploitatie rond te krijgen.

Al met al kunnen we als bestuur terugzien op een roerig jaar met een aantal bestuurlijke problemen maar waar uiteindelijk het tennisplezier de hoofdrol vervulde.

Namens het bestuur, Charley Veels a.i., Eric van Randwijck, Pieter de Wit, Judith Verbeek

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Jeugdzaken:

Judith Verbeek

[email protected]

Page 4: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

De historie van Victoria.

De historie van Victoria is een vaste

rubriek in het Tennis Nieuws.

125 Jaar geschiedenis betekent

veel verhalen. Wilt u hierop niet

wachten, dan kunt u het lustrum-

boek ’Tennisvereniging Victoria125

jaar oud 125 jong’’ dat in 2011 is

verschenen aanschaffen voor

€ 10,00. U kunt dit per e-mail be-

stellen;

[email protected]

De teksten in deze rubriek komen

voornamelijk uit het lustrumboek..

Tennisvereniging Victoria door de decennia heen (door: Eric van Randwijck)

Deel 6

De oorlogsjaren Het eerste team wordt in 1941 op een haar na kampioen van Nederland tegen het Spieghel. Ivo Rinkel was lid van Het Spieg-hel, en speelde toen in het winnende team tégen Anglo Dutch. In 1942 eindigt het eerste op de tweede plaats in verreweg de sterkste afdeling der hoofdklasse. De ballenpositie was in het tweede oorlogsjaar nog bevredigend. Ook het volgend jaar werd nog niet voor hope-loos aangezien, dankzij de mogelijkheid om oude ballen van een nieuwe bekleding te laten voorzien bij de Vredestein fabriek. 6 juni 1943 is voor Anglo Dutch echter een zwarte dag: de NSDAP neemt de banen in beslag. Begin oktober wordt alles door de Duitsers gevorderd, het clubhuis wordt afgebroken en de banen verdwijnen. Van de NV tot Exploitatie van Tennisbanen Kralin-gen kunnen van juli tot en met september twee banen aan de Kralingseweg worden gehuurd, zodat de Anglo's toch kunnen tennissen maar competitie spelen ze niet meer. Het jaar daarop besluit het bestuur banen op de IJsclub te huren omdat de ligging van de banen aan de Kralingscheweg zoodanig is dat de afstand te groot moet worden geacht, zoodat van een geregeld spelen aldaar geen sprake zou kunnen zijn. In maart 1944 gelasten de Duitsers dat de naam Anglo Dutch Lawn Tennis Club ver-dwijnt want al die Engelse woorden zijn hen een doorn in het oog. De Duitsers stellen voor: Rotterdamsche Tennis Vereeniging (RTV). Het bestuur neemt dit keurig over in de te wijzigen statuten, maar wanneer de leden van RTV worden aangeschreven door het secretariaat dan prijkt boven de brief nog steeds de naam uit 1886. De fusie Een jaar na de bevrijding, op 25 april 1946, ontvangen de ongeveer 80 leden van Anglo Dutch een lange brief met het voorstel om op korte termijn een fusie tot stand te bren-gen tussen Anglo Dutch en de Tennisclub Kralingen. Omdat Anglo van plan is voor langere tijd de banen van de IJsclub te hu-ren zou hierdoor een grote concurrentie tussen de beide verenigingen kunnen ont-staan ten nadele van beide verenigingen. Beide clubs zouden elkaar kunnen aanvul-len immers Kralingen heeft een groot aantal leden, ook Jeugd, maar mist Hoofdklasse-spelers, terwijl de Anglo naar verhouding veel sterke spelers heeft, maar juist geen middenklasse. Over naam, statuten, etc. werd overeenstemming bereikt en de naam der combinatie zal worden Anglo Dutch Kralingen Combinatie (af te korten AKC). Op de laatste ledenvergadering, op 28 april 1946, wordt de oprichting van AKC be-krachtigd en na zestig jaar valt dan het doek

voor The Anglo Dutch Lawn Tennis Club. Na de vergadering was er gelegenheid tot spelen en tot het aanschouwen van goed spel, want op die dag is als eerste thuis­wedstrijd vastgesteld de Competitie­wedstrijd: ANGLO DUTCH KRALINGEN COMBINATIE 1 - LEIMONIAS I waar geke-ken kan worden naar partijen zoals Teschmacher-Wilton e.d. Er is ook een Kof-fiemaaltijd en wel een goed verzorgde 'Brabantsche'. Nuova

Op 1 mei 1895 wordt Nuova opgericht en begint haar tennisbestaan op een enkele koolasbaan aan de Zalmstraat in Rotterdam. In het begin van de twintigste eeuw maakte Nuova de overstap van de Zalmstraat naar een terrein op de Melkkop. In de jaren twin-tig verhuisde de vereniging naar de Heuvel in het vergezicht over de wijde landouwen van het land van Hoboken en bespeelt daar cementbanen naast de hockeyclub Victoria. Nuova was toen, zonder kampioenen in haar midden te hebben, de erkend tweede club van Rotterdam tot aan de oprichting van 'Kralingen'. Tot in 1943 speelt Nuova ­naast Anglo Dutch in het Museumpark. Ook zij heeft in 1935 de Heuvel voor de aanleg van de Maastunnel moeten verlaten. De club heeft nooit hoger dan tweede klasse gespeeld. Na de oorlog huurt Nuova, waarvan de meeste leden zich inmiddels hebben aangesloten bij Anglo Dutch Kralingen Combinatie, banen bij de Nenijto. De club is stervende en de

Page 5: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Het eerste team promoveerde naar de eer-ste klasse. In deze hoogste klasse van de Neder­landse tenniscompetitie weet de vereniging het drie jaar vol te houden, dankzij de Anglo-spelers Leijenaar, Hoffman en Teschmacher, die dan hun heil bij Kralin-gen zoeken omdat het eerste van Anglo Dutch zich heeft te­ruggetrokken uit de competitie. In 1933, als de club uit het cen-trum weer mee gaat doen aan de competitie in de eerste klas, keren ze terug naar de Heuvel en nemen Van Oort mee. Dat bete-kent wel dat het eerste van Kralingen voor-goed naar de tweede klas degradeert. De animo onder de jeugd is ondanks de zorg en toewijding van het bestuur in de jaren dertig gering en de club ontpopt zich meer en meer als een gezelligheidsvereniging, waar de leden tennissen voor de lol en zon­der kampioensaspiraties dit in tegenstelling tot Anglo Dutch. Het aantal leden loopt terug zij het niet zo sterk als bij Anglo Dutch. Telde de club in 1931 nog 333 leden in 1936 was dit gedaald tot slecht 163 leden. De vereniging huurde vanaf 1937 nog maar vijf banen van de NV. Maar ook dat bedrag is erg moeilijk op te hoesten en daarom stelde de NV voor dat Kralingen voorlopig zoveel huur betaalt, als kan worden gemist. Dit betekende wel dat groundsman Klaas Mandemaker niet langer in een door de NV gefinancierd huis kan blijven wonen en hij verhuisde naar het clubhuis. In 1939 trok het ledental weer aan en werd de schuld aan de NV gereduceerd. De tijden zagen er weer wat rooskleuriger uit en Kralingen huurde een zesde baan voor de weekein-den. Als echte familievereniging werden de gezelligheidstournooien op Kralingen druk bezocht maar bestond er voor de ladder-competitie weinig animo. De ge­zelligste happenings waren de onderlinge kampioen-schappen en het in 1931 in­gevoerde Ameri-kaans Gemengde Dubbelspel. Vanaf 1929 worden om het jaar op de ba-nen in Kralingen (het grootste tenniscom-plex van Rotterdam) de Rotterdamse kam-pioenschappen verspeeld en het andere jaar organiseert Anglo Dutch deze wedstrijden. In 1936 is TC Kralingen gastheer voor de landenwedstrijd Nederland-België.

meeste leven begin jaren vijftig al als Victo-rianen. Na lang touwtrekken over de finan-ciën werd de fusie tussen Nuova en Victoria halverwege de jaren vijftig eindelijk offici-

eel. Tennisclub Kralingen In 1927 werd de NV tot Exploitatie van

Tennisbanen Kralingen opgericht met het doel tennisbanen aan te leggen. Op woensdag 2 mei 1928 werd in een vergadering in de grote zaal van de Kralingsche Sociëteit Eendragt Maakt Magt (ingang Waterloostraat) de Ten-nis­club Kralingen opgericht die de banen zal huren van de NV. De oprich-ters van de TC Kralingen zijn dezelfde tennis enthousiasten die een jaar eer-der de NV opgericht hadden. Het ter-rein is eigendom van de Koninklijke Scherpschutters Vereeniging Rotter-

dam en wordt voor 20 jaar gehuurd met een optie van nog eens tien jaar. De aanleg van de banen aan de Kralingscheweg was reeds begonnen en de eerste 4 banen zouden al in

mei gereed voor bespeling zijn. Op 14 juli 1928 verkrijgen de statuten Ko-ninklijke goedkeuring. De clubkleuren zijn geel en rood, ontleend aan de Kralingsche vlag: geel veld met rode ster. Er wordt de eerste jaren streng gebal-loteerd maar nadat de stroom nieuwe leden afnam werd het oordeel milder. Kralingen huurde alle negen banen die door de NV werden aangelegd aan de Kralingscheweg. De NV verhuurt de banen, onderhoudt het terrein en exploiteert het clubhuis dat anno 1981 als tennisclubhuis be-

kend staat. De reden nieuwe banen in Kra-lingen aan te leggen is de slechte kwaliteit van de cementbanen van de IJsclub waar bewoners van Rotterdam-Oost tot dan toe spelen. Meegespeeld heeft ook de drang zich af te zetten tegen Anglo Dutch “wij konden het ook wel in Kralingen”. Eerst was het nog een kale boel op Kralin-gen. Waar later in 1980 de hockeyvelden kwamen, was er nu een houten wielerbaan waar idolen als Piet Moeskops reden er en er stonden altijd schreeuwende en hossen-de mensen. De nieuw opgerichte vereniging telde aan het einde van 1928 235 leden. Dat jaar wordt de geel rode kleur van de club door drie competitieteams verdedigd: in 1929 komen alle drie de competitie teams uit in de tweede klasse.

LIDMAATSCHAP OPZEGGEN

Dit dien je vóór 1 december 2014 te doen door het sturen van een e-mail

aan de ledenadministratie: [email protected]

Let op! De opzegging is pas officieel als deze is bevestigd.

Ben je recentelijk verhuisd en/of heb je een nieuw telefoonnummer of is je

e-mailadres veranderd? Geeft dit dan per e-mail z.s.m. door aan de

ledenadministratie; [email protected]

Page 6: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Trudy Geul (75) weet ook na afscheid van geen

ophouden. Een verenigingsmens pur sang. Door Jon Visbeen

Zeg Victoria tennis en je zegt Trudy Geul. Of andersom uiteraard.

Trudy is een verenigingsmens pur sang en heeft zich sinds jaar en dag ingezet voor de roemrijke club, die zich tot de oudste twee van Nederland mag rekenen. Geen evenement op deze vereniging georganiseerd of Trudy was er op een of andere manier bij betrokken.

Dit voorjaar werd zij op 75-jarige leeftijd geëerd voor al het onbaatzuchtige werk dat zij voor Victoria in de loop der jaren met enthousiasme heeft verricht. Het was een druk bezochte bijeenkomst, want wie binnen Victoria en ook daarbuiten kent de aimabele fysiotherapeute in ruste niet?

Gelukkig was zij zelf weer ter been, zij het moeizaam. In december van het vorige jaar had het noodlot namelijk toegeslagen. Onderweg van Lopik naar Schoonhoven raakte de auto, waarin Trudy naast de bestuurder zat, van de weg en belandde tegen een boom. 13 december 2013 staat voor altijd in haar ge-heugen gegrift, hoewel ze volkomen dizzy uit het voertuig werd geholpen door ambulancepersoneel en even van de wereld was. ‘Mijn eerste gedachte was: dit is het einde. Dat ging als een flits door mijn hoofd. Voor ik het echter wist zag ik van alle kanten witte ballonnen op mij afkomen. Dat bleken de airbags te zijn. Ik kon geen kant op. Zag nog net dat er rook uit de auto kwam en ik hoor-de overal gekerm.’

‘Boombehandeling’

Toegesnelde hulpdiensten, waaronder drie ambulances, een trauma helikopter, brandweer en politie, deden wat ze konden om de inzittenden zo snel mogelijk uit de Volvo te halen. ‘Die auto heeft ons gered. Als we in een minder veilige wagen hadden gezeten, had ik het misschien niet meer kunnen navertellen. Nu kwam ik er met de schrik van af en met een verbrijzelde ruggenwervel. Eerst kreeg ik een zogeheten boombehandeling, hoe typerend, ha, ha. Ik moest vijf dagen lang als een boomstam horizontaal blij-ven liggen en mocht niets bewegen. Toen ben ik geopereerd en hebben ze de wervels gefixeerd.’

Waarna het revalidatieproces begon. Trudy begreep al snel, dat tennis zoals zij gewend was het te spelen, niet meer aan de orde zou zijn. Na drie maanden thuiszorg dacht ze, dat ze wel weer een balletje kon slaan. ‘Ik wilde te graag en toen heb ik de zaak overbelast. Maar ik miste de bewegingen en de gezelligheid. Tennis op niveau heb ik vaarwel moeten zeggen. Nu sta ik een balle-tje te slaan tegen de oefenmuur en ik hoop toch nog eens op de baan te kunnen staan.’

Verdienstelijk speelster

Een logische wens als je nagaat, dat Trudy Geul al decennia lang tegen een bal aan mept. Ze tenniste bij TC Krimpen, speelde voor GSM Rotterdam en begon ooit bij TC Kralingen. Daarnaast probeerde zij ook hockey en golf uit, maar ‘tennis vond ik gewoon leuker om te doen’. ‘Ik heb een redelijk niveau gehaald en was een verdienstelijk B-speelster, wat nu categorie 4 zou zijn. In de competitie kwam ik meestal uit in de tweede klasse of de overgangs B, nu is dat derde en vierde klasse. Het plezier heeft altijd voorop gestaan, maar ja, als je eenmaal op die baan staat, wil je natuurlijk ook winnen.’

Op latere leeftijd stopte ze met de zondagscompetitie en maakte ze deel uit van een hechte zaterdag damesclub en een woensdag gemengde club. Daar wil ze, eenmaal wat mobieler, weer proberen aan te haken. Daaraan voorafgaand maakte Trudy furore in de dinsdag damescompetitie. Zij en haar teamgenoten schopten het tot Nederlands districtskampioen van de dinsdagcompetitie. ‘Twee keer zijn we het ook formeel geworden, in 1990 en 1991. Daarvoor had die competitie nog een informeel karakter.’

Geen grenzen

Haar activiteiten buiten de baan kenden geen grenzen. Als hoogtepunt noemt ze de periode, midden jaren negentig, waarin ze als voorzitter fungeerde van de sponsor/reclame commissie. ‘Ons eerste team ging toen hoofdklasse spelen en dat kostte geld. Via een bevriende zakenman, die een groot netwerk had, kwam ik uit bij het afvalverwerkingsbedrijf AVR. We hebben toen een driejari-ge contract getekend voor 75.000 gulden. Daar ben ik best trots op.’

Ook was Trudy nauw betrokken bij de plannen voor de Victoria tennishal in 2003. Door haar werkzaamheden voor de sponsorcom-missie raakte ze ook verzeild in de wereld van de fondsen, subsidies en stichtingen. ‘Ik heb namens de club mooie brieven ge-schreven, projecten ingediend met een stevige onderbouwing. En dikwijls kreeg ik een positieve reactie. OP die manier hebben we veel kunnen realiseren: de tennishal, baanrenovatie, de verplaatsing van een aantal courts, verlichting, een tennismuur en de bouw van het clubhuis. Te veel om op te noemen, maar het is er allemaal gekomen. Dat muurtje heb ik vanwege mijn huidige conditie heel hoog zitten, maar ik ben trots dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de opwaardering van ons park en onze club.’

Verrast

Trudy was volledig verrast toen zij erelid werd gemaakt. Victoria kent maar zes ereleden en zij behoort daar nu toe. Voor anderen was het eigenlijk niet meer dan logisch dat ‘Mrs. Victoria’ deze onderscheiding kreeg. Alleen al vanwege haar constante aandacht voor de tennisjeugd. Momenteel maakt zij zich sterk voor een andere groep, de super senior, waar instuifochtenden op donderdag voor worden georganiseerd. ‘Voor mensen tussen 50 en 80+, die gewoon een lekker balletje willen slaan. Er is veel animo voor en we hebben het plan opgevat om een open super seniorentoernooi 50-80+ te gaan houden. Ach, eigenlijk kan ik het gewoon niet laten om me ergens mee te bemoeien.’

Ze is vast van plan geregeld haar gezicht te laten zien op de vereniging, ondanks haar moeizamere manier van voortbewegen. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. ‘Ach, ik ben verweven met deze club. Ik vind het heerlijk om mensen te zien ten-nissen. Het is een fantastische sport en ik zou willen, dat meer leden nog meer gebruik maken van hun lidmaatschap. Je mist iets als je dat niet doet.’

http://www.jonvisbeen.nl/

Page 7: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Huub Cremers

Recentelijk hebben wij vernomen, dat ons gewaardeerd lid Huub Cremers ernstig ziek is. Wij wensen hem en Petra in deze moeilijke periode heel veel sterkte toe.

Redactie Tennisnieuws

Van de redactie.

Het jaar loop op zijn einde en wij kunnen tevreden terugkijken op een redelijk jaar. Een jaar waarin wij onze bijdrage hebben

geleverd om de communicatie naar de leden te verbeteren en u op de hoogte te houden van sportieve- en bestuurlijke ontwik-

kelingen. Daarbij werd in elke editie iemand in de spotlight gezet. Deze keer is het Trudy Geul, een vrijwilligster pur sang, zoals

Jon Visbeen die haar heeft geïnterviewd schrijft. Wat wij uiteraard onderstrepen.

Dit jaar is het Tennisnieuws, 2 maal in digitale versie en 1 maal gedrukt verschenen. Daarbij zijn er gedurende het actieve ten-

nisseizoen, circa 20 nieuwsbrieven aan de leden verstuurd. Ook verstuurde onze secretaris de nodige nieuwsbrieven en/of

belangrijke informatie.

De facebookpagina van Victoria is een succes gebleken. Hiermee worden niet alleen Victorialeden bereikt, maar ook hun fami-

lie en vrienden in binnen– en buitenland. Die konden genieten van de mooie foto actiefoto’s. De website dient echter nog de

nodige aandacht te krijgen, hiervoor zijn enkele oproepen gedaan voor een webmaster. Helaas heeft niemand zich hiervoor

aangemeld. Daarom nogmaals een dringende oproep voor een webmaster.

Wat houden de werkzaamheden van een webmaster feitelijk in:

Het actueel houden van de website. De informatie wordt door bestuur en redactie en andere vrijwilligers aangeleverd. De

webmaster plaatst deze op de website. Eigen inbreng van de webmaster is welkom en maakt de website aantrekkelijker.

Het actueel houden gebeurt gewoon online en kan dus overal.

Voor de redactie is het teveel om ook de website te beheren en is het daarbij handiger om werkzaamheden te verdelen. Wil jij

de vereniging helpen, meld je dan snel aan bij de redactie.

Page 8: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

VOORJAARSCOMPETITIE 2015

In het voorjaar van 2015 zijn er weer veel mogelijkheden voor Victoria leden om tennis competitie te spelen. Er zijn senioren en jeugd competities en district- en landelijke competities. Je kunt je tot en met zondag 17 november zowel individueel als met een team opgegeven. In tegenstelling tot eerdere berichten zijn er geen grote veranderingen doorgevoerd door de KNLTB in de competitie opzet. Meer informatie is te vinden op www.knltb.nl en www.tenniskids.toernooi.nl. Speeldata 2015

Senioren district De district competities voor senioren (minimum leeftijd 17 jaar) zijn op zaterdagmiddag, vrijdagavond, donderdagochtend en dinsdagochtend. De afgelopen jaren is de zaterdagmiddag voller en gezelligger geworden en de meeste teams sluiten de dag af met een teammaaltijd. Door de verkorting van de wedstrijden kan het tijdsbeslag nauwelijks meer een excuus zijn om geen competitie te spelen! Er is nog ruimte voor nieuwe teams. Uit individuele opgaves zullen indien mogelijk nieuwe teams worden geformeerd. Zondag Landelijke senioren De landelijke competities senioren staan open voor alle leeftijden. In deze competities spelen de gemengde teams 8 partijen en de Heren en Dames teams 6 partijen (4 enkels en 2 dubbels).

Landelijk Dag Dagdeel Leeftijd Partijen

Gemengd zondag hele dag 35+ 2x ME - 2x JE - MD - JD - 2x GD

Heren zondag hele dag 35+ 4x HE - 2x HD

Dames zondag hele dag nvt 4x DE - 2x DD

Gemengd zondag hele dag nvt 2x DE - 2x HE - DD - HD - 2x GD

Heren zondag hele dag nvt 4x HE - 2x HD

Rotterdam Dag Dagdeel Leeftijd Partijen

Dames (2xE 3 xD) dinsdag morgen 17+ 2xDE 3xDD

Dames Dubbel dinsdag morgen 45+ 5xDD

Heren Dubbel donderdag morgen 50+ 4xHD

Gemengd Dubbel vrijdag avond 17+ DD-HD-2xGD

Dames Dubbel vrijdag avond 17+ 4xDD

Heren Dubbel vrijdag avond 17+ 4xHD

Gemengd Dubbel vrijdag avond 35+ DD-HD-2xGD (op tijd 2x 30min)

Heren Dubbel vrijdag avond 35+ 4xHD (op tijd 2x 30min)

Gemengd Dubbel Zaterdag middag 17+ DE-HE-GD-DD-HD

Heren (2xE 3 xD) Zaterdag middag 17+ 2xE 3xD

Dames (2xE 3xD) Zaterdag middag 17+ 2xE 3xD

Gemengd Dubbel Zaterdag middag 35+ DE-HE-GD-DD-HD

Heren (2xE 3 xD) Zaterdag middag 35+ 2xE 3xD

Gemengd Dubbel Zaterdag middag 45+ DE-HE-GD-DD-HD

Heren dubbel Zaterdag middag 50+ 4xHD

Page 9: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Zondag Jeugd Competitie Voor de jeugd zijn er op zondag competities t/m 14 en t/m 17 jaar (t/m 14 = geboortedatum vanaf 1 januari 2001 en t/m 17 = vanaf 1 januari 1998) voor zowel meisjes, jongens als gemengde teams. De jeugdcompetitieleiders zullen in overleg met de trainers de teams samenstellen en proberen met individuele wensen rekening te houden. De teams worden door de KNLTB op basis van de speelsterkte van de spelers in klassen ingedeeld. Behalve in de hoogste klassen van de gemengde competitie bestaan alle wedstrijden uit 6 partijen. World Tour Groen (woensdagmiddag) World Tour Oranje en Rood (zondag morgen) Op woensdag wordt er voor de jeugd de competitie Groen aangeboden (10 t/m 12 jaar). De competities t/m 8 en 10 jaar zijn opgegaan in de competities Rood en Oranje die op zondag ochtend worden gespeeld.

Dag Dagdeel Leeftijd Partijen

Groen woensdag middag 10 tm 12 4xE - 2xD

Oranje Zondag Ochtend 5 tm 8 2XE, 2xD

Rood Zondag Ochtend 8 tm 11 E

Gemengd zondag hele dag 11 tm 14 2x ME - 2x JE - MD - JD - 2x GD

Jongens zondag hele dag 11 tm 14 4x JE - 2x JD

Meisjes zondag hele dag 11 tm 14 4x ME - 2x MD

Gemengd zondag hele dag 11 tm 17 2x ME - 2x JE - MD - JD - 2x GD

Jongens zondag hele dag 11 tm 17 4x JE - 2x JD

Meisjes zondag hele dag 11 tm 17 4x ME - 2x MD

Opgeven Opgeven kan als team of individueel. Graag een duidelijke mail met naam /namen, bondsnummer(s) en gewenste competitie soort. Opgeven kan t/m zondag 16 november. Senioren districtscompetitie: Anton Happel: [email protected] Jeugdcompetities (World Tour en Zondag) Judith Verbeek: [email protected] Landelijke senioren competitie (zondag) Judith Verbeek: [email protected]

Ook voor vragen kun je op bovenstaande e-mailadressen terecht.

Victoria 2 - Dames 18+ 3e klasse zaterdag districtscompetitie

Page 10: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Najaarscompetitie 2014

Op zondag 26 november zijn de laatste wedstrijden van de najaarscompetitie gespeeld. Victoria heeft meegespeeld met in totaal 17 teams. 10 jeugd teams op woensdag en zondag jeugd en 7 senioren teams verspreid over donderdag, vrijdag en zaterdag. 3 van onze teams zijn kampioen geworden: Gefeliciteerd allemaal!

Zondag Meisjes 11-14(afdeling 9638, 2e klasse)

Karlijn van Haarlem, Fabienne Hoogendoorn, Sacha Gontcharova, Tara van Veen en Alicha Chandra

Zaterdag dames 17+ (afdeling 5641, 3e klasse)

Jorine van Woerden, Sanne Vogel, Lisette Huisman, Mirella Dankelman en Camilla de Kuipen

Zaterdag Gemengd 17+ (afdeling 0080, 3e klasse)

Wouter van Veen, Roger Orth, Daan Oosters, Ester van der Zwaag, Gaby Davalos en Wieneke van Gemeren Het staat nu op de 1e met 24 plaats met punten. De nr 2 heeft 20 punten maar moet nog 1 wedstrijddag spelen.

Kampioen Meisjes t/m 14 jaar:

Tara - Fabienne - Alicha -Sasha en Karlijn

Ook een hele eervolle vermelding voor alle teams die net geen kampioen zijn geworden maar een mooie 2e plaats hebben weten te bemachtigen:

Vrijdag Avond 3e klasse Gemengd dubbel 17+(afdeling 2051)

1e klas meisjes t/m 17 zondag (afdeling 9808) Kwamen helaas maar 1 puntje te kort voor het kampioenschap.

Britt de Gier - Sabrina Ramzan - Mila van Puijenbroek en Daynisja Ricardo

Donderdagavond dames: Mechteld van den Brandeler, Marjolein Taken, Heleen van Tholen, Liesbeth van Laak, Nicole

Volkers, Stephanie Leijten, Gaby van der Aa, Marielle van Wiechem

Victoria team 3 - 4e klasse voorjaarscompetitie zondag landelijk

Page 11: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

SPECIAAL VOOR CLUBKAMPIOENEN: STA NAAST

JESSE HUTA GALUNG OP HET CENTRE COURT!

HALVE FINALES OP ZATERDAG 24 JANUARI 2015:

In totaal plaatsen 14 regionale kampioenen zich voor de landelijke halve finales. Adres: s.v. Victoria, Kralingseweg 226 te Rotterdam

FINALES OP ZATERDAG 7 EN ZONDAG 8 FEBRUARI 2015:

Zeven clubkampioenen nemen het in Ahoy Rotterdam tijdens het kwalificatie

weekend van het ABN AMRO World Tennis Tournament samen met een achtste

deelnemer tegen elkaar op. De beste clubkampioen van Nederland ontvangt

uiteindelijk een wildcard voor het hoofdtoernooi van het ABN AMRO World Ten-

nis Tournament dubbeltoernooi.

ABN AMRO en Ahoy Rotterdam bieden de beste clubkampioen van Nederland de unieke kans om tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament 2015 op het centre court van Ahoy Rotterdam te staan. De beste clubkampioen van Nederland ontvangt een wildcard om samen met Jesse Huta Galung (winnaar van diverse Challenger toer-nooien en finalist dubbelfinale ABN AMRO World Tennis Tournament 2013) deel te nemen aan het dubbeltoernooi.

REGIONALE VOORRONDES IN NOVEMBER 2014:

Patrick van Wijnen clubkampioen van Victoria 2014, speelsterkte

6, had zich voor de regionale voorrondes ingeschreven en kwam

in onze eigen tennishal uit tegen Wesley Visser, speelsterkte 3.

Onze Patrick was tegen deze veel sterkere speler kansloos.

Niettemin was dit voor Patrick een leuke ervaring. Wellicht ligt

hier een uitdaging voor de spelers van het eerste Victoria team

om mee te doen met de clubkampioenschappen en zich vervol-

gens in te schrijven voor de voorrondes.

Page 12: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Een selectie van teams uit de voorjaarscompetitie 2014

Page 13: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Page 14: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

Eerste team zondag - KAMPIOEN 2014, 1e klasse landelijk

Lianne de Jong

Alexander van Rosendael

Stefan de Jong

Sabine van der Sar

Sophie van Rosendael

Page 15: Tennisnieuws najaar 2014

VICTORIA NIEUWS NAJAAR 2014

THEMATRAINING SENIOREN

Beste Tennissers,

Op zondag 30 november a.s. organiseren wij

een thematraining gericht op dubbelspel

voor de senioren.

Ben jij 18 jaar of ouder dan kun jij je hier-

voor opgeven.

De aandachtspunten die o.a. aan bod ko-

men zijn: plaatsing van de bal als achter-

speler, positie van de netspeler en welke

bal is voor de achterspeler of voor de net-

speler.

De thematraining is van 16.00 –18.00 uur. Graag om 15.45 uur in de

tennishal verzamelen.

Je kunt je opgeven door een sms te sturen naar :

Ernst Slegtenhorst: 06-403 101 71

of email: [email protected]

Kosten: 15,-

Vergeet niet je naam en speelsterkte te

vermelden!

Tot op de tennisbaan,

Team TAR

Page 16: Tennisnieuws najaar 2014

Pepernoten Toernooi Balkleur Rood

Beste Tennissers,

Op zondag 30 november a.s. organiseren wij een leuk pepernoten toernooi

(balkleur rood).

Ben jij 9 jaar of jonger, dan kan je hiervoor inschrijven.

Het toernooi start om 13.00 uur en is om 14.30 uur afgelopen. Graag om

12.45 uur aanwezig in de kantine.

Heb jij er ook zin in? Kosten: € 7,-

Opgeven kan via sms naar: 06 – 403 101 71 of via mail:

[email protected]

Vermeld je naam, leeftijd en BALKLEUR ROOD.

Team TAR

Pepernoten Toernooi Balkleur Oranje

Beste Tennissers,

Op zondag 30 november a.s. organiseren wij een leuk pepernoten toernooi

(balkleur oranje).

Ben jij tussen 9 t/m 11 jaar, dan kan je hiervoor inschrijven.

Het toernooi start om 14.30 uur en is om 16.00 uur afgelopen. Graag om 14.15

uur aanwezig in de tennishal.

Heb jij er ook zin in?

Kosten: € 7,-

Opgeven kan via sms naar: 06 – 403 101 71

of via mail [email protected]

Vermeld je naam, leeftijd en BALKLEUR ORANJE.

Team TAR